Menetrend

Ellenőrző és statisztika: NE vs JAX

2015. 09. 30. 15:49
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

Három meccs, három győzelem. Fontos azonban kiemelni Belichick nyilatkozatát: „Nagyon jó érzés 3-0-s mérleggel állni, úgy értem, ez nagy dolog. De el kell mondanom, hogy három győzelemmel semmit sem érsz el ebben a ligában.”
Ezzel a mérleggel megy a csapat a korai pihenőhetükre. A meccs mondhatjuk, hogy nem volt túl izgalmas, végig kézben tartották a srácok. Ahogy az USA-ban emlegetni szokták, az 50 burger is meglett (51 szerzett pont). A pihenőhét után a két sztárjátékosát – WR Dez Bryant és QB Tony Romo - nélkülözni kénytelen Dallas Cowboys lesz az ellenfél, majd pedig a minden bizonnyal egy igazán érzelem dús mérkőzést játszunk Indianapolisban.


QB
osztályzat: B+

Tom Brady – 79/81
Jimmy Garoppolo – 2/81

Brady elképesztő, 78.6% pontossággal passzolt a meccs során egy védelem ellen, mi képtelen volt nemhogy megállítani, de lelassítani sem. Az este nagy részében nem volt nyomás rajta, de amikor volt tökéletes ütemben lépett ki a zsebből és gyorsan talált megának egy elkapót. Folyamatosan kihasználta az ellenfél által kínált mismatcheket LB-kel szembe, akik ellen mind a 20 passza elkapással végződött. Volt azonban pár rossz döntése is. Kétszer is Gronkowskinak passzol a gólterületen belül, amikor a TE-et ketten is őrizték, az egyikből INT is született, amit azonban egy védőszabálytalanság miatt visszafújtak. Edelmant is megpróbálta megjátszani a gólvonalnál amikor is a védő jól védekezett ellen és könnyen pick-6 lehetett volna belőle, azonban csak leütött passzal végződött. Ezeken kívül többnyire jó döntéseket hozott, jól olvasta a védelmet Amendolanak adott TD passzánál, ami karrierje 400. TD passza volt. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy jó estét zárt és továbbra sem dobott INT-et a szezonban. Reméljük, megtartja jó szokását. Garoppolo a meccs végégi két térdelésnél lépett pályára.

RB
osztályzat: B

Dion Lewis – 35/81
LeGarrette Blount – 31/81
James White – 17/81
Brandon Bolden – 1/81

Jó napot zártak a futók is, azonban nem szabad elájulni a teljesítménytől. LeGarrette Blount 78 yardot és 3 TD-t futott, azonban nem egy Steelers védelem ellen. Dion Lewis továbbra is kitűnik az elkapásokkal, ezúttal 5 felé szálló passzból 5-öt elkapott, illetve egyedi futó stílusával. A 8 yardos TD futása során volt egy tökéletes visszavágása Rob Gronkowski blokkja mögött. Blount továbbra is tündököl a szerepében, vagyis vezetés tudatában, egy fáradt védelemmel szemben, a félidőben jól teljesít, én személy szerint erre tartom „csak” alkalmasnak, 1. számú futónak nem (kivétel a Colts ellen). Lewis 28 játéknál volt a pályán az 1. félidőben, míg Blount mindössze 8-nál. A meccs végén még James White is pályára került.

WR
osztályzat: B+

Julian Edelman – 57/81
Danny Amendola – 54/81
Aaron Dobson – 44/81
Keshawn Martin – 36/81
Matthew Slater – 2/81

Semmi látványosat nem csináltak ezúttal, de folyamatosan megverték az emberüket a rövid útvonalak során, amire úgy tűnik nincs ellenszere a védelmeknek. Amendola mind a 5 felé dobott labdát elkapta, köztük egyet ami TD-t eredményezett. Aaron Dobsonnak 1 elkapása és 2 elejtett labdája volt, azonban kiharcolt egy 52 yardos DPI-t (amit egyébként el kellett volna kapnia). Volt egy gyönyörű blokkja egy screen passznál 3.&10-nél, amivel elég terület nyílt Amendola előtt és 11 yardot tudott szerezni. Keshawn Martin első meccsén egyből TD-t tudott szerezni, amely során nagyszerűen segítette ki az irányítóját, akinek ki kellett lépnie a zsebből. Egy befelé tartó útvonalat tört meg és kezdett kifelé futni, amivel lerázta védőjét és üres területet talált, amivel Brady-nek nagyszerű célpontot nyújtott. Edelman ezúttal is hozta a szokásos játékát, de ezt már megszokhattuk. Bármikor lehet rá számítani. Slater a meccs végi két térdelés során lépett csak pályára.

TE
osztályzat: B

Rob Gronkowski – 54/81
Scott Chandler – 32/81
Michael Williams – 32/81

Gronkowski 4 elkapással és 101 yarddal fejezte be a mérkőzést, ami egy elképesztő 25.25 yardos átlagot jelent. Azonban kétszer is zászlót dobtak rá OPI miatt, amik miatt érvénytelenítettek két elkapást. Ráadásul TD-t sem szerzett, nem ezt szoktuk meg tőle. A Jax érthetetlen módon, sokszor csupán egy LB-vel próbálta őrizni, mint a 43 yardos elkapása során, amikor is szegény LB Posluszny-nak kellett volna tartania a lépést vele. Blokkolásban is jól teljesít továbbra is, ismét volt egy kulcsfontosságú blokkja Lewis futott TD-jénél, levált a védőfalemberéről és egyszerre két LB-t blokkolt ki. Williams lett a csapat első számú blokkoló TE-je, jó teljesítménye miatt Hoomanawanui nem került be a meccsre nevezett 46 fő közé sem.

OL
osztályzat: A-

David Andrews – 81/81
Nate Solder – 70/81
Sebastian Vollmer – 63/81
Shaq Mason – 61/81
Josh Kline – 54/81
Tre’ Jackson – 46/81
Marcus Cannon – 40/81

A meccs nagy részében jól megvédték Brady-t. Csak párszor volt nyomás az iránytón és a két sack is inkább üres célpont hiánya miatt volt. Marcus Cannon szerepelt OG és mindkét OT pozícióban is. A legjobb meccsén van túl. David Andrews ezúttal is végigjátszotta a meccset, és ezúttal is jó munkát végzett még ha volt is egy elhibázott blokkja futásblokkolás során. Solder remekül támogatta a futásokat, bár neki is volt egy rossz játéka, amikor Jared Odrick belülről megverte, aminek yardveszteség lett a következménye. A két újonc OG Jackson és Mason is felemás napon van túl. Vollmer ezúttal is hozta azt a megbízható, jó játékát, ami miatt az egyik legjobbnak tartják a posztján.

DL
osztályzat: B+

Jabaal Sheard – 48/57
Rob Ninkovich – 39/57
Chandler Jones – 33/57
Dominique Easley – 32/57
Sealver Siliga – 23/57
Malcom Brown – 22/57
Alan Branch – 17/57
Geneo Grissom – 7/57

Mondhatjuk, hogy ezúttal jó volt a futás elleni védelem, de nagyobbrészt ez a Jags gyenge támadófalának és a már korán megszerzett előnynek az érdeme. Nem nagyon volt nyomás ezúttal az ellenfél irányítóján. Malcom Brown nem teljesített jól futás ellen. Jó hír viszont, hogy visszatért Dominique Easley. Megcsinált egy szép szerelést egy screen passznál, amelynek során 3 yardal a LOS mögött szerelte a futót. Sheard továbbra is jól teljesít, szerzett egy sacket és ezen kívül volt 3 irányító siettetése. Remek vétel volt. Chandler Jones nagy kérdőjel továbbra is. Képes hosszú időkre eltűnni, ennél sokkal többet várunk tőle. Pedig jó teljesítménnyel megalapozhatna egy zsíros szerződést magának. Végül is az egység kontroll alatt tartotta a falak küzdelmét.

LB
osztályzat: B+

Jamie Collins – 47/57
Dont’a Hightower – 41/57
Jerod Mayo – 17/57
Jonathan Freeny – 13/57
Dekota Watson – 3/57

Collins szerzett egy sacket, kiharcolt egy Fumble-t és jól teljesített a futás ellen. Átgázolt az ellenfél egyik OG-ján és egy 3. kísérletnél és kiharcolt egy szabadlabdát. Volt még egy kulcsfontosságú siettetése ugyancsak 3. kísérletnél, aminek eredménye egy sikertelen passz lett. Továbbra is a védelem egyik legmeghatározóbb játékosa, aki bármikor képes kulcsjátékokra, legyen szó futás vagy passz elleni védekezésről, akár az irányító siettetéséről. Hightowernek csendes estéje volt, mindössze egy szerelése volt. Ennek egyik oka lehet, hogy a Jags rá volt kényszerítve hogy sokat passzoljon. Mayo továbbra is csak elvétve van pályán és akkor sem mutat olyat ami miatt Collins vagy Hightower kárára több időt kellene kapnia.

DB
osztályzat: B+

Malcolm Butler – 57/57
Logan Ryan – 57/57
Devin McCourty – 50/57
Justin Coleman – 42/57
Patrick Chung – 30/57
Jordan Richards – 30/57
Duron Harmon – 19/57

Ezúttal Butler mellett Ryan kapta meg a bizalmat, mint kezdő CB. 4 elkapást engedélyezett 49 yardért és volt egy büntetése is 3. kísérletnél. Butler majdnem szerzett egy INT-et, azonban nem tudta megtartani a labdát, szép megmozdulás volt. WR Allen Hurns megverte, aminek az eredménye egy 59 yardos TD elkapás lett. Harmon megpróbált segíteni neki ennél a játéknál, azonban nem sikerült szerelnie az elkapót. Az újonc Justin Colemannek volt egy meglepő irányítósiettetése egy blitz során, ami miatt az irányítónak sietnie kellett. WR Allen Robinson megverte mélységben és 37 yardos elkapást szerzett. Richardson jelentős lehetőséget kapott ezúttal és mutatott bíztató jeleket, mint pl. kilökte a pályáról WR Allen Robinsont, aminek köszönhetően az elkapó nem érvényes elkapást elérni. Ugyanakkor róla is szerzett egy TD-t az ellenfél a meccs végén. McCourty szerzett egy INT-et, amikor az irányító csúnyán túldobta az elkapóját. Összeszedhetett volna egy szabadlabdát is, azonban megállt játékközben annak ellenére, hogy a bírók nem sípoltak mivel azt hitte, hogy sikertelen passzkísérlet volt. Bizonyára felemlegeti ezt az esetet Belichick egy párszor.

ST
osztályzat: A-

Stephen Gostkowski, Ryan Allen, Joe Cardona, Matthew Slater

Slater és Bolden csinálta meg a nap játékát, amikor mindketten jól ismerték fel a Jags trükkös játékát egy punt során. Bolden megtartotta pozícióját, majd a blokkról leválva a pálya széle felé kényszerítette a labdával futó játékost. Ezzel Slaternek adott egy esélyt, hogy megcsinálja a szerelést, amit nem is hibázott el a speciális egység kapitánya. Ő is tökéletesen olvasta a játékot. Az ilyen szintű koncentráció és figyelem az ami miatt nehéz a Patriots ellen játszani. Gostkowski mind a 3 mezőnygól kísérletét értékesítette, kettőt 46 yardról, egyet pedig 20 yardról. Új NFL rekordot állított fel a zsinórban értékesített extra pontok tekintetében, jelenleg 425-nél jár (az előző rekord 422 volt). Ezen kívül volt 7 TouchBackje kezdőrúgások után és még 2 amiknél jobban járt volna az ellenfél, ha nem próbálja meg visszahordani. Cardona tökéletesen teljesített, míg Ryan Allen szabadnapot kapott és csak holderként kellett pályára lépnie.

Fontosabb statisztikák a meccsről:
Tom Brady: 33/42, 358 yard, 2 TD, 0 INT
Dion Lewis: 8 futás 37 yard, 1 TD, 5 elkapás 30 yard
LeGarrette Blount: 18 futás 78 yard, 3 TD, 1 elkapás 14 yard
Julian Edelman: 8 elkapás 85 yard
Rob Gronkowski: 4 elkapás 101 yard
Danny Amendola: 5 elkapás 39 yard, 1 TD
Keshawn Martin: 3 elkapás 33 yard, 1 TD
Jamie Collins: 4-1 szerelés, 1 sack, 1 ForcedFumble
Jabaal Sheard: 2-0 szerelés, 1 sack
Devin McCourty: 1-0 szerelés, 1 INT

büntetések száma: 4, yardveszteség: 30

(A szereléseknél az első szám az egyéni, míg a második megosztott szerelések számát jelöli)

Az ESPN Boston és a BostonHerald alapján íródott

Hozzászólások

2015. 09. 30. 16:57
Beni
Brady annyira jól játszik!
Már csak azt nem értem miért hív BB konzervatív play eket mindig goalline szituációkban, Blount beviszi háromszor, persze de oda is lehetne passzolni pl: Gronknak, (lehet volt ilyen, nem láttam az egész meccset nagyon akadozott a stream De ez esetben érteném BB-t ha megy a futás és a goal line passz nem annyira, akkor nem kell erőltetni) és akkor nem kísérelné meg senki hogy "elájul a futók teljesítményétől" ahogy ítrátok :) Tudom hogy a W számít, de a meccs utolsó két drive jánál már megvolt a W, simán lehetett volna passzolni. Szép az a 400. de azért vezet Manning 130 TD vel örültem volna még 2 TD passz nak! De jó meccs volt, kiváncsi vagyok mikor találkozunk idén egy ligaelit defense-el és mérjük össze vele a liga legjobb offense-ét :)
2015. 09. 30. 18:49
WuMaster
Brady pedig vezet 3 SB-gyűrűvel... ;)
2015. 10. 01. 14:03
Beni
Igen, és természetesen ez a lényeg, csak ezekről a statisztikákról kevés szó esik szezon közben :) pedig csak Montana és Bradshaw tartozik a legendás 4 SB-gyűrűs trióhoz. Ha Brady innen ellép, és Szerez egy 5. et, hivatalosan is ő lesz a G.O.A.T. Ezt nem felejtettem el, csak Nagyon szeretem a TD passzait!!!! :)
2015. 10. 01. 14:08
Beni
De a statistikát félretéve Brady a legjobb irányító, és ez vitán felüli, mert Minden tiszteletem a két legendás QB iránt, de akkoriban még talán más volt az NFL. A Dolphins is hiába örül a tökéletes szezonjának, az csak 14-0 ás alapszakasz mérleg volt ;)
2015. 10. 02. 11:49
Bandi
BB szereti a konzisztens jatekot ergo ha balra a gap futassal 4yardot futunk akkor amig az megy azt fogjuk csinalni. Nem olyan reg valamelyik csapat panaszkodott hogy leneztuk oket mert egymas utan 8x ugyanazt a playt hivtuk.
2015. 09. 30. 17:13
Increay
A Cowboys elleni meccsünket nem adja a SportTV... úgy döntöttek megnézhetjük inkább a Broncos@Raiders meccset... :S
2015. 09. 30. 17:34
anulu82
amennyire tudom, nem csak rajtuk múlik. de Romo és Bryant nélkül bízom benne, hogy nem lesz kérdés a végén.
a Bronchos @ Raiders szerintem sokkal izgalmasabb lesz.
2015. 09. 30. 18:26
_Demetrius_
hajrá raiders!!!!
2015. 09. 30. 18:59
Increay
Azért jó lenne látni a csapatot :D
Nem ilyen bohóckodást :D
2015. 10. 01. 14:11
Beni
Mondasz, valamit!.. tavaly ennek a párosításnak nem annyira örültem volna, de idén ez a Raiders tud valamit! kíváncsi vagyok :)
2015. 10. 01. 14:12
Beni
Vagy csak a Ravens nagyon rossz? :D
2015. 09. 30. 18:33
wolandrules
Green Bay, Seahawks, Broncos, ők ritkán maradnak ki...
2015. 09. 30. 21:54
B.Toma
Azért mi sem panaszkodhatunk, elég gyakran választják a Pats valamelyik meccsét. Bár idén mintha az általad említett hármas dominálna.
Én azért egy százdollárossal bebiztosítottam magam, és előfizettem a Game Passre. :)
2015. 10. 01. 17:34
Beni
hol találtál 100 dollárért gamepasst? :)olyan nekem is kell!
2015. 10. 01. 13:50
Beni
Ez már nekem is feltünt, Denver meg Seattle meccsből van a legtöbb, de mondjuk idén a Greebay most vasárnap lesz 4 meccsből 3 a sport tv nek... én meg nézhetem mi meg nézhetjük a stream en azokon a szerencsés szurkolótársainkon kívül, akinek van gamepass-uk :) De én szívesen nézem az Amerikai kommentárral, ő legalább nem szurkol a Pats ellen! csak ne akadna szét a közvetítés...
2015. 09. 30. 18:44
Boby33
"Az újonc Justin Colemannek volt egy meglepő irányítósiettetése egy blitz során, ami miatt az irányítónak sietnie kellett." Ez nagyon jo:D:D
2015. 09. 30. 20:10
Whitealert
Ezen én is fennakadtam :D
2015. 09. 30. 21:52
hulith
A futókhoz annyit jegyeznék meg egy bizonyos Jonas Gray 5.4 yardos atlaggal futott
a Bills ellen a Miami szineiben.
Szerintem maradhatott volna.
2015. 09. 30. 21:57
B.Toma
Azon a bizonyos egy meccsn kívűl, nem sokat mutatott, szerintem BB megtudja ítélni, hogy mennyire volt hasznunkra. A delfinek szisztémája biztos jobban fekszik neki.
2015. 09. 30. 23:22
LPT
Aha, azért ez ebben a formában nem igaz.
Tavaly, Ridley sérülése miatt, a Jets elleni meccsre hozták fel a PS-ből, ekkor még valóban limitált szerepe volt (3 futás, 12 yard, bár ez a 15 futó játék 20%-a :o) ).
A Bears ellen már jelentős szerepet kapott. Ezen a meccsen, a 32 futás során 17-szer ő kapta a labdát, ez több mint a lehetőségek fele, pláne azt figyelembe véve, hogy a 32-ben benne van TB 2 futása és Jimmy G. térdelése is. A 17 alkalomból 86 yardot hozott össze, ez 5,06-os átlag.
Ezt követően jött a Denver ellni mérkőzés, melyen TB 2 futásán kívül, Vereen-nek 11 lehetősége volt 29 yard-ért (2,64-es átlag) és Gray-nek 12 labda jutott, ebből 33 yard jött össze, ez meg 2,75-ös átlaggal. Majd jött az emlékezetes Colts elleni meccs és az azt követő késés, miután már max. a garbage time idején küldték fel a pályára, ha egyáltalán nevezve volt a mérkőzésre.

Szóval a fentiek tükrében egyáltalán nem mondanám, hogy csak egy meccsen mutatott valamit. Inkább arról lehet szó, hogy a késésével, és Blount visszaigazolásával kikerült a pixisből és ezen később sem tudott változtatni. Ez egy sokkal hétköznapibb munkahelyen is simán előfordulhat, hogy egy hibát követően a főnök már nem tud megbízni valakiben, noha az addig jól teljesített. Csak azért bátorkodtam ezt leírni, mert már korábban is olvastam, ezen és más oldalakon, hogy Gray a Colts elleni meccs kivételével nem szerepelt jól. Az viszont igaz, hogy azon a meccsen extra klasszis munkát végzet, persze a többiek segítségével.
2015. 10. 01. 12:41
Tomk@
Gray akkor mégsem sérült.
2015. 09. 30. 22:40
TOMBRADY12
Megvettem én is a Game Passt, de annyira nem vagyok tisztában a jogi dolgokkal.
A lényeg, ha van lehetőség arra, hogy megosszam és esetleg más is tudná nézni innen, akkor jelezzetek és szívesen segítek.
2015. 09. 30. 23:24
LPT
sajnos nincs, egy acc. egy gép
2015. 10. 01. 21:10
dravait
Bocsánat, ez szerintem nincs így. Egy bejelentkező kód van, de több készülékről tudsz bejelentkezni, nekem megy PC-n, iPaden é iPhoneon is - persze egyszerre csak egy készüléken futhat. De a kódot használhatja más is, egy másik gépen, mikor a tulajnak nincs rá szüksége.
2015. 10. 02. 19:26
LPT
azaz egyszerre egy acc. egy gép
Hozzászólás a(z) Ellenőrző és statisztika: NE vs JAX bejegyzéshez