Menetrend

Ellenőrző és statisztika: NE @ BUF

2015. 09. 23. 16:01
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

Eltelt még egy hét a szezonból és újabb győzelmemmel örvendeztette meg a szurkolóit a csapat. Az ellenfél a Buffalo Bills volt, akik egy valamiben biztos jobbak voltak mint mi, mégpedig a trash talkban. Egész héten hallgathattuk a fogadkozásaikat, de a mi játékosaink szerencsére nem vették fel a kesztyűt és inkább a pályán mutatták meg, mit is tudnak. A meccs vége hozott egy kis izgalmat, bealudtak egy kicsit a meccsbe a fiúk, de így is 40-32 arányú győzelmet arattak. Jövő héten a csoportját vezető (nem, ez nem vicc) Jacksonville Jaguars (1-1) lesz az ellenfél.


Edelman
QB
osztályzat: A+

Tom Brady – 86/86

Tom Brady 59 passzkísérlete a második legtöbb volt karriere során, csak a 2012-es San Fransisco 49ers elleni meccsen kísérletezett többször, akkor 65 alkalommal. A Bills ellen a futást gyakorlatilag feladva, a levegőben akarták megnyerni a meccset, ami sikerült is, köszönhetően a „kiöregedő, pontatlan, lassú…(sorolhatnám még mikkel illeték tavaly)” irányítónak. Sebészi pontossággal szedte szét a Bills rettegett védelmet. Statisztikáit a társai kicsit lerontották, feltűnően sok volt az elejtett passz. Ezúttal is vigyázott a labdára, INT-et nem dobott ezen a meccsen sem, bár egyszer kiverték a védők a kezéből a bőrt. Végül 466 yarddal és 3 TD-vel fejezte be a meccset. Soha rosszabb teljesítményt, bár remélem, nem sokszor kell ennyiszer passzolnia.

RB
osztályzat: B-

Dion Lewis – 73/86
LeGarrette Blount – 7/86
Brandon Bolden – 5/86
Travaris Cadet – 3/86

Enyhén szólva nem helyeztek nagy hangsúlyt a futásokra az edzők, így az elkapásokban jeleskedő Dion Lewis bizonyíthatott ismét. Sokszor küldték ki az oldalvonal mellé, elkapó pozícióba. Ebből a pozícióból szerezte 40 yardos elkapását is. Hihetetlen fürge, gyors irányváltásokra képes, egy LB nem tudja tartani vele a lépést. Aggódhattunk, hogy mi lesz a pozícióval Vereen távozása után, de ha így folytatja, feledtetni tudja elődjét. Blount, Bolden és Cadet csak epizódszerepeket kaptak. Blount más csapatok ellen valószínűleg több lehetőséget kap majd, de Lewis kiszorítására nem látok sok esélyt a többiek számára. Egyetlen gond vele kapcsolatban, hogy két meccsen két Fumble-nél tart. Felhagyhatna ezzel a szokásával.

WR
osztályzat: B

Julian Edelman – 75/86
Aaron Dobson – 72/86
Danny Amendola – 36/86
Matthew Slater – 4/86

A tavalyi év során Dobson összesen 57 snappet töltött a pályán. Úgy tűnik, idén végre megmutathatja mit is tud a 2013.-as Draft 2. körében kiválasztott elkapó, ehhez persze kellett pár szerencsétlen sérülés, de eddig mondhatjuk, hogy él a lehetőséggel. Ehhez azonban egészségesnek kell maradnia. A meccsen jól teljesített, sokszor játszotta tisztára magát, többnyire magabiztosan kapta el a labdákat, azonban egy esetben a sisakjáról pattant le. Edelman ismét hozta a szokásos 10 elkapás 100 yard körüli számait, ami most pontosan 11 elkapásból szerzett 97 yard volt, azonban ezúttal 2 TD is összehozott. Igazi vasember, (vagy inkább Superman?!) mindig lehet rá számítani. Továbbra is Brady kedvenc célpontja 3. kísérleteknél. Mondhat bárki bármit, ő a liga legjobb slot elkapója. Amendola a megszokott 30 snap körüli játékot töltötte a pályán. Ezúttal csupán egy elkapást jegyzet, de milyet! Kritikus helyzetben, a 4. negyedben, előrefele vetődve kapta el Brady 29 yardos bombáját, amiből semmit sem látott a nap miatt, elmondása szerint, csupán „feldobta a kezeit”. A meccs elkapása volt, az biztos. Slater továbbra is a győzelmi formációban, vagyis a térdeléseknél kap szerepet, a támadójátékban nem.

TE
osztályzat: B+

Rob Gronkowski – 81/86
Scott Chandler – 43/86
Michael Williams – 21/86
Michael Hoomanawanui – 10/86

A Patriots a 3 TD-s sorozata során, amikor 21-7-re módosította az állást, a támadók 12 játékból 11-nél 2 vagy több TE volt a pályán. Gronkowski 2 yardos TD elkapása például a 4 TE-es felállásból született. Gronkowski továbbra is űrfocit játszik. Tarthatatlan egyszerűen. Rex Ryan azt ígérte, hogy szorosan fogják őrizni, amit többnyire meg is tettek, nem mintha számítana bármit is. Elképesztő számokat hoz meccsről meccsre. Ez volt zsinórban a 8. mérkőzése (ha jól emlékszem a közvetítésből) amin legalább egy TD-t szerzett. A meccset 7 elkapásból szerzett 113 yarddal fejezte be, amihez most „csak” az említett egy TD párosul. Scott Chandler gyakorlatilag Amendolával váltották egymást, fejlődés jeleit mutatja, ezúttal volt 3 elkapása, azonban kétszer is elejtette Brady passzát a gólterületen, ami után csak mezőnygólt szerzett a csapat. Williams általában blokkoló feladatokkal volt megbízva azonban volt egy elkapása 15 yardért, amit biztos kézzel kapott el. Hoomanawannuit egyértelműen megelőzte a rangsorban Williams, így gyakorlatilag csak 4 TE-es felállásoknál került a pályára.

OL
osztályzat: A-

David Andrews – 86/86
Josh Kline – 86/86
Nate Solder – 78/86
Shaq Mason – 57/86
Marcus Cannon – 50/86
Sebastian Vollmer – 49/86
Tre’ Jackson – 27/86

Remek napot zárt a támadófal. A rettegett Bills védőfalat szinte egész este kordában tartották. Nem rettentek meg a fiatalok sem a feladattól, bár Andrewsra dobtak két zászlót is, egyiket false start, a másikat holding miatt. De egy ilyen Elit védőfallal szemben ez bőven megbocsátható. Andrews egyébként az egyetlen falember aki mindkét meccset végigjátszotta. Vollmernek megsérült az egyik ujja, ezért volt ilyen keveset a pályán. Mindkét szélső falembert, Soldert és Volmmert, időnként lecserélik az edzők Cannonra, ennek az okát továbbra sem tudni, ugyanis nem nyújt olyan teljesítményt, ami indokolná ezt, így marad az a magyarázat, hogy pihentetni akarják őket vagy csökkentetni a sérülés esélyét piehnőkkel… nem tudom, csak találgatok.

DL
osztályzat: B-

Rob Ninkovich – 63/72
Chandler Jones – 62/72
Jabaal Sheard – 45/72
Sealver Siliga – 44/72
Alan Branch – 25/72
Malcom Brown – 21/72
Rufus Johnsson – 13/72
Geneo Grissom – 10/72

Kiszámíthatatlanul játszott a védőfal. A Bills 160 yardot futott a meccsen ami igen gyenge teljesítményre utal, ugyanakkor a csapat 8 sackjéből 5-öt ők jegyetek. Ráadásul sokszor helyeztek nyomást is az irányítóra. Chandler Jones jegyez a 8-ból 3-mat, azonban az edzők korábban lecserélték őt, mert nem tudta lezárni a széleket. Ninkovich nála jobban teljesített, de ő is sokszor hibázott, és túlságosan mélyen próbálta megkerülni a támadófalat, amivel utat nyitott Taylor futásainak. Jó látni mindenesetre, hogy idén nem kell minden játéknál a pályán lenniük és megfelelő váltótárs van a padon, ezzel nagyon fontos pihenőidőt kapnak. Jabaal Sheard amikor beszáll a meccsbe, remekül helytáll. 4 siettetése volt, egyik ilyen sacket eredményezett, ugyanis Taylor nem tudott fellépni a zsebben és Jones odaért hozzá. Alan Branch is jól szállt be.

LB
osztályzat: B

Jamie Collins – 72/72
Dont’a Hightower – 69/72
Jerod Mayo – 16/72
Jonathan Freeny – 2/72

Jamie Collins ismét végigjátszotta a mérkőzést, és még milyen jól. 2.5 sacket, 11 szerelést, amik közül az egyik majdnem safety-t és vele 2 pontot eredményezett. Sajnos az előrehaladás megállása miatt a bírók az 1 yardos vonalra tették le a labdát. Hightower csak a dime felállásoknál hagyta el a pályát, míg Mayo csak a 3 LB-es felállásoknál került a pályára. A két fiatal jelenleg minden tekintetben Mayo előtt jár, érdekes lesz figyelni, hogy a szezon későbbi szakaszában ki tud-e harcolni magának nagyobb szerepet. Nem lesz egyszerű dolga, ugyanis rettentő jól végzik a dolgukat ők ketten, a védelem vezéreivé nőtték ki magukat.

DB
osztályzat: C- C+

Devin McCourty – 72/72
Malcolm Butler – 72/72
Patrick Chung – 61/72
Tarell Brown – 53/72
Logan Ryan – 50/72
Duron Harmon – 22/72
Bradley Fletcher – 19/72
Tavon Wilson – 1/72

A Bills futásainak kivédekezése miatt Chung ezúttal jelentős időt töltött a pályán, passz szituációkban szokás szerint érkezett Harmon. Butler továbbra is a csapat legjobb CB-je és egy gyönyörű INT-et is szerzett. Remek koncentrációról, atletikus képességről tett bizonyságot. Duron Harmon limitált játékideje ellenére ismét elkapta az ellenfél irányítójának egy passzát, csak úgy mint Logan Ryan aki előrelépett 3. számú CB-nek és ő szerzete a meccset lezáró INT-et. Devin McCourty ismét jól játszott, legjobb játéka a 2 pontos kísérlet kivédekezése volt a meccsen.
kiegészítés:
TE Charles Clay TD elkapásánál Chung nem figyelt az emberére, aki blokkoló feladatokat kapott, azonban amikor Taylornak ki kellett lépnie a zsebből, a TE a gólterület felé vette az irányt és könnyedén szerzett TD-t.
WR Robert Woods 32 yardos TD elkapásánál Butlert verte meg az elkapó.
CB Bradley Fletcher által őrzött elkapót négyszer vette célba Taylor, mind a négyszer megverte az embere, ennek eredménye 64 yard és 1 TD lett, plusz zászlót dobtak rá mert WR Percy Harvin mezét húzta (Pass Interference) aminek 39 yardos előrehaladás lett az eredménye.
Logan Ryannak az INT-je mellett volt egy negatív yardos szerelése.
Minden dicséretet megérdemel Harmon az INT-ért, mivel a felpattanó labdát két Bills elkapó is elkaphatta volna egyébként.

ST
osztlyzat: A-

Stephen Gostkowski, Ryan Allen, Joe Cardona, Matthew Slater

Gostkowski ott folytatja ahol tavaly abbahagyta. Biztos lábbal értékesíti a mezőnygól kísérleteit, amiből ezúttal 4 volt, köztük egy 50 yardos. Ezen kívül 7 kezdőrúgása is TouchBack-el végződött. Ryan Allennek mindössze egyszer kellett puntolnia, az viszont egy 54 yardos rakéta volt. Amendola volt az első számú punt visszahordó és az első negyedben le is tette a névjegyét, amikor egészen a Bills 28 yardosáig vitte vissza a labdát, ráadásul egy 15 yaros büntetés miatt a 13 yardos vonalról kezdhette a támadást a Patriots.

Fontosabb statisztikák a meccsről:
Tom Brady: 38/59, 466 yard, 3 TD, 0 INT, 1 Fumble
Dion Lewis: 7 futás 40 yard, 1 TD, 6 elkapás 98 yard, 1 Fumble
Julian Edelman: 11 elkapás 97 yard, 2 TD
Aaron Dobson: 7 elkapás 87 yard
Rob Gronkowski: 7 elkapás 113 yard, 1 TD
Jamie Collins: 8-3 szerelés, 2.5 sack
Dont’a Hightower: 8-4 szerelés, 0.5 sack
Chandler Jones: 5-1 szerelés, 3 sack
Rob Ninkovich: 3-1 szerelés, 1 sack
Alan Branch: 1-0 szerelés, 1 sack
Malcolm Butler: 4-2 szerelés, 1 INT
Logan Ryan: 3-1 szerelés, 1 INT
Duron Harmon: 1 INT

büntetések száma: 11, yardveszteség: 119

(A szereléseknél az első szám az egyéni, míg a második megosztott szerelések számát jelöli)

Az ESPN Boston és a BostonHerald alapján íródott

Hozzászólások

2015. 09. 23. 16:56
Én nem nagyon értem a DB-knél ezt a C- osztályzatot. 3 interceptiont fogtak meg, abból kettő káprázatos mozdulat volt, egy nagyon fontos, meccset lezáró. Benyeltek néhány passzt, az OK, de ezért C- ? Az indoklásban ráadásul mindenki dicséretet kap. Ügyes vagy, szép vagy, jó vagy, ülj le 3,, :)
2015. 09. 23. 18:30
jogos :)
az osztályzatot a BostonHerald cikkéből vettem, de elírtam, C+ ból lett minusz mindjárt javítom
plusz a szöveget mindjárt kiegészítem
2015. 09. 23. 18:50
Kiegészítettem a cikket a BostonHerald teljes indoklásával a DB-knél:

TE Charles Clay TD elkapásánál Chung nem figyelt az emberére, aki blokkoló feladatokat kapott, azonban amikor Taylornak ki kellett lépnie a zsebből, a TE a gólterület felé vette az irányt és könnyedén szerzett TD-t.
WR Robert Woods 32 yardos TD elkapásánál Butlert verte meg az elkapó.
CB Bradley Fletcher által őrzött elkapót négyszer vette célba Taylor, mind a négyszer megverte az embere, ennek eredménye 64 yard és 1 TD lett, plusz zászlót dobtak rá mert WR Percy Harvin mezét húzta (Pass Interference) aminek 39 yardos előrehaladás lett az eredménye.
Logan Ryannak az INT-je mellett volt egy negatív yardos szerelése.
Minden dicséretet megérdemel Harmon az INT-ért, mivel a felpattanó labdát két Bills elkapó is elkaphatta volna egyébként.
2015. 09. 23. 19:20
chateautorres
Ez szerintem a mai legjobb szöveg:

Brady was asked a follow-up: Who ranks higher, the pope or Bill Belichick?

"In Bill we trust; are you kidding me?"
2015. 09. 23. 19:48
Whitealert
2015. 09. 23. 21:41
hopi46
Azért az is fontos, hogy a kérdésre elmosolyodott és a válasz után nevetett.
2015. 09. 23. 20:22
infidelitas
Harmon INT-je nem volt felpattanó simán a kezébe dobta Taylor.
2015. 09. 23. 20:43
hopi46
Összekeverték Ryan INT-jével. :-)
2015. 09. 23. 20:32
hopi46
Hát nem tudom mi volt a baj a ST-nél, az az egy bünti? Szerintem legalább A, de nyugodtan lehet A+ is.
2015. 09. 23. 20:54
hopi46
"Remek napot zárt a támadófal. A rettegett Bills védőfalat szinte egész este kordában tartották." - tehát...A-.
Vicces.
Andrews pl. emberfelettit teljesített, mind a 86 snapnél ott volt, legalább 70-75 shotgun passzt adott, halál pontosan és talán, ha 1-2-szer mentek át rajta. Azért lett draftolatlan, mert nem jók a méretei. Ez is vicces.
2015. 09. 23. 21:46
cspeti98
BB megint "kukázott" egy remek játékost, viszont van egy kis probléma ezzel. Mi lesz ha Stork felépül? Ha Andrews így folytatja akkor igencsak nehéz a döntés, de ennél nagyobb bajunk ne legyen.
2015. 09. 24. 13:13
1976gabi
két center lesz egyszerre a pályán
2015. 09. 24. 15:19
LPT
persze és az egyik ma futónak, a másik meg TB-nek nyomja snap-et. doublegate
2015. 09. 24. 19:34
Zandal
Pont ezen filóztam ma én is. Legalább tudják váltani egymást és nem lesz 100%-os terhelés alatt egyikük sem (persze ha mindketten beférnek az aktív meccs keretbe)
2015. 09. 24. 07:34
DefenseFan
Jó hogy van Andrews mert Stork úgy tünik az agyrászkódás a gyengéje úgyhogy jó a háznál Andrews!:-D
2015. 09. 24. 09:22
polo62
nem károgni akarok, de engem még mindig nyugtalanít a secondary. tény, hogy jobbak voltak mint múlt héten, de nem is BigBen dobált. Butlerre egy elkapót rá lehet bízni, ha nem is hibátlanul, de megoldja. Viszont a Brown Fletcher páros miatt szerintem lehet félni. egyszerűen velük nem lehet bajnokságot nyerni, és DMC vagy Harmon sem fog mindig odaérni, ezt láthattuk is, ráadásul mivel mindkét meccsen szerintem kicsit sokat volt 2 FS egyszerre, ültek a futások is az ellennél. Főleg Fletchernél, de sokszor Brownnál is az az érzésem, mint Jamell Fleming Chiefs corner esetében volt a Broncos ellen, hogy amit felé dob a QB, az a WR kezében köt ki.
2015. 09. 24. 09:46
BaP
Szerintem is gond, meg más szerint is.
Ryan inkább FS-ben teljesít jól, Feltcher, Brown felé bármit dobhatnak, ráadásul még szabálytalanok is, tehát ha a receiver droppolna, akkor is ott a dpi veszélye....
Csak egy Butler szerű CB már elég lenne ide.
3. kör után lehet trade-elni.

Gond ott van, hogy Hightower válla megint nem oké.....

2015. 09. 24. 10:19
polo62
pont ehhez kapcsolódóan akartam Mayoról kérdezni, hogy csak a sérülése miatt kap egyelőre limitált szerepet, mert később nagyobb szükség lehetne rá, vagy a Colins HT páros annyira kirobbanthatatlan, hogy esetleg Mayot eltrade-elnék(ha jól emlékszem idén struktúrálták át a szerződését, nem tudom mennyi lenne a dead money utána) de így ha HT nem egészséges akkor esélytelen
2015. 09. 24. 11:21
BaP
Mayo trade legnagyobb akadálya a dead money ami utána maradna
2015. 09. 24. 12:23
polo62
igen közben utánanéztem tényleg esélytelen, viszont jövőre vagy trade vagy cut lesz belőle, szerintem a jövő évi fizuját nem bírja el a sapka, ha csak nem játszik all pro formában az idény hátralévő részében
2015. 09. 24. 13:10
takirob69
Jelenleg cca 2,5 mill.-val vagyunk a fizetési sapka alatt és még nagyon hosszú a szezon.
A következő játékosok elküldésével tudunk egy kis pénzt felszabadítani Brown, Fletcher, Blount, Hoomanawanui.
Szerintem nagyon kicsi az esélye annak, hogy trade keretén belül tudunk hozni egy elfogadható CB-et.
De BB egy mágus és lehet, hogy meglepődünk:)
2015. 09. 24. 14:25
_Demetrius_
Ée ez a Justin Coleman gyerek??? Még nem láttam játszani és a következő game inaktívjai közt sem láttam, szóval talán a hétvégén bemutatkozik és lesz akkora meglepetés mint Dion Lewis! Reménykedem!!! Vélemény???
2015. 09. 24. 19:36
bence.szel
Az inaktívokat a meccsek előtt 1-2 órával jelentik be, szóval meglepő lenne, ha láttad volna :D
2015. 09. 24. 12:02
komzoz65
Ezek nagyon jó elemzések, az osztályzat nem olyan érdekes, de a statisztikákkal lehet foglalkozni, elemezgetni.

Az egyedi megítéléseknél, vagy egy-egy csapatrész megítélésénél azért a statisztika mellett a valóságot is figyelembe kel venni persze. Az amik hatalmas jelentőséget tulajdonítanak ezeknek az adatoknak, pedig ezek csak orientálók, mint a fantasy számok. Ez alapján például, úgy tűnik a Bills irányítója milyen jó volt, holott éppen a sebezhetősége volt feltűnő. A garbage time teljesítmények itt egybe csúsznak a prime time-ben elért dolgokkal. És a legfontosabb valójában az egyetlen igazi statisztika a W vagy L. A többi csak körítés, de nagyon élvezetes körítés persze.

A védelmünknek most volt 2 1/2 negyede, amikor egyszerűen megszüntette a Bills támadó játékát, sőt TO-kat szereztek. Nem csak rajtuk múlt, hogy a 4. negyed nem lett végig garbage time...

2015. 09. 24. 14:25
hopi46
Honnan a fenéből szerezzünk (trade) egy elfogadható CB-t, amikor a passzorientált ligában minden elfogadható CB kincset ér.
Házon belül kell megoldani, pl. úgy, hogy mindig 1 ponttal többet szerezzünk, mint az ellenfél. (Egyébként egy kicsit ez már látszik!)
2015. 09. 24. 14:58
polo62
teljesen igazad van, de nem várhatjuk el, hogy Brady minden héten így játsszon, a futásunk pedig ligaszinten a gyengébbek közé tartozik.
2015. 09. 24. 15:22
komzoz65
A futásunkról még nincs kép, mert nem futottunk valójában. Majd a Colts elleni meccs után térjünk erre vissza.
2015. 09. 24. 18:19
hopi46
Hát ahogy elnézem a futás csapatstat-okat a ligában az eddigi két fordulóban nem igazán acélos sehol. Az eddigi 32 mérkőzésen egy(!) futás volt 40 yard felett és 35 futás (csapatonként kb. egy!) 20 yard felett.
Már többször leírtam: futni csak azért kell néha 3-4 yardot, hogy passzolhassunk. Ezenkívül szinte csak 4&1-nél, esetleg 1-2 yardra az EZ-tól ill. garbage time esetén. Erre a mi futóink is képesek.
A liga ma ilyen.
2015. 09. 24. 15:44
_Demetrius_
Az ESPN azt írta, hogy 3 jól megtermett Defensive tackle érkezett a városba! Kenrick Ellis, Ishmaa'ily Kitchen and Toby Johnson. Kíváncsi vagyok, hogy ennyire aktívak vagyunk e CB poszton is csak még nem szivárgott ki, de én arra is látok rációt( bár még nem láttam játszani de bízom benne, hogy nem véletlen van a csapatnál), hogy ez a Justin Coleman gyerek még meglepetést okozhat!
2015. 09. 24. 17:40
hopi46
Hát egyet tudok Coleman-ról: középiskolás korában 11 s-t futott 100 m-en. A körülötte zajló herce-hurca (hol cut-hol vissza) mutat egy sajátos ragaszkodást a csapat részéről, de azt hiszem csak a jövő vagy a kényszer embere jelenleg nálunk. Lehet, hogy a JAX ellen lesz próbabevetés?
Hozzászólás a(z) Ellenőrző és statisztika: NE @ BUF bejegyzéshez