Menetrend

Ellenőrző és statisztika: NE @ NYG

2015. 11. 19. 06:07
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

Újabb győzelem, újabb vezéráldozat. Ezúttal New York Óriásai voltak az ellenfelek és még ők sem tudták megállítani a Patritosot. Az idény legszorosabb meccsén sikerült egy az utolsó másodpercekben értékesített mezőnygóllal 27-26-ra megverni őket. Ezúttal a támadófalat elkerülte a sérülés, azonban Edelmant nem. Eltört egy csont a lábfejében, ami miatt 6-8 hetet ki kell hagynia, de a rájátszásra valószínűleg rendbe jön.
Mielőtt elkezdenétek olvasni az osztályzatokat, szeretném megemlíteni, hogy NEM ÉN adtam ezeket az osztálytatokat! Az elmúlt napok kommentjei után gondolom lesz itt felháborodás egyes csapatrészek bizonyítványa miatt. Gondlom azért engem is megtaláltok, szóval várom a hideget-meleget. :)

QB
osztályzat: D+

Tom Brady – 73/73

Brady nagyon magasra tette a lécet az idei teljesítményével, és egy olyan teljesítmény mint a Giants elleni szinte csalódást keltő. Az NFL legtöbb irányítója ujjongna örömében ha 334 yardot és 2 TD-t passzolna és levezényelne egy támadást a mérkőzés végén, amivel végül győz a csapata, de Brady nem. Kétszer is elveszette a labdát amikor nyomás odaért hozzá (az egyikre Stork vetődött rá), nem ezt szoktuk meg tőle. Pont ő szokott lenni a példa arra, hogy nem kell mindig hősködni, be kell húzni a labdát és lemenni. Emellett dobott 2 INT-et is, még ha a 2. nem is jelenik meg a statisztikái közt, köszönhetően annak, hogy Landon Collins, a Giants Safety-je elejtette azt. Az az INT végleg lezárta volna a meccset. Az 1. INT is egy pontatlan passzból lett, amikor a gólterületen LaFell mögé dobta a labdát, amit a védő vetődve elkapott. Ezúttal nem volt meg az a pontosság amit már megszokhattunk tőle. Edelman sérülése sem segíítette őt, a biztonsági célpontját vesztette el, akihez bármikor fordulhatott. Ha Collins elkapja az a labdát, mindenki arról beszélne, hogy a Giants megint képes volt „megölni” a Patriots játékát. Voltak azért szép megmozdulásai természetesen, mint az 54 yardos rakétája LaFell irányába, az Amendolának adott tökéletes passz 4&10-nél vagy a Gronkowskinak adott átadás amivel meg sem állt a célterületig.
(szerk. - Nyilván sok a ha, de lemerem fogadni, hogyha Brady-nek kellene osztályoznia a teljesítményét, ő sem adna jobbat magának. Nem sokon múlott, hogy 4 labdaeladás álljon a neve mellet. Márpedig ennyivel igen nehéz lett volna mérkőzést nyerni.)

RB
osztályzat: C-

LeGarrette Blount – 38/73
James White – 28/73
Brandon Bolden – 10/73

Lewis kiesésével sokat vesztett a csapat, nincsenek azok a hihetetlen játékok amiket megszokhattunk tőle, egyik futó sem képes ezekre. Blount nagyot küzdött, de nem igazán tudott eredményes lenni ezúttal, bár ebben szerepe volt a nem túl jó napot kifogó támadófalnak is. Volt ugyanakkor egy szép elkapása amivel 10 yardot tett meg, két LB-t is lerázva magáról. Nem tudta felvenni a blitzelő LB-t egy játék során, aminek sack és elvesztett labda lett az eredménye. James White szinte észrevehetetlen volt egész este, ráadásul ő is elnézett egy blitzet, aminek ugyancsak sack lett a következménye. Nagyon hiányzik Lewis, aki tökéletesen szerepelt az egész szezon során ebben a feladatkörben is.

WR
osztályzat: A-

Brandon LaFell – 59/73
Danny Amendola – 51/73
Julian Edelman – 20/73
Aaron Dobson – 19/73
Matthew Slater – 1/73

Danny Amendola volt az este sztárja. 11 felé repülő labdából 10 kapott el, köztük egyet 4&10-nél az utolsó 2 percen belül. Ugyanennyire fontos volt az utolsó elkapása is, amivel mezőnygól távolságba ért a csapat, de legalábbis megkönnyítette Gostkowski dolgát. Tökéletesen találta meg a rést a zónák közt, majd elkapás után legalább 5 yardot hozott. Edelman is jó napnak nézett elébe egészen a sérüléséig. LaFellnek csendesebb estéje volt, azonban ő is megvillant egy 54 yardos elkapással.

TE
osztályzat: B+

Rob Gronkowski – 73/73
Michael Williams – 41/73
Scott Chandler – 22/73

A mérkőzés nagy részében jól kivette a Giants Gronkowskit a játékból, sokszor duplázták a liga legjobb TE-jét. De aztán mindent megváltoztatott egyetlen seam útvonallal, amivel meg sem állt a célterületig. Karrierje leghosszabb elkapása volt a 76 yardos TD. Volt egy másik elképesztő elkapása is, amikor Brady labdája szinte a bokájához érkezett és onnét szedte azt fel anélkül hogy egy pillanatra is lelassított volna. Ezt már megszokhattuk Welkertől vagy Edelmantól, de egy ekkora testű játékostól hatalmas teljesítmény. Mind ő, mind Williams jól segítette a futásokat blokkolásával. Chandlernek volt egy csúnya elejtette passza, azonban nem sokkal később javította hibáját egy TD elkapással.

OL
osztályzat: C+

David Andrews – 73/73
Bryan Stork – 73/73
Shaq Mason – 73/73
Cameron Fleming – 73/73
Josh Kline – 73/73
Chris Barker – 4/73

Nem ez volt a támadófal legjobb estéje, azonban ezúttal is nagyot küzdöttek. A csapatnak ismét nélkülöznie kellett a 3 legjobb OT-ját, illetve egyik OG-ját is. A falat végül egy pár héttel ezelőtt a gyakorlócsapatból felhozott LT, egy 4. körös újonc LG, egy nem draftolt újonc Center, egy nem draftoltként a ligába kerülő RG és egy RT-ként játszó Center alkotta. Az egyetlen csere pedig természetesen egy nem draftoltként a csapathoz került játékos volt akit az utolsó napokban hoztak csak fel a gyakorlócsapatból. Ezúttal nem tudták megfelelően támogatni a futójátékos és passzblokkolásban sem voltak jobbak. Storkot többször csúnyán megverték, bár ez szinte borítékolható volt azok után, hogy RT-ként kellett játszania, azonban egyik hibáját javította azzal, hogy rávetődött a szabadlabdára. Andrewsra fontos szituációban dobtak sárgazászlót szabálytalan blokkolás miatt. Flemingnek is meggyűlt a baja az ellenféllel. Az egység legjobb teljesítményét Mason nyújtotta, aki többször remekül blokkolt Blount előtt, akár a falból indulva, akár FB pozícióból. A szezon során talán először fordult elő, hogy a fal belseje rendszeresen összeomlott. Brady-nek pedig pont ez a gyengéje.

DL
osztályzat: C+

Rob Ninkovich – 69/75
Chandler Jones – 67/75
Dominique Easley – 33/75
Malcom Brown – 33/75
Jabaal Sheard – 24/75
Alan Branch – 23/75
Akiem Hicks – 22/75
Sealver Siliga – 20/75

Felemás teljesítményen van túl az egység. Ezúttal is remekül helytálltak a futások ellen, azonban nem tudtak nyomást helyezni Eli Manningra az este folyamán. Chandler Jonesnak volt egy szép sackje, aminek során ráadásul ki is ütötte Manning kezéből a labdát. Ninkovich pedig a 4. negyedben ért el egy nagyon fontos sacket. Azonban ezen kívül szinte észrevehetetlenek voltak. Malcom Brownnak nagy estéje volt ugyanakkor, 7 szerelést csinált meg és ő is sackelte egyszer az irányítót. Nem volt tehát rossz a teljesítményük, azonban ennél többet várunk tőlük.

LB
osztályzat: C-

Dont’a Hightower – 75/75
Jonathan Freeny – 37/75
Jerod Mayo – 30/75
Jon Bostic – 8/75

Nagyon nagyon nagyon hiányzik Collins az egységből. Freeny jól kezdte a meccset, azonban később visszaesett a teljesítménye. Csúnyán megverte őt Vereen egy útvonal során, majd később elhibázott egy szerelést Dwayne Harrisen, ami után megszerezte az elkapó az első kísérlet jogát. Nagyon megevett egy play-actiont és ezzel szabadon hagyta Jerome Cunninghamet, aminek egy 16 yardos elkapás lett az eredménye. Jerod Mayo sem tudta tartani a lépést Will Tye-al a gólterületen, de szerencsére Manning túldobta a TE-et. Dont’a Hightower tette a dolgát, de látszik hogy hiányzik a másik fele, akivel ketten tökéletes párost alkotnak.

DB
osztályzat: B+

Devin McCourty – 75/75
Patrick Chung – 74/75
Malcolm Butler – 74/75
Logan Ryan – 74/75
Rashaan Melvin – 36/75
Duron Harmon – 25/75
Justin Coleman – 24/75
Nate Ebner – 1/75
Jordan Richards – 1/75

Butler karrierje talán legjobb meccsén van túl. Bár a mérkőzés elején megverte őt Beckham, amiből egy 87 yardos TD-t szerzett, azonban McCourty legalább annyira benne volt abban a játékban. Ezen az egy megingáson kívül azonban leradírozta a pályáról ellenfelét, akit végig követett a mérkőzés folyamán. Volt egy hatalmas mentése is, amikor kiütötte az elkapó kezéből a labdát a gólterületen a mérkőzés legvégén. McCourty-nak sem volt épp a legjobb napja, borzalmas szögben érkezett Beckham TD elkapásánál és elhibázta a szerelést, amivel 15-20 yardon megállíthatta volna az elkapót. Logan Ryan jól játszott többnyire, azonban ez nem mondható el Colemanról és Melvinről. Rendszeresen megverte őket az emberük. Chung az este nagy részében jól teljesített, egyetlen komolyabb megingásának egy 31 yardos Will Tye elkapás lett az eredménye.

ST
osztályzat: A-

Stephen Gostkowski, Ryan Allen, Joe Cardona, Matthew Slater

Egy lábujjnyira voltunk attól, hogy megkapja az általatok annyira várt érdemjegyet az egység. Azonban az a lábujj buktatta Amendolát a 82 yardos punt visszahordása végén. Ha ez nem lett volna, tökéletes teljesítménynek lehettünk volna szemtanúi. A visszahordás során Eric Martin osztott ki egy hatalmas blokkot, ami lehetővé tette, hogy meglógjon Amendola a labdával. Gostkowski pedig továbbra is folytatja tökéletes szezonját. 54 yardos mezőnygólja az utolsó másodpercekben győzelmet jelentett a csapat számára. Ennek a rúgásnak köszönhetően ráadásul megkapta az AFC hét speciálisegység játékosa díjat. Allen sikeresen megfogott egy alacsony snapet.

Fontosabb statisztikák a meccsről:
Tom Brady: 26/42, 334 yard, 2 TD, 1 INT
LeGarrette Blount: 19 futás 66 yard, 1 TD, 2 elkapás 11 yard
Rob Gronkowski: 5 elkapás 113 yard, 1 TD
Danny Amendola: 10 elkapás 79 yard, 82 yardos punt visszahordás
Scott Chandler: 1 elkapás 1 yard, 1 TD
Dont’a Hightower: 8-1 szerelés
Malcom Brown: 4-3 szerelés, 1 sack
Rob Ninkovich: 3-1 szerelés, 1 sack
Chandler Jones: 2-1 szerelés, 1 sack

büntetések száma: 7, yardveszteség: 93

(A szereléseknél az első szám az egyéni, míg a második megosztott szerelések számát jelöli)

ESPN Boston, BostonHerald

Hozzászólások

2015. 11. 19. 07:37
codyfiu
Brady nálam minimum B-
2015. 11. 19. 07:47
LPT
Szerintem a D+ korrekt osztályzatnak tűnik. Mert ha abból indulunk ki, hogy az A+-hoz extra klasszis teljesítmény kell, és valljuk be a vasárnapi igen csak messze volt ettől, akkor a D+ rendben lévőnek látszik.
2015. 11. 19. 08:47
FunHun
Aki már most azon gondolkozik, hogy hogy meri(k) TB-t kritizálni, hogy honnan veszi bárki is bátorságot, hogy minden idők egyik, ha nem a legjobb irányítójáról negatívan szóljon, na azon szurkolótársamnak szeretném emlékeztetni arra, hogy mit is mondtak Lafell idei első meccses teljesítménye után a melyen annyi dropja volt a sérülésből visszatérő elkapónknak...
Ugye, ugye...
Lafell, nem is az a szint elkapóba, mint TB irányítóba, ráadásul sérülésből tért vissza, mégis hányan írták, írtuk le hogy ez egy borzalmas teljesítmény volt tőle. Pedig egyetlen dropjából sem lett eladott labda!!!
Ettől függetlenül Lafeel azt nyilatkozta, hogy saját magának F-t adott volna osztályzatként!

Ehhez képest Brady legutóbbi teljesítményének kritikáján nem is értem hogyan lehet felháborodni... 3-szor, ismétlem 3-szor vesztette el a labdát (az hogy ebből egyet Stork visszaszerzett az Stork érdeme), illetve plusz egyszer majdnem megdobta az INT-et.
Ez majdnem 4 eladott labda. Mit gondoltatok Manning 4 INT-es meccséről??? Ok nem vezetett GWD-t, de hát ezért nem lett az osztályzat ennél rosszabb.
Amúgy szerintem TB-t nem fogják ezek az osztályzatok letörni, SŐŐŐT. Őt inkább inspirálják, hogy ennél jobbnak kell lennie. Rendszeresen ezt hallhatjuk tőle és a csapat minden tagjától "Ki kell javítani a hibákat. Jobbá kell válni!"
Ehhez viszont szükséges a korrekt, és értékén kezelt kritika a megfelelő helyen és időben!

Keep calm! Go Pats!
2015. 11. 19. 09:33
adams
Hali,
Nem TB védelmében írom, de egy apróságot nagyon erősnek érzek:
"(az hogy ebből egyet Stork visszaszerzett az Stork érdeme)"...
Őt verték meg, de nagyon és az vezetett a labdavesztéshez, szóval szerintem nem annyira érdeme :).
Amúgy természetesen meg kell kapnia a kritikát Brady-nek is.
2015. 11. 19. 12:02
darth king
Szia!
Szerintem nem azzal van a gond ha TB12 vagy Jojo játékáról egyszer-egyszer (:-D) negatívan írunk-irnak. Ha hibáznak, hibáznak. Hname néhányam csak akkor képesek írni, ha negatívat tudnak, például M.Brown legjobb meccsét játszotta, mégse szólnak róla dicsérő szavak. Csak ennyi :-)
2015. 11. 19. 12:36
komzoz65
Fiúk tényleg utoljára erről a témáról, mert ez azért nem szerintem-szerinted kérdés.

Brady a héten qb ratingben a 13. lett, yardban 5., sikeres dobásokban 6., TD-t 5-en dobtak többet.

Megnyerte a meccset nyomás alatt, egy nagyon keményen és jól játszó ellenfél ellen. A meccs előtti héten elvesztette a 3. legfontosabb célpontját, a mérkőzés alatt a 2. (esetleg első) - lehet vitatkozni - célpontját. Edelmannal a sikeres 3. downok aránya 85%, nélküle 26%, csak úgy mondom. Ez nem egy mellékes körülmény volt, ahogy említitek, hanem alapvető. Egészen biztos vagyok benne, hogy TB-n kívül egy irányító sem nyerte volna meg ezt a meccset.

Most ha a betű besorolás Zs-ig megy akkor OK, egyébként vicces.
2015. 11. 19. 12:57
Brady dobott gyakorlatilag 2 INT-et és Fumble-zott még 2x, ilyen szempontból mindegy hogy csak 1-et vesztett el a csapat. És akkor erre a teljesítményre kellene adni neki B-t? A-t? 4 TO volt benne, egytől megmentette Stork, egytől pedig Landon Collins. És ha egy meccsen passzol 5 TD-t és 0 INT-et, 0 Fumble-val akkor az is A? Pedig van különbség a teljesítmények közt. 4 TO nagyon sok, márpedig ennyit kockáztatott meg. Nem ezt szoktuk meg tőle. Ha meg csak a statisztikákat nézzük, akkor pár hete Hoyernek is A-t adhatnánk mert adott 2 TD passzt és nem dobott INT-et, igaz hogy simán kikapott a Texans?
2015. 11. 19. 13:07
komzoz65
Nagyon tisztellek, és a cikkek fantasztikusak úgyhogy megadom magam. (Azt próbáltam megfogalmazni, hogyha figyelembe vesszük a körülményeket akkor TB A+, mert konkrétan csak ő tudta ezt a meccset megnyerni, ha nem akkor B-.) És most már befogom tényleg.
2015. 11. 19. 15:12
LPT
Az FK-n minap megjelent egy interjú Budai Zolival, aki most a PFF-nél elemzőként dolgozik. Érdemes elolvasni, mert igen jó magyarázattal szolgál arra, hogy miként történik a egy meccs, play vagy egy játékos értékelése.
2015. 11. 19. 15:18
iceman
Már ne is haragudj, de ez a pár mondatod is tele van csúsztatással.
2015. 11. 19. 08:25
Everlast77
Úgy gondolom, hogy a Giants az O falunk gyengeségeit akarta első sorban kihasználni, és így helyezni nyomást Bradyre, ami az esetek jelentős részében sikerült is. Más összevetésekben egyértelműen jobbak voltunk. Ettől függetlenül tisztelet a fiúknak, nagyot küzdöttek. Ha az ideális falat tudtuk volna játszatni, ez egy sima meccs, még Edelman nélkül is. Gronko se a duplázás miatt "tűnt el", folyamatosan extra blokkolóként használtuk, más kérdés, hogy ezzel sikerült megalapozni a big playt, mikor kitört a fal széléről, egyedül hagyták. Jó meccs volt na :)
2015. 11. 19. 08:44
cashnet
Az osztályzatok alapján azt hihetnénk, hogy kikaptunk ( oké, közel voltunk hozzá). Az én szubjektív véleményem az, hogy TB-nek eddig 100%-ban csak a célpontjaira kellett fókuszálnia, most pedig - az OL instabilitása miatt - saját testi épségére is. Ez okozza a bizonytalanságot (TB szinten természetesen) Ennek ellenére óriásit küzdött Ő is és az egész csapat - elfogult véleményem szerint:)
2015. 11. 19. 08:49
FunHun
Teljesen egyetértek. Nagyot, sőt nagyon nagyot küzdöttek!
Ettől azonban a hibák hibák maradnak, amiket ki kell javítani, amikből tanulni fognak.
2015. 11. 19. 12:21
cashnet
Ez igaz! De biztos vagyok benne, hogy elég hosszan tartózkodtak a "videóteremben" a fiúk hétfőn:)
2015. 11. 19. 13:01
Kennystyle
Azért egy 92,8as irányítómutatóval 2es fölé nálam necces. Pl az állítólag jó idényt futó Eli átlaga 96,9 és nem sok QB átlaga van 100 felett azt hiszem talán 4 csak.
2015. 11. 19. 15:10
zozo692
Tiszteletben tartom a poszt írójának a véleményét, de (ahogyan cashnet megfogalmazta) ha nem néztem volna az egész meccset és csak ezt olvastam volna az osztályzatokkal, akkor kb. 38-17-es Giants győzelemre tippeltem volna és előttem lenne, ahogy a meccs végén TB magába roskadva bradyingel.
Ettől függetlenül maguk az értékelések (osztályzatok nélkül) objektívek és inkább legyünk kritikusak, mint alap nélkül dicshimnuszokat zengjünk.
A legjobb meccs volt az egész szezonban, én bírom a Giants-et, eléggé tökös csapatnak tűntek ellenünk.
2015. 11. 19. 15:15
iceman
Neki ez a véleménye, nekem meg az, hogy szerintem ezzel a QB értékeléssel kicsit túllőtt a célon. Azért nem már!
2015. 11. 19. 15:13
iceman
Én csak annyit mondanék, ez a "D+" szerintem egy baromi nagy botorság. Brady kapta a legrosszabb osztályzatot az összes csapategység közül? 334 passzolt yarddal és 2 TD passzal egy alig létező O-fal mögött? Ugyan már. :)
2015. 11. 19. 15:19
hopi46
Hát egy robotirányító (vagy irányító robot?) ennyit sem érdemelt.
Én viszont örülök, hogy TB nem az, hanem ember. Nekem tök mindegy milyen minősítést kap.
Próbáljatok egyszer az újjatokkal lyukat fúrni a betonba, amikor eltörik a fúróhegy.
A passerrating meg egy csapat vezetése , szvsz, két különböző dolog.
2015. 11. 19. 16:53
cspeti98
Senki nem mondta hogy Brady szar volt, csak annyit hogy tőle nem ezt szoktuk meg. Ha az ő idei teljesítményéhez képest értékelünk, akkor ez igenis D+, mert idén nagyon magasra tette a lécet és a 4 TO nagyon sok.
2015. 11. 19. 16:56
Burkus
4 TO, ebből 2 fumble? Ennél jóval kevesebbért BB-nél a padot szokás koptatni... (Nyilván ez itt nem áll fenn.)

Reálisak az osztályzatok, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy Coughlin és a Giants stáb nagyon jól érzik, hogy hogyan lehet O és D oldalon egyaránt minket megfogni. (2007-ben, 2011-ben a kis Manning ugyanezekkel a hosszú, lassú "lusta" löbbölt passzokkal szívatta szét a secondaryt mint most - ld. Tyree v. Manningham -, mégis újra meg tudja dobni őket.) Ennyi hagytak játszani, ez a négy TO-re akkor sem mentség.
2015. 11. 19. 23:42
komzoz65
Ja 4- Ez már hivatalos, vagy esetleg 2 mint a valóságban? Tényleg ennyire nehéz a matek, vagy mostantól az számít amire rámondjátok, hogy az volt, csak nem? Na most lett elegem ebből végleg.
2015. 11. 20. 00:13
iceman
2015. 11. 20. 14:17
MajnemizBond
+1
Komolyan mondom elképesztő, hogy mindenki 4 TO-ról ír. Emberek 2 azaz kettő TO volt. És nincs Ha...
2015. 11. 20. 15:22
cspeti98
Attól még hogy nem vesztettük el a labdát mindkettő hatalmas hiba volt és nem Bradyn múlott hogy nálunk maradt a labda.
2015. 11. 20. 15:37
loop80
Teljesen mindegy!
A lényeg az, hogy mit mutat a hivatalos statisztika! Elvégre az osztályzatokat is arra adják, vagy nem???
A "majdnem" és a "ha" utólag már nem számít, csak az adott pillanatban fontos...
2015. 11. 20. 15:57
cspeti98
Attól még hogy nem vesztettük el a labdát két komoly hiba volt, abban viszont egyetértek, hogy mindegy, mert a lényeg a W, csak azért emeltem ki, mert kicsit olyan érzésem van, mintha Bradyt kritizálni szentségtörés lenne, pedig ő is tud hibázni.
2015. 11. 20. 16:19
MajnemizBond
Ez így van hibáról, rossz dobásról lehet beszélni, de könyörgöm nem volt TO.
2015. 11. 19. 18:21
loop80
Akad néhány észrevételem... ;)

Kezdjük TB-vel: ki az az ELMEBETEG, aki szerint ez egy "D+"-os teljesítmény volt??? Meg amúgy is, milyen 4 TO-ről beszélünk? A "majdnem INT" az semmi, az nem létezik, az egyik fumble pedig egy az egyben Stork hibája volt! :)

Oké, tény, nem ez volt élete legjobb meccse, de konkrétan menekülnie kellett egész meccsen, már azelőtt, hogy egyáltalán körül tudott volna nézni! Plusz a két leginkább keresett "célpontja" közül az egyik alig játszott a meccsen, a másik pedig vagy blokkolt, vagy éppen szökni próbált, a dupla őrizetből... Ja, és a futójáték, mint opció, szintén nem volt meccsnyerő opció.

Ja, amúgy Brady 92,8-as irányítómutatója jobb is volt ezen a meccsen, mint a 2004-es szezon egészében (92,6)! Ezek szerint akkor és ott egy bajnokcsapat "D+"-os kerékkötője volt, ugye? ;) Amúgy az összesített karrierátlaga (96,6) sem nagyon különbözik a Giants elleni meccsen elért számtól...

A GWD-ról (főleg a negyedik és tízről!) már ne is beszéljünk...

DL: C+???

Felemás estéjük volt: remekül megfogták a futást, de nem tudtak nyomást helyezni Eli-ra. Bár... Chandler Jones csinált egy sack-et. Meg egy fumble-t. Ja, Brown is sack-elt egyet. Hupszi, Ninkovich is. Ja, és emiatt nem tudtak FG-t sem rúgni a törpicsekek. Tényleg ultragagyi volt a DL... :)

Szóval, a helyes osztályzatok:

TB: B, DL: B

(A LB-sor viszont korrekt értékelést kapott.)
2015. 11. 19. 18:40
loop80
Még valami (az imént lemaradt):

Kb. 20-szor újranéztem Dola visszahordását, és egyszerűen nem értem, hogy miért írták itt (is) többen, hogy azért törtánt mindez, mert Danny "besavasodott", és (az éppen az utolsó blokkra készülő) Harmon azért ütötte őt el, mert nem számított arra, hogy bevág elé???

1. Kb. 120 yardnyi sprinteléstől, miközben a labdát is szorongatod, bárki besavasodna. Erre azárt lehet számítani.

2. Hacsak nem a láthatatlan embert szerette volna szerelni Harmon, akkor kár volt ennyire igyekeznie, mert Amendola előtt NEM VOLT SENKI. Mögötte, a pálya bal szélén feltűnt ugyan egy hupikék törpike, de a célterületig tutira nem érte volna utol Dolát!

3. Többen írtátok, hogy Harmon nem számított arra, hogy bevág elé Dola. Nos, nem is ez történt, ugyanis hirtelen irányváltásról szó sem volt. Harmon egyszerűen csak összekoccantotta a bokáját, mert elmérte a kettőjük közötti távolságot...

4. A visszahordóra úgy vigyázunk, mint a hímestojásra! Mi igazodunk hozzá, neki blokkolunk, nem akadályozzuk a mozgását.

5. Jó volna találni egy olyan statisztikát, ami megmutatja, hogy a tavalyi és az idei szezonban Dola hány yardot és TD-t veszített el, a csapattársak szabálytalanságai/bénaságai miatt! Csóró Dannyi, tutira toronymagasan ligaelső... :)

6. Végül, de nem utolsósorban: TERMÉSZETESEN a visszahordására szavaztam. ;)
2015. 11. 19. 19:33
zozo692
Ha 21-szer is megnézed, akkor is azt fogod látni, hogy rohamosan vesztett a sebességéből (kb. egyenes vonalon egyenletesen lassult... és nem azért mert már a talpa alatt érezte az end zone vnalát). Ez nem edzettség, alkat és izomzat kérdése, ő ilyen (kb. Welker is ilyen volt), könnyebben savasodik. Például Edelman nem ilyen, ő végigrobogott volna a pályán, egészen a szivacsfalig, hála istennek már többször láthattuk.
2015. 11. 19. 19:34
zozo692
pontosítok: ...ez nem edzettség, hanem inkább alkat és izomzat kérdése...
2015. 11. 20. 12:44
loop80
Oké, akkor korrigálnék, mert a visszahordással kapcsolatos első mondatom keszekusza lett:

Szóval, nem értem, hogy miért Dola savasodására (ami tényleg látható volt, de szerintem nem csak emiatt lassult le az utolsó 20 yardra - hanem a savasodás mellett amiatt is, hogy látta: már megvan a TD, visszavehet a tempóból!), valamint az állítólagos "hirtelen bevágásra" (ami meg sem történt) fogják, hogy Harmon elütötte Dolát.

Harmon egyszerűen nem tudta jól felmérni a távolságot, és elcseszte a dolgot, ennyi.

És továbbra is tény marad, hogy ha Harmon blokkolni akart, akkor vak, mert már nem volt kit...

2015. 11. 20. 13:44
loop80
+1 dolog:

Az utolsó ember (NYG26 - Orleans Darkwa), aki blokkolhatott volna, kb. 7-8 yarddal Dola mögött loholt (Danny akkor kb. a 20 yardos vonalnál lehetett), AMIKOR Jordan Richards (NEP37) kilökte őt a pályáról.

Duron Harmon, hülye-e vagy? ;)
2015. 11. 20. 15:25
zozo692
Amikor Champ Bailey 20 yardra volt az end zone-tól, akkor Ben Watson is kb. 5-6 yardra volt mögötte.
Ja, és amikor Darkwa ki lett iktatva, kb. 0,5 mperc múlva ütközött a mi két emberünk. De ne ragozzuk tovább, te nyertél. VÉGE!
2015. 11. 20. 15:39
loop80
2015. 11. 19. 19:12
BaP
A D+ szerintem is túlzás, még akkor is, ha Brady ezúttal nagyon gyengén játszott.

Szerintem a fumble Tom hibája volt, mindkettő, egyszerűen le kellett volna mennie, nem próbálni az incomplete passzokat.
A 4 és 10 passz halálpontosan volt dobva, de csak 4 yardot ér, ha Amendola nem kerül ki 2 tackle-t, és viszi még 7 yardon tovább.. És nem csak ennél a játéknál
Ha azt a nagyon gáz passzot nem Brady, hanem mondjuk Tanny dobja, itt cinkeli, trollkodja mindenki. Maga Tom is nyilatkozta, az egy szörnyű dobás volt.

Sajnos C+ -nál nem volt most jobb TB12
Az O-line gyak nem tudta védeni, a futásblokk se nagyon ment, az is kb C+

Az értékelés ezen felül szerintem korrekt, a csapat hatlamas szerencsével nyert, azért mert az utolsó 5 percben a Giants 3 meccsdöntő szituban is rontott.
( 1. Time management az utolsó drive-jukban -- nem futtatták le az időt futással a FG előtt)
2. OBJ nem védte rendesen a labdát -- nem lett td az utsó drive-ban
3. Az elejtett int -- az is egy rossz dobás volt, Brady aluldobta Az elkapót)

Remélem a sors nem veszi vissza a szerencsét, vagy ha igen, akkor az alapszakaszban teszi. Mákunk volt, nem mindig lesz, melózni kell, javítani a hibákat, és akkor nem a szerencsén múlik majd.

Go Pats
2015. 11. 20. 07:29
wolandrules
4. és 10nél Dola nem került ki senkit, az egy pontos lézer volt Tomtól. Az a támadás végén volt, hozott még pár yardot Gostnak.
2015. 11. 20. 09:58
BaP
Javaslom nézd újra ;)
2015. 11. 20. 14:11
MajnemizBond
Én úgy gondolom, inkább te nézd újra. A 4. és 10 passz first downt ért, amiről te beszélsz az az utolsó dobása volt. Ez már egy kicsit fura, már az az érzésem, hogy te mindenképp csak a hibákat keresed most Bradynél.
2015. 11. 20. 16:15
loop80
BaP, most nincsen igazad, az egy tükörsima 1st down-passz volt Dolának. 12 yardos, azt hiszem.
2015. 11. 20. 17:10
darth king
Ön nyert! :-)
De ennyi elég róla... :-)

4-10-NE 20
(1:28) (Shotgun) 12-T.Brady pass short middle to 80-D.Amendola to NE 32 for 12 yards (54-J.Casillas).
2015. 11. 19. 18:46
tommasi
Én is csatlakozom ahhoz a csoporthoz,hogy vicces ez a D+ osztályzat.

Egy összetákolt O-fallal,
Az első számú elkapó nélkül,
A legnagyobb mumus ellen,
Ráadásul,úgy hogy nyertünk is :-)

Komolyan,szoktátok nézni egyáltalán,hogy máshol milyen fogalmatlan irányítók vannak a ligában???
kellene,tudnátok értékelni objektívebben a mostanit :-)

2015. 11. 19. 19:31
A Boston Herald értékeli az egységeket és valószínűsítem hogy láttak más meccset is
2015. 11. 19. 20:40
Andydaro
Szerintem ne vedd fel amiket mondanak, nem érdemes :-)

A személyeskedést (ki az a bolond aki ilyet ír stb..) viszont nem hagynám, mert ma bolondnak mondanak, holnap meg elküldenek a rokonokhoz.Ezeket letíltanám 1 hétre kezdésnek.
Valami módon kultúrált mederbe kellene visszaterelni ezeket az embereket.
Lehet dolgokkal egyetérteni, és nem egyetérteni, ezért van a fórum, de azért ne ostorozzátok a cikk íróját amíért lefordította nekünk ezt a cikket.
C'mon man...
2015. 11. 20. 11:18
kyobalu
2015. 11. 21. 23:41
csgabor
2015. 11. 19. 19:15
Barb
Jaj srácok... 4 nappal egy olyan meccs után amiről - legalábbis szerintem - csak nagyon kevesen hitték igazán, hogy megnyerik a fiúk nem lehetne simán csak örülni???
2015. 11. 19. 21:14
1976gabi
2015. 11. 19. 19:34
daelaci
Brady D+-os osztályzata tényleg elég szigorúnak tűnik, engem mégsem az zavar a legjobban. A DB részlegünk osztályzatán valóban némileg javít Butler elég jónak mondható teljesítménye, de a többiek annyira fogalmatlanok voltak, hogy a B+ nagyon erős erre a produkcióra.
2015. 11. 21. 23:42
csgabor
Látod daelaci? Tudunk mi egyetérteni is. +1 :D
2015. 11. 19. 19:53
zozo692
Tisztelt Fórumtársak!

A vita az bizonyos keretek közt előre visz, de csak akkor, ha tisztelem a vitapartnerem személyét és véleményét. Egy dolgot többféleképpen látunk, ki így, ki úgy.
Én azért szeretem a csapatunkat, mert bennük meg van az ellenfél iránti tisztelet, az alázat ahhoz, hogy a legjobbak közül valók legyenek. Azt gondolom (gondoltam), hogy egy ilyen csapatnak a szurkolói is ezt a mentalitást képviselik (bár ezerszer meggyőződhettem arról, hogy ez nem így van).
Az viszont már felháborító, hogy a saját oldal posztíróját valaki leelmebetegezi (ráadásul kiabálva, ha a nagybetűk azt jelentik...).
Régebben, ha focival kapcsolatos prosztóságot és türhőséget akartam olvasni, felmentem egy Baltimore Ravens oldalra és elolvastam raylewisésedreedbácsik egyik posztját (néha még szórakoztatónak is tartottam, tudva azt, hogy kurva jól játszotta ezt a szerepet, meg hát Terell Suggs is ott játszik, tőlük ez elfogadható...), ma már elég, ha itt követem a chat-et vagy a posztokat.
Barb írta előttem: nem lehetne örülni annak, hogy nyertünk egy nagyszerű meccsen? Igaza van.
P.S. A tavalyi Chiefs elleni meccsen TB milyen osztályzatot kapott? Z- ?
2015. 11. 19. 20:28
Lucius
Szerintem ez elmebetegezés nem volt olyan komoly. Brady meg szerintem C+ volt, ha objektíven nézzük a meccset és a körülményeket, amiben az eredményt elérte. Maximum egy ideális körülmények között (sérültek nélkül hazai pályán), jó formában játszó Bradyhez képest volt D+ a teljesítménye. Ennek ellenére szerintem ez őt sokkal jobban zavarja, mint minket.
2015. 11. 21. 23:46
csgabor
2015. 11. 19. 21:01
Barb
A nagybetűvel elmebeteg NEM e cikk ìrójának szólt ha és amennyiben jól értelmezem.
2015. 11. 19. 21:09
Barb
Autocorrect: nem e cikk fordítójának...
2015. 11. 20. 11:40
zozo692
Hoppá, azt hittem saját cikk és értékelés, gondoltam azért írta tuci-tuci hogy kapni fog hideget-meleget (de egy előbbi cikkben kiderült, hogy osztja az értékelés véleményét).
A lényegen nem változtat semmit.
2015. 11. 20. 12:36
loop80
Köszi, Barb! :)

Úgy látszik, hogy legalább te tudtad értelmezni, amit írtam. ;)

Azért bátorkodtam "elmebetegezni", mert tuci-tuci külön kiemelte, hogy nem ő osztályozta a játékosokat/csapatrészeket.

Ja, a "raylewisésedreedbácsik"-hoz és/vagy a "fociszurkolókhoz" való hasonlítgatást kikérem magamnak! Még akkor is, ha mindez "A lényegen nem változtat semmit." (A Sugárban lebonyolított, közös SB-mókára pl. Londonból repültem haza.)

Ha bármelyik szerkesztőt megsértettem volna, BOCSÁNATOT KÉREK, UI. IMÁDOM EZT AZ OLDALT! (Direkt nagybetűvel.)

Uff, én beszéltem!
2015. 11. 20. 15:16
zozo692
Bocs, hogy félreértettelek. Mea culpa, bár nem volt ott, hogy átvett anyag (és azért tuci-tuci egy előző posztban eléggé egyetértett TB játékának rosszra való értékelésével, de ez szíve joga, én itt ezen az oldalon csak figyelek, mint a bagzó nyúl, rohadt sokat tanulok a szerkesztőktől és a kommentelőktől).
A "raylewisésed..." dolgot csak egy figyelmeztetésnek szántam, elsősorban a chat bulvárosodott el és abszolút nem te vagy az, akire igaz lenne.
Na szívjuk el a békepipát.
2015. 11. 20. 15:17
zozo692
És legalább te ismered raylewisésedreedbácsik munkásságát :-)
2015. 11. 20. 15:50
loop80
Oké, részemről sincs harag. Békepipa elszívva. :)

Ismerem, hogyne ismerném. De mintha te is olvastál volna egy-két Karl May-regényt! :D
2015. 11. 22. 19:34
Barb
2015. 11. 19. 21:32
max350
Hú de szerencsétek, hogy nem én vagyok az admin, mert kitiltanék mindenkit!!!!
Aztán még saját magam is!!!!! :))))))))
2015. 11. 19. 23:23
Barb
Tényleg szerencse, hogy nem Te vagy az admin :). Egyébként tényleg maximális tisztelet nekik, bele se merek gondolni, mit élhetnek át szegények.
Ez a szurkolósdi lét nehezebb, mint a gyereknevelés :)
2015. 11. 20. 12:37
fandorin
Szerintem meg teljesen lényegtelenek ezek az osztályzatok, mert csak az számít, hogy minden mérkőzést nyerünk, továbbá a legtöbb pontot értük el, és ami meglepőbb még ennél is, hogy a 4. legkevesebbet kaptuk. Továbbá jelenleg nem látszik, hogy melyik csapat fog legyőzni minket.
2015. 11. 20. 13:41
gyu1us
Ha Harmon buktatta Dolat, aki nem St tag, akkor St miért nem A+! Az egész szezon miatt is járna már!!
2015. 11. 20. 15:16
cspeti98
Azért, mert Harmon is ST tag. Ha nem lenne az akkor nem buktathatta volna Dolát :)
2015. 11. 20. 15:51
loop80
Így igaz! Nem nehéz belátni. :D
2015. 11. 20. 18:34
kentauri
Brady az isten. Bármilyen negatív jelző istenkáromlás, büntetése kínhalál.
Ha nem vettétek volna észre direkt dobta az INT-t. Utána a 4.és 10 is csak a műsor része volt...valahogy el kell adni a showt.
De csak hergeljétek nyugodtan legalább nem négy gyűrű jön most zsinórban hanem nyolc.
2015. 11. 20. 18:55
TMR
látjátok milyen jó is volt, mikor azon vitáztunk, hogy a hüje pontos j-jét javítani kell-e vagy sem :-)

Egyébként meg teljesen mindegy ki milyen osztályzatot kap, a lényeg, hogy nyert a csapat és hogy a győzelemhez ennyi is elég volt. Hogy TB majdnem 4-szer is eladta a labdát? Ha végig jól játszik nyerünk 20 ponttal, így meg csak 1-gyel. Na bumm.
Azért egy dolog miatt kicsit morcos vagyok, kabát nélkül egy rakat cigit elszívni a teraszon meccs alatt...meg is fáztam. :-)
2015. 11. 20. 19:39
csasziqf
Chandler Jones es Jamie Collins se volt ott a Penteki Walkthrough edzesen.
2015. 11. 20. 20:04
takirob69
Chandler Jones edzett
Hozzászólás a(z) Ellenőrző és statisztika: NE @ NYG bejegyzéshez