Menetrend

Harc a csapatba kerülésért: Elkapók

2018. 05. 25. 13:12
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Hírek
A Patriots offszezon programja már javában tart, a játékosok már az új szezonra készülnek.

Az OTA-n szerepelt Julian Edelman is, aki a tavaly augusztusi térdsérüléséből épül fel. Edelman jelenléte a többi játékosra is jó hatással van: "Egy igazi vezér. A tudat, hogy újra köztünk van, mindenkit izgatottá tesz, a csapat is jobban teljesít." - mondta a safety Duron Harmon. Edelmanremekül teljesített az edzéseken, a hibája után még keményebben dolgozott.Edelman

Edelman és Hogan helye biztos a rosteren, utánuk azonban nagy versenyfutás várható a további helyekért. Mike Reiss (ESPN) írt néhány sort arról, kinek mennyi esélye lehet az 53-as keretbe kerülésre.

Patterson helye biztosnak tűnik: A visszahordó specialista elkapó remek edzést produkált. Méretei miatt (6'2" magas, 220 font) is számítani lehet arra, hogy biztos kerettag lesz. Gunnerként és returnerként használható, ezért is került be a WR-ek közé. Az, hogy mekkora hatással lesz a Patriots támadójátékára még kérdés, de meg fogja kapni az esélyt, hogy bizonyítson.

Ne feledkezzünk meg Brittről: Kenny Britt emelkedett ki leginkább az elkapók közül a keddi edzés során. Akárcsak Patterson, ő is a nagyobb darab elkapók közül való (6'3", 223 font). Van esélye, hogy elcsípjen egy helyet a végső rosteren.

Néhány dolog Dorsettről: Phillip Dorsettről leginkább Deion Branch juthat az ember eszébe, valamint Jabar Gaffney. Több helyen is feltűnhet a támadósorban. Esélye van, hogy jó benyomást szerezzen, ezáltal a rosteren legyen még szeptemberben is. Az, hogy egy teljes előszezont végigdolgozhat a Patriots stábjával, mindenképpen az előnyére lehet.Britt

Wild Card helyen Matthews: Az idén igazolt Jordan Matthews csak "wild card" helyre tud befutni, hasonlóan lehet tekinteni rá, mint Andrew Hawkinsra tavaly (mielőtt visszavonult). A legnagyobb kérdés, hogy hogy tud a Patriots sémájába beilleszkedni a játékával.

Mitchell egészsége lesz a döntő: Malcolm Mitchell remek újonc szezont futott, de tavaly sajnos nem tudott pályára lépni térdsérülés miatt. Hétfőn edzett, kedden azonban nem volt jelen a Patriots tréningjén.

Az újonc, Braxton Berrios: Az idei hatodik körös pick tipikus slot elkapó/visszahordó játékos. Sokak szerint Amendola szerepét veheti át. Jelenleg 50-50% az esélye, hogy csapatba kerül. Az edzésen volt egy elejtett puntja, aztán azonban javítani tudta a hibáját, remek edzést produkált.

Longshots: Riley McCarron (slot), Cody Hollister (gunner, több pozíció) is a gyakorlócsapatban töltötték a tavalyi szezont. Sokan McCarront tartották Amendola utódjának a draft előtt. Valószínűleg csak egy/két sérülés esetén lehet esélyük bekerülni a keretbe. Hollister nem volt jelen a keddi edzésen.

A kapitány: Matthew Slater a speciális egység kapitánya, biztos a helye a csapatban.

Forrás: ESPN

Hozzászólások

2018. 05. 25. 19:12
hispanic
Kérdezek egy érdekeset.
Az tényleg 100% hogy Hogan biztosan benne van az 53-ban???
Ő kinkább vonal mellett elkapó, és ha Mitchell egészséges, szerintem a pályán hozza az a szintet amit Hogan, ráadásul több éves szerződéssel nem nagy pénzért.
Vonal mellett ott van még Dorsett, aki szintén csak fele annyiba kerül mint Hogan, és sokkal inkább gondolom róla, hogy tudja pótolni Cooksot a gyorsaságával.
Hogan szerintem a legkevésbé gyors a szélső elkapók közül, ő a megbízhatóságával, pozitív személyiség jegyeivel jelent értéket.
2018. 05. 25. 19:29
cspeti98
Hogan jó útvonalfutó, megbízható, kevés dropja van, jó RZ célpont és bizonyított a rendszerben. Ő egyértelműen roster lock.
2018. 05. 25. 20:34
Pat Patriot
Az amerikai fociban egy rakás olyan kifejezés van, amit nem lehet, kár, képtelenség lefordítani. A tight end vagy az interception, netán a quarterback így használatos, és az útvonalaknál sem biztos, hogy van értelme fordítgatni. Nevetségesnek tartom ugyanakkor, amikor valakik már annyira "elamerikanizálódtak", hogy ott is angol kifejezéseket használnak, ahol az teljesen értelmetlen. "Megvolt a catch." "Meccsenként több mint 25 carry(ing) az átlaga." "Megcsinálta a tackle-t." Vagy az angolból magyarosított igék, például a "droppol" vagy a "sackel"...
"cspeti98" hozzászólása kapcsán jutott ez eszembe. "Ő egyértelműen roster lock." Kicsit olyannak érzem ezt, mint amikor valaki telerakja a mondandóját idegen szavakkal, esetleg sokat gesztikulál, hogy hatásosabbnak tűnjön. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ezzel valamit kompenzálni akar. Örömteli, hogy Hogan "roster lock", de szerintem lehet ezt egyszerűbben is... Ez csak egy vélemény. Ugyan "cspeti98" hozzászólása kapcsán jutott eszembe, de szerintem sokakra igaz.

Hogannel kapcsolatban én sem feltétlenül érzem, hogy annyira biztos lenne a helye. Egy rakás jó tulajdonsága van, de elképzelhető, hogy nem fog beférni. Az érkező elkapók, valamint a felépülő Edelman és Mitchell mellett nem lennék meglepve, ha nem kerülne be a keretbe.
2018. 05. 25. 21:22
cspeti98
Mivel a legtöbb NFL-lel foglalkozó cikk/podcast/videó amit olvasok/hallgatok/nézek angol nyelvű plusz a twitteren is leginkább amerikai szakértőket/újságírókat követek előfordul, hogy hamarabb jut eszembe angolul 1-1 kifejezés. Viszont akkor írom inkább azt, hogy Hogannek biztos helye van az 53-as keretben.
2018. 05. 25. 22:51
Arnold Patsenegger
Szerintem semmi gond azzal,ha valakk sok kinti szót rak a mondanivalójába. 90%ban érti itt mindenki... a maradék 10%ot meg úgy fogom fel,hogy mindennap tanul valamit az ember. :)
2018. 05. 26. 00:23
Julian12Brady
Hogan=cut
Nincs helye az 53ban
2018. 05. 26. 09:11
tommasi
Hogan jelenleg a TOP1 WR a csapatban,a tavalyi számai alapján.
Az elmúlt alapszakaszban,csak két elkapó tudott jobb számokat hozni tőle,és már egyik sincs a csapatnál(Cooks,Amendola).

Persze ettől lehetne cut,de elég őrültsége lenne,miután elvesztjük a top1 ás top2 elkapónkat önszántunkból kitennénk a harmadikat is.

Hogan legbiztosabb pont az elkapóbrigádban,és biztos helye lesz az 53-ban.

2018. 05. 26. 10:24
hispanic
Hogan 400-500 yardokat hoz évente.
Az hogy tavaly harnadik legjobb volt a csapatban, az nem nagy eredmény, mert gyakorlatilag csak ők hárman játszottak számottevő mennyiségben Cookssal és Amendolaval.
A 400-500 yard nem egy nagy eredmény, Britt 6-700 yardokat hoz, Matthews 800 körül és 400-at Mitchell is hozott az újonc évében, ami általában emelkedik a következő években a játékosoknál. (Ha egészséges)
Nem vagyok Hogan ellenes, nagyon szeretem az odaadó, koncentrált, csapatcentrikus, sztár allűröktől mentes játékát, de idén sokkal nagyobb lesz a harc a csapatba kerülésért, mert több közel azonos képességű elkapó van a bő keretben, akiknek más-más az erőssége.
Edelmanon kívül egyiket sem látom 100%-os biztonsággal az 53-ban.
Azt gondolom, hogy Hogannak ellenfél lesz Dorsett a gyorsaságával, Britt a magas erős testfelépítésév, tapasztalatával.
Matthews ha tudja hozni az Eaglesben mutatott játékát, ha Mitchell egészséges lesz, ha Berrios NFL szinten is közel úgy játszik mint az utolsó éves egyetemi videoin, akkor óriási harc lesz az 53-ért, és nem látom hogy Hogan már a felkészülés előtt előrébb lenne mint a többiek.
A legfontosabb, hogy ebből a harcból a csapat jöhet ki jól.
2018. 05. 26. 13:00
tommasi
Értem.
De csak szólok,hogy az érvelésedben több a fikció mint egy Isaac Asimov regényben.
Pedig I.A-nak sem kellett a szomszédba menni ha a képzeletét kellett szárnyra ereszteni.

A tények ezzel szemben,azok,hogy az elmúlt időszakban azoknak a játékosok a száma akik játszottak a Patriots rendszerében és helyt álltak: 1.
Ő pedig Hogan.


1.Az,hogy ki hol mit produkált,az most itt semmit sem ért.
2.A tavalyi sérülteket sem veszem fix-pontnak.Majd ha láttuk őket játékban(Edelman,Mitchell)


Szóval,ki lehetne dobni,az egyetlen olyan játékost a roster-ről aki képes és bizonyítottan megél benne (különbőző fikciók szerint,Mint van gyorsabb,van okosabb, vagy szebb)de lássuk be baromság lenne.

Mert mindezek csak merő képzelgések,mindaddig amíg itt és ebben a rendszerben nem bizonyítottak.
2018. 05. 26. 14:08
hispanic
Nem akartam meggyőzni senkit, csak hangosan gondolkodtam.
Inkább kérdés és feltételes mód formában.
Hogan adottságait, értékeit nem megkérdőjelezve.
Valójában azt felvetve, hogy a WR lista az 53-as keretben nem lefutott ügy.
2018. 05. 26. 11:00
patriotman
Pénzt azért ne tegyetek arra, hogy Hogan nem lesz az 53 tagja....:'D
2018. 05. 26. 11:15
BaP
Szerintem meg jelenleg csak tippelni tudunk

Brady nincs ott az edzéseken, az, hogy ki mit mutat Hoyer meg Etling dobingálása mellett, annak nem sok jelentősége van
Csak feltételezni lehet dolgokat

Én az eddigiek alapján például azt feltételezem, hogy Dorsett, Britt, Matthews, CP és Berrios is hátrányban van, mert Brady esetében kulcs a bizalom, és a jelenlegi WR brigádból ez csak Hogan, Edelman és Mitchell felé van meg.
Persze a kötelező Mini tábor idejére ez majd változni fog.

Szerintem a sokoldalú játékosoknak ( CP, Matthews) van nagy esélye. Britt, Dorsett nem feltétlenül ilyen, míg Berrios hatalmas hátránya, hogy nem tud rendesen blokkolni, márpedig a Pats támadóegységében azt mindenkinek tudni kell. Még Bradynek is.
Persze ott van az egészség faktor is.

Tehát egyelőre még csak jósolgatni lehet, félig vakon.
Az enyém az eddigiek alapján:
Edelman, Hogan, CP, Britt, Berrios és Matthews/Dorsett - Mitchell nem fogja bírni a terhelést, Dorsett/Mathews közül a csak 1, a jobbik marad benn


2018. 05. 26. 23:11
Bulow
Sracok.. itt SENKI nem roster lock :) najo talan Tb12 JE11 meg RG87 de senki más.. ettol azert Hogan aszem nem ketseges...
2018. 05. 27. 07:42
dravait
Ha már keretbe kerülés...
Ti mit gondoltok arról, hogy TB12 véleménye/elvárásai mennyire számítanak a maradók összeállításakor? Lehet-e vétó joga? (ezt mondjuk kétlem, talán még Kraftnak sincs...)
Azért az ő kiszolgálása meghatározó eleme a csapatunk játékának, biztosan megkérdezi őt BB, de mennyire veheti figyelembe a véleményét?
Hátha van itt valakinek erről információja... :) :) :)
Hozzászólás a(z) Harc a csapatba kerülésért: Elkapók bejegyzéshez