Menetrend

Ki kerül be a futók közül az 53-as keretbe?

2018. 07. 07. 20:34
Szerző: Croaker
Kategória: Cikkek

A Patriotswire szerkesztői folytatták a esélylatolgatást, ezúttal a futókon volt a sor.

A Patriots a szezonnak általában egy csomó olyan futóval vág neki, akik mindegyike külön-külön szerep betöltésére hivatott, és ez nem véletlenül van így. Bill Belichick éveket töltött a Runningbackek szerepének tökéletesítésével, így lehetősége van hétről-hétre más-más felállással meglepni az ellenfeleket. 

Ennek hatékonysága és a lehetőségek nagy tárháza révén a futók nagy szerepet töltöttek be az évek során a támadósorban, amivel gyakran az őrületbe kergette Belichick az ellenfél védőit-nem véletlenül. A 2008-as szezon óta a Patriots futójátékosai rendre az élmezőnybe tartoznak mind a futott TD-ket illetően, mind a futó játékosok által elért TD-ket illetően.

Ki fog bekerülni a 2018-as keretbe ezek alapján? Lássuk a lehetőségeket.


1; James White

Nem is olyan régen White még csak egy fejlődő tehetséges fiatal játékos volt LeGarette Blount, Stevan Ridley és Shane Vereen mögött. Most ő a legidősebb (szerk: tisztán ) futójátékos a keretben, és készen áll arra, hogy a harmadik kísérleteknél és az elkapásoknál is átvegye a vezető szerepet.

Esély az 53-as keretbe kerülésre: 99%

2; Rex Burkhead

A draft előtt még úgy tűnt, hogy Burkhead lehet az a játékos, aki pótolni fogja a távozó Deon Lewist. Azóta azonban a csapat draftolta Sony Michelt, de mégis a két játékos múltbeli számait érdemes összehasonlítani. A Patriots többéves szerződést kötött Burkheaddel, mivel a tavalyi bemutatkozó éve elég jól sikerült. És ugyan nem olyan fürge, mint Lewis, de a meglepő és hirtelen irányváltásokkal, és a szerelések kísérletek elkerülésében ugyanúgy jeleskedett, mint a volt csapattársa. Nézzük számokban az összehasonlítást, meccsenkénti bontásban:

  Futás Elkapás
  Kísérlet Yard TD Kísérlet Yard Td
Rex Burkhead   6,4 26,4   0,5   3,0 25,4   0,3  
Dion Lewis  11,3 56,0   0,4   2,0 13,4   0,2  

Az igazi nagy különbség kettőjük között nem is az eredményességben, hanem a lehetőségek számában volt. A 2017-es évben Burkhead ráadásul sérüléssel bajlódott, de amikor a pályán volt, akkor ő volt az egyik legjobb rotációs hibrid futójátékos a ligában, aki ugyanúgy képes jó futásokra, mint elkapásokra akár a RedZone-ban is.


Esély az 53-as keretbe kerülésre: 95%

3; Jeremy Hill

Hill a csapat egyik új szerzeménye, de szinte semmilyen visszhangot nem keltett a médiában. Azonban ő nem csak egy szituációs játékos, hanem akár versenyezhet a Nr1 futó posztért a frissen darftol Sony Michel-el is, és jó esélye van arra, hogy ő legyen a következő LeGarrette Blount.

A ligába 2014-be került, és azóta az egyik legfélelmetesebb és legkonzisztensebb redzone veszélyt jelentette. Sőt, 2014- 2016 közötti három szezonban az NFL-ben senki nem futott több TD-t mint Hill, ugyanis holtversenyben 29 TD-t ért el éppen Blounttal. Volt egy elkapott TD-je is, így az ő 30 TD-s eredményét csak Antonio Brown (36), Odell Beckham (35), David Johnson (33) és DeMarco Murray (32) előzte meg. Egyébként a magassága és súlya teljesen megegyezik Blounttal.
Senki előtt nincs olyan nagy lehetőség a keretben, mint Hillnek, hogy egy olyan szezont bemutasson, amivel rekordokat dönthet a csapatban, és megmutathassa a tehetségét -persze, csak ha egészséges tud maradni, na és persze ha kap elég lehetőséget.


Esély az 53-as keretbe kerülésre: 80%

4; Sony Michel

Őt érte a megtiszteltetés, hogy a 2006-os draft óta (amikor a csapat első körben kihúzta Laurence Maroney-t) ő legyen a legmagasabb draftpickkel kiválasztott játékos, így nem csoda, hogy az elvárások is nagyok. Belichick jó adag védőjátékost hagyott hátra cserébe egy RB választásért, így biztosak lehetünk benne, hogy Sony részese lesz a 2018-as 53-as keretnek. A kérdés az, hogy milyen szerepkörben?
Lássuk, mit tudunk róla eddig: egyetemi karrierje során 3613 yardig jutott, ami a második legjobb a Georgia egyetem történetében. A rekord sok ponttal zárult Rose Bowlon 4 TD-t ért el (3 futott egy elkapott), amivel ő lett a mérkőzés legjobb játékosa (MVP). ha minden a terv szerint alakul, Michel lesz a Patriots első számú futójátékosa hosszú évekig.

Esély az 53-as keretbe kerülésre: 99%

5; Mike Gillislee

Ha be akar kerülni az 53-as keretbe, jobb, ha az edzőtáborban olyat villant, amit még soha senki. Az idei futó "szakosztály" sokkal erőssebb mint tavaly, így a tavalyi ígéretes évkezdet után idén sokkal több kellene tőle, hogy stabil kerettag maradjon. Tavaly gyakorlatilag beleszürkült a mezőnybe, sőt a 16 héten térdsérülést szenvedett, ami miatt az egész playoffra pihenőre kényszerült.

Gillislee legnagyobb előnye a benne lévő potenciál. Korábban két szezonban a Billsnél 5,7 yardos futásonkénti átlagot ért el, amivel 577 yardig és 8 TD-ig jutott 2016-ban. Azonban még így is nehezen képzelhető el, hogy Hill elé kerül a roster versenyben.


Esély az 53-as keretbe kerülésre: 30%

6; Brandon Bolden

Draftolatlanul érkezett a csapathoz 2012-ben, és azóta is a keret tagja. Az első éveiben tipikusan csak 4. futóként számítottak rá, évi 50 szer kapott labdát átlagosan 210 yardért. Az elmúlt években Lewis, White és Burkhead érkezésével még ezek a számok is tovább csökkentek, így új csapatrészben, a speciális csapat tagjaként kellett maradandót alkotnia.

Ha idén a Patriots 6 RB-vel vág neki a szezonnak, akkor valószínűleg Belichick a keretben tartja, hiszen szükség van egy tapasztalt veterán játékosra, főleg az új kickoff szabályok ismeretében.


Esély az 53-as keretbe kerülésre: 50%

7; Ralph Webb

A Vanderbiltről érkező draftolatlan újonc talán az egyik legnagyobb kérdőjel az idei futók közül, kérdés, hogy vajon megéri-e a 90-ről 53-ra történő keretszűkítést.
Nem szabad elfelejteni, hogy Webb lett a Vanderbilt egyetem örökös ranglistájának első helyezettje a futások tekintetében, valamint a szezonban futott yardja is rekordot jelentenek az egyetemen. A korábbi Patriots játékosok közül talán Shane Vereenhez és Danny Woodheadhez lehetne hasonlítani, és ha a speciális csapatrészben is tudna szerepet vállalni, akkor lehetne esélye az 53-as keretre.


Esély az 53-as keretbe kerülésre: 25%

8; James Develin (csak a rend kedvéért)

Az egyetlen ok, amiért Develin a listán szerepel az az, hogy 2012 óta az egyetlen fullbackként szerepel a csapatban, ami ugyebár futó kategória.

Develin egy sokak által alábecsült játékos, aki a futás mellett elkapni is tud, és nem mellesleg az egyik alapköve a patriots támadógépezetének. Belichick egyik titkos fegyvereként 2017-ben ProBowl jelölést is kapott. Ja, és az egyetlen TD, amit tavaly elért, lehet, hogy a Patriots történetének egyik legszebb TD-jének lehetne választani. (link). Most írt alá 2 évre 3,8 millió dollárért, tehát a helye nem kérdéses a keretben.


Esély az 53-as keretbe kerülésre: 99%


Forrás: Patriotswire

Hozzászólások

2018. 07. 08. 00:49
hopi46
Ez kicsit sima ügynek látszik, ha nem lesz sérülés. Giliszta cut, Webb PS.
2018. 07. 08. 09:22
Croaker
Van ilyen összefoglaló LB és WR posztra is, de ott nincs %-os esélylatolgatás. Közkívánatra az LB lesz a következő amit lefordítok szerintem :)
2018. 07. 08. 09:45
hopi46
Nagyszerű lesz! A végére tedd hozzá a saját %-os esélylatolgatásodat, hogy vitatkozhassunk ebben az "ínséges" időszakban! :)
2018. 07. 08. 20:31
dravait
Köszönjük ezt is! Nagyon jól néz ki a futószekciónk, ha a támadófalunk egy kicsit jobban megtanul utat nyitni, akkor szép hosszú futásokat láthatunk majd. Ehhez Develin feltétlenül szükséges - ligaelit blokkoló szerintem. :) :)
Hozzászólás a(z) Ki kerül be a futók közül az 53-as keretbe? bejegyzéshez