Menetrend

Joe Mixon nem lesz patrióta

2017. 04. 04. 14:46
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek
Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa továbbra is határozott álláspontot képvisel a családon belüli erőszak ügyében. Különböző források szerint a Patriots pont emiatt, semmi esetben sem fogja draftolni az Oklahoma futóját, Joe Mixont. A rendkívül tehetséges játékos az erőszakos múltja miatt törölve lett a csapat draft boardjáról.

Kraft nem akart kifejezetten Mixonról beszélni az előző heti tulajdonosi találkozón, de az 1996-os Christian Peter ügy óta tudjuk, hogy milyen álláspontot képvisel a családon belüli erőszakot elkövetőkkel szemben.

„Bár hiszek a második esélyben és abban, hogy a játékosoknak meg kell adni a jóvátétel lehetőségét, ugyanakkor azt is gondolom, hogy az NFL-ben játszani kiváltság és nem szimpla jog,” mondta Kraft a Boston Heraldnak. „Szerintem az a játékos, aki nő ellen kezet emel, abban a pillanatban elveszti eme kiváltságát.”

Kraft és a felesége, Myra, azt követelték az 1996-os draft után, hogy a csapat rúgja ki Peter-t. A Nebraska defensive tackle-jét Bill Parcells választotta ki a drafton. Krafték nem sokkal a draft után tudták meg, hogy több esetben is nők elleni erőszakos bűncselekménnyel vádolták.

Kraft 2014-ben is mondta, hogy a Patriots nem fogja leigazolni Ray Rice-t, akit az NFL is eltiltott és a Ravens is kivágta a csapatból, miután egy kaszinó liftjében megütötte a jövendőbeli feleségét. Rice azóta sem kapott munkát az NFL-ben.

Mixon a 2017-es draft legellentmondásosabb játékosa. 2014-ben bűnösnek vallotta magát testi sértés vádjában, miután egy étteremben fejbe vert egy nőt. Az egyetem az egész 2014-es szezonról eltiltotta a játékost, de az egész ügy még nagyobb vihart kavart, amikor tavaly decemberben egy videó is nyilvánosságra került az esetről.

Biztos, hogy nem csak a Patriots távolította el Mixont a draft boardjáról, azonban a ligában arra számítanak, hogy a tehetsége miatt így is ki fogják választani a drafton. Legutóbbi ilyen eset tavaly az ötödik körben történt, amikor a Chiefs kiválasztotta a hasonló előéletű Tyrek Hillt. Ő a terhes barátnőjével szemben elkövetett családon belüli erőszak és fojtogatás vádjában vallotta bűnösnek magát.

Mixon az eltiltása óta eltelt két szezonban 2027 yardot és 17 touchdownt futott, valamint 65 passzt, 894 yardot és 9 touchdownt kapott el. Akkor került vissza a rivaldafénybe, amikor tavaly 187 labdacipelésből 1274 yardot (6,8 yardos átlag) és 10 touchdownt ért el. Volt még 37 elkapása is, ami 538 yardot és 5 touchdownt eredményezett.

A videó decemberi nyilvánosságra kerülése után, Mixon utolsó egyetemi meccsén, az Auburn ellen 35-19-re megynert Sugar Bowlon. 180 yardott és 2 touchdownt szedett össze. A 6 láb 1 inch magas, 226 fontos 20 éves futó a meccs legjobb játékosa volt, pedig két, tehetségekkel teli csapat volt a pályán. Viszont a közönség nem ünnepelte őt, sőt, általában hangos fújólásba kezdett mikor nála volt a labda.

Könnyen lehet, hogy a Patriots még igazol futót, akár drafton, akár szabad-ügynök piacról, hiszen Dion Lewisnak és James White-nak is lejár a szerződése jövőre. Az új igazolás, Rex Burkhead is csak egy évre írt alá. Ha csak a képességeket nézzük, akkor Mixon óriási értéket képvisel majd bárki számára, aki kiválasztja őt, hiszen első körös tehetségről van szó. Azonban a Patriots háza táján a családon belüli és a nők elleni erőszak nem tolerálandó.

Habár az ő esete picit más, mint Mixoné, valószínűleg ezért nem volt még semmiféle közvetlen kapcsolat Adrian Peterson és a Patriots között (a cikk a múlt héten íródott – szerk.). Karrierje során Peterson először lett szabad ügynök. Miután 2014-ben gyermekbántalmazás miatt indítottak eljárást ellene, a liga eltiltotta a szezon maradék 15 meccséről. Viszont azóta két szezonon keresztül is játszott (már, amikor nem volt sérült – szerk.) és idén a Vikings úgy döntött, hogy elengedi. A Patriots a szabad-ügynök piac első három hetében nem tanúsított semmilyen érdeklődést a játékos iránt.

Aztán hétfőn Peterson a Patriotsnál járt és a szerző a következőket tweetelte erről:

Petersonnal kapcsolatban: amennyire én tudom, a Patriots nem tett ajánlatot neki. A játékos távozott.

Hogy felmérje őket (pl. térd), Belichicknek megvan az a szabadsága, hogy akár olyan ellentmondásos előélettel rendelkező játékosokat is meghívjon a csapathoz, mint Peterson.

Ha Belichick tényleg le akarná igazolni Petersont, ahhoz Robert Kraft jóváhagyása kéne. Meglepődnék, ha Kraft OK-t mondana rá.

Karft már régóta, folyamatosan ugyanazt az álláspontot képviseli a családon belüli és nők elleni erőszak kapcsán. Főleg most, amikor ez a probléma nagyobb nyilvánosságot kap.

Legutóbb a Giants védte meg a rugóját, Josh Brownt, mikor egy meccses eltiltást kapott egy 2015-ös családon belüli erőszak miatt. A franchise végül beismerte, hogy hibázott (jókora nyomás volt rajtuk a nyilvánosság részéről – szerk.), és kirúgták a játékost. Az NFL-t is szétszedték az eltiltás rövidsége miatt, ezért most már automatikus 6 meccses eltiltás jár az ilyen esetekért.

A Ravens tulajdonosa, Steve Bisciotti is Rice mellé állt anno, illetve a Cowboys tulajdonosa, Jerry Jones is folyamatosan támogatásáról biztosította Greg Hardy-t 2015-ben. Hardy-t barátnője megtámadásában és megfenyegetésében találták bűnösnek, bár később a fellebezés során ejtették a vádakat, mert az ügyészség nem tudta és találta az áldozat tartózkodási helyét. A tavalyi drafton a Chiefs is szemet hunyt Hill múltja fölött.

Valamelyik csapat ugyanezt teszi majd Mixonnal, de nem a Patriots lesz az.

Forrás: Jeff Howe – Boston Herald

Hozzászólások

2017. 04. 04. 15:14
PatsGabi
Kár hogy, a tehetséggel ész nem jár...bár tudom hogy,focisták és nem tudósok de akkor is
2017. 04. 04. 15:43
nomac_
Megnéztem a videót, és alatta a kommenteket. Kettős érzések vannak bennem.
Egyfelől minden nők elleni erőszakot elítélek, és egy férfinak soha nem szabad visszaélni az erejével, és megütni egy nőt, DE itt nem ő kezdte a fizikai inzultust...ellökte, majd pofon vágta. A reakció gusztustalan.szó szerint leütötte, percekig nem volt magánál :(
Nem is tudom hogy lehetne igazságot tenni ilyen esetben, de abban biztos vagyok ez így nem az..
2017. 04. 04. 17:13
piszkosfred
Nehéz kérdés ez. Ezt az esetet nem ismerem, a videót sem láttam. A Ray Rice ügyben is az volt, hogy a nő ment neki nem is egyszer, mire leütötte. Természetesen ott van az alap norma, hogy nőt nem ütünk meg. Ezt megtanultuk mindannyian. Olyat viszont nem tanultunk - legalábbis nekem nem tanították és én sem fogom a fiamnak - hogy tűrjük, ha egy nő bántalmaz minket. Én úgy vélem ha egy nő tettleg esik neki egy férfinak, akkor azzal eljátszotta azt a védelmet amit a nőisége ad neki.
A félholtra verést természetesen ezzel sem lehet magyarázni, de egy arányos válasz - szerintem - igenis akceptálható.
2017. 04. 04. 17:54
LaFleur
Mivel bántalmazták ezt az ostoba gyökeret, hogy így le kellett ütnie egy nőt? Azzal, hogy a mellkasánál meglökte vagy hogy még egy normális pofont sem tudott ütni szegény szöszi. El kellett volna löknie magától és kész, de nem bírt a vérével ez a köcsög. Arról nem is beszélve, hogy előtte ki tudja mit mondott oda a csajnak amire az felhúzta magát??? "Baby, kinyalod a fekete seggem?" Lehetett ez is, abból ítélve, hogy milyen hirtelen reagált a lány.

Ui.: A jövőbeni mű felháborodóknak (értsd: mindenkinek akik a csúnya szavas hozzászólásoknál szeretnek tanárbácsisat játszani és észt osztani) a üzenem, hogy igen, leköcsögözök egy leendő NFL játékost, és csak azért fogalmaztam ilyen finoman, hogy ne sértsem meg az oldal tulajdonosát mert őt nagyon tisztelem.

Kraft nagyot nőtt a szememben ezzel a lépésével!!!
2017. 04. 04. 17:56
piszkosfred
Ha az első kérdést nekem tetted fel, akkor képtelen voltál értelmezni, amit leírtam.
2017. 04. 04. 17:59
LaFleur
Tudtam, hogy ebbe fogsz belekötni, eredetileg beleírtam, hogy "bár nem nézted meg a videót" de kitöröltem, valószínűleg azért, hogy most újra legépelhessem.
Meg sem nézted a videót, de véleményezted a cikket, azért írtam neked ezt. Ergo: nézd meg.
Ezt most így képes vagy értelmezni?
2017. 04. 04. 18:07
piszkosfred
Első kérés: higgadj le.
Második: olvasd el újra amit irtam, hátha végre megérted.
De akkor álljon itt - a te szavaiddal élve - tanárbácsisan:
Nem a cikket véleményeztem, hanem ezt a kérdéskört, ami a közelmúltban többször felmerült az nfl-ben (is).
Leírtam, hogy az efféle agressziót semmi sem magyarázza. Leirtam, hogy az arányos válasszal viszont egyetértek. Erre te leirod, hogy a lökdösődő nőt el kellett volna löknie. Ugyanazt irtad mint én :)))
2017. 04. 04. 18:19
LaFleur
Higgadt vagyok.
Jól látod, ugyanazt írtam mint te, ezért nem értem a kötözködésedet. "Higgadj le"
Kiabáltam veled amiből ezt a következtetést vontad le? Még egy felkiáltójelet sem írtam. Nem értelek.
Úgy érzem szeretsz veszekedni, én nem. Ezért ezt most rád hagyom, hiába vagy szarkasztikus.
2017. 04. 04. 18:42
piszkosfred
Ĺételemem a veszekedés :)
Viccet cseppet sem félretéve ez a párbeszéd valami frenetikusan illik ehhez a témához :))
2017. 04. 04. 23:27
LaFleur
Igen, kicsit túltoltuk...
:)
Ennyit nem ér.
2017. 04. 04. 20:22
nomac_
Igen, pont én is erre gondoltam. Jobban sikerült összefoglalnod mint nekem!
2017. 04. 04. 16:17
komzoz65
A múltkori topicban (AP) is volt erről szó, hogy számít-e ez, vagy ha jó játékos, akkor kicsit hunyjuk be a szemünk.

Remélem erre végleges és konzekvens választ kaptunk.

Én nagyon örülnék, ha a Pats játékosai nagyon agresszívek lennének a pályán, a szabályok adta lehetőségeken belül, de sehol másutt. Aki ez ellen vét, az inkább ne legyen a csapatban, vagy kerüljön ki onnan, ha benne volt.

Mert persze egy csapat sikeressége az rendkívül fontos, de a szerethetősége is az. AH ügye maradjon elrettentő durva kivétel.

A második esélyt kapja meg Andy Reidtől, vagy az esküdtszéktől.

Szégyen az NFL-re, hogy a tényleges bűncselekményeket rendre eltussolja, alig bünteti, bezzeg egy állítólagos labda felfújásról vélhetően értesülés, feltételezése, na az már súlyos ügy ugye. Ray Lewis esete óta tudható, mi az, amit lehet, és Brady esete óta az is, mi az, amit nem. De sebaj, mi járjuk csak a saját utunk.
2017. 04. 04. 16:17
"A múltkori topicban (AP) is volt erről szó, hogy számít-e ez, vagy ha jó játékos, akkor kicsit hunyjuk be a szemünk."

Igen, ezért gondoltam, hogy időszerű ez a cikk
2017. 04. 04. 23:21
anikom
A nőket nem mindig tudom sajnálni, ha a verés után még hozzájuk is mennek. Önbecsülés kb. nulla. Meg ha elkezdek verni egy férfit, van rá esély, hogy elszakad nála a cérna és visszaüt. Normál esetben azért azt gondolom, hogy igazi férfi nem üt meg egy nőt. Anyaként meg azt gondolom, hogy aki bántaná a gyerekeimet azt élve elásnám a határban... emiatt nyilván nem szivesen látnám AP-t a csapatban, de nyilván nem az én véleményem számít a döntésnél. Mindenesetre ha Pats-es lesz, tuti nem veszek a mezéből :)
2017. 04. 05. 07:42
1976gabi
szia Spigo.valamit dumálhatnátok már hivatalosan.unalmas nélküle a hét
2017. 04. 04. 18:45
Pat Patriot
Az AP-cikk kapcsán néhányan furcsállották, ahogyan látom a dolgot. Akkor még nem tudtam, hogy a Patriots - egyébként tiszteletre méltó módon - hogyan áll ehhez a dologhoz, ettől függetlenül vállalom, amit akkor leírtam. Ugyanakkor felmerült bennem ennek a cikknek és hozzászólásainak kapcsán egy kérdés, hogy ha ennyire intoleráns a Pats az ilyen tettekkel (családon belüli erőszak), akkor nem lett volna egyszerűbb azt mondani a nálunk már korábban is puhatolózó Petersonnak, hogy meg se próbáljon nálunk érdeklődni, mert a franchise-nak elvei vannak, így esélye sincs a szerződésre?
2017. 04. 04. 22:32
bara
Más okból is lehet tesztelni: ki lehet próbálni, hogy mit bír, mit tud még, így ha valahol kap szerződést, máris tudod, mire számíts, ha pályára lép ellened pl..
2017. 04. 04. 23:43
pats4ever
msnne.com-on tegnap azt írták, hogy a Pats jó kapcsolatot ápol Ben Dogra-val, AP ügynökével és a látogatás egy neki tett szívesség volt, bízva abban hogy más csapat/GM érdeklődését is felkeltik...
2017. 04. 04. 19:02
Barb
Csóró csajnak az asztal legalább akkorát adott, mint az a gyökér.
Minden elismerésem Kraft papáé, magam is úgy gondolom, hogy ilyen embereknek magára valamit is adó csapatban semmi helye nincs bármekkora tehetség legyen.
Természetesen a férjverőket is kiebrudalnám a női csapatokból:).
2017. 04. 04. 19:39
hopi46
Én is remélem, hogy a Pats cheerleader-ek nem verik a pasijukat, mert ha igen ki velük! :D
2017. 04. 04. 19:50
DM
Verik,csak az 18.-as karika és nem ide tartozik :D :D :D :D
2017. 04. 04. 19:58
Barb
Na gondolhattam volna, hogy rákattantok a jóra:D
Amúgy komolyan írtam, ismerek olyan nőnemű sportolót aki rendszeresen üti a férjét:D
2017. 04. 04. 20:37
DM
lehet így izgul fel ha üt vág mindent és mindenkit akit ér...és ilyen emberek vannak szabadon :D
2017. 04. 05. 15:26
Tzimisce
Hope Solo? De milyen érdekes, hogy ez mókásnak hat, míg a fordított helyzet látványos felháborodást.
2017. 04. 06. 15:10
Barb
Teljesen félrement nálad ez a csevej...
2017. 04. 04. 21:16
kolok
Valamelyik GM mar mintha lenyilatkozta volna ,hogy marpedig az ő draftboardjukrol igenis nagyon elol van Mixon es ha lehetoseguk van ra siman kiviszik.
2017. 04. 04. 21:17
kolok
"Draftboardjukon" bocs
2017. 04. 05. 11:50
komzoz65
Most, hogy megtudtuk, kik nem lesznek a játékosaink, szívesen hallanék a szakértőinktől arról, ki lesz (ki lehet) még?

Mit fogunk kavarni a draft környékén, kik esélyesek, hogy szerződtetni, draftolni fogjuk? Milyen posztokra kell, hová opció még az erősítés?
2017. 04. 05. 14:20
Lesz olyan is, de még csak most szedjük össze
2017. 04. 05. 14:46
Tzimisce
Fentebb már előkerült, és tudom, hogy nem leszek népszerű a kommentel de az instaban helyett szeretnék érdemi vitát.
nomac_ írta, hogy a csaj kezdte a fizikai inzultust.
Szerintem a verbálist is ő kezdte, folyamatosan szekálta a srácot, majd végül meg is ütötte. Ezek után kissé drasztikus a reakció, de hatékony, az tény.
Egy bántalmazott nőhöz azonnal ugranak a hős lovagok, ellenben ha egy férfit ver a barátnője/felesége, azt inkább kiröhögik.
Ez utóbbi nem jellemző az NFL tesztoszteronhuszárjai között, de valahogy mégis mindenki védi a nőket gondolkodás nélkül, holott sokszor bizony nem érdemlik meg. Szerintem nem hozott jó döntést Kraft, de ez van, Hernandezt bezzeg elhoztuk :D
Az viszont, hogy valaki gyermekbántalmazó, az valóban megbocsájthatatlan. Feltéve ha tényleg igaz, mert sajnos már lassan semmit nem lehet elhinni, ami a médiában megjelenik, lásd Ty Cobb esete, pedig az már nagyon régen történt.
2017. 04. 05. 16:21
LAX
Ezt ne eroltesd! Se itt se mashol! Vannak olyan dolgok amikben lehet vitatkozni, de ez nem az!
Itt vagy fekete, vagy feher! Megutotte vagy nem? Ennyi! Ezt nem kell feszegetni mert nem nyerhetsz! Not vagy gyereket nem lehet megutni Es ENNYI! Nincs olyan indok ami kivetelt kepez!
2017. 04. 05. 17:20
Tzimisce
Ez az a hozzáállás, amitől feláll a hátamon a szőr. A férfi mindig elkövető, a nő mindig áldozat duma.
De mivel valóban nem idevaló, nem feszegetem tovább.
2017. 04. 05. 22:58
LAX
Ha szerinted van ok, ami feljogosit, hogy meguss egy not okollel akkor te nem vagy ide valo!
2017. 04. 05. 23:42
piszkosfred
Jaj csak ezt ne! Nagyon szeretem amikor valaki elkezdi eldönteni egy közösségben, hogy kik és mi alapján valók oda és kik nem.
A bántalmazás senkivel szemben sem elfogadható, hisz a szó jelentésében már eleve benne van az egyoldalú, öncélú fájdalom okozás.
Az önvédelem viszont egy teljesen másik történet. És bizony olyan beteg világot élünk amikor előállhat az a helyzet, hogy akár egy kiskorúra vagy egy nőre is kezet kell emelned a saját biztonságod érdekében. Voltam szakmai gyakorlaton női elítéltek között és amiket tőlük hallottam... Ez egy nagyon összetett kérdés, aminek nem sok köze van szerintem az oldal profiljához, így mindannyian jobban járnánk ha inkább imádott csapatunkra koncentrálnánk.
2017. 04. 05. 17:09
lesliemus
Romo nyugdíjba vonul. Szakértőinket megkérdezném, hogy szerintetek ez hogy érinti JG jövőbeni helyzetét és piaci értékét?
2017. 04. 05. 18:52
topin
2017. 04. 05. 20:19
Touchdown Tom
Mindenki azt gondolta, h Romo a Houstonba megy, nyilván h nem ment így onnan nagyobb lehet esetleg Gerappa felé az érdeklődés.
2017. 04. 05. 22:14
BB nem fogja egyik legnagyobb AFC rivalisahoz tradelni Garoppolot
2017. 04. 05. 22:42
topin
Plusz a Houston nem is nagyon tud 2 értelmes draft picket adni, már ha akarnak idén meg jövőre az első 2 körben bárkit is húzni:)
2017. 04. 05. 23:28
LAX
Houston a Patriots rivalisahahahaha.... na ne etess!!! :D
2017. 04. 06. 09:20
cspeti98
Egy QB-ra vannak a SB contenderségtől. Nem tudnak (és nem is fognak) olyat adni, amiért odaadjuk nekik JG-t, nem, még Wattért se éti meg, mielőtt valaki felteszi a kérdést, mert azzal nagyon komoly ellenfelet csinálnánk belőlük.
2017. 04. 06. 11:03
anti pass
Nőt megütni minden körülmény között szégyen! Tudom a statisztikát, hogy Angliában a bántalmazottak 40%-a férfi, de a fair play szerint nem vagyunk egy súlycsoportban! Mindezt két válás után mondhatom!
Hozzászólás a(z) Joe Mixon nem lesz patrióta bejegyzéshez