Menetrend

Első benyomás: New England Patriots - Pittsburgh Steelers

2016. 10. 24. 02:43
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek

Egy Patriots-Steelers meccs mindig nagy csata, hiszen mindkét együttes az AFC élvonalához tartozik az utóbbi 15 évben. Ezen időszakban több nagy meccset játszottak, s a Patriots sokszor került ki győztesen. A mai összecsapás előtt is – Roethlisberger hiányzása miatt -  a Patriots volt az esélyesebb, de az esélyt mindig nehéz győzelemre váltani. A meccs jól kezdődött, de rosszabbul folytatódott. Az egész mérkőzésen kiegyenlített küzdelem folyt, amelynek végén a Patriots 27-16 arányú győzelemmel hagyhatta el a Heinz Fieldet.

 Ha egy sztárirányító – jelen esetben Ben Roethlisberger – sérülés miatt nem tud játszani a meccsen, az mindig jelentős hátrány. Mégsem lehet egy csapatot sem leírni, pláne nem a Pittsburghot, és nem lehet előre odatenni a W-t az ellenfélhez, csak mert az irányító hiányzik. Gondoljunk csak a Patriotsra, ki gondolta volna, hogy Brady nélkül is képes 3-0-lal kezdeni a csapat az alapszakaszt?

A mérkőzés – a Patriots szempontjából – jól indult, míg az ellenfél hibákat ejtett, Brady levezényelt két szép drive-ot, és 14-0-as vezetést szerzett. De itt mintha túlságosan is elhitték volna a játékosok, hogy ez sima lesz. Innentől a támadógépezetbe porszemek kerültek, a védelem pedig benézett néhány nagy játékot.

A félidő utáni első drive sem sikerült, így az egyre kapaszkodó Steelers elől nem tudtak meglépni,  egy megnyugtató előny csak nem akart kialakulni. A csapat a mérkőzés során több hibát vétett, ami miatt a saját dolgát nehezítette meg (dropok, rossz punt, kihagyott extra pont,offenzív holdingok,  elfamblizott visszahordás), s a meccs egyes szakaszaiban Bell futásait sem sikerült megfogni.

Aztán jött egy olyan támadó drive, amiben minden működött. Blount, aki  az egész meccsen jól játszott, ezt a támadósorozatot is megalapozta, de az i-re a pontot Gronk tette fel gyönyörű elkapásával. Majd még egy jó drive, és Blount futott TD-je eldöntötte a meccset.

Összességében egy küzdelmes mérkőzésen idegenben sikerült legyőzni az erősen tartalékos, de hazai pályán játszó Steelerst, ami önmagában is jelentős fegyvertény.  A hibákat azonban javítani kell, mert ezek visszaüthetnek még később.

Korábban erről a mérkőzésről sokan úgy gondolkodtak, hogy a végeredményt tekintve valószínűbb az L(ost), mint a W(in). Így  a hibák ellenére sem lehetünk elégedetlenek, a győzelemmel a Patriots nemcsak a csoportját vezeti magabiztosan, a Buffalo vereségével már két meccses előnnyel, de az egész AFC élén áll.  Újabb nehéz meccs, újabb nehéz győzelem. Szépen haladunk a cél felé. 

Hozzászólások

2016. 10. 24. 04:10
topin
Ghost egyre mélyebben van:(
2016. 10. 24. 07:26
kolok
Sajnos egyet kell értsek Veled,valami nagyon nincs rendben vele. Az első xp is épphogy bement. Egy éles meccsen ez nagyon visszaüthet és igazából a megoldást sem látom.
2016. 10. 24. 09:35
petyus33
Kicsit hasonlíl Meskó Zoli esetére. Nála is ilyen hullámvölggyel kezdődött. De azért az a 11 év az 11 év. Bár a Pats-nél sose lehet tudni. Ha a fizuja sok ehhez a teljesítményhez, simán kivágják.
2016. 10. 24. 06:59
DefenseFan
Collins és HT játéka sem volt meggyőző az este. nagyon várom már hogy Ryan inaktív legyen mert botrány az ember. Arrington 2.0 rosszabb kiadásban pedig az nagy szó.Gostnak meg szerződés módosítás és vet minimumért rugdosson ha így folytatja..
2016. 10. 24. 07:32
kolok
A szerződés módosítashoz két ember kell és hülye lenne belemenni. Ha meg nem megy bele ,akkor mit csinálsz? Cut? Már aznap délután lenne csapata. Mi meg honnan akasztanánk le egy akár csak ilyen teljesítményt is nyújtó kickert. Ez most így szezon közben szvsz egy tökéletes 22-es csapdàja. Padoztatni nem tudod,mást nem tudsz helyette hozni. Csak Ghost tudná megoldani a helyzetet,de szemmel láthatóan a szezon kezdete óta nem tudja.
2016. 10. 24. 11:35
zozo692
A kick off-okat meg nagyon jól rúgja, nagyon sokszor teszi be a lasztit 0-5 yard közé (az már más kérdés, hogy ebből elég sokszor elbénázzuk a visszahordás megállítását és akár 30 yardig is visszahordják). Az is lehet, hogy egy komolyabb sérüléssel játszik, csak nem tudunk róla.

Az szinte biztos, hogy ennek valami fizikai okának kell lennie (a hibái is gyakorlatilag ugyanazok, a jobb kapufa felé visz el a lába).
2016. 10. 24. 08:09
Bulow
És mit szólnánk ha Catanzaronk lenne vagy Hauschkánk??? :) :) Ne bántsuk Gostot, pihenöhét utan ujra a régi lesz meglátjátok!!!
2016. 10. 24. 08:36
MemphisM
Szerintem az idény igy egy végig de offseasonban kap egy ifjoncot akkor vagy össze szedi magát vagy leves.
2016. 10. 24. 09:04
nszgergo
Ott a pont, ha volt a héten borzalmas rugóteljesítmény, az még nem is Ghosté volt.
Chat-en már írtam, a kickoff konstansan odamegy az 1 yardosra, azért ezt se semmi teljesítmény, az más kérdés, hogy ez a technika a fg/xp rovására megy :(
2016. 10. 24. 08:13
komzoz65
Ez a meccs amolyan kötelező feladat volt, tekintettel, az ellenfél erősen tartalékos jellegére. Sikerült letudni, nem éppen szívmelengető játékkal, de azért simán.

A Blount futásaira alapozott terv meglepő volt és csak részben vált be, de azért elment. Az eddig remeklő Bennett és White kisebb szerepet kapott, Amendola meg az új fiúk jóformán semmit. Elég fura volt, hogy egy passz ellen ennyire gyenge védelem ellen ennyit futkosunk, de hát most ezt találták ki 4 TD végül is megfelel. JE sokat volt foglalkoztatva és jó is volt, de egy kulcsjátékot csúnyán rontott és volt egy már régóta várható értelmetlen fumble-ja én nem erőltetném az ST-ben.

Nem tetszett még 3. és 6-nál Boldenre hívott játék, azt White mostani formájában 90% legalább, hogy simán megcsinálja. Gronk megvillantotta magát ez jó volt.

A védelem nyeli továbbra is a yardokat minden formában viszont pontokban nagyon jól zárt ismét. A passz siettetés elég harmatos volt a futás elleni védelem közepes, a secondary is közepes Butler a benézett hosszú játék ellenére is jó.

Az ST egység gyászos volt, fumble, kihagyott extra, borzalmas punt és most még az ellenfél visszahordásai is ültek. Most belefért.

Most közel a legjobb összeállításunkban játszhattunk, reméljük ez megmaradhat, ennél a következő 2 alkalommal több kell majd, hát most maradt is a csapatban bőven.

Az eredmények viszont szépen alakultak a többi meccsen is, úgyhogy jól állunk. Bizakodhatunk továbbra is.
2016. 10. 24. 14:39
Pietrosz2
Blount részben vált be? Milyen meccset néztél?Simán felülmúlta Bellt akitől Ricsi majdnem elalélt.
2016. 10. 24. 14:43
lesliemus
A meccs alatt elemezték, hogy Brady-re csak 4 embert küldtek blitzelni, a többi (7) védte a támadókat (5), futókat és elkapókat... Ezért volt a sok futás
2016. 10. 24. 08:17
Tomk@
Ghosttal sajnos fejben vannak gondok és sajnos most a nyomás is egyre nagyobb már rajta, hogy folyamatosan hibázik. Ezt nehéz feldolgozni, már sajnos görcsösen akarja azt, hogy sikerüljön minden neki és ne hibázzon.

Ami pozitívum az a WR TE és RB, egyenlőre nagyon jól muzsikál, valaki mindig elő tud lépni.

Viszont passrushunk nincs, ahhoz képest, hogy tavaly 49 sackkel zártuk a szezont, most sehol sem vagyunk, sőt még nyomást is csak elvétve tudunk helyezni az ellenfél irányítójára. Long, Sheard sokszor oda sem tud érni, simán megfogják őket, Ninko meg még nem a régi sérülése után, nem tudom, hogy az lesz-e.

De a lényeg a W, fejlődési lehetőség még van a csapatban.
2016. 10. 24. 08:30
hulith
Sokszor csak 3 embert kuldunk igy Longot duplaztak azert ugy eleg nehez odaerni.
A futassal megleptük egy kicsit.
A védelem hozta amit tud egy ligaelit offense ellen 16 pontot engedett.
Bell tarthatatlan egy egesz meccsen keresztül akárcsak Gronk.
Off Bills védelem engedett 256 futott yardot a Delfineknek pedig ??!!
Ilyen jók lettek a Delfinek futásban
2016. 10. 24. 08:36
Firstdown
Passrush,passrush,passrush...Ezt hiányolom csak,Joneson is ahogy volt egy minimális nyomás,dobált össze vissza.Butler nagyon nagyot játszott,Gronk az Gronk! Brady tanár hozta amit kellett,Blount szintén jeles.Ghostot meg remélem nem küldik el,annyi reménytelen rúgò van.Ő nem az... Győztünk,ez a lényeg és 6-1!!! Ez számít és semmi más!!! Passrush legyen!!!!:-)
2016. 10. 24. 08:44
palesz42
Üdv! Azért érdekes látni, hogy egy megnyert mérkőzés után mennyit sírunk... Tiszta győzelmet arattunk egy olyan csapat otthonában, ahol nem nagyon szoktak, csereirányító ide vagy oda. 9 meccs óta voltan veretlenek a HF-en...
Blountot mennyien szidták év elején, meg úgy általában, és most vezeti a ligát a futott TD-kben, 5. a futott yardokban. Szerintem ez megsüvegelendő!
Ahogy az is, hogy J. Tunney -ha jól tudunm- még egyetlen snapet sem hiányzott, az egyik legjobb rookie kezdés idén!
Aki látta a Hawks vs. Cardinals meccset, az nem nagyon akarhatja elküldeni Gostot.
2016. 10. 24. 09:09
Firstdown
2016. 10. 24. 09:48
torokszabolcs
Blount megtanult kifelé futni és ez most nagyon jót tesz a játékának. Ehhez persze egy sokkal jobb fal kell, mint tavaly. Bennett és Gronk hatalmasakat blokkolnak, de kiemelném Edelmant, akinek volt kettő is, amiből Blount nagyot tudott futni.
A 2 drop borzasztó volt, mert első kísérletek lettek volna.
Nagyon szimpatikus volt, amikor Butler pacsizott a sérült Brown-nal 2 játék között.
2016. 10. 24. 08:45
Burkus
Előzetesen sokan - én is - a szezon egyik lehetséges vereségét várták a meccstől. Nyilván más lett az esély, hogy kiesett BigBen meg még a fél csapatuk, de ettől még komoly meccsre lehetett számítani és az is lett, a Kohászok sosem adják fel. Amúgy tényleg jó csapat, nem lepődnék meg, ha találkoznánk velük a PO-ban, akár egy főcsoportdöntőben. (Aminek örülnék is, mert a Steelers elleni meccs nekünk mindig fekszik.)

Sok igazság van a kritikákban, gondolom, a Főnök is látja, nem hiszem, hogy ma a győzelem tényén túl sokan lennének agyba-főbe dicsérve, Brady, Gronk, Blount, Butler emelhető ki. Edelmannek végre 9 elkapása volt, remélem, ő is játékba lendül Gronk után, de a ST egésze, Gostkowskival, Allennel, Edelman fumble-jével, a Pittsburghnek engedett visszahordásokkal, a mistackle-ökkel nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. A passrush gyak. megszűnt Jones távozásával, Ryan pedig nem jelent megoldást egyetlen elfogadható szintű elkapóval szemben sem. De legalább van miben tovább javulni, fogjuk fel úgy, mint lehetséges tartalékot a fejlődést illetően.

Lényeg, hogy behúzta a csapat, már két meccsre van leszakadva a Bills és a 1st seed re is reális esély van. De van "miscue" rendesen, ahogy azt a közvetítésben szokták mondani.
2016. 10. 24. 08:55
palesz42
Ja, és irányítómutatóban 1. TB, 3. Gerappa. Ezért ezt nem rossz látni...
2016. 10. 24. 09:19
Burkus
Cyrus Jones pedig elég keményen kijátszotta magát a csapatból, úgy tűnik. :(
2016. 10. 24. 09:39
Azért Jones padoztatásában az is - ha nem leginkább - benne van, hogy Eric Rowe második meccse volt aktív. Jones az újons CB, akinek még tanulnia kell.
Az a kiállítása meg közröhej volt.
2016. 10. 24. 09:34
BaP
Azzal kezdeném, hogy Grat a csapatnak, Pittsburgh-ben a W az komoly eredmény!

Emellett remélem, hogy ez a nagyon érdekes game plan csak kímélő üzemmód volt, hogy ne legyen sérülés, mert az Offense meg a D is alaposan vissza volt fogva. Ha mem volt vissza fogva, akkor nagy baj van.

A futás most jól ment, Grat Blountnak.
Amit a passzjátékban csinálunk, nekem nem tetszik. Ennyi jól használható célponttal csak Gronkot, Edelmant, meg a futót etetni bűn. Bennett, Dola, Mitchell nagyon sokszor volt üresen, Tom meg futkosott, vagy Minitronékat lőtte. Remélem ez azért van, mert a playbookot nem akartuk 50%-nál jobban kinyitni, de ez így elég visszafogott volt.

A sok drop, fumble, mistackle és secondary lemaradás meg kb azért fért bele, mert a sérült BBvel, Brownnal, Williamsel, eltiltott Bryanttel a Steelers max ennyit tudott.... ez komoly csapat ellen kurva kevés lesz.

A D# mikor fog passrusht prezentálni? Mingoval mi van? A sec miért csak buttlerből meg Chungból áll? A többiek mikor kezdik a szezont?

Ennél több kell a 6-1 ellenére
2016. 10. 24. 09:40
McCourty is ott van, ha kell, de egy free safety csal ne legyen benne minden playben, az régen rossz, ha hozzá eljutnak az ellenfél játékosai.
2016. 10. 24. 15:21
piszkosfred
Pár hete még azon a véleményen voltál, hogy Brady a zsebben szokott táborozni és az sb49-en sem láttad mennyit fejlődött mobilitásban. Tegnap sikerült végre megfigyelned? :)
2016. 10. 24. 18:57
BaP
Ja, tegnap szépen fellépegetett, és volt pár szép "futása" is, de mobilisnak nevezni ... mondjuk, hogy elfogilultság.
Nem igazán látom be, a tegnapi mennyiben igazolja a korábbi állításod, de te bizonyosan tudod ;)
2016. 10. 25. 12:51
piszkosfred
Én nem azt mondtam, hogy mobilis de mindegy is a lényeget leirtad: "nem igazán látom be". Pedig tévedéseinket belátni erény. Ettől nem kevesebb hanem több lesz az ember.
De a békesség kedvéért maradjunk annyiban, hogy a zsebben táborozott megint és ezen táborozások alkalmával ért el több first down-t is - lábon. :)))))))
2016. 10. 25. 21:29
BaP
Te most tényleg ezt játszod, hogy kiragadsz a szövegkörnyezetből mondat részeket, nekem tulajdonít ász dolgokat, amiket te írsz, nem pedig én, no meg kronológiailag abszolút nem összeillő témákat összekeverve fölényeskedni akarsz?!

Vitázni veled, mint a galambbal sakkozni. Leveri a bábokat, össze szarja a táblát, majd fölényesen körbesétál, mert azt hiszi győzött ... Grat :)))
Teszek egy utolsó próbát...

Brady soha nem volt mobilis, és nem is lesz az. Amikor teheti természetesen okosan kilép a zsebből, hogy meghosszabbítsa a játékot, viszont többnyire abból él, hogy iszonyat gyorsan megjátsza a labdát.
Javaslom, nézz utána azoknak az elemzéseknek, melyek ezt taglalják, valamint azt, hogy a SB 49-bármilyen nagy mértékben erre épült a taktika.
Pl itt:
http://www.cbssports.com/nfl/news/tom-brady-is-nfls-quickest-draw-and-its-paying-off-for-the-3-0-patriots/

Márpedig a SB 49 alatti pass Heavy Offense esetében 75%-ban, 3 mp alatt dobott Brady
szerinted hova mozog a QB "mobilitásában fejlődve", ha 75%-ban a snap után 2.5 másodperccel már nincs is a kezében a labda?!
Most ez komoly?


A Steelers rengeteget blitzelt LB-ről, Brady meg nagyon okosan fellépkedett, ment előre 5-6 yardokat futva, mert átlátja a dolgokat, hihetetlen okos, felismeri a helyezetet, és megoldja.
1. De ettől nem lett számottevően mobilisabb ( továbbra is lassú lábon)
2. Ennek semmi köze a sb49-hez

Végezetül: tavaly és idén is nagyon impresszív, hihetetlen jó szezonokat fut, imádom nézni.
Csak ettől még nem álmodok oda olyat, ami nincs ott

Részemről téma befejezve.
2016. 10. 25. 21:30
BaP
*Tulajdonítasz

Stb
2016. 10. 24. 09:50
hulith
A secondary nem rossz ha az iranyitonak ilyen sok ideje van akkor biztos találni
fog célpontot
A komoly csapat ellen kevés lesz az AFC ben a Steelers a legkomolyabb ellenfél
mondjatok másik csapatot nagyon erős.
Elnézve ezt a fordulót szerintem bárkivel
játszunk mi vagyunk esélyesek még idegenben is a 6-1 et nem kell megmagyarázni.

2016. 10. 24. 12:02
Croaker
Na akkor mindenkinek egy kis matek:

A mi meccsünkön kívül történt:
FG kísérlet: 58
Sikeres: 47
Comp%: 81,03%

XP kísérlet: 55
Sikeres: 54
Comp%: 98,18%

A mi meccsünkön az ellenfél FG 5/3.
Browns meccsen Bengals FG: 3/1
Arizona FG 4/2

Reméljük Ghost visszatalál önmagához!
2016. 10. 24. 12:41
palesz42
2016. 10. 24. 12:22
sanach
Látom vannak itt emberek akiknek a szar se elég büdös! Mutasson már bárki egy csapatot ahol nincsenek hibák! Gyengélkedik a passrush látható, de sokszor csak 3 ember támadta az irányítót. Ryan engem is dühít, de Rowe már talán be is előzte és más is befogja. Nem értem miért akad fenn pár ember azon hogy futottunk, múlt héten a Dolphins így mosta fel a padlót a Steelersel, hála az égnek, hogy végre nem Bradynek kell 50 körül passzolnia meccsenként! Allen szar puntjanal emlékeim szerint a snap is bűn rossz volt, csoda volt hogy összeszedte. A lényeg a W, bőven van még időnk javítani a hiányosságokat. Ha BigBen játszik valószínűleg a gameplan is más lett volna a D# részéről. Az AFC ben szerintem még ez a sérült Steeles Offense is az egyik legjobb.

Jövő héten elpicsázzuk a Billst mielőtt még elhiszik hogy van keresnivalójuk a csoportban!
2016. 10. 24. 18:29
Patri Jóska
2016. 10. 24. 13:06
komzoz65
Megnéztem közelebbről közelebbről a D hívásokat. Az utolsó 2 drive-ot kihagytam, mert ott már nem volt igazán meccs, meg érteni lehet miért engedünk kis yardokat.

Szóval a többi drive-oknál 11 3 emberes 14 4 emberes és 8 5 emberes passzsiettetést hívtunk.

Az 5 emberesekből 2 hosszút beszívtunk, viszont ebből volt az int és a többi mind sikertelen. (2 int közeli dobás is).

A 3 emberesekből az első 2 egyaránt TD-vel végződött, szerencsére a másodiknál holdinggal visszafújták. Ettől vérszemet kaptunk, és egyre gyakrabban hívtuk. Hosszú egyszer sikerült belőle first down majdnem mindig, talán két sikertelen volt.

A 4 embereseknél vegyes volt a kép, néhányszor sikerült a nyomás, de többnyire nem.

Egész évben azt látom, hogy sokat nyomatjuk a 3 emberezést, különösen előnyben, különösen 3. downoknál. A hosszút és a TD-t ezeknél (általában - most spéci nem) elkerüljük, ugyanakkor nagyon sok yardot benyelünk.

A pont átlagunk így nagyon jó, viszont nem látványos a védelem munkája, kevesebb a sack, meg TO, és azt látjuk, hogy halad az ellenfél. Ami korábban annyira bejött a dupla LB bliccek, az szinte nincs. Gyanítom előjön még az majd, amikor nagyon kell.

Szóval lehet itt is tartalék még a játéktervek szintjén. Egyelőre simán haladunk, az is nyugtalanító lenne, ha mindenkit porba döngölnénk max teljesítménnyel. Akkor joggal aggódhatnánk a formahanyatlás miatt.


2016. 10. 24. 16:28
beniombre
2016. 10. 24. 17:18
Burkus
Jogos. Tavaly pont az volt a baj, hogy ilyentájt tündököltünk és december végére egyértelműen leszálló ágba került a csapat (minden relatív egy konferenciadöntővel, de akkor is nyögvenyelősen ment a végén, el is buktuk a 1st seedet.) Remélem, hogy most a formaidőzítéssel (is) tartalékol a Mester decemberre. Nagyon nem bántam eddig azt sem, hogy Gronk és Edelman is takarékon volt, eloszlottak a passzok, ez a tegnapi meccsen sajnos már nem volt igaz.
2016. 10. 24. 18:35
Patri Jóska
tavaly azért volt néhány "jelentéktelen" sérülés is ;)
2016. 10. 24. 19:33
csgabor
Hozzászólás a(z) Első benyomás: New England Patriots - Pittsburgh Steelers bejegyzéshez