Menetrend

Hírek röviden - szerdai edzés

2010. 09. 08. 21:05
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
Visszatérők és új hiányzó. OLB Jermaine Cunningham (láb/boka), DL Ron Brace (boka) és DB/ST Kyle Arrington (ágyék) is újra edzésbe állt. Laurence Maroney és Julian Edelman még mindig nem edz, és Randy Moss is feliratkozott a távollévők listájára.
Hivatalos sérültlista Nem vett részt edzésen: WR Julian Edelman - láb T Nick Kaczur - hát RB Laurence Maroney - comb WR Randy Moss - betegség CB Terrence Wheatley - láb Teljes edzésen vett részt CB Kyle Arrington - ágyék DL Ron Brace - boka QB Tom Brady - jobb váll LB Jermaine Cunningham - boka DE Brandon Deaderick - lábujj TE Aaron Hernandez - térd DT Myron Pryor - térd WR Matthew Slater - térdín ESPN Boston

Hozzászólások

2010. 09. 08. 22:39
triangle
megvolt az első injury report is, Brady végre újra a régi:
...Tom Brady (Right Shoulder)
2010. 09. 09. 10:44
Arsenal
Randy Moss vajon mitől lett hirtelen beteg? Nem tetszik ez nekem 3 nappal a meccs előtt. Beteg vagy sértődött, ez itt a kérdés?
2010. 09. 09. 10:48
temp
BB esetén az injury report kb a Grimm mesékkel egyezik, úgyhogy kár azon töprengenünk, hogy kinek mi a baja :)
2010. 09. 09. 13:49
Pat Patriot
Megnyugodtam! Ha Tom Brady és Right Shoulder, akkor minden rendben!
Nekem sem tetszik ez a Randy-féle "betegség". Végigcsinálja a TC-et meg a pre meccseket, erre rejtélyes módon az alapszakasz előtt 4 nappal jelent beteget. És mégis milyen betegség? Folyik az orra? Eddig nem volt sok probléma vele. Látszik, hogy szerződést akar. Meg fogja kapni, de ő is érzi, hogy a csapatnak, sőt szerintem a ligának is ő az első számú elkapója, s mint ilyen, szerintem megérdemel némi előnyt. Ha most itt elkezdi játszani a sértődöttet, akkor azzal semmire sem megyünk. Szép dolog a spórolás, de az értékeinket igazán a helyükön lehetne kezelni. Nála sokkal kevesebbet érők firkálják oda a nevüket olyan agyament szerződésekre, hogy csak nézek. Egy Randy Moss megérdemelne még egy szerződést.
2010. 09. 09. 14:16
infidelitas
Bár én az összeesküvések híve vagyok, de most nem érzem ezt, szerintem tényleg beteg. Engem sokkal jobban irritál/aggaszt Edelman sérülése...
2010. 09. 09. 16:49
sirCharles
Pat Patriot

A csapat legjobban kereső játékosa ne kezdjen már el hisztizni szerintem, akármennyire is akarja vagy sem a hosszabbítást. Welker sokkal jobb teljesítményt nyújtott tavaly, miközben sokkal kevesebbet keres, mégsem óbégat. Azzal, hogy Randy elkezdi játszani a sértődöttet, semmivel sem lesz jobb Belichick-nél, sőt...

Spórolásról meg szerintem szó sincs a vezetőségnél, így is szinte teljesen kitöltjük a sapkát - azzal meg egyik csapat sem lesz előrébb, ha 4-5 ember elviszi a fizetési keret 60-70%-át. 4-5 nagy sztárból nem lesz önmagában csapat. És 4-5 nagyon megfizetett sztár önmagában nem fog meccseket nyerni sem, a kellően megbecsült (megfizetett) kiegészítő emberek nélkül.

Itt szerintem éppen az a baj, hogy Randy egy utolsó zsíros szerződést akar, de kicsit túlértékeli magát annak ellenére, hogy valóban az egyik legjobb elkapója a ligának (bár szerintem már nem No.1 a posztján).
2010. 09. 09. 21:05
Burkus
De idén nincs salary cap, mert felmondták a CBA-t a tulajdonosok és ez az utolsó év, nem? Akkor pedig elvileg Moss-sal lehetne bármekkora szerződést kötni, nem terhelné a sapkát (mert nincs). Az idei gigaszerződések, illetve igények (ld. Revis 160 millió dolláros követelése 10 évre)ezért van, nem? Tényleg, ha ezek a szerződések már megköttetnek és megkötik majd az új CBA-t, hogy érinti az ismét megjelenő sapka a már megkötött szerződéseket? Beleszámítanak? Elvileg nem lehet visszaható hatálya az új CBA-nak.

Délután Edelman, Maroney és Moss is teljes szerelésben részt vett az edzésen, ahogy Hernandez is.
2010. 09. 09. 22:03
sirCharles
Burkus

De remélhetőleg nem csak idén lesz NFL szezon, hanem az utána következő évben, meg még az azt követő sok-sok évben is. Salary cap mindig lesz, emiatt pedig marad az aranyszabály: NÉHÁNY SZTÁRnál sokkal többet ér egy ésszel összerakott CSAPAT.

Példának okáért a Patriots vagy éppen az Eagles smég em véletlenül tart ott ahol. Az NFL talán két legkonzisztensebben, legokosabban felépített, menedzselt franchise-jai, ahol természetesen nagyon megbecsülik a legnagyobb vezéreket a csapaton belül, de éppen annyira, hogy ez még ne menjen az őket körülvevő csapat minőségének rovására.

Teljesen értelmetlen az új CBA előtt Moss-szal egyezkedni, mert azt sem tudják még a csapatok vezetői, hogy mik lesznek az új feltételek. (Brady esete más: posztjából kifolyólag is ő a franchise legmeghatározóbb játékosa, őt mindenáron itt kell tartani.) Ráadásul erre a szezonra még érvényes szerződése is van, úgyhogy már elnézést, de Randy értelmi képességeit is jól mutatja, hogy éppen most kezd el kiabálni a szerződéshosszabbítása miatt... Ugyan eddig sem az eszéért szerette a szurkolók többsége valószínűleg, de beszédes, hogy hogyan kezeli ő a szerződéshosszabbítását, és hogyan mondjuk egy Brady intelligenciájú játékos. És továbbra se felejtsük el, hogy Moss jelenleg a csapat legjobban fizetett játékosa...

Lényeg ami lényeg: inkább edzenie kéne és Bengals elleni meccsel foglalkoznia :-D
2010. 09. 09. 22:35
Burkus:

Hiába nem számít a fizetési sapka ebben az évben, de az éves fizetése egyetlen játékosnak sem nőhet 2009-ről 2010-re 30%-kal többel. Ezzel védik ki az általad vizionált megaszerződést, hogy bele lehet most bármit préselni a sapkába. A előre garantált aláírási pénz, meg a sapka szempontjából egyenlő mértékben oszlik meg a szerződés teljes tartama alatt, és az adott rész évente számít bele a sapkába (régi szabály).

Részletesen az alábbi linken olvashatsz erről: http://bowl.hu/functions.php?name=news&a_id=526

A szerződéseket meg az új CBA miatt senki nem fogja érvényteleníteni. Nyilván rosszabb helyzetet nem lehet teremteni, például visszaveszik 80 millióra a plafont.

A Pats sapkája a 2010-es évre: http://www.patscap.com/
2010. 09. 09. 22:54
Burkus
sirCharles

Egyenlőre nem nagyon látom, hogy lenne jövő évben is szezon, pedig már az idei kezdését is alig várom. Éjjel biztos belenézek legalább a Saint-Vikings meccsbe az ESPN-en. Tudtok róla valamit, hogy hogyan állnak a tárgyalások? Korábban olyan cikkek jelentek meg, hogy ha 2010 tavaszáig nem jön létre a megállapodás, akkor nem lesz szezon.

DoM

Köszönöm az információt, ezt a 30 %-os szabályt nem tudtam. Bár ha számolok, Moss-nál egy 30 % is szép összeg lenne...
2010. 09. 09. 23:13
sirCharles
Burkus

Csak nincsenek annyira hülyék, mint a kosarasok és a hokisok...
Ha itt kimarad egy év, a fentiekhez hasonlóan soha a büdös életben nem érik el a mostani népszerűségi és főleg nézettségi szintet. Ezzel Goodell-ék és (remélhetőleg) a játékosok és képviselő szervezetük is nagyon-nagyon tisztában van. Ha meg nincs nézettség, akkor a csodás szerződések is legfeljebb álmok maradnak, mert nem fogják tudni a franchise-ok kitermelni a forrását. A kis piacos csapatok (pl. Colts, Packers) már így is kisebb gondban vannak néhol. (Plusz itt még az a lehetőség sincs meg, hogy zsebpénzért átugrunk egy-két évre Európába haknizni, mert focit ilyen szinten csak Amerikában játszanak.)

Szerintem éppen ezért amiatt nem kell aggódni, hogy nem lesz szezon, max azért, hogy ne a baseballhoz hasonló agymenés szülessen megállapodás gyanánt.
Hozzászólás a(z) Hírek röviden - szerdai edzés bejegyzéshez