Menetrend

Elsőbálozók a Super Bowlon

2015. 01. 26. 20:47
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

A Tudjukmelyikügy sötét árnyait követően jóval kellemesebb dicsfény világítja meg hamarosan a New England Patriots csapatát.

1

A Pats által használt labdák nyomáskülönbségét övező hisztéria közben könnyen megfeledkezhetett róla az ember, hogy pár nap múlva még egy tétmeccset játszik a New England. Hétfő éjszaka 0:20 órakor rendezik a Super Bowlt Glendale városában, Arizona államban. Miközben a Patriots klubként már nyolcadik alkalommal vesz részt a nagydöntőn, a keretben sok olyan játékos van, fiatal és idősebb vegyesen, akik először lépnek pályára a sportág legnagyobb mérkőzésén.

Természetesen Tom Brady és Vince Wilfork számára már ismerős lesz a környezet. Devin McCourty, Kyle Arrington, Patrick Chung, Rob Ninkovich, Julian Edelman, Rob Gronkowski, Stephen Gostkowski, Danny Aiken, Matthew Slater és a támadó falemberek Ryan Wendell, Dan Connolly, Sebastian Vollmer, Nate Solder már mind egy-egy Super Bowlt a hátuk mögött tudhatnak. Három éve a Giants 2.0 meccsen már a csapat tagjai voltak.

Mindenki más rajtuk kívül debütálni fog a Super Bowl színpadán. Még Darrelle Revis, az NFL egyik legjobb és legismertebb alakja sem szerepelhetett ekkora eseményen a profik között.

Teljesen szürreális minden – mondta Revis még pénteken az öltözőben. – Azt veszem észre magamon, hogy olyanokat kérdezek a többiektől, akik már játszottak ilyen meccset, hogy valójában mi is fog történni? Vince Wilfork sokat segített. Akárcsak Devin McCourty. Próbálok a lehető legjobb formában eljutni a nagy meccsig.

Aztán vannak olyanok, mint Tim Wright, aki még csak második évét tölti az NFL-ben és az egyik leggyengébb csapatból kerülhetett a Tampától a Patshez Logan Mankins játékoscseréjének járulékos következményeként. Egyetemen a Rutgers színeiben játszott, szóval egészen biztosak lehetünk, hogy még nem volt része még csak hasonló élményben sem, mint amit hétfőn él át, amikor a Pats megérkezik Phoenixbe.

Csodás lehetőség ez a számunkra – mondta Wright. – Lenyűgöző, hogy ezt is elértük az év során. Szerencsések vagyunk, ugyanakkor csapatként nagyon keményen megdolgoztunk érte. Izgatott vagyok, amint szembenézek ezzel a kihívással. Követnünk kell a szokásos rutint. A kiegyensúlyozottság jelent mindent.

Wright hangsúlyozta, hogy sosem szabad feledni, bár sok csapattársával most először lépnek pályára Super Bowlon, de ez is csak egy meccs a sok közül.

Próbáljuk nem túlgondolkodni a helyzetet – folytatta. – Csak egy sima meccs. Természetesen teljesen más a körítés, de ha próbálunk távolságot tartani attól, ami nem kötődik szorosan a meccshez, akkor azzal szívességet teszünk magunknak.

Dont’a Hightower azon fiatal játékosok közé tartozik, akinek lehet legalább némi összehasonlítási alapja, hiszen az Alabama játékosként már felkészülhetett az egyetemi bajnokság nagydöntőjére.

Akkoriban egyszerűen a részese akartam lenni a meccsnek – mondta a linebacker. – Próbálom úgy felfogni, mintha egy meccs lenne a sok közül. Persze, kicsit többet videózunk, de egyébként minden olyan, mint máskor.

James Develin pályafutása első touchdownját szerezte a rájátszásban, amint keresztül küzdötte magát jó pár Colts védőn az AFC döntőjében. A fullback kiemelte, mennyire fontos, hogy két lábbal a földön tudjanak maradni a nagy felhajtás ellenére:

Ha csak rágondol az ember, hogy hűha, a Super Bowl következik, amely minden játékos álma, akkor nem kicsit letaglózó tud lenni az élmény. Az ember nagyon felspannolhatná magát, én azonban próbálok a normális mederben maradni, mint minden más hétvégén.

Wilfork már a negyedik Super Bowljára készül és egyszer már a bajnoki gyűrűt is megszerezte. Sokat mesélhet a csapattársaknak, akik még sosem éltek át hasonlót:

Ha megkérdeznek, csak annyit mondok, hogy élvezzétek ki minden percét, a hangulatot, a körítést. Emellett viszont nem szabad megfeledkezni a felkészülésről, a feladatunkról. Nincs ennél nagyobb mérkőzés. Nem érdekel, hogy ki milyen sportágat űz. Ha azt mondom a Super Bowl vasárnapja, akkor biztosan ez szerepel a rangsor legelején.

Amit Wilfork mond, azt nagyon egyszerűen össze lehet foglalni. Tudatosuljon az emberben, hogy mit ért el, meddig is jutott el, de utána azonnal lásson munkához. Egyetemes üzenetről van szó azoknak, akik elég szerencsések, hogy eljuthattak a Super Bowlra, legyenek fiatalok vagy idősebbek. Ja, és ne felejtsék el, hogy ők a legjobbak!

Olyan ez, mint a lovassport Kentucky Derbije vagy Breeder Kupája, amikor a legjobbak legjobbjai vannak ott a résztvevők között. Most mi is közéjük tartozunk. Csak két együttes maradt. A Seattle és a Patriots. Mi vagyunk a legjobbak legjobbjai.

Forrás: Extra Points

Hozzászólások

2015. 01. 26. 21:12
Dega
Már csak 6-ot kell aludni.....!
2015. 01. 26. 21:23
simita14
Idéznék egy klasszikust ? Churchill : "Nem ígérhetek mást önöknek mint vért, fáradságot, verítéket és könnyet !" Remélem öröm könnyek lesznek !
2015. 01. 26. 21:46
MatCauthon
Ha jól emlékszem Browner is kapott gyűrűt tavaly, nem? Érdekes lenne megkérdezni, milyen címvédőként egy másik csapattal készülni, hogy ismét a csúcsra érjen :)
2015. 01. 26. 22:12
Gyűrűt biztosan kapott, de ettől még Super Bowlon nem szerepelt, és az arra való felkészülést sem élte át.
2015. 01. 26. 22:15
gabo2061
Az elsőbálozók mellett egy hatodik bálozónak, egy nagyszerű sportolónak kívánom, hogy érjen a csapattal a csúcsra, amit megérdemel. Go Pats, Go Tom for the 4th Ring.
2015. 01. 26. 23:01
Pat Patriot
Brandon Browner lehet a második játékos Ken Norton után, aki egymás után két Super Bowlt nyer két különböző csapat tagjaként. Jók az információim?
2015. 01. 26. 23:41
CJ95
Brady apu nyilatkozata: "It will end badly," he said. "It does end badly. And I know that because I know what Tommy wants to do. He wants to play till he's 70.
2015. 01. 27. 10:22
komzoz65
Ja tavaly nyáron. De most publikálom, hát minimum gusztustalan, egy állítólagos New England rajongótól, az NFL meg gyorsan továbbadja, mint valami lényeges infót.

Egyszerűen most próbálják a Pats körül kavarni a szart a hiénák. Ez van. Ez a labda ügy nevetséges. Tényleg komoly? Konkrét gyilkosok játszottak nagy dicsfényben az NFL-ben, a játékosok fele drogozik, jó részük doppingol, hiperagresszív a magánéletében, roncsként fejezi be karrierjét, de a kém ügy, meg labda fújás, na ez fontos, ezek komoly dolgok.

2015. 01. 26. 23:54
lolvin
Már megint azok az átkozott labdák, mindig kap egy újabb csavart ez az ügy, és ez most nem hangzik jól...
2015. 01. 27. 00:03
CJ95
Most már annyira elcsépelt az egész, próbáljak felízzítani az ügyet de elfogyott a puska por....
Most már tök mind1...
Majd a SB után
2015. 01. 27. 00:04
CJ95
Úgy is kitalálnak valamit a végére
2015. 01. 27. 00:17
TMR
Arra gondolsz, hogy állítólag láttak vkit a videon amint átviszi a labdákat egy másik szobába?
Nincsenek kétségeim, ha az NFL meg akarja büntetni a Pats-et, meg is fogja. Olyat biztos nem fog nyilatkozni a vizsgálódást folytató alelnök, melyben elismeri, hogy felültek egy pletykának/rágalmazásnak.
2015. 01. 27. 01:12
ArsnL
azzal van a baj, ha ezzel fog telni az egész hét, mind a játékosok körül mind a médiában, az tuti nem fog segíteni


egyébként meg ha tényleg bármi olyat csináltak, ami nem előírás szerint zajlott, akár 1 psi-vel lejjebb voltak eresztve a labdák, kapjunk pénzbüntetést
draftjog azért lenne nevetséges, mert full jó labdákkal rommá lettek verve, ergo tényleg semmit nem számított
2015. 01. 27. 06:26
takirob69
A nagy video, állítólag a labdákat kezelő alkalmazott a 24 labdát (12 Pats-es + 12 Colts-os) 90mp-re bevitte a mosdóba.

Hahaha ez a nagy sztori.
A videót maga PATS adta át az NFL-nek és ennek alapján már ki is kérdezték a hapsit.
Megint egy kiszivárogtatott fél/tév információ. Undorító!!!
2015. 01. 27. 07:01
azimut
Masfel perc keves 11 labda bugykolesere.
8 second 1 labda plusz az ido ameddig bemegy az ajton kijon az ajton!
Kiveszi a labdat!
Sztem wc-zni talan lehet kez mosas nelkul :D :D
2015. 01. 27. 08:21
Zandal
Kraft nyilatkozata "rendesen odavágott". Szerintem tudja jól, hogy nincs semmi bizonyítéka az NFL-nek és ezért állt ki ilyen határozottan.
Mindenesetre nagyszerű húzás tőle, hogy inkább vele és a nyilatkozatával foglalkozzanak, mint a játékosokkal.
2015. 01. 27. 09:47
TMR
Én nem örülök neki.
Mert ez azt jelenti, hogy véleményem szerint 2 szituáció lehetséges.
Ugye közvetlen bizonyíték nem valószínű. hogy van mert akkor az már kiderült volna. Szóval
A) közvetett bizonyítékok alapján el lehet mondani, hogy a labdák tényleg laposabbak voltak és ez nem az időjárás következménye --> Pats büntetés
B) humbuk az egész, ekkor viszont NFL bocsánatkéréssel tartozik. El tudjátok ezt képzelni egy olyan ügyben, melynek kivizsgálásában a vice-chief-atyaúristen is benne van?! Én nem sajnos.
2015. 01. 27. 10:37
komzoz65
Miért te mit gondolsz? Hogy mutyiban labdákat manipulálgatnak, egy AFC döntőn? Agyrém.

Ez tényleg olyan átlátszó terelés volt egy olyan edzőtől, aki 2 év alatt 4 meccsen csak összeomlást bírt produkálni az agyon fényezett (best qb in the football megy folyamatosan) irányítójával ellenünk, 189-73, az utolsó meccsen pedig nem hogy közelítene, hanem 7 pontot bírtak felrakni 45 ellenében? Szerinted mennyire hiteles ez a forrás? Szerintem konkrétan parasztvakításnak is kevés, abban bíztam, hogy ez azért a naivitásáról közismert ami közvéleménynek is bárgyú lesz, de az NFL ráugrott, erre a gumicsontra, hogy a lyukat ami az SB-ig van betöltsék, mert a Probowl azért erre mostanában kevés. Szerintem most hanyagolják majd, és aztán a holtidényben továbbrágcsálják szintén kizárólag a figyelem fenntartás miatt. Végül megbüntetnek bennünket, reméljük csak pénzre.2015. 01. 27. 10:56
TMR
Itt azt kell szerintem eldönteni, hogy ki az erősebb kutya és ő mit akar.
Nyilvánvaló, hogy nem történt semmi, de még ha igen is, akkor sem meccset befolyásoló mértékben. Az, hogy rárepült az NFL, szerintem predesztinálja a végkifejletet is.
Eleddig meg tudta volna tenni az NFL, hogy szép csendben farkát behúzva visszatáncol a balhéból, ha nem talál semmit. Most, hogy Kraft úr "bekeményített" ezt csak akkor tehetné meg, ha a farokbehúzást, sűrű bocsánatkérések közepette tenné meg. Én erre nem nagyon látok esélyt. Ne legyen igazam.
2015. 01. 27. 11:44
komzoz65
Ebből nem táncoltak volna vissza, ha már ráugrottak. Mivel komolyan vették ezt a szart, kénytelen volt Kraft is komolyan visszaszólni. A vége szerintem sem kétséges, és azért most már mindenki tudja még Amerikában is, hogy ez egy kreált ügy, mivel azért Kraft nem állt volna ki így, ha lenne vaj a fejünkön.
2015. 01. 27. 11:58
TMR
Hát, hogy Ámerikában tudja-e mindenki azt nem tudom.
Mindenesetre kíváncsian várom a végkifejletet.
2015. 01. 27. 17:51
Zandal
Pedig muszáj lesz ha nincs semmi. Szerintem valamit tud ami alapján így ki mert állni és ölre hívta az NFL-t.
2015. 01. 27. 08:53
loop80
Most olvastam egy Lawrence Tynes-interjút (ő volt a dzsájenc rúgója a 2008/2011-es SB-on) a londoni Metro-ban. Szerinte, mivel nincsenek igazán jó elkapók egyik csapatban sem ("theres's no elite wide receivers in the game"), a futójáték dönt majd, a Seattle javára ("The Patriots have L. Blount but the Seahawks have M. Lynch and QB R. Wilson. They could both run for 100 yards. Advantage Seattle.").

Végeredménynek 20-14-et mondott, a madarak javára.
2015. 01. 27. 09:13
azimut
Nyílván nem ODB rohangál nálunk elkapó poszton meg Brown,Sanders,stb....
De akiknél elit elkapók voltak vannak azok sokáig nem jutottak....
Amúgy meg Moss elit volt,de SB ben sokra nem mentünk vele!
Ezért van talá sok esélyünk mert az ember az 53 as keretből simán ki tud emelni 10-15 embert akik nagy játékra képesek mind védő,támadó és spec oldalon! Sztem mi vagyunk a legkomplettebb csapat! Nem fél karú óriások vagyunk!
2015. 01. 27. 10:30
lolvin
Sajnos ez igaz a Seattlere is, náluk jó védelem, jó futójáték, és mikor kell a passzjáték is rendben van, szerintem a meccs kulcsa, h bent tudjuk e tartani a zsebben Wilsont, onnén nem szeret passzolni, illetve, h képes lesz e Brady gyorsan szabadulni a labdától, hasonlóan mint a Ravens ellen, ha ez a kettő meglesz, szerintem mi nyerünk!
2015. 01. 27. 10:34
Tibi Twelve
Kire teszi szerintetek a hawks Shermant?
2015. 01. 27. 10:47
lolvin
Szerintem Sherman mint szinte mindig marad a bal oldalon (felőlünk nézve jobb) aki szemben áll majd vele azon fog majd védekezni, persze ha nem változtatnak valamit, de igy szokott lenni...
2015. 01. 27. 11:42
ArsnL
igen, a seahawks sec mindig ugyan úgy áll fel, nem alkalmazkodik, meg van szabva, hogy kié melyik oldal és azt védekezi le Sherman vagy Maxwell aki arra jön


állítólag a Chancellor-Gronk páros lehet a nagy matchup
2015. 01. 27. 12:04
lolvin
Kérdés, h mennyire hagyják a birók a fizikális játékot, ha Chancellor egész meccsen szabadon cibálhatja Gronkot nem lesz könnyű meccse, és valószinül kap még Thomastól is segitséget.
2015. 01. 27. 12:37
TMR
Chancellor-ra 2 büntetést fújtak egész évben. Nem hiszem, hogy most kezdenek el majd rá fújni.
http://www.nflpenalties.com/player/k-chancellor-seattle-seahawks?year=2014
2015. 01. 27. 16:19
takirob69
Tűzriadó volt éjszaka a csapat szállodájában, remélem csak egyszeri véletlen eset
2015. 01. 27. 16:24
Tibi Twelve
2015. 01. 27. 16:19
max350
Madden szerint mi nyerünk!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=XAE6XPdLSxw
2015. 01. 27. 17:55
nszgergo
a Revis int biztos jön, végre van olyan jó a 24-es, mint Ty Law volt :) de a Gronkra dobott int ne jöjjön pls :)
2015. 01. 27. 16:25
max350
Ideje volt már!!!!

Az NFL hivatalosan figyelmeztette a Seattle Seahawks-t, hogy amennyiben Marshawn Lynch a Super Bowl folyamán bármikor obszcén mozdulatot tesz, akkor az azonnal egy 15 yardos unsportsmanlike conduct büntetést von maga után.
2015. 01. 27. 16:40
max350
14 pontos favorit volt a Rams...és aztán jött az a 80 mp!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=nA0VWLhCh-k

2015. 01. 27. 16:52
max350
Nekem is lenne egy kérdésem!
Milyen színű pulcsiban lesz BB?

A KÉK
B SZÜRKE
C-ben nem lesz (PIROS)
2015. 01. 27. 17:08
Tibi Twelve
Biztos hogy A :-)
2015. 01. 27. 20:13
lolvin
Szürke lesz az :)
2015. 01. 27. 17:09
GhostLead
Kraft úr mit nyilatkozott, valaki leírná?
2015. 01. 27. 17:50
Zandal
Röviden tömören biztos benne, hogy a Pats nem tett semmi rosszat és az NFL-től minimum egy bocsánatkérést vár el, amiért mindenféle bizonyíték nélkül (kiszivárgott félinformációk alapján) hagyta, hogy a csapatot elítéljék és ez ügyben nem tett semmi lépést.
2015. 01. 27. 18:38
azimut
Brutális ez a Media day, nem irigylem őket :D :D
2015. 01. 27. 18:58
Tibi Twelve
Elég brutál :-D BB elég sokat mosolyog-nevet :-)
2015. 01. 27. 19:25
azimut
egész felszabadultnak tűnnek! főleg az elmúlt hét eseményeit ismervén! és ez fontos sztem
2015. 01. 27. 19:52
bondara
Sziasztok!

Lehet nem jó helyen teszem meg, de aki még esetleg nem talált helyet, hogy PATS rajongók körében élvezze az SB-t, az kérem a csatolt linken foglaljon asztalt. Bocs, hogy itt, de ez volt leggyorsabb.
http://www.atlantisbiliard.hu/new/site/index.php?f=201&p=411
Hozzászólás a(z) Elsőbálozók a Super Bowlon bejegyzéshez