Menetrend

Emlékeztető: NFL scouting combine

2014. 02. 20. 07:21
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
Szombaton a tight endek, támadó falemberek és special teams újoncok részvételével kezdetét veszi a felmérők sora az idei scouting combine-on Indianapolisban. Őket követik vasárnap az irányítók, elkapók és futók, hétfőn a védő falemberek, linebackerek, végül kedden a secondary tagjai zárják a sort. "A combine szerepe a draftot megelőző értékelési folyamatban" a pats.hu régebbi írása a témában. A combine végeztével a címet majd átírom általános draft prospect kibeszélőnek.

Hozzászólások

2014. 02. 20. 07:30
sixt
Sziasztok!
Nálamnál sokkal felkészültebbektől kérdezném Ti is egyet értetek ezzel ?? :
http://tdmagazin.hu/hirek/tiz-eve-ez-a-legerosebb-draft-class
2014. 02. 20. 08:53
Nem hiszem, hogy sokkal felkészültebb lennék, de azért véleményem van.

Mayock szeret mindig szuperlatívuszokban beszélni, ezt már tavaly és tavalyelött is észrevettem.
Ez a vélemény amúgy a sok underclassman-nek is köszönhetö, hiszen ök rekordszámban jelentkeztek a draftra idén.
Ez egy szempontból nem rossz, hiszen jó játékosok is jönnek, nagyon sok elsö és második körre várt újonc hamarabb jött el az egyetemröl, mint hogy végzett volna.
Másik szempontból két dolgo szoktak felhozni elemzök a fiatalok ellen: 1.mivel kevesebb év játéktapasztalat van a hátuk mögött, így nem biztos, hogy a mentálisan felk´sezültek. A játékolvasás és reakció, illetve a technika még nem biztos, hogy tényleg kiforrott. 2: Fizikailag sem biztos, hogy fel vannak készülve az ugrásra. Azt mindeki mondja, hogy az egyetemi´foci és az NFL között nagy az ugrás és az az egy-két év is sokat segíthet minden tekintetben, ha marad tanulni a focista fiatal.

Alapvetöen én nem nagyon értek égyet az underclassman szekció térnyerésének engedésével. Szerintem az NFL-nek be kéne ezt tiltania´, ezzel is elösegítve, hogy a fiatalok diplomához jussanak és a pályafutásuk után legyen mit felmutatniuk a következö életszakaszban. Azzal, hogy idö elött beengedik öket megfosztják öket a diploma lehetöségétöl. Ez nem helyes.
2014. 02. 20. 10:23
lipi
Egyetértek.
A probléma oka az új szabályozás. Egyszerűen nem éri meg nekik az egyetemen maradni, ha az ügynökük azt mondja, hogy 3. kör felett várható a kiválasztásuk. Sőt, gyakorlatilag ösztönözve vannak rá, hisz az első 3-4 évükben csak minimális pénzt fognak keresni a kollektív szerződés előtti időszakhoz képest. Hamarabb jönnek ki->kisebb esély az egyetemi sérülésre, nem fognak nagyságrendekkel több pénzt keresni egy esetleges csúszás esetén sem.
Szerintem egy két-három év után az egyetemek olyan szinten fognak reklamálni, hogy meg fogják változtatni az NFL-be kerülés szabályait. Legalábbis meg kellene...
2014. 02. 20. 12:14
sixt
Nagyon köszi, így MAGYARUL sokkal már érthetőbb, és világosabb.
THX
2014. 02. 20. 09:18
yoki
Lenne egy olyan kérésem/ kérdésem, hogy tudnátok ajánlani egy olyan cikket (magyarul vagy gyenge angolosnak), ahol leírják mit néznek a pozíciós edzők a gyakorlatokon és mit az edzők az interjún. Csak, hogy tudjam mit is kell nézni, mert folyamatosan azt hallom, hogy a combine eredmények nem mérvadóak, hanem a mozgás és a filmek az egyetemi meccsekről. pl.:http://www.nfl.com/videos/nfl- am/0ap2000000326560/Combine-Interview-101

Azért is lennék erre kíváncsi, mert tavaly a Pats-et sokan megemlítették, hogy a legérdekesebb és legkülönösebb kérdéseket ők tették fel.
Előre is köszi a segítséget!
2014. 02. 20. 10:54
Interjú kérdéseiről én hiteles információval még nem találkoztam, meglepődnék ha erre vonatkozóan terjedelmes anyag lenne elérhető a neten.

A felmérőkkel kapcsolatban kötetnyi szöveget lehetne írni, hogy melyik poszton mire kell figyelni. A főszabály, hogy a combine objektív számokat ad a játékos atlétikusságáról, fizikai paramétereiről, steril környezetben, tehát a prospectek jól összehasonlíthatók.

Az már játékostól függ, hogy az itt mutatott képességeket teljes védőfelszerelésben, az NFL pályáján meccs közben is meg tudja-e valósítani, ahol gondolkozni és reagálni kell másodpercek tört része alatt a környezet, saját csapattársak és ellenfelek mozgására, mindezt a megbeszélt taktikának köszönhetően.

Ez utóbbinak a megítélésében segítenek a játékosok meccsvideói: ott is látszik az a játéksebesség, gyorsaság, amit a combine számai mutatnak? Ha igen, miért, ha nem miért?

Ilyen videók adatbázisa köszönhetően a draftbreakdown weboldalnak már földi halandó számára is egyszerűen elérhető, ahol egy-egy játékosnak adott meccsen az összes snapjét tartalmazó filmeket lehet megtekinteni.

http://draftbreakdown.com/players/
2014. 02. 20. 15:48
yoki
Köszi szépen a választ és a linket!
2014. 02. 20. 22:09
tomi-tomi
Mintha DMC olvasta volna a kérésedet! Ma jelent meg a cikke King blogján. 10 dolog, amire érdemes odafigyelnie egy újoncnak a combine előtt-alatt. http://mmqb.si.com/2014/02/20/devin-mccourty-nfl-combine-advice/

Az egyik legérdekesebb rész a kérdésedre: három-négy csapat interjúzott vele, de a Pats nem volt köztük. 5 percig beszélgetett kutyafuttában a DB edzővel.

Btw a combine drillek közül a Pats stáb egyértelműen a 3 cone drillt tartja a legfontosabbnak a jelek alapján. Majd minden draftoltunk a saját posztján ennél a feladatnál kiemelkedően jó eredményt ért el.
Ezenkívül hívószó még a sokoldalúság és a játékintelligencia.

Különben nem érdemes az egésszel foglalkozni, BB úgyis meglepőt fog tenni! :D
2014. 02. 20. 16:49
DM
Sziasztok itt most két véglet van vagy a Te posztot erősítjük vagy a DT posztot és egyik kap minőségi embert a másik meg csak csere alapot hacsak nem szerzünk megint valami gyémántot.Ha az első körbe válasszuk Nix.-et bár kétlem,hogy bent marad elviszik Amaro.-t ha Amaro.-t válasszuk elmegy Nix fos ügy ez kérem szépen,bár sokan azt mondják a need.-ek a következők:
OL,DL,CB,hm de jó lenne egy remek TE páros ismét,de jó lenne egy remek kis S.-t is hozni áááááá nehéz ezért inkább rábízom a szakikra :)
2014. 02. 20. 18:17
Gordon
2.-3 körben is lesznek remélhetőleg értékes, minőségi TE-k, én Niklast hoznám de eléggé elkezdték most hype-olni , Maycock azt írta róla, hogy 2 év múlva a liga legjobb blokkoló TE-je lehet és ez mellett a keze is jó..
Ha valóban felemelik a fizúplafont 130millára akkor egy-két átalakítással , cut-al akár 30milla helyet is teremthetünk.Oda beférne Talib 7M/év és egy FA TE is ha nem akarunk draftolni, mondjuk Chandler..na, megint kombinálok:-))
2014. 02. 20. 18:19
DM
igen ebben igazad van,de bontakozz ki kérlek nyugodtan :)) örömmel olvasom mások véleményét is ezzel kapcsolatban :P
2014. 02. 21. 15:04
bence.szel
Elvileg az elemzések szerint max. 4-5 olyan TE van a jelenlegi draft classban, akik gyakorlatilag egyből kezdő potenciállal rendelkeznek. Szerintem rá kéne mindenképp menni valamelyikre, és így legkésőbb a 2. kör végén húznunk kell egyet.
2014. 02. 21. 21:16
lolvin
A Safety-t ne hozzunk,Vödör, Chung, Wilson, Harmon (még lehet belőle valami) pickek után én inkább nem erőltetném.
2014. 02. 20. 18:58
cspeti98
DoM megemlítette Gator Hoskinst a bowl.hu-n. Néztem róla highlight videót, az alapján nekem nagyon tetszik a játéka. Ti mit gondoltok?
2014. 02. 21. 01:36
Gordon
elnézve a méreteit, Hörni féle move TE, én jobban örülnék egy blokkolásban is jó TE-nek
2014. 02. 21. 08:48
pasztoyb
Hoskins maximum 5-6 körös lehet a jelenlegi erősorrend alapján, így könnyen elképzelhető szerintem egy Fiederowicz + Hoskins draft.
2014. 02. 21. 13:44
lesliemus
2014. 02. 22. 21:03
balimate
Amaro egyenlőre szép számokat hoz.
2014. 02. 22. 23:20
7.42 sec a 3-cone drillen elég kiábrándító még az ő méreteivel is, ha már az elkapásokon kívül alapból nincs más erőssége.
2014. 02. 22. 21:19
Gordon
Hozzászólás a(z) Emlékeztető: NFL scouting combine bejegyzéshez