Menetrend

Ellenőrző és statisztika: NE @ IND

2015. 10. 22. 06:00
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

Újabb meccs, újabb győzelem. Ezúttal az Indianapolis Colts otthonában sikerült győzedelmeskednie a csapatnak. Izgalmas mérkőzés volt, néhol érdekes döntésekkel, edzői hívásokkal, de a végén a jobb csapat győzött. Ezzel továbbra is veretlen a Patriots és vezeti csoportját. Vasárnap 18.00 órától a szezon eddigi legnehezebb mérkőzése vár a fiúkra a Jets ellen, azonban hazai pályán mindenképpen nyerni kell. Addig is lássuk a statisztikákat a mérkőzésről.


QB
osztályzat: A-

Tom Brady – 69/69

Statisztikailag nem ez volt Brady legjobb meccse, azonban hatalmas pluszt jelent a zsebben való mozgása. Számos esetben segítette ki támadófalát lábmunkájával így extra időt biztosítva elkapóinak az elszakadásra. „Megdobta” első INT-jét a szezonban, azonban egy tökéletes passzt nem tudott elkapni Edelman, felpattant a kezéről és így a védőnek alkalma nyílt megkaparintani azt. Edelman azt nyilatkozta az esetről, hogy neki kéne beírni, nem pedig Brady-nek. Ennek ellenére nem torpant meg és kiosztott 3 TD passzt elkapóinak ezzel győzelemre vezetve csapatát. Volt azonban egy tőle nem megszokott jelentet: emberemlékezet óta először nem sikerült kiharcolnia az első kísérlet jogát a híres QB sneak-kel rövid yardos szituációban.

RB
osztályzat: B+

Dion Lewis – 39/69
LeGarrette Blount – 29/69
James White – 3/69

Lewis sérüléssel küzdött a hét során, azonban játékra késznek nyilvánították. Ezúttal azonban nem hozta azt a kitűnő játékot, amit szinte megszoktunk tőle, ennek lehet köze az említett sérülésének. Természetesen azért így is volt egy-két megvillanása. Ellentétben Blount igen jól teljesített egész este amikor pályára került. Keményen futott, sok yardot hozott az első kontakt után. Többször jól vette fel a blitzelő LB-eket, illetve egy alkalommal amikor Brady-t szorult helyzetben volt, kisegítette irányítóját, tiszta célpontot biztosított neki, amivel megszerezte karrierje első elkapott TD-jét. Ezen kívül volt egy 38 yardos TD futása is.

WR
osztályzat: B-

Julian Edelman – 66/69
Danny Amendola – 41/69
Keshawn Martin – 37/69

Amendola estéje volt, a 9 felé dobott passzból 7-et kapott el, közülük kettőt nagy előrehaladást jelentett. Összesen 105 yardot szedett össze. Edelmannak elég rossz estéje volt. Valószínűleg szerepet játszott ebben egy ujjsérülés, azonban így is sok az a 3 elejtett passz, ezenkívül azonban ott volt az a felütött labda is amit Mike Adams így el tudott kapni és TD-ra vitt vissza. A meccs elején legalább elkapott egy TD passzt, illetve volt egy remek futása 4&1 szituációnál, amikor remekül vágott vissza ezzel megszerezve a szükséges távot. Martinnak volt egy 39 yardos elkapása és ezen kívül kiharcolt egy DPI büntetést, ami után a Colts 7 yardos vonalára tették le a labdát. Martin egyértelműen Dobson elé került a rangsorban, aki az elmúlt két mérkőzésen inaktív volt. LaFell a héten edzésbe állhat és ha játékra alkalmasnak nyilvánítják, a keretben szükség lesz egy szabad rooster helyre, amit valószínűleg Dobson elküldésével szabadítanának fel.

TE
osztályzat: C-

Rob Gronkowski – 67/69
Michael Williams – 40/69
Scott Chandler – 22/69

Átlagon aluli teljesítményt tudhat magáénak Gronkowski, persze a saját mércéjével. Nem igazán tudták jelentősen bevonni a passzjátékba, azonban így is szerzett egy TD-t. A blokkolása sem volt hatékony ezúttal. Scott Chandler kevés lehetőséget kapott a meccsen ennek oka, hogy Michael Williams blokkolására volt szükség, különösen miután Cannon is megsérült, így a tavaly 6. támadó falemberként jól teljesítő Flemingnek kellett játszania, az edzők pedig extra segítséget akartak biztosítani. Chandlernek így is volt 2 elkapása 39 yardért, illetve egy jó blokkja Blount 38 yardos TD futásánál.

OL
osztályzat: B-

David Andrews – 69/69
Sebastian Vollmer – 69/69
Josh Kline – 60/69
Cameron Fleming – 58/69
Shaq Mason – 56/69
Tre’ Jackson – 23/69
Marcus Cannon – 11/69

Annak tudatában, hogy Solder múlt heti sérülése után a meccs elején Cannon is megsérül, jó teljesítményt nyújtottak. Cannon kiválása után Vollmer átkerült a bal oldalra és a héten a gyakorlócsapatból felhozott Cameron Fleming került a támadófal jobb szélére. Andrews ismét végigjátszotta a mérkőzést, mellette Kline és Mason kapta a snappek jelentős részét. Úgy tűnik Mason teljesít jobban az idei két 4. körös választott közül. Az este nagy részében jól megtartották a fal közepét. A futásblokkolásban is jól teljesített az egység. Reméljük Cannon sérülése nem súlyos, különben újabb keretváltoztatásra lehet szükség, ugyanis jelenleg csak ők 3-man vannak a keretben. Esetleg vészmegoldásként szóba jöhet a Michael Williams edzéseken való szerepeltetése, aki a Lionsban még OT-t játszott. Mindenesetre komoly kihívás elé állítja majd a Jets védőfala őket.

DL
osztályzat: B+

Chandler Jones – 73/80
Rob Ninkovich – 69/80
Sealver Siliga – 35/80
Dominique Easley – 30/80
Alan Branch – 28/80
Malcom Brown – 24/80
Jabaal Sheard – 15/80
Akiem Hicks – 15/80

Jones legjobb meccsén van túl a szezonban, 4 szereléssel és 2.5 sackkel fejezte be a mérkőzést, illetve 4-szer ütötte meg az irányítót. Sheard bokasérülése miatt nem sokat tudott játszani, de a mérkőzés után azt nyilatkozta nem komoly. Az ő kiválásával Jonesnak és Ninkovichnak ismét szinte végig kellett játszani a mérkőzést. Geneo Grissom és Trey Flowers azonban megfelelő mélységet jelent a csapatnak. Easley is remekül játszott, rendszeresen tudott nyomás helyezni az irányítóra a falbelsejében, 4-szer ütötte meg Luckot illetve egyszer Jones kezei közé üldözte őt amivel 0.5 sacket jegyzett. Futás ellen is jól teljesített, ha így folytatja a védőfal meghatározó tagja lehet. Rájuk is komoly kihívás vár majd a Jets ellen, Chris Ivory remekül teljesít amikor egészséges.

LB
osztályzat: B

Jamie Collins – 80/80
Jonathan Freeny – 47/80
Jerod Mayo – 23/80

Őszintén szólva nem tudom mit mondjak Mayoról. Jonathan Freeny gyakorlatilag kiszorította őt és kezdett Hightower sérülése miatt megüresedett pozícióban. Nem tudott leválni a blokkokról, nem tudta megcsinálni a szereléseket, márpedig ezek voltak az erősségei korábban. 23 snap alatt egy szerelése sem volt, márpedig egy belső LB-nél ez nem épp szokásos. Ellenben Jamie Collins szépen mondva egy állat volt. Mindenhova odaért, bizonyította remek ösztöneit, és atletikus képességeit. A nap egyik játéka volt, amikor a Colts extrapont kísérleténél a falakat átugorva könnyedén blokkolta Adam Vinatieri rúgását. Egyértelműen meglátszik Hightower hiánya, remélhetőleg gyors lesz a felépülése.

DB
osztályzat: B

Devin McCourty – 80/80
Malcolm Butler – 80/80
Logan Ryan – 80/80
Duron Harmon – 71/80
Patrick Chung – 70/80
Jordan Richards – 33/80
Justin Coleman – 18/80
Tavon Wilson – 8/80

A meccs nagy részében nickel felállásban játszott a védelem 3 safety-vel. Ennek köszönhető hogy mind Harmon, mind Chung a meérkőzés nagy részében a pályán volt. McCourty ezúttal rendszeresen kapott CB feladatokat és ekkor Harmon volt a védelem utolsó tagja, sokszor olyan mélyen helyezkedett el, hogy ha hátrébb megy jegyet kellett volna vennie az első sorba. Jól helytállt és ezzel bizonyítja, hogy megérte a rá elköltött cetli, mint ahogy Logan Ryan is. Ryan a csapat 2. számú CB-je lett, végigjátszotta a mérkőzést és túlnyomó részben jól helytállt, azonban az ő őrizetében szerezte Holton a 3 yardos TD-jét. McCourty-t Whalen verte meg egy kereszt útvonal alkalmával aminek egy 18 yardos TD lett az eredménye. Butlernek több szép szerelése volt üres területen, majdnem szerzett egy INT-et, azonban Moncrief egy fade utvolan során TD szerzett mellette úgy hogy szorosan őrizte.

ST
osztályzat: B+

Stephen Gostkowski, Ryan Allen, Joe Cardona, Matthew Slater

Az egység remekül helytállt a Colts fake puntja során, amikor is Bolden negatív yardon szerelte az ellenfelet. Nagyszerű felkészültségről, helyzetfelismerésről, alkalmazkodó képességről tett tanúbizonyságot a csapat. Továbbá két onside kicket is megszereztek (még ha az első kérdéses is volt), illetve Jamie Collins blokkolt egy extrapont kísérletet. Gostkowski ezúttal is értékesítette mindkét mezőnygól kísérletét, 6 kezdőrúgása is TouchBacket eredményezett, egyet pedig a 11 yardos vonalig hordtak vissza. Ryan Allennek nem kellett sok alkalommal puntolnia, de mindazt 44.8 yardos átlaggal tette és kettő is a 20 yardoson belülre ment. Negatívum azonban, hogy két visszahordást, egy 36 yardost és egy 11 yardost is büntetés miatt semmissé tettek.

Fontosabb statisztikák a meccsről:
Tom Brady: 23/37, 312 yard, 3 TD, 1 INT
LeGarrette Blount: 16 futás 93 yard, 1 TD, 1 elkapás 11 yard, 1 TD
Danny Amendola: 7 elkapás 105 yard
Julian Edelman: 6 elkapás 50 yard, 1 TD
Rob Gronkowski: 3 elkapás 50 yard, 1 TD
Chandler Jones: 2-2 szerelés, 2.5 sack
Jamie Collins: 1-4 szerelés, blokkolt extrapont kísérlet
Dominique Easley: 0-1 szerelés, 0.5 sack

büntetések száma: 8, yardveszteség:72

(A szereléseknél az első szám az egyéni, míg a második megosztott szerelések számát jelöli)

Az ESPN Boston és a BostonHerald alapján íródott

Hozzászólások

2015. 10. 22. 09:42
wolandrules
Szerencsélen ST-nek mit kéne csinálnia, hogy A-t kapjon? :)
2015. 10. 22. 10:33
Tzimisce
Egyetértek,ez egy A- teljesítmény volt.
2015. 10. 22. 11:08
egy visszahordott TD?
nem tudom :D
majd ha egyszer kapnak, megtudjuk
2015. 10. 22. 13:18
Szerintem a Block in the back szabálytalanságokon eldobott 30-40 yardokat kellene lefaragni...
2015. 10. 22. 13:56
Tomk@
Mayo szerepe nagyon minimális. Lehet még sérült és fokozatosan akarják terhelni? Vagy ennyire nem találják a helyét?
2015. 10. 22. 14:21
vizi8
Mivel ő egy tipikus MLB, így 2 LB-s felállásoknál nincs igazi posztja. És bárhogy vesszük, szinte teljes 2 év kihagyás az iszonyú sok.
2015. 10. 22. 15:40
topin
3 LB-s felállásoknál is súlytalan volt egész évben..emellett én nem hiszek ebben, hogy kihagyás után majd fokozatosan jön vissza valaki..ha csak a mi csapatunkat nézzük (még ha nem is 2 év) Gronk, TB, Welker is érdemben tudtak visszatérni..ne is beszéljünk J.Charles vagy A.Peterson come backjéről..de védő oldalról is lehetne sorolni a neveket..

És itt már egy komplett off season, TC, pre season és 5 forduló telt el Mayo esetében és ott tartunk h a nem túl acélos freeny jobban teljesít nála és képtelen megoldani bármilyen feladatot..plusz egy ilyen kaliberű játékosnak nem kell szoknia a tempót, neki csak fel kell vennie azt (leginkább már a tréningeken) hiszen ebben élt, pontosan tudja mi a dörgés..

Sajnos sokkal inkább az van, hogy lelassult, körülményes lett és már nem az a Mayo aki itt vezér volt..a legnagyobb baj, h nincs trade értéke sem és feleslegesen foglal ekkora szeletet a capből..ezen a pénzen akármelyik posztra kezdőt szerzünk kb ahol most elkélne az upgrade..legyen az LB,CB,T
2015. 10. 22. 15:21
cellranger
Jó volt ez a meccs, de a magabiztos győzelemhez egy picivel többre lesz szükség a Jets ellen.
Igaz az már otthon lesz!
2015. 10. 22. 15:29
azimut
Mayo, lehet azért mert állandóan lesérült az utóbbi időben van benne egy kis félsz az ütközések terén és nem mer úgy belemenni az összecsapásokba mint régen,van egy szép családja nyert gyűrűt pénze is, lehet már nem élvezi ezeket a dolgokat annyira és motivációját vesztette! Plusz féltheti is magát! De respect azért
2015. 10. 22. 15:55
sixt
Jól látom hogy Mayo komoly súly felesleggel is rendelkezik ? Vagy ez csak nekem tűnt fel ?
2015. 10. 23. 10:10
DM
kitettük Thompson.-t a keretből egy hely szabad,nos szerény véleményem szerint inkább OL.-t kellene felvinni a gyakorlóból,hiszen bivalyerős ez a Jets D
2015. 10. 23. 10:37
DM
Thornton bocsánat
2015. 10. 24. 08:36
Pietrosz2
Azért tettük ki,mert jön vissza La Fell.
2015. 10. 23. 14:06
Tomk@
Finnaganből lesz valami? Van valami hír?
Hozzászólás a(z) Ellenőrző és statisztika: NE @ IND bejegyzéshez