Menetrend

Háttérinformációk, érdekességek Danny Sheltonról

2018. 03. 20. 14:03
Szerző: Croaker
Kategória: Cikkek
Már az elején leszögezem, hogy róla nem tudok olyan szép statisztikákkal szolgálni, mint JMC-ről, de már a cseréje után elkezdtem utána járni, hogy ki is Danny Shelton valójában.
A 2015-ös draft előtt a jövő Vince Wilforkjaként tekintettek rá, azonban első két évében nem sikerült a várakozásoknak megfelelni. Tegyük azt hozzá, hogy egy olyan csapatban, amelyik a két szezont 1-31-el fejezte be, nehéz kitűnni, vagy egyáltalán a hírekbe bekerülni. Nem hiába csapatsportról beszélünk, ha a többi csapattársad nem segít, vagy nem alkalmas a feladatra, hiába teszel meg mindent, a siker elmarad.

Shelton apja perui, anyja samoai, utóbbi hagyományait élénken őrzi, gyakran a tradícionális lavalava öltözékben mutatkozik, sőt a pro-dayen is ebben az öltözékben mutatta be a feladatokat. 


lavalava

Életét egy súlyos tragédia árnyékolja be. 2011 május elsején Washingtonban az egyik testvére (Gaston) egy barátjánál volt éppen, amikor verekedés tört ki egy csoportban. Gaston Shelton telefonjával rögzítette az eseményeket, amikor az egyik férfi rátámadt és megütötte, akit ő ezután ellökött. Ekkor hárman támadtak rá, az egyikük Olenthis Woods többször késsel megszúrta. A támadás után Gaston felhívta a feleségét, hogy szóljon a három Shelton testvérnek, amire Danny, Kevin és Shannon rögtön a helyszínre siettek, unokatestvérük és egy barátjuk társaságában. A hat férfi elkezdte keresni Olenthis Woodsot, akit a házánál találtak meg. Ott a férfi anyja és lánytestvére megpróbálta rávenni őket, hogy hagyják el a helyszínt, amíg Olenthis a házba ment a pisztolyáért. Gaston és Shennon a bejárati ajtó előtt várakoztak, míg a többiek körülvették a házat. A felszólítás ellenére Gaston nem akart meghátrálni, amire Olenthis mellkason lőtte őt. Ekkor testvére, Shennon rávetette magát Olenthisre, aki fejbe lőtte őt. A fejlövés halálosnak bizonyult, a másik testvér Gaston szerencsésen túlélte a mellkasát ért lövést, a bíróság azonban nem vádolta meg Olenthist emberöléssel, mert az egész esetet önvédelemnek minősítették.

Danny Shelton mezszáma onnan ered, hogy elhunyt testvére az 55-ös számú mezben játszott, valamint gyerekkori példaképe, a szintén samoai gyökerekkel rendelkező Patriots játékos, Junior Seau szintén az 55-ös mezt viselte. Jelenleg a keretben Eric Lee viseli ezt a mezt, de talán tudnak cserélni Sheltonnal.

Talán a véletlen műve, de a holtszezonban Shelton felvette a kapcsolatot Vince Wilforkkal, és tanácsokat kért tőle. Az érdekes a dologban az, hogy ez még a csere előtt volt, és azóta már Shelton is a Patriots csapatát erősíti, így Wilfork vélhetően még szívesebben látja el hasznos információkkal, tanácsokkal őt.

Shelton már felvette a kapcsolatot Moses Cabrera-val is ,aki a Patriots erőnléti edzője, ugyanis a múltban gondok voltak a súlyával, de azt ígéri, hogy közösen egy olyan programot állítanak össze, amivel a legjobb formában tudja megkezdeni a szezont, és előtte a felkészülési időszakot.

Shelton ott volt egyébként abban a 2015-ös Clevelandi csapatban, amelyik Brady első ellenfele volt a négy meccses eltiltása után. A mérkőzés sima Patriots győzelemmel végződött (33-13), Danny 4 szerelésig jutott. Mint elmondta, már akkor is mindenki a Patriotsot akarta megverni, nekik az a meccs olyan volt, mint egy Superbowl.

Bízzunk benne, hogy Shelton segíteni tudja a Patriots csapatát abban, hogy a 2018-as szezont ne 20. helyen fejezze be a csapat a futott yardok tekintetében a szezont. Nagyon kellett volna a Superbowlon is egy masszív ember a falba, ugyanis az Eagles 6,1 yard/futás átlaggal fejezte be a mérkőzést, összesen 164 yardot megtéve a földön.

Én optimista vagyok (mint mindig :) ), reméljük hogy Belichick megtalálta benne a következő Wilforkot!

Forrás:
Bostonherald , Providencejournal Wikipedia

Hozzászólások

2018. 03. 20. 15:48
Ropsz
Én nagyon örülök a trade-nek.

Már annak idején nézegettem amikor Brown-t draftoltuk, hogy ki volt az egyetlen egy ember aki még nála is jobb helyen kelt el a 2015-ös drafton. Remélem megtalálja a helyét nálunk és jó párost alkotnak majd Brown-nal a fal közepén :)
2018. 03. 20. 19:42
kitalaltnev
Köszi szépen a cikket! Minden újonnan érkezőről lesz majd ilyen?
2018. 03. 20. 19:55
Croaker
Meglátjuk, Danny-ről teli volt szinte az összes oldal, részben múltjáról, Wilforkos storyról, mezszámáról. Ha a többiekről is találok elegendő anyagot, akkor nagyon szívesen összeállítok egy hasonlót. Persze ha jön 20-30 ember, akkor ezt nem ígérem meg :)
2018. 03. 20. 21:59
slack
Oké akkor csak a legérdekesebb 10-15-ről :-)


Köszi a cikket
2018. 03. 20. 20:39
pat68
Szuper cikk! Köszönet a munkádért!
2018. 03. 20. 20:59
rolly79
Nagy köszönet Croaker!
Így tovább!!! Magasra tetted a mércét...
:)
2018. 03. 20. 21:49
anikom
Köszi a cikket! Már néztem az instán is a fickót. OFF: Tudom, hogy a lényeget ragadom meg, de mért gondolták, h körbeállni egy késelő házát a tuti megoldás, a rendőrség helyett? Pont Amerikában, ahol olyan elterjedt a fegyver, mint nálunk a mobil?
ON: a cikk alapján az elszántságával nem lesz baj, remélem beváltja a reményeket.
2018. 03. 21. 11:30
cspeti98
Twitteren olvastam egy érdekes infót, hogy a Browns ellen nem nagyon futottak az A-lyukon Shelton miatt, így elkezdtem Browns meccseket nézni csak rá figyelve. Nem egyszer volt olyan, hogy a C és a G duplázva se tudta elmozdítani, amikor meg 1-1-ben blokkolta valaki, akkor ott nem volt futás. Nem lesz látványos, amit csinál, de szintet fog vele lépni a védelem. Egyre jobban tetszik ez a trade.
2018. 03. 21. 14:50
paszta75
Uristen de imádtam Junior Seau-t.
Ha csak fele olyan jó lesz mint ő volt akkor is mar durva erősítés.
Hozzászólás a(z) Háttérinformációk, érdekességek Danny Sheltonról bejegyzéshez