Menetrend

Előszezon 1. hét - Pats @ Redskins beharangozó

2014. 08. 07. 19:12
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

Első meccsét játssza a New England Patriots Jay Gruden, az új vezetőedző irányításával készülő Washington Redskins vendégeként az előszezonban. Az edzőtábor beszámolói alapján az ember már alig várja, hogy a pályán is megfigyelje az új, nagynevű igazolásokat és a régi kedvenceket. A találkozót a FedEx Fielden rendezik és péntek éjjel 1:30 órakor kezdődik.

Idén a Carolina Panthers töri csak meg az NFC keleti csoportjának sormintáját, ami a Pats előidény ellenfeleit jelenti. Történetileg is a Redskins, Eagles, Giants trió az, akik ellen a legtöbbet lépett pályára a New England a felkészülési meccsek sorában.

A legelső mérkőzésen még nem a kezdők fogják játszani a főszerepet. Tavaly Tom Brady az elsőszámú támadósorral csak kéttámadásnyi időt töltött a pályán. Idén sem várható ettől a mennyiségtől radikális eltérés [bár ma délelőtti hírek szerint Brady nem lép pályára, helyette Ryan Mallett kezd és játszik hosszan -szerk.]. A találkozó jó alkalom, hogy a tartalékokat illetve a még 53-as keretbe jutásért küzdők játékát lehet megfigyelni.

A kezdő strong safety személye körüli kérdőjelek miatt ez az egyik terület, amelyik külön figyelmet érdemel Pat Chung, Duron Harmon és Tavon Wilson játékának követésével. Pár napja szerepelt egy edzésriportban, hogy évek nem volt arra példa, hogy egy poszton olyan mértékű rotáció legyen 7-7 ill. 11-11 elleni gyakorlatoknál, mint ami most történik Devin McCourty kezdő párjának keresése közben. Az említett három játékos pályán mutatott teljesítménye mellett annak is jelentősége lehet, hogy milyen sorrendben küldik majd az edzők pályára őket.

A pályára lépés sorrendje beszédes lehet a másik érdekesebb tűnő területen, vagyis a pass rusher szerepben számításba vehető játékosok között is. Chandler Jones és Rob Ninkovich mögött megtalálható a tapasztalt, pályafutása zenitjén valószínűleg már túljutó Will Smith, a tavaly draftolt Michael Buchanan, az elveszett ember Jake Bequette, akiről több biztató hírt is lehetett olvasni az edzőtáborban mutatott játékáról. Végül ott van az idei újonc Zach Moore, akinél jelen pillanatban a gyakorlócsapatot lehet célként említeni. Az egység kakukktojása Dont’a Hightower, amivel már át is válhatunk arra a kérdésre, hogy vajon három-, vagy négyemberes védőfalból lesz több? Vagyis a pass rusherek endként, vagy linebackerként fognak inkább szerepelni a Redskins ellen. Utóbbi időben nagyon statikus volt a Pats falának a játéka. A nickel felállásból Jamie Collins miatt vélhetően kiszoruló Hightower itt komoly szerepet játszhat, mert sokat foglalkoztatták az edzéseken pass rusher szerepben.

Ezen túlmenően Mike Reiss meccs előtti fókuszpontjai közül emelek ki, foglalok össze párat:

1. Először láthatják élesben edzők és játékosok is, hogy miként értelmezték újra a játékvezetők az illegal contact és a védekező holding szabályát. A fizikalitás és agresszió visszafogása érzékenyen érintheti Brandon Browner, az ex-Seattle cornerback játékát.

2. A támadófal belsejében komoly kérdőjelek vannak a center és jobb guard szereposztásában. Az egység új pozíciós edzőt is kapott, tehát a helyzet teljesen új, a tiszta lap mindenki számára biztosított lehetett. Az edzőtábor alapján elsősorban Dan Connolly vs. Ryan Wendell párharc van center poszton, míg Dan Connolly vs. Josh Kline vs. Marcus Cannon jöhet szóba jobb guardként. Az első és másodszámú támadófal összetételének nyomon követése az előidény során szintén tanulságos lehet. A sérült Bryan Stork jelenleg csak külső szemlélője újoncként ennek a küzdelemnek.

3. A támadófal kezdősorát érintő kérdések mellett egy-egy tartalékhelyet megcsíphet valamelyik fiatal, rutintalan játékos is, akiknek még nem volt lehetősége a csapat közelébe kerülni: Cameron Fleming és Jon Halapio, a két újonc; Jordan Devey, aki két méteres magassága ellenére az edzőtáborban már mind az öt poszton megfordult; Braxton Cave, aki tavaly egész évben a csapatnál szerepelt, de játéklehetőséghez nem jutott és elsősorban centerként lehet rá számítani.

4. A kezdő triója a linebackereknek nem lehet vita tárgya. Jerod Mayo, Jamie Collins és Dont’a Hightower hármasán kívül azonban nehéz megtippelni, hogy ki az, aki komolyabb szerepet juthat idén, ami túlmutat a special teams szerepvállaláson. James Anderson nagyobb előnyből indul, de szerintem sokan kíváncsian várják a tavaly egész évben jegelt Steve „Bőrharisnya” Beauharnais bemutatkozását, vagy éppen Darius Fleminget.

5. A tight endek ismét nem tartoznak a csapat legegészségesebb játékosai közé. Rob Gronkowksi még pihen, és csak mértékkel vesz részt teljese kontaktos feladatokban. Michael Hoomanawanui megsérült, akárcsak a legalább minimális NFL tapasztalattal rendelkező D.J. Williams. Így komoly kiugrási lehetőség nyílott Justin Jones előtt. Elkapásai mellett, a blokkok kiosztásával hívhatja fel magára leginkább az edzők figyelmét. Ő mellett még Asa Watson az, aki szerephez juthat, mint az inkább elkapó tight end.

Az eredménykövetéshez a hagyományoknak megfelelően a chatet használjátok!

Jó szórakozást mindenkinek! Hajrá Pats!

1

Hozzászólások

2014. 08. 07. 19:28
NEpisti
Valaki nem tud egy jó stream-et majd a meccshez?
2014. 08. 07. 20:33
nosbiglem
Cset való az ilyen témákra.
2014. 08. 07. 22:18
Streamet általában csak fél/egy órával a meccs előtt lehet találni. Emiatt az ilyen és hasonló kérdéseknek majd a chat-szobában lesz a helyük.
2014. 08. 07. 19:56
cspeti98
Mallett fog kezdeni a meccsen!!! BB nagyon el akarja cserélni
2014. 08. 07. 20:08
Beleírtam dőlt betűvel az első részhez ezt az információt. Sajnos már olvastam friss infót a cikk írása előtt, miután este hazaértem. Köszönöm a jelzést!
2014. 08. 07. 22:57
Gabesz
Egy hétig ingyenes az NFL gamepass. Csak regisztrálni kell annak akinek még nincs account-ja. Ott tuti meglehet nézni meccset. :)
Csak ne felejtsétek lemondani, mert aztán számláznak kegyetlenül. :)
2014. 08. 07. 23:31
nosbiglem
Már tavaly se regisztráltam emiatt.
2014. 08. 08. 08:16
Pebal
Le lehet tölteni valahonnan? thx
2014. 08. 09. 08:16
csgabor
2014. 08. 08. 11:08
Neo
Garoppolo már most jobb mint Mallet. Gyors pontos és jól szabadul a zsugorodó zsebből. Mallethez meg ragadt a labda és lassú, mint egy tehén.

A másik, ami feltűnt, hogy zavaróan sokszor befújják az új szabályt az illegal contact-ot..fölösleges baromságokra is..nem értem miért jó ez a szabály..én semmi hasznát nem látom..jó hogy már nem az lesz mint az NBA-ben hogy hozzá sem lehet érni a másikhoz.
Hozzászólás a(z) Előszezon 1. hét - Pats @ Redskins beharangozó bejegyzéshez