Menetrend

Kikre érdemes odafigyelni a 2. napon

2016. 04. 29. 17:01
Szerző: Paul43
Kategória: Elemzés

Magyar idő szerint, reggel 05:45 körül befejeződött a 2016-os Draft első köre. Nem sokan voltunk ébren vagy legalább is a chaten, de így is izgalmas este volt.

Meglepetés trade-ek, pickek és voltak akik nagyon csúsznak/csúsztak.

Patriots oldalról nézve, vannak olyan posztok, ahol a legjobbakat szinte kivétel nélkül levadászták (pl. CB és OT), de van olyan poszt is, ahol még rengeteg ígéretes fiatal várakozik a nagy bejelentésre.
Az első körben 3 QB, 1 RB, 4 WR, 4 OT, 2 OG, 4 DT, 3 DE, 2 OLB, 5 CB, 1 C, 2 S ment ki.
A Patsnek szerintem a CB, RB, OT, LB, DT posztok a legfontosabbak.

Nézzük akkor kik is maradtak.


CB:

Elég nehéz megmondani, hogy kikben láthat BB itt valamit, mivel a top5 kiment már. Akik még a jobbak között vannak, az talán Mackensie Alexander (Clemson) és esetleg Kendall Fuller (Virginia Tech) valamint slot CB szerepre Cyrus Jones (Alabama). De az alap megállapítás az volt  szakértők részéről, hogy Alexander után van egy nagyobb törés. Ez nem kecsegtet sok jóval, hiszen az elmúlt években a Pats nem sok CB-t tud felmutatni, akik igazán beváltak volna és a hátsóbb körökből jöttek (ok, korai körökből sem túl sok). Valószínű BB már kinézett magnak egy-két kevésbé sztárolt fiatalt, akik szerinte megfelelőek lesznek.

2-3. körben érdemes lesz őket figyelni:

Xavier Howard (Baylor): Howard viszonylag magas (6’0), elég jó labdaérzékkel bír, ami a Patsnél fontos kritérium. Azonban nem egy sprinter a fiú, azaz még ha rövid távon tudja is tartani a tempót a fürgébb elkapókkal, igazi mélységi útvonalakon alul maradhat. Még jó, hogy van egy DMC-nk, aki mélységben safety segítséget adhat neki a problémásabb helyzetekben.

Keivarae Russel (Notre Dame): Játékstílusát tekintve sima 2. körös ember, azonban 2 probléma is felmerül vele kapcsolatban. Személyes problémák miatt egy ideig el volt tiltva a játéktól az egyetemen, plusz 2015-ben lábát törte. Az első ok miatt akár ki is eshetne a Pats kegyeiből, a második már inkább egy semmiség BB-éket ismerve. Ezektől független általánosságban elmondható, hogy jól méri fel a route-okat, képes a WR-t megzavarni. Labdaérzéke is rendben van és gyors. Nagyobb elkapók ellen a testfelépítése miatt sebezhető és néha inkább az emberre fókuszál, mint a labdára illetve néha hamar ugrik abba az irányba, amerre a QB néz.

D.J. White (Georgia Tech): Csapatkapitány, kezdő 3 évig, pont amit BB szeret. Méretei szintén a Pats által megszokotthoz illenek (5’11, 193). Több sémában is képes játszani, jól találja meg az emberét. Fürge játékos, aki a feldobott labdákat remekül védekezi le. Kérdés nála is a nagyobb elkapók elleni hatékonyság illetve a másik gond lehet vele, hogy ahelyett, hogy támadná az emberét, inkább várja, hogy az érjen oda rá. A tackle technikáján run supportnál érdemes lesz még javítani.

OT:

A legjobbak itt is kimentek már sajnos. Itt Tunsil csúszása volt a legnagyobb történés, miután valaki megbuherálta a Twitterét és egy régebbi füvezős videót posztolt róla. A Dolphins köszönte szépen és 13. helyen el is vitte.
Azért 2-3 név így is benn maradt, akik közül egy akár még ott is lehet mikor a Pats húz.

Le’Raven Clark (Texas Tech): Testi adottságai elég jók (6’5, 316), bár pici súlyt még felpakolhatna magára. 51 meccset végig tudott játszani probléma nélkül (lehet már emiatt sem fogja BB behúzni), tehát nem egy sérülékeny típus. Első évében RT, majd a következő 3 évben LT poszton, ezen felül sokan még OG-ként is számításba veszik. Ez így egyben kifejezetten olyan kombináció, amit a Pats stábja keres. Vele kapcsolatban annyi problémát említenek, hogy az ereje még nem biztos, hogy elég lesz az agresszívabb pass rusherek ellen illetve, hogy nem elég kifinomult a technikája az összes pass rush move lereagálására. Sebaj, Scar ezt is meg tudja majd oldani, ráadásul aki a Patshez jön, 1 év tanulási idővel számolhat, nem lesz azonnal bedobva a mélyvízbe.

Willie Beavers (Western Michigan): Nála a testi adatok teljesen NFL készek (6’4, 324). Szintén nagy LT tapasztalattal rendelkezik, miután mind a 40 meccsét végigjátszotta a pozícióban. Tehát ismét csak egy strapabíró játékost köszönthetünk a személyében. Erőteljes játékos, mind pass protectionnél, mind run blocknál. Mindazonáltal, ahogy az az egyetemről kijövő nem top játékosoknál lenni szokott a technikája még nem tökéletes. Kb ennyi.

Jason Spriggs (Indiana): Eszméletlen atletikus a fiú, a Combine-on majdnem minden számban top5-ös vagy top3-as számai voltak. 5 alatt futotta a 40 yardot, 31-szer nyomott bele a 105 kilóba. Alapvetően egészséges volt mindig, 4 évig kezdett LT poszton. 2014-ben kapott egyet a fejére, amiután elvitték kórházba, de azóta semmi jele, hogy gondjai lennének emiatt. Tudatos játékos, aki nagy akarással játszik. Nála is a technikai finomítások hiányoznak. Pont.

RB:

Na itt nem fogok semmi részleteset írni, mert Ezekiel Elliotton kívül még mindenki benn van. Igen, személyes kedvencem Derrick Henry is.

Úgyhogy még elérhetőek többek között ők:

Derrick Henry (Alabama)
Jordan Howard (Indiana)
– érdekes lenne 60&61-re őt és Jason Spriggset húzni
Devontae Booker (Utah)
Kenneth Dixon (Louisiana Tech)
C.J. Prosise (Notre Dame)


A futókról a közelmúltban két cikk is készült, róluk ott bővebben is tudtok olvasni.

DT:

Számomra ez volt a meglepetés poszt. Több olyan játékos is elérhető még, akiket az első körre vártak. Mivel sokan vannak így itt sem kísérlek meg nagyon részletesen írni egyikről sem, max pár játékost kiemelek.

A’Shawn Robinson & Jarran Reed (Alabama): Az alabamai védelem közepe sima első körösnek tűnt Mindkét játékos nagyon jó DT poszton, azonban picit más stílusuk van. Míg Robinson a magasabban jegyzett és őt jobb run stoppernek tartják, addig Reed inkább a mozgékonyabb, pass rushra is képes DT-t képviseli. A Patsnek most szerintem az utóbbira lenne szüksége, így a kettő közül Reedre van nagyobb esély. Külön érdemes a két fiút figyelni, mert az Alabama Pro Day-en BB mindkét játékossal személyesen is foglalkozott.

Chris Jones (Mississippi St.): Chris Jones jöhet Chris Jones helyére. Többfunkciós játékos, aki elég erős run stopping feladatokra és elég fürge emellé, hogy nyomást tudjon helyezni az irányítókra. Legnagyobb probléma vele (könnyen orvosolható), hogy túl magasan játszik, ebből fakadóan nehezebben mennek neki az irányváltások. Mindenképp izgalmas választás lenne.

LB:

A másik horror pozíció. A korábbi top5 picknek kikiáltott Jack Myles (UCLA) még mindig szabad, ugyanis a legutóbbi térdsérülés egyesek szerint komolyabb, mint azt hitték. Szükség lehet egy rekonstrukciós műtétre, ami azonnal problémákat vethet fel a bevethetőségével kapcsolatban. A másik nagy lecsúszó, Reggie Ragland (Alabama), akinek a szívével fedeztek fel gondokat. Hozzájuk csatlakozik Jaylon Smith (Notre Dame), akinek tavaly ment szét a térde és lehet, hogy az idegek is sérültek a térdében, ami az egész karrierjét veszélyeztetheti.

Közülük, Myles és Ragland esélyesek, hogy elkelnek a mai napon. Smithért szerintem csak a 3 napon fog valaki bejelentkezni (ne feledjük tavaly Ifo-Ekpre Olumu csúszott a 4. körig, pedig neki nem volt ennyire komoly a sérülése).

Aki még érdekes lehet, az Su’a Cravens (USC), aki leginkább egy safety-LB keverék. Az újhullámnak megfelelő, kérdés, hogy a Pats menni akar-e ezzel a trenddel vagy sem.
Valamint Jordan Jenkins (Georgia), aki testfelépítéséből (6’3, 259) fakadóan potenciális Pats alapanyag.

A második nap szombat hajnali 1-kor kezdődik. A 2. kör 7 perces választási idővel, míg a 3. 5 percessel.

Bízom benne a chaten is többen leszünk. Nem elfelejteni a Pats a mai napon már aktív lesz (ha más nem, akkor letrade-el és csak a comp pickeket használja fel). 60, 61, 91. pickek tradelhetőek, 96. nem, mivel az comp pick. Tehát egy újoncunk tuti lesz reggelre.

Hozzászólások

2016. 04. 29. 18:28
lynyrd
Érzem, hogy valami varázslat lesz BB módra. :-)
2016. 04. 29. 18:42
Szklenar16
Szerintem egyértelműen a CB-ek posztra kellene elsőnek választani.. Utána tenném a DT és OL posztot.. Futóra nem érzem szüksége lenne a csapatnak, mert a támadó fal futásblokkolásra nem képes.. ha meg igen, akkor fog tudni futni Blount és Lewis is..
2016. 04. 29. 20:04
Pat Patriot
Én a támadófalba húznék játékost. Ha Bradyt megvédik, nincs az a védelem, amit ne passzolna szét. Ha nem védik meg, akkor meg gond van. Ugyanakkor figyelni kellene arra is, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb legyen a támadójátékunk. Mert lehet azzal feszíteni, hogy a legutóbbi SB-ját lényegében futójáték nélkül nyerte meg a csapat, de azért nem ez lenne az ideális. Úgy kellene kihasználni Brady páratlan adottságait, hogy közben próbáljuk kímélni is. Minden egyes passzjáték magában hordozza a sérülésveszélyt. Szóval jöjjön csak egy olyan falember, aki futásblokkolásban is jó, és Bradyt is védeni tudja.
2016. 04. 29. 21:40
fatman
így van, pontosan!
2016. 04. 29. 20:57
Burkus
Pláne azért kellene O-line erősítés, hogy a szezon negyedében Garoppolo kezd, akinek valószínűleg még több időre lesz szüksége, hogy olvassa a védelmet.
Hozzászólás a(z) Kikre érdemes odafigyelni a 2. napon bejegyzéshez