Menetrend
Szavazás

Ellenőrző - 7. hét

2012. 10. 23. 18:30
Szerző: GRAFI
Kategória: Ellenőrző

A múlt heti elég gyenge jegyek után adott volt a lehetőség a csapat és az edzői stáb számára, hogy javítson a minél jobb év végi bizonyítvány érdekében. Lássuk melyik csapategységnek hogyan sikerült a Jets elleni "felmérőn" teljesítenie.

Edzői stáb:      4

A piros toll már rögtön a mérkőzés elején előkerült, amikor úgy tűnt, hogy problémák voltak a cserékkel.  A Patriotsnak időt kellett kérni, mikor csak 10 ember állt fel a pályán egy puntnál, és szintén csak 10 volt fent a pályán Shonn Greene touchdownjánál az első negyedben. Ezeken kívül nem volt több szörnyű edzői vagy játékirányitási hibájuk a mérkőzésen.

Passzjáték:     4

Mind a két kezünkre szükség lenne, ha meg akarnánk számolni, hogy az irányító Tom Brady és az elkapó Brandon Lloyd hányszor próbált "kapcsolatot teremteni" egymással. Egyszerűen nem akart összejönni, néha Brady miatt, néha Lloyd miatt. Közben Brady majdnem dobott egy interceptiont Antonio Cromartienek a mérkőzés vége felé, ami befolyásolhatta volna az eredményt. De a pozitív oldalon ott van Brady és Rob Gronkowski kapcsolata, ami a legjobb volt az előző szezon óta, és előrelandítette a támadósort az utolsó támadásban.

Futójáték:    3/4

Ha a számokat nézzük, tulajdonképpen nem mondhatunk semi rosszat. A Patriots 31 futásból 131 yardot ért el, ami 4.2 yardos átlag futásonként, és Shane Vereen is sziporkázott a gyengébb szezonkezdés után. Mégsincs az az érzésed, hogy a Patriots alapozni tudna a futójátékra egy olyan összecsapáson, amikor a többség szerint arra szükség lenne. A Jets az NFL egyik leggyengébb futás elleni védelmével rendelkezik, de a Patriots mégsem tudott konzisztens játékkal megfelelő alapot kiépíteni.

Passz elleni védelem:    2/3

Nos, nem engedtek egy lehangolóan hosszú TD-elkapást sem, szóval ez felődés a múlt hézhez képest. De ez az egység hagyta, hogy a Jets irányítója, Mark Sanchez kilenc (ami új karriercsúcs számára) 15 yardnál hosszabb passzt dobjon. Több illegal contact és defensive holding büntetést is összeszedtek, ami általános mostanában, hiszen az ellenfél irányítói előszeretettel dobálnak a CB-ek és a safety-k felé. A passz elleni védekezés néha jól működött (pl. A. Dennard interceptionje fontos pillanata volt a meccsnek), de a 328 yard Mark Sancheztől és ettől a Jets támadóegységtől elfogadhatatlan.

Futás elleni védelem:    4/5

Talán ez volt, aminek köszönhetően nem úszott el a meccs. Greene az elmúlt héten nagyon hatékonyan futott, de a Patriots 54 yardot engedett neki 16 futás alatt vasárnapm ani 3.4 yardos átlag. Összességében a Jets és az ő "földi egységét" 106 yardon tartották a 33 futás során. Ugyan pár fontos játékot meg tudtak csinálni, amikor kellett nekik, de összességében a New England jó munkát végzett.

Speciális csapatrész:     3/4

Több pozitívum is látható volt: Devin McCourty egy 104-yardos, kirúgásból visszahordott touchdownnal örvendeztette meg a közönséget. Mesko Zoltán több nagyszerű puntot is rúgott. Stephen Gostkowski két fontos field goalt is berúgott, amiből az egyik a győzelmet jelentette a hosszabbításban. A játék, ami viszont lehúzta az egész egységet, McCourty elejtett labdája volt a 4. negyedben a kirúgást követően, ami majdnem a Patriots meccsébe került.

forrás: Mike Rodak/espnboston.com

 

Hozzászólások

2012. 10. 23. 18:46
cescf4
passzjáték 4???

lehet újra kéne néznem a meccset? o.O
2012. 10. 23. 18:59
lipi
Én simán egyetértek a 4-es osztályzattal. A jets passz ellen a 6. helyen állt. Igaz, Revis nem volt. Viszont többször mutatták, hogy Tomnak nem volt szabad célpontja. Remekül használták az emberfogást.
Az edzői karnak most egy kicsit túlzás a 4-es. Személy szerint 3-ast adnék.
Megint fölösleges időkérések voltak, botrány volt a time managment. Amikor húzni kellett volna az időt, passzoltunk, amior haladni kellett volna, futottunk. Ezt egyébként nem is értem. Eddig szinte soha nem volt erre panasz, idén meg konzekvensen elszúrjuk ezt a szegmensét a játéknak. Valaki próbáljon magyarázatot találni rá :). Továbbá a liga egyik legrosszabb futás elleni védelme ellen ilyen gyengén futni, pláne, hogy a passzjáték megalapozta a futást is, nem érdemel jobbat az edzői stáb. A passz elleni védelem megint egy érdekes kérdés. Nem akarom bántani a fiúkat, mert nincs értelme, de kettesnél jobbat akkor adnék nekik, ha az aktuális irányító nem dönt rekordokat ellenünk...
2012. 10. 24. 11:01
TMR
Azért vegyük bele a számításba, hogy hiányzott 2 kezdő O# falember, akik azért eddig szépen csinálták a lukakat a futáshoz.
2012. 10. 23. 19:13
Burkus
Immáron többször volt ellenőrző és én is arra jutottam, hogy igen jószívű tanárokkal van dolgunk :) Nem tudom, hogy a passz elleni védelem miért 2/3? Elégséges volt, majdnem közepes? Ha én anno úgy teljesítettem volna az iskolában/egyetemen, ahogy a mi secondarynk, arra elégtelent (1) szokás adni.

Az edzői stáb 4-ese a run-run-long pass hívásokkal szintén erős túlzás. Azt gondolom, a 3-as érdemjegy is csak azért megérdemelt, mert kritikus pillanatokban - két utolsó drive, illetve a védelem utolsó hívásai - meccset eldöntően jó hívások voltak. A futójátéknál pedig szintén a hívásokban éreztem a hibát, miért kellett a középen futást erőltetni, az egyetlen helyet, ahol meg is tudták fogni a futásokat?
2012. 10. 23. 22:55
matcha
Szerintem az utolsó két drive nem az edzőkön múlott. Főként no huddle-lel haladtunk előre és Tom hívta a játékokat.
2012. 10. 23. 19:18
A passz elleni védelembe azért bele kell számolni az említett interceptiont is. Ha mondjuk abból TD született volna, könnyen més eredménnyel végződhetett volna a mérkőzés.
Az edzői stábnál a time managment talán azért nem került bele, mert a végén igaz, hogy eléggé töketlenek voltak ( a futások helyett passzjáték a vége előtt 5 perccel), de könnyen lehet, hogy ha akkor lepörgetnek az órából 1-1,5 percet, akkor nem Patriots egyenlítéssel, hanem Sanchez gamewinning drive-al ér véget a mérkőzés, mert nem marad idő az egyenlításre. Persze ez már csak utólagos okoskodás, de ebből a szempontból pont jól jött az a két incomplete passz miatt álló óra.
2012. 10. 23. 19:52
lipi
Jogos. Az intet bele kell számolni. Ezért kettes. A meccs maradék részében emlékszem még 1 elütésre is. Viszont, ha Hill elkapja a labdát a végénél, nem pedig elejti, akkor kikapunk. 5 méteres körzetében senki nem volt. Meccs eldöntő szituáció. Ezért mondtam, hogy abban a pillanatban, amint az aktuális irányító nem dönti meg egyetlen rekordját sem ellenünk, simán adható 2-es feletti osztályzat :) . Egyébként a védelem idén azt a 2 pontot rakta fel a táblára, amit a Jets ellen szerzett. a 7 INT-ből egyet sem sikerült visszavinni. (Az milyen, hogy majdnem dupla annyi fumble van mint INT? 13FF/7Int). Szóval nem igazán lehet a Def pontszerzésére alapozni.
A meccs végén jól jött az elpuskázott TM, de ne felejtsük, hogyha DMC nem szórja el a labdát, akkor 2:30 lett volna a győztes drivre, nem 1:30. Mindegy, ez már utólagos okoskodás. Ettől még nem érzem jónak a TM-et. Se a oplay hívásokat. Nem a mi kezünkben volt a meccs. Erre írtam a 3-as edzői osztályzatot. Mondjuk győztes meccs után meg nem illik ennyire alul osztályozni :). El voltunk eddig kényeztetve, az az igazság... (meg belőlem szar tanár lett volna, túlzottan szigorúan osztályzok és túl kritikus szemmel nézem a dolgokat...)
2012. 10. 24. 07:57
Arsenal
Int. ide, vagy oda a sec. játéka szerintem gyenge 2. Már több alkalommal is megjegyeztem, de idén az irányítok ellenünk nyújtják a legjobb játékukat, vissza kellene nézni a statisztikákat, de talán mind 300 yard, vagy ahhoz közel dobáltak. Persze ez nem minden esetben a sec. hibája, a passz zavarás is hadilábon áll. Az edzői kar munkáját szerintem nem csak a meccsen nyújtott teljesítmény alapján kell megítélni, szerintem mivel a sec. játéka hétről hétre fogalmatlan és amíg ezen nem látok változást, addig az edzői kar nálam, gyenge 3, de inkább 2.
2012. 10. 24. 10:40
A passz elleni védelembe nem csak a sec értékelése tartozik bele. A passrush is. Azért néha az működött. A hosszabítás végét jelentő Ninkovich labdaszerzés is pl. ehhez tartozik.
2012. 10. 24. 12:18
lipi
Így már érthetőbb :)
2012. 10. 24. 15:10
lupus
Barcsak ilyen tanaraimettek volna anno...
Mindenesetre jegyezzuk meg az edzoi osztalyzatok mellett a jo def play hivas csungan santit. En pl bele se szamitanam,vagy csak nagyon lightosan az edzoi teljesitmenybe.
Szoval a 4.merkozes,amit nem birtunk lezarni. Ez csak a veletlen muve,hogy W lett most.
Hozzászólás a(z) Ellenőrző - 7. hét bejegyzéshez