Menetrend

Goodell: Brady büntetése marad

2015. 07. 28. 20:47
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Frissítés: Tom Brady engedélyezte az NFLPA-nak, hogy a nevében szövetségi bíróságra vigye az ügyet.
Mindeközben az NFL a Manhattan-i bíróságra adott be keresetet, amelyben döntésük megerősítését kérik.

Az NFLPA hivatalosan is bejelentette, hogy Brady nevében fellebbez a "felháborító" döntés ellen. Az ügyben a Minnesota-i Bírósághoz fordulnak, ahol az NFL rendszerint veszít.

Tom Brady ügynöke, Don Yee az egész fellebbezési procedúrát szemfényvesztésnek minősítette.

Az NFL nem változtatta meg Tom Brady büntetését, így a jelenlegi állás szerint az irányító az első 4 alapszakasz meccsen nem léphet pályára. Reakció Brady táborából egyelőre nem érkezett, de várhatóan az ügy megy a bíróságra. Az indoklás most arra mutat rá, miszerint Brady (vagy az asszisztense) tönkretette az akkori telefonját, így megsemmisítve a bizonyítékokat. Brady ezt azzal magyarázta, hogy mindig mikor új telefont vásárol, az előzőt (SIM kártyával együtt) meg szokta semmisíteni biztonsági okokból.

Hozzászólások

2015. 07. 28. 20:55
Patriots NEB
Goodell vesztésre áll.
Nem kár érte.
2015. 07. 28. 20:56
vodka03
Szánalmas bohóc. Nagyon remélem, hogy kidobják a ligából a hülyéjét. Brady meg mehet fellebbezni, ott minimum lefelezik, de azon se lepődnék meg, ha teljesen eltörölnék.
2015. 07. 29. 00:40
frogfromthemud
Olyat nem csinálnak, hogy lefelezik. Az eljárást támadják, nem arról beszélgetnek, hogy mi történt a labdákkal. Vagy kidobják az egészet, vagy marad a 4 meccs.
2015. 07. 28. 21:06
boarder20
Igazi majom ez a Goodell... már nem tudtak mit kitalálni -.- szánalmasak komolyan...
2015. 07. 28. 21:08
fejszee
És erre ennyit kellett várni?
2015. 07. 28. 21:08
csabesz
Idióta. Egyértelmű. Bíróság. Csak azt sajnálom, hogy Krafték nem lebbeztek fel. egy első körös picket így kidobni...:(
2015. 07. 28. 21:11
fejszee
Tuti bűnös!..azért nem fogadott el semmilyen felkínált egyességet. Teljesen buta GoDell
2015. 07. 28. 21:25
Zarathorn
Godell szarjál sünt!
2015. 07. 28. 21:26
Zandal
Úgy látszik a Colts és a Ravens tulaja elérte a célját. Remélem a bíróságon az ő "közreműködésükre" is fény derül és vissza nyal a fagyi ...
2015. 07. 29. 00:43
frogfromthemud
Azt mondták, nem befolyásolták. És nehéz bizonyítani az ellenkezőjét. (A Ravens tulajáról ezt elhiszem, Irsay meg folyton be van tépve, akkor se emlékezne, ha kezében a telefonnal bukna le. :D )
2015. 07. 28. 21:29
Iolaus
Ráadásul hihetetlen anyagias számító. Micsoda "véletlen" hogy Brady így a Colts ellen térhetne csak vissza. Tuti nincs benne az, hogy az NFL jól megakarja szedni magát a felspanolt Brady-Colts összecsapással.
2015. 07. 28. 21:48
Newman
Két kérdés merült fel bennem:

1. Miért csak most hozták ezt az információt nyilvánosságra? Miért nem esett szó erről a "mindenre kiterjedően alapos" Wells riportban?

2. Mi szükség volt a 10 órás fellebezési meghallgatásra, utána egy hónapi várakozásra, ha a telefonon kívül mást úgysem vettek figyelembe az ítélethozatalnál?

Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy egy nem Pats szurkoló számára a telefon át nem adása, sőt, megsemmisítése a bűnösség beismerése. Ezt Bradynek is tudnia kell. A bíróság, ha foglalkozik az üggyel (az is előfordulhat, hogy nem teszi meg, mert a "választott bíróság" már meghozta a döntését) fel fogja menteni Bradyt, mert a bizonyíték hiánya nem bizonyíték, de a Pats szurkolók számára ez nem elegendő. Besározták Bradyt, és nehéz lesz újra tisztára mosnia magát.
2015. 07. 29. 00:47
frogfromthemud
1. Ezt júniusban tudták meg. A Wells jelentés május elején jött kii.
2. Mert a közvéleményt akarják megnyerni, és a törvényességnek legalább a látszatát fent szeretnék tartani.

A bíróság nem fog foglalkozni azzal, hogy Brady mit csinált vagy mit nem csinált a labdákkal.
2015. 07. 29. 01:16
Newman
1. Wells elkérte a telefont. Vajon megmondta neki Brady, h. nem tudja odaadni, mert megsemmisült, vagy csak annyit mondott, h. nem adja oda? De Goodell is 1 hónapja tudta már, mégis 1 hónapig gondolkodott azon, elég fontos-e ez a tény.
2. Ebben egyetértünk. Goodell nem a bíróságon akar nyerni, hanem a közvéleményt akarja a maga oldalára állítani. Előbbi fórumunk bizonyíték kell, utóbbinál elég a sejtetés.

Abban is egyetértünk, hogy innentől az ügynek nincs köze a labdákhoz. A bíróság csak azt vizsgálhatja, hogy megfelelő volt-e az eljárás, amely alapján Bradyt eltiltották.
2015. 07. 29. 01:23
frogfromthemud
Wells nem tudta. Júniusban derült ki. Jogilag tök lényegtelen, de látványosat szörnyülködhetnek rajta.
2015. 07. 29. 01:41
Newman
Ha Wells nem tudta, Goodell hogyan tudta meg? Vsz. Brady mondta el neki, őszintén. Ez szerintem megkérdőjelezi a rosszhiszeműséget, hiszen sokkal egyszerűbb lett volna azt mondani, nem adom át a telefont, mint azt, hogy sorry, megsemmisült.

Ez csak az én véleményem, de sokkal valószínűbbnek tartom, hogy Wellsnek is megmondták, hogy megsemmisült, de ő úgy értelmezte, hogy ez azt jelenti, megtagadják a telefon átadását.
2015. 07. 28. 21:50
Whitealert
Valószínűleg Brady bíróságra viszi az ügyet, ahol kiderül az igazság és módosítják a büntetést. Egyébként Godell alatt folyamatosan növekszik a liga nézettsége és ez az ügy is ehhez járul hozzá. Szerintem pontosan tudja, hogy Brady nem tett rosszat, de ezt az ügyet igyekszik elnyújtani a teljes offseason-ben, hogy legyen bevétel. Nem tudom mennyire lehet ezen a honlapon mást reklámozni, de az index.hu honlapján a 120 yard rovatban van egy érdekes cikk, hogy mennyi bevétele van a ligának.
2015. 07. 28. 22:24
Newman
Whitealert: ha a botrányok generálnák a nézettséget, akkor nagyon könnyű dolga lenne az aktuális komisszárnak. Össze kell hozni asszonyverést, gyerekbántalmazást, verekedést, drogfogyasztást, gyilkosságot, és ha ez sem elég, ártatlanul megvádolni a legnépszerűbb játékosokat.

Nem hiszem, hogy ennyi elég. Valószínűbb, hogy Goodell folyamatosan előre menekül. Az Indianapolis nyomására belement egy ügybe, amit megpróbált a Wells riporttal alátámasztani, utána magát nevezte ki a fellebbezés elbírálójának, végül, mivel Bradyék jogosan nem egyeztek ki a csökkentett büntetésben, fenntartotta az egészet, és jól alávágott még egyszer Bradynek. A bíróság előtt nem fog kiderülni az igazság (hacsak meg nem törik Goodell és Wells, és sírva bocsánatot nem kérnek), de még az sem lesz elég. Nem akarok itt magyar példát hozni, de Hagyótól a Nokiás doboz kitalálója sírva kért bocsánatot a bíróságon, de attól még Hagyót ma is sokan Nokiásként emlegetik.
2015. 07. 28. 23:54
Whitealert
Ha jól tudom a liga népszerűsége növekszik, de a bűncselekmények nem generálnak nagy nézettséget, csak az ilyen botrányok.
2015. 07. 29. 01:19
Newman
Ha pontosan lehetne tudni, milyen botrány generál nézettséget, akár szándékosan is kreálná felváltva az NBA, NHL, MLS.
Nem ilyen egyszerű az ügy, maga a JÁTÉK generálja a nézettséget. Mi is megismerkedtünk vele és rákattantunk,gondolom mással is így van ez. (Függetlenül a botrányoktól.)
2015. 07. 29. 12:19
Whitealert
Nem akarok nagyon sztereotípiákkal élni, de az amerikainak a show kell. Nekünk elég a játék, de véleményem szerint nekik minden fontos amin meg lehet botránkozni, olvasni lehet róla. Ami vitaindító, amiről beszélni lehet mindig nézettséget generál. Ha csak arról lenne szó, hogy ennyi vagy annyi lett a tegnapi meccs, akkor szerintem nem nőne ennyire a nézettség, kell hozzá persze a támadójátékot segítő szabályozás és az egyre nagyobb salary cap, hogy minél több jó játékost lehessen megtartani/venni, de nagyon fontos az ilyen kis vita. Mindenki utálja a Pats, akkor szúrjunk ki velük egy piszlicsáré üggyel, amit már más ezerszer megúszott és több, mint valószínű, mint nem, hogy csak annyi történt, hogy az alsó határra (12,5 psi) fújták fel a labdákat és a hideg, és az eső miatt lehűlt a terem hőmérsékletéről és e miatt csökkent a térfogata a labdában, tehát a nyomás is csökkent. Egyébként ezt valami független kutató labor is bizonyította, és amikor erről cikkeztek azt hittem itt vége lesz az ügynek, de lám fél évvel később is elnyújt.
Ez a gondolatmenet hosszúra sikerült és én is érzem, hogy nem mindig követhető, de én tényleg így gondolom, hogy Goodell nem hülye és ennyire nem kicsinyes, hiszen akkor nem jutott volna ideáig, egyszerűen érzi, hogy ha egyre több pénzt generál az NFL, akkor egyik csapat sem akarja kirakni a helyéről és pusztán szurkolói nyomásra nem fog elmozdulni a trónjáról. E mellett hangsúlyoznám, hogy tisztelem a véleményed, csak nem értek vele egyet, bár az igaz, hogy a nézettség nagy részét valóban a játék és a játék iránti szeretet és maga a játékosok, edzők, stb. generálja. A botrányok csak azokat vonzza, akiket ez érdekli, az ilyenek az én szememben nem igazi foci rajongók.
2015. 07. 28. 22:28
chateautorres
Ennyi, meghozták a döntést, itt kéne abbahagyni a további harcot, mert minden csoda 3 napig tart, s pillanatok alatt el fog ülni a felkavart por. (Elfelejteni nem fogják, de nem adok 2 hetet, és máris újabb botrány pattan ki az NFL világában, aztán csak ha nyer a csapat, akkor fogják előhozni a riporterek.)
Persze, Pats szurkolóként nehéz megemészteni, hogy csapatunkat megvádolták, megbüntették, ikonikus játékosunkat (kissé) meg is szégyenítették. De menni kéne tovább, s dacból, mint a spygate után is, nagyot kellene alkotni, jó keményre fújt labdákkal.
Amúgy szerintem:
1. Nem szívesen mond ki az ember ilyet, de: A csapat, és Brady manipulált a labdával! Lehet hogy nem tiszta előnyszerzésből, vagy csalási szándékkal, csak megszokásból, mert így szerették használni, így gyakorolták, ez a puhaság illett a játékrendszerbe. (A szabály alsó határán tartva, de most egy kicsit talán túllőttek a célon. Többször egymásután, még puhábban, kevésbé körültekintően.)
2. Mint ahogy más irányítók is játszottak a keménységgel, a Pats is több mérkőzésen így használhatta a labdát, csak éppen +30 fokban nem tűnt fel senkinek.
3. A többi 31 csapat (s szurkolói) rohadtul utálják a Pats-et, a 15 éve tartó dominanciát, s már alig várta bármelyikük, hogy fogást lehessen találni rajtuk. (A Green Bay-t miért nem találják meg soha?)
4. Kaptunk egy hihetetlen lehetőséget, hogy még ikonikus játékosunk "teljében", éles helyzetben, s szinte kockázat nélkül kipróbálhassuk annak utódát. Nem akkor amikor sérült vagy visszavonult, s kényszerből kell pótolni, magas bizonytalansági tényezőkkel, hosszútávú orvosolhatatlan hatásokkal.

Ezek miatt én biztos nem mennék tovább a bíróságra. (Ha valóban megsemmisítette a telefont vagy a kártyát, hát...) Menjenek edzeni, tanuljanak trükkös játékokat, rakják össze a secondary-t, nyerjenek megint konferenciát vagy bajnoki címet. A következő választásnál meg intézze el Kraft úr, hogy a komisszár lépjen le a színről.
2015. 07. 28. 22:32
Newman
1. Nem szívesen mondom, de semmiféle bizonyíték nincs a manipulálásra. Sőt, ha gondolod belinkelem, hogy egy másik Wells utáni vizsgálat arra jutott, hogy a labdák nyomása az Indy meccsen teljes mértékben magyarázhatóak a környezeti hatásokkal.
2. A határra fújtuk a labdákat, erre van bizonyíték (Brady konkrétan ezt kérte), arra nincs, hogy határ alatt lettek volna.
4. Sokkal jobb lenne, ha a Pats maga döntené el, mikor akarja bedobni a mélyvízbe Garoppolót.
2015. 07. 28. 22:47
chateautorres
1. Miután a bírók és az ellenőrök is elég balfékek voltak, valóban nincs bizonyíték. Így sem az én, sem a Tiéd, sem sem a Wells vélemény nem egzakt. De valamennyien tudjuk, hogy nem is a labda valódi puhasága indította el az ügyet, hanem egy "füles". A Ravens, de lehet hogy még előtte valaki szúrta ki a puhább labdákat. Ne felejtsük el, hogy azért a labdás emberke bement a budiba, lehet hogy 1,5 percet csak brunyált, de ...
Nem mondtam, hogy a bíróságon nem mentenék fel. De milyen ára lesz annak? Hetekig, hónapokig visszatérő téma lesz a sajtóban. Persze a becsület tisztára lenne (papíron) mosva.
4. A Pats amikor mint csapat nem vitte tovább az ügyet, eldöntötte hogy most akarja megmérettetni a potenciális jövőbeni irányítóját.
2015. 07. 29. 00:53
frogfromthemud
1.Erre nulla bizonyíték van.
2. Brady az október Jets meccs előtt azt sem tudta, mi az a PSI. Utána meg nem nagyon van 30 fok arra felé...
3. Ez így van. (A Green Bay pedig utoljára a hatvanas években volt domináns. Azóta csak jó csapat.)
4. Inkább ne kapjunk ilyen lehetőséget...

Brady volt kötelezhető arra, hogy a telefonját átadja. Ráadásul a liga rendelkezésére állt az összes SMS, szóval baromság a bizonyíték megsemmisítés szöveg. De jól hangzik, amikor a szurkolókat hülyítik.
2015. 07. 29. 01:07
hopi46
+1
2015. 07. 29. 01:09
hopi46
mármint @chateautorres-nak
2015. 07. 29. 01:31
frogfromthemud
A Wells jelentés egy bődületes baromság, és arra hivatkozva büntetik Bradyt. És sok ponton nagyon gáz az egész eljárás. De lusta vagyok összeszedni minden részletét. :D
2015. 07. 28. 22:28
Newman
Annyi kiegészítés, hogy szerintem a bíróságon két dolgot lehet elérni:
1. Brady teljes felmentését (ha nem függesztik fel az NFL ítélet végrehajtását, akkor kártérítést)
2. Goodell imázsának rombolását.
Mindkét eredmény megéri, hogy elindítsa Brady az ügyet.
2015. 07. 28. 22:29
fejszee
Ez a NY-i bíróságos beadósdi a legalja.
2015. 07. 28. 22:42
Humesz
Rodgers-t miért nem tiltják el 4 meccsre, mert Ő meg keményebbre fújatta a labdákat?
2015. 07. 28. 22:53
fejszee
ez már rég nem a labdákról szól
2015. 07. 29. 00:56
frogfromthemud
Pl. mert meccs közben soha senki sehol nem mérte meg a labdáit. És mert a vizsgálat előtt fújatta szénné a meccs előtt, azt meg nm tilos. A bíróknak kell észrevenni.
2015. 07. 29. 01:25
Newman
Pontosabban a bírói mérés előtt fújatta Rodgers, és Wells szerint a mérés után eresztette le a szertáros, ez lenne a különbség.
De vajon a játék "integritását" nem veszélyezteti mindkét eljárás?
Hiszen elvileg hátrányba kerül a másik, szabályosan játszó csapat.
(De ha a kemény és a puha is szabálytalan, hogyan lehet mind a kettő hátrányos az ellenfélre? És mi van akkor, ha Brady Rodgers ellen játszik és egyik fél alul- a másik túlfújja a lasztit, ilyenkor ki van előnyben?)
2015. 07. 29. 01:28
frogfromthemud
Elméletben mértek. Sokszor csak megnyomkodták a labdát. Ezt persze ciki bevallani.
2015. 07. 29. 01:43
Newman
Pontosan. Soha, senki nem dokumentálta a mérést (az Indy meccs előtt sem!), és a hitelesített műszerek képesek 0,5 PSI-t tévedni, ez a megengedett sáv 25%-a!
2015. 07. 28. 23:03
nosbiglem
Miközben asszonyverők, gyermekbántalmazók, kitudja milyen embereknek megszuntetik vagy csokkentik, nem, Bradynek fent tartjuk. Ennél szánalmasabb cirkuszt a világ nem látott. Goodell takarodj, tudod hová.
2015. 07. 28. 23:13
Humesz
Cserbenhagyást ki ne hagyd :)
2015. 07. 28. 23:39
MaYo#51
Tudod jól, h ez az eredmény volt reális azután, h bejelentette az a felfuvalkodott f*sz, h majd ő dönt az ügyben :) Ez már akkor vicc volt az nfl-nél való fellebbezésre nézve... No de majd a szövetségi bíróságon jól meg lesz fingatva mind az nfl mind az a köcsög, mert ott nem létezik az a mondat, h "sokkal valószínűbb, mint nem" :)
2015. 07. 28. 23:49
Narhara
Brady részéről sem volt túlságosan okos húzás egy ilyen kényes szituációban megsemmisíteni a telefont. Ráadásul épp a meghallgatását megelőzően. Nem hiszem, hogy se neki, se a körülötte lévő fejeknek ne lett volna annyi sütnivalója, hogy ezt tuti elő fogják venni a későbbiekben.
2015. 07. 29. 00:19
Zarathorn
Pláne ha az ügyvédje mondta neki tegye tönkre...
2015. 07. 29. 00:59
frogfromthemud
Azt mondták, ne adja át. Akkor meg édes mindegy, hogy egyben van, vagy 25 darabban. Ettől még nem néz ki jól a dolog kifelé. De a valóság az, hogy az NFL-nél ott volt minden szöveg, szóval ez terelés, aminek viszont csúnyán bedőlnek nagyon sokan.
2015. 07. 29. 01:03
hopi46
Goodell-t lehet szidni, de minek, értelmetlen. Amióta Ő a főnök ömlik a pénz a ligába és a tulajdonosokat csak ez érdekli igazán (Kraft-ot is!) és eszük ágában sincs leváltani. Az egyes fegyelmik nem érdeklik más csapatok tulajdonosait és Goodell is tojik arra mi lesz a bíróságon, amíg évről-évre több pénzt tud szétosztani a csapatok között (idén 226 millió dollárt csapatonként!!!, ami a tavalyi évhez képest 40 millióval több!!!, a helye biztos. Ehhez képest a csapat 1 millió dolláros büntetése lófütty.

Foglalkozzunk inkább a csapatunkkal, képzeljük el pl. azt, hogy mondjuk TB-nek vakbél műtétje van és be kell dobni Garappát a mélyvízbe és ezért hogyan kell átalakítani a támadójátékunkat stb.
A siránkozásokat pedig hagyjuk abba!
2015. 07. 29. 01:26
frogfromthemud
Goodell bizonyíték és korrekt eljárás nélkül ítélkezik. A bíróságon kiderül, joga van-e hozzá.
2015. 07. 29. 01:31
Newman
Ez a tyúk vagy a tojás kérdése. Lehetséges, hogy Goodell nélkül is ömlene a pénz a ligába, vagy talán még több is, de mivel épp Goodell a főnök, verheti a mellét.
Kraftot nem csak a pénz érdekli, szerintem bevállalna 40 millió dollár veszteséget, ha Goodell normálisan kezelte volna ezt az ügyet. (Amíg nincs metódus a mérésre, addig nem lehet elítélni senkit. Előbb egyébként is figyelmeztetni szokás, nem a falhoz állítani.)
Részemről egyébként nem siránkozás van, hanem felháborodás.
2015. 07. 29. 08:47
babakocsi5
Lehet engem a többség megkövez, de mit vártatok? Ez a lépés borítékolható volt. Mi (Patriots) is sokat hibáztunk az ügy során. Brady 4 meccses eltiltása eltörpül a jövő évi első kör elvesztésen mellett. És ne feledjük, hogy az egész ügyről semmit sem tudunk. Nem látjuk mi megy a háttérben. Szerintem idén erősebbek leszünk, meglesz a rájátszás és akkor legyen ott Brady és mindenki a pályán! Go Pats!
2015. 07. 29. 09:25
komzoz65
Csalódott vagyok. Mert eddig lehetett hitegetni azzal, hogy Kraft gyáva megfutamodása a Brady érdekében folytatott alku része. Hát még ez se. Gyatra volt az egész ügyben a Pats hozzáállása. Sokkal agresszívebben kellett volna fellépniük, már az elején is.

Én Brady eltiltását sokkal súlyosabbnak tartom, mint egy 1. körös picket, mert az valójában nem annyira fontos, hogy reményeink szerint egy 32. játékos lenne, viszont Brady egyedülálló pályafutását elcsúfítja így ez az ügy. Hiába vesz most mindenki Brady mezt, hiába tudjuk, hogy az egész csak egy gusztustalan koncepciós ügy, ha sokak majd csalónak bélyegzik és megkérdőjelezik az eredményeit. A rossz szájíz már nem múlik el.

Az, hogy mi megy a háttérben baromira nem érdekel, mert nem is érdekes. Mik a tények? Erőszaktevők, sőt gyilkosok játszottak és feltehetően játszanak is gond nélkül, míg a legendát földbe döngölik egy kreált üggyel.

Kicsit megundorodtam az egésztől, őszintén szólva.
2015. 07. 29. 11:15
fejszee
Haters gonna hate! Aki akarta, az eddig is nyugodtan csalózta, az mindegy hogy van-e bizonyíték vagy nem. Aminek örülök, hogy ki lehet dobni a :- NEM NYERTEK SEMMIT A SPYGATE ÓTA!/NEM NYERTEK SEMMIT A DEFLATEGATE ÓTA érveléseket, valamint ennyit arról hogy : BRADY A LIGA POSZTER EMBERE,MINDIG NYALJÁK A SEGGÉT ÉS KISEGÍTIK MINDENHOL illetve GOODELL KRAFT ÚR ZSEBÉBEN VAN!!
2015. 07. 29. 16:48
pm11
Az azért nem lenne semmi, hogy Brady-t felmentik a csapatot pedig ugyanazért nem...
2015. 07. 29. 11:56
torsza
Az NFL új labdaszabályokat hozott, miután indirekt módon kiderült, hogy a bírók pont szarnak a labdákra.
http://www.cbssports.com/nfl/eye-on-football/25250890/report-nfl-implements-new-procedures-for-measuring-game-balls
Ez alapján minden lasztiról lesz majd dokumentált mérés.
Már várom a telet, amikor hasonló idő lesz Bostonban és nyilvánosságra kerülnek az adatok. Majd jól kiderül, hogy az eredetileg 12.5-re fújt labdák pont annyit eresztenek le, amennyit idén januárban mértek.
No, akkor lesz ám haddelhad! A Pets szurkolók biztosan ki akarják majd csinálni Goodellt!
TB-nek most lesz 2,5 hónapja, hogy hozzászokjon a 13-ra fújt labdához és Garoppoloról is kiderül mit tud.
2015. 07. 29. 12:37
Whitealert
Egyébként nekem van egy labdám. Puhára fújva sokkal nehezebb szép spirált dobni vele, viszont könnyebb megfogni, mivel elég rövidek az ujjaim. TB-nek hosszú ujjai vannak, elméletben a kemény labdát is jól tudná dobni, fura, hogy a puhábbat szereti, ami egyébként alig érezhető. A 13,5 psi és a 12,5 psi között durván 7000 Pa nyomáskülönbség van. A légköri nyomásnak kevesebb, mint a tizede, szinte érzékelhetetlen.
2015. 07. 29. 12:40
Whitealert
Egyébként itt egy videó Jimmy Garoppolo tavalyi teljesítményéről az alapszakaszban. Azt vettem észre, hogy nem csak az első számú célpontot nézi meg és neki akar passzolni, hanem megy a második vagy harmadikra, ha az elsőnek nem tudja odaadni, és nagyon gyorsan szabadul a labdától. Ha Brady 2 év múlva visszavonulna én nagyon szívesen szurkolnék neki. :)

Videó itt:
http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000492243/article/can-the-patriots-win-with-jimmy-garoppolo?campaign=Facebook_atn_rosenthal
2015. 07. 29. 14:30
petyus33
Nekem az volt a legfeltűnőbb, hogy kicsit rendezettebben fut mint Brady :) Amúgy elég jól lát a pályán és gyorsan szabadul a labdától. Bár ez a kis összeállítás inkább az előnyeit hangsúlyozza ki :)
2015. 07. 29. 15:45
Whitealert
Hát igen, rontott passzok nem szerepelnek benne. :D
2015. 07. 29. 13:40
danmajerle
Tom közleménye az fb-ről:
"Azután cseréltem le a törött régi Samsung telefonomat egy új iPhone 6-osra, hogy az ügyvédeim leegyeztették az NFL-lel, hogy a régi telefonom adatai semmilyen későbbi vizsgálatban nem fognak szerepet játszani semmilyen körülmények között."
2015. 07. 29. 14:45
Croaker
Pont akartam ezt írni, hogy nagyon jó, amit reagált Brady.
Még ezzel egészíteném ki ezt az általad idézett részt:
"Nem figyelmeztetett senki arra a Wells féle vizsgálat alatt arra, hogyha nem adom át a telefonomat az BÁRMILYEN büntetést eredményezne"

2015. 07. 29. 14:47
petyus33
Próbálok kicsit nem elfogult lenni, hanem objektíven nézni a dolgokat a büntetéssel kapcsolatban. Valjuk be, Brady-nek 1, max 2 éve lehet még a csapatnál. Ha ott akarunk maradni a legjobb NFL csapatok sorában, szükség lesz egy hasonlóan jó irányítóra. Nem tudjuk Garoppoloval hányadán állunk. Képes lesz e úgy irányítani a csapatot, mint Tommyboy. Ez az eltiltás lehetőséget ad a bizonyításra és ha marad a 4 meccs, kapunk egy képet arról, mi várható Gerappával az élen a csapattól a jövőben. Inkább most legyen egy kép arról, hogy milyen kvalitásokkal bír, mint mondjuk szezon közepe, végefelé egy esetleges kényszerű cserét követően. Én bízok a srácban.
2015. 07. 29. 15:47
Tibi Twelve
Haver valljuk be Bradynek még 3 éve van a szerződése szerint is és reálisan is, ha megvédik. egy év múlva nem fog hirtelen szarul dobálni, az egy baromság h 37évesen még SB mvp vagy de 38-9 már be se férsz, ugyan.
2015. 07. 29. 16:05
petyus33
Fizikálisan rendben van a srác, 1-2 évet írtam. Mi van ha úgy dönt vége egy esetleges gyengébb szezon után? Mi van ha lesérül? Gondolni kell a jövőre! Itt nem azon van a hangsúly, hogy mikor lép le, hanem azon, mi lesz utána.
2015. 07. 29. 16:45
pm11
Mint említettem korábban idén nem, de jövőre megint megnyerjük az SB-t és azzal visszavonul majd :)
(+ még egyet a rákövetkező évben, de azt már nem Brady-vel)
2015. 07. 29. 16:33
DM
sziasztok jáááááj,de régen írtam már ide :D

szóval a mostani mondandóm,ha őszintén leírnám és kipontoznák a Tisztelt Szerkesztőink kb úgy nézne ki,mint egy morze kód :D.
fuu ezért nagyon megfogtok utálni az tuti.
Nos nem értek egyet ezzel a trágyazabáló Goddell.-el,de nézzük a jó oldalát.Páran már biztos leírtátok,de nem volt kedvem végigolvasni mindenki hozzászólását.Szóval ez még hasznunkra is válhat.Hiszen így Jimmy már nemcsak akkor jön pályára amikor 3-4 TD.-vel vezetünk hanem éles helyzetben is megméretteti magát.Lássuk meg a rosszban a jót is,és mutassuk meg ennek a görény Goddell.-nek,hogy így is talpra tudunk állni.Valamint számomra még az a borzasztó,hogy hagytuk elvenni a 2016.-os elsőköröset.Sajnálom nagyon TB.-t,mert a kedvenc játékosom és jövőbeli Hall of Fame ez szinte olyan biztos,mint ahogy kék az ég a fű meg ZŐD :D.De akkor sem értem,Kraft úr hagyott elmenni egy jövőbeni egyest aki szinte kezdőjátékosnak mondható.mindegy lényeg a lényeg,remélem a bíróságon olyan eredmény születik ami megmutatja az igazság a mi oldalunkon van,és ilyen gyerekes megoldásokkal legyengíteni a keretet,nem fogja éreztetni hatását az első 4 fordulóban.
2015. 07. 29. 17:51
frogfromthemud
Nincs jó oldala. Akkor lenne, ha a végén Goodell valahogy belebukna. Aligha fog.
2015. 07. 29. 16:42
pm11
Fentebb már valaki említette, hogy ha összevered az asszonyt akkor az 2 meccs de ha a labdával van valami ami nem lényeges akkor az 4. Ha a mellrák elleni hónapban nem játszol pink alsógatyában akkor az gondolom meg egy teljes szezon....
2015. 07. 29. 17:40
Tibi Twelve
ja de ha Gooddell integrity of game-t emlit mindenki felkapja a fejét, de ez baromság mert semmit nem csináltunk.
2015. 07. 29. 17:42
tommasi
Akkor most nem jött be az a tipp,hogy Kraft megegyezett Goddell-el hogy a Pats elviszi a balhét csak Brady-t ne tiltsák el 4 meccsre.

Simán kinézem az ürgéből,hogy jól megszívatta Kraft bácsit,bár akkor a háború tényleg még csak most fog kezdődni...
2015. 07. 29. 17:43
Zandal
Brady és Kraft nyilatkozatai alapján nem lesz olyan egyszerű a dolga ennek a komisz komisszárnak.

Azért annak örülök, hogy Kraft belátta, hogy hiba volt elfogadni a büntetést, valamint az is, hogy rendesen "megvádolta" Goodell-t, hogy hatásvadász szalagcímet használt a "Brady megsemmisítette a mobilját" közleménnyel. De ami igazán durva, hogy az NFL.com-on Kraft nyilatkozatát megvágták és ezt a részt "kifelejtették". Ez mindent elmond az ügyről ...
2015. 07. 29. 17:53
frogfromthemud
Kraftnak nincs jogi eszköze. azzal, hogy nem fellebbezett, feladta annak a lehetőségét, hogy perelje a ligát. Hogy a háttérben mire jut, azt meg lehet, hogy csak hónapok vagy évek múlva tudjuk meg.
2015. 07. 29. 17:58
Zandal
Nem is írtam, hogy csináljon bármit is, hisz ahogy Te is írod elhalasztotta a lehetőséget. De legalább beismerte a hibát és elnézést kért (igaz ez nem sok, de megfelelő(bb) gesztus irántunk, szurkolók felé)
2015. 07. 29. 18:33
frogfromthemud
Michael McCann ‏@McCannSportsLaw 4 perccel ezelőtt:

Ways for Kraft to seek justice: convince owners to 1) fire Roger Goodell 2) replace RG when his deal ends in 2019 or 3) reduce powers of RG.
2015. 07. 29. 18:05
Tibi Twelve
De a nyilatkozata h hiba volt hogy hitt a ligában egy ''kurva anyád'' volt goodellnek...amikor az ő seggét kellett menteni, Kraft a felesége halálos ágya mellől ment segiteni goodellnek..
2015. 07. 29. 18:13
Zandal
És most szerzett is egy erős ellenséget magának Goodell ezzel lépéssel. Már háborúról írnak a kinti sajtó orgánumok.
2015. 07. 29. 21:04
Hozzászólás a(z) Goodell: Brady büntetése marad bejegyzéshez