Menetrend
Szavazás

Ez vár a Patriotsra

2013. 02. 07. 23:20
Szerző: pirko
Kategória: Offseason 2013


[Fotó: Barry Chin / Globe Staff]

Amint azt Bill Belichick a Baltimore Ravens ellen 28-13-ra elveszített AFC döntőt követő valamelyik nap megjegyezte, nem létezik szerencsés földet érés. Csak becsapódsz, és minden darabokra hullik körülötted.

A Patriots ismét arra kényszerül, hogy összeszedje magát, és nekikezdjen annak a hosszú eljárásnak, amely során értékelni fogják, hogy mi nem működött ebben a szezonban, és hogy vajon melyik lenne a legjobb módszer annak a rosternek a felújítására amelyik a Super Bowl kapujáig jutott.

A következőkben bemutatjuk Patriots előtt álló folyamat állomásait, rámutatunk arra, hogy mire van szüksége a csapatnak, adunk egy-két keresetlen tippet, és felkérjük az olvasót is, hogy mondja el a véleményét.

Nos, lássuk, mi következik.


 [Fotó: Patrick Semansky / AP photo]

A Patriots számára az első tennivaló az elmúlt szezon áttekintése lesz, aminek egyébként már neki is kezdtek.

A Patriots edzői gárdája valamennyi játékosnak át fog adni egy listát, amelyen azok a dolgok szerepelnek majd, amelyekkel foglalkozniuk, és amelyeken javítaniuk kell a holtidény során. Nevezzük házi feladatnak.

Belichicknek is meglesz a saját házi feladata. Amikor visszanézi a felvételeket, minden bizonnyal egy olyan csapatot fog látni, amelyet a szezon folyamán egyszerre jellemzett a legfontosabb területeken tapasztalható drasztikus fejlődést (offensive line), és a más területeken észlelhető folyamatos botladozás (secondary). A Patriots mind a támadók, mind pedig a védelem oldalán mutatott némi minőségi javulást, de a felvételeken újra láthatók lesznek a csapatot régóta sújtó, állandóan visszatérő, bosszantó problémák: a kommunikáció a secondary-ben, a pass rush hiánya, és egyfajta vonakodás attól, hogy kitartsanak a futójáték mellett.

A további visszatekintés során szembesülni fognak azzal, hogy képtelenek voltak „széthúzni a pályát” a wide receiver poszton, valamint azzal, hogy emberfogásos védekezésben igencsak tehetetlenek voltak a big play-ekkel szemben a linebacker és cornerback posztokon.


[Fotó: Frank Gunn / AP photo / The Candian Press]

A szükségletek meghatározása

Az elmúlt szezon áttekintése után a Patriots nekilát a drafton és a szabadügynök piacon kielégítendő szükségletek meghatározásához. Már meg is tették az első két lépést ebbe az irányba, a Canadian Football League sztárjai, a két defensive lineman, Armond Armstead és Jason Vega leigazolásával.

A Patriots bajainak orvosolását szolgáló eszközként jön majd számításba az egészséges játékosok, és a megfelelő mélység biztosítása, de sokkal fontosabbak azok a playmakerek, akik képesek azonnal pozitív hatást gyakorolni a secondary és a defensive line teljesítményére. Emiatt döntött a csapat a Southern Cal produktum Armstead leigazolása mellett (képen fent), aki egy magas draft pick tehetségével bír, annak ellenére, hogy egy csapat sem merte draftolni az egyetemen elszenvedett szívrohama miatt.

Ugyanilyen fontos az is, hogy a Patriots a következő néhány hónapban értékelni fogja, hogy jelenlegi 18 szabadügynöke közül kiket lenne érdemes újra leigazolni, és kiket tudnak majd helyettesíteni, az idő előrehaladtával.


[Fotó: John Tlumacki / Globe Staff]

A hangsúlyos területek meghatározása

Az értékelési folyamat során Belichick és stábja a 2013-as szezon kezdetéig az összkép valamennyi aspektusát át fogja tekinteni, az edzői döntésektől a roster kialakításáig, és a hangsúlyos területek meghatározásáig.

Ekkor fog eljönni az ideje annak, hogy az edzői stáb állást foglaljon abban a kérdésben, hogy vajon kellően kitartottak-e a futójáték mellett, és hogy vajon jó ötlet volt-e Wes Welker helyett Julian Edelmant olyannyira favorizálni a szezon első felében. És egyáltalán, mi legyen most velük. Mindketten szabadügynökök.

Meghatározásra kerül egy lecsupaszított, a támadó játék és a védelem 2013-as működését meghatározó game plan. A játék filozófiát illetően ne számítsanak drasztikus változásra. Ez egy Tom Brady-vel, és sub-felállásokkal fémjelzett csapat.


[Fotó: Dave Martin / AP photo]

NFL combine

A combine-ra február 20. és 26. között kerül sor. A Patriots, csatlakozik az NFL közösség többi tagjához, hogy felmérjék az egyetemekről kikerülő top játékosok képességeit.

De a Patriots az eseményen kívül is a tőle megszokott gondossággal fog majd eljárni. Az országszerte szervezett pro day-ekre, és egyéni látogatásokra meghatározott stratégiát követve küldi majd ki a stábjait, hogy megtekintsenek olyan játékosokat, akik a későbbiekben akár a drafton, akár az azt követő napokban értékes ’steal’-nek bizonyulhatnak majd. Ez egy hosszadalmas folyamat, amely február második felét magába foglalva egészen április végéig tart.


[Fotó: Matt Slocum / AP photo]

Szabadügynök piac

A szabadügynök piac március 12-én nyílik meg. A Patriots 18 szabadügynökkel rendelkezik, akikkel fel kell venniük a kapcsolatot, közöttük kezdő csapattagokkal, Welkerrel, Sebastian Vollmerrel és Aqib Talibbal.

A csapatnak további kulcs játékosokat is meg kell keresnie, Danny Woodhead, Michael Hoomanawanui, Patrick Chung, Donald Thomas és Emelman személyében.

Többen vannak, így pl. a wide receiver Deion Branch, akiknek a visszatérése nem várható.


[Fotó: Charles Krupa / AP photo]

NFL draft

A draft április 25-én, csütörtökön kezdődik, és 27-én, szombaton ér véget. A Patriots 5 pickkel rendelkezik. Övék a 29. (első kör), az 59. (második kör), a 91. (harmadik kör) és további két pick a hetedik körben.

A Patriots korábban elcserélte a negyedik, ötödik és hatodik körös választási lehetőségeit [Talib, Ochocinco, Haynesworth játékjogáért cserébe -a szerk.].

A draftot követő napokban nem draftolt újoncok, és veterán szabadügynökök igazolásával a csapat elvégzi a végső simításokat az edzőtáborba induló 90 fős rosteren.


[Fotó: John Tlumacki / Globe Staff]

Edzőtábor

A Patriots számára a draft után végre eljön az újrakezdés ideje. A csapat júniusban minicampet szervez, majd július végén megkezdődik az edzőtábor.

Ekkor lehetőség nyílik arra, hogy értékeljük, milyen irányba is halad a csapat, és hogy közelebbről is megszemlélhessük a draftolt újoncokat, és a szabadügynök igazolásokat.

A Patriots az edzőtábor során, majd azt követően egészen a szeptemberi szezon nyitóig folytatja a roster finomítását.


[Fotó: Stephan Savoia / AP photo]

Néhány tipp

Amikor a 29. helyre rangsorolt passz elleni védelemmel rendelkezünk, és folyamatosan újra és újra zavarba tud hozni egy nagyobb termetű wide receiver, vagy egy dinamikus tight end, az első és legfontosabb az, hogy kezeljük a nyilvánvaló problémákat, amelyeket a vak is láthat. De mindez nem intézhető el annyival, hogy szerzünk egy jobb cornerbacket, mint ahogyan tette azt a Patriots a Talib trade-del. A Patriots-nak meg kell oldania a 3rd down védelem mélységi problémáit, egy fürge linebackerrel, olyan valakivel, mint Gary Guyton volt, annak érdekében, hogy kezelni tudja a Dennis Pittákat, vagy – Isten ments! – a következő Rob Gronkowskit.

Nyilvánvaló, hogy Brandon Spikes nem volt képes ellátni ezt a feladatot. A ProFootballFocus.com adatai szerint az irányítók 116,1-es ratinggel dobták a passzokat Spikes irányába. Ugyanezt mondhatjuk el Jerod Mayo esetében (98,9-es rating, 82,7 százalékban sikeres passz). Ha találnának egy olyan linebackert, aki a sub package-ekben képes az emberfogásra, ezzel óriási terhet vennének le a safety-k válláról, akik így jobban tudnának koncentrálni a cornerbackek támogatására.

Persze Talib újraigazolása sem ártana.


[Fotó: Stan Grossfeld / Globe Staff]

Mi legyen a prioritás a Patriots számára?

Most Önökön a sor. Mire kellene helyeznie a hangsúlyt a Patriots-nak a holtidényben? Vajon találni kellene egy új cornerbacket, újra kellene igazolni egy kulcs játékost, vagy nagyon jól kellene draftolni? Hallassák a hangjukat!

(forrás: boston.com)

Hozzászólások

2013. 02. 07. 23:35
Gordon
lemaradtam valamiről? mi az a Jason Vega?:-)
2013. 02. 07. 23:36
Gordon
bocs, mi=ki
2013. 02. 07. 23:45
Zarathorn
Parancsolj Gordon :D

Personal information
Date of birth: May 30, 1987 (age 25)
Place of birth: Brockton, Massachusetts
Height: 6 ft 4 in (1.93 m) Weight: 255 lb (116 kg)
Career information
College: Northeastern University
Undrafted in 2011
Debuted in 2011 for the Winnipeg Blue Bombers
Career CFL statistics as of 2012
Tackles 66
Sacks 12
Interceptions 0
2013. 02. 08. 00:01
"Már két Patriots igazolás is említést érdemel erre a szerepre: Marcus Benard a Brownsnál volt átlag feletti pass rusher, mielőtt motorbalesetet szenvedett volna. Tőle lehet várni, hogy beválik ebben a szerepben. Jason Vega sem feltétlenül a tipikus nyári rostertöltelék. Armsteadhez hasonlóan a CFL-ből igazolták."

Meglátjuk mire viszi.
2013. 02. 08. 00:18
Gordon
2013. 02. 08. 00:11
Brady Tamás visszaüt
CB draftról Leon Sandcastle
S Emelman (lásd cikk) - átképzés után
Pass rusher: J.J. Joule

Mélységi elkapónak még 2-3 TightEnd leigazolása

Ja és új defensive coordinator: TornyiBarnabás

:-)
2013. 02. 08. 00:58
duanebarry
Leon Sandcastle-t én is behúznám! :)(persze a 10-15 évvel ezelőtti kiadását :P)
2013. 02. 08. 05:57
Oscar
Van egy rész ami nekem nagyon hiányzik az igazolási és keresési részből.

Bevallom amikor Tálib azt nyilatkozta, hogy milyen nagyszerű végre rájátszásban játszani ( bár most elég fele más a viselkedése)...nos én ebből kiindulva nagyon örülnék , ha a következő csapatokból tudnánk szerezni erősítéseket:
-Cardinals
-Lions
-Rams
-Eagles
-Panthers
-Jaguars
-Raiders
-Chiefs

Az indoklásom a következő. Számtalanszor kiválasztottunk vagy elhoztunk problémás játékosokat , akik emberileg nem voltak nekünk megfelelők( nálam Dennard marad a kivétel), ami szinte mindig kiderült és nem csak beugrónak használnák a csapatunkat egy esetleges gyűrű reményében. Nem lehetünk biztosak egy új drafton szerzett játékosban.
Nem feltétlenül nagy nevű és nagy pénzű játékosokra gondoltam , sokkal inkább , akik a ligában vannak már pár éve és tudják , hogy olyan csapatban vannak , akiknek még a rájátszás is távoli álom , azok nálunk szerintem mindent megtennének a sikerért.

Örülnék olyan játékosoknak , akik tüzelni tudnák a többieket és a nézőket is.

Ez nem igazán szakmai vélemény volt , de remélem azért páran megérzik , hogy kellenének igazi momentumra képes játékosok , akár a speciális részbe is.

A rúgóval kapcsolatosan kérdezném , hogy milyen hosszú a szerződése?
Bevallom nálam fontos pillanatokban hibázott:
-Cardinals ellen otthon
-A Friscó ellen 31-31-nél a momentum meg volt a csapatnak , de az a rúgás...
-A főcsoport döntőn is többet vártam volna tőle.2013. 02. 08. 06:18
A mostani állás szerint 2014 lenne az utolsó éve Gostkowskinak a Patsnél.
2013. 02. 09. 15:16
_bb
G***kowski....egy pillanatramegállt az ütő, és nem tudtam mi van :D
2013. 02. 08. 07:42
lipi
Remek kis összefoglaló :).

Első és legfontosabb lépés a cap helyzet tisztázása. Ki fér bele, ki nem, kitől akarunk megválni, mennyi pénzünk lesz :)
Egyértelmű prioritás Vollmer szerződése. A megjelent kacsák és cap helyzet tekintetében én már Talibról és Wesről is lemondtam :S.

A következő: Kettejük pótlása.
Egy botrány kemény safety beszerzése.
Majd: A hosszabb kispad, rotáció és a hiányzó posztok (Cover LB, sub PR stb.).
A mélységi elkapó nálam a prioritás lista végén kullog...
2013. 02. 08. 07:56
csabesz
Nem áll szándékomban megbántani Zuri Berryt, de ettől informatívabb cikkek születnek ezen oldalon:)köszönet érte:)
2013. 02. 08. 08:28
´Szerintem ha már secondary, akkor egy jó corner Dennard másik oldalára. Láthatuuk, hogy ha a két corner rendben van, akkor a Gregory(Wilson)-D-MAc páros megoldja a feladatot.
Az álmom persze nekem is egy odacsapós strong safety lenne, de nagyobb need-nek tartom a corner helyzet megoldását. Aztán jöhet a safety és a wr, majd a cover LB.
A Dline ennyi igéretes igazolás után nem tünik olyan hely de need-nek. Középre kell egy pass rusher illetve a szélre valaki cserének még, de lehet az eddig iagzolt 3 uriember ezt megoldja.
A 3 nagy´FA közül egyiket sem tartanám meg, max Talibot, de ö sokat fog kérni.
2013. 02. 08. 09:24
kyobalu
Én úgy érzem, hogy a két CFL játékos, Armstead és Vega meglepetéseket fog okozni..Véleményem alapján, amennyiben felveszik a játék ritmusát és sebességét, akkor a fiatalokkal karöltve(Jones, Francis, Hightower), lényegesen nagyobb nyomást tudnának gyakorolni az ellen irányitójára..
A secondary azért tűnik annyira sebezhetőnek,ergyának, mert a közepes, vagy annál jobb irányítóknak van 3-4 másodpercük a játék indítására..Ez luxus..Láttuk többször, meg is szenvedtük..A szezon második felében, amikor Jones gyógyulgatott, besegített már Francis is Ninko mellett a nyomásba, akkor kifejezetten brutális, nagy nyomásra képes, agresszív védelmet láttam, tapasztaltam..Kifejezetten látványos sackekkel, QB hitekkel, passzleütésekkel..Én erre vinném el a vonalat...Wilfork mellé kell egy besegítő DT, aki mozgékony,mégis fizikális, s segíthet a zseb "rányomásban" pressziót gyakorolni középen..Ha ez megvan, akkor a széleken kifejezetten fizikális,gyors irányváltásokra képes, s viszonylag magas DE-k nagyon sokat tudnak jelenteni..Szerintem erre a játékra képes Jones, Francis, Armstead, s Vega is..Sőt szerintem a széleken Hightower is bevethető lenne néha..Tehermentesítené Ninko-t..Valami hasonló jellegű nyomás gyakorlás mint a NYGiants-ben JPP-ék...Ezzel elképesztően javulna a secondary munkája...Persze oda mindenképpen kell egy minőségi CB, s amennyiben lehetséges egy hardhitter safety...Nekem az az érzésem, hogy BB-ék valami ilyesmi vonalat akarnának erőltetni..Amennyiben nagyobb volt a nyomás elöl a front7 munkájában, akkor a Talib-DMC-Gregory-Dennard tengely kifejezetten pofásan, nagyobb gondok nélkül működött..A védelmünk fiatal, a front7-ben sok a tehetséges játékos..Nálam az elsődleges need: NT-CB-DE-SS..
2013. 02. 08. 12:01
Montesclan-pats
Maximálisan egyetértek a felfogásoddal, a védelem megerősítése mindig drágább, de nagyobb pluszt ad a játékhoz, mint az offense erősítése.
A nyomást gyakorló, de futást megállító 4-es védőfal a prioritás.
A linebacker sorba kifejezetten passz szituációkra kellene egy mozgékony cover-ben jól teljesítő atletikus gyors játékos. Azt gondolom a sec-ben alkalmas emberek Cb Dennard, slotban Arrington, Safetyként: Gregory DMC csere:Wilson Chung Másik oldali cb kérdéses, ha a hozzáálása nem változik, akkor hiába jó nem tarthatjuk meg Talibot, helyette kell valaki. plusz némi depth.
Az O-fal elsődleges, a futószekciót egyben kell tartani, Demps visszahordóval kiegészülve, tőlem Bolden is maradhatna. Woodhead viszont szerintem nagy tévedés első play-es kezdő futónak, ahhoz gyenge, arra Ridley vagy Bolden alkalmasabb, esetleg Vereen. Woodhead és Vereen azonban inkább futó- elkapó.
És több szót nem ejtenék az off-ról, mert szerintem ha senkit nem igazolunk és Welker elmegy, mert elmegy , mert nagy pénzt akar és megérdemli, ezt a játékot akkor is tudjuk hozni, én csak arra helyezném a hangsúlyt,hogy 3 elképesztő jó TE-ünk van (Hörni, Gronk, Ballard) és még Homonnai plusz Fells.
WR:Lloyd Edelman ,Ebert felállásra szavazok, de akár Aiken vagy André Holmes is beválhat, bár Amendola-t szívesen látnám, szerintem Edelmannal ketten megoldhatnák Welker helyettesítését.
Viszont alapból CUT vagy nem hosszabítanék: Spencer Larsen, Cuni, Love, Ras I, Ebner, Allen, Cole, Tracy White, Pryor.
Amíg Brady irányít, mindig esélyesként lépünk a pályára- ez nálam a legnagyobb szállige lett.( Dom-tól vagy gsn-től származik)
2013. 02. 08. 12:26
lipi
A védekezőfelfogásunk részben kényszer hatására változott év közben. Az elképzelés zanzásítva: a dline 4 emberes PR-t használva omlassza a zsebet, mindenki más zónázik. Zónázás közben, ha jó a helyezkedés, apró INTekkel megzavarni az ellen támadójátékát és lezárni a passz sávot, ezzel párhuzamosan a futást nullázni. Na, ezt a játékot nem sikerül évek óta alkalmaznunk. A félidei változtatás, Talib és Dennard belépésével és az LB-k passzvédekezési hiányosságainak felismerésével, eredményezte, hogy keményebb blitz sémákat hívtunk, jóval több emberrel támadtuk az irányítót és bíztunk a DB-kben, hogy meg tudják fogni az emberüket. Ez eredményezte a passz elleni védekezésünk javulását és a futás elleni védelmünk romlását.
A lényeg. A kérdés igazából az, hogy BB a hiányzó emberkék (cover LB és tsi) beszerzésével visszatér-e a zóna és 4 emberes rushoz vagy marad a több emberes blitz. Kb ettől függ, hogy milyen needek lesznek a csapatnál. Legalábbis én így látom, de ha ordas baromságot írtam, akkor remélem valamelyik szaki helyretesz :).
2013. 02. 08. 10:38
gkonsen
McNabb TOP10 QB:

http://www.nfl.com/videos/nfl-network-total-access/0ap2000000137303/Where-does-Flacco-land-on-Top-10-QB-list

A vereseg kapcsan voltak olyan velemenyek, hogy TB mar nem eleg jo. McNabb listajatol fuggetlenul is, en meg jopar evig rabiznam a csapatot.
2013. 02. 08. 16:07
MaYo#51
Én viszont csak addig bíznám rá a csapatot amíg a mostani szerződése tart és én személy szerint, ha a döntés hozók között lennék, nem hosszabbítanám meg neki a szerződését. Félre értés ne essék, nagyon szeretem a játékát és az egyik legjobb irányító szerintem, de ne csak az alapszakasz meccsen legyen meg benne az a tűz (amit láttunk az 49ers ellen a második félidőben is pl.) és ne csak akkor legyen a csapat vezére, hanem a PO-ban és a SB-on is. Az utóbbi években mind a PO-ban és a SB-on mint egy első éves irányító viselkedett és megremegett. Nem lesz már fiatalabb és nem lesz már pontosabb, sőt... Ez az év még menjen le vele, de a szerződésének utolsó évében inkább Mallett-en legyen a hangsúly és TB teljes vállszélességgel támogassa őt; amit még nem adott át neki tudásban, abban segítse. Lehet sokaknak nem tetszik ez most, de személy szerint nekem ez a véleményem!
2013. 02. 08. 16:12
Lucius
Amíg az TB a legjobb 10-be benne van nincs értelme cserén gondolkodni, mert jó eséllyel rosszabbat kapnánk nála. Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy a top 10-nél rosszabb lesz valaha.
Érdekes, hogy ha valakinek van egy jó éve, azonnal a legjobbak között tartják sokan számon. Flacco-ról tavaly még mindenki looserként beszélt, most meg már nem tudják hová dicsérni. Szerintem a jó irányító éveken keresztül, konzisztensen jó eredményeket hoz, nem egyszer-egyszer véletlenül.
2013. 02. 08. 13:00
A "Chat with Mike Reiss" rovatban volt egy vélemény, amely szerint 2001 és 2004 között sokkal keményebb volt a Pats védelme, mint azóta. (Igaz, hogy a szabályváltozások okán ma már nem szerelhetné Ty Law ugyanúgy Marvin Harrisont, mint egykor.) Bár ebben az időszakban 3 SB-t nyert a Pats, ez inkább a védelemnek volt köszönhető. 2005-óta sokkal jobb a támadójátékuk ("a valaha létezett legjobb támadójátékot játszó csapatok"), és Brady is sokkal jobb irányító 2005-óta, mint azelőtt volt, de a fizikális, kemény védelmek ellen rendre elbuknak (pl. Ravens, Giants, Jets). Brady pont akkor nem képes újabb SB-t nyerni, amikor igazán a csúcson van.

Bár talán túlzottan leegyszerűsíti a dolgokat, de valahogy úgy érzem, van benne igazság...
2013. 02. 08. 16:30
MaYo#51
2013. 02. 08. 14:29
Montesclan-pats
3-mal fentebb én is emiatt érzem úgy,hogy befejeztük az off (lényegi)erősítését
2013. 02. 08. 14:32
pat68
Én úgy érzem mióta Tedy Bruschi visszavonúlt nincs olyan ember a csapatban, de főleg a defben aki összefogná, vezetné, inspirálná a társaságot. Lehet tévedek. Egy ilyen alkatú vezető az adott keretből is többet tudna kihozni, csak sajnos direkt ilyet nem lehet draftolni! :-) Valaki vagy ilyennek születik vagy nem.
2013. 02. 08. 15:00
Igazat adok neked és ebben a vonatkozásban mindig csodálkozom, hogy az utóbbi években majdnem mindegyik magasabb körös draft pickre azt írták, hogy igazi vezéregyéniség és képes tüzelni a csapatot. Ehhez képest túl sokat nem látunk ebböl. Mondjuk lehet, hogy csak a Pats nem követi azt a sémát, hogy a kamerák elött üvöltöznek, hogy "kemények vagyunk, lerobbantjuk az ellen tökét".
2013. 02. 08. 22:09
patriot72
Ezzel nagyon egyet értek,Tedy Bruschi 1000x jobb védő mint Ray Lewis
2013. 02. 09. 10:59
pat68
+1! És jobban megérdemelné a HOF tagságot!
2013. 02. 08. 18:22
max350
A Postások elleni vereség után leírtam már egyszer:
Szeretném előre leszögezni, hogy ez a véleményem, lehet vele egyet érteni, lehet vele vitatkozni, de megkérnék mindenkit, hogy ne személyeskedjünk!!!
Tehát, én úgy gondolom, hogy amíg nem lesz egy elit D-nk az életben nem nyerünk SB-t! BB-ék elindultak a SB nyerések után egy másik úton, elkezdtek felépíteni egy elit O-t. Na, ez tényleg sikerült! De, amikor elit D ellen játszottunk a PO-ban, vagy a SB-ban mindig megölték a támadó focinkat! Ka az O 70%-on teljesít akkor W, ha alatta akkor kikapunk!
2007. Giants, elit D, megölik a támadó játékunkat, vereség a SB-ban.
2008. TB sérült.
2009. Wild Card kőr, Postások, elit D, megölték a támadó focinkat, vereség.
2010. Konferencia elődöntő, Jets, őket nem nevezném elit D-nek, de sikerült megölniük a támadó focinkat, vereség.
2011. SB, Giants, elit D, megölik a támadó focinkat, vereség.
...és, 2012, nos ezt mindenki tudja, látta a Postások ellen....
És, még valami. Tavaly a Konferencia döntőjébe 3 brutál jó védelem került be, Giants, Ravens, 49ers. Ki nyert? Egy elit védelem!
Idén a Konferencia döntőben 2 brutál védelem, Postások, 49ers...és ők játszották a SB-t (sajnos)!
Lehet itt beszélni Wes Welkerről, WR-ról a drafton, de szerintem a védelmet kell megerősíteni...mint tudjuk a támadók nyerik a meccseket, a védelem a bajnokságot!!!
2013. 02. 08. 18:38
Lucius
De nem a védelem szerzett 34 pontot a Ravensnél... viszont kapott 31-et az elit D-jük. Amúgy igazad van, kellene elit D-is, de elég lenne egy olyan Elit O is, ami bárkinek kioszt 30+ pontot. Mert nem mondhatjuk, hogy jó az O, amíg nem tud mindenki ellen produktív lenni. Azért ciki, hogy a 49-ers több mint kétszer annyi pontot szerzett a postások ellen, mint a Pats, aki az O-ra a legbüszkébb.
Felmerül a kérdés, nem a game-plan volt rossz? Hiszen a Texans D-t simán szétkaptuk, pedig nem mondanám sokkal rosszabbnak, mint a Ravensét.
2013. 02. 08. 18:56
lipi
2007. Colts vs Chicago. Colts.
2010. Saints vs Colts. Saints.
2011. Green Bay vs Steelers. GB.

Egyik győztes se a beton védelméről volt híres. Szóval nem mondanám ki egyértelműen, hogy csak az elit D nyerhet SB-t.
Akiktől kikaptunk a példád szerint:
Giants, Ravens, Jets. A Giants és a Ravens borzalmas matchup nekünk. Ami a mi erősségünk, az ellen ők is nagyon jók, ami a mi gyengeségünk, az az ő erősségük. Mégis a két bukott SB nüanszokon múlt. A Jets pedig csoport rivális. Mindent tud rólunk amit lehet. Sőt annál is többet. Azon a meccsen nekünk nagy volt a mellény és nem voltunk elég felkészültek...
Amíg olyan vezéred van, mint TB, addig nem a D-t kell erősíteni, hanem az O-t folyamatosan toppon tartani. (Szerintem úgy lehetsz sikeres, ha az erősségeid fejleszted és a gyengeségeid takarod, nem pedig úgy, hogy a gyengeségeid húzod fel átlagos szintre, ám az erősségedet nem fejleszted közben...)
2013. 02. 08. 19:45
sixt
Sziasztok! Ma együtt ebédeltem egy kollégámmal aki Saints drukker de szimpatizál velünk is. Beszélgettünk mindkét csapat jövőjéről és közben ránéztünk a pats.hu-ra ahova fel került ez a cikk. Először is el kezdett rettenet módon irigyelni engem, hogy én hova is tartozom, majd hogy Ő sehol nem tud tájékozódni a Saints-ről lévén nem nagy nyelvzseni, és Magyar oldal kevés van. Persze büszke voltam és KÖSZÖNÖM a szerkesztőknek. Aztán elolvastuk a cikket és elkezdtünk a magunk módján elemezni. A kolléga is hasonló véleményen van sokatokkal, még pedig a védelem rendbetételére vonatkozóan. De Ő egy érdekes szóhasználattal élt, mármint hogy merre menne a Patriots helyében. A jelzők így hangoztak a piszkos, koszos, mocskos védelmek nyerik a meccseket. Itt rögtön megjegyzem hogy nem negatív értelemeben mondta a dolgot. Próbálom is megmagyarázni.
Fordított sorrendben a közelmúlt SB győztesei Ravens (R.Lewis, E.Reed, T.Suggs,) Giants (J.P.Paul, J.Tuck, O.Umenyiora) Green Bay (C.Matthews, D.Bishop) de a Saints Vilmáékkal, előtte a Steelers Polamaluékkal stb stb. Emblematikus, karakteres zsivány csávók a védelembe, amolyan jó értelembe vett a gengszterek. Tűzzel, motivációval. Koszos kemény utcakölykök. A kolléga így folytatta, figyelj uram meg ne sértődj de a Patriots túlságosan jófiús csapat, nincsenek benne csibészek. Nincsenek maradandó arcok akik megfordítják a meccset, ha nem lenne köztünk napi munkakapcsolat azt sem tudná ki az a Ninko, meg Mayo, meg Spikes. Welker, Brady, Woody, Edelman azt mondja olyan fehér fiúk csapata, olyan izé ... Kérdi értem e ?? És azt mondtam magamba hmm van benne valami. Ismerem a SB-k történetét tehát tudom hogy hogyan zajlottak azok a meccsek. Tudom nem csak ezek az emberek befolyásolták, de még is egyet kell hogy értsek a kollégával még ha fáj is egy kicsit. Ez csibész gengszter éra nálunk is meg volt: R.Harrison, T.Bruschi, A.Samuel, M.Vrabel, R.Seymour, T.Warren
Remélem értitek mit akartam magyarázni :)
2013. 02. 08. 20:27
max350
Igaza van a kollégáddal sixt!!!
2013. 02. 08. 20:28
max350
kollégádnak akart lenni...
2013. 02. 08. 23:05
Gordon
sziasztok!
a legjobb 6-8 csapat tudása között nüansznyi különbségek vannak. Nem csak azért nyertek a fenti csapatok SB-t mert elit volt a D vagy az O, hanem mert mentálisan felkészültek voltak. A game plan-ek akkor megfelelőek ha megtudja az adott csapat valósítani. A labdákat el kell kapni, a 3 kisérleteket kivédekezni de persze ez nem mindig sikerül..na ilyenkor kell egy jóértelemben vett "lelkifröccs" attól a valakitől aki erre a megfelelő (PL.ravens- Ray, NO- Payton, )a mi csapatunknál nincs ilyen (és a texans-nál , denver-nél sincs ez tisztán látszott) mi jó kis "munkáscsapat" vagyunk, felmegyünk a pályára elvégezzük a feladatunkat , leülünk a padra és ha összejön akkor iszunk egy 1et , ha nem akkor ülünk és nézünk a nagy semmibe.Szóval nincs a csapatunkban karakter , ne legyünk naivak TB nem az, ő inkább hisztis, persze néha van benne tűz de az is inkább dacból, hogy megmutassa mennyire jó QB (lásd frisco meccs)...jó nézni , hogy sok csapatnál összegyűlnek valaki köré aki "vezeti" őket , hallgatják, bólogatnak a "most menjünk ki és basszunk oda nekik " végszóra (bocsi) kimennek és sokszor erőn felül teljesítenek. Véleményem szerint BB az utobbi időben szándékosan nem engedi, hogy egy-egy játékos igazi vezérré váljon, lehet, hogy ő próbálja eljátszani ezt a szerepet dehát...én így látom.
2013. 02. 09. 10:58
pat68
Én is ezt írtam, hiányolom a "Vezért"! De nem hiszem, hogy BB nem engedi, inkább nem tud/akar olyat idehozni a csapathoz, aki azzá válna. TB ilyen volt 2005-2008 között, együtt élt a játékkal, vezette az O-t, de a sérülése és az elvesztett SB után megváltozott. Félreértés ne legyen, ő a legjobb, de ez a változás megtörtént. Mind ha a kiváló játékosból tökéletességre vágyó profivá változott volna, egy kicsit kiveszett belőle a szenvedély, a játék szeretete.
2013. 02. 09. 06:05
Jay
Egy kis off:
Ha igaz a cikk akkor nem semmi pénzről van szó:

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Denver Broncos valószínűleg franchise taggel láncolja magához kiváló támadófalemberét, Ryan Cladyt, csakúgy, mint a bajnok Baltimore Ravens a 47. Super Bowl legértékesebb játékosának választott Joe Flaccót. Az irányító exkluzív taget kaphat (ennek értelmében másik csapat nem tárgyalhatna vele), így pedig 20.5 millió dollárt kereshet majd a 2013-as szezonban.
2013. 02. 09. 10:08
Lucius
Nem hiszem el, hogy Flacco ennyire jó játékos. Szerintem ennyit nem ér. Megnéztem az összefoglalóban a TD passzait, azoknak a játékosoknak bárki odadobta volna a labdát az NFL-ből. Aláírom hogy jól játszott a rájátszásban, de ne felejtsük el, hogy éveken át csak szenvedett... és idén is volt pár katasztrófális meccse.
2013. 02. 09. 11:15
cescf4
dettó, az az igazság hogy én még Elishát se tartom elitnek, oké nyert két SB-t de attól még nem tud kiegyensúlyozottan jól játszani, nálam ez az elit QB ismérve, Flacco idén hol jól hol rosszul játszott (idegenben rém gyengén, otthon tényleg jól)
amíg ez nem változik addig nálam nem lesz elit QB
2013. 02. 09. 11:06
orrrion
Jogos. Nem ügyetlen irányitó, de most a PO-ban valami olyan szerencseözön állt mellé, ami még a kis Manningét is felülmúlta. Legalább 4 olyan dobása volt a meccseken, amik levédekezése kabaré volt,mindegyikből illett volna egy átlagos védelemnek interceptiont csinálnia. ( Gondoljatok a Denver elleni két dobásra, ellenünk is volt, a döntőben is ) Ilyen egy életben egyszer van, kiváncsi vagyok jövőre mi lesz velük.
2013. 02. 09. 11:32
Lucius
Nem lepődnék meg, ha úgy járnának, mint a Giants idén... Pláne, ha Flecco-nak megadják a gigapénzt, nem sok hely marad új játékosokra, hogy pótolják az esetleges távozókat. A 49-ers viszont még jobb lehet jövőre...
2013. 02. 09. 12:34
Lucius
Megszámoltam, Flacco az alapszakaszban 7 meccsen passzolt kevesebb, mint 200 yardot (bár az utolsón azt hiszem nem ő játszott). TB vagy Brees egy meccsen sem bénázott ilyet. Ez azt jelenti, hogy a meccsek 1/3-ban használhatatlan volt.
Sajnos a rájátszás statisztikáit nem tudtam előkotorni, de ennek alapján leginkább azon kellene gondolkodnia, hogy maradhat-e a csapatnál.
2013. 02. 09. 13:28
Jelen állás szerint Cam Cameron egy idióta volt. Évek óta lehetett mondani a Ravensről, hogy mikor rúgják már ki végre, mert szurkolói szemmel is teljesen érthetetlen volt, hogy mit csinál. Harbaugh kicsit várhatott volna még a váltással. Ekkora javulásra szerintem senki sem számított Flaccótól, de az tény, hogy ilyen PO run után nyugodtan fizessék csak ki a nagy pénzt neki az SB győzelemért (még akkor is, ha a Ravens menetelés egyik agyonhallgatott oszlopa a támadófal volt).


Ami a statokat illeti: a

mióta Caldwell hívta a játékokat (dec. 10-én rúgták ki Cameront, 16-án már meccs volt), egy Denver elleni vereség a legelső meccsen (254 yard, 2TD, 1INT, 50%, 6.4y/a), majd azt követően 115-ös passer rating, 13 TD, interception nélkül. Közel 300 passzolt yard meccsenként és öt győzelem, közte 4 PO siker és Super Bowl.
2013. 02. 09. 14:00
Lucius
Azért várjuk meg a következő évet. Ez valóban nagy javulás, de lehet, hogy inkább Caldwell keze van a dologban. Úgy tűnik sikerült meglepni az ellenfeleket.
2013. 02. 09. 13:37
cescf4
PO-ban az irányító mutató átlaga 118-as, ami nem kicsit jó, és tudjuk hogy csak a PO számít, steelers megtette nekik azt a szívességet hogy (előző évekhez képest) könnyen bejussanak a PO-ba és utána tényleg nagyon jól játszottak, sajnos ez Flacco-ra is igaz volt

Ezzel szemben pl TB-nek egy SB menetelésén sem voltak ilyen számai, sőőt az utóbbi időben megfigyelhető hogy a PO meccsekből egyen mindig alul múlja magát (70-80 alatti ratinggel)

számomra inkább ez a legnagyobb kérdés a jövőt tekintve hogy TB 3 v 4 meccsen folyamatosan tud-e önmagához képest jól játszani a PO-ban, ha nem akkor tényleg csak az "elit" védelemben bízhatunk vagy abban hogy azon a napon mikor TB-nek megint nem megy, a védelem magára talál és nagy játékokat hajt végre (+szerencse) mint tavaly AFC döntőben
2013. 02. 09. 14:08
Lucius
Hagyjuk már ezt a szerencse dolgot. Mikor nyerünk 2-3 ponttal, azt mondjátok szerencsénk volt, mikor kikapunk ugyanennyivel, akkor meg rosszul játszottunk és mindenkit le kell váltani (lehet, hogy Te nem mondod, akkor nem neked szól).
Úgy emlékszem, a tavalyi meccsen szinte végig vezettünk, a Ravens meg "csak" jött utánunk. A végén minden összejött nekik, mikor kockáztattak, kivéve a fieldgoal. És azért ne feledjük, hogy még csak egyenlő lett volna... ehhez képest mindenki úgy beszél erről, hogy ha berúgják, megnyerték volna meccset. Ilyen alapon ha tavaly WW nem droppol, megnyerjük simán az SB-t, mégse mondja senki, hogy megérdemeltük volna azt a győzelmet csak balszerencsénk volt.
2013. 02. 09. 14:28
cescf4
én a szerencsét tényleg csak arra értettem hogy azt a FG-t kb amatőr szinten is illik berúgni, ezen kívül is nyerhettünk volna(OT-ben), de az se TB napja volt sajnos
2013. 02. 09. 13:09
dartib83
Remek cikk! Gratula!
Nekem mindegy kit/kiket igazolunk/tartunk meg vagy küldünk el.
A lényeg (számomra):
Just win, baby! :)
2013. 02. 09. 23:20
lolvin
DoM

off
Tyrann Mathieu-val mi a helyzet? ő meddig csuszhat, tudom, h voltak vmi drogügyletei, meg ha jól tudom kihagyott egy évet de szerinted érdemes lenne draftolni? BB jól szokta kezelni a balhés "kölköket"...
2013. 02. 10. 12:50
-kRiSi12-
Én is kíváncsi lennék a véleményedre DoM,vele kapcsolatban.Örülnék neki a 6.,7. kör környékén.:)
2013. 02. 10. 22:39
Nem hiszem, hogy komoly tényező lesz CB poszton az NFL-ben. Negyedik-ötödik CB, aki elsősorban punt returnel és dime felállásban be tud segíteni a slotban. Szerintem ez nála a plafon NFL karriert illetően, aminek beteljesülésére minimális az esély a pályán kívüli problémák miatt. Nem áldoznék rá picket.
2013. 02. 11. 00:37
lolvin
Kösz DoM

Kicsit azért csalódott vagyok,kicsit többet vártam volna egy Defensive Player of the Year játékostól,kár h ez vele a helyzet, abban reménykedtem, h lehet egy Dennard féle fogás belőle...
2013. 02. 11. 19:57
Oscar
Úgy látom , hogy egy régebbi momentumot nem igazán említett senki.

A győzelem-vereség mérkőzéseinél sok indok volt , ami teljesen érthető volt és néha elfogadható , de fájó is egyben.

A mi korszakunkban nálam a legfájóbb Indyben a Colts ellen 2006-os szezon főcsoport dőntője okozta a nagy törést és akkor még mindenki a fedélzeten volt és emlékezetes + 21 ponttal mentünk. Akkor törték meg a "veretlensége" szériánkat.

A másik pedig , hogy az egészséges Gronk nélkül játszottuk az SB-t és most a rájátszást!
Tisztán látszik , hogy a legnagyobb és legerősebb célpontunk nélkül a támadó gépezetünk az igazi kihívásokat nem tudta kezelni.

Ebben a szezonban már négy egészséges TE is lehet nálunk , amivel min 11-5 vagy 12-4-es mutatóval roboghatunk a nagy Almába a gyűrűért!!!Hozzászólás a(z) Ez vár a Patriotsra bejegyzéshez