Menetrend

Ellenőrző és statisztika: NE vs NYJ

2015. 10. 26. 17:02
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

Brusztolós, a végletekig kiélezett meccsen vagyunk túl, de a legfontosabb, hogy ismét győztesen hagyta el a pályát a csapat, ezzel pedig továbbra is veretlenül, 6-0-ás mérleggel állnak. Nagyon fontos ez a győzelem, sikerült növelni az előnyt a csoportban, ahol épp a Jets áll a második helyen 4-2-es mérleggel. Az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal nem ment egy héten keresztül a szájkarate a new yorki csapat részéről, köszönhetően a visszafogottabb hangvételű új főedzőnek, Todd Bowlesnek. Minden tiszteletet megérdemelnek azért ahogy küzdöttek a meccs során, és amilyen stílusban. Ezúttal a pályán bizonyítottak, még ha a győzelmet nem is tudták megszerezni szerencsére. A következő ellenfél a Miami Dolphins lesz magyar idő szerint péntek hajnali 1:25-kor, a meccset a Sport2 élőben közvetíti!

Lássuk ki mennyi lehetőséget kapott a csapatban, illetve hogyan teljesített. Ezúttal teljesen szubjektíven, magam osztályozom őket, a rövid hét miatt nincs idő megvárni amíg kijönnek a BostonHerald osztályzatai. Rendhagyó módon lesz ahol több osztályzatot írok, de mindent megindokolok. És bizonyára lesz pár ahol nem értetek egyet velem, nos, várom a Ti értékeléseteket.

QB
osztályzat: A+

Tom Brady – 67/67

Lassan elfogynak a jelzők Brady-re. Egy igazi mestermunka volt a részéről ez a meccs is. A sok tekintetben a liga legjobb védelme ellen tudta a hátára venni a csapatot és győzelemre vezetni. Az ESPN értékelheti ezt a teljesítményt akár 0.0-ás QBR-re is, ez akkor is a szezon egyik legjobb teljesítménye volt irányítótól. 54 passzából 34 volt sikeres, ami 63%-os arányt jelent, azonban mindez úgy jött össze, hogy 11 pontosan megdobott labdát is elejtettek az elkapói és ebből is 6-7-nek teljesen sima elkapásnak kellett volna lennie, a többi sem volt bonyolult (vagyis 83.3%-os pontossággal passzolt volna a liga legjobb védelme ellen, ha ezeket elkapják, született volna belőle plusz egy TD és kitudja mennyi yard). Ráadásul karriere során először ő futotta a legtöbbet a csapatban, szám szerint 15 yardot. 11 yardos futása 3.&10-nél élményszámba ment. Bevetődős TD-je ismételten egy kulcsmomentum volt a meccsen, ráadásul ezúttal sem adta el a labdát. Sokszor lépett el remek ütemben a nyomás elől ezzel meghosszabbítva a játékot. Soha rosszabb teljesítményt.

RB
osztályzat: nincs osztályzat

James White – 43/67
LeGarrette Blount – 8/67

Nincs sok értelme és szinte nem is lehet értékelni ezt az egységet most. 16 játék során egyetlen futó sem volt a pályán. Összességében 5 futásból 1 yardot hozott össze ez a két játékos. Lehetett számtani arra, hogy nem kap nagy hangsúlyt a futójáték, ugyanis az aktív keretben is mindössze ők ketten voltak (Lewis és Bolden sérülés miatt inaktívak voltak).

WR
osztályzat: A (+) D = C+

Julian Edelman – 66/67
Danny Amendola – 57/67
Brandol LaFell – 48/67
Aaron Dobson – 23/67

Kezdjük a pozitív résszel. Amendola nagyszerű teljesítményt nyújtott ezen a meccsen. Az egyetlen megbízható elkapója volt Brady-nek. Mindent behúzott amit csak lehetett és tette ezt a legkiélezettebb, legfontosabb pillanatokban. Volt hogy 3. kísérletnél 5-6 yardot ment egy védővel a hátán, amivel kiharcolta az első kísérlet jogát. Ha Gronk csinálja ezt, azt mondanánk persze, hát sokkal nagyobb mint a védő, Amendola azonban, nem rossz értelemben, egy törpe. Hatalmas akarás, erőfeszítés kell egy ilyen játékhoz. Szerzett egy TD-t miközben a levegőben két felől ütötték (ha jól emlékszem), amivel megszereztük a vezetést. Na és akkor ennyi volt a pozitívum, ő érdemelte ki az ’A’ érdemjegyet. Nézzük akkor a többieket. Edelman és LaFell összehozott (ha jól számoltam) 8 elejtett passzt, ebből 6-ot LaFell, 2-t pedig Edelman. Mondhatjuk, hogy borzalmas teljesítményt nyújtottak mindketten. Csak azért nem kaptak ’F’-et, mert mindkettejüknek volt egy-egy megvillanása. Edelmannek 3&17-nél egy 27 yardos elkapás, míg LaFellnek egy 19 yardos 2. kísérletnél. Edelman egyik elejtett labdája ráadásul a gólterületen történt 3. kísérletnél. Az a 4 pont nagyon hiányozhatott volna a meccs végén. Nem engedhetik meg maguknak, hogy ennyi labdát ejtsenek el és a csapat sem. Legközelebb talán a győzelem múlik majd ezeken. Dobson sem nyújtott maradandót ezúttal sem. Szerintem ha Stork felépül, könnyen lehet, hogy tőle búcsúzik el a csapat. Ezúttal is csak Martin sérülése miatt volt az aktív keret tagja. Szóval én a hármuk teljesítményét ’D’-re értékelném, összességében pedig ’C+’-ra.
(16 játék alkalmával mind a 4 elkapó a pályán volt a 4WR/1TE-s felállás során, amikor Gronkowski volt a TE természetesen)

TE
osztályzat: A

Rob Gronkowski – 67/67
Michael Williams – 15/67
Scott Chandler – 7/67

Ezen a meccsen Gronkowski alkotta az egyszemélyes hadsereget, már ami a TE-ket illeti. A teljesen passzközpontúság miatt Williamsre nem hárult nagy feladat. Az alapfelállás a 3WR/1RB/1TE volt, amivel szemben a Jets a nickel, 5 DB-s felállással védekezett. Chandler 7 snapjébe ugyanakkor belefért 2 elkapás is, köztük egy nagyon fontos 26 yardos is. Ekkor a pálya szélére küldték ki, ahol egyedül maradt a védőjével, Brady pedig a magasságkülönbséget kihasználva odalöbbölte neki a labdát, amit ő magabiztosan elkapott (ez egy úgynevezett jumpball volt). Gronkowski az elmúlt két csendesebb mérkőzés után megint tarthatatlan volt, ezúttal 8 labdát kapott el, amiből 108 yardot szerzett és egy TD-t. Ugyanakkor neki is volt egy elejtett labdája.

OL
osztályzat: A (+) B- = B+

David Andrews – 67/67
Cameron Fleming – 67/67
Tre’ Jackson – 67/67
Josh Kline – 67/67
Sebastian Vollmer – 67/67
Ryan Wendell – 1/67

A rengeteg sérült miatt csupán 6 falembert nevezett a meccsre Belichick (és a snap számok tükrében arra következtetek, hogy Wendell sincs még teljesen játékra alkalmas állapotban). Ennek okán elmaradt a már megszokott rotáció, így 5 játékos játszotta végig a mérkőzést (Wendell a gólvonalas felállás során volt a pályán FB szerepkörben). Mivel a futójáték egyenlő volt a nullával kb, a passzblokkolást vehetjük figyelembe az értékelésnél. Alapjából én egy ’B-’-ra értékelném a teljesítményüket, mivel állták a sarat a remek erőkből álló Jets védőfala ellen. Ugyan 3-szor sackkelték és volt nyomás Brady-n, de ebben volt szerepe annak, hogy a Jets védelme jól levédekezte a célpontjait. Az ’A’ pedig azért jár neki, mert mindezt ebben az összetételben tették. A hiányzókból egy NFL szinten versenyképes falat lehetne összerakni, mégpedig a következőt: Solder-Mason-Stork-Wendell-Cannon. Vagyis kis túlzással kijelenthető, hogy lenne két sornyi játékra alkalmas emberünk a támadófalba (ezt se gondoltuk volna tavaly év elején vagy idén nyáron), ha mindenki egészséges lenne. Így pedig jár a maximális elismerés és tisztelet a következő összetételnek: Vollmer-Kline-Andrews-Jackson-Fleming. Összességében tehát ’B+’-ra értékelném az egység munkáját.

DL
osztályzat: B

Chandler Jones – 72/72
Rob Ninkovich – 70/72
Malcom Brown – 34/72
Alan Branch – 31/72
Dominique Easley – 28/72
Akiem Hicks – 23/72
Sealver Siliga – 10/72
Geneo Grissom – 4/72
Trey Flowers – 4/72

Továbbra sem értem, hogy Mike Reiss miért nem tette UP-ba Ninkovich-ot. Kis túlzással (vagy inkább nem is) több passzt védekezett ki mint a teljes secondary. 4 labdába ütött bele, miközben harcolt a Jets támadófal embereivel. Chandler Jones ismét megszerezte a már-már szokásos sackjét, ami során ráadásul kiharcolt egy szabadlabdát. Siliga múlt heti gyenge teljesítménye után most kevesebb lehetőséget kapott, aminek Brown volt a haszonélvezője és meg is hálálta a bizalmat. Branch-el, Easley-vel és Hicks-el nagyszerű munkát végeztek a fal közepén, megfogták a Jets rettegett futójátékát, kordában tartották Ivory-t. Negatívum ugyanakkor, hogy Fitzpatrick többször meg tudott iramodni a labdával, fontos yardokat szerezve csapatának.

LB
osztályzat: B

Jamie Collins – 72/72
Dont’a Hightower – 71/72
Jonathan Freeny – 22/72
Jerod Mayo – 1/72

Most már komolyan nem tudom mit mondjak Mayo-ra, szóval inkább hagyom is. Collins és Hightower ismét hozta azt ami miatt a liga egyik legjobb LB párosa. Nagyszerűen léptek fel a futójáték ellen. Azonban az ő részükről is meg kell említeni, hogy Fitzpatrick sokszor fontos yardokat tudott megtenni futva. 3 LB-es felállások alkalmával Freeny érkezett a pályára, míg Bostick jelenleg csak a speciális egységben kap szerepet, azonban ott sokat.

DB
osztályzat: C-

Devin McCourty – 72/72
Malcolm Butler – 72/72
Logan Ryan – 72/72
Patrick Chung – 65/72
Justin Coleman – 52/72
Duron Harmon – 7/72
Jordan Richards – 7/72
Rashaan Melvin – 4/72

Ha egy Fitzpatrick szétpasszolja egy csapat védelmét, akkor annak a csapatnak a passzvédekezésében vannak gondok. És ez igaz még akkor is, ha a futás megfogása volt a prioritás, és még akkor is ha a statisztikák nem azt mutatják, hogy ez történt volna. Ugyan csak 22 sikeres átadása volt 39-ből, de az embernek az lehetett az érzése, hogy minden 3. kísérletnél sikeres átadás született. Rengeteg 3. kísérletet oldottak meg a levegőben. Mindemellett passzolt 3 2 TD-t és majdnem 300 yardot. Szerencsére Marshall a mi szempontunkból a legjobbkor hagyta cserben, aminek egy sikertelen átadás lett az eredménye a gólterületen. Ezúttal egyébként a nickel felállások alkalmával, az előző meccsekkel ellentétben, CB érkezett a pályára. Harmon kevés játékideje ennek volt az eredménye, illetve annak, hogy Chung jobban játszik futás ellen.

ST
osztályzat: B (+) F = D

Stephen Gostkowski, Ryan Allen, Joe Cardona, Matthew Slater

A meccs nagy részében hozták a szokásos, hiba nélküli játékukat. Gostkowski magabiztosan értékesti a mezőnygól kísérleteit, Allen is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, végre nem landolt minden visszahordásunk során sárga zászló a pályán szabálytalan blokkolás miatt. Erre a produkcióra jár is a ’B’, azonban a meccs végén akkorát hibáztak, hogy akár a győzelembe is kerülhetett volna. Egy szerintem rosszul kivitelezett On-Side Kicket sikerült visszaszereznie a Jetsnek és ezzel kapva egy utolsó esélyt. Egyetlen szerencsénk, hogy nem volt már idő egy felépített támadásra. Ahogy én láttam, a labda túl erősen meg lett rúgva, így ha senki nem ér hozzá kimegy az oldalvonalon és semmi gond, de ha nem is, egy ilyen labdát meg kell szerezni! Nem mehet át a lábaid közt úgy, hogy térdelsz a gyepen! Múlt héten is volt egy eléggé véleményes On-Side Kick, amit ugyan nagy nehezen visszaszereztünk, de ezt nem engedheti meg magának a csapat. Ez az egy játék ér nálam egy ’F’-et és így összességében ’D’-re értékelném a teljesítményüket.

Fontosabb statisztikák a meccsről:
Tom Brady: 34/54, 355 yard, 2 TD, 1 INT, 4 futás 15 yard, 1 TD
Rob Gronkowski: 11 elkapás 108 yard, 1 TD
Danny Amendola: 8 elkapás 86 yard, 1 TD
Dont’a Hightower: 10-0 szerelés
Jamie Collins: 6-6 szerelés, 1 sack
Chandler Jones: 3-0 szerelés, 1 sack, 1 ForcedFumble

büntetések száma: 4, yardveszteség: 38

(A szereléseknél az első szám az egyéni, míg a második megosztott szerelések számát jelöli)

A snap számok az ESPN Bostoncikkéből vannak származnak

Várom a véleményeiteket, értékeléseiteket a kommentek közt.

Hozzászólások

2015. 10. 26. 17:31
silva1971
Brady tegnap nem dobott int-t, vagy legalábbis nem emlékszem rá, de az nfl.com statja sem emlékszik rá.
2015. 10. 26. 17:55
fogalmam sincs azt hogy sikerült beírnom oda :S
vagyis van, siette, hogy minél előbb kimehessen a cikk :)
2015. 10. 26. 17:32
azimut
brady nem dobott int-et
2015. 10. 26. 17:46
komzoz65
Ez a Fitzpatrick szétpasszol, ez azért túlzás. 2 TD volt nem három. Ez is több a kelleténél. Mivel a futás megállítása volt a döntő momentum, ezért a passzok ellen és a passzok siettetésében sem voltunk olyan erősek, mint általában.
Ninko sok passzt elütött viszont egy int kiesett a kezéből és a 2. TD-t a (screent) nagyon benézte a szélső LB-el együtt. De az a TD azért aligha volt igazi elkapott TD. Úgyhogy egy igazi elkapott TD volt kb. 3 yardról, nem vészes. Szerintem rendben volt, ami hiba volt: Deckert nem tudtuk igazán megoldani, és Butler a keresztmozgásokkal egyértelműen verhető.

Bredy nem dobott int-t szerintem.
2015. 10. 26. 17:56
a 3 az 2 tényleg, kicsit elsiettem, de nekem akkor is az volt az érzésem hogy mindig megvolt a 3. kísérletnél a passz
2015. 10. 26. 18:21
komzoz65
Az valóban sok volt, meg a 19 first down passzból. De garantáltan meg tudjuk mindig őket verni, ha Fitzpatrickra tudjuk terhelni a teljes meccset szinte. Most maxot nyújtott, mondom úgy érzem némi mázlival. Könnyen lehet, hogy lesz még két Jets meccs idén, mert ezt a csapatot képesnek érzem akár Denverben, akár Indiben nyerni. Úgyhogy a 3. a döntő meccsen (ha lesz ilyen) dobjon 3 int-t és akkor minden OK.

2015. 10. 26. 18:39
2015. 10. 26. 19:34
Burkus
Szigorúnak teccik lenni Tanár Úr. Ennél jobb jegyek járnak a többségnek sztem. Nagy győzelem volt ez a liga legjobb védelme ellen.

A futás nulla volta több mint aggasztó, előbb-utóbb valaki kitalálja a megoldást az O ellen, mint tette a Giants 2007-ben. Blount szerintem szexképekkel zsarolja BB-t, hogy ezzel a teljesítménnyel kerettag, nem véletlen, hogy kirúgták a Steelerstől. Gray meg nem tudom, mit követett el, hogy ebbe a corpsba sem fért be.

Edelman a liga legjobb védőjével a nyakán játszott, ráadásul emiatt mindig körömpasszokat kapott, a TD dropja akkor is védhetetlen. LaFell felejtős, de pld. Dobson 2/3, ami azért nem olyan rossz, főleg egy Dropsontól. Dolának nemcsak a chemistry van meg Bradyvel, hanem az önbizalma is megjött, aminek eredményeként egy olyan támadóalakulat kezd lassan formálódni, mint a 2007-es, főleg, ha Lewis is játszik. (Akkor is volt Faulk és hasonló szerencsétlenkedést adtunk elő a futásnál Maroneyval meg Morrissal.) Jó lenne Chandlernek nagyobb szerepet adni, hogy Gronk snapszáma csökkenjen.

Az O-Line éppen az Általad leírtak miatt nekem A, ha nem A+, ilyen szedett-vedett összeállításban ez a teljesítmény nagyszerű volt, a második félidőben nem engedtek sacket Bradyn.

A védelmet illetően egyetértek az érveiddel, éppen ezért a DL A- legalább, megfogták a futást, még ha Ivory sérült is volt és komoly nyomás alatt tartották Fitzpatricket. A Mayo-saga nagyon szomorú. Nekem még az tűnt fel, hogy rengeteg volt a misstackle, főleg, amikor Fitzpatrick kígyózott át a védelmen. A secondary azt hozta amit vártunk tőle - mene tekel ufarszin - de Colmannek volt egy nagyon szép játéka a 4. negyed kritikus 3rd downjánál.

A ST-nél Collins hibázott, sztem nem lehet az egész egységet hibáztatni ezért. Jó volt a felállás, jól indultak meg, Ghost meg a többi nem értékelhető le azért, mert Collins nem képes a lába között átmenő labdát elkapni.

Ja és szerintem a coaching kiváló volt tegnap.
2015. 10. 26. 20:08
csabesz
Egyetértve az előttem írtakkal, én személy szerint sajnálom, hogy a futást ennyire partvonalon kívülre tettük, mindamellett hogy Blount esélytelen volt a Jets D-line-nal szemben. Gray nekem is hiánycikk. Az STnél, ahogy Burkus is írta Collins volt a bénázó. Fontos győzelem volt, ha a halakat behúzzuk, lesz 1 majdnem bye weekünk meg a Washington. Ránk fér, mert sok a maródi. Ha nem pusztulunk le nagyon, ismét jó lehet a szezon vége...:)
2015. 10. 26. 20:50
Lucius
Szerintem Gray pont annyit lett volna a pályán, mint Blount. Nyilván nem véletlenül küldték el BB-ék, valami nem stimmelt vele (amit soha nem fogunk megtudni).
Blount egy egyszerű erőfutó. Megy, zúz és nem veszíti el a labdát. Nem hinném, hogy bárki többet lát bele ennél. Jelenleg a Pats a passzra épül, nekem sem tetszik, de ez van. Nem fognak komolyabb pénzt áldozni egy futóra, ha az az elképzelésük, hogy levegőben fognak megnyerni minden meccset. Az elmúlt meccsek bebizonyították, hogy TB egy rakás jó(nem kiemelkedően jó) elkapóval + 1 Gronkkal bárkit képes megverni. Kérdés, hogy meddig…
2015. 10. 26. 20:21
Burkus
http://scores.espn.go.com/nfl/insider/story/_/id/13975529/tom-brady-building-case-all-best-qb

Érdemes elolvasni. Pláne, hogy annyi éven át olvastam állandón, hogy Manning a best QB ever (sajnálom szegényt ezért a mostani Götterdämmerungért), Brady meg csak a tisztes iparos. És áldom a jó sorsomat, hogy úgy kezdtem el NFL-t nézni,hogy minden idők legjobbnak tartott QB-ja pályafutását követhetem végig.
2015. 10. 26. 20:34
infidelitas
+1

Igazából soha sem értettem, akik mindig az szajkózták, hogy "manager qb" Brady, ezt maximum a 2001-es szezonban lehetett elmondani róla, utána már nem. Akik ezzel dobálóznak szerintem nem tudják, hogy mi a manager qb pontos tartalma.
2015. 10. 27. 07:44
1976gabi
hétfő hajnali meccsen sanyi mondta:adot a két legjobb irányító,tudjuk kik. (az egyik sajtfejű,a másik a mi 12-esünk.)denveri nem volt az első 5-ben.
2015. 10. 27. 13:01
Tzimisce
PM nagyon jó irányító VOLT. Kiöregedett, szerintem csak azért nem vonult vissza, hogy meglegyen az all time rekord a passzolt yardok tekintetében.
Szerintem egy Dan Marino típusú irányító, nagy név, de csak azért van gyűrűje, mert meg tudott minket verni 2006-os AFC döntőben, aztán easy volt a Bears. Tisztelem Manninget az elért eredményeiért, de Tom a Montana vagy Bradshaw típusú győztes irányító, nem véletlen van nekik 4 gyűrűjük.
Rodgers lesz még érdekes. Jó a srác, és a Packersel kapcsolatban érzem azt, hogy milyen érzés nem Patriots fannak lenni, mert utálom azt, hogy nagyon megy nekik. Ugyanakkor nagy mögöttük a hype, sok bírói segítséget is kapnak, bármennyire is jók. Azt azonban nem tudom, hogy Rodgers mennyire nyerő típus. Alázatos, de a Packerst nem ismerem olyan jól, mint a Patriotsot, így nem nagyon látom az ottani edzői munkát. Vajon mennyi gyűrűig juthat majd?
Szerintetek?
2015. 10. 28. 08:32
wolandrules
A GB hasonlóan szisztematikusan felépített csapat, mint mi, jól teszik a dolgukat. Rodgers pedig már most is extraklasszis, és a Tom utáni éra legjobbja lesz, simán összejöhet neki a 4 gyűrű.
2015. 10. 27. 01:38
respectlaciujraitt
Istenem mit játszottunk már megint , istenneememememeem Rex Ryan távozásával erősödött a Jets meg kell h állapítsam szakmailag . Brady MVP szerintetek? Esélyei ?
2015. 10. 27. 07:44
1976gabi
nem kell mvp ,gyűrű kell.az mvp soha nem nyer gyűrűt.
2015. 10. 27. 01:39
respectlaciujraitt
Infidelita akik ezt mantrázzák azok semmit nem értenek az NFL hez igazi habi csicska megmondó bohócok
2015. 10. 27. 01:40
respectlaciujraitt
Az tény h Brady iszonyat sokat fejlődőtt , nem tudom volt -e az NFL során QB aki a bemutatkozása óta folyamatosan fejlődött és szinte egyre jobb lett.
2015. 10. 27. 01:46
hopi46
Csapongó és vegyes gondolatok:
LaFell F-re osztályozta saját magát!
Dola ligaelit elkapóként játszott, alázattal és félelmetes rugókkal!
A droppokat remélem az egész idényre ellőttük! (TB néhány labdája azért igen furcsán repült.)
Majdnem bebizonyosodott, hogy 10 pont előny 1 perccel a vége előtt nem garancia a győzelemre.
Sajnos csak 10 percig játszottunk jól a támadások szempontjából, közben csak Dola és Gost tartotta bennünk a lelket.
Megjegyzendő, hogy a Jets gyakorlatilag egy sérülésmentes csapattal állt ki, mi messze nem.
Coleman-nak volt 1-2 igen jó és fontos szerelése!
A Dolfins se lesz könnyű.
2015. 10. 27. 07:48
grof
Nekem úgy tűnt,hogy TB sokkal gyorsabban mozog lábon.mint tavaly! Az előző szezonban úgy futott/ha muszáj volt/,mint egy vemhes jegesmaci!
2015. 10. 27. 13:05
Tzimisce
Év végén volt róla szó, hogy tavaly és idén sokat dolgozott a mobilitásán. Minden évben új irányvonalat csinálnak a személyi edzőjével, hogy kevésbé lehessen kiismerni. 2007-2009 a karerőről szólt, ha jól emlékszem, amit olvastam, és így tovább.
2015. 10. 27. 08:18
Pocok
Az irányítók nagy része 38 évesen kiöregszik, Brady megtanul futni. :D Későn érő típus, na.
2015. 10. 27. 08:22
megszülettek az osztályzatok a BostonHerald-nál is: (mellette az általam adott jegyek)
QB: A- / A+
RB: nincs osztályzat / nincs osztályzat
WR: B- / C+
TE: B / A
OL: B+ / B+
DL: B / B
LB: B+ / B
DB: B- / C-
ST: D+ / D

úgy tűnik hasonlóan értékeltük a látottakat, kétszer különbözik 1 jegyet az osztályzat (TE, DB) illetve szinte ugyan az az indoklásuk nekik is az ST-nél pl.

http://www.bostonherald.com/sports/patriots/2015/10/patriots_report_card_brady_at_head_of_the_class_again
Hozzászólás a(z) Ellenőrző és statisztika: NE vs NYJ bejegyzéshez