Menetrend

Füstölgő puskacsövek

2008. 10. 21. 07:28
Szerző: temp
Kategória: Cikkek
Randy Moss - MNF Broncos @ Patriots 41-7 Szerencsére jól felkészültek a patrióta lövészek a hétfő esti rangadóra, és elegendő száraz puskaport tartottak a kezük ügyében, hogy öt alkalommal is füstfelhőbe burkolhassák a stadion egét egy-egy touchdown tiszteletére.
5 touchdown A pályán Matt Casselnek muskéta helyett a labdával kellett jól céloznia, és a mai estén néha már a fiatal Tom Bradyt idézte a játéka. A 185 yardos teljesítmény mellett dobott 3 touchdown passz és 136.4-es passer rating impozáns teljesítmény, és ennek főleg az elkapók örülhettek, elsősorban Randy Moss (69 yard, 2TD), aki megduplázva idei pontjainak számát, a pályán és az oldalvonal mellett is szórakoztatta a közönséget, ismét tavalyi önmagát idézve. Wes Welker meccsenkénti legalább 6 elkapásos sorozata továbbra sem szakadt meg, ez alkalommal a több mint 60 yard mellé egy touchdown is került. Bár a passzjáték végre működni látszott a támadók hősei mégis a futójátékosok voltak. Laurence - LOS dancer - Maroney sérült listára helyezése a jelek szerint rövid távon nem befolyásolta a futójáték hatékonyságát. Az első félidőben Sammy Morris kezdő futóhoz méltó teljesítménye (138 yard, 1TD, 8.6 yardos átlag) alapozta meg a jó kezdést, a második félidőben pedig az újonc BenJarvus Green-Ellis szerezte meg pályafutása első NFL pontját 63 futott yard kíséretében. Nem sok olyan "elmebeteg" OC akad a ligában, aki 3. és 10 mellett futójátékot hívna. Persze Kevin Faulk sem sok van, aki egy ilyen helyzetet gond nélkül képes 16 yardos futással first downra váltani (összesen 4 alkalommal futott first downt Faulk). 5 turnover A támadók 41 pontjához nagyban hozzájárult a védelem is az 5 labdaszerzéssel. A Broncos már az első támadásánál Hillnek köszönhetően elvesztette a labdát, amit LeKevin Smith (DL) gyors reagálásának köszönhetően sikerült megszerezni, és végül a támadó csapatrész egy 3 pontos mezőnygóllal váltotta pontokra az akciót. A rémálom azonban nem ért véget. Andre Hallnak 3 percre sem volt szüksége az újabb fumble-hoz, amit ez alkalommal az év újonc védőjátékosa címért is harcban álló Jerod Mayo gyűjtött be, hogy a támadók újabb 3 pontra válthassák. "Ha egy üzlet beindul..." gondolhatta a védelem, mivel Brandon Meriweather és James Sanders 1-1 INT-je mellett még Guyton is felszedett egy elejtett labdát. Denveri pontot is mindösszesen egy ex-Patriots játékosnak, a tight end Grahamnek engedélyeztek. Sérülések Sammy Morris és Rodney Harrison is térdsérülést szenvedett. Sajnos a veterán safety könnyen lehet, hogy élete utolsó mérkőzését játszotta. A másik oldalon a két Bailey, Boss és Champ sérülése érzékeny veszteség volt, míg Cutler 2. negyedben elszenvedett ujjsérülése az egész denveri passzjátékra rányomta a bélyegét. (kép forrása: www.patriots.com)

Hozzászólások

2008. 10. 21. 08:36
steve
Casselnek adok még két meccset, és akkor revidiálom a vele akpcsolatos álláspontomat....:)))

GO PATS!!
2008. 10. 21. 09:01
temp
sajnos ha a Morris - Jordan párosból legalább 1 nem épül fel, akkor nagyon nehéz helyzetben lesz Matt. Most jól látszott, hogy működő futás mellett game manager szerepkörben tud jól játszani, vannak jó passzai, de egyedül nem lesz képes vinni az offense-t, és ez speciel nem az ő hibája, nem sok QB képes az első szezonjában mindjárt egyedül meccseket nyerni.
Én inkább arra vágyom, hogy sok hülyeséget ne csináljon, a Denver elleni meccsen sokkal kevesebb volt a topogás, a tanácstalanság. Nem az a baj, ha hibázik, hanem az, ha nem csinál semmit.
2008. 10. 21. 09:49
mikicsek1
en csak az elso felidot lattam de az kiraly volt
2008. 10. 21. 10:19
tamvar
Kiváncs leszek a PUP listáról visszatérők, hogyan alakítják át a csapatot?
2008. 10. 21. 12:59
CoSco
Először is. GRATULÁLOK a csapatnak!!! Hihetetlen teljesítményt nyújtottak. Mondjuk a meccs előtt alaposan túl volt értékelve ez a Broncos, plusz sok kulcs játékosa kiaesett, és Cutler keze is sérült volt, de 34 pontos különbség az csak 34 pont.

Casselről. Akik eddig bírálták azok remélem egy ideig elhallgatnak, nagyon összsszedett volt, az incomplete passoknál is többnyire az elkapok szerencsétlenkedtek, vagy a Denver secondary volt briliáns. 1 hibája volt amiből kis híjján int. lett, de az belefér. Ha nem dobja el a labdát akkor még egy sack és akkor azért veszitek a fejét :)
Apropó sackek. Egész pontosan 6 volt. Külön figyeltem, szerintem ami az ő hibája az vagy 2 max. Vagy nem volt elkapó, vagy a fal nem végezte úgy a dolgát ahogy azt a múlt szezonba megszokhattuk tőllük. (Azért abba is jó lenne belegondolni, hogy Bradynek 1 kávéra és 2 krémesre volt ideje a zsebben, míg most Casselnek...)
Egy szó mint száz: "In Cassel We Trust!!!"

Morris és Harrison sérülése fájóak. Morris mondjuk érzésem szerint visszatér. (De ha egy érzelmileg "jóllevő" csapat ellen is így fog futni a kis undraftolt Green-Ellis, és a nagy öreg Faulk akkor nem lesz ott gond :D ) Harrison sajnos nem hiszem, nagyon el volt szonytyolodva amikor vitték a kis kocsin. Nem örülö neki de a csapat szempontjából nem feltétlen tragikus a dolog. Utolsó szezonja (állítólag) és lassan Meriweatherben kéne gondolkozni azon a poszton.

Amit még megemlítenék, az pár fölösleges szabálytalanság, amiért BB remélem alaposan lefogja baszni többek között Wilforkot (ha jól emléxem 30yardot adott a Denrvernek)

Ghost hozta amit hoznija kellett, a puntok jók voltak, special team egészében pár buta mistackle-t leszámítva jól szerepelt.

Egyedül a pass protection az amit meg kéne szólni szerintem 6 sack szerintem sok. Na de az is lesz még jobb :)

Bocsi hogy kicsit elhúztam a dolgot :)
Mégegyszer gratula a srácoknak!!!

ui: az még azért durva hogy 1985 decembere óta nem futott ennyit a csapat :D
2008. 10. 21. 14:09
Sztyopa
Azért Casselt diicsérni, khm..Ha nincs futójáték kikapunk 7-6ra. Ennyi sacket benyelni vicc.
2008. 10. 21. 14:28
vidor
a sackektől eltekintve jól játszott, ezt el kell ismerni
tudom, az én véleményem nem mérvadó, de még az nfl.com-on is dicsérik a szakértők
2008. 10. 21. 14:35
Sztyopa: ne legyünk igazságtalanok, azokhoz a sackekhez kellett az OL tagjainak bénázása is. Sztem kb. fele - fele arányban voltak ludasak a dologban.
2008. 10. 21. 14:43
Wyatt
így van egész jó volt, bár azért párszor ordibáltam, hogy dobd már az a kurva labdát bazdmeg, aminek a szomszédok nyilván örültek olya 4 óra magasságában, néha fájóan hülye volt, az intnél meg kihúzták a seggét a szarból, de amúgy tényleg voltak nagyon biztató dolgai, ha csak így játszik ezentúl, nem lesz rá rossz szavam:P
hát the most dirtiest player in the nfl remélem visszatér, nagyon nem lenne jó ha sérüléssel búcsúzna:( amúgy ami tavaly elmaradt idén 10szeres jön sajna:/
2008. 10. 21. 14:44
Wyatt
másnak se megy az nfl.hu?
2008. 10. 21. 14:48
Wyatt: nálam sem megy.
2008. 10. 21. 15:07
Boston
Én nem tudom fenntartások nélkül kezelni azért Cassel teljesítményét. Azt gondolom, hogy kábé ez a maximum amit várhatunk tőle ( de ez nem az ő hibája ) és kész. gsn kedvenc szófordulatát használva normális futójáték mellett gamemanager QB és kész.
Nem is a sackek, de azok a bootleg passzok, na meg amikor hátramenekült 10 yardot, hogy ott vigyék földre... Nekem az college meccsek hangulatát idézte nem tehetek róla. Továbbá még mindig van egy halom szituáció amit nem lát át, vagy nem kellőkép...
Mind1 3 TD-t 0 int-tel nem kell megmagyarázni, csak így tovább Cassel, csak így tovább futójáték...
BenJarvus Green Ellis pedig úgy futott, ahogy MAroneyt szerettem volna néha látni. Bumm bele izomból a védőbe, ha már nincs más út...
2008. 10. 21. 15:17
Aic
a sack leginkább neki fáj...ha ész nélkül sietne és dobálná az interceptionoket az szerintem kínosabb lenne...
2008. 10. 21. 15:18
BenJarvus Green Ellis tényleg nagyon jó volt. :)
nekem az a szitu tetszett, amikor berongyolt a védőkbe, az OL rávetette magát és tolták előre, védők hátra, szegény a nagy emberek között totál eltűnt. :D
2008. 10. 21. 15:57
Boston
Ráadásul Ole Miss játékos volt, ami Patrick Willis és Michael Oher története óta nálam külön plussz pont :)
Nagyon szorítok neki. Aztán jövőre jöhet Oher a draftról, meg pár év múlva Patrick Willis Jerod mellé FA-ról :D
2008. 10. 21. 16:02
bradyfan
Tényleg nem értek igy egy két embert ahelyett hogy örülnének a győzelemnek és annak hogy Cassel végre jol játszott máris kritizáljuk. Igy ne várjuk el MC-től a jo játékot hogy egy 34 pontos győzelem után is szidjuk. Aic-al értek egyet sztem inkább sackeljék mecsenként 3-4-szer az csak neki fáj mint hogy dobjon ennyi int-et.
2008. 10. 21. 16:11
Sztem itt mindannyian tegnap ilyenkor simán aláírtunk volna egyelten 1 aprócska csúnyácska ponttal való győzelmet is, csak győzzünk. 34 pontot nem kell magyarázni.

Csak tartson ki a lelkesedés odaát! Akkor nem lehet baj. Ha így küzdenek és harapnak a srácok, akkor azt gondolom h 1 meccsen bárkit legyőzhetünk. Persze, sanszos h lesznek majd megint homály meccsek mint a Chargers elleni volt, de jó lenne ha több ilyen harcos lenne, mint homály. Hogy ez mire lesz elég?! Majd idővel kiderül... De most örüljünk ennek. :)
2008. 10. 21. 16:26
Brady12
Nagyon örülök h nyertünk,de nagyon labilis a játék!
Egyszer nyerünk 41-7-re máskor meg lazán kikapunk 30-10-re!
A csapat jónak tűnik de ezt a ingadozó formát gyorsan le kell vetkőzni!
2008. 10. 21. 16:26
vidor
a nyilatkozatokból nekem az jött le, hogy BB igenigen kemény edzésekkel büntetett a Chargers elleni meccsért, szóval remélem ezt a hetet nem felejtik el a fiúk :)))
2008. 10. 21. 16:33
Bruschi85
Először is gratula a csapatnak mégegyszer
Most már csak azon gondolkozom melyik a csapat idei arca....
Mert olyan kétarcú az idei teljesítmény, hogy arra nem találok szavakat. Remélem BB és a vezetőség megtalálja a helyes középutat és akkor kiegyensúlyozott teljesítményt tudunk nyújtani. Sztem Cassel nem hibázott és ez most a legfőbb dolog, meg a 3 TD 0 INT :D
Ő ennyire képes ezért kell a futójáték stabilitása meg a védelem jó teljesítménye. Egyetértek az előttem szólokkal, hogy nem rajta múltak a sackek hanem az OL benne volt vastagon
A pass protection-t kell kérni a fiúktól mert a turnovereket már kértük és a pass rusht a védelemtől :)
Egyébként a védelem szenzációs volt, bár közrejátszott Cutler sérülése, hogy nem dobálta szanaszét a sec-et.
Összességén simán nyertünk (talán csak a legfanatikusabbak gondoltak ennyire sima győzelemre) és most készülhetünk a Kosok elleni meccsre
Remélem nem voltam túl hosszú :D
Üdv. Bruschi85
2008. 10. 21. 16:36
Bruschi85
Lemaradt a tovbbra is Hajrá Pats!!

OFF: tudja vki mi van az nfl.hu-val vagy az Érdi látta az eredményt reggel :D
2008. 10. 21. 16:37
Boston
bradyfan!

Nem baj, ha nem értesz ;) Attól még lehet örülni egy győzelemnek, hogy az ember igyekszik észrevenni a hibákat is. Amit írtam róla azt úgy láttam és úgy gondolom. Attólmert nem írom le még úgy van ;)
Remélem odaát is így állnak hozzá és akkor még jobbak és erősebbek leszünk.
2008. 10. 21. 16:42
Bruschi85: Valami szervergond lehet. Nekem néha bejön az oldal, néha nem, többségnek meg egyáltalán nem.
Másrészt Érdi Gábornak semmi köze az nfl.huhoz, viszont ő lesz a kommentátor ma a Sport tvn, szóval, aki újranézi, annak kitartás. :D
2008. 10. 21. 16:47
temp
minden esetre valami csúnya hiba van az nfl.hu-val, mert egyik DNS szerver sem válaszol, márpedig azokat illik földrajzilag elszeparáltan tartani...
2008. 10. 21. 16:50
Azt a TD-t én is inkább Kevinnek adtam volna, de Green-Ellistől sem sajnálom természetesen. Jó motiváció lehet számára és ez hosszútávon jól jöhet nekünk. :)
2008. 10. 21. 16:51
Én most is be tudok lépni, és hszt írni, szóval nem nagyon értem mi a helyzet. :D Azt viszont látom, hogy rajtam kívül fél 12 óta senki sem írt hszt, és csak 2-3 ember tud belépni...
2008. 10. 21. 16:52
gsn: én tuti megnézem és jókat fogok mosolyogni. :D

nekem még csak be se jön az nfl.hu, nemhogy belépjek...
2008. 10. 21. 16:54
CoSco
"Azért Casselt diicsérni, khm..Ha nincs futójáték kikapunk 7-6ra. Ennyi sacket benyelni vicc."

Sztyopa nem akarlak megsérteni de kérlek ha nem értesz a játékhoz ne mondj hülyeségeket :)

Mellesleg sajnos sok emberkénél úgy érzem, hogy megszokták a győzelmet és már semmi nem jó nekik... Nagyon magyar mentalitás...
2008. 10. 21. 16:56
Soldados
Mivel nincs nfl.hu ezért itt gratulálok nektek! :) De ezek után csak semmi nyafi, inkább előre a playoffért!!! ;)
2008. 10. 21. 16:57
Soldados
gsn: Te hogy a francba tudsz belépni. Privát saját oldaladdá tetted? :P Nekem se otthonról, se melóból nem jön be az oldal, nemhogy belépjek...

Amúgy még kik a kedvezményezettek, akiket felengedtél az oldalra? :)
2008. 10. 21. 16:57
Bruschi85
Kösz Gsn az infokat
Tudom, hogy semmi köze az oldalhoz Érdinek, azért kíváncsi leszek mit fog mondani én biztos nézem este az ismétlést
A beharangozókat pedig majd meggondják legközelebb a sporttvnél :D
2008. 10. 21. 16:59
vidor
köszönjük :D bár én nem nyafogtam, de valóban jogos a kritika, egy 4-2-t nem kell magyarázni
asszem 3 éve folyamatosan 6ból minimum 4 győzelemmel kezdünk, szóval tartjuk a formát :)))
2008. 10. 21. 17:00
temp
CoSco: attól, hogy nyertünk Cassel még nem lett több mint ami. Tőle ez a maximum, de ezt elvárom akár nyerünk akár nem. A baj az, hogy máskor ennyit sem nyújt.

Én semmiképpen nem keverném a jó egyéni teljesítményt és a jó csapat teljesítményt a győzelemmel. Simán lehet győzni pocsék színvonalú játékkal, és kikapni parádéssal, tehát pusztán a végeredménytől még rengeteg hiba lehet.
2008. 10. 21. 17:01
TÖRÖLT
Sziasztok!!!Ez azért nem semmi.a meccset sajnos nem láttam de ma este bepótolom:-).Ez szép volt.Én totál azt hittem kikapunk,de amikor láttam az eredményt nem hittem a szememnek..csak igy tovább!!!!!Go PATS!!!!!!
2008. 10. 21. 17:01
temp
tavaly ha jól emlékszem akkor szintén 6-ból legalább 4 győzelemmel kezdtünk tehát lehet benne igazság ;)
2008. 10. 21. 17:03
vidor
azért remélem, nem hiszed, hogy a tavalyi mérlegen gondolkozva írtam bele az "asszem"et :)))
2008. 10. 21. 17:04
Soldados
2008. 10. 21. 17:06
temp
vidor: egy bölcsésztől bármi kitellik ;) ;) ;) :P
2008. 10. 21. 17:11
Boston
Szerintem meg az a magyar mentalitás, hogy ha nyerünk jók vagyunk szépek és ügyesek. HA meg nem akkor meg váltsunk le mindenkit, meg különben is miért keres ennyit ha semmit nem csinál...
Matt Cassel ugyanaz az irányító, aki egy hete volt tetszik vagy sem. Ha megy a futójáték akkor több ember kell a boxba a védelemben, ergo könnyebben mennek a passzok is. Főleg egy olyan sec ellen, amelyik elviszíti a liga legjobb CB-jét (bár Asomugha nekem legalább akkora kedvencem...).
Nem bántja senki MC-t, csak igyekszünk reálisan nézni, hogy majd a Steelers ellen nekelljen azt hallgatni, hogy miért nem Goots játszik...
És még nem is beszéltünk arról, hogy Moss vagy éppen Wes mennyit futott a TD-jénél labdával a kezében...
Mind1, Matt Cassel megdícsérve mert hozta azt ami elvárható tőle, csak ne meneküljön vissza a goal line-ig legközelebb...
2008. 10. 21. 17:13
temp
ebben most nagyon egyetértek Bostonnal. sok off példát lehetne hozni.
2008. 10. 21. 17:21
2008. 10. 21. 17:24
vidor
a tied volt az utolsó hsz, szóval te vagy az első számú gyanusított :)))

egyébként tök jó, tegnap mondtam, hogy az összes fórum bekrepál, amerre járok... de hogy az egész oldal...
2008. 10. 21. 17:27
Soldados
Egyedül azért nem lehet vicces fórumozni. :D Pedig csomó írni valóm lenne :)
2008. 10. 21. 17:28
temp
írj Soldi, nehogy magadban tartsd, mert még megfekszi a gyomrod ;)
2008. 10. 21. 17:29
temp
melyik csatornán lesz az ismétlés?
2008. 10. 21. 17:34
vidor
2008. 10. 21. 17:44
Soldados
Perpill a Steelers topikba lenne írni valóm. ;) Az is érdekel? :D Amúgy McFadden legalább 5 hétre kidőlt nálunk eltört a karja.
2008. 10. 21. 18:25
TÖRÖLT
csütörtök sport1 13.45
2008. 10. 21. 19:57
temp
egyébként Cassel már-már Big Ben-i magasságokba emelkedett... Sack állóság terén legalábbis mindenképpen :)
2008. 10. 21. 20:08
vidor
akkor ő lesz Little Cassel?
2008. 10. 21. 21:22
zsesszi
Cassel új fogalmat teremtett:
lábon kihordott sack :D
2008. 10. 22. 10:57
lepenyhalus
Ez a meccs sztem nagyon jót tett MC önbizalmának. Csak mindig emlékeztetni kell majd hogy ő MC és nem más:).
Az első SB győzelemkor pont ilyen támadó statisztikánk volt.
Go Pats!
2008. 10. 23. 12:01
Pat Patriot
Valaki írta, hogy hullámzó a teljesítményünk. Hozzátenném, hogy hullámzó, akárcsak az NFL vagy harminc csapatáé... Én azt mondanám, hogy összetehetjük a kezünket, ezért a 4:2-ért, meg hogy az AFC-ben ott vagyunk, ahol. Szerintem a szezon legjobb meccsét produkáltuk, legalább egy hétig ne szidjuk a csapatot.
Hozzászólás a(z) Füstölgő puskacsövek bejegyzéshez