Menetrend

Első benyomás: New England Patriots - San Francisco 49ers

2016. 11. 21. 16:12
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek

Ez az idegenben vívott meccs kicsit hazai pálya volt Tom Brady számára, hiszen ő Kaliforniában nevelkedett, a családja, a barátai most is ott élnek. Ez látszott is a nézőtéren, ahol legalább annyi Patriots rajongó volt, mint amennyi hazai. És bár a 49ers egy ideig jól tartotta magát, a végére kijött a különbség a két csapat között, a New England Patriots 30-17 arányú győzelmet aratott a San Francisco ellen.

 A meccs előtt minden erről szólt.  Bradyről, az otthonáról, a gyermekkoráról, arról hogy úgy nőtt fel, hogy látta játszani minden idők legjobb QB-ját, Joe Montanát, és hogy ez mennyire inspirálta őt. Érdekes, hogy hosszú karrierje során az irányító most játszott először ebben az otthoni környezetben. És Brady – ha izgult is kicsit a meccs előtt -  képes volt félretenni mindezt, és jó teljesítményt nyújtott, 4 TD-t passzolt 4 különböző elkapónak. Ezzel már 199 győzelemnél tart, ha az alapszakasz és a rájátszásban vívott meccseket is beleszámoljuk, és az öröklistán Peyton Manning már csak 1 győzelemmel vezet előtte. És mint tudjuk, Manning már befejezte…

Az égiek nem fogadták nagy szeretettel a hazaérkezőt, hiszen  akkora eső szakadt a nyakukba, ami még Boston környéki rossz időhöz szokott játékosoknak is megnehezítette a dolgát. Ráadásul a Patriots ellen mindenki bizonyítani akar, azok a csapatok is, akik nincsenek a legjobb formájukban. Így volt ez a San Franciscoval is, akik az első félidőben jobban tartották magukat, mind ahogyan azt előzetesen feltételezhettük.   A mérkőzés végül sima Patriots győzelmet hozott.  Julian Edelman , James White,  Danny Amendola  és Malcolm Mitchell is kapott egy –egy TD passzt Bradytől, így már 63 játékosnak dobott TD-t, ez a 2. legtöbb a liga történetében, már csak Testaverdi előzi meg, aki 70 különböző játékoshoz passzolt TD-t.

A védelem – bár még messze áll attól, hogy elégedettek lehessünk – már mutatott életjeleket,  5 játékos ért el sacket (Patrick ChungMalcolm ButlerKyle Van NoyDont'a Hightower és Rob Ninkovich), és ez mindenképpen javulás.

A meccsen nem játszhatott Gronk, de visszatért Lewis, és Blount megint jó volt.

A nézők számára nem volt különösebben élvezetes ez az irreális körülmények között lejátszott meccs, de legalább Bradynek tetszett:

„Ez fantasztikus. Semmi nem lehetett volna klasszabb. Nagyon különleges volt  első alkalommal itt játszani. A bemelegítéstől a végéig éreztem ezt, nagy érzés volt.”

 A végére az eső is elállt, még szivárvány is volt, szóval minden jó, ha jó a vége. Mehetünk tovább, jövő héten a Jets következik.   

Hozzászólások

2016. 11. 21. 16:40
mammut
A védelem ugyanúgy muzsikált mint eddig: nyeljük a yardokat, de viszonylag kevés pontot kapunk belőle... Az 5 sack jól néz ki, de mintha csak az elején lobogott volna bennük a tűz, aztán belekényelmesedtek a pass rusherek (vagy a hívások változtak, illetve nyilván az is lehet, hogy a SF reagálta le a blitz-eket jobban).

És most a támadóknak is volt egy komolyabb lefagyásuk közel két negyeden át (OK, esett "kicsit"), de jó volt nézni, ahogy a végére megrázták magukat.

A kötelező megvan, és ha minden kötelezőt hozunk még, akkor nem lehet gond a 1st seed! GO PATS!
2016. 11. 21. 16:44
Increay
Gratula a csapatnak, a második félidő de főleg az utolsó negyed jól nézett ki, azt viszont nem értettem hogy Blountnak jól ment de szerintem mégsem volt elég futójáték :) Kis OFF: Múlthét csütörtökön délután fél 6 körül láttam Debrecenben a Fórumban egy Gronk mezes emberkét, valaki magára ismer ebből? :D
2016. 11. 21. 17:22
sixt
Mitchell nagyon tetszik, tényleg egy puha kezű elkapó, nagyon robbanékony ! Védelmet féltem egy picit, szoknom kell még. Ch.Jones, J.Collins és J.Sheard hiánya remélem nem lesz sokkk. Roberts-re azt mondják a kinti újságok hogy nem volt most jó, szinte láthatatlan volt. Még nem néztem meg a meccset csak a statokat bújom
2016. 11. 21. 17:31
Arnold Patsenegger
Sheard akkor idén majd minden meccsről hiányothatott neked , csak mert szinte semmi az amit idén felmutat.
2016. 11. 21. 17:23
B.Toma
Egy percig sem látszott úgy hogy ez a meccs ne lenne meg, még a látszólag szoros első félidőben sem (akárhogy is ment a sírás nyígás a cseten). Egy félidőre sikerült felszívnia magát a Friskónak, és az eső is segítette őket ebben, de tisztán látszott, hogy a Pats másik ligában játszik, akár 45+ pontot is feltehettek volna ha kicsit jobban odafigyelnek a holdingokra és sokadszorra nem fújnak vissza nagy játékokat. A végén is meg lehetett volna egy TD de nagyon helyesen már nem erőltették azt a plusz hét pontot, nem oszt nem szoroz és BB is pont leszarja a statisztikákat és számokat csak a W számít. A védelem éledezik, leszámítva, hogy még mindig aggasztó mnnyire nem megy a labdaszerzés, évek óta nem volt ilyen rossz a turnover mutató. Ghost sem javult, nem kéne görcsben lenni a gyomromnak egy harminc yardos fieldgoalnál, ez tavalyig csak az ötven plusszosoknál volt így.
2016. 11. 21. 17:35
hopi46
Hát vagy 8x erőltették azt az utolsó play-t, jó hogy Blount nem sérült meg, mindenki tudta, hogy Ő fog futni. Nem Pats-hoz méltó játékrész volt. Vagy csináljunk TD-t játékkal(!), vagy térdeljünk azt kész.
2016. 11. 21. 19:02
Lucius
Ezért térdeltek a végén és nem mentek TD-re. A középen futásokban van ae egyik legkevesebb kockázat és persze megy vele az idő, ezért csinálják ezt. Semmi gond nem volt vele szerintem. ENm úgy a félidő végén a lepörgetéssel... attól hülyét kapok.
2016. 11. 21. 19:30
anti pass
Szerintem mi húztuk volna az időt, de az időkérésekkel nem hagyták a Friscóiak!
2016. 11. 21. 19:34
Lucius
Persze. Azért futottak, hogy a Frisconak muszáj legyen elégetni az időkéréseit. Kellett még 1-2 first down, szóval ha futásokkal nem lett volna meg, lett volna passz is, de nem kellett.
2016. 11. 21. 20:05
hopi46
Nem egészen jól emlékeztek! 1:23-nál már nem volt időkérése a Frisco-nak és 2&goal jött. Már térdelhettünk volna.
2016. 11. 21. 21:44
Lucius
Gondolom adni akart Blount még 1-2 esélyt. Nagy kockázat nem volt benne. De valóban,akkor akár térdelhettek is volna.
2016. 11. 21. 17:47
polo62
a podcastban is meg lett említve, hogy a védelem nem jöhet ki túl jól ebből a meccsből, és szerintem így is lett. Én bár nem sírtam napokig Collins elküldése után, látszik, hogy a kiesésével nincs olyan LB a csapatban, aki passzjátékban használható lenne. borzalmas volt látni, ahogy Prosise és Hyde is ficánkolt elkapások terén, és ha ezen nem javít a csapat, a rájátszásban szét fogják cincálni a védelmet. a második félidőben tényleg valamelyest feljavult a D, Ryannek is volt 1-2 szép megmozdulása, de azt is hozzá kell tenni, hogy nem egy elit irányító dobált. az O szerintem nagyon takarékon égett, bár nem értettem miért mindig Edelman volt erőltetve.
2016. 11. 21. 18:27
Pietrosz2
Hyde 3 elkapás 24 yard.Ez ficánkolás neked? talán a futásra gondoltál?
2016. 11. 21. 19:25
Draughn-nak is volt 3 elkapása 43 yardért RB-ként
2016. 11. 21. 17:50
gallis1976
Szerintem a meccsnek egy pozitívuma van a W. A többit inkább hagyjuk. Pocsék idő, gyenge és alulmotivált, a yardokat lopikula játékokkal is nyelő patriots védelem. Ellentétben másokkal nem vagyok elájulva a második félidőtől sem. Bánom, hogy fennmaradtam tegnap este, mert a csapat nagyon alaptempón működött ami baromira felidegesített még akkor is ha tényleg nem nyerhette meg más ezt a meccset. Remélem én tévedek és azoknak van igaza akik szerint ez a védelem jó valamire, mármint egy AFC döntőre, vagy SB-ra. Szerintem ez kevés, megint abban lehet bízni, hogy a támadósor minden drive-ban pontot csinál és akkor van esélyünk.
2016. 11. 22. 16:59
zozo692
Az összes 322 yardra gondolsz a yardokat nyelő védelem esetén?
Tényleg sok, rengeteg.
Azért ne essünk túlzásokba.
2016. 11. 21. 17:57
grof
TB-t ütötték-verték megint. Igaz csak az összefoglalót láttam.
2016. 11. 21. 18:01
komzoz65
Nem ez volt életem meccse az biztos. Kötelezően behúzandó meccs volt, pocsék időben, olyan nyögvenyelősen is ment. Az eleje meg a vége rendben volt, a közepe felejtős.

O oldalon a Brady- Edelman kapcsolat nem működött igazán, pedig módfelett erőltették. Jó, hogy Lewis visszatért, voltak kétfutós játékok, van benne lehetőség. Igazából olyan hektikus volt, a játék, volt pár szenzációs és néhány szánalmas drive is.

A védelem, hát még mindig nem meggyőző. Látszik a szándék a passzsiettetés megerősítésére, volt 5 sack, a 2. félidőben éledezett a secondary is, Logan Ryan kifejezetten mutatott életjeleket. Az 1. félidőben azért megint volt sajnos olyan szakasz, amikor rá az SF gyengécske támadósora is könnyedén menetelt ellenünk.

Egy apró lépés a cél felé. New Yorkban több kell az biztos, de több is van a csapatban.
2016. 11. 21. 18:18
hopi46
TB az első negyed közepétől a harmadik negyed végéig úgy döntött, hogy ebben a zuhogó esőben csak JE tud elkapni, ráadásul minél nehezebb szitukban (17 target 8 rec!?) - ez már-már bosszantó és nevetséges volt. Mitchell legalább még két TD-t érhetett volna el, ha nem így gondolkodik, mert annyiszor volt tisztán. Szerencsére az utolsó negyedben változtattak (Ő vagy JMD?), na meg az idő is kicsit jobb lett. (Érdekes megjegyzése volt TB-nek a Mitchell TD-vel kapcsolatban: " Megpróbáltam adni neki egy esélyt...", hát ezt többször megtehette volna sokkal tisztább helyzetben, mert ahhoz bizony kisebb bravúr kellett. Talán összetévesztette Dobson-nal. :))
TB "korosodása" szerencsére most még csak a mániáira hat. :)

Más1:A védelemnek 3 passzelütése volt ebből 2 Ryan-é! :)

Más2: Reisz (ESPN) szerint:
UP: Blount, TB, Mitchell
DOWN: Gost, Roberts, Solder
(Roberts tényleg csak kóválygott ide-oda.)

Más3: A "jutalomjátékot" értékelő podcastra nagyon kiváncsi vagyok.
2016. 11. 21. 18:20
hulith
Az egész gameplan érthetetlen volt főleg offense oldalon az edzői stáb biztos tudja miert mindent Edelmannek dobalt Brady miert nem futunk a liga legrosszabbja ellen.
Brady gyakorolta a menekulesbol dobalast
eleg jol ment neki ez is.


2016. 11. 21. 19:36
anti pass
Hoztuk a szokásosat. Első félidőben még dadogott a játék, de a másodikban minden rendbe volt. Nem egy SB volt, de arra jó, hogy lenyugodjanak a kommentelők és gyakorolhassák az eddig nem a megszokott színvonalú Brady-Edelman összjátékot!
2016. 11. 21. 20:18
BaP
A deffense iszonyat volt megint

Sajnálom, de lassan visszasírja az ember még Easley-t, Hickset is, nemhogy Cha Jonest. Kilátástalan front seven még egy ilyen fos sf49 ellen is fingatva volt.
Sheard is hiányzott
DMC is etetve volt, Butler is, a sec többi része meg sajnos még arra sem érdemes, hogy név szerint említve legyen.
Kik fognak itt előre lépni? Ki lesz a def playmaker? Nagy a gáz hátuk...

És akkor az O#.
Az még oké, hogy TB meg JE catch ball játékot csinált a meccsből, de pl a Ravens passrush szintet meg sem közelítő SF passrush, hogy lehetett ennyiszer Brady arcában? Kapta rendesen ...

Van dolog rendesen, ha nem lépünk előre, akkor még 3 L-be ( Ravens, Broncos, Dolphins) tuti belenézünk....
Igen, negatív vagyok, igen a 8-2 ellenére, és igen, a W ellenére sem tetszett amit láttam
2016. 11. 21. 22:04
komzoz65
Ez azért erős túlzás. Konkrétan a 2. félidőben a SF O-nak azért megmozdulása sem volt, nemhogy fingatás - a szemétidőben engedett kegyelem TD-ig, konkrétan három db first downt ért el az ellenfél 5 drive alatt. A meccs során 8-szor kényszerültek puntolni. 5 sack volt és jó pár siettetés.

Vegyes volt a kép akárcsak aZ O-nál. De nem iszonyatos.

Az hogy jobb játék kell igaz, de ez most elég volt.

2016. 11. 22. 06:42
BaP
Értelek, viszont ha nézed a Cardinals valós erejét, és power rank-jét, akkor sajnos azt lehet mondani: a Pats eddigi egyetlen igazi erőfelmérő meccse a Seahawks volt. Ott lebőgött a D

Én egy ilyen meccs után a Patriots-ra jellemző koreekciót, és magasabb szintű játékot vártam, de az egyik liga utolsó ellen sem sikerült.
Csalódott vagyok, meg kell mondjam, sem a játék, sem a keret körüli döntések nem tetszettek az elmúlt időben.
( pedig én se a 3. aranygyűrű óta követem a Patst, és álltunk rosszabbul 1-1 szezonban, de hogy magunkat ennyire mikor heréptük ki, meg ennyire gyenge D mikor volt utoljára, erősen fe kell lapozzam az emlékeim)
2016. 11. 22. 06:43
BaP
2016. 11. 21. 20:43
1976gabi
a tavalyi futásokat láttam sokszor ,Blount leszegett fejjel középen 0 haladásért,aztán futás le.az eddig jó futásait alig használták.kár érte.
2016. 11. 21. 21:17
Andrew900
Branchet 4 meccsre eltiltottak :(
Pedig jól nyomta a hétvégén
2016. 11. 21. 21:21
BaP
Branch még fellebbez, de ez kb ennyi ...
Brown, Valentine, Hamilton DT sor ..... asszem lesz gondunk a run stop-al a köv 4 meccsen
Fasza lesz
2016. 11. 21. 21:24
hopi46
miért?
2016. 11. 21. 21:30
azimut
Volt egy kis fű a szervezetében
2016. 11. 21. 21:37
narbony78
De milyen fű? Marihujána...
2016. 11. 21. 21:36
hulith
Az elég nagy baj a futás elleni védelem egyik legfontosabb embere
2016. 11. 22. 08:12
Tomk@
Ez nem lenne jó, ha eltiltanák. :(

Kovács Sanyi azt mondta, ha jól emlékszem a Bengals meccs után ezt a csapatot csak saját maga tudja megverni, hát eddig tesz érte, hogy nehezítse a saját dolgát. (Itt nem a pályán mutatott teljesítményére gondolok)
2016. 11. 21. 21:26
Dega
Nem làttam a meccset,csak az összefoglalót!
Nyertünk...megint...fogunk is...ha valaki fanyalog,az nézzen Clevland meccset...majd megbecsüli a firts down-t is...
Van itt egy kèt régi Pats rajongó...aki mèg 0 gyürű óta szereti ezt a csapatot..
Én lassan 16 ève...nem fanyalgunk,örülünk,mikor nyerünk,néha bosszankodunk..vàrunk minden fordulót,örömmel és a reménnyel,hogy làtjuk, mèg mindig làtjuk a CSAPATOT!!
Nekem ez a fontos...
Go Tommy,go Pats!!
2016. 11. 21. 22:11
simiimi
Egyetértek, mint szintén régi motoros :)
Én a fanyalgóknak a GB D-t ajánlanám figyelmébe pl. a mostani Skins meccsen. Szegény Aaront is sajnáltam már a végén, szerintem kínjában vigyorgott. A szurkolóikat is ekézték rendesen 42-24-nél a Washington kispadról műanyag sajtokat szétcincálva, aztán a rájátszásuk is ugrott szerintem. Szóval ne panaszkodjunk, mert mi ilyen helyzetben nem igazán voltunk még a BB-TB éra alatt. Én személy szerint boldog vagyok, hogy annak idején hagytam magam elcsábulni a Pats iránt és nem bántam meg! Még a ritka vereségek alatt egy-egy first downnak is tudok örülni. Magyarként vagyok büszke, hogy ennek a CSAPATNAK drukkolok!
2016. 11. 22. 00:05
csgabor
2016. 11. 22. 03:51
hopi46
Én, ha nem látok egy meccset, akkor nem szólok hozzá!
Egyébként most "...a néha bosszankodunk..." van.
2016. 11. 22. 10:38
Burkus
+1 Hamarosan jön az "Én még láttam Lenin elvtársat is" duma. :) Amúgy én nem bosszankodom, örülök a meggyőző különbségű győzelemnek, hiszem, hogy a csapat ismét a rájátszásba jut,de a védelem játékát elnézve nem vagyok meggyőződve arról, hogy a mostani forma elég lesz a sikeres PO-szerepléshez. Reménykedem, hogy rám cáfol az idő meg a csapat. Ez miért baj? A szurkolás azonos a kritikátlan hurráoptimizmussal?
2016. 11. 22. 22:02
simiimi
>>+1 Hamarosan jön az "Én még láttam Lenin elvtársat is" duma. :)"
2016. 11. 22. 22:04
simiimi
2016. 11. 21. 21:40
hulith
Branch lehet vissza se kerül a csapatba ha tényleg füvezett BB nem szereti az ilyesmit.
2016. 11. 21. 21:54
azimut
Gondolom fájdalom csillapításra használta,mint az nfl-s többsége!
2016. 11. 21. 23:24
Arnold Patsenegger
A Tipik pats szurkoló:
-Lehet hogy nyert a csapat de a secondary pocsék volt.
Lehet , hogy nyert a csapat de már megint benyeltünk egy csomó futást.
Lehet , hogy nyertünk de több pontot kellett volna szereznünk.
Lehet , hogy kikaptunk de szar volt mindenki így nem lesz rájátszàs de ha lesz akkor egybõl kiesünk.
Aki magára ismer az írjon egy +1 et. ;)
2016. 11. 22. 00:05
piszkosfred
Az első kettővel mi a probléma? Ha egyszer szar a secondary akkor csak azért írjuk, hogy jó mert pozitiv szemlélet kell? Ha nyeljük a futást egy meccsen akkor ezt sem szabad leirni mert attól sirósak vagyunk? Azért ez már vicc.
Akár tipikus Pats drukker vagyok akár nem, sajnos nem ezen múlik, hogy ez a mostani védelmünk mem jó. Egyes részei csak simán nem jók mig más részei szarok. Aki mást mond az lehet, hogy nem tipikus Pats drukker, de az is lehet, hogy gyengénlátó vagy csak szimplán nem ért a focihoz :)
2016. 11. 22. 06:38
Arnold Patsenegger
Az irónia lényege pont az volt, legyen már kicsit elég az is ,hogy nyerünk. És ne legyen már tök alap,hogy a pats mindenkit szarrá ver az alapszakaszban és a rájátszásban is. Mert sokszor tényleg úgy jön el mintha a győzelem már nem is elég nekünk még annál is több kell. Hú a vereséget már nem is mondom mert ott meg aztán világ vége van ;).
Ezt a gyengén látó nem ért a focihoz dolgot meg úgy veszem mintha le sem írtad volna (elég kis stílű volt) :D


(Kiváncsi lennék pl. Annó mikor a chiefs szarrá vert minket és lám mégis superbowl lett a vêge ki mit kommentelt)
2016. 11. 22. 06:52
BaP
Én sem ma kezdtem követni a Patst. Megkockáztatom, az idei 2000 óta a leggyengébb D

Nem tetszik a játékunk, és a rossz döntéseink. Nem tudok "csak" a W-nek örülni az egyik liga utolsó ellen akkor, amikor azt látom, hogy épp tökön szúrtuk magunkat, és nem látszik, mitől lesz ez jobb.

Bocs, de az állandó hype helyett, meg a TB12 GOAT, meg BB az isten, meg mi vagyunk mindenki felett mMert 16 éve nyerőben vagyunk bandwagon duma nem érdekel.

Én Patriots footballt szeretnék látni, igazit, és ha csalódott vagyok, leírom. Bocs
2016. 11. 22. 08:43
Arnold Patsenegger
2016. 11. 22. 11:10
sanach
Azért szerintem a 2011-es D# (amivel SB játszottunk, persze nem kis mákkal) azért sokkal rosszabb volt szerintem.
2016. 11. 22. 11:10
sanach
2016. 11. 22. 11:27
piszkosfred
Ha a másik ironizál az már kisstílű? Csak az viccelődjön aki maga is bírja ;)
2016. 11. 22. 20:06
Arnold Patsenegger
2016. 11. 22. 03:58
hopi46
A meccsről mondj véleményt, ne a szurkolókról!
Mindenki a habitusa szerint szurkol, a vélemény pedig szabad!
2016. 11. 22. 06:23
Arnold Patsenegger
Aki kiérzte az iróniát az úgyis értette mire gondolok.Aki meg nem annak meg úgyis tök felesleges elmagyaráznom mire is próbáltam a legnagyabb tisztelettel rávezetni szurkoló társaimat.
És ha már szabad a vélemény nyilvánítás, ahogy nagyon jól írtad ugyan ne mond már meg nekem miről alkossak véleményt (csak,hogy két mondaton belül ne mondj már ellent saját magadnak). ;)
2016. 11. 22. 16:08
slack
Oks hogyan tudom mellé írni???

mindegyikre nem írnék +-1 -et
;-)
2016. 11. 22. 19:10
B.Toma
:DDD ez megy a fórumon a meccs alatt végig pár embertől...
2016. 11. 22. 13:52
nünü
Azt gondolom, az irreális körülmények, ami a meccs első két és fél negyedében volt, a játék ezen szakaszának értékelését tette értékelhetetlenné. Tehát felesleges azon vitatkozni, milyen volt ekkor a védelem vagy a támadósor. Az uccsó másfél negyed viszont némileg releváns : ekkor 17-7-re nyert a Pats a 49-esek ellen. Ez mindkét szekciónak elég jó adat; a védelemnél ekkor több gyorsan kivédekezett drive ill. egy már megnyert meccsen beengedett TD állhat a statisztikai lapon. Igaz ugyanakkor a minta csekély, hisz normális körülmények rövid ideig voltak, ráadásul az ellenfél se túl acélos.
Összességében az, hogy a védelem alkalmas lehet-e az SB-re, ez a meccs pro vagy kontra semmiképpen sem döntő!
Hozzászólás a(z) Első benyomás: New England Patriots - San Francisco 49ers bejegyzéshez