Menetrend

Kérdezd a szerkesztőt - 09.07.

2016. 09. 07. 17:43
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

A most induló, heti rendszerességű, cikksorozattal a TI kérdéseitek lesznek megválaszolva. A „Kérdezd a szerkesztőt” egy igazi kérdezz-felelek cikk lesz. Minden kérdés jöhet, ami a Pats-szel kapcsolatos. Igyekszem mindegyiket elővenni.
Leveleiteket a következő e-mail címre várom: kerdezdaszerkesztot@gmail.com.
Az adott heti levelesládát minden hétfőn este 10-kor zárom. A cikk szerdánként fog megjelenni.
Nézzük az eheti kérdéseket.
Szia!
Küldtem egy párat, persze csak arra válaszolj amelyikre kedved van.
Kit érzel a csoportban fő riválisnak idén, mennyire várható szoros a harc a divízió győzelem megszerzéséért?
Mit gondolsz az újoncaink várható szerepléséről, és az új szerzemények (FA-k) beillesztéséről a gépezetbe az előszezon és az edzéshírek alapján?
Melyik lesz a Garoppolo érában a hazai meccsek közül a legnehezebb?
Lesz-e idén újra (és végre) igazi dupla TE-s offenzünk? A védelemben vársz-e javulást, esetleg romlást valamelyik részegységnél?
Mit gondolsz az AFC North-ról, feltámad-e a Baltimore, milyen lesz a kissé karcsúsított Cincin O, és vajon hány meccset bír idén Big Ben?
Mik a várakozásaid a Texans-szal és Denverrel kapcsolatosan?
Sokan az Arizonát várják SB-ba a másik főcsoportból, mi szól a Carolina és a Seattle ellen?
Végül kérlek tippelj a csoportgyőztesekre, valamint a wild card helyeket elérő csapatokra és persze a végső győztesre!
Hajrá Patriots!
Üdv (és sok sikert az edzői munkádban is, erről is írhatnál pár sort, vagy egy egész cikket):
Komzoz65

Szia Komzoz65!
Te vagy az első, aki írt, így mondhatjuk te lettél a nr.1. :) Nagyon köszönöm a kérdéseidet, valóban sikerült jó párat elküldened. Ennek nagyon örülök, hiszen volt miből válogatni. Több kérdésed is más csapatra vonatkozott, azokat kihagytam, elsősorban itt a Pats-re koncentrálunk. Lássuk is őket.
Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor az AFC East-ből senkit nem látok veszélyesnek, annak ellenére sem, hogy Brady csak az 5. héttől lesz bevethető. Amíg a Belichick-Brady páros hadra fogható, addig nem érzem reális veszélynek a másik három csapatot. Minden évben elhangzik, hogy Tannehill mennyit fejlődött az offseason alatt, vagy épp a Bills védelme mennyire acélos lett, de a végén kiderül, hogy semmi nem lett belőlük. Ha egy X-faktort ki kéne emelnem a csoportunkból, akkor az Tyrod Taylor, a Bills QB-je, aki eddig csak egy komoly szezont mutatott fel (tavaly), de szerintem ő jobb lesz, mint a Miami irányítója.
A rookiek közül Cyrus Jonesra vagyok nagyon kíváncsi és tőle sokat is várok 3-4. számú CB-ként illetve aki már első évében jelentősebb mennyiségű játékidőt fog kapni, az Ted Karras és Joe Thuney. Mindkettő belső falember és BB nagyon szereti rotálni őket, főleg az elején. Mivel belül amúgy is van egy-két sérültünk előbb-utóbb szerep juthat nekik.
Ahogy arra korábban is utaltam, szerintem a Bills elleni lesz a legnehezebb, szerintem ott egy vereségbe is beleszaladhat a csapat.
Dupla TE-es felállás/játék tuti biztos, hogy megint elő lesz véve, bár nem pont abban a formában, mint 2010-2011-ben, mivel Bennettet nem lehet Hernandezhez hasonlítani. Hernandez inkább AJ Derby-hez volt hasonló, „move” TE, míg Bennett inkább a gronki vonalat erősíti, nagydarab, nehezen levédekezhető TE. Redzone játékoknál borzalmas erős lesz a Pats idén.
A DL a szezon elején gyengébb lesz szerintem, mert Sheard még nem lesz 100%-os és Ninkovich is el van tiltva az első 4 meccse. De ha ők visszatérnek, akkor szerintem legalább olyan erősek lesznek, mint tavaly. LB poszt Mingo érkezésével és Freeney hosszabbításával teljesen rendben lesz, szerintem ez a szekció erősebb lesz a tavalyinál. Míg a secondary elvben – ha Rowe beválik – akkor szintén minimum tavalyi szint, vagy még jobb.
Paul43


Szia,
jó a kezdeményezés :)
A kérdéseim:
1. Kit tartasz/tartotok az idei sötét lónak? Azaz ki lesz a meglepetésember, aki "berobban" és meccseket nyerhet meg (mint anno Lewis, Edelman, stb).
2. És ugyanez a kérdés megfordítva. Ki lehet az idény negatív meglepetése?
3. Hogy látod az Ofal helyzetét? Itt inkább a belső hármasra gondolok, nem Cannonra :)  Azaz az enyhén újonc és nem igazán nagydarab belső embereink hogyan fogják tudni felvenni a kesztyűt a csoport brutális Dline egységeivel szemben?
4. Mi a véleményed, mennyire fogunk lebutított playbookkal felállni az első négy meccsen JG-val? Jó-e nekünk, ha lebutított plannel megyünk, van-e annyi az RB corpsban/Ofalban, hogy futásorientált meccseket toljunk illetve a jelenlegi keret erre mennyire alkalmas?
Egyelőre ennyi, de ha kérdéshiányban vagy, nyugodtan írj, bármeddig tudom folytatni :).
Üdv
Lipi


Szia Lipi!
1. Szerintem Bennett érkezése a legnagyobb fegyver most az offense oldalon. Nem feltétlen azért, mert ontani fogja a TD-ket hanem a mérete miatt. Tipikusan olyan játékos, aki minden egyes alkalommal el fog vinni minimum egy embert magával (ha nem épp kettőt), amivel területet tud majd nyitni másoknak. Valamint ha Gronkot kettőzik, akkor előtte nyílik meg a lehetőség. Szóval így vagy úgy, de a Bennett jelenléte erősíteni fogja az amúgy sem gyenge offensünket.
2. Jimmy G-re teszem a voksom. De csak, mint „lehet” embert. Nem tartom valószínűnek, hogy ő is lesz az, de ha nem játszik jól, akkor tönkrevághatja az első 4 meccset, aminek nem nagyon fognak örülni a Pats mesterei.
3. Én pont nem a belső trió miatt aggódom. Szerintem oda meg van a megfelelő emberanyag, legyenek akár kisebbek, mint azt sokan szeretnék. Scar mester az utolsó éveiben egyébként sem a súlyra ment rá, az inkább DeGugli taktikája volt. Nekem az OT posztok okoznak kis fejfájást. Vollmer szerintem kuka, idén már nem fog játszani, Solder még nem biztos, hogy 100%-os. Mögötte van egy Cannon, aki RT poszton szerintem rendben van (sokakkal ellentétben én nem temetném még), van egy Flemmingünk, aki nem egy acélos OT. Még LaAdrian Waddle-ben van potenciál, de ő is sérült.
4. Nem tudom mennyire lesz lebutítva a playbook, de olyan nagyon nem engedhetik meg maguknak az edzők. Persze Jimmy G nem egy Brady, de faék egyszerűségű playbook sem lehet elétolni. Inkább azt várom, hogy jobban elővesznek olyan playeket, ahol az irányító kimozog a zsebből, esetleg néha fut is. Jimmy G sokkal mobilisabb, mint Brady, amit nagyon jól ki lehetne használni. Plusz lehet a futást is jobban elő fogján venni. Nem lesz futásorientált a plan, csak jobban ki lesz egyensúlyozva, mivel – valljuk be – Bradyvel erősen passzorientáltak voltunk.
Paul43


Nekem volna pár kérdésem :) Amúgy DM vagyok üdv nektek és szeretném megköszönni a remek munkásságotokat, nélkületek nem tudnám miről van szó az amcsi cikkekben. Köszi szépen nektek és remélem még nagyon sokáig együtt leszünk, mint Pats fanok. Szóval a kérdésem vagy kérdéseim :D
- Tudom messze még a kérdés lényege, de szerintetek ki léphet majd a nagy öreg BB helyére? Érdekelne Ti kit láttok a nagy edző utódjának, esetleg McDaniels vagy más?
- Szerintetek jó ötlet lenne ha nemcsak 53 főből állna a keret, hanem megnövelnék azt?
- Kik azok a játékosok, akik számotokra meglepetésemberként fent vannak rosteren?
Nagyjából ennyi egyelőre. Nagyon köszönöm megtisztelő figyelmetek és válaszaitokat. Kellemes estét.
Tisztelettel és Baráti Üdvözlettel:
DeMartino aka DM

Szia DM!
Arra valahogy számítottam, hogy tőled kapok kérdéseket. Meg is haragudtam volna, ha nem (persze ez csak vicc).
Reméljük még messze van az az idő, amikor a HC-t nem Bill Belichicknek hívják, de a kérdés jogos. Nekem az az érzésem, hogy McDaniels a legesélyesebb az utódlásra. Nagyon fiatal még, talán 40 sincs még, már van HC tapasztalata, de okosan megvan BB árnyékában. Ugye már tavaly is hívták más csapatok HC-nek, az idei szezon után is fogják, de lehet ő is azzal számol, hogy az öreg után ő jön.
Én nagyon támogatnám a keretnövelést. Egyrészt ezzel csökkenteni lehetne a sérülések kockázatát, másrészről az egy emberre jutó fizetést is és talán így több ember játszana azért, mert szereti a focit, nem csak a kaszálás miatt.
Bolden, D.J. Foster, Clay Harbor, Elandon Roberts, Jonathan Jones.
Paul43


Kérdés: Jó taktika szerintetek, ha a Brady nélküli időszakban a futójátékokat erőltetjük (amire egyébként minden ellenfelünk készül), vagy inkább a bevállalós passzjáték megkockáztatása lehet a nyerő? Az új irányítóinkra még valószínűleg nincs pontos védelmi séma kidolgozva, érdemes lenne kihasználni, főleg ilyen jó WR/TE állománnyal.
Felhasználónevem: LasVegas
Üdv és hajrá Pats!

Szia LasVegas!
Ahogy azt előzőleg is írtam, nem tudom milyen szinten lesz a futás erőltetve. Inkább más taktikára szavaznék. Van 4 TE-ünk és 4 elkapónk. Rövid- és középhosszú passzokra tökéletes a keret, plusz a futókkal azért meglehet tenni pár yardot. Emellé még ha olyan playeket is hívnak, ahol az irányító kifordulhat vagy épp fut is, akkor jól meg lehet kavarni az ellenfelet. Pont azért, mert lehet a többiek is futásra készülnek, nem tudom elhinni, hogy BB-ék azt erőltetnék, max picit magasabb százalékban, de akkor sem erőltetés szintjén.
Paul43


Még egyszer köszönöm mindenkinek a billentyűpüfölést. Várom tőletek az eheti leveleket is, van miről beszélni :)

kerdezdaszerkesztot@gmail.com

Hozzászólások

2016. 09. 07. 18:25
Chatmansky
Jó kezdeményezés, köszönjük!
2016. 09. 07. 19:21
ArsnL
tippjáték lesz?
2016. 09. 07. 19:54
igen, még ma kikerül
2016. 09. 07. 19:55
MemphisM
2016. 09. 08. 09:01
ArsnL
2016. 09. 07. 19:26
DM
DE Rufus Johnson not present at practice as LB Quentin Gause appears to have taken his place on practice squad
2016. 09. 07. 23:00
hopi46
Jó lesz majd ez a fórum, ha:
1. A kérdések tényleg csak a Pats-re vonatkoznak majd...
2. Ha elkezdődik a szezon, azaz lesz meccs, eredmény, játék, jó/rossz play-ek, hibák stb., azaz, ha már "látjuk" az idei csapatot.
3. No meg ha a kérdések és Paul43 válaszai vitát gerjesztenek... :D
2016. 09. 08. 11:11
komzoz65
Köszi a válaszokat.

Kicsit a vita kedvéért: Én idén nagyon tartok a Dolphinstól. A legnehezebben megítélhető csapat. Pont azért, mivel már túl sokszor kiáltottak farkast velük kapcsolatban, most viszont mindenki csak legyint rájuk, holott nagyon erős a keret és idén az edzői kar is sokkal jobb, mint a tavalyi indulásnál. A seattle-i kirándulás majd megmutatja mennyire kell velük számolni. A Bills-re meg én legyintenék. Egy Ryan is tönkre tud tenni egy csapatot, de kettő együtt biztosan. Meglátjuk.

Tavaly előtt Tim Wright, tavaly Chandler volt akitől vártam a dupla TE játékkal domináló O visszatérését. Most már kicsit szkeptikus vagyok, de persze azért bizakodom (Derby miatt is) - csak kicsit visszafogottabban.

Nem említed Hogant, mint idei komoly erősítést, ezek szerint benne nem látsz komoly potenciált, annyit, mint mondjuk LaFell első évében nálunk?


Hozzászólás a(z) Kérdezd a szerkesztőt - 09.07. bejegyzéshez