Menetrend

Hivatalos reakciók az ESPN cikkére

2018. 01. 07. 03:56
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Először Robert Kraft, Bill Belichick és Tom Brady adott ki egy közös nyilatkozatot az ESPN cikkre reagálva, majd Robert Kraft Peter Kingnek, Tom Brady pedig egy rádióállomásnak nyilatkozott.

Tom Brady, Bill Belicick és Robert Kraft közösen az alábbi nyilatkozatot adta ki: Az elmúlt 18 évben nagyon jó és produktív volt hármónk kapcsolata. A napokban több hír is elméleteket gyártott, feltételezett dolgokat, amik eltúlzottak és nem igazak. Mindhármunknak ugyanaz a célja. Izgalommal várjuk a rájátszást, ami kihívás elé fog helyezni minket és sok munka vár ránk, ahogy az elmúlt 18 évben is. Sajnálatos, hogy szükség van ilyen hamis információkra reagálni. A cselekedeteink is azt bizonyítják, hogy egységesek vagyunk.

Robert Kraft szombat délután telefonon nyilatkozott Peter Kingnek, ahol elmondta, hogy ő soha nem kérte Belichicket, hogy cserélje el Garoppolot. "Hétfőig, a cserehatáridőig - azt hiszem, október 30-a volt - az utolsó alkalom, amikor Bill-lel Jimmy helyezetéről beszéltünk, az egy csoportos megbeszélés volt, ahol jelen volt Bill, Jonathan (Kraft) és Nick Caserio. Azt hiszem júniusban volt. Ez volt az utolsó alkalom, amikor Bill-lel erről beszéltem. Nickkel volt megbeszélésem és megkérdeztem, hogy van-e valami fejlemény az ügyében. Amikor a szezon megkezdődött, abban maradtunk, hogy majd a szezon végén visszatérünk rá. A következő alkalom, amikor ez szóba került Bill és köztem az hétfőn volt, a cserehatáridő előtt. Felhívott és azt mondta, hogy van egy cserelehetőség a San Francisoval, Jimmy menne egy 2. körös pickért és Brian Hoyerért. Kiderült, hogy végül ki kell rakniuk Hoyert és csak utána jön hozzánk. De gyakorlatilag ez egy 2. körös pick + Hoyer volt Jimmyért. Bill megkérdezte, hogy ez jó-e nekem. Kértem tőle egy kis időt, gondolkodnom kellett rajta. Beszéltem Jonathannal, akinek nem volt kifogása ellene, így visszahívtam Billt és azt mondtam: "Ok". 

Kraft arra, miszerint lett volna közte Belichick között a szezon során is megbeszélés Garoppoloról ezt mondta: "Teljesen kitaláció és fikció. Komolyan mondom neked, fikció."

Arról, hogy Belichicket elcserélné-e így reagált Kraft: "Amikor elég szerencsés vagy ahhoz, hogy egy kivételes ember dolgozzon neked, akkor hagyod, hogy végezze a munkáját és kilépsz az útjából." Szerinte nem kérdés, hogy Belichick jövőre is a Patriots vezetőedzője lesz.

Tom Brady szombat este Westwood One Sports Radionak nyilatkozott. Itt olvasható a teljes nyilatkozat:

Hogyan jellemeznéd a munkahangulatot, amiben jelenleg készültök a rájátszásra közted, Belichick edző és a csapattársaid között?

Úgyanúgy, ahogy az elmúlt 18 évben nindig. Mindannyian végezzük a dolgunkat, ez pedig az, hogy a legjobb tudásunkat hozzuk és győzelemre vezessük a csapatunkat. Ez az állandó nálunk. Ez is az egyik oka annak, hogy az elmúlt időszakban annyira sikeresek voltunk és én nem láttam semmi különbséget ezen a héten sem.

Van bármi feszültség a megjelent hírek miatt?

Nem hiszem. Azt hiszem, már annyi ilyen kihívással kellett megküzdenünk az évek során, hogy csak egyre erősebbek leszünk ettől. Minden lehetőség jó, egy nagyszerű lehetőség áll a csapatunk előtt, borzasztó sokat és keményen dolgoztunk azért, hogy 13-3-mal álljunk, hogy meglegyen az AFC-ben az első kiemelésünk, hogy csak úgy feladjuk nagyon nehéz lenne. Tehát bármi is áll az utunkba, le kell győznünk, mert az a sok kemény munka, amit ebbe a szezonba fektetünk elvészne és nagyon sajnálatos lenne, ha emiatt elesnénk egy jó lehetőségtől.

Megtörhette ez a csapatot?

Nem hiszem. Csak ha hagyjuk, hogy megtegye. Azt hiszem, már hosszú ideje bizonyítjuk, hogy kívül tudjuk a "zajt" helyezni és csak magunkkal foglalkozunk, és arra koncentrálunk, amit tennünk kell azért, hogy megnyerjük a következő mérkőzést.

Mennyire nagy figyelemelterelés ez?

A győzelemmel és a sok sikerrel együtt járnak ezek a dolgok is. Azt hiszem, elég régóta jó munkát végzünk azért, hogy sok mérkőzést megnyerjünk és ez arra kényszeríti az embereket, hogy kreatívak legyenek azzal kapcsolatban, hogy miket mondanak rólunk, miket írnak rólunk és spekuláljanak dolgokat. Csak mert foci játékokat elemezni nem kelt akkora figyelmet, mint ezek a dolgok. Szóval, spekulálni kapcsolatokon, vagy arról, hogy milyen érzéseim vannak a csapattársaim és az edzőim felé... Én csak magamról tudok nyilatkozni. És őszintén mondom, a viszonyom mindenkivel, akivel kapcsolatban vagyok, szerintem pozitív. Erről az ellenkezőjét állítani teljesen valótlan. Szóval, szeretem azt, ahol most állunk, mint csapat. Azt akarom, hogy a figyelmem és az energiám arra összpontosuljon, amire kell, az év legfontosabb mérkőzésére. Ez az, amit én tenni fogok és biztos vagyok benne, hogy a többiek is erre fognak koncentrálni.

Hogy érintenek ezek az információk, amik rólad szólnak?

Ez egy jó kérdés. Nagyon érdekes magamról olvani, arról, hogy mások hogyan látnak engem; arról, ami velem történt; és a spekulációkat a saját érzéseimmel kapcsolatban, és tudnod kell, hogy azok teljesen mások, mint amik le vannak írva. Én is a saját tapasztalataim alapján élek, ahogy mindenki más is. Vannak saját gondolataim, érzéseim, és ahogy korábban is mondtam, én egy nagyon pozitív ember vagyok. Szóval, amikor olyan dolgokat olvasok, amik nem igazak, azok zavarnak engem, mert azt gondolom, hogy azok teljesen hazugságok. Teljesen különbözőek attól, amilyen ember én vagyok, mert én nem engedem, hogy negatív dolgok belemásszanak a fejembe.

Szeretnék egy konkrét kérdést feltenni neked a cikkel kapcsolatosan. Ami lejött nekem a cikkből az az, hogy van egy olyan tulajdonosa a csapatodnak, aki 5. fiaként kezel téged, lojális hozzád, míg van egy zseniális edződ, aki 5 Super Bowlt nyert veled, és szeretne megszabadulni tőled mielőtt még késő volna, és úgy tűnik, hogy a tulajdonos téged választott, míg az edző inkább a sikerességét szerette volna tovább vinni. Hogy kezeled mindezt?

Azt hiszem, hogy kérdezhetsz ilyet, de nyilvánvalóan nem tudok válaszolni rá. Őket kell megkérdezned, ha akarnak, válaszolnak rá és jellemezik a kapcsolatunkat. Ahogy én a saját kapcsolatomat látom Mr. Krafttal, az ugyanaz, amit te mondasz. Ő egy nagyszerű ember. Ő a második apám nagyon sok szempontból. Belichick edzővel is nagyon jó a kapcsolatom. 18 éve együtt dolgozunk. Nincs olyan másik edző, akivel szívesebben dolgoznék nála. Nyilvánvalóan nem tartanék ugyanott és nem lennék ugyanaz a játékos, aki ma vagyok, nélküle. Ez mind pozitív dolog. Ezekkel nyilván nem lehetne sok újságot eladni. Én csak hálával és köszönettel tartozom azért az időért, amit itt tölthetek. Szeretek itt lenni. Nagyszerű szezonunk volt/van és reméljük, hogy ennek a fejezetnek is nagyszerű véget írunk majd azzal, hogy nagyszerűen játszunk a rájátszásban.

Várakozásaid szerint Patriots mezben fejezed be a karriered?

Mi mondtam neked néhány héttel ezelőtt erről?

Michael Jordan a Washington Wizards-ban fejezte be, Joe Montana a Kansas City Chiefs-ben, sokszor nincs "boldogan éltek, míg meg nem haltak" a sportban. Ez nem egy tündérmese, de azt remélem, hogy igen és én örökké Patrióta akarok lenni.

Nos, ebből a szempontból semmi nem változott. Tudom, hogy a karrierek változnak. Helyet cserélnek. A nagyszerű játékosok váltanak, edzők változnak, tulajdonosok változnak. Ez így megy hosszú idő óta. Azt hiszem, hogy az alázatosság arra tanít téged, hogy ne gondold magad nagyobbnak, mint amilyen vagy. És én nem gondolom azt, hogy nagyobb lennék. Szeretem ezt a csapatot, szeretem ezt a szervezetet és remélhetőleg kitudunk oda menni, és büszkévé tenni mindenkit azzal, ahogy befejezzük ezt a szezont.

Hozzászólások

2018. 01. 07. 04:26
kyobalu
Szerintem túlbeszéltük már eléggé ezt a témát..
Brady és Kraft elmondta röviden és tömören azt ami valójában is lehet az egész szenzációhajhász pletyka hadjárat, baromság mögött..
Brady,BB és az egész csapat a következő heti meccsre koncentrál, mert méltón akarja befejezni ezt az idényt is.
Szerintem mi is foglalkozzunk ezzel. Mindenki jobban jár!
Blitz for 6!!!
Go Pats! :)
2018. 01. 07. 05:38
Mindenképpen utolsó cikk a témában. Ha Brady nem nyilatkozik, meg se írtam volna. De így muszáj volt. :)
2018. 01. 07. 08:15
dravait
Sajnos én az itteni közösség néhány "szakértőjén" is azt érzem, hogy mintha ugyanaz hajtaná őket is, mint az ESPN újságíróit. Mindenki megszakértette innen távolról és a belső információk birtoklása nélkül és bizony többen is merték venni a bátorságot maguknak a FOTELBŐL (ha van köztünk olyan, aki a csapat tagja, arra természetesen nem vonatkozik :) ), hogy ostobának, nem csapat-lojálisnak, édekembernek meg mittudoménminek titulálják az NFL történelem valaha volt legnagyobb csapatát és ennek legnagyobb vezérlő tióját.
Ez nem volt túl szép szerintem (megalapozott semmiképpen) és kb. ugyanolyan nevetséges is, mint az ESPN cikke.
Úgyhogy mindenki szépen gondolja át, mi baromságot összeírt az előző cikk alatt és szálljon magába, mire merészkedett a FOTELBŐL!
(A New England Pariots csapat tagjaira nem vonatkozik.)
2018. 01. 07. 13:40
LaFleur
Az utóbbi időszak legjobb hozzászólása, 10 pont!

Sajnáltam az időmet és az idegrendszeremet tegnap, hogy reagáljak egy pár embernek, pedig ennyi faszságot már rég olvastam.
2018. 01. 07. 13:50
kyobalu
2018. 01. 07. 13:57
kalapur
szerencsere vannak meg akik nem cutolnak bradyt :)
2018. 01. 07. 15:39
petnetman
2018. 01. 07. 15:12
nszgergo
+1
Én direkt hozzá se szóltam eddig a témához, elég volt végigolvasni is... :)
2018. 01. 07. 15:13
PRSZ
Paul43 szerintem otthon ül a foteljében és zokog, hogy Brady mégse akkora bunkó, mint amilyennek ő irigységből gondolja :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2018. 01. 07. 15:45
petnetman
Azert mert LaFleur-rel értünk egyet, és eddig a fáradságot sem vettuk, h hozzaszoljunk, meg nem kell beleállni Paul43-ba.

Szerintem Ő csak máshogy félti a csapatot, és rávilágított arra, h ez egy marhanagy üzlet...
2018. 01. 07. 17:10
BaP
Ez rendkívül elegánsra sikeredett, gratulálok.
Pffff

Emellett röhejes, hogy mennyire nem értitek sem az ő, sem más álláspontját, aki szerint van alapja a cikknek, és bizonyos eseményeket megmagyaráz.
Továbbá, hogy a Patriots hosszútávú sikerességéhez már nem Bradyben kell gondolkodni.

sajnos sokaknál ez az eltúlzott Brady imádat ezyszerűen vakságot okoz. Szánalmas visekedés komolyan mondom
2018. 01. 07. 17:25
piszkosfred
A cikknek biztos, hogy van alapja. A kérdés, hogy mennyi. Mert nagyon nem mindegy, hogy a 10%-a igaz, vagy minden. Mivel ezt senki sem tudja innen megitélni, így minden csak spekuláció.
Hogy Bradyvel mennyi idő tervezhető, ezt sem tudja senki. Már most bőven rácáfolt a liga korábbi trendjére.
Nem gondolom, hogy annyira vak lenne itt mindenki. Azért mert egy olyan - bocsánat - böszmeségre, hogy már nyáron el kellett volna tradelni Bradyt, sokan felhorkantak, az nem meglepő. Semmilyen Pats-es fórumon nem lenne erre lényegesen más reakció. Ez ugyanis sportszakmailag sem lett volna indokolt, de ennél csak üzletileg lett volna nagyobb butaság.
2018. 01. 07. 17:06
szakacs
Aha ,bocs hogy eddig nem értékeltem a benfentes infóidat mert ugyebár Te benfentes vagy és nem fotelszurkoló mint a többi "hozzáértő" .

Magyarán a te véleményed és hozzáértői szaktudásod ,magasan képzett csapatszakértői mivoltod tudatában ,relevánsabb mint az általad fotelszurkolóknak titulált különvélleményt nyílvánító "eltévejedett halandóké ".

Bocs de ez röhejes , mint az is hogy ha valakinek szembemegy a véleménye az aktuális trendel az áruló szemét alak.A saját magad tanácsát te is megfogadod ?
Ja nem ,az csak a többiekre érvényes !?
2018. 01. 07. 18:28
Pat Patriot
Szerintem ez a cikk inkább kitaláció. Elképzelhető, hogy van valóságalapja, lehetséges, hogy voltak ordítozások, anyázások az elmúlt években, néha előjött egyik-másik erős egyéniségből az egója, de ez nagyjából olyan, mint egy 18 éves házasságról írni egy cikket, hogy "lehet, hogy voltak néha összezörrenések". Persze, hogy voltak, nem nagy dolog. Tehát a véleményem, hogy az ESPN cikkét - ha nem is kell teljesen hülyeségnek venni, de - minimum fenntartásokkal kell kezelni.
Engem, úgy gondolom, nem érint az, amit írtál. Ugyanakkor a hozzászólásodhoz két gondolat.
1) Azzal, hogy idézőjelbe teszed a "szakértő" szót, utalva arra, hogy a történetet véleményezőknek fogalmuk sem lehet arról, hogy mi van, te ugyanúgy szakértőt játszol, mint azok, akik neked nem tetsző véleményt fogalmaztak meg az egész storyval kapcsolatban. Lehet, hogy hülyeséget írtak, lehet, hogy nem. De volt egy hír, amivel kapcsolatban véleményt alkottak.
2) Miket is írsz? Hogy voltak, akik vették (merték venni) a bátorságot, hogy ilyennek meg olyannak titulálják a Patriotsot vagy a Kraft-Brady-Belichick trió tagjait, illetve azt is ajánlod, hogy ezek a személyek szálljanak magukba, gondolják végig, mit merészeltek...
Mint írtam, én nem tartozom azok közé, akik elmarasztalták a triót vagy annak valamely tagját. Ugyanakkor azt ajánlanám, hogy inkább te gondold végig, mire kérsz itt néhány embert. Mert lényegében leírod, hogy abban a Patriots-drukkerben, akiben felmerült, hogy esetleg a franchise-ban nem mindegyik vezető tiszta, mint a friss hó, annak magába kellene szállnia, kétszer is végiggondolnia, hogy legközelebb miket ír. Nem tudom, milyen arányban voltak és vannak azok, akik szerint van valóságalapja az ESPN-cikknek (ti. itt a fórumon), de a helyzet úgy áll, hogy van egy cikk, ami valamit állít, amivel kapcsolatban néhányan véleményüket fejezik ki. Vannak, akik "az ESPN bekaphatja" csoportba tartoznak, és vannak, akik a "hát, végül is elképzelhető" csoportba. Annyi segítség most jött az első csoport tagjainak, hogy a Pats részéről - mondjuk úgy, - cáfolat történt. Hülye ügy, mert biztosan nem volt fenékig tejfel ez a 18 év, ugyanakkor ha valami meg olyan probléma, aminek a franchise-on belül kellene maradnia, akkor az - logikusan - nem tartozik senkire. Ez a Pats-nyilatkozat megerősítheti azokat, akik szerint hülyeség volt az ESPN cikke, "lám, tudtam, hogy nincs itt semmi gond".
Ugyanakkor azt gondolom, ha végignézzük a történetet, akkor az ESPN bizonyos dolgokat teljesen eltorzít és felnagyít, míg a Pats nyilván bagatellizál. A kettő között lehet talán az igazság, mert nincs olyan több száz fős, folyamatosan cserélődő közösség, amelynél mindig minden rendben van. Már maga Belichick személye is olyan, hogy ezt nehéz elképzelni. Brady egy elképesztő sportember, de az egész pályafutása arról szólt, hogy mennyire céltudatos, akaratos, maga miatt és a sikerek miatt nem köt kompromisszumot. És hát ott van Kraft, aki valószínűleg nem úgy lett milliárdos, hogy vitte vissza az üres üvegeket... Ha valaki ezt a három embert nem valamiféle rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli, és el tudja képzelni róluk, hogy érdekemberek (mi mások lennének???), akkor biztosan az a helyes, ha számonkéred őket, és azt ajánlod nekik, hogy forduljanak magukba?
Én úgy gondolom, mindenkinek joga van ahhoz, hogy egy cikkről, legyen az akármekkora baromság, gondolkodjon. A csapat rajongóinak többsége azt mondja, hogy ez hülyeség, a Patset utálók többsége meg örül, hátha ez megtör minket. De nyilván van, aki Patriots-utálóként is azt mondja, hogy "ESPN? Ja, akkor az kamu", és van, aki Patriots-fanként elgondolkodik, hogy "mi van, ha mégis igaz?" Úgy gondolom, ez egy fórum, amelyen mindenkinek joga van írni, gondolkodni, elmarasztalni, dicsérni, cikkeknek hitelt adni, avagy sem. Jól is nézne ki az oldal, ha Danna meghagyná (meghagyta volna) azokat a hozzászólásokat, amelyek szerint a cikk teljes baromság, és kivágná azokat, akik úgy gondolják, hogy talán nem is biztos, hogy az... Nem ismerem a Pats-közösséget, de úgy gondolom, maga sportág is olyan, hogy ez alapján következtetni lehet arra, hogy akik figyelemmel követik, azok elsöprő többségben nem hülyék vagy primitívek. Éppen ezért el tudom képzelni, hogy más forrásokat is megnéztek, azaz gondolkodtak, amikor véleményt formáltak.
Én egy csomó alkalommal nem értek egyet játékosértékeléssel, bizonyos hozzászólásokkal, de ha nem nyilvánvalóan hülye az illető, akkor elfogadom, hogy ő például X-et vagy Y-t jónak/rossznak látta a meccsen. Ebben az ESPN-történetben éppen az az érdekes, hogy senkinek fogalma sincs, hogy mi lehet a háttérben. Nem vagyunk ott, nem vagyunk a csapat játékosai, nem láttunk videófelvételeket, amint BB meg Kraft Garoppolóról beszélget. Innentől kezdve mindenkinek a fantáziájára van bízva, mit gondol. Ha te nem is értesz egyet azokkal, akik szerint például Brady lehetett a háttérben, amiért Jimmy a 49ersnél kötött ki, ettől még - mivel neked sem lehet fogalmad a történtekről - köteles vagy tiszteletben tartani ezeket a véleményeket, és nem kioktatni ezeket a fórumozókat, hogy miről hogyan kellene vélekedniük.
Ha én esetleg nem a New England Patriotsot tartom az NFL-történelem valaha volt legnagyobb csapatának, hanem mondjuk a Green Bay Packerst, akkor én is gondoljam végig, amiket gondolok, és forduljak magamba?

Üdvözlettel:

Pat Patriot
2018. 01. 07. 19:20
LaFleur
Hölgyek/Urak!
Bár dravait majd megvédi magát ha akarja, kéretlenül egy kicsit én is megteszem.
Szerintem csak azt akarta mondani, hogy jobb lett volna ha egy kicsit mindenki csöndben marad és nem ír elhamarkodottan véleményt. És ebben tökéletesen igaza van, felesleges volt a tegnapi vircsaft. Nem kell kiforgatni senki szavait sem, senki sem áruló ha szerinte "Brady csak a rendszer miatt az aki", de engedtessék meg, hogy én meg kiröhögjem és azt mondhassam, hogy hülye ehhez a játékhoz...
És akkor most nem arról beszélek, hogy ki kiből profitál vagy ki kinek köszönhet bármit is, mert abban sok igazságot írtatok tegnap.

Paul43 meg olyan amilyen, ha nem ismerném egy idióta hülye gyereknek gondolnám de ismerem, néztünk együtt meccset anno. Tök normális és szimpatikus srác személyesen, jó arc. De amikor ír akkor olyannak tűnik mint egy beépített Jets/Broncos ügynök. Az, hogy ez másnak is feltűnt már és írt nekem miatta ne az én saram legyen már. De lehet, hogy feltörték a fiókját, nem tudom.
Nagyot mentetek tegnap srácok, de nyugi, se Kraft, se Bill, se Brady nem a patás ördög, csak az espn írt egy cikket.

Jövő héten meccsnézés várható, este/éjjel kint lesznek az infók!
2018. 01. 07. 19:41
piszkosfred
Maradéktalanul egyetértek.
2018. 01. 08. 08:22
SasukeMilo
Nos, nem szoktam hozzászólni sűrűn és nem is fogok eztán sem (én inkább az a csendes szemlélődő típus volnék :P), de most úgy érzem, muszáj hozzászólnom. Csak annyit mondanék: a legelső NFL-meccs amit életemben láttam, az egy Pats meccs volt... előtte csak "látásból" ismertem ezt a sportágat, akkor még a szabályokat se igazán értettem. Csak azt láttam, hogy van egy csapat, amelyik hátrányban van, de nagyon teper és ahogy figyelgettem a történéseket, egyre-másra egy embert vettem észre, mégpedig a 12-est. Mondanom se kell, megnyertük azt a meccset és én azóta vagyok New England/NFL/amerikai futball rajongó, tehát lényegében miatta! Nekem Tom egyfajta személyes példaképem, ott van nálam azon a képzeletbeli polcon, ahol a legnagyobb sportbeli legendák (Michael Jordan, Tiger Woods, Roger Federer, Ronnie O'Sullivan, Phil Taylor, Valentino Rossi, Usain Bolt és még sorolhatnám... rengeteg sportágból van legalább egy ilyenem). Szóval felőlem mondhat bárki bármit, de egy biztos: SOHA nem fogják azt bemagyarázni nekem, hogy nélküle is ilyen sikeres lenne ez a franchise és ötszörös bajnokok lennénk... viszont én biztos vagyok benne, hogy TB máshol is nyert volna gyűrűt. Azt pedig egészen gusztustalannak érzem, hogy itt is elvileg a csapat rajongói közül sokan irkáltak róla nem túl szépeket... nos, ezzel tulajdonképpen - legalábbis meglátásom szerint - magát a csapatot is sározzák, ugyanis tetszik vagy sem: Tom Brady a csapat szíve-lelke! Na mindegy, nekem nem tisztem, hogy megvédjem, nem az ügyvédje vagyok :) De nagyon nagy problémának tartom, hogy egy ilyen pofátlan/aljas rágalmakkal teli maszlagnak, amit az ESPN kieszelt, sokan hitelt adnak... azért megnéznék egy "alternatív univerzumot" Brady nélkül a csapatban, vajon hány SB-győzelmünk lenne? Mert nem hogy öt, lehet még kettő sem. Persze nem tudhatom, de örülök is neki, hogy nem kell ezen agyalnom. Természetesen mindenkinek jogában áll véleményt alkotni és eszem ágában sincs ezt bárkin számon kérni - nincs is semmilyen jogom ehhez. Pusztán csak elszomorít, hogy még közöttünk is találni ilyen negatív/lehúzó kommenteket. Én azért így a végére hadd mondjam azt: NAGYON REMÉLEM, minél tovább marad ő a kezdő irányítónk, mert nagyon nem biztos, hogy ilyen jó dolgunk lesz a jövőben nélküle. Élvezzük ki ezeket a szezonokat még, ki tudja mennyi van hátra belőlük?
Végezetül Dravait és LaFleur szurkolótársamnak csak annyit üzennék: max. respect mindkettőtöknek, gyakorlatilag leírtátok az én érzéseim ez ügyben, srácok :D
2018. 01. 07. 20:54
B.Toma
2018. 01. 07. 20:51
B.Toma
Mert te most nem a fotelból osztod az ész mi? :DDD Te sem tudsz többet azoknál akiket most itt osztasz, nyugodtam magadba szállhatsz te is ez a komment után! :)
2018. 01. 07. 22:47
dravait
Hát én aztán végképp nem vagyok szakértő, nyíltan vállalom a másságom: fotelszurkoló vagyok! :)
Sose amerikaifociztam, még meccsen se voltam, olvasok pár dolgot, ami érdekel, de nem ezzel töltöm a napom nagyrészét, igyekszem tanulni az itteni véleményekből. De sose mernék 12000 km távolságból olyan szakembereket, mint a szentháromság. :) Ezzel a joggal javasolt magambaszállást letudottnak nyilvánítom. :)

Nem a véleménnyel van a baj, az lehet mindenkinek és nagyon sokszor hasznos is, meg szeretem is olvasni, hanem a szélsőségekkel meg a kinyilakoztatással.
Ami nekem nem esett jól, hogy Pats rajongók úgy nyilatkoztak, mintha kifejezetten élveznék, hogy van egy állítólagos kofliktushelyzet és jöttek a szokásos "ugyemegmondtam"-ok meg az "éntudtam"-ok, meg az "ezmegazmekkorahülysségetcsinált"-ok egy köztudottan rosszindulatú médiumtól jött cikkre, akiről lehet tudni, hogy akár szándékosan hazudozik is, ha ezzel nekünk árthat.

És hadd kérdezzem meg: ha tényleg van ilyen konfliktus, akkor mi van??? Mi itt mit tehetünk? Úgy, hogy a századrészét se tudjuk a tényleges történetnek, csak jelenségmorzsákból következtetnek kollégák arra, hogy ki mekkora hülye volt. Szóval nekem ez az igazi l'art pour l'art vita.

De mondom, nekem inkább az ellendrukker hangulat ülte meg a gyomromat kicsit, de már ittam rá egy Unicumot. :)

És ahogy Danna írta: mindenkinek igaza van. :)
2018. 01. 07. 22:48
dravait
...de sose mernék becsmérelni 12000 km stb...
2018. 01. 07. 08:10
patriota
Köszönjük Danna! Szerintem jó volt.Legalább tudjuk ők mit gondolnak és ahogy nézem,ők is azt mondják amit mi hallani akartunk,hogy egy oltári nagy szenzációhajhász baromság az egész sztori!
2018. 01. 07. 08:49
Arsenal
A lényeg: vagy Titans, vagy Bills!!!
2018. 01. 07. 08:56
Arsenal
Ja és nem láttam a meccset, Ricsi túlélte?
2018. 01. 07. 10:15
anikom
Én láttam, nehezen ;)
2018. 01. 07. 10:41
daelaci
Teljesen jól kezelte a helyzetet, sőt az is kiválóan látta hogy miért estek ki. Elismerte hogy jobb volt az ellenfél.
2018. 01. 07. 11:15
anti pass
Nagyon is korrekt volt!
2018. 01. 07. 09:03
tucsi7
2018. 01. 07. 08:57
BaP
Én akkor nyugszom majd meg végleg, ha Belichick is hasonlóképp nyilatkozott. Ugyanis Kraft és Brady a cikk szerint egy oldalon állnak, semmi meglepő nincs abban, hogy hasonlóan nyilatkoznak.
Addig e témában nem írnék többet , mert lassan itt is úgy van, mint a magyar közéletben. Akinek kérdései vannak, véleményt formál, esetleg másképp látja, az mind "hazaáruló" :)

Ide off:
Mondom megnézem a következő ellenfelünket, a Chiefs-et. Esélyeshez méltón tolták az első félidőben, mondom, akkor irány aludni.
Erre a Titans nyomott egy Patriots-os második félidőt, 0 hátul, szép TD-k. Mondjuk az elég vicces volt, ahogy Revis vissza sáncolta Mariotának a lasztit a TD-je előtt.
Lesz mire készülni, ha ők jönnek.
2018. 01. 07. 10:01
LasVegas
Minden lapjukat felfedték, semmi meglepőt nem tudnak majd húzni ellenünk. Ha a futást le tudjuk védekezni, és rányomjuk a meccset Mariotára, az egy nagyon kedvező forgatókönyv lenne a továbbjutási esélyeink vonatkozásában.
2018. 01. 07. 10:18
anikom
Én láttam végig és tetszett és nagyon örülök a titánok sikerének. (Nem csak azért, mert az Emlékezz a titánokra óta a Titans az egyik szívem csücske...)
2018. 01. 07. 10:54
kalapur
bb szerintem nem fog nyilatkozni az ugyben, max jo hulyen fog azokra nezni, akik esetleg az interjuk soran rakerdeznek erre, mert o azzal kb lerendezettnek latja az ugyet, h a nevet adta a kozos nyilatkozathoz, aztan majd megnyugodhatsz, ha offseasonban marad...
2018. 01. 07. 11:09
LPT
Közvetlen a trade után, már elmondta, hogy ez az Ő döntése volt (nyilván arra is TB és Kraft kényszerítette). Szerintem se fog még egyszer ezzel foglalkozni.
És az a legméltatlanabb a dologban, hogy egy ilyen szándékosan megosztó, féligazságokat, csúsztatásokat és ellenőrizhetetlen sejtetéseket tartalmazó cikk után, ami az újságírás legalja, magyarázkodásra szorulnak. Aztán bármit is nyilatkoznak és mondanak már nem hisznek nekik...
2018. 01. 07. 14:19
zozo692
Magam előtt látom, ahol BB összehív egy sajtótájékoztatót és kitálal, kb. 2-2,5 órás monológban mondja el, hogy mi nyomasztotta az elmúlt kb. 18-19 évben.

Másrészről nem kérdéseket tettetek fel (lehet, hogy nem te, de mások igen), hanem az ESPN cikk szinte összes bullshit elemét egyfajta igazságként elfogadva feszegettétek a határokat. Olyan volt az egész, mintha a FK! Pats-hater szerzőinek egyikét olvastam volna.

Én a cikket olvasva ott tettem le a lantot, amikor azt írják, hogy a Pats 17-18+ milliót ajánlott egy második számú QB-nak, miközben az első is 22 millióval terheli a büdzsét. 40 millió a két irányítóra, aha... innentől fogva az az egész történetet "rejtőjenői" szinten kell értelmezni (természetesen Rejtőt szeretjük, de könyveit nem valóságtartalmuk szerint értékeljük).
Páran abszolút igazságnak vettek hülyeségeket, e mellett nagyon hülye ok-okozat összefüggéseket írtak le, a példáik pedig rettenetesen hamis lábakon álltak.
Ráadásul a józan többség igen korrekten állt hozzá és nem ment át szardobálásba az egész. Tisztelet nekik.
2018. 01. 07. 17:50
BaP
Ahogy írtam, akinek kérdései vannak, VÉLEMÉNYT FORMÁL, MÁSKÉPP LÁTJA, hazaáruló

Ez egy NE Patriots fórum. Patriots drukkerként ( és nem Brady bandvagonként, mint itt egyesek) fenntartom magamnak a jogot, hogy a megjelenő cikkekkel, bejegyzésekkel kapcsolatosan véleményt nyílvánítsak! Ahogy más is teheti.
A másik minősítése viszont nem fér szerintem bele

A Patriots csapatára vonatkozóan sem én, sem más (az Espn cikk bizonyos elemeit a valóságban megtörtént esetekkel összekötő hozzászóló) nem beszélt pejoratív formában, sőt, a csapat hosszútávú jövője, sikerei miatt aggódunk az események miatt.

Már leírtam, nekem Tom Brady semmiben nem más, mint Bruchi, Law,Branch,Harrison, Vrabel, Wilfork. A Patriots ikonja, a valaha volt legjobb QB
Nem egyenlő a Patriots csapatával.
Épp ezért, ha valaki Brady gyengébb játékát, minősíthetetlen viselkedését, a Guerrerro ügy negatív hatását felhánytorgatja ( ezek megtörtént tények!) az nálam nem a Patriots ellen, hanem mellette szól!
Persze akik kizárólag Brady fanok ( és majd eltűnnek a Pats drukkerei közül, ha ő visszavonul) és csak ezért drukkolnak a Pats el, ők egyenlőséget vonnak.
No és jó magyar szokásként fikázzák a más véleménnyel bírót.

Végezetül:
BB nem fog sajtótájékoztatót tartani. De meg fog nyilvánulni. Csak bízni tudok benne, hogy nem lesz koppanás az itt arcoskodóknak.
Belichick 6-8 évig még simán magas szinten tudná a GM/HC melót csinálni, Brady-ben nincs ennyi, max 1-2 év.
A Patriots szempontjából Belichick fontosabb.

2018. 01. 07. 18:16
kalapur
de az espn cikkén kívül nem mutat semmi arra, h BB innen el akarna menni, és a Brady fanok sem mondanak ilyet, csak védik a kedvencüket, és hatalmas baromságnak tartom lebandwagonozni meg divatszurkolózni valakit, mert mondjuk miatta szerette meg ezt az ősi magyar hagyományokkal rendelkező sportot...
miközben az általad "pats rajongóként" leírt (és magamat baszom pofán, hogy ilyen különbséget kell tenni, de egyesek ezt így fogják fel...), nyugdíjaznák már bradyt, mer nehogy már nyerjen még velünk pár gyűrüt, mer az kitudja, lehet azzal jár, hogy utána kicsit tovább fog tartani a következőt megszerezni... hát hagyjuk már, én nagyon szeretem ezt a sportot, ezt a csapatot, az összes jelenlegi meg sok volt játékosát, ezt az oldalt, a szerkesztőit, sok más szurkolótársamat, de ez a hozzáállás jobban felbasz az elmúlt 2 napban, mint maga az espn cikk, mert az netto baromság, még ha van is némi alapja, erősen túlzó és hangulatkeltő, fel is kelt az a hangulat sajnos...
2018. 01. 07. 19:57
loop80
Így igaz, BB > TB. Ez nem is lehet kérdéses.

Személy szerint én azt mondanàm, hogy Brady mèg egy szezont jàtszik, aztán visszavonul. Teljesen egyetértek vele, ha így tesz.
2018. 01. 08. 01:57
iceman
És csak nem hagyod abba. :(
2018. 01. 07. 19:34
palesz42
2018. 01. 07. 18:35
attnagy
Most jött a hír az espn-től.
BB nyilatkozott.Azt mondta ő is akkor fog végleg megnyugodni,amikor biztos benne,hogy te is megnyugodtál már.Addig neki is,Kraftnak is és Bradynek is álmatlan éjszakái lesznek.
2018. 01. 08. 22:39
cuncimp
No Bill nyilatkozata után remélem megnyugodtál. Addig nem vagyok nyugodt, míg meg nem nyugszol.
2018. 01. 07. 10:45
Croaker
Igaz, én csak az első félidejét láttam a Chiefs meccsnek, de a bíráskodással szegények nem lehettek kibékülve (visszanézték amit nem keleltt volna, sé nem nézték amit kellett volna), plusz ez a forward progress megállt egy sacknél elég hülye szabály, ráadásul kétszer szívtak vele 1 meccs alatt. De hát a szabály az szabály.
2018. 01. 07. 11:08
tottingetosz
Jó kis meccs volt. Így lesz egy indiánból sápadt arcú... Ricsinek szurkolóként is igaza van, hogy Andy Ried képtelen hozzászólni a meccshez. Ez még akkor is igaz, ha az O és a D is elvesztette egyik fontos emberét. Teljes leolvadás. Szerintem a Gillette-be jön a Titánok Harca újabb epizódja. Nem hiszem a Bikák sikerét. A természet rendje is az, hogy a jaguár eszik bikát, és nem fordítva. (Komoly érv
2018. 01. 07. 11:10
tottingetosz
Szerintetek melyik matchup kedvezőbb számunkra?
2018. 01. 07. 11:16
LPT
itt már mindegy, aki szembe jön azt meg kell csapni :o)
2018. 01. 07. 11:22
loop80
Szerintem felesleges a rájátszásban így gondolkozni - ha törik, ha szakad, nyerni kell bàrmelyik csapat ellen. Én Patriots-Titans, illetve Patriots-Jaguars meccseket szeretnék làtni. A SB-on pedig jöhet a Brady vs Brees! :)
2018. 01. 07. 12:00
crucified
Jó lesz az bölénynek is.
2018. 01. 07. 14:22
zozo692
De ha töke van a bölénynek, akkor az biza' bika. Nőnemű bölények (elterjedtebb nevükön bölénytehenek) pedig nem játsszák az amerikai focit.
2018. 01. 07. 16:26
LasVegas
Aha... miért nem rögtön Chicago Bills akkor? Jordannek tetszene! :D
2018. 01. 07. 17:50
crucified
Ez már szexizmus. DDDDD
2018. 01. 07. 11:20
anti pass
Végignézve a meccseket, egyenlőre nincs mitől tartani! Titánok ellen a futás elleni védelmet kell jól végezni és akkor rendben leszünk és persze ebben benne van a Mariota futkározásának erős korlátozása! Ne érezze egy pillanatra sem, hogy a játszótéren van és szaladgálhat össze-vissza!
2018. 01. 07. 11:25
LPT
Annyira azért nem sima ügy, a futkározós irányítók ellen mindig szenved a D
2018. 01. 07. 12:05
LasVegas
Hát azért Tyrod Taylor ellen idén annyira nem szenvedtünk...
2018. 01. 07. 11:28
Pietrosz2
Érik a Pats-Steelers és a Vikings-Falcons elődöntő.A Falcons a lepusztult Eagles ellen idegenben is jó lesz,a Vikings pedig otthon játszik a Saints-el vagy a Panthers-el.
2018. 01. 07. 12:02
crucified
Szerintem a Saints játszik majd főcsoport döntőt.

Pats-Saints SB-t várok.
2018. 01. 07. 17:11
loop80
Ugyanez az én véleményem is.
2018. 01. 07. 12:59
InfiniteLoop
Azt hiszem, ha valamitől tartanunk kell, akkor az a "nincs mitől tartanunk". Pont így szoktak kiesni az esélyesek.
2018. 01. 07. 12:18
grof
A főnökökkel szerintem nehezebb dolgunk lett volna! Ennél bármelyik felállás jobb lesz!
2018. 01. 07. 15:12
Croaker
ProFootballTalk reports the Patriots expect DC Matt Patricia to become the next coach of the Lions.

Patricia is ready to make the head-coaching leap after serving as the defensive coordinator the last six seasons under Bill Belichick. The Lions were always a strong favorite to land Patricia, but he had interest from every team. Patricia has ties to GM Bob Quinn from their time in New England and will be Quinn's first hire after carrying over Jim Caldwell from the Martin Mayhew regime. The Lions will have to wait until the Patriots are eliminated from the playoffs to sign Patricia.

:(((
2018. 01. 07. 15:34
szeder
Eliminated from playoffs = Win SB (?!) :P
2018. 01. 07. 15:34
szeder
Eliminated from playoffs = Win SB (?!) :P
2018. 01. 07. 18:26
kalapur
A ProFootballTalk jelenti, hogy a Patriots számít rá, hogy DC Matt Patricia lesz a következő Főedzője a Lions-nak.
Patricia készen áll, hogy meglépje a főedziő szintet, miután hat évet töltött el védelmi koordinátorként Bill Belichik mellett. A Lions mindig is erős jelölt volt Patricia számára, de volt érdeklődés más csapatoktól is. Patricia kötődik GM Bob Quinnhez, mivel együtt dolgoztak a New England-nél, és Quinn első szerzeménye lenne, miután átvette a stafétát Jim Caldwelltől a Martin Mayhem korszakból. A Lions-nak meg kell várnia, amíg a Patriots kiesik a rájátszásból, hogy szerződhesse Patricia-t.
2018. 01. 07. 15:39
Croaker
New England rejected Houston's request to interview Patriots director of player personnel Nick Caserio and director of college scouting Monti Ossenfort for the Texans' general manager job.

Hehe :)
2018. 01. 07. 16:43
Arsenal
Ez most a Patriots.com, vagy a Patriots.hu????
2018. 01. 07. 17:00
petichef
Azt kell mondjam, hogy jogos! Tök jó, hogy különböző cikkeket belinkelnek a tagok, ezzel is infókat adva, de aki nem igazán beszéli az angolt az csak néz bután, mint én is. Tényleg csak ötlet, vagy kérés: nem lehetne megoldani, hogy ha valaki angol nyelvű cikket másol be, akkor a lényegét tömören leírja? Senki ne vegye magára, tudom, többen is ezt teszik már egy ideje, gondolnak a nem angolosokra. Vagy németül, az nekem sem okoz gondot! :DDD
Tudom, van fordító a Google-ban, de az nem ér semmit ha magyarra kell fordítania. Példának itt a Google-os fordítása az eggyel ezelőtti ProFootballTalkos cikknek:

Patricia készen áll a fej-edzői ugrásra, miután az utolsó hat évad alatt Bill Belichick védelmi koordinátorként szolgált. Az oroszlánok mindig nagyon kedveltek voltak Patricia földelésére, de minden csapat érdeklődést tanúsított. Patricia kötődik GM Bob Quinnhoz a New England-i idejéből, és Quinn első bérlete lesz, miután átvette Jim Caldwellt a Martin Mayhew-rezsimről. A lionoknak meg kell várniuk, amíg a Patriotokat el nem távolítják a rájátszásból, hogy aláírják Patricia-t.

Szóval a fordítóprogram se az igazi megoldás :DDD
2018. 01. 07. 18:20
hopi46
Nem tudom hogyan gondolod, de a fordítási példád amifoci rajongóknak tök érthető. :) Szerintem csak 3 szót (fej-edzői, földelésére, bérlete) kell kicsrélni ill. értelmezni.
2018. 01. 07. 20:26
petichef
Köszönöm Hopi, hogy felvilágosítottál, hogy ezek szerint én nem vagyok "amifoci" rajongó. Tudod mit? Majd én eldöntöm, hogy az vagyok-e! Ehhez értesz, kioktatni, megmondani, meg károgni. Eddig tartott a türelmem. Légyszíves a továbbiakban kímélj meg a hozzászólásaidtól is! Erre se reagálj kérlek! Nem érdekel se most, se ezután!
2018. 01. 07. 18:29
kalapur
2018. 01. 07. 18:29
kalapur
done :)
2018. 01. 07. 20:27
petichef
Neked pedig köszönöm! ;)
2018. 01. 07. 18:27
kalapur
A New England visszautasította a Houston kérelmét, hogy interjúztathassa a személyügyis Nick Caserio-t és az egyetemi megfigyelők igazgatóját Monti Ossenfort-t a Texans GM állására.
2018. 01. 07. 18:21
patriota
Kezd olyan lenni mint anno a chat....
2018. 01. 07. 20:32
petichef
Csak ha hagyjuk. Ahogy a chaten is, itt is egyszerűen ignorálni kell bizonyos embereket ilyen vagy olyan okból. Mint a példa mutatja, én is ezt teszem. :)
2018. 01. 07. 22:15
patriota
A TEN jön.
2018. 01. 07. 22:20
petichef
Személy szerint jobban örülök neki, mintha a Bills jött volna. :)
2018. 01. 08. 02:31
iceman
Komolyan mondom, már tényleg a pofám leszakad attól, ami pár ember arcára ráfér "véleménynek" álcázva. Annyi alapja nyilván volt az ESPN cikknek, hogy BB, ha teheti, akkor megtartja Garoppolo-t. Számos ok miatt erre nyilván nem volt lehetősége.Aki egy cseppet is vágja BB mentalitását, az beláthatja, hogy sem Brady-től, de még Kraft úrtól sem tűrné el, hogy szakmai kérdésekben nyomás alá helyezze, inkább lemondana.Amúgy meg lehet, hogy Brady-ben 1-2 szezon van, de mi van, ha 5? Mi van, ha Garoppolo lesérül már a követktző előszezonban? Mi van, ha Brady-vel idén is SB-t nyerünk? Vagy el kellett volna küldeni, esetleg padoztatni a szezon közepén egy ikonikus irányítót, aki MVP cím esélyes és SB esélyes csapatot vezet? Majd átadni a csapatot onnantól egy nulla playoff tapasztalattal rendelkező csereirányítónak? Na, ezen kérdések alapján könnyen végiggondolható, hogy egyáltalán felmerülhetett-e komolyan BB-ben Brady elküldése. Az ESPN nem a "barátunk", s mint ilyen erősen érdekelt abban, hogy a csapat playoff szereplését megzavarja. A cikkük semmi másról nem szól és sajnos valamennyire célt is ért, hiszen egyrészt nyugtalanságot keltett a szurkolókban, esetleg egyes csapattagokban. Erre utal, hogy a csapatnak hivatalosan is reagálnia kellett a cikkre. Mindez egy olyan időszakban történik, amikor lehetőleg szerint a játékosoknak és az edzőknek kizárólag a csapategység erősítésére, a játékra és az ellenfelekre kellene koncentrálnia. Aki nem látja meg a zavarkeltési szándékot ebben, mi több, lelkesen gyártja tovább az ESPN szándékainak felülve konteokat, az jobb esetben ostoba, (a rosszabb esetet hagyjuk is).
2018. 01. 08. 11:41
Croaker
2018. 01. 08. 12:30
dravait
2018. 01. 09. 09:41
Theeza
2018. 01. 10. 12:24
Foherty
Nem tudom olvassa-e ezt még valaki, de most jutottam el idáig (meg a poscastet is csak most hallgattam meg). Csak egy-két dolog azzal kapcsolatban, hogy Kraft állítólag átnyúlt BB feje felett szakmai kérdésben és BB emiatt megsértődött.

Először is: ha egy valamit biztosan tudhatunk BB-ről, hogy vérprofi. Egy profi pedig nem sértődik meg ilyen dolgokon, hanem érzelemmentesen kezeli. Pláne nem "tombolt" vagy mit írtak...

Kettő, és ez fontosabb: Brady szerepe a csapatban nem szakmai kérdés, hanem nagyon is üzleti. Többen jöttek azzal, hogy ez biznisz (pl. Paul is), majd aztán jól nem vették figyelembe a saját érvüket. Márpedig az szerintem egyértelmű, hogy egy Brady vezette Patriots sokkal többet ér marketing szempontból, mint egy JG féle csapat. Ha Brady elmegy innen, elmegy innen a szurkolók 30%-a is (csak tippeltem, de biztos vagyok benne, hogy a csapatnak van erről felmérése pontosabb adattal). Lehet ezen fanyalogni, hogy ők csak bandwagon, nem kár értük, de üzleti szempontból pont, hogy nem mindegy. Ők is Pats mezt vesznek, mégha nem is a logó miatt, hanem a hátulján lévő név miatt, de a lényeg, hogy a profit itt marad. Hasonlóképp a nézettségből fakadó reklámérték. Ezt nem cseréled egy akármekkora potenciállal rendelkező irányítóra sem, csak akkor, ha egészen biztos vagy benne, hogy nem hosszútávon, de azonnal hozza ugyanazt az elit szintet, és még így is van benne kockázat. És ezt szerintem nem kellett BB-nek elmagyarázni, pontosan tisztában van vele és ezért cserélte el JG-t.
Hozzászólás a(z) Hivatalos reakciók az ESPN cikkére bejegyzéshez