Menetrend

Első benyomás: Steelers 15. hét

2018. 12. 17. 02:52
Szerző: Danna
Kategória: Meccsek
Ha egy szót kellene írnom erre a mérkőzésre, akkor az ennyi volna: Megérdemeltük.

A Patriots 14-10-re kikapott a Steelerstől. Nem játszott jól a csapat és akkor még finoman fogalmaztam. Egyedül a speciális csapategység emelkedett ki ma, ami a szezonbeli teljesítményüket tekintve mindenképpen bíztató. Eddig ők voltak azok, akik a legtöbbet hibáztak. Most Gostkowski is berúgta, amit be kellett, Allennek is talán 1 rossz puntja volt, pedig ma volt foglalkoztatva rendesen. A szerelések ültek, sőt, volt egy igazán látványos megmozdulás is, ami után a Steelersnek az 1 yardosról kellett indulnia.

Ami aztán nem sokat ért, mert a védelem ma úgy döntött, hogy futás ellen nem védekezik. Pedig az az a pont, ahol leginkább fogható lett volna a Steelers. Látva a statisztikát úgy tűnik, hogy a Patriots védelmének az volt a taktikája, hogy fogják meg Brownt (49 yard) és JuJu Smith Schustert (40 yard), és verjenek meg minket a földön. Csak arra nem számítottak, hogy ez meg is történhet, illetve ha összességében nézzük, a Steelers ellen 17 kapott pont nem olyan rossz, sokkal inkább a támadók által összehozott 10 az, ami nagyon kevés. Ez az, amire nem számíthattak előzetesen. Egyébként Harmon most sem hagyja el Pittsburgh városát INT nélkül, kettőt is szerzett. A secondaryt mindenképpen dicséret illeti, ők minden megtettek azért, hogy ez a mérkőzés ne így és ilyen végeredménnyel érjen véget. Azonban a futás elleni védekezés mindenképpen komoly aggodalomra ad okot. Csak az nem fut ellenünk, aki nem akar. Ezen mindenképpen nagyon kell dolgoznia a csapatnak, mert így nagyon kevés lesz. Főleg, mivel pont a futás az, amivel a támadóegységet minél tovább lent lehet tartani a pályán.

Ha már támadóegység, megfejthetetlen, hogy mi történt velük. Tom Brady játékával alapvetően nem volt gond, 36 próbálkozásából 25 célba ért, 279 yardért, 1 TD-ért és 1 INT-ért. Utóbbiról a mérkőzés után elmondta, hogy ő igazából kiakarta dobni a labdát a pályáról, csak nem sikerült. Ha megnézzük a dobást, jól látszik, hogy ez volt a cél, csak túl magasra túl nagy ívvel és ezáltal túl rövidre sikerült.
Meglepő, hogy a futók mennyire nem voltak sikeresek, Michel 59, Burkhead 25, White 12 yardot futott. Michelnek volt egy 25 yardos szép futása, de sajnos zászlót dobtak és visszahívák azt.
Elkapások tekintetében Edelman volt a legeredményesebb 7 elkapásból 90 yarddal, majd Hogan következett 2 elkapásból 68 yardért. Josh Gordont többnyire ketten, de volt, hogy hárman is védték, ezért volt pl. Julian Edelman többször is egyedül. Azonban a kedvenc 11-esünk ma még a 90 yard ellenére is elmondható, hogy nem nagyon érezte a játékot, 2 alkalommal is könnyű labdát ejtett el, egymás után két büntetést is fújtak rá, illetve Brady INT-jénél ha nem megy oda, akkor Gronkowski valószínűleg kitudja lökni a védőt a pályáról. 

14 zászlót dobtak be a bírók ezen a mérkőzésen a Patriots ellen, ami egyértelműen kiemelkedik, főleg ha azt nézzük, hogy van, amikor büntetés nélkül hoz le egy mérkőzést a csapat. A zászlók fele, de legalább 6 biztosan nem volt jogos. Persze, a mérkőzés Pittsburgben volt, ezért felesleges ezen bosszankodni, de lássuk be, sokszor számított. A legutolsó drive-nál is, amikor már a vörös zónában volt a csapat, többször is "kifújtak" minket onnan. De korábban is voltak hibák. Ettől függetlenül, ha a támadók csak egy kicsivel jobban játszanak, nyerhető mérkőzés lett volna. Brady egyébként a mérkőzés után elmondta, hogy a bírók külön szóltak neki, hogy szigorúan fogják fújni a holding szabálytalanságot, ami azért érdekes, mert az irányító elmondása szerint, minden játékban van holding és csak a bírókon múlik, hogy befújják-e, vagy sem. 

A végére egy személyes megjegyzés: 2009 óta nem volt olyan, hogy 5 mérkőzést veszít a csapat egy szezon alatt és még 2 csoportmérkőzés hátra van, amik tudjuk, hogy ritkán könnyűek. Tudom, hogy most mindenki csalódott, főleg a mutatott játék miatt, de legyünk őszinték, borzasztóan elvoltunk kényeztetve az elmúlt 17-18 évben! A többi csapat már azóta kétszer is megjárta a mennyet és a poklot, mi pedig végig jók voltunk. Nem tudom, hogy ez már a lejtmenet-e, vagy csak egy apróbb kisiklás és már igazából mindenki a PO-ra vár, erre majd az idő ad választ, de ha igen, akkor örüljünk az elmúlt majd' 20 évért és élvezzük a pillanatát a maradéknak, mert nyilván, amíg Brady a csapatnál van, addig úgyis minden mérkőzésen lesz esélyünk. Van, amelyik sikerülni fog, van amelyik nem. A sport már csak ilyen. 

Hozzászólások

2018. 12. 17. 02:59
FunHun
Teljesen egyetértek azzal amiket írtál Danna.

De azért ide is beírom (Beharangozóhoz már megtettem).

Hát ez borzasztó volt...

Ennyi szabálytalanságot!!!

Offense:
- 10 pont? Ez most komoly? Úgy hogy az O-fal jól tartott a passzjátékhoz hosszú másodpercekig.
- Utolsó driveban szépen végig megyünk passzal, majd hívunk egy fasza futást amiből lett egy holding mínusz 10 yardért. Miért? 
- Majd ezt követően 4 kísérlet arra megy el hogy eszetlenül feldobáljuk az endzoneba. Miért? 

Defense:
- Sheltont ne játszassuk hiszen nincs Bell, nincs Connor... Sebaj majd egy nevenincs RB fut 130 yardot

Le vagyok törve. Azért mert azt érzem, éreztem az elmúlt két hétben, hogy magunkat verjük meg folyamatosan!

Ha valamit akarunk a playoffban akkor fejben nagyon rendet kell rakni a legtöbb embernél.
2018. 12. 17. 03:07
kyobalu
Ha egy szót kellene írni a mai mérkőzésre akkor az a: Méltatlan lenne. Méltatlan játék az O#-től, az edzőktől..Vállalhatatlan, szégyen, gyatra..Lejtmenet, mentális mélypont..Remélem kiderül 1x, hogy mi áll mögötte..Egy Brady, Gronk, Jules, Gordon, White, Michel, Hogan, Patterson, Burkhead támadóegység nem játszhat ilyen gyengén, ötlettelenül, lélektelenül,szarul meccsek óta..JMD egy szar, ultrakonzervatív "szakember" idén..Ha én lennék a vezetőedző kirúgnám..Szégyen amit művelnek..Méltatlan a csapathoz..:(
2018. 12. 17. 03:12
nézd a jó oldalát, az ötlettele, lélektelen játékot lehet a leggyorsabban kijavítani. :)
2018. 12. 17. 09:21
I dont trust in Bill
Igen. Ahogy Danna is mondta. Ez most lejtmenet, csak az a baj, hogy nem kellene, hogy az legyen. JMD-ről meg annyit, hogy abszolút igazad van!
2018. 12. 17. 12:37
Alpok
2018. 12. 17. 03:09
Zarathorn
4 szó:
Tökön lőttük magunkat... Megint
2018. 12. 17. 03:34
anti pass
Nem értem. Egyszerűen nem értem! Az első támadáskor végigszaladtunk a pályán majd ötven percig semmi vagy alig valami, majd a végén másfél perc alatt végigmegyünk az egész pályán talán az öt yardos vonalig. Majd jöttek a sárgák és a rükverc. Magyarul tudtunk volna támadást vezetni, de nem vezettünk. Támadásban jobbára a passzokkal haladtunk, de erőltettük a futást és szinte csak középen. És ha ment volna, de nem ment csak bennünk a pumpa! Fel! Legszomorúbb a mutatott játék mellett, hogy a Steelers sem játszott jól! Közepes játékkal agyon verhettük volna Őket. Védelemről annyit, hogy alkalmanként középen úgy futottak át rajtunk mintha mi adtuk volna hozzá a díszőrséget. Vagy attól féltünk, hogy feljelentenek zaklatásért? Ezek után van okunk félni a két hátralevő meccsen is mert a Jets például eléggé megmogyorózta a Texans bögyörőit. Ilyen ötlettelen játékkal otthon sem érezhetjük esélyesnek magunkat.
2018. 12. 17. 03:35
anti pass
Ui.: Bocs ez lemaradt. A végső gyors rohamot úgy vittük végre villámgyorsan, hogy egy(!) darab időkérésünk sem volt ami még nagyobbá teszi a teljesítményt.
2018. 12. 17. 03:54
Tamasfarkas
En azt gondolom hogy iden emberi csapatta valtoztunk a gepbol...
Speciel abszolut nem banom hogy megismerhetem ezeknek a sracoknak az emberi oldalat es igenis el kell fogadni hogy ok is emberek hibalehetoseggel...
Abszolut felesleges siratni az idei evet hisz az elottunk allo csapatokat mind vertuk,es ott meg kepbe jon a Playoff rutin ami nalunk vegtelen mennyisegu!!!
Mikor mentunk ugy neki rajatszasnak hogy minden kulcsember egeszseges???
Ennyivel mar elorebb vagyunk es ha docog hat docog...
2018. 12. 17. 05:38
zsolt75
2018. 12. 17. 06:43
vendée
Ha így megy tovább, januárban nem kell túl sokat éjszakáznunk. Na mindegy, marad az ima. Akkor is hajrá.
2018. 12. 17. 12:12
Fellenger
Vagy éppen hogy eggyel többet kell éjszakázni!
2018. 12. 17. 06:53
vicgeordie
Shelton mennyire lehet rossz formában, ha így sem játszik, hogy folyamatosan szívjuk a nagy teljesítményeket az ellenfél futóitól???
2018. 12. 17. 07:01
tottingetosz
Fájt a sok bünti, amiből azért vasragon voltvkérdőjeles is, de mem bírózom. Fájtak a dropok, de azokból már nem lesznek első kísérletek. Legjobban a lélektelenség fájt. Az nagyon. De talán ez is a terv része... Pozitív, hogy a playbook csukva maradt, nem tudok sérülésről és hogy csak egyet kéne nyerni a rájátszáshoz. Az más kávéház, devfejben lehet a legtöbbet javulni (180 fok akár) egy hét alatt. Gyötrelmes élmény volt ez a meccs, de kevésbé fáj, mint a múlt heti. Go Pats!
2018. 12. 17. 07:03
dravait
Tényleg érthetetlen az OFF hívások "rendszere". Már ha van benne ilyen egyáltalán. Brady igenis éles volt tegnap, a sikertelen passzok fele elkapó drop, gyakorlatilag kézben lévő labdákat szórtunk el. Van egy GOAT irányítónk, de nem ahsználjuk, csak 3 drive-ban igazán, jéééé, akkor meg átmegyünk rajtuk. De jó, akkor fussunk. Pont ugyanaz a baromság, mint a múlt héten. Nem megy a futás, de fussunk. JMD nem emnlékszik a Seahawks elleni SB-ra? És BB sem? Ott teljesen lemondtunk a futásról, mert NEM MENT. És Brady versenyben tartotta a csapatot. Tényleg döbbenet, hogy ezzel az elkapósorral NULLA fantáziával játszunk, JMD playbookja olyan ósdi, hogy szerintem II. Ramszesz írta. K...va dühítő, amit a csapattal művel, a szürke pulóveres Yoda meg hagyja.
2018. 12. 17. 07:04
vhs-box
Azert azt ne feledjuk ,egy,az eleteert kuzdo Steelrs volt az ellenfel.lehet valami abban ,hogy most mar nem kenyszer a gyozelem ,a nagy jatekok? PO-ra tartalekolva? Vagy csak szeretnem ezt hinni...
2018. 12. 17. 07:34
a meccs után mindannyian úgy nyilatkoztak, h számukra ezzel a mérkőzéssel kezdődött a PO. Innentől minden meccset nyerniük kell, vagy vége a szezonjuknak. Látszott is...
2018. 12. 17. 07:06
wolfika21
Azért megkérdezném Bradyt is, hogy a végén 2nd & 15, utána 3nd & 15-nél nem látta Whiteot aki körűl 15 yardra senki nem volt és a labdával bármikor kiléphetett volna?
2018. 12. 17. 07:57
zsolt75
És mi volt a terv azokkal a magas passzokkal?
2018. 12. 17. 10:50
vicgeordie
az uccsó nem lett volna rossz magasan, ha kicsit hosszabb, mert az endzone végében Patterson 2 méteres körzetében nem volt védő (persze nem lett volna könnyű dobás legalább 2 védő mögé beügyeskedve, de nem tűnt lehetetlennek és mindenképp üresebben volt mint JE vagy Gronk)
2018. 12. 17. 12:22
zsolt75
2018. 12. 17. 12:15
Fellenger
White lopakodott a bal oldalon üresen. Ha first Down vagy Td nem is lett volna, de 5-10 yarddal biztos közelebb megy.
2018. 12. 17. 20:33
Lalika
Valóban: 0:28-nál 2&15, White a 20 yardoson egyedül, a legközelebbi védő a 10 yardoson és 5 yardon védekeznek Gordon mellett. Ez minimum egy-egy felállás úgy, hogy White lendületből fut. Akár egy first down is lehetett volna de a TD sem kizárt ha Gordon védőjét blokolja valamint a 10 yardon álló védőt hintába ülteti.
2018. 12. 17. 20:54
Lalika
Na és a következő vakfolt 0:22-nél. 3&15. White újfent a 20 yardoson egyedül. A passz pillanatába a legközelebbi védő úgy 17 yardnyira van (nem engedvén a hosszú paszt.) Szóval egy tökös 4& és kevés bőven meglett volna.
2018. 12. 17. 07:18
Arnold Patsenegger
Hát ha őszinte akarok lenni borzasztó volt tegnap nézni ezt a meccset.
A támadósor totál fogalamtlannak tűnt, Brady játéka maximum az elmegy kategóriába volt sorolható. Az elkapók semmi extrát nem adtak a meccshez ,Gronk se sokmindent...
JMD -t nem is értem, vagy futás középre 3-4 yardért vagy oldalpassz 2-3 yardért ennyi volt amivel készült, szép teljesítmény.

A védelem alapvetően tetszett, de nagyon nagyon hiányzik egy normális NT egy "Wilfork" a csapatból aki gyilkolja a futást. Shelton nem vált be, Brown meg nem egy ász. A ST nek jár a pacsi , szép volt.

Most jön majd két meccs otthon persze majd azokat behúzzuk. De ilyen játékkal a rájátszásban idegenben hamar hazaküldenek minket.

Akármi is lesz itt a továbbiakban, egyben biztos vagyok. Az idei drafton BBnek ha kell még az alsógatyáját is oda kell adni egy irányítóért... Sőt az egész O.-t még kell újítani mert lassan az öregek kora lejárt... A Brady-Edelman-Gronk hármas tanknjában már nincs túl sok.
2018. 12. 17. 07:36
zsolt75
2018. 12. 17. 11:47
Alpok
2018. 12. 17. 07:20
kitalaltnev
Végtelenül nagy csalódás volt ettől az O-tól a meccs 2. fele. Bàr nem vártam W-t, ez a harmat Steelers még a bírókkal együtt is verhető lett volna. Idén az a valami hiányzik a csapatból és az edzőktől, ami miatt dagadtunk a büszkeségtől.
A két maradék meccsre eleve ambivalens érzésekkel ülök le, s nem várok semmi mást, csak, h. ne kelljen szégyenkezni. A PO pedig pusztán hab lesz ezrn az ízetlen tortán. Go Pats!
2018. 12. 17. 07:51
vendée
Közelítsük meg máshonnan a dolgot. Volt közel két olyan évtizedünk, ami másnak nem adatott meg. Most ugyanazt érezzük, amit más csapatok szurkolói. Nagyon úgy néz ki, véget ér lassan a csoda korszaka. Az idei szezonból még lehet eső, lehet sár. A jelenlegi helyzet alapján csak pozitív meglepetés érhet a PO-ban.
2018. 12. 17. 13:57
kitalaltnev
2018. 12. 17. 07:45
patriota
Nekem továbbra is az hiányzik hogy legyen egy playmaker a csapatban.Sajnos nekünk jelenleg csak elvben vagy nevek alapján van ilyen jatékosunk.Egy Gronk akarhányan fogják,csináljon már vmit.Egy -JE akármilyen rozsdás vagy mi,kapjon már el olyan labdákat amikor egy lélek sincs a közelében vagy ne pattanjon le a mellényről.Egy Gordon játsza már magát szabadra párszor egy egész meccs alatt.És tudom hogy többen fogják őket és ilyenek,meg rájuk figyelnek,de hát mi is ezt csináljuk....és Brown mégis csinál egy TD elkapást akármennyire figyelünk.A két legjobb futójuk nem is volt,erre jön egy srác akiről csak azért tudom mi a neve mert nálunk is volt anno egy Samuel...Egy Asante,és fut bakker kismillió yardot...náluk azon kívül hogy Brown a kiiktatása ellenére is csinált egy TD-t,ez a srác hozzátette a semmiből a pluszt.Nálunk?Itt nem elég már a név hogy Gronk meg Gordon meg JE stb.Csinálni is kell vmit mert nem megy a szekér és a sárban ragadt járművet csak együtt lehetne kirángatni.Szörnyű volt nézni hogy kb az első támadáson kívül semmit nem csináltunk.Csak vártam,vártam hogy majd most és majd most és nem.Nem jött senki ali segített volna egy kis plusszal a csapaton...szomorú vagyok mert esetleges az egész játékunk.És így sajnos nem tudunk olyan helyre jutni ahova a nevek alapján kéne.
De jövő héten új meccs,új remények...talán.
2018. 12. 17. 07:58
Lucius
Szerintem a D# bőven hozta amit kellett, 20 pont alatt tartani bárkit a ligába nagyon szép teljesítmény, nem is beszélve a 2 labdaszerzésről! Kit érdekel mennyit futottak, ha ez az eredmény! Az offense kritikán aluli volt megint, az kétségtelen. ☹️ Az egész idény sajnos ilyen. 1 vagy 2 csapategység borzalmasan játszik és ezt kell kompenzálni a maradéknak. A meglepő, hogy idén az O# is képes nagyon rossz játékra, amit eddig nem szokttunk meg tőlük. Ezzel együtt a rájátszásban bármi lehet, hiszen láthattuk, hogy minden po. csapat verhető!
2018. 12. 17. 08:10
pippu
Teljesen egyetérték a leírtakkal, legfőképpen az utolsó bekezdéssel. Valóban el voltunk eddig kényeztetve, úgyhogy összességében nincs okunk a panaszra!

Amúgy most is rájátszást érő helyen vagyunk, még ebben az évben is lehet bármi! (Érdekes, hogy olyan csapatok vannak előttünk, akiket megvertünk XD)
2018. 12. 17. 08:36
Gabesz70
Sziasztok!
Úgy tűnik hála Istennek lemaradtam a meccsről (végre jól aludtam), de reggel, gyorsan átfutottam mi a helyzet.
1. Innen csak felfelé vezet az út!
2. Amennyiben a 3 hely a miénk (2 W) akkor jönnek a Postások és elvileg megyünk Houstonba. Lehet ez is a taktika rész, hogy ne otthon hanem valami melegebb helyen játszunk? 3. Taktikázunk vagy tényleg ennyire töketlenek vagyunk? Hihetetlen hullámzó a játékunk, de a remény ha meg utoljára! Go Pats!
2018. 12. 17. 09:31
I dont trust in Bill
Istenem.... :D
Ez nem az y2k :D
Nincs olyan taktika, hogy ne végezzünk a lehető legjobb helyen. Plusz nem az az előny ha melegebb helyen játszunk hanem az ha másoknak kell jönni Bostonba a hidegbe...
Az van hogy szarok vagyunk azt pont.
2018. 12. 17. 10:17
zsolt75
2018. 12. 17. 08:36
NB2
Mondjuk nekem a secondary sem tetszett. Első félidőben 2x sackeltük BB-t, de a 27. percig az összes passza ült, akkor jött először Gilmore leütött labdája. Az INT-ek egyértelműen BB hibái voltak, nem a zseniális védekezésé. Chung nem bírta tartani a TE-t, McC is többször megégett. Oké JuJu és Brown fogva volt, ezt tényleg szép volt.
Nem érdemeltük meg, de megint ha már az ellenfél engedi, hogy nyerjünk, nyerjük már meg! Tényleg én sem értettem, hogy a 4. negyedben milyen szépen átjöttünk, előtte majd 50 percig semmi. Illetve egyszer Brown miatt visszafújtak egy jó drive-ot.

Bíró: nem a bírókon múlt, de tényleg azért fura, hogy az egyik csapat csinál 14 zászlót, a másiknál meg fele ennyi hiba van. Szinte minden drive-ban van holding, de azért néha nálunk is befújhatnák!
2018. 12. 17. 08:44
grof
Az lehet,hogy el voltunk kényeztetve, de akkor ne legyünk már vakok! Vagyunk egy páran,akik merkőzések óta mondjuk,hogy valami nem müködik, nem olyan az év mint az előzőek! Csak ennyit mondtunk, u.u. szurkolunk meg minden. De ha leírjuk a velemenyünk egyből kapjuk az ukázt! Pedig csak tenyeket közlünk a saját szemszögünkből. De azok nem faszságok,hogy nem nyitjuk a pb-ot, meg majd a po-ba. Ebben az évben ez van, nincs evvel gond csak ne legyünk önámítok meg vakok!
2018. 12. 17. 09:40
I dont trust in Bill
Én is imádom ezeket a dumákat. A terv része, meg hogy a PO-ban bármi lehet. Stbstb :D
Csak a realitás az az, hogy úgy kipicsáznak minket a PO-ban, hogy fájni fog nézni is.
Majd 20 év ide vagy oda engem nem vígasztal és pont azért mert tudom, hogy mire lehetne képes ez a csapat. És rohadtúl zavar a vezetők bal***kodása. Mint JMD, mint BB meg úgy az egész. JMD használhatatlan ez azt hiszem már mindenkinek világos. És azt gondolom BB tekintéje már messze nem az mint volt. A gyakran felhozott SB döntése óta. Gronknak is jó lehetett, hogy el akarta tradeelni (látszik is rajta, hogy nem teszi bele magát) egy ilyen edzőért minek tenné...meg is értem. Nem baj van a fejekben itt, hanem elveszett a hit és az alázat az öreggel kapcsolatban.
2018. 12. 17. 10:19
topin
Ha Gronknál ez lenne a helyzet, akkor jó nagy paraszt, ugyanis a teljes pats táborral szúr ki, meg a csapattársaival akik megdöglenek edzéseken, hogy jobbak legyenek..Szted ilyen ember Gronk? Hogy jól megszívassa az öreget, akiről ez amúgy is lepereg, cserébe minden rajongóját cserben hagy? Mert ha nem ilyen ember, akkor elég nagy hülyeség ez is..
2018. 12. 17. 10:21
topin
Még egy utolsó évet végigszenvedek, jól belekakilva, mert öööö indokot azt nem tudok..létezik ilyen? Pffff
2018. 12. 17. 10:29
I dont trust in Bill
Nem azt mondtam, hogy szándékosan szarik bele. Ne költs bele többet mint amit mondtam légyszi. Azt, mondom csak, hogy hiába teszel bele mindent egy olyan helyzetbe ahol nem vagy 100%-ig biztos és meggyőződve arról, hogy értékelik a munkádat. És az, hogy éveken át kidolgozod a beled, te vagy a legjobb a posztodon, bagóért játszol csak, hogy itt játszhass aztán akár csak az ötlet is felmerül, hogy el akarbak cserélni az egy olyan mentális fék, hogy egyszerűen hiába akarsz megtenni mindent az nem ugyan olyan mint már előtte. Nem állítom, hogy ez szentírás de azért elképzelhető és ha ez így lenne akkor az maximálisan BB sara. Egyszer visszanyal a szívtelen attitűd. Éd én azt gondolom, hogy a csapat moráljával van baj nem a tudásával még most sem. És a morális gondol feltétlen az edzők felelőségei.
És amúgy jah. Gronk nem lett gyengébb se bénább. Fejben nincs ott és ezt kár tagadni...
2018. 12. 17. 12:36
zsolt75
Osztom a véleményedet. Valami ott belül összetört februárban... Nincs már meg az öltöző a mesternek, mert sok kis tüske volt a körmök alatt, ami tavaszra begyulladt. Ha nincs meg a kölcsönös bizalom, a 100%-os hit, akkor nehéz hétről hétre odatenni magát a játékosoknak. A mozdulatokat, a sémakat lehet gyakorolni, de a bizalmát vesztett játékost odaküldeni, hogy töresd össze magadat, na, azt nehéz lesz. Legyünk őszinték, már sem Brady-ben, sem Gronkban nem ég az évekkel ezelőtti tűz, mindketten megégették magukat BB-vel.
2018. 12. 17. 10:19
zsolt75
Gronk igencsak alulmotivált és sértődött. Aki ezt nem látja, annak nem voltak még beosztottai...
2018. 12. 17. 09:43
Ennek az évnek a teljesítményét szerintem majd csak a kiesés utàn lehet megítélni. Addig minden ugyanúgy találgatás.
2018. 12. 17. 10:20
zsolt75
Na! Elhangzott a kiesés szó?!
2018. 12. 17. 10:45
Rosszul fogalmaztam, ha lejátszottuk az utolsó meccsünket.:-) így remélem már jobb..:-)

(SB-győzelmet babonából nem írok, meg eltudod képzelni h mit kapnék itt a fejemre:D)
2018. 12. 17. 12:25
zsolt75
:) Tudtam én, csak jól esett lecsapni rá! :D
2018. 12. 17. 19:11
1976gabi
annyira nem fogalmaztál rosszul.sokkal közelebb áll a csapat az első po meccsen a kieséshez,mint a tovább menetelhez most.lesújt a veszetett super bowl átok.
2018. 12. 17. 10:40
I dont trust in Bill
Ez igaz. Egy esetleges SB győzelemmel (marha nagy optimizmus) persze mindenki boldog lenne, köztük én is. De a megítélésem akkor is az maradna, hogy változtatni kell sok tekintetben. Mert ez a szekér nem jó irányba halad. És ebből SB részvétel is ordas nagy mákkal lenne nemhogy győzelem.
És nem sok an fogadnék jelenleg egy afc részvételre sem.
2018. 12. 17. 09:03
mhatrix
kiváncsi vagyok hogy oldja meg az öreg ezt a 14 faltot....200 yarddal!!!
2018. 12. 17. 09:28
Tomk@
Már a szezon közepétől érezhető számomra, hogy valami hiányzik a csapat játékából. Ez pedig a dinamika és a koncentráció. Hol az offense játszik jól akár futás és passzok terén, hol a defense. De valamelyik csapatrész mindig betlizik egy meccsen belül. A speciális csapat eddig gyenge volt, de az utóbbi meccseken kezd magára találni.

A sok szabálytalanság elkövetése egyre gyakoribb, ami azt jelzi, hogy valami nincs rendben a fejekben.

A magunkhoz képest döcögősebb játék és gyengébb eredmények ellenére is PLAYOFF helyen vagyunk, de a rájátszás forma várat magára.
Nem tudom, hogy mi az oka ennek az inkonzisztens játéknak, de erre sem Ricsi és Sanyi nem tudta a választ. Ahogy Danna is írta más csapat is megjárta a mennyet és a poklot, mi pedig mindig a mennyben voltunk, de sajnos csak a múltból nem lehet megélni. Valahogy most az egyes csapatrészek és az edzői stáb nem tud konzisztensen jó maradni meccsről meccsre.

Ha ilyen játékok lesznek az év hátralévő részében akkor nem fogunk esélyesként pályára lépni a PLAYOFF meccseken. Lassan ránk aggathatják az underdog jelzőt. Viszont ne felejtsük el van akik underdogként már messzire jutottak a playoffban. ????

Egy szó mint száz, remélem összeállunk és harapni fogunk a playoffban. Go Pats. ????☺
2018. 12. 17. 10:00
torokszabolcs
Wild Card-ról SB-t nyerő csapatok:
1980 OAK
1997 DEN
2000 BAL
2005 PIT
2007 NYG
2010 GB
Szóval már 8 éve nem volt ilyen. Lehet, hogy éppen itt az ideje?
2018. 12. 17. 10:24
zsolt75
Szóval nem lesz sétagalopp...
2018. 12. 17. 17:26
Arnold Patsenegger
Valamit keversz, ez azokra vonatkozik szerintem akik Wild Cardról jutottak be.
Mi max 3. Kiemeltként jutunk be, játszunk a wild card körben, de otthon. Nem ugyan az.
2018. 12. 17. 09:50
Zarathorn
OFF
Foles szarul kezdte...
De ha megint SB-t nyernek a Sasok...
OFF
2018. 12. 17. 10:22
zsolt75
Foles és A lesajnált Sasok... Súgtam: Foles kapitány SAS1 fedélzetén...
2018. 12. 17. 10:12
crucified
Szerintem nincs világ vége. A Houston megy az Eagles-hez, még így is meglehet a 2nd Seed. Hozni kell mindkét meccset otthon. A PO meg már más kávéház. N+1 alkalommal bebizonyosodott, hogy a 6. kiemelt is nyerhet SB-t.

Sz@rul játszottunk, van ilyen. Nézzétek a többi csapat botladozásait is. Brady-ék is emberből vannak, nem biorobotok.
2018. 12. 17. 10:29
tommasi
Jó meccs volt,izgalmas,a végsőkig megvolt az esélyünk a győzelemre.
Nem jött össze.

Számomra csak egy kérdés van,mit csinált ez a Shelton gyerek?
Rich Hill tweetelte a meccs alatt:

Patriots futás véd. Shelton-al: 4,43 YPC
Patriots futás véd. Shelton nélkül: 8,61 YPC
2018. 12. 17. 10:53
vicgeordie
ezt én sem értem. biztos, hogy elmaradt a várakozásoktól (nem lett nagyon jó vagy elit) és voltak gyengébb meccsei, de nagy átlagban egy átlagos teljesítményt simán hozott sztem, ami jelen helyzetünkben igenis előrelépés lenne...
2018. 12. 17. 11:22
nszgergo
ugyanaz mint Branch esetében, nem játszik többet, hiába látszik meg a hiánya... :(
2018. 12. 17. 11:14
Foherty
Hát, lehet, hogy én másik meccset néztem, de egyáltalán nem láttam se fogalmatlannak, se lelketlennek ezt az offense-t. Csináltak 368 yardot, ami egy jó átlagos teljesítmény, egyetlen dolog ölte meg az egészet a sárga zászlók, aminek jó része, akkora kamu volt, ami csak Heinz Field-en történhet meg. Az a két holding a red zone-ban, meg az a DPI, de a false startok közül is 2-3 def bemozdulás volt...

Azt kell látni, hogy a mi játékunk ilyen: lassan menni 4-5 yardos futásokkal, passzokkal, és ezek elég jól ültek is, amíg nem jött egy sárga. Nem véletlen, hogy BB akkora hangsúlyt fektet a szabálytalanságok elkerülésére, ez ugyanis megöli a játékunkat. (A másik ilyen a drop-ok, az is volt)
2018. 12. 17. 12:28
Fellenger
Nagyjából egyetértek. Szerintem is van még a csapatban elég a po-ra. Akik frankón szarok voltak végig, az az O fal volt. Egy rakat bünti, holdingok, false startok legrosszabbkor és folyamatosan engedték a nyomást.
De!
Ahogy Danna írta, ez a mi csapatunk, a mi gyerekünk, akkor is szeretjük, ha rosszat csinál. És szeretjük, mert hozta a gyűrűket és még hozhatja.
2018. 12. 17. 11:20
zio1991
Nagyon nehéz ilyen helyzetben látni a csapatot, de ez egy ilyen sport 20 évig domináltunk és most van egy kis megtorpanás. De így is ott leszünk a rájátszásba és szerintem a második kiemelés is meglesz, amire nagyon nagy szükségünk van és amíg TB és BB itt van addig a rájátszásba minden megtörténhet. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy az idei szezon végén kell egy kis vérfissités. Támadó oldalon én mindenképpen, hoznék egy új elkapót Edelmanél sok a drop nagyon ő már nem egy második számú elkapó sajnos ezt el kell ismerni kell valaki Gordon mellé, aki leköti a védők figyelmét. Védelem oldalán szerintem a secondary rendben van és ott még Jacksonban nagyon sok potenciál van, nekem nagyon hiányzik egy Dion Jones kaliberű linbacker onnan középről, aki gyors és erős, illetve egy DT mindenképpen kelleni fog és ahogy nézem az idei draftot oda lesz is lehetőség jó játékost vinni. Szóval nyugi mi vagyunk a Patriots :)
2018. 12. 17. 11:23
garycool90
Ami szerintem a legjobban hiányzott nézőként az "érzés" az utolsó drive-nál, az ami bennem volt anno a Falcons elleni SB-ben, hogy éreztem, hogy a csapat meg tudja csinálni, mert hisznek magukban.

Ezt tegnap nem láttam, egyenlítésért mentünk, volt idő is elegendő, szét szivattak minket büntetésekkel, de a végén kb. 21 yardról meg kell tudni oldani.
2018. 12. 17. 11:43
Alpok
Igy múlik el a világ dicsősége,ahogy mondani szokták.Amit a támadóink produkáltak az minősithetetlen. A komplett támadósorunk egészségesen a pályán volt és láttuk az eredményt!Csapatunk a szétesés jeleit mutatta.Dekoncetráció,edzői hibák,sztárjaink mélyrepülese,oktalanul elküldött kiváló játekosaink akik parádéznak ellenünk és lehetne sorolni...Ez a csapat már nem a régi valami nagyon félresiklott.DE akkor is a MI csapatunk,és akkor is szeretem őket! Hajrá Hazafiak!
2018. 12. 17. 12:31
I dont trust in Bill
2018. 12. 17. 12:39
zsolt75
2018. 12. 17. 22:10
LasVegas
2018. 12. 17. 11:57
marcisadi97
Sajnos ez most egy ilyen év, de még mindig benne van, hogy a rájátszásra összeszedik magukat mert ha a Giants vagy a Ravens betudott kúszni a playoffba szörnyű játékkal majd ott mindenkit végig verve gyűrűt szerezni, akkor miért ne a Patsel történhetne meg újra.
2018. 12. 17. 12:04
Defe#70
Mivan Danny Sheltonnal? Mert hogy pass rush nincs azt megszoktam de vhogy futásvédelem se.... Gronk meg a többiek meg idén leállhatnak a cuccal és menni fog :D
2018. 12. 17. 12:11
Chatmansky
Azért annyi előnyt adni a többieknek, hogy köszi, nekünk nem kell DC, elég nagy gáz... Értem én, hogy fiatalon Bill ebben nagy volt, de ő egy zseniális HC, akinek egészen más a dolga, mégha jobban is ért a védelemhez. A jelek szerint nem. Így meg csak elaprózza magát és a respektje sem lesz nagyobb a csapaton belül. Ja, a meccsről: sajnos reális volt. Idén kb. ennyit tudunk. Persze ott a “csodafegyver” amit anno a németek is vártak... a többit tudjuk. Persze bízom, remélek, szurkolok. Go Pats!
2018. 12. 17. 12:14
orrrion
Vegyük külön az érzelmeket és a racionalitást.Én is, mint itt mindenki a csapatnak szurkolok, DE az vak, aki nem látja, hogy a SB-on történtek óta ez a csapat nem az a csapat, melybe ki-mikor beleszeretett. A felkészülés során több meghatározó ember elment, a kulcsemberek körül zajlott a kavarás - jó lehetett megtudni Gronknak, hogy el akarják cserélni, de Brady is örülhetett a róla szóló híreszteléseknek,stb. Nem tudni még, hogy az idei bajnokság számunkra meddig fog tartani, mellesleg szerintem az első idegenbeli PO mérkőzésig ( ne legyen igazam ), de az látszik, hogy valami nincs rendben a fejekben, ez pedig a legfontosabb. Arról, hogy mi zajlott az öltözőben az idén, majd csak a visszavonult Gronkról és Jules-ről szóló könyvekben lehet majd elolvasni az igazat, ők akkor már elmondják majd a történéseket. ( Brady még akkor sem, ő túl jó fiú és BB termék ahhoz ) Mindenesetre hétről hétre rossz nézni azt a Patshoz méltatlan kínlódást, amit művelnek, beleértve az edzői kart is. Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy még talán van egy olyan pont , amin átjutva még összeállhatnak a dolgok, egy jó PO-t eredményezve. Az látszik, hogy a legjobb csapatok is verhetőek a ligában, de ahhoz nagyságrendekkel jobb játék kellene, mint pl. tegnap. A potenciált továbbra is látom még , de azt jelenleg nem, hogy hogyan fog realizálódni a következő meccseken.
2018. 12. 17. 12:30
Alpok
Mint mindenütt, a sportban különösen is igaz: csak a siker legitimál ! Vonatkozik ez az edzökre és a sztárjainkra egyaránt!Ha nincs siker nagyon kellemetlen kérdések kerülnek napirendre...
2018. 12. 17. 12:33
I dont trust in Bill
+100000000000000000
Minden szóval!
2018. 12. 17. 12:43
zsolt75
Ennyi, azt hozzátenném, hogy kiváló játékos állománnyal rendelkezünk, rengeteg tapasztalattal, tudással. Ami a probléma, az az, amit Te is írsz: az öltöző.
2018. 12. 17. 12:16
szakacs
Nekem ami igazán fájó az utóbbi két mérkőzésen ,de nem csak ,azok hívások Offense részről !
Ez puccskísérlet ! Nem tudom elhinni h JMD ennyire fogalmatlan ,mintha szándékosan erőltetné azt ami evidens h nem működik !
Eljutunk a Redzoneba ott meg szétszívat az OC... ,bocs de nekem ez így jött le.
2018. 12. 17. 12:46
zsolt75
Edzőbuktatás?! McCarthy 2.0?
2018. 12. 17. 13:06
NB2
Srácok!

Segítsetek már, hol lehet nézni online stream-et az öltözőről?:) Nagyon sokat tudják mi folyik benne:)
2018. 12. 17. 14:59
orrrion
Poénnak nem rossz, de nem kell ahhoz kémkamera, hogy bizonyos következtetéseket levonjon az ember, vagy találgasson. Aki bármilyen szinten űzött valamilyen csapatjátékot, különös tekintettel a labdajátékokra, az nagyon jól ráérezhet dolgokra , akár saját tapasztalat alapján is Attól, hogy ezek a srácok NFL sztárok, ugyanolyan földi lények, mint korosztályuk tagjai. Bizonyítják ezt a pályán és a pályán kívül is.
2018. 12. 17. 17:18
Foherty
A különbség az, hogy nem látsz belőlük semmit, csak azt a pár órát tévén, amíg pályán vannak. Ebből nem hiszem, hogy bármi fogalma lehet bárkinek arról, hogy a csapatban kinek milyen a hangulata, nemhogy olyan következtetésekre jusson, mint "BB elvesztette az öltözőt", meg hasonlók. Ez legjobb esetben is szimpla összeesküvés elmélet, amit az égvilágon semmi nem támaszt alá, max az, hogy ki hogy viselkedne/gondolkodna/érezne valamely esemény kapcsán.

Szóval, amit mondani akarok: a dolgok 99%-at nem ismerjük a csapat mindennapjaiból. Ebből következtetéseket levonni, legalábbis merész.
2018. 12. 17. 17:54
Croaker
Maximális egyetértés!
2018. 12. 17. 18:10
zsolt75
Legalább annyira mint az alábbi veretes megállapítások:

-Ez a terv része.
-Pihentetünk bizonyos játékosokat.
-Nem nyitjuk ki a gameplan-t.
-A PO-ra tartalékolunk.
-Jókor jött a vereség.
-stb...

A vak is látja, hogy valami nem OK. Ha egy kicsit is van affinitásod a non-verbális kommunikációhoz, akkor könnyen leveszed, hogy mi a gáz. Hidd el, hogy ha a saját példámból indulok ki (22 éve, 1996. óta vagyok vezető beosztásokban), akkor már egy "Jó reggelt!"-ből leveszem, hogy aznap mekkora eredménnyel fogunk dolgozni... Csak annyit nézz meg az oldalvonal mellett, hogy mosolyognak-e, egymás szemébe néznek-e, maguk elé merengve ücsörögnek-e. Hidd el, zavar van az erőben... Olyan, mint ha játszana nálunk minmum két Anakin Skywalker. A kérdés az, hogy Kraft Úr mikor csap oda, mert előbb-utóbb oda fog csapni, az nem kérdés. Tudom, hogy nem szól bele, de ez az ő boltja és nem olyan csaladból származik, hogy tétlenül nézze, ahogy elmegy a szekér.
2018. 12. 17. 14:00
kitalaltnev
Nem oszt-nem szoroz, de a bevezetőben említett 14-10 igazándiból 17-10. :/
2018. 12. 17. 15:15
hopi46
A fiúk megkezdték a szurkolók "szoktatását", még nem nagyon kapunk ki, csak "éppenhogy".
Az edzőtábori gyakorlásokat offense oldalról "kidobtuk", egyelőre kárba veszett munkának tűnik. TB végig Dorsettel és Hollisterrel gyakorolt, állítólag ment a dolog, de Ők gyakorlatilag nem játszanak.
Develinnek, CP-nek, Jacksonnak, meg még néhány játékosnak időnként, kilóg a bele, úgy hajt, a többiek egykedvűnek látszanak.
Az Ofal be van tojva, azért a sok false start, holding. A védelem 2x szabálytalankodott a 14-ből és ez egyezik a PIT-ével, a DPI 1-1.
Shelton tök egészséges, valami más probléma van egészen biztos, de hát fő a nevelés.
A Bills és a Jets SB-t játszik majd ellenünk, de azért talán győzünk. (A "biztos" szót egyelőre töröltem.)
A Pats most ilyen, ennek ellenére szeretem Őket, akármilyen is lesz a szezon.
2018. 12. 17. 18:21
Arnold Patsenegger
Szerintem otthon meglesz mindkettő. A kulcsszó az otthon.... :)
2018. 12. 17. 21:58
hopi46
Arnold, úgy rémlik, Te azt is mondtad, hogy a Steelers fekszik Nekünk... :)
2018. 12. 18. 07:10
Arnold Patsenegger
Hát nem is örültem az eredménynek, de úgy néz ki idén idegenben nem vagyunk képesek értelmes szinten játszani. Ezért sok jóra nem is számítok a rájátszásban...
2018. 12. 17. 17:19
Lucius
Csak érdeklődnék, milyen teljesítmeny legitimálja az edzőt? Főcsoport döntő? SB részvétel? Bajnoki cím? Minden csapat lelketlen és öltözői gondokkal küzd, amelyik nem nyer SB- t? Az összes edzőt meneszteni kell náluk? Vagy csak a Pats- bek kötelező minden évben bajnok lenni, a többiek csak statiszták?
2018. 12. 17. 19:58
orrrion
Belenéztem a Patriots.com oldalba. Amit kapnak a helyi sajtóban és a helyi szakértőktől, azokhoz képest mi ministránsfiúk vagyunk.
2018. 12. 17. 21:36
NB2
Jó, de azért ők tényleg jobban kötődhetnek a csapathoz, mint mi...
2018. 12. 18. 01:42
I dont trust in Bill
Ugyan miért is? Mi más szurkolók vagyunk? A mi szimpátiánk kevesebb? Nagyon nem!
Az van, hogy kint nem egyenlő a szurkolói lét a seggnyaló attitűddel. És ha nem tetszik amit látnak vagy kapnak akkor negatív véleményt formálnak. Ez csak itt divat, hogy meg kell magyarázni mindent és a hit majd segít....
Tavaly volt szerencsém kint lenni az első meccsen a KC ellen. Az az ugatás ami ment a lelátóról az nem volt épp meseszép. Pedig ott még szó sem volt ekkora mértékű gázról mint most.
De visszatérve. A kötődésbek nem fügvénye a földrajzi hely.
2018. 12. 18. 07:24
zsolt75
Hozzászólás a(z) Első benyomás: Steelers 15. hét bejegyzéshez