Menetrend

Gronkowski negyedik műtét előtt kartörése miatt?

2013. 04. 08. 18:30
Szerző: DoM
Kategória: Hírek

Nem volt elég, hogy Rob Gronkowski még novemberben kartörést szenvedett a Colts ellen, majd láthatóan közel sem egészségesen újra pályára küldték a rájátszásban, hogy újabb törést szenvedjen, majd pankrátor repertoárját csillogtatta szórakozó helyen mit sem törődve a karjával, hétvégén arról tudósítottak több oldalon is, hogy fertőzés miatt akár újabb műtétre is szüksége lehet.

 Eredetileg a Boston Herald közölte a hírt, miszerint a hathetes antibiotikum kúra nem használ a törött karjában kialakult fertőzés ellen, ezért el kell távolítani a mostani rögzítő lapokat. Az újak behelyezésével azonban lehetséges meg kell várni, hogy tisztuljon a törés környezete a fertőzéstől. Ez megakadályozhatja, hogy a tight end az edzőtáborban és a felkészülési meccseken már részt tudjon venni. A USA Today némileg tompította a cikk élét, melyben a helyzetet jól ismerő forrásra hivatkozva írták, hogy egyelőre még az sem biztos, szükség van a következő műtétre a fertőzés miatt. Minden más egyelőre csak feltételezés, spekuláció. Az ESPN Boston később a „nagyon valószínű” fordulatot használta a negyedik műtét kapcsán, melynek célja, hogy megfékezzék és megszüntessék a fertőzést.

Gronkowski Kaliforniában volt barátoknál, amikor éjszaka arra ébredt, hogy a karja megdagadt. Azonnal felvette a kapcsolatot a Patriots csapatával, akik rögtön visszarepítették Bostonba, hogy az ottani orvosok kezeljék a felmerült problémát.

A játékos ügynöke, Drew Rosenhaus feltűnően diplomatikusan nyilatkozott:

Beszélni fogok a csapat orvosaival és más specialistákkal. Meglátjuk, mi történik. Még sok idő van hátra az idény kezdetéig. Még nem tudjuk, ha egyáltalán szükség lesz műtétre, hogy az mire terjedne ki. Egyelőre semmilyen döntés nem született. Minden más csak spekuláció.

A New England Patriots részéről Stacey James sajtószóvivő jelezte, hogy nem kell a csapat részéről hivatalos nyilatkozatra számítani a témában.

Hozzászólások

2013. 04. 08. 18:46
cescf4
2013. 04. 08. 19:01
szeder
A XXI. század Amerikájában ez elég furcsa..
2013. 04. 08. 19:05
Amilyen állapotban a PO-ban pályára küldték, én már nem lepődök meg semmin. Az a döntés védhetetlen. Az lesz csak a gyönyörű ha ez még a 2013-as évet is tönkrevágja (a pesszimista változat).
2013. 04. 08. 19:27
BaP
Szerintem az a játék, amikor kezét törte anno ( egy eldőlt meccs fg-nél blokkolásban) az volt a megagáz.

Ettől még a TE poszton ott van Herni,Ballard,Hooman, ( hogy a legfontosabbakat említsem) szóval megtudjuk várni a felépülését.
Az, hogy nincs igazi vonal melletti, mélységi WR az nagyobb baj..

2013. 04. 08. 21:12
daelaci
Az a törés bárkivel előfordulhatott volna egy olyan ártatlan helyzetben. A PO-s pályára küldése volt a hihetetlenül felelőtlen döntés, azóta tart az igazi vesszőfutás.
2013. 04. 08. 19:05
ndennis
Mióta hosszabbítottak vele sok "lóvéért" azóta a pálya szélére vett bérletet, és nem a pályán belül igyekszik, hogy szeretett csapatom győzzön.... :(
2013. 04. 08. 19:06
2013. 04. 08. 19:09
fejszee
végülis csak 10 TDje volt 10 meccsen a sérülése előtt... ezen az a vonalon elindulva milyen lenne, ha igyekezne is.
2013. 04. 08. 19:18
Zarathorn
ndennis ezt légy szíves gondolt át még egyszer mert jó nagy sületlenséget írtál....
2013. 04. 09. 15:18
pat68
Nem hinném,hogy csak azért direkt eltörte a kezét kétszer, hogy ne játsszon! Ndennis, Te így gondolod?
2013. 04. 08. 20:17
Arsenal
Hát nem vagyok orvos, de sportoltam eleget. Négyszer ugyanazon a területen végzett műtét az Álmos könyv szerint sem kecsegtet semmi jóval. Bár Burkusnak 15 törése volt, persze őt a magyar egészségügy gyógyította. Én még pénzt is adnék Gronk magyar műtétjére, itt tuti, hogy nem kapna fertőzést. Massát is rendbe raktuk.
2013. 04. 08. 21:53
sting
Elszomorító hasonlat ...
Massának 3 év kellett hogy ugyanazt nyújtsa mint annak előtte.
2013. 04. 09. 09:47
ahhoz képest hogy majdnem ottmaradt, elég rendesen rendbe rakták a fejét... Gronk-nál pedig egy kartörésről van szó
2013. 04. 08. 22:00
Burkus
Mondjuk az amerikai egészségügy - elvileg a - topon van, úgyhogy itt valami nagyon el lett szúrva. A nagyobb baj az, hogy Hörni is elég sérülékeny, - tavaly a sérülése után nem volt az igazi - a koncepció 2010-ben meg úgy nézett ki, hogy a TE játékot új színvonalra emelve verjük a ligát. Ez erősen kérdésessé vált, ráadásul a tavalyi sérüléshullámban örök "megmentő" Welker sem lesz.

Remélem, BB kitalál valamit - van rá fél éve - mert ha nem, leszálló ágba kerülhetünk.
2013. 04. 09. 09:47
vpi
Hát nagyon bízom benne, hogy felépül. És remélem nem derül ki, hogy egy átbulizott éjszaka után derült ki a barátoknál a feldagadás. Értem ez alatt, hogy az alkohol gyulladást tud okozni ilyen helyeken. Vagy esetleg a fiatalok körében oly divatos ivásos játék közben történt valami baleset.
Én nagyon szeretem Gronkot, de ha ő nem állítja magát kimélő üzemmódra, akkor a világ összes orvosa egyszerre sem tudja meggyógyítani.
Szóval mielött nagyon fikázni kezdjük az eü csapatot gondoljuk végig ezt is.
2013. 04. 09. 10:22
crucified
Az alkohol akkor okozna a kezében gyulladást, amikor a Napon havazni kezd....

Az alkohol az antibiotikum-kúra hatását rontja maximum.
2013. 04. 09. 18:00
vpi
Persze. Az alkohol nem okoz vizesedést, ami egy gyulladásnál bedagadhat. Ezért van, hogy puffadt arcú alkoholistát sosem látni.
2013. 04. 09. 12:11
Arsenal
Egy biztos, Gronk habitusa nem javít a gyógyulásán. Ennél felelősség teljesebben kellene gondolkodnia és viselkedni. Vehetne Tomról példát. Az ő sérülése súlyosabb volt ha jól emlékszem.
2013. 04. 09. 12:18
crucified
Gronk most 23 éves, Brady 30 volt a sérülésekor. Egész biztos vagyok benne, hogy 7 év múlva másként élne.
Ne törjünk pálcát más élete felett.....
2013. 04. 09. 12:42
Arsenal
Crucified! Ez nem pálca törés. Ő profi sportoló, így egyrészt felelősséggel tartozik a csapat felé, másrészt sok fiatal példa képe. Szerintem sérülten, főleg úgy, hogy ez már a második sérülten befejezett évadja jobban oda kellene figyelnie a gyógyulási szakaszra. Ez nem függ a kortól, az intelligenciától viszont igen.
2013. 04. 09. 13:55
loop80
Szerintem is Gronk hozzáállása a rossz, egyre kevésbé tetszik, amit művel (a pályán kívül).

Hogy miért?

1. Álommelója van (vagy inkább busásan honorált hobbija?) - egy volt a milliónyi NFL-aspiránsból, aki be is került az elitbe. Ezt illene megbecsülnie, már csak azért is, mert néhány év alatt KELL megalapoznia a további életét. Továbbá: 1 év alatt keres annyit, amennyit egy "átlag amerikai" akkor sem kapna, ha 300 évig dolgozna. Ja, és minden naptári évben hosszú hónapokig "fizetett szabadságon" lehet!

2. Példakép, sok-sok kisgyereknek. A kiemelt státusz felelősséggel jár, mások irányába is.

3. Ahogyan Arsenal is írta, gyógyulási szakaszban van. Törött karral egy igazi profi nem fetreng sehol, pláne nem nyilvánosan és hullarészegen.

Ami viszont a csapatvezetés súlyos hibája volt: pályára küldték a szezon végén, pedig nem szabadott volna. Maximum csak a döntőben (ha bejutottunk volna), és kizárólag red zone-os szituációkban.
2013. 04. 10. 02:08
TMR
2013. 04. 09. 13:13
crucified
Ok. Nem voltam ott, ezért nem is tudok véleményt alkotni. De a gyorsan jött nagy sikert tuti nehéz feldolgoznia egy ilyen fiatalnak. Mindenkit másképp kell kezelni, szerintem ezzel BB is így van.
2013. 04. 09. 14:47
Lucius
Szerintem ezt BB-nek kell kezelnie. Gronk ilyen, ha nem kényszerítik nem fog változni. BB be tudja fenyíteni, ha akarja csak fennáll a veszélye annak, hogy lelép, vagy megromlik a viszonya a vezetőséggel. Elég jól meg van fizetve ahhoz, hogy beleszóljanak mit csinálhat és mit nem, akár szabadidejében is!(Nem ez lenne az első eset, hogy egy profi sportolót eltiltanak valamilyen tevékenységtől, ami kockázatos lehet a teljesítményére nézve)
Arsenalnak szerintem abban igaza van, hogy ez intelligencia kérdése is. Persze lehet mondani, hogy a siker megrészegít, de azt is tudjuk, hogy nem mindenkit, tehát lehetne ezt sokkal jobban is csinálni. Úgy tűnik Gronk nem "balhés", mint TO, hanem szimplán veszélyesen él, amivel elég nehéz lesz mit kezdeni, mert "fenyíteni" meg nem akarják/lehet a tehetsége miatt.
2013. 04. 10. 09:24
pm11
erről az jut eszembe, hogy ki a legjobb focista a világon (most tekintsünk el a mai sztároktól) Pelé, vagy Maradona?
Számomra pl ez igen egyszerű kérdés, mert a válasz nálam ez: ha a gyerek focista lenne, mi lenne jobb, ha olyan lenne, mint Pelé, vagy ha olyan, mint Maradona (gondolok itt a pályán kívüli sport utáni életre is).

Azt hiszem, hogy aki igazán nagy játékos, és egy klubot (jelen esetben a világ legismertebb ligáját) képvisel annak ezt tudnia kell kezelni, vagy ha mégsem akkor megvan hozzá a pénze, hogy legalább diszkréten csinálja.

Továbbá: nem értek egyet azzal, hogy fiatal gyerek meg nagy felelősség stb. Ezek a srácok nem a semmiből jöttek, nem hiszem el, hogy számukra a figyelem újdonság lenne, mert ha jól emlékszem az egyetemi a bajnokság is igen nagy figyelemnek örvend. Abban nem vagyok biztos, hogy ott milyen szabályok vannak, de talán van valami ezért is kevesebb a balhé.
2013. 04. 10. 09:48
A balhék ott is jelen vannak, de az esetek döntő többségében a helyi lapoknál nem jut tovább az ügy, mert országos szinten érdektelen. Komoly hírnévvel rendelkező egyetem fontos játékosának kell nagyobb ügybe keveredni, hogy látványos visszhangja legyen a médiában. A campusok és a csapatok felépítése miatt az edzőstáb, sportigazgatók nagyon sok mindent "el tudnak intézni házon belül". A másik fontos szempont, hogy még nem dollármilliókkal a zsebben töltik szabadidejüket a játékosok.

Arról nem is beszélve, hogy sok esetben az NCAA-nek sem érdeke, hogy túl nagy nyilvánosságot kapjon egy-egy ügy. Most például nagyon kíváncsi leszek, hogy az Auburnt mennyire lesznek hajlandók lenullázni (a Cam Newton ügyet is gyönyörűen elsikálták - senki sem tudott semmiről..).
2013. 04. 10. 11:12
pm11
Ebben lehet valami, mert nem nagyon vagyok képben az egyetemi történésekkel, de azt nehezen hiszem el, hogy ott nincs pénzük, igaz az NFL-ben valószínűleg jóval többet kapnak.

Azt viszont nem értem, ha ez sokszor gond a fiataloknál, akkor miért nem hoz a liga erre valami szabályt, hogy nem kereshet az elő pár évben, csak ennyit, vagy kereshet, de nem juthat hozzá a teljes összeghez (persze ennek a másik oldala az, hogy a ligának mi köze a játékos pénzéhez - igaz ezt a pénzt a ligának köszönheti)
2013. 04. 10. 15:30
Ösztöndíjat kaphat, de ezen túl semmi mást, mert amatőrök.

A második bekezédést nem értem. Az NFL-nek vagy NCAA-nek kellene szabályt hoznia és melyik időszakra? Az egyetemen sportoló fiatalok kevés százalékából lesz később profi, sőt még az amerikaifutballt játszók között is elenyésző számuk jut be az NFL-be, ahol az átlag eltöltött idő kb. 4 idény.
2013. 04. 10. 16:51
pm11
Az NFL-re gondoltam.

Amatőrök mi? :)
Az olimpián meg senki sem doppingol :D
2013. 04. 10. 09:53
Egy furcsaság. Amikor volt az az ominózus buliban ráesik ak ezére és én ezt anno szóvá tettem, elég sokan leszedtétek rólam a keresztvizet. Most pedig a többségnek nem tetszik, hogy ilyen gyerekesen viselkedett.

Pont erre gondoltam akkor is, hogy egy profi sportoló ne legyen ennyire felelötlen. Ezzel a karrierjét és a csapatát teheti parkolópályára.
Tavaly amikor az asztalon bulizott vagy a pornós csajjal fotózkodott azzal nem volt semmi baj, hiszen fiatalos lendület, meg ökörködés, de amikor az egészségét kéne óvnia, akkor ami sok az sok.
Nézzétek meg Hörnit. Ö sokkal balhésabb volt egyetemen, mégis hallani róla bármit is azóta? Semmit. Ezért is vetettem fel jópár hete, hogy Gronk trade, Hörni maradjon. Lehet papíron jobb játékos Gronk, viszont Hörni eddig sokkal alázatosabb. És ez nekem hosszabb távon sokat számít.
Kívánom, hogy gyógyuljon fel Gronk és legyen remek szezonja, de még egy ilyen offseason töle és én leszek a legnagyobb ellendrukkere.
2013. 04. 10. 21:04
Az, hogy végül Gronk nem parádézott az Oscar gálán a vörös szőnyeg körül valami riporterféleségként a korábbi bejelentés ellenére, már lehetett egy beavatkozás a csapat részéről, hogy inkább mégse.

Továbbra is azt mondom, hogy ameddig a pályán nincs hatása, azt csinál, amit akar. A karja rahabilitációját mostani tudásunk szerint nem kezelte profihoz méltóan, de mostani állapotában a csapat is benne van vastagon, ez egyelőre 1:1.

A nagy pénzt meg ha valakinek oda akarja adni a Pats, oda is fogják, "viselkedéstől" függetlenül. Mankinsnek milyen szerződést pengettek már ki, amikor majdnem egy évig a csapat közelébe se ment és össze-vissza nyilatkozgatott. Wilfork tüntetése dettó.
2013. 04. 11. 07:32
crucified
Ezzel a véleménnyel tudok én is teljes mértékig azonosulni.

Mondom ezt azoknak, akik elítélik illetve megszólják Gronk életvitelét.

Egy párhuzammal élve az F1-ből, Raikkönen is ihat amennyit akar addig, amíg a pályán hozza az eredményeket. Ezek az emberek ilyenek.
2013. 04. 11. 10:46
pm11
Az lehet, de pl a fociban szólnak érte, vagy bünti van, ha kimaradoznak.

Raikkönen sem iszik nyilvánosan, mint anno, mert akárhonnan is nézzük, lehet, hogy a csapatnak ez jó, mert az adott figura kiváló eredményeket produkál, de nem vagyok benne biztos, hogy a szponzorok is ezt gondolják.

Mindenesetre elfogadom a másik oldalt is, mert milyen unalmas lenne a világ, ha mindenki ugyanazt gondolná :)
2013. 04. 11. 19:09
Lucius
Raikönenért a Mclarennél és a Ferrarinál sem voltak oda.
2013. 04. 11. 19:10
Lucius
Megint jött hír Gronkról. Lesz 4. műtét. 10 hét a lábadozás. Elvileg szezonkezdésre rendben lehet, de nagy tréningezés nem lesz ebből.
Hozzászólás a(z) Gronkowski negyedik műtét előtt kartörése miatt? bejegyzéshez