Menetrend

Ellenőrző és statisztika: AFC döntő

2015. 01. 22. 17:54
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Ismét lejátszottak egy mérkőzést kedvenceink, 45-7-es sikerükkel az Indianapolis ellenében, egy nem túl izgalmas mérkőzésen hódították el a Lamar Hunt trófeát, amit minden évben az AFC bajnoka kap. Ezzel a sikerrel tehát a New England Patriots csapata képviseli az amerikai konferenciát Glendale-ben, a 49. Super Bowlon (Super Bowl XLIX).

Nézzük először hogy, az egyes csapatrészek milyen osztályzatot érdemeltek ki maguknak teljesítményükkel…

QB osztályzat:          A-

Tom Brady 6. Super Bowljára készülhet, amivel holtversenyben az első helyen fog állni az NFL örökranglistáján, azok után, hogy ismét meggyőző teljesítményt nyújtott a rájátszásban. Sajnos megint volt két meggondolatlan dobása, egyiknek INT lett a vége, amikor Rob Gronkowskit próbálta játékba hozni, annak ellenére, hogy 2 védő is őt fedezte. Ugyanakkor 3 TD passzával és a meccs irányításával Brady azt tette, amihez a legjobban ért: meccset nyert a rájátszásban.

RB osztályzat:          A+

LaGarrette Blount valószínűleg azt kívánja, bárcsak a rájátszás minden meccsén a Colts lenne az ellenfél. A tavalyi 166 yardos, 4 TDos teljesítménye után vasárnap 148 yardig és 3TDig robogott. Ezzel 7 futott TD-je van 2 rájátszás meccsen a Colts ellen. Blount lett a Patriots történetének legsikeresebb futója a rájátszásban a 6 pontosokat tekintve. Blount mozgékony volt, fürge és szinte lerázta magáról a Colts védőit. James Develinnek is jó napja volt, remek blokkokkal nyitott utat a futók előtt, és az 1 yardos TD elkapása megmutatta, milyen játékos is ő, rendkívül erős, kitartása eredmény, hogy sikerült leválnia az első szerelési kísérletről, és beküzdötte magát a végzónába.

WR osztályzat:          A-

Ismét Julian Edelman volt a csapat igáslova, 9 elkapást és 98 yardot szerzett, mindössze 2 irányába dobott passz nem végződött elkapással. Ezek közül az egyik egy csúnya elejtett passz volt a meccs elején, de ez nem hatott ki teljesítményére, és megcsinált egy kulcsfontosságú 3. kísérletet, ami után TD-t ért el a csapat. Brandon LaFellnek csendes meccse volt, mindössze 4 elkapása volt 28 yardért. Amendola egyetlen elkapásánál szépen cselezte ki a védőit.

TE osztályzat:          A

Gronk nagy meccsnek nézett elébe, mivel a Coltsnak nincs meg a kellő játékosa, hogy lelassítsa őt, papíron. Végül 3 elkapása volt 28 yardért, de igazolta erejét egy domináns egy az egy elleni TD elkapással Greg Tolerrel szemben. Az újonc Cameron Fleming ismét TEként jeleskedett. Mint ahogy az első egymáselleni meccsen, ismét extra támadófalemberként játszott, mint jogosult elkapó. És ismét villogott ebben a szerepkörben, kulcsfontosságú blokkokkal segítette Blount futásait.

OL osztályzat:          A+

Mivel az újonc center Brian Stork nem játszott sérülés miatt, rengeteg kérdés volt a fal belsejét illetően. Amikor elkezdtek játszani, az aggodalmak is eltűntek. A Patriots dominált a falak ütközetében, főleg a futások során. Meg kell dicsérni Dan Connollyt, Ryan Wendellt és Josh Kline-t amiért sikerült megtartani a fal belsejét. És aztán ott van Nate Solder is. Remekül blokkolt egész meccsen, de a 16 yardos TD elkapása jogosult elkapóként volt a meccs leglátványosabb játéka.

 

Front7 osztályzat:          A+

Rob Ninkovic és Jamie Collins szinte makulátlan teljesítményt nyújtottak. A Colts mindössze 83 yardot tudott megtenni futásokkal, és a New England passzsiettetése evidens volt az egész meccsen, annak ellenére, hogy nem szereztek sacket. Andrew Luckot 5ször ütötték meg, ami hozzájárult gyenge teljesítményéhez ország világ előtt. Ninkovic a pálya minden részén felbukkant és egy lenyűgöző játékot csinált meg amikor leütött egy passzt az 1. negyedben. Collins szerzett egy INT-et is.

DB osztályzat:          A++

Kyle Arrington volt a meccs embere azzal, hogy teljesen semlegesítette TY Hiltont, annak ellenére igaz ez, hogy volt egy elképesztő elkapása, de ennél szorosabban nem is védekezhetett volna. Darrelle Revis egyik legjobb teljesítményét nyújtotta amióta a Patriots mezét viseli, nem kaptak el labdát őriztében és szerzett egy INT-et. Brandon Browner azt mondta, úgy játszottak, mintha vérszemet kaptak volna, gyilkos ösztönnel. Igaza volt. Uralták a pályát az egész meccsen. Jobbat érdemelnek A+nál. Kiérdemelték ezt a különleges osztályzatot.

ST osztályzat:          A

Danny Aikennek volt egy alacsony snapje, ami egy rövid punthoz vezetett. De köszönhetően annak, hogy Joshua Cribbs nem tudta elkapni a labdát és hogy Darius Fleming jókor volt jó helyen, megszereztük a labdát ami TD-hez vezetett. Amendola remekül vette észre a lehetőséget a 2. negyedben egy kezdőrúgás visszahordásánál. A speciális egység egyik legjobb pillanata volt, amikor Dikembe Mutomno mutatóujjával jelezte a Colts visszahordójának, hogy ne próbálja meg a labda visszahordását.

Edzők osztályzat:          A+

Mint a Mortal Kombatban egy makulátlan győzelem (ha ütést sem kapva nyersz, a karakter ezt mondja: „Flawless Victory”). Fleming extra falemberként használásától egészen Josh McDaniels hívásáig, amikor Solderre hívott passzt, és TD lett a vége, tökéletes volt. Ismét kihasználták a jogosult elkapó/nem jogosult elkapó kártyát. McDaniels kitett magáért zsinórban 2. zseniális haditervével. Arrington TY Hiltonra való állítása és a többi CB emberének folyamatos keverése is remek döntés volt.

Lássuk ki mennyi időt töltött a pályán az AFC döntőjében…

TE:

Rob Gronkowski – 72/78
Cameron Fleming – 28/78
Michael Hoomanawanui – 28/78
Tim Wright – 5/78
Nate Solder – 1/78

Fleming 29 snapet töltött a pályán TE-ként, ezek közül egynél jogosulatlan elkapónak jelentették be, ami hivatalosan nem számítana bele. Ezen játék során Nate Soldert jelentették be jogosult elkapónak és ekkor kapta el Tom Brady passzát. A 147 kg súlyú Fleminggel meghosszabbították a támadófalat, amivel jelentős erőfölénybe kerültek.  Gronkowski minden játéknál a pályán volt, egészen az utolsó 2 támadósorozatig. Tim Wright játékideje továbbra is csökken. Ennek oka Danny Amendola lehet, aki jól teljesít 3. számú elkapóként.

WR:

Brandon LaFell – 70/78
Julian Edelman – 62/78
Danny Amendola – 29/78

Azzal, hogy csak 3 igazi elkapót neveztek a meccsre, 2-re csökkent a hadra fogható elkapók száma amikor Edelman 7 játékot is kihagyott combsérülés miatt a 2. negyedben. A meccs nem a 3 elkapós támadásokról szólt (mindössze 16 játéknál volt 3 elkapó egy időben a pályán), inkább a több TEes és 2 RB-s felállásokat preferálták, amivel sikeresen tudtuk futtatni a labdát.

FB:

James Develin – 17/78

Most volt a legtöbbet a pályán a Colts elleni alapszakasz meccs óta, amikor is 30 snapet töltött a pályán november 16-án. Ez idő alatt, átlagban 7,4 játéknál volt a pályán meccsenként, de mivel ismét futás centrikus tervvel álltunk ki, ismét nagyobb szerep jutott neki.

RB:

LeGarrette Blount - 42/78
Shane Vereen - 30/78
Jonas Gray - 5/78
Brandon Bolden - 1/78

Korábban a Chargers ellen december 7-én pályán töltött 30 snap számított Blount idényrekordjának. Ezt most könnyedén múlta felül. Gray csak az utolsó két támadásban lépett pályára, az előtt csak special teamsben szerepelt. Vereen csak a passzjátékban kapott szerepet. Az edzők nem érezték szükségét, hogy elvegyék Blounttól a labdát. Kitartottak a jól teljesítő futó mellett végig. Elmaradt a rotáció.

QB:

Tom Brady – 76/78
Jimmy Garoppolo – 2/78

Bill Belichick pályán tartotta kezdő irányítóját egészen az utolsó támadósorozat 2. játékáig, amikor is lecserélte Tom Bradyt, hogy a szurkolók megtapsolhassák. Szép gesztus tőle.

CB:

Kyle Arrington – 56/56
Darrelle Revis – 45/56
Brandon Browner – 39/56
Logan Ryan – 26/56
Malcolm Butler – 15/56

Arrington általában a csapat 3. számú CB-je, a védőjátékok 40%ánál volt fenn a pályán az alapszakaszban. De kezdő státuszt kapott a meccsen, mivel őt jelölték ki TY Hilton őrzésére. Félelmetes teljesítményt nyújtott, mindössze 1 elkapást engedélyezett 36 yardért, de annál a játéknál is átlagon felüli teljesítményt nyújtott és csak egy szenzációs passz és elkapás eredménye volt a nagyjáték. Brandon Browner őrizte Coby Fleenert, de nem az egész meccsen, néha lecserélték, hogy keverjék a kártyákat az edzők. A terv sikeres volt. Revis csak a meccs végén hagyta el a pályát, amikor a meccs már eldőlt, illetve kihagyott néhány snapet amikor az agyrázkódás miatti protokollon kellett átmennie.

S:

Devin McCourty – 49/56
Patrick Chung – 31/56
Duran Harmon – 11/56
Tavon Wilson – 6/56

Mivel néha a sub védelemben (5DB) 4 CB kapott szerepet, ezért ilyenkor Chung hagyta el a pályát, aki alapvetően McCourty mellett a másik kezdő safety. Ez mind a Colts elleni különleges terv része volt.

LB:

Jamie Collins – 56/56
Dont’a Hightower – 50/56
Jonathan Casillas – 12/56
Darius Fleming – 5/56

Általában Collins és Hightower végigjátssza a meccseket, de Casillas most több időt tölthetett a pályán, amikor a Colts 3 TE-s felállásai ellen kellett védekezni. Fleming a meccs végén került pályára Hightower helyén.

DE:

Rob Ninkovich – 52/56
Chandler Jones – 50/56
Akeem Ayers – 11/56

Ayers mindössze 1 játék során volt a pályán az előző meccsen, ezen a meccsen akkor lépett pályára, amikor a Colts egyértelmű passz szituációban volt, ekkor a könnyebb, mozgékonyabb védőfalat preferálta az edzői gárda, amiben Ayers dolga az irányító siettetése volt. Ninkovich, aki a legtöbb időt töltötte a pályán a védőfalemberek közt az NFL-ben, frissnek tűnt.

DT:

Vince Wilfork – 31/56
Sealver Siliga – 26/56
Alan Branch – 25/56
Joe Vellano – 20/56

Mivel Chris Jones inaktív volt könyöksérülés miatt, Vellano vette át a szerepét, akinek az irányítóra kellet nyomás helyeznie a fal belsejéből, az inkább futás megállításában jeleskedő Wilfork, Siliga és Branch mellett. Siliga kihagyott pár játékot a 2. negyedben lábsérülés miatt. Ez a csapatrész sokkal jobban játszott, mint a Ravens ellen.

fordította: tuci-tuci

forrás: ESPN Boston - ellenőrző, támadók játékideje, védők játékideje

Hozzászólások

2015. 01. 22. 17:54
frazer0819
Bárcsak az én ellenőrzőim is ilyenek lettek volna :D
2015. 01. 22. 19:01
darth king
Bocsi, de az RB-k nem maradtak ki a játékidőnél? :-)
2015. 01. 22. 19:40
Most már előkerültek. ;)
2015. 01. 22. 20:54
köszi a kiegészítést,
nem tudom hogy hagyhattam ki :S
Hozzászólás a(z) Ellenőrző és statisztika: AFC döntő bejegyzéshez