Menetrend

Első benyomás: Lions-Patriots (Előszezon 3. hét)

2017. 08. 26. 06:40
Szerző: Danna
Kategória: Meccsek
A Patriots kezdő játékosai elképesztő módon dominálták a mérkőzést az első félidőben. Sajnos az első negyedben az elkapó Julian Edelman megsérült, a jobb térdével egy elkapás után rosszul támasztott ki. Kocsival szállították az öltözőbe. Azóta sajnos kiderült, hogy nagy eséllyel keresztszalag(ACL)-szakadása van, ami sajnos 1 év kihagyást jelent. Ha minden jól megy talán a következő szezon tavaszi/kora nyári felkészülésénél már jelen lehet. Szombaton további vizsgálatok várnak rá, többek között MRI is, ezután derül ki a végleges diagnózis, de az orvosok tapasztalatai és Julian érzései is ACL-szakadást valószínűsítenek.

Annak ellenére, hogy a Patriots jól áll elkapókkal, a 31 éves játékos elvesztése a szezonra nem ideális. Brady kedvenc célpontja volt, főleg amikor kritikus volt a szituáció.

A mérkőzést végül a Patriots nyerte 30-28-ra Gostkowski utolsó másodpercben rúgott 45 yardos mezőnygóljával.

Észrevételek:

- Hogan vezette az elkapókat: Edelman kiesésével a Patriots számára maradt: Chris Hogan, Brandin Cooks és Danny Amendola mint top 3 elkapó. Hogan kiemelkedően jól játszott ezen a mérkőzésen, 4-szer kapta el a labdát 70 yardért, 2 TD-t is elérve. Korábban a héten Dwayne Allen úgy hívta Hogant, hogy "Mr. Perfect" és Hogan ma is bizonyította ezt. Egy hibát azért elkövettek Bradyvel a második negyed legvégén, amikor Brady bedobta a célterületbe a labdát egy TD-re Hogan felé, azonban az elkapó a labda útjától pár méterrel arrébb várta azt, egyértelmű volt, hogy nem ugyanarra a játékra gondoltak. Brady labdáját végül egy Lions játékos szelidítette meg. Ez volt Brady utolsó játéka a pályán.

- Amikor a kezdők a kezdők ellen játszottak, a Patriots úgy tűnt, hogy...: Teljesen dominálták az ellenfelet, és készen állnak a Chiefs elleni nyitómérkőzésre. A várakozások szerint a kezdőjátékosok nagy része már nem fog pályára lépni jövő héten a Giants ellen, szóval ez volt az utolsó alkalom, hogy a kezdők "élesben" gyakorolhattak. Míg az első félidő 90 %-át dominálta a Patriots, az utolsó pár perc már nem ment olyan jól. A korábban említett Brady-Hogan INT miatt, illetve a védelem ekkor engedte az első komoly támadást a Lions támadóinak, akik TD-t is értek el belőle.

- Butler vezette a secondary-t: A CB Malcolm Butler mérges volt a múlt heti teljesítménye miatt, amit ezen a mérkőzésen ki is mutatott. A Lions első támadásánál ő ütötte ki a labdát az elkapó kezéből, amit végül a Patriots szerzett meg, illetve később beleütött egy passzba, ami felpattanva Eric Rowe kezében kötött ki. A másik oldalon kezdő Stephon Gilmore szintén elütött egy elkapható labdát, akárcsak Rowe. A safety Patrick Chungnak pedig sikerült egy elég nagy ütéssel kiütnie a Lions TE-jét, Cole Wicket. Összességében a 2. félidő végénél bekapott TD-től eltekintve (amit Butler mellett kaptak el egyébként), egy impresszív, fizikális, labdáért harcoló egységet láthattunk.

- Akik ma nem játszottak: Matthew Slater; Malcolm Mitchell; Rex Burkhead; Brandon King, Nate Ebner; Keionta Davis; Elandon Roberts, Dont'a Hightower, Shea McClellin; Jamil Douglas; LaAdrian Waddle, Nate Solder; Matt Lengel; Deatrich Wise Jr. és Geneo Grissom.

- Újoncfigyelő: A draftolatlan újonc DE Adam Butler nagyon jól játszott és a mai teljesítménye alapján pályázhat 1 helyre az 53-as keretben. Nagyon ügyesen fogta a futójátékot. Belichick így nyilatkozott róla a mérkőzés előtt: "Nagy a fesztávolsága. Magas. Súlyt kell még magára pakolnia, de nem olyanokat, amikkel korábban rendelkezett. Jelenleg harcol a keretben maradásért, meglátjuk, hogy hogy fog neki sikerülni."

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 08. 26. 06:48
és most értékelődik fel igazán a Cooks csere és Amendola megtartása.
2017. 08. 26. 06:58
crucified
Ez az a sérülés sajnos, ami egy hétköznapi edzésen is megtörténhet. Várunk az MRI-re.
2017. 08. 26. 07:16
Increay
Hat ez hihetetlen... Nem neztem a meccset, de ahogy most felkeltem szinte ereztem hogy baj van, bar ne lett volna ekkora :( Edelman :(
2017. 08. 26. 07:19
TMR
Basszuskulcs, Edelmant ismerve a rájátszásra már ott lesz (hacsak nem rakja a csapat végleges IR-re)
2017. 08. 26. 07:26
Increay
Hat azert egy ACL szakadassal nem sajnos:( bar en lennek a legboldogabb... De nehogy az legyen mint Tannehillnel, inkabb akkor pihenje ki magat es jovore :) de ezt valahogy el sem tudom kepzelni... Egy evig nem latni a palyan :(
2017. 08. 26. 07:39
TMR
Tudom, csak reménykedem.
Kedvenc játékosom ui a mostani patsből Edelman,nagyon sajnálnám, ha egész évben nem láthatnám játszani.
Barbi milyen mérges lesz, ha mégtudja a hírt.
2017. 08. 26. 07:50
Tudja, szemtanúja volt ő is. :(
2017. 08. 26. 10:28
Barb
Sajnos láttam élőben:(. Már mérges sem vagyok, csak szomorú. Főleg azért mert hát ugye ő sem fiatalodik, ki tudja hogyan tér vissza 1 teljes szezon után ha egyáltalán.
2017. 08. 26. 07:42
dravait
Furcsa érzés volt éjjel nézni a meccset úgy, hogy a kezdőcsapat igen szépen és eredményesen játszott, de ezt elnyomta bennünk a keserűség Jules kiesése miatt.
Nagyon fog hiányozni a pályán és előre lehet borítékolni, hogy rengetegszer fogjuk miondani egy-egy nem sikerült 3rd downnál, hogy ez Edelmannal biztos meglett volna. Hát most az ellenfeleinknek kicsit könnyebb lesz, az edzői kar meg dolgozhat a következő két hétben az új taktikákon, hogy ki álljon Jules helyébe. Megjegyzem White-nak ez többször sikerült már, tegnap is villogott párszor rövid passzoknál elkapóként is, úgyhogy nem teljesen reménytelen a dolog - dehát in BB we trust...
2017. 08. 26. 07:44
Croaker
Vigasztalhatatlan vagyok....:(
2017. 08. 26. 07:53
pats4ever
Ennél rosszabb hírrel nem is kezdődhetne a nap / a hétvége / a szezon... :(((
Nagyon sajnálom Julest!
2017. 08. 26. 07:55
Increay
Legyen egy kis pozitivum is: valoszinuleg igy akkor plusz egy WR a rosteren, Carr beferhet :)
2017. 08. 26. 09:55
fatman
azt is mondhatnánk, hogy Carr ezért a sérülésért... hm? :)
2017. 08. 26. 08:04
Everlast77
Sírni tudnék.......de ha van poszt ahol nálunk most van mélység bőven, akkor az a WR. Ki tudja, Lucien vagy Carr élete lehetőségéhez juthat.
2017. 08. 26. 08:08
komzoz65
Azért is nagy kár ezért a sérülésért, mert az első negyedben látszott, hogy ez egy félelmetes gépezet lehet így is. Az egyik legfontosabb ember nélkül is.

Most már valószínűleg nem tudjuk meg mi mindenre lett volna képes ez az alakulat Juliannel. Gyanítom rekord döntögető év lett volna.

A pótlásáról. Látszott, hogy Amendola és Hogan megosztva állt be, és azért most Gronk felé is több labda repülhet a 3. kísérleteknél már az első félidőben is. Carr esélyei a keretbe jutásra szerintem megerősödtek. Mitchell is épüljön fel, mert így nagyobb szerep várhat rá is

A futó csapatban most bemutatkozó Gillislee jó volt. White mostanra talán jobb lett, mint Lewis. Ezt nem hittem volna a bemutatkozó évükben, és nem arról van szó, hogy Lewis játéka épült volna le. A futó csapat összességében, a múlt heti Burkhead teljesítményt is figyelembe véve, nagy reményekre jogosít.

A védelem is mutatott életjeleket az első félidőben. Ez a csapatrész még korántsem volt teljes, de már így is jó volt. Egy félidő egy bekapott TD, két labdaszerzés, egy nem gyenge O ellen - ez rendben volt.

A cserecsapatoknál a 3. negyed fájdalmas volt a labda mindkét oldalán, momentumunk sem volt. A végére kicsit azért összeállt Garoppolo játéka és a negyedikre Foster is szépen futott. JG a legjobb csereirányító a ligában.

2017. 08. 26. 08:39
szakacs
Ne már !
Pont Julian király. Hogy azt a nemondjakcsúnyát. Ennél xarabb hírre kelni...
Igen megvagyunk azon a poszton ,de mégis,mikor ő a pályán van nyugi van mert megoldja ,na meg a TB vel kialakitott kémiát meg emberi kapcsolatot se tudja pótolni senki.
Gyógyulást Julian ... ááá
2017. 08. 26. 08:57
hispanic
Edelmant nem lehet pótolni!
Őt és Tom Bradyt nem lehet!
Gronk nelkul is Super Bowlt nyertünk, de Edelman más.
Így egy csapat lettünk a legjobbak közül, de nem a legjobbak.
A legnagyobb harcost veszítettük el!
Aki a legnehezebb pillanatokban csinálta meg a játékokat.
Mint a legutóbbi két Super Bowlban.
Amikor viszont nem volt teljesen rendben, mert a sérüléséből jött vissza, akkor nem is tudtunk nyerni Denverben.
És az van, hogy a szurkoló a hőseit akarja nézni.
Az sem baj ha kikap a csapat, csak nézzük akiket szeretünk.
Ez így már más lesz.
Sajnos nagyon más.
2017. 08. 26. 09:11
crucified
A véleményem szubjektív. Nálam a legfontosabb elkapások embere Amendola. Természetesen Superman is ugyanaz a kategória, mégis Amendolát tartom ebből a szempontból fontosabbnak.
2017. 08. 26. 09:44
hispanic
Mások a számaik.
Edelman sokkal több elkapást csinál és sokkal több yardot.
Brady kedvenc célpontja.
Amendola szintén igazi harcos.
De nem Edelman szint sajnos.
2017. 08. 26. 09:49
hispanic
"A 10. hét óta nem átlagolt senki több elkapott yardot meccsenként a ligában, mint Edelman.
Edelman 99.1
Julio Jones 96.6
T. Y. Hilton 93.9
Antonio Brown 91.6"
2017. 08. 26. 10:09
komzoz65
Tavaly az volt az alapstratégia, (miután TB visszatért), hogy az első félidőben, a passzjátékok zömét rá játszottuk. Néha ezt kicsit túl is toltuk, ezért az elkapás százaléka alacsonyabb is lett a szokottnál valamivel. A SB-on egyenesen gyenge. Ha nincs a csoda elkapás az lett volna Julian leggyengébb rájátszás játéka. Ez már idén nem mehetett volna így, ezért is hoztak komoly elkapót, aki részben őt is tehermentesítette volna.
2017. 08. 26. 09:32
komzoz65
Megértem az érzelmeid, az elkeseredésed. És igazad is van, egy Edelman kalibert nem lehet tökéletesen pótolni. De muszáj pótolni, amennyire lehet. Idén erre több lehetőségünk van, mint korábban bármikor. Nem gondolnám, hogy emiatt a sérülés miatt ne lennénk SB esélyesek idén. (Mindig is csak az egyik legjobb csapat vagyunk amúgy a szezon előtt, meg közben. És a végén lehetünk a legjobbak idén is.) Az a kérdés kik esnek még ki, mert nincs év sérülések nélkül. Ez most egy fájdalmas nap, JE számára tragikus, mert a kora miatt minden nap fontos, úgyhogy egy teljes szezon az igazi tragédia. De a Patriots továbbra is a Patriots, a következő ember előlép.
2017. 08. 26. 09:55
anikom
Létszámban/tudásban is helyettesíteni, de amit ő emberileg, pszichikailag hozzátesz, azt lesz nehezebb pótolni. Elég megnézni a SB összefoglalót, hogy űzi-hajtja a többieket. Ilyenkor kell valaki, aki előrelép és átveszi ezt a feladatot. Kíváncsi vagyok lesz-e ilyen és ha igen, ki???
2017. 08. 26. 09:56
anikom
Jav kimaradt, h ...LEHET helyettesíteni... (hülye telefon)
2017. 08. 26. 10:15
komzoz65
Na ez a legkomolyabb. Ez teljesen így van. A csapatnak TB-nek a legnagyobb támasza pszichikailag,, ez tény. Remélem ott is lesz a kispadon, amikor már lábadozik.
2017. 08. 26. 09:56
dexxy 2.0
Remek....

Szerintem Edelmant nehezebb lesz pótolni mint Gronkot.
Szerintetek elképzelhető az, hogy Lewis átavanzsál RB-ből slot WR-nek? Kicsi,fürge, én látnék benne fantáziát.
2017. 08. 26. 10:20
Arnold Patsenegger
Szerintem nincs szükség arra,hogy Lewis WR-t játszon. Szerencsére WR-ből nincs hiány.
2017. 08. 26. 14:18
fatman
sztem meg pont fordítva, Gronkot nehezebb lenne most pótolni...
2017. 08. 26. 10:27
dartib83
esküszöm éreztem, h valami lesz :(
Lehet tudni, hogy az ACL részleges, vagy teljes szakadás?
2017. 08. 26. 20:16
2017. 08. 26. 11:30
ötös műhold
Számomra Edelman a csapat második legfontosabb embere. Úgyhogy, most nincs más hátra, mint előre, és a többieknek, és a fiataloknak felnőni a feladathoz. Valahogy abból az elszánt küzdeni tudásból, és keménységből kellene átvenniük valamennyit, ami annyira jellemzi Edelmant. Remélhetőleg sikerül.
Nagyon bízom Lewis-ben is. Annyira jó (volt) nézni, amikor 2-3-4 védőn is átkígyózott... Ezt akarom nézni sokszor, ezzel kell "megbízni" Lewist.
2017. 08. 26. 11:35
Arsenal
Hopi a hibás:)! Tegnap 15.30 körüli időben miről ír? Hány játékos van már sérülten, IR-n? Beleszuggerálta a csapatba az újabb sérülést, tiszta ideg vagyok, tényleg néha jó dolgokról is írhatna!
2017. 08. 26. 11:57
Arnold Patsenegger
Le kell tiltani! :D Aki ilyen átkot hoz a csapatra itt nincs helye :D :D :D
2017. 08. 26. 12:30
Barb
Hopi cut :D
De ugye nem gondolod komolyan, hogy ő tehet róla?
2017. 08. 26. 13:01
hopi46
2017. 08. 26. 19:48
Arsenal
Persze, hogy nem!!! Guuddel a hibás!
2017. 08. 26. 11:36
Pat Patriot
Beköszöntem a chaten, hogy "jó estét", majd elaludtam. Reggel kinyitom a szemem, nézem az eredményt, mondom, remek, végre nyert a csapat. Feljövök ide, látom, hogy kiemelve, hogy JE valószínűleg ACL. Felkelni sem volt kedvem.
Ettől függetlenül nem kell temetni a csapatot. Szinte mindegyik gárdánál szokott lenni legalább egy olyan sérülés, ami kulcsembert érint. Van néhány ígéretes új ember, a Cooks-Amendola-Hogan-Mitchell WR-csapatot sok más gárda elfogadná. Még van másfél hét gyakorolni, és év közben is alakíthatunk a kereten. Az az igazság, hogy annyi jó játékosa van a csapatnak, hogy egy sérülésnél bárkire azt mondhatnánk, hogy nagy veszteség. A másik oldala meg az, hogy szerencsére még maradt legalább másfél tucat klasszisunk.
2017. 08. 26. 11:44
tamaskerepesi aka DM
Sziasztok.

Nos számomra is igencsak szomorú ez a hír,mint minden Pats szurkolónak az egész világon.Egy remek játékos esett ki a rendszerből,és az öltözőből is egy időre.DE mindenki pótolható,kiesik valaki és jön helyette más.Természetesen nem akarom Minitron képességeit csökkenteni,sőt imádom a küzdeni tudását,a pályára vitt felejthetetlen erejét,tudását.De mélységesen szomorú,hogy nem lesz ott.Sebaj majd remélem Dola ismét megmutatja miért is "Jó az öreg a háznál".Mindenki nyugodjon meg,lesz itt helyettes.Az Isten pedig mondá Edelman,sokat tettél a csapatért,sok-sok megannyi ütközés,brusztolás,blokkolás ideje egy kis pihit bevezényelni számára.Fel a fejjel Tisztelt Szurkolótársaim,remek edzőink vannak és mindent megtesznek azért,hogy ezt a szomorú dologból jó l jöjjünk ki.
2017. 08. 26. 13:27
palesz42
Én is végignéztem a tegnapi meccset, a közepén sokat dünnyögtem, de a vége jó volt. Néhány benyomás: TB éles volt, de még nem látom a kémiát Cooks-szal. Talán két labda szállt felé, abból egy drop volt. Gonk is inkább blokkolt, míg Allen észrevétlen volt. Dola megint, mikor kellett előrelépett. Szerintem Carr beférhet az 53-ba. A futók jók voltak, Lewis továbbra is cikázik, és White futásban is jó volt! Gili is odatette magát, de én még nem látom, melyik futónk lesz az 1 yardos tankunk. JG az elején (lehet a rossz hívások miatt) gyámoltalannak tűnt, de aztán elkapta a fonalat. Fosterrel dolgozott a legtöbbet, olyan volt, mintha a "portékát" mutogattuk volna. A 1st D végre harapott, bár Butler mellett volt egy TD, az egy tökéletes route és dobás volt, szerintem nem védhette. Gilmore is jó volt, a Lions első sora vagy 3-4 3 nad out-ot kapott. Viszont továbbra sincs nyomás, nincs sack, bár Ealy jól mozgott, de valahogy ez még nem állt össze. A futás elleni védelem pöpec volt. Azonban a 2. D sorunk katasztrófális volt, ott dünnyögtem.
2017. 08. 26. 15:51
Arnold Patsenegger
Még nem láttam a meccset mert épp hazavezettem külhonból. Flowers játszott? Ha igen milyen volt?
2017. 08. 26. 15:54
Arnold Patsenegger
(Közbe láttam, hogy nincs a neve a nem játszók névsorában)
2017. 08. 26. 16:01
palesz42
Flowers játszott, 1+1 tackle-je volt, néha majdnem odaért. Lesz ez még jobb is!
2017. 08. 26. 18:42
petyus33
Sajna megerősítve. Teljes ACL szakadás :(
2017. 08. 26. 21:33
narbony78
2017. 08. 26. 21:35
narbony78
Kony Ealy cut bocs!
2017. 08. 26. 23:01
loop80
Desmond J. Bryant, gyors beugrónak?
2017. 08. 27. 00:11
iceman
Sajnos a realitás az, hogy Edelman felépülési esélyeiről és annak idejéről nem lehet biztosat mondani. Ennek a szezonnak annyi, de teljes ACL szakadásánál a továbbiakról sem lehet biztosat mondani. Mire visszatérhet, a 33. évében lesz, amivel a posztján már eleve idős játékosnak számít és az ilyen sérülések általában jelentősen rövidítik a karrierek időtartalmát.E mellett ACL szakadásokra az a jellemző, hogy "teljes" felépülés esetén is kb. csak az eredeti gyorsaság, fordulékonyság, terhelhetőség 75-80%-a érhető el. Szóval ez a sérülés Edelman karrierje és a csapat szempontjából is a legrosszabbkor jött.Sajnos elég nagy az esélye, hogy a Brady (kor), Edelman (kor + a mostani sérülés), Gronk (esetében nem az életkor, hanem a korábbi súlyos sérülések okán) kb. egyszerre vonul majd vissza.
2017. 08. 27. 18:53
hopi46
Az utolsó mondatod kivételével teljesen egyetértek a véleményeddel. Remélem a másik két játékos egy kicsit "tovább bírja".
2017. 08. 27. 19:18
hopi46
Halvány reménysugár: JE hátha le tudja utánozni Jordy Nelson-t...
2017. 08. 27. 21:44
Mohikán
Akkor idén sajna lőttek a trükkös Edelman irányítójátéknak is ? Pedig az volt az egyik kedvencem !!!
Hozzászólás a(z) Első benyomás: Lions-Patriots (Előszezon 3. hét) bejegyzéshez