Menetrend

Élménybeszámoló: kirándulás a Gillette Stadiumnál (Kenny, vendégszerző)

2013. 08. 24. 16:07
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Egyszer volt, hol nem volt egy csütörtöki céges ebéd során a kollégám megkérdezte, hogy nincs e kedvem elmenni Amerikába dolgozni egy kicsit. Mondtam neki, hogy mindenképp, de örülnék neki, ha a meló Bostonban lenne. Erre elmosolyodott, és közölte, hogy örülni fogok, mert Bostonba kell repülnöm, és onnan nem messze leszek elszállásolva. Így esett meg, hogy munkámból kifolyólag mintegy 40 mérföldre voltam a stadiontól.

Szerencsére a munka zökkenőmentesen zajlott, így mind a szerdai mind a csütörtöki edzést meg tudtam tekinteni a helyszínen.

A stadion

Az odaút az I-95-ös autópályán vezetett, amiről a 6b kijáraton kellett lefordulni, és a kijárat előtt volt először látható egy információs tábla, hogy jó irányban haladok az Gillette felé. Innen vagy 10 perc volt még az I-495 és 1-es utakon, de már vezetés közben rázott a hideg annyira izgatott voltam. Az úton haladva egyszercsak feltűnik a stadion mellett álló víztorony és az azon helyet foglaló hatalmas eBay reklám.
A parkolás elég összetett, mert van jópár parkoló (neten érdemes megnézni, hogy melyik irányból melyik parkoló bejárat ajánlott), így sikerült is  elég messze megállnom, mert nem gondoltam, hogy a VIP parkoló is szabadon használható ilyenkor (második nap már tapasztaltabb voltam).

1

Azonnal elkezdtem keresni a bejáratot, ahol be lehet menni a stadionba egy kis sétára, de a személyzet egy tagjának el kellett keserítenie, hogy ez itt nem lehetséges, ami elég csalódással töltött el.

Beletörődéssel, de elindultam a The Hall és Pro Shop irányába, ami a stadiontól északra helyezkedik el.

The Hall és a Pro Shop

Miközben sétáltam a megadott irányba, elhaladtam az északi oldal mellett, ahol a jellegzetes világítótorony látható.

2

Ahogy megérkeztem a Hall előtti részre, ott egy nagy kivágásban látható egy Patriots logo, ami a stadionhoz hasonló (vagy azzal megegyező) műfüves felületre van felfestve.

3

A The hall bejáratában még a pénztár előtt egy hatalmas Pats sisak fogad minket amit legóból építettek fel. A belépő jelentéktelen 10$, a nyitvatartást meg jó a neten ellenőrizni, mert ha valami rendezvény van, akkor eltérnek a normál ütemtől.

Ahogy belépünk a liftbe ott is mindjárt kapunk egy gyors sokkot, ugyanis a lift belsejének üvegfalát is egy nagy Pats logó díszíti. Ha ezen elámultunk és megnyomjuk a harmadik emelet gombját, akkor jön a következő meglepetés és Robert Kraft üdvözöl minket a hangszórókból.

4

A liftből kiszállva egy óriás sisak utánzaton kell keresztül sétálni. Ahogy odaértem a személyzet mindjárt mondta, hogy épp időben érkeztem, mert pont most indul el a film vetítése. Először nem nagyon akartam érteni, hogy mit is akarnak, de gondoltam ha már ott vagyok megnézem. Jól döntöttem, ugyanis egy mini moziteremben a Patriots teljes történetét bemutató kisfilm fut az alapítástól az SB győzelmekig. Egy szurkolónak leírhatatlan élményt nyújt, teljesen átéltem a bemutatott mérkőzések izgalmát, mintha épp az aktuális SB-t nézném. Természetesen hangsúlyos pont volt a filmeben, mikor sérülés miatt a 12 számmal játszó csere irányítónak kellett átvennie a csapatot az addigi sztár irányító helyett.

5

Ennek az emeletnek az egyik központi eleme egy amerikai foci és Patriots témájú egyedi Chopper, amit Vinetieri készíttetett a 3 győzelem emlékére, és ezért megtalálható a tankon mind a három győztes csapat roostere, illetve Patriots logo díszíti ahol csak lehet.

6

Szintén az emeleten kapott helye néhány olyan felszerelés, amit azért is volt nagy élmény a vitrinben látni, mert tudom, hogy láttam azokat amikor elérték velük az adott rekordot.

A teljesség igénye nélkül:

            - 2012. január 14. Brady 5. TD labája az első félidőből a Denver ellen (45-10)

            - 2009. octóber 18. Brady “nem dobó kesztyűje” a Titans elleni 59-0-ról

            - Gronk 14. TD elkapása egy szezonban, ami TE rekord

            - 2012. november 22. 3 TD egy labdával 52 sec alatt a Jets ellen (oh de szép is volt)

            - 2011. december 24. Welker franchise record elkapott yardok

Meglepően maga a “Wall of fame” nem annyira kiemelkedő, mint amire számítottam, de szerencsére van még rengeteg hely felfele, hogy ki lehessen egészíteni a jelen és jövő hőseivel.

7

Ezt követte a Hall számomra legérdekesebb része, mégpedig az interaktív rész. Itt lehetett kapura rúgni egy szimulátorban, hogy Vinatieri 23 és 45 yardos field goal-jait át tudd érezni, amiket a Raider ellen rúgott. Van egy öltözői részlet, ahol Gronk, Brady, Wilfork felszerelést lehet magadra ölteni sisakkal, cipővel, mindennel. E mellett található egy félbevágott QB sisak, amiből McDaniels valódi utasítási szólnak felvételről. Ezt követi egy “téli pad” ahol a kéz és lábmelegítőket lehet próbálgatni. Van felállítva egy huddle-re való bábú, amibe be tudsz férkőzni, és lehet együtt fotózkodni a csapattal, közben Brady magyarázza a playt.

Tesztelheted a paramétereidet is: vagy e olyan nehéz mint Wilfork, ugrassze e akkorát mint egy CB és milyen a reakcióidőd falemberként a snap után.

A Hall végére hagyták a nagy dobásokat, mivel mind a három bajnoki trófea ki van állítva, és sehol nem írják, hogy replika lenne, így abban a tudatban jöttem el, hogy a valódiakat láttam.

A trófeák mellett még kiállították a három bajnoki gyűrűt is szép tükrös vitrinbe, hogy minden oldalról meg lehessen csodálni, illetve egy replica is van egy bábu kezében, azt pedig mindenki fel tudja próbálni.

8

Jó kereskedők lévén a kiutat úgy tervezték meg a Hall-ból, hogy az a Pro Shop-on keresztül vezessen. Az itt tett séta nagyon-nagyon fájdalmas tud lenni, mert minden ami ki van állítva az a “kell, most azonnal” kategória, de egy család féléves bevétele nem biztos, hogy elég lenne arra, hogy ott mindent megvegyek ami tetszik. Azért nem álltam meg és néhány tárggyal gazdagodtam, mégiscsak a hivatalos boltból származó cucc nagyobb eszmei értékkel bír, mint az eBay-ről megrendelt

A Hallt elhagyva gyorsan feltöltöttem néhány képet a Facebookra, amit csak azért fontos megemlíteni, mert ez az idő kellett ahhoz, hogy két cheerleader kijöjjön valami hivatalos fotózásra Pat Patriottal együtt, és szerencsémre nagyon kedvesek voltak így nekem is jutott velük egy közös kép.

9

Az edzőtábor

10

Azt hiszem az NFL népszerűsége itt mutatkozott meg igazán, hiszen kb 2,5 órával az edzés kezdete előtt már 50-60 ember ácsorgott a bezárt kapu előtt, tudatában annak, hogy azt csak a kezdés előtt fél órával nyitják ki. A rutinosabbaknál kemping szék és kaja is volt a várakozáshoz, sajnos ez a fajta felkészültség nálam csak a második napra adatott meg.

Sorbaállás közben valaki megkérdezte tőlem, hogy tudom-e hogy mennek itt a dolgok, hova érdemes ülni, meg mikor nyitják a kapukat. Nekik megjegyeztem, hogy a sorból talán a legrosszabb embert kérdezték, mert vagy 4000 mérföldre innen élek, és örülök, hogy egyáltalán megtaláltam a helyet. Ez a helyzet másnap javult, hiszen már “tapasztalt” voltam training camp ügyben, a sorban ismét leszólítottak, majd megosztottam velük a tapasztalatokat, miután ők elnézést kértek a tudatlanságukért, de mondták, hogy most érkeztek Bostonból! Velük nem közöltem, hogy én picit messzebről “járok ide”.

Amikor végre kinyílt a kapu (ekkor már nem látszott a sor vége és tippelni se tudom hányan lehettünk, de a több 100 helyénvalónak tűnik), akkor a tömeg elkezdett rohanni, hogy minél jobb helyeket tudjanak elfoglalni. Gondoltam követem a helyieket és foglaltam magamnak egy helyet a harmadik sorban (első sor a tolókocsisoké, ha valaki kijut meg se próbáljon oda leülni), ami jó volt abból a szempontból, hogy közelről láthattam a játékosokat, de mivel a srácok 2 méter körüliek és együtt élnek a játékkal a pályán (értsd eléd állnak a pálya szélén) a játékból nem lehetett mindent látni. Itt jegyezném meg, hogy a második napi helyválasztásom a legfelső sorban sokkal jobbnak bizonyult, hiszen itt nem szólt senki ha felálltam a padra, hogy mindent lássak, illetve ha épp ültem, akkor pedig a kerítés szolgált háttámlaként.

11

Mindkét nap a Tampa ért ki először edzésre, majd elkezdtek kijönni a Patses fiúk is. Elsőként a rúgók jöttek meg, hogy még az üres pályákon tudjanak kicsit gyakorolni.

Az edzések futás és nyújtás gyakorlatokkal kezdődtek, majd változatos szituációs gyakorlatok voltak. Ide értve red zone offense/defense, fumble összeszedés, INT gyakorlás bábu mellett.

Az edzések második felében pedig a két csapat együtt gyakorolt, itt már akadtak erősebb kontaktok (főleg falban), de a nagy sebességű tackle-öket azért mellőzték.

Magáról az edzésről jobb betekintés ad a pár video amit feltöltöttem YouTube-ra, így erről sokat nem írok.

A közönség teljesen együtt él a játékkal, taps kísér minden szép elkapást/TD-t. Gronk népszerűsége óriási, a teljes tömeg tapsolt és éljenzett, mikor általában késve megérkezett a pálya szélére. A népszerűség esetében érthető, de az a Tebow láz ami a nézőtéren volt számomra érthetetlen. Láttam Meskó Zolit dobni párat az edzésen, és egyszerűen szebb íve volt a punter labdáinak, mint azoknak amiket TT dobált.

Az edzés végén véletlenszerűen jelennek meg játékosok emléktárgyakat aláírni, sajnos épp csak lecsúsztam Edelman és Mayo autogrammjáról, de a második nap végén kárpótolt a tény, hogy Zoli a magyar szóra felfigyelt (és válaszolt is magyarul), így egy ZMESKO #14 aláírással gazdagodtam az előző napokban vásárolt labdámon.

12

Ennyi lenne a története a két napos tartózkodásomnak a stadionnál, ha valamilyen részletre még kíváncsiak vagytok kérdezzetek bátran, igyekszem válaszolni!

Linkek:fényképalbum .

Írta és fényképezte: Kenny

Hozzászólások

2013. 08. 24. 17:59
imrow
Még így olvasva is egy élmény! :-) Köszi, hogy megosztottad!
2013. 08. 24. 18:01
fejszee
2013. 08. 24. 17:59
tommasi
Köszönjük az élménybeszámolót,és a képeket-videókat.
2013. 08. 24. 18:41
orcalin
Nagyon jó volt olvasni, mintha én is ott lettem volna, köszi az élményt! :)
2013. 08. 24. 18:47
Whitealert
Irigykedünk Rád, Kenny!!! :D
2013. 08. 24. 19:16
pat68
Engedd meg, hogy irigyeljelek! :-)
2013. 08. 24. 20:19
Devilfish
Köszi ezt az írás!Totál visszajöttek az emlékek, amikor én is ott sétáltam a stadion körül,felsétálni a rámpán,felnézni a világítótoronyra alulról,bent a stadionban átsétálni a hídon,az első játék amit láttam élőben...áhh teljesen kész vagyok totál elragadtak az emlékek.köszi!nagyon jók a képek is!
2013. 08. 24. 21:10
Pat Patriot
A téma is remek volt, de nagyszerű stílusban is sikerült előadni! Köszi! Hatalmas élmény lehetett!
2013. 08. 24. 23:26
bence.szel
2013. 08. 25. 01:54
nosbiglem
ÓÓÓ! Egyszer nekem is ki kell jutnom! De lehet kétszer! :D
2013. 08. 25. 09:19
ati
Nagyon jó cikk.gratulálok az élményhez!
2013. 08. 25. 12:05
cescf4
Köszönjük!!!

te mázlista ;)
2013. 08. 25. 14:36
Castleai
Wow!!!
Le a kalappal!!! :)

Köszönjük hogy megosztottad velünk az élményeid, nagyon irigylünk... :)
Tényleg nagyon jó írás, szép képek... Profi előadás volt, köszönjük még egyszer!!! :)
2013. 08. 28. 13:03
Tboj
Kösz a beszámolót, mintha mi is ott lettünk volna!
Kívánom, hogy minden drukker jusson el oda legalább egyszer életében. ;)
Hozzászólás a(z) Élménybeszámoló: kirándulás a Gillette Stadiumnál (Kenny, vendégszerző) bejegyzéshez