Menetrend

Emlékeztető: kezdődik az edzőtábor (pénteken)

2013. 07. 23. 11:35
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
edzőtábor


Az edzőtábor első edzésére július 26-án, pénteken kerül sor. Az első három napon a gyakorlást délelőtt tartják, vagyis magyar idő szerint 17:30 órakor fejeződnek be. Az edzésekről készült beszámolók ilyen esetben remélhetőleg már a kora esti órakban elérhetők lesznek fordításra. Délutáni edzések esetében (este 10 óráig tartanak) könnyen előfordulhat, hogy csak másnap lesz kész a beszámoló fordítása az edzések késői befejezése miatt.

Az első edzésig a legnagyobb kérdés, melyik játékos kerül PUP illetve NFI listára? 

Szabálymagyarázat:

PUP (physically unable to perform) és NFI (non-football injury) listák funkciója megegyezik. Olyan rövidtávon sérült játékosok kerülnek ide, akik bár játékra még képtelenek, de belátható idő belül az ezt kiváltó ok megszűnik. A két lista között éppen ez a kiváltó ok a különbség. A PUP-ra amerikaifutball közben szenvedett sérülés miatt, az NFI-re minden más egészségügyi probléma (elesik otthon és eltöri a kezét, orvosi kezelés miatt nem játszhat) miatt kerülnek fel játékosok. A két lista tagjai az alapszakasz első hat mérkőzésén azonban így sem léphetnek pályára. Ezt követően három hét áll a csapat rendelkezésére, hogy aktiválja őket az 53 fős keretbe. Ha ezzel a lehetőséggel nem élnek, akkor a bajnokság során már ők sem léphetnek pályára. A szabállyal könnyen vissza lehetne élni, ha nem lenne olyan szigorítás, hogy ezekre a listákra csak olyan játékos kerülhet fel, aki már a nyári edzőtábor kezdetén felkerült ezeknek a holtidénybeli változatára (active/PUP, active/NFI). Aki már az edzőtábor alatt ilyen listán szerepel, az nem vehet részt aktívan az edzéseken, viszont ennek ellenére beleszámít a 90 illetve 75 fős keretbe. A felkészülés során bármikor lekerülhetnek erről a játékosok, azonban aki egyszer lekerült róla, többet nem tehető vissza rá és emiatt az 53 főre való keretszűkítéskor sem tehetők fel a PUP illetve NFI listára.

Az ESPN Boston összegyűjtötte azokat a játékosokat, akik tavasszal kisebb-nagyobb ideig sérülés miatt nem tudtak edzeni, vagyis akik közül várhatóan ha többen a két lista valamelyikén kezdik meg az edzőtábort, az nem számítana komoly meglepetésnek: WR Kamar Aiken, TE Jake Ballard, RB Brandon Bolden, WR Josh Boyce, G/C Dan Connolly, S Kanorris Davis, CB Alfonzo Dennard, WR Aaron Dobson, S Nate Ebner, WR Julian Edelman, TE Rob Gronkowski, WR Mark Harrison, DB Devin McCourty, OL Nick McDonald és OT Sebastian Vollmer

A Rotoworld hírei között már tényként található, hogy Ballard, Edelman és Gronkowski a PUP listára került. Ballard kisebb meglepetés lehet, bár a legtöbb edzésriport az OTA és minitábor során kiemelte, hogy darabos, rozsdás a mozgása, egyáltalán nem tűnt teljesen egészségesnek. Az ő esetében egyszerű elővigyázatosságról lehet szó, ha véletlenül rosszabbodna, nem a várt ütemben javulna az állapota, akkor még nyitott legyen ez az opció az alapszakasz kezdetén is (rosterhelyet lehessen vele spórolni).

A twitter-dobozban látható, hogy jelen pillanatban teljes a New England Patriots kerete, vagyis éppen 90 játékost tartalmaz. A két legutóbbi igazolás: NT Anthony Rashad White (Michigan State) és CB Justin Green (Illinois). Mindketten nem draftolt újoncok és meglepetésnek számítana, ha esélyesük lenne a végső keretbe bekerülni.

A pats.hu kiemelt cikke a nyári felkészülésről (edzőtábor szabályai, felkészülési mérkőzések).

Hozzászólások

2013. 07. 23. 13:27
infidelitas
Komolyan mondom, ha nem velünk történik, akkor azt mondanám ilyen nincs is... Szerintem jelenleg a pluszos szezonért leszünk harcban...
2013. 07. 23. 13:55
erre csak ennyit, Mike Wallace szájából:

"As long as they have No. 12 (Tom Brady) behind center, anything's possible,
as long as they have Coach (Bill) Belichick up there, man, you never count those guys out."

"You never want to say, 'Oh, this happened and that happened,' because as soon as you say that, they come back at 12-4, 13-3," Wallace continued. "You learn just to accept the Patriots for who they are. But at the same time, we're in the same division as them, and we want to win the division. If you're not playing to win, why are you playing the game?"
2013. 07. 23. 13:59
lipi
Annyira nem vészes a helyzet.
Edelmanre alapban csak visszahordóként és sérülés esetén vésztartalékként számítottunk szerintem. Az ő PUP listája, ha meglepetés is, nem vészes.
Gronk remélem Pup-on is marad, és csak akkor vesszük le, ha tényleg egészséges lesz csórikám. Ballard már nagyobb gáz. Jelenleg a TE szekciónk Fells, Sudfeld, Honolulu hármasból áll. Nem egy Gronkandez :S.
Viszont papíron jobb az elkapó sorunk, mint tavaly. Jöhetnek a 3wr/1Te/1rb felállások. Mindenképp más lesz a támadó sémánk, mint tavaly. Tapasztalat híján szerintem a No Huddle gyakorlatilag nem lesz opció. Legalábbis az idény első felében. Kíváncsi leszek JMD milyen formációkat fog gyakoroltatni TC alatt. Továbbá Tommy Boynak is jóval nagyobb szerepe lehet, tekintve, hogy gyakorlatilag mindenki kicserélődött előtte...
A védelem szintén egy érdekes kérdés lesz. A hátsó alakzat is elég képlékeny jelenleg, nem is beszélve a falról.
Szumma, érdeklődve várom, hogy ki/kik lesznek azok az üstökösök, akik felragyognak, az eljövendő messiás színében tündökölnek az egyszeri rajongó szemében, majd keretszűkítéskor repülnek :). És hogy a zöldfülű brigád hogy teljesít, és hogy meglesz-e az összhang TB és az új játékszerei között, és hogy ki tudja beverekedni magát a kezdők közé, és hogy a tartalmas off season mennyire nyomta rá a bélyegét a csapatra, és hogy...
2013. 07. 23. 14:26
Szerintem a nagy hiba lenne a No-Huddle elfelejtése... ezzel a legjobb védelmet is ki lehet fárasztani, hogy azt se tudják hol vannak!
Ha kell csak ezt gyakorolják TC-ben felőlem, de ennek mennie kell, nincs mese!
felállásügyileg én ezeket tudom elképzelni:

-3WR/1TE/1RB: Ballard vagy Sudfeld tündöklése ÉS 2 rookie elkapó megfelelő teljesítménye

-3WR/2RB: ha nincs épkézláb TE ÉS 2 rookie elkapó megfelelő teljesítménye

-2WR/1TE/2RB: nem állnak készen a rookie WR-ek ÉS Ballard vagy Sudfeld tündöklése

én jelenleg a 3WR/2RB felállást tudnám elképzelni egy klasszikus FB-vel mint mondjuk Vontae Leach,
VAGY 2WR/1TE/2RB ahol a 2 RB Ridley és Vereen (akit nevezhetünk akár WR-nek is passzhelyzetben)
2013. 07. 23. 14:42
lipi
A felállásokban egyetértünk, csak lusta voltam ennyit írni :).
A 2RB-s felálláshoz azért illő lenne beszerezni egy FB-t vagy egy mocskosul fizikális futót. Jelenleg nincs ilyen a keretben.
Ha nem válnak be a rookie elkapók, akkor nyakig ülünk a kulimászban és jöhetnek a 3rb-s felállások...
A No huddle-re meg nem taktikai okokból nem számítanék, hanem mert az Ofalon és 2 futón kívül nincs senki aki már látott ilyet, nemhogy meg is tanulja. Az idény második felére, Gronk visszatérésével már van rá esély, hogy beinduljon a szekér. Én már akkor boldog lennék, ha a sok újonc elkapó közül legalább kettő megtanulná az alap routokat az idény kezdetére...
2013. 07. 23. 19:11
Boston
LeGarrette Blountnál nem hiszem, hogy sok fizikálisabb futó van a ligában.
Persze ez még nem jelenti azt, hogy oda is fog érni a keretbe, csak mondom ;)
2013. 07. 23. 22:42
Blount inkább arra példa, hogy hiába 240 font valaki, ha úgy fut és reagál a kontaktra, mintha csak 200 lenne. Ilyen szempontból hasonlítható Maroney-hoz: az a kihívás neki, hogy eljusson a LOS-ig, átjusson a LOS-on és elkerülje az első védőt, aki ezek után meg akarja állítani. Ha ezeket valamilyen csoda folytán megoldja (erre nincs sok példa, és már korai fázisig se jut el), gyakorlatilag nem lehet megállítani, mert méretéhez képest nagy fürge.

A Bucsnál neki a fő gondot az is jelentette, hogy nem tudta megtanulni, hogy miként kell fullback mögött futni. A Pats sémája ennyivel barátibb, ismerősebb lehet neki. Boldennel lesz ő közvetlen versenyben az 53-ba kerülésért.
2013. 07. 23. 16:10
infidelitas
Nem csak Ballard gáz, hanem Armstead is...
Hozzászólás a(z) Emlékeztető: kezdődik az edzőtábor (pénteken) bejegyzéshez