Menetrend

Mayo kapta idén a Ron Burton díjat

2011. 08. 31. 16:59
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
Jerod Mayo a New England Patriots védelem csapatkapitánya kapta az idei Ron Burton Community Service díjat, melyet a játékos Robert Kraft csapattulajdonostól vehetett át. A díjat a klub történetének első draftolt újoncáról nevezték el, aki példamutató jótékonyságával utat mutatott, hogy a Pats játékosai miként segíthetik és támogathatják a közösséget és az arra rászorulókat.


„A pályán és azon kívüli magatartásával napról-napra bizonyítja, hogy milyen jó döntést hoztunk, amikor 2008-ban a draft első körében kiválasztottuk” – mondta róla Robert Kraft. Mayo egyike a leggyakrabban felbukkanó arcoknak a Patriots alapítványi rendezvényein. Ha ezzel segíteni tud a gyermekeknek, akkor biztosan ott lesz ő is – mondta Andre Tippet. – Apaként szerzett tapasztalatát is felhasználja, hogy változtatni tudjon mások életén. 2010-ben Mayo létrehozta a „The Mayo Bowl” programot, egy Celeb bowling estet, melyet minden évben megtartanak és adományokat gyűjtenek rajta a régió gyermekeinek a „Pitching in for Kids” szervezeten keresztül. Aktív résztvevője az ételosztásnak, ami során meleg ételt juttatnak el rászoruló gyermekeknek, illetve a klub rákellenes programjának keretében gyakori látogatója a helyi kórházaknak.

A korábbi díjazottak

DT Vince Wilfork (2010) RB Kevin Faulk (2009) LB Larry Izzo (2008) DL Ty Warren (2007) DL Jarvis Green (2006) OL Matt Light (2005) WR Troy Brown (2004) OL Joe Andruzzi (2003) 

A díj névadója Ron Burton a Patriots történelmének legelső draft választottja. A College Football Hall of Fame, és a Northwestern egyetem Hall of Fame tagja. Ő az első Patriots játékos, aki 100+ yardot futott egy mérkőzésen (1960. október 23-án a Broncos ellen 127 yard). Football pályafutása után hirdette, hogy a szeretet és a családi értékek minden akadályt képesek legyőzni. 1985-ben létrehozta a Ron Burton Training Centert, ahol hátrányos helyzetű és rossz körülmények között élő gyerekeknek teremt lehetőséget egy öt hetes nyári táborra, hogy a sporton keresztül csapatmunkát, sportszerűséget tanuljanak. Burton igazi közösségi ember és sportbarát volt, 2003-ban hunyt el. Az ő tiszteletére alapított díjat először fia, Steve kapta meg, aki sportriporterként dolgozik a WBZ-TV-nél.

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2011. 08. 31. 20:39
Pats78
Gratula neki.Jó hallani hogy vannak még önzetlenül segítő emberek.
És ezek a mi CSAPATUNKBA vannak.
GO PATS!!!!!!
2011. 09. 01. 10:00
_bb
Elismerésem az elismerésért! Egy újabb jel, hogy Mayo karaktere kezd körvonalazódni, manapság már egyre többet megmutat a személyiségéből is, s ebből kitűnik, hogy bizony lehet belőle pozitív vezéregyéniség... Reiss szerint érik is neki a szerződéshosszabbítás.

Mellé úgy tűnik Chungot próbálja még vezéregyéniségnek pozícionálni a csapat... lassan kiderülhet megérte-e a másodikkörös Vrabelért (jó Casselt is mellécsapták :P )
Hozzászólás a(z) Mayo kapta idén a Ron Burton díjat bejegyzéshez