Menetrend

Felkészülés a Seattle futójátéka ellen

2015. 01. 25. 15:02
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Egy hét múlva a Super Bowlon valódi próbatétel vár a New England Patriots futás elleni védelmére, amikor Marshawn Lynch és Russell Wilson kettősét kell megállítaniuk a Seattle Seahawks ellen.

Figyelem és tisztánlátás: ez a legfőbb szempont a Seahawks domináns futójátéka ellen.

1

Szokatlanul hangzik, de több Patriots játékos is azt hangsúlyozta, hogy még az erőteljes futószörny és a liga legjobban futó irányítója ellen is a kulcsot legalább annyira a védők szemében és eszében kell keresni, mint a karok és vállak puszta erejében.

Lynch a negyedik legtöbb yardot futotta az alapszakaszban az NFL-ben (1306 yard). Futóátlaga pontosan ugyanannyi volt, mint amit DeMarco Murray ligaelső futó letett az asztalra (4.7 yard), miközben éppen a dallasi futóval holtversenyben tizenhárom futott touchdownnal állt az idei rangsor élén. Nehéz lenne nála jobb erőfutót találni, de ez nem azt jelenti, ha terület nyílik előtte, akkor nem tud bármikor egy-egy nagy játékot kirázza a kisujjából.

Wilson 849 futott yarddal holtversenyben a tizenhatodik legtöbbet szerezte idén, amit 7.2 yardos átlaggal és hat szerzett touchdownnal támogatott meg. Kétszáz yarddal futott többet, mint a következő legjobb irányító az alapszakaszban.

Kettőjük erejét még fokozza a „read option”, amely során Wilson a védők reakció alapján dönthet, hogy megtartsa-e a labdát, vagy továbbadja-e Lynchnek? Kellemetlen nyomás alatt tudják ezzel tartani folyamatosan a védelmet.

Minden a futójátékkal kezdődik – mondta Duron Harmon, amikor a seattle-i támadójátékra való felkészülésről beszélt. – Két olyan játékos van állandóan pályán, akik komoly kárt tudnak okozni futásaikkal. Ha nem lenne elég, ez kiváló alapot teremt a play-action passzokhoz.

A Patriots saját csoportjában is vannak csapatok, akik idén is használták a read optiont, tehát a new englandi védelem számára ez nem újdonság. Viszont a Seahawks precizitását a kivitelezésben és a rendelkezésükre álló játékosokat össze sem lehet hasonlítani például a Dolphins vagy a Jets által bemutatott változatával a read optionnek.

Mégis a Patriots védők úgy érzik, hogy a read option megállítására tett erőfeszítések és taktika tökéletes összhangban van a klub nem hivatalos szlogenjével: csak a feladatoddal törődj!

Hosszú ideje játszok már read optiont is használó támadókkal szemben – mondta magabiztosan Rob Ninkovich. - A valóságban minden a szemeken múlik, és hogy mit látsz velük a játék során. Pontosan tisztában kell lennie az embernek, hogy mit nézzen, figyeljen és egy percre se feledkezzen meg róla, hogy két milyen játékos készül éppen futni a labdával. Végig tudni kell mindenkinek, hogy mi is történik éppen a pályán.

Mindenkinek teljesíteni kell a feladatát. Mint minden más játék során, mindenkinek van egy feladata, utasítása, amit végre kell hajtania. Ehhez csak olvasni kell a támadás kibontakozását az előre meghatározott kulcsokon, jeleken keresztül. Minél gyorsabban ismeri fel az ember ezeket a jeleket, iránymutatókat a játék közben, annál gyorsabban tud rá megfelelően reagálni.

Tudni kell, mire figyelünk és csak tesszük a dolgunkat – mondta Harmon is.

Alan Branch első idényét tölti a Patriotsnál és 2012-ben első kézből tapasztalta meg edzéseken a read option játékokat Wilson újoncévében. Nem gondolja, hogy ez bármilyen előnyt jelent a számára, amikor Vince Wilforkkal és a védőfal többi tagjával majd pályára lép a Seattle ellen.

Csak tenni kell a feladatodat a pályán – ismételte társai mondandóját Branch is. – Ha az irányítóra kell figyelned, akkor az irányítót kell megállítanod. Ha a dive futást, akkor a dive futást. Akárcsak az optiont. Fegyelmezetten kell játszani. Ennyi a titok.

A Gillette Stadium öltözőjében nem volt különvélemény abból a szempontból, mennyire fontos is lesz Lynch és Wilson megállítása a XLIX. Super Bowlon.

Csak akarat és elszántság kérdése – mondta Dont’a Hightower. – Hiába a földrevitel, szerelés állandó gyakorlása edzéseken. A végén úgyis minden az akaraton múlik. Ha valaki nem teszi oda magát keményen meccs közben, akkor annyi volt. Mindenkinek a labdát kell támadnia és mindenkinek elszántan akarni kell az ütközéseket. Erről szól a történet. Végre kell hajtani a feladatunkat.

A feladat végrehajtása a szemmel kezdődik, majd fejben folytatódik, és végül azzal végződik, hogy fizikailag képesek lesznek-e a földre vinni Lynchet és Wilsont? Ha a három fázisból az egyik is kiesik bármelyik védőnek a pályán, akkor az nagyon jó eséllyel yardokat fog jelenti a Seattle támadó részére, ami akár nagy játékokká is fejlődhet.

A read option elleni játéknak nagy szerepe lesz abban, hogy csapatként mennyire tudunk sikeresek lenni a mérkőzésen – fejezte be Hightower.

Lynch, a nevettető

Amellett, hogy Lynch az NFL egyik legjobb futója, komikusnak sem utolsó, mert mindig van visszhangja az interjúinak. A legtöbb szurkoló pontosan tudja, hogy a Seahawks sztárját egyáltalán nem izgatja a média. Amikor olykor mégis interjút kell adnia, gyakran ugyanazt válaszolja az összes kérdésre.

Egyikünknek sem újdonság – mondta Hightower óriási mosollyal az arcán. – Elég nyilvánvaló, hogy nem szeret a médiával beszélni. Sokan érzünk hasonlóan, de ez egy olyan dolog, ami alól nem lehet kibújni.

Hightower mindig készségesen áll a riporterek rendelkezésére, de semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy Lynch mindent megtesz, hogy elkerülje az interjúkat: szerintem vicces és biztos vagyok benne, hogy sokan másik is nagyon mókásnak találják.

Senki sem hiányzott az edzésről (videó)

Bryan Stork ismét ott volt az edzőpályán, miután térdsérülés miatt ki kellett hagynia az AFC döntőt. Az edzést ismét a fedett pályán tartották a Dana-Farber Csarnokban. Az újonc center térdgépet viselt és a térdét alaposan át is kötözték. Az edzés elején úgy tűnt, hogy nem akadályozza a játékost a térde futás közben.

Chris Jones szintén hiányzott az AFC címmeccséről könyöksérülés miatt, amit még a Ravens ellen egy fordulóval azelőtt szenvedett. Egyike volt az utolsó játékosoknak, akik megérkeztek az edzésre. Rögzítőgépet viselt a bal könyökén.

A két súlyosabb sérüléssel küzdő játékos tehát edzett. Mindenki jelen volt a gyakorláson.

Egyéb

„Hajrá Patriots” feliratú zászlót állított ki a csapat a Gillette Stadiumnál, amit bárki aláírhat jókívánságaival együtt keddig, amikor a zászló követi a Patriots csapatát Arizonába, ahol a csapat öltözőjében kerül kitűzésre, hogy mindenki láthassa és érezhesse a szurkolót támogatását.

Vasárnap is edzést tart a New England Foxboróban, aztán másnap felkerekedik a csapat és hétfőn elrepülnek Arizonába.

Forrás: patriots.com – Andy Hart

Hozzászólások

2015. 01. 25. 15:32
nosbiglem
Végre valami olvasható írás, és nem a labdákról szóló médiacirkusz.
Még többet ilyet. Labdákat meg felejtsük.
2015. 01. 25. 16:07
Tibi Twelve
Ez nagyon jól jött :-) egyébként a Patriots.com on teljes labda ignorálás van, ha eltöltesz kis időt ott, el is felejted a cirkuszt.

Amugy tavaly a Denver levette a pályáról Lynchet azon a meccsen, nekünk is menni fog.
2015. 01. 25. 16:19
Tibi Twelve
10 perc múlva Nfl Network, félórás összefoglalók a 2001,2,3,4 Super Bowlról
2015. 01. 25. 16:34
CJ95
Ja tényleg ma van a pro Bowl !
2015. 01. 25. 16:36
azimut
amúgy szerintem ha Chung nagy meccset játszik és mindig jól fog fellépni a futás ellen akkor nyerhetünk :D a maradék rész azon múlik hogy a boxba tartsuk Wilsont :D
2015. 01. 27. 20:46
Lalika
Bizony, nagyon jó lenne ha 3. és sok esetén nem futkorászhatná be keresztül-kasul a pályát mint a GB ellen. Mert csúnya volt látni ahogy azt a két hosszú játékot megcsinálta.
2015. 01. 25. 17:23
gabo2061
Nagyon jó cikk, végre foci az irigyek fogáskeresése után. Jó hallani, hogy MINDENKI a pályán van. Hajrá PATS!
2015. 01. 25. 18:09
narbony78
A győzelem kulcsa cukorkaevő szörnyeteg megfogása és Wilson korlátozása. Gyakorolhatnánk megint seprűvel a Hawks védelme ellen is...
2015. 01. 25. 18:12
Whitealert
Szerintem meglesz a győzelem. Az utóbbi két meccsen olyan zseniális játéktervünk volt és remek döntések kritikus szituációban, hogy bízom a sikerben. Az is lehet, hogy váratlant húzunk és szétfutjuk a Seattle-t. (Persze ez csak vicc, vagy mégsem?)
Lynch-et és Wilsont megállítani fontos lehet, de szerintem a passzjátékok se olyan gyenge, mint amilyennek bemutatják őket, ha Wilsonnak jó napja van akkor nagy játékokra képes. Szerintem 3-7 pontos győzelem lesz a vége egy végletekig szoros meccsen. :)
2015. 01. 25. 19:32
narbony78
Valamiért nem játszatta az öreg a Grey gyereket. Nem hiszem, hogy a késést számolta fel neki ennyire. Valamiért én neki szánok kulcsszerepet a futásban. A meglepetés ereje! Mit bánom én, ha nem Brady az MVP, csak nyerjünk egy ponttal...
2015. 01. 25. 19:33
Tibi Twelve
Wrightot is előszedhetik, voltak nagy meccsei,de jegelték a playoffban
2015. 01. 25. 20:06
darth king
Igen, én is gondoltam rá, hogy az igazi 2TE-s játékokat is elő fogják szedni a polcról
Gronkright :-)
2015. 01. 26. 00:10
Whitealert
Wright-nak én is örülnék. Grey-t nem hiszem, hogy sokat látjuk, mert Blount teljesítménye elég megbízható volt a Colts ellen ráadásul nagyon labdabiztos volt esőben is. Fontos lenne, hogy ne legyen fumble a részünkről, és Tom ne dobjon INT-et.
2015. 01. 26. 19:14
narbony78
De Blountra készülni fognak, Greyre ellenben nem. Hidd el, nem megy neki az edzői gárda még egyszer kiszámítható játékkal a Superbowlnak!
2015. 01. 25. 19:02
sixt
Szerintem Jamie Collins lesz a kulcs ! Nagy játékot várok tőle és akkor meg lesz a győzelem. Természetesen sok ember jó játéka kell a kupához.
De érzem ez megint az Ő napja lesz !
2015. 01. 25. 19:15

:) Collins nálam i nagy kedvenc, DE nem egy emberen fog múlni. CSAPAT-ként kell legyőzni a Hawkst. Off-Def-ST...s szerintem ez az előnyünk. A támadóalakulatunk jobb annyival a Hawksénál:) persze defense oldalon oldalon a Hawksnál az előny, de a mi D-nk alacsonyabb pontszámon tudja tartani őket, mint a Hawks a mi Offense-ünket egy egészséges Gronkkal. Sztem ezért is volt hülyeség Lane-től "kihívnia" Gronkot...ha elkapással, ha blokkolással, de G-Force büntetni fog, ebben biztos vagyok. A special team szvsz nagyjából egál, de hiszek abban, hogy a labdás sztorival sikerült vért itatni mindenkivel, márpedig ez egy eleve mentálisan erős CSAPAT. Úgyhogy Go Pats! :)
2015. 01. 26. 00:09
egy Dallasi újságíró minden évben osztályozza a liga ST-jeit különböző adatok, statisztikák alapján.
idén a Patriots zerezte meg a dobogólegalsó fokát, míg a Seahawks a 17. helyet
2015. 01. 25. 19:37
Dega
Tom nagyon nagyon motivált....és ez jó!!!
2015. 01. 25. 20:44
Tibi Twelve
Van annyira profi, ahogy az egész csapat, hogy nem engedi hogy pár újságíró által felfújt ügy eltérítse a céltól.

Jó lesz ez, most nagyon nagy a pofájuk a Seahawks szurkolóknak, azthiszik egy megtört gyenge Patriots megy Arizonába :-)

Annyira nem erős a seattle mint ahogy mindenki hiszi, egy rosszul járszó GB is nehéz volt nekik, meg sokan félnek tőlük, de ha Tomot megvédik, meg ha kicsit is le tudjuk venni Lynchet nagy,ami nem lehetetlen, nagy gond nem lehet. Jobb csapat vagyunk. GO PATRIOTS
2015. 01. 25. 21:08
Lucius
Hát, ha úgy játszanak, mint a GB ellen, akkor kb. 20 ponttal hozza a Pats a meccset.
Ami nekem abból a meccsből kiderült:
1, A GB mikor fontos volt simán végiggyalogolt a hírhedt védelmükön. Lásd az első félidőt és az utolsó drive-ot. Az egész második félidőben időhúzásra játszottak és ebbe buktak bele.
2.:A Seahawks támadóegysége maximum középszerű. Nagyon erős futás és hosszú passzok, más nincs. Wilson (tudom, most kapom majd az ívet) szerintem egy középszerű irányító. Nagyon jól fut, amivel meg tudja menteni a playeket. Ezen felül messzire tudja dobni a labdát. Hogy másra nem képes, jól mutatja, hogy még akkor is hosszú passzokat dobált, mikor 4 INT-et dobott már belőle Ennek oka szerintem, hogy ezek könnyen átlátható playek és többet lehet nyerni vele mint veszíteni (a legrosszabb eshetőség az INT, de az is az ellenfél térfelén lesz, az elkapás, DPI és incomplete pass meg jó, vagy elfogadható kimenetel). Nem tartom elég jónak ahhoz, hogy rövid passzokkal, több elkapó felé szétdobálja a Pats-t, vagy bármelyik védelmet.
Tehát, ha a futást megállítjuk (amivel szerintem együtt jár a blitz is, ha már arra készül a védelem) és a hosszú passzok nem mennek, az eredmény egy rakás INT és egy csomó negatív play (mint a GB-ellen). Szerintem az első félidőben többet mentek hátra, mint előre, remélem most is ez lesz.
2015. 01. 25. 21:43
Azok a hosszú passzok inkább mutatták a Seattle stáb agresszivitását, hogy visszajönnek a meccsbe, mint Wilson "gyengességét". A héten még lesz róla szó, de a Wilson vs. Luck vita lesz a következő évek Brady vs. Manning csörtéje.

Wilson a legjobb fiatal irányító önmagában a passzjátékkal is. Ami még veszélyesebbé teszi, azok a jól időzített futásai.

A Seahawks védelem pedig lehet, hogy betlizett, de a Packers támadói öt szerzett labdából hat pontra voltak képesek.

A pakliban benne van, hogy a Pats védelem meg tudja olyan szinten állítani a futásokat, hogy ne legyen az meccsdöntő faktor, de idén erre azért példát még nem láttunk tőlük.

A legnagyobb veszély, hogy base védelembe kényszeríti a Seattle felállásaival a Patset, ami Hightowerék legsebezhetőbb pontja és nem tud érvényesülni a minőségi secondarynek a mélysége.

Erről még a hét folyamán részeletesen lesz szó.
2015. 01. 25. 22:08
Tibi Twelve
Az lehet hogy komolyabb blitzeket is tudunk, csak tartogatták a nagy meccsre?

Mert ha Wilsonnak nem mennek a passzok, sokat lehet rajta egyvalaki spyban hogy ne tudjon nagyokat lódulni.

Ami még kérdés, hogy Sherman meg Thomas hogy állnak?
Mert ok hogy edzenek meg nincsenek sérültnek írva, úgyis játszanának ha csak egy kicsit is bírnak, de tényleg lesznek 100 százalékosak?

Amit régen láttunk a Patstől és számitok rá, 2 TE felállás Wright tal, és Gray futóként. Ezzel lehet szétszedhetjük őket, meg ottvan Tyms is, mikor játszott nagyon jó volt.

Sok rejtett fegyver van itt azért :-)
2015. 01. 25. 22:39
bence.szel
A blitzek a játékosok egyéni képességein is nagyban múlnak, nem gondolom, hogy visszafogták volna a srácok magukat ebből a szempontból. Ligaszinten is kevés blitzet hívunk, szóval szerintem ez nem nagyon fog változni. Max. alkalmazzuk azt a taktikát, hogy váltakozva fog valaki visszalépni coveragebe illetve rohanni az irányítóra. Tymsnek igazából egy nagy play-e volt, én nem gondolom, hogy ő döntő tényező lehet. Amendola és Wright is előbb kerül pályára, mint ő. Gray-ben reménykedem, hogy bevetjük, de szerintem a múlt heti teljesítménye miatt (jogosan) Blount kapja meg a kezdést és, ha megint úgy nyomatja, akkor Gray csak elvétve kerül be.
2015. 01. 25. 22:41
loop80
Én őszintén szeretném, ha Thomas és Sherman 100%-os állapotban lépne ellenünk pályára.

Azt szeretném látni, hogy az imádott "csapatom", felülemelkedve a mocskolódáson, a legjobbjaival felálló ellenfelet kényszeríti térdre!!!

GO PATRIOTS!!!
2015. 01. 26. 12:41
komzoz65
Azzal kicsit vitatkoznék, hogy önmagában a passzjátékkal a legjobb fiatal irányító lenne. Átlagos volt a szezonban, átlagos mennyiséget és minőséget passzolt, ritkán adta el a labdát. De mindezt korántsem megbízhatóan, nagy szórással. Kiváló meccsek mellett passz tekintetében volt eddig hét gyenge szereplése (ezeken összesen 3 TD, 10 int 81-41,7 közötti passer rating), ami arra utal, hogy a mezőny kezdi erősen limitálni a passzjátékát.

Ha a számoktól eltekintünk, kissé lefelé hajlott a Seattle O idén ez tagadhatatlan. Meg sem közelítették előző évüket és óriási mázlijuk volt, hogy náluk is válságosabb állapotú ellenfeleken acélozhatták magukat a szezon végén. Kevés az elkapójuk is, ami már a futást is nehezíti.

Összességében Russel Wilson is csak a futással együtt értelmezhető kiemelkedő irányítóként szerintem.
2015. 01. 26. 13:54
95-ös passer rating idén a nyolcadik legjobb volt az NFL csapatai között. Előző két évben pedig 101-es és 100-as passer rating az alapszakaszban.

Bradynek az elmúlt négy évben egyszer volt csak 100+ a passer rating.
2015. 01. 26. 14:17
komzoz65
Szerintem ez mit sem változtat a tényeken, hogy nagyon is csak átlagos volt ez az év passz szempontból messze nem elit. 16. yardban,16. TD-ben, 19. elkapott passzok számában. 7 meccsen betlizett 18-ból, ami nem kevés. Brady-hez meg azért ne hasonlítsuk. Brady 2001-ben dobott utoljára 20-nál (23-nál) kevesebb TD-t, vagy kevesebb yardot mint idén Wilson.

Wilson tehetséges, de akárcsak Kapernick a futások nélkül átlagos QB. Félreértés szerintem, hogy belőlük lehet egy kizárólag dobáló QB. Luck ilyen, Stafford és Dalton. Ezek előrelépését hátráltatja, hogy a kiegyensúlyozottság a konzisztencia hiányzik a játékukból, de ők a jövő potenciális passz játékosai.
2015. 01. 25. 23:49
TMR
OFF: Gordon 1 év eltiltás elé néz. Pozitív alkohol teszt miatt?!
2015. 01. 26. 08:30
vhs-box
Úgy tűnik a kutyám megkönyörül rajtam,és visszaérek a mérkőzésre, okos kutya :-)
Szokszor olvasható hogy a védelem nyeri a bajnokságot, úgy érzem most is ez lesz, a Patriots védelme sorra szerzi a labdákat,a támadók hatékonyabban használják ezt ki mint a Green Bay(Rodgers ha egészséges,Ő is megoldotta volna,hogy soha vissza nem jön a meccsbe a Seattle)és meg lesz a győzelem, a folyamatosan és ezáltal elfáradó Seattle védelem ellenében. Hightower nagy estéje követlezik, ő lesz az MVP :-)(ha már Ealey nem játszik :D )
2015. 01. 26. 10:24
loop80
Szerintem Ninkovich lesz az MVP, de minden egyébben egyetértek veled! ;)
2015. 01. 26. 11:53
komzoz65
Ne számítsunk arra, hogy még egyszer ilyen gyenge teljesítményt nyújthat a Seattle offense. Nyerő típusok, abból is csak a jót viszik magukkal, hogy még azt is túl tudták élni. Nem lesz 4 INT és hasonlók.

Nagy csatára kell készülnünk, speciális körülmények között. A megelőző médiafelhajtás, a nagy tét, a hosszú szünet és még sorolhatnánk.

A futás megállítás valóban kulcsmomentum lehet. Ebben az egyik legalapvetőbb, hogy nekünk kellene vezetni, minél többel, ez limitálja legjobban a futást. Aztán elég agresszívnak kell maradni miden hívásnál. Elég visszagondolni a Seahawks első TD-jához vezető drive történéseire, 2 és 31, 3. és 19 simán megcsinálták, mert nyalóka hívások történtek a védelem oldaláról. Képesek lettek volna ott és akkor megnyerni a meccset szerintem. Mi nem léphetünk ilyet, szerencsére eléggé megvan a gyilkos ösztön a csapatban, általában, ha van módunk rá eldönteni egy meccset, akkor azt el is döntjük.

Lynch könnyen lehet, hogy elmegy Seattle-ből nekem úgy tűnt nem igazán rezeg a csapattal együüt, de ezen a meccsen motivált lesz persze. Megállítása nem egyemberes feladat, a mélységi áttöréseit kellene mindenképpen elkerülni.

Wilsont be lehet csapdázni, ezt a GB jól csinálta, nem üldözni, csapdázni, és akkor hoz ő rossz döntéseket, ha beszorul. Hagyni kell hibázni.

Védekezési cél: max. 20-21 pont, ennyit érhetnek el, és akkor megvan az SB.

2015. 01. 26. 13:03
vhs-box
a seattle offense folyamatosan gyenge teljesítményt nyújt, az egész évük erről szól.átlagoltak talán 20 pontot egész évben?
2015. 01. 26. 13:56
komzoz65
23,3 ami nálunk 27,1, ha figyelembe vesszük, hogy az év eleje nálunk lyukas volt nem kicsit, és hogy a mi sorsolásunk nehezebb volt, továbbá a védelem+spt is eredményesebb volt, a szmok alapján is reménykedhetünk. Persze egy meccsen sem a korábbi számok döntenek, de idén bizakodó vagyok amúgy is. Komplex, jó csapat ez, látszik, hogy vannak mélységei és morálisan is rendben volt ezidáig. Nagy meccs lehet és szerintem az is lesz, nüanszok is dönthetnek. szerencse, bírók, pillanatnyi megvillanás, váratlan húzás.
2015. 01. 26. 14:34
Ha jól tudom, akkor Lynchnek érvényes szerzödése van 2015-re, ergo mindegy, hogy rezeg vagy sem, ha jó teljesítményt nyújt, akkor el nem fogják küldeni és egyelöre úgy látszik, hogy marad, mert 7 milla lesz a cap ellen 2015-ben, ennyiért viszont nehéz lesz ilyen jó RB-t találniuk.
2015. 01. 26. 14:42
crucified
Ráadásul jövőre kevés kulcsjátékosuk lesz FA, így is van 25 milla cap space. Utána lesz lefelé menet, mert Wilson is és Lynch is FA lesz 2016-ban. Ergo jövőre duplázhatják az SB címet.

Idén ugyanis a Pats nyer... :)
2015. 01. 26. 15:51
komzoz65
Van neki igen, de azért ismerve Lynch sajátos karakterét senki nem veheti biztosra, hogy futkosni fog nekik. Ugye idén is volt meccs, hogy egy idő után dobta a részvételt. Vagy tavaly is volt némi vita a szerződése körül és akkor nem ment egy hétig a tábor közelébe sem. Az nem is kétséges, hogy ők szeretnék majd, és igen jó eséllyel meg is állapodnak majd, de nem tuti szerintem.
2015. 01. 26. 13:39
crucified
4 veretes csapat volt idén a Seattle ellen, 2:2-es mérleggel.

Nem hinném, hogy sokkal erősebb a Seattle front 7, mint a Detroit-é.
2015. 01. 26. 14:00
loop80
Biztosan nem erősebb, ugyanakkor lényegesen robbanékonyabbak!

Nem szabad elaludnunk a meccs elején, plusz jó volna min. egy TD-nyi különbséggel kezdeni a 3. negyedet.

Még valami: ha Gronk kettős-hármas őrizetben lesz, remélem , TB nem erőlteti maj, hogy csakazértis felé dobjon. Vigye csak el az embeteket, a többit majd Edelman/LaFell/Amendola/Vereen/Wright/Hooman/Develin/Tyms megoldja! :) Esetleg Solder. ;)
2015. 01. 26. 14:01
loop80
*majd, **embereket
2015. 01. 26. 14:09
anulu82
szerencsére most vannak célpontok Gronkon kívül is. azt nem teheti meg a 'Hawks, h Gronkot és Edelman-t is duplázza. Mondjuk LaFell + Tyms + Gronk + Wright + Vereen felállásokat szívesen megnéznék :)
2015. 01. 26. 14:44
crucified
A 6 SB amit láttam a Pats szereplésével ennél vagyok a legnyugodtabb. Nem tudom miért, de idén elképzelhetetlen számomra, hogy veszítsünk.

TB gatyája tavaly sokszor tele volt, idén megtalálta a mogyoróit az asszony.
2015. 01. 26. 15:28
loop80
Az utolsó mondatod második felének olvasásakor megjelent lelki szemeim előtt egy erősen 18-as karikás jelenet...

Plusz kirobbant belőlem a röhögés is, szerencsére éppen nem ivás közben olvastam a kommentedet. :D
2015. 01. 26. 21:47
Dega
Pont így vagyok én is!!
2015. 01. 26. 15:33
orrrion
Nagyon kemény, sőt kegyetlen mérkőzésre számítok. A két vesztett SB-n a csapat verte meg magát, nem az ellenfél, ez nagyon frusztráló volt. Sajnos Brady sem villogott ezeken a meccseken. Azt szeretném, ha mindenki csak annyit nyujtana, amennyi benne van, ha többet , nem baj, de kevesebbet semmiképpen sem.
Nem szeretném, ha fegyelmezetlenségből, dekoncentráltságból kapnánk nagy játékokat, vagy TD-t. A Seattle azt fogja játszani, amit már sokszor lehetett látni, azt viszont könyörtelenül. Az, hogy sok futással szét akarják majd zilálni a védelmet, egyértelmű . Nem szeretném, ha Wilsonnak percei lennének eldönteni, hogy mit csináljon. Tomnak egészen biztosan nem lesz sok ideje a labdával.
Engem meglepett, hogy a GB védői mennyire gyorsan Wilson közelébe tudtak jutni a mérkőzés első 3 negyedében, valahogy le kellene koppintani a módszert. Az látható volt, hogy nyomás alatt nagy hülyeségekre képes, de az is a végén, hogy ha hagyják játszani, akkor azt is tud.
Bradyt pedig meg kell valahogy védeni, ez döntő lesz, neki pedig nagyon koncentráltnak kell lennie végig, olyan idióta passzok nem fognak beleférni, mint a legutóbbi 2 alkalommal.
A potenciál benne van a csapatban a győzelemre, nem vitás, de egy nagyon fizikális döntőre kell készülni.
2015. 01. 26. 18:21
wolandrules
Brady védelme miatt nem aggódom, ilyen szempontból rosszabb lett volna a GB. A Seattle a legkevesebbet "bliccelő" csapat a ligában.
2015. 01. 26. 18:30
sting
Legalábbis az volt eddig ...
Aztán hogy most mi lesz ...
Ha a Hawks azt játssza, amit eddig is játszott, akkor simán kikap.
De mivel ott is vannak edzők, valószínűleg a Pats gyengeségeire épített stratégiával jönnek majd. A kérdés csak az, hogy BB készül-e arra amivel a Hawks készül :)
A Patsnek sokkal több és minőségibb fegyvere van, ezért ha félre is sikerül valami az elején, jó eséllyel tudunk majd változtatni az idő teltével.
2015. 01. 26. 18:41
wolandrules
Ha meg sokan támadják Brady-t, akkor meg gyors rövidpasszokkal szétszedjük őket. Több taktikai előnyünk van- lehet, de ha a futást nem tudjuk megállítani, akkor nagy a baj.
2015. 01. 26. 19:30
Tibi Twelve
1 órája emelkedtünk a magasba a Loganről, 20h kor elvileg már nyilatkoznak a médiának
2015. 01. 26. 20:27
azimut
Kár hogy csak 4 perces összefoglalót találtam a Bostoni búcsúzásról! :( :(
2015. 01. 26. 20:15
takirob69
Én csak ennyit szeretnék hozzáadni:

Do your job!

Go PATS!
Hozzászólás a(z) Felkészülés a Seattle futójátéka ellen bejegyzéshez