Menetrend

Kérdések az első felkészülési meccset követően

2013. 08. 12. 10:03
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Hétfőtől csütörtökig még szabadon látogatható a New England Patriots edzőtábora, így ez a hét az utolsó, hogy a csapatról tudósító újságírók első kézből származó információkat szerezzenek. Ezt követően már csak a három hátralévő felkészülési meccs áll rendelkezésre, hogy minél több mindent meg tudjuk az idei csapat játékáról, összetételéről. Mike Reiss öt területre hívja fel a figyelmet, amit a héten figyelemmel fog kísérni.

1. Mallett fejsérülésének hatása. Ryan Mallett az Eagles ellen egy mellkasát ért ütést követően zuhant a hátára és beverte a fejét a talajba. Ezt követően már nem lépett pályára. Az első hírek szerint agyrázkódás tesztet sem végezték el ott rajta, mert semmi sem indokolta. Az agyrázkódás tünetei van, hogy csak később jelentkeznek, ezért kíváncsian várjuk, hogy hétfőn már ott lesz-e az irányító az edzőpályán. Az Eagles ellen 25 snappet volt a pályán. Bill Belichick azt mondta a meccset követően, hogy elég időt tudott Mallett a pályán tölteni, a második félidőben úgyis már Tim Tebow lépett volna pályára.

2. Emberhiány a cornerbackek között. Az edzőtáborban mindig előfordulnak posztok, ahol felüti a fejét a sérülés, akárcsak átmeneti jelleggel is. Alfonzo Dennard és Ras-I Dowling távollétében Logan Ryan, Marquice Cole, Justin Green és Brandon Jones kapott komoly terhelést három negyeden keresztül Philadelphiában. Elképzelhető, hogy visszaigazolják Stephon Morrist a poszt mélysége miatt, aki idén már volt a csapat keretének a tagja.

3. Buchanan Bequette előtt. A védőfal szélén figyelve a rotációt a premeccsen egyből szemet szúrt, hogy az idei draft hetedik körében kiválasztott Michael Buchanan előbb került a pályára, mint a 2012-ben harmadik körös választott Jake Bequette. Michael Buchanan a sebesség és erő szép kombinációját nyújtotta több játék során is bal end pozíciójából. Matt Barkley irányító egyik futásánál viszont belül ragadt a falban, ami 8-yardos futást eredményezett. Jó emlékeztető és tapasztalat ez a számára, hogy mennyire fontos a fegyelem és a védővonal szélének a megtartása a futójátékkal szemben. Ettől a hibától eltekintve jó teljesítményt nyújtott és várjuk, hogy még többet láthassunk tőle a héten.

4. A támadófal és jobb guard poszt. Dan Connolly, Marcus Cannon, Tyronne Green és Markus Zusevics az első négy választás a jobb guard posztra az edzőtáborban eddig látottak alapján. A probléma, hogy jelenleg egyikőjük sem tud játszani apróbb sérülés vagy rehabilitáció miatt. Az Eagles ellen az alapvetően OT-ként bevethető Will Sviteknek kellett a kezdőfalban guardot játszani. 15 támadó falember van most a keretben, ami könnyen csökkenhet, ha a távollévők újra bevethetőek lesznek.

5. Wilfork és Kelly után ki a következő DT? A védőfal belső posztjai teljesen átalakultak a tavalyik évhez képest Love és Deaderick elküldése miatt. Tisztán látszik, hogy az új igazolás, Tommy Kelly helye biztos Vince Wilfork mellett a kezdőben. Őket ki követi a szamárlétrán az még nagyon képlékeny. Marcus Forston tűnik most az első cserének, aki az Eagles ellen még a negyedik negyedben is játszott (tagja a kickoff return egységnek is, mint elsődleges blokkoló a támadóékben/”wedge”). Cory Grissom játszott mellette a második csapatban, míg Joe Vellano és Anthony Rashad White volt következő DT-páros. Ők mindhárman nem draftolt újonc játékosok. [Armond Armstead visszatérése az NFI listáról könnyen módosíthatja a helyzetet –a szerk.]

Hozzászólások

2013. 08. 12. 20:31
dartib83
A második pontban a cornerback posztról volt szó. Ezzel kapcsolatban, új igazolás:
http://www.patriots.com/news/article-1/Patriots-sign-CB-LeQuan-Lewis-and-release-rookie-free-agent-TE-Brandon-Ford/98490ca8-da67-4cad-8aed-eaf2f1504afd
2013. 08. 13. 00:16
sting
Nyolc meccs két csapatban egy év alatt ...
Hát nem is tudom ...
Nem fogja megváltani a világot.
2013. 08. 13. 10:45
Jó labdaérzékre vall ez a Chargers elleni interception tavalyról: on.nfl.com/121vibP

Az 53-at nyilván nem veszélyezteti, de arra jó lesz, hogy 3-4. negyedben a pályán legyen és ne Logan Ryanék legyenek túlterhelve.
Hozzászólás a(z) Kérdések az első felkészülési meccset követően bejegyzéshez