Menetrend

Kilenc új játékos, akikre figyelni kell az edzőtábor során

2018. 07. 19. 13:08
Szerző: balimate

Bill Belichick folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy az NFL roster építése kőkemény dolog.

Mind a 32 NFL csapat veszít és igazol különböző játékosokat az offseason alatt. Télen és tavasszal a csapat sokat tett azért, hogy tehetséges játékosok érkezzenek New Englandbe. A csapat számos olyan játékost igazolt, akik nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a csapatra továbbra is Super Bowl esélyesként tekinthetünk a következő szezonban.

Mi már számoljuk a napokat július 26-ig, hiszen ekkora kezdődik el az edzőtábor a Gilellette Stadion mögötti edzőpályákon. Íme, kilenc új érkező játékos, akiket érdemes szemmel tartani az edzőtábor alatt:

1. Trent Brown: A hatalmas méretekkel (6’8 láb/355 font) rendelkező tackle az offseason alatt csatlakozott a csapathoz. Versenyben van azért, hogy betöltse azt a bal tackle pozícióban keletkezett űrt, ami Nate Solder távozása miatt jött lére a támadófalban. Ha tényleg olyan elit játékos, mint amilyennek Kyle Shanahan a 49ers vezetőedzője nevezte őt, akkor a leigazolása egy hatalmas lépést jelentene egy újabb elit támadósor felé.

Videó arról, hogy mekkora is valójában Trent Brown

Brown

2. Danny Shelton: Az egykori elsőkörös játékos méretéhez képest ritka atletikussággal rendelkezik. A játéka csalódást keltő volt Clevelandben, de Foxboroughban újra szárnya kaphat a karrierje. Shelton jól festett a tavaszi edzéseken. Most azon kell dolgoznia, hogy felépítse magát az edzőtáborban és ezzel felkészüljön a következő szezonra.
Shelton

3. Sony Michel: Az elsőkörös futók ritkák Bill Belichicknél. Michel már a szezon elejétől kulcsjátékos lehet, akár futóként, akár elkapóként van a pályán. A Georgiaban megosztva kapták a terhelést a játékosok és ő így lett playmaker az egyetemi csapatában. Az újonc szezonjában ugyanez fog várni rá a New Englandnél is
Sony

4. Adrian Clayborn: A volt Tampa és Atlanta játékos nem egy elit passzsiettető, de azonnali stabil teljesítményt tud nyújtani defensive end pozícióban. Ott ahol tavaly megfelelő opciók  és tehetségek hiányában sokszor szenvedett a csapat. Clayborn egy profi EDGE játékos és ezzel segíteni tud abban, hogy levegye a terhelést Trey Flowersről.
Clayborn

5. Jordan Matthews: Meggyőző karrier számokkal érkezett az új csapatához. Matthewsnek valószínűleg volt esélye arra, hogy még Julian Edelman felfüggesztése nélkül is kulcsszerepet töltsön be. A veterán játékoson most még több nyomás van azzal kapcsolatban, hogy gyorsan produktív kapcsolatot alakítsanak ki Tom Bradyvel.
Jordan

6. Isaiah Wynn: Talán kicsit kevesebb figyelmet kap annak ellenére, hogy top választás volt idén. Wynn eséllyel indul a kezdő bal tackel posztért vagy az egyik guard pozíció megszerzéséért folyó küzdelemben. Wynn ALL-SEC választott támadófalember volt és magas pick. Így tiszta sor, hogy tőle sokat várnak, még ha kicsit alulméretezett játékos is.
Wynn

7. Jason McCourty: Ő egy veterán cornerback, aki harcban áll a kezdő cornerback pozícióért Stephon Gilmore túloldalán. Ennek ellenére kevesebbet volt a pályán a tavaszi edzőtábor idején, mint eredetileg várható volt. Ez vajon egy rossz előjel vagy csak a körülmények alakultak így? Megtudjuk az elkövetkező hetek során.
Jason

8. Cordarrelle Patterson: Eddigi karrierje során csalódást keltő teljesítmény nyújtott elkapóként a volt elsőkörös játékos. De emellett egyértelmű, hogy ő az egyik legjobb kickoff visszahordó az NFL történetében. Egy olyan bajnokságban érte el ezt a teljesítményt, amelyben már nagyban korlátozzák a kickoff visszahordást. New Englandnél két forgatókönyv képzelhető el vele kapcsolatban. Patterson hatásos vagy produktív visszahordó és egy sokrétű játékos lesz Josh McDaniels által vezetett támadósorban…vagy egy „közepesen” meglepő kivágás áldozata lesz a játékos.
Patterson

9. JC Jackson: ő egy draftolatlan újonc cornerback a Marylandről, aki rengeteg lehetőséget kapott tavasszal Gilmore túloldalán az OTA és a mini-camp gyakorlásai során. Érdekes látni, hogy a történelem ismételheti magát, ha a játékos megragadna az 53-as keretben. Anno  Malcolm Butler is draftolatlan újoncként került a csapathoz. Jackson, akit PFW (Patriots Football Weekly) csak „Just Cover” Jackson-nak hív, jó bennmaradási esélyekkel vág neki az edzőtábornak.
JC Jackson

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2018. 07. 19. 16:04
cspeti98
Sheltonnál nagyon nem értek egyet azzal, hogy csalódást keltő volt a játéka. Maximum a draftpozíciójához képest. Ami egy NT dolga azt tökéletesen elvégezte (úgy volt elit futás ellen, hogy majdnem minden játékban duplázták), sőt még az idióta Gregg Williams védelmében is tudott hasznos lenni, ettől még nyilván nem érte meg az 1/12-t, de az meg a Browns hülyesége volt, hogy azt várták, hogy komoly szerepe legyen a pass rushban.
2018. 07. 19. 19:18
Arnold Patsenegger
2018. 07. 19. 18:36
Farkas Joe
Trent Brown-ról ránézésre sok mindent gondolna az ember, csak azt nem, hogy profi NFL játékos.
A legnagyobb teher egyértelműen Wynn-en lesz, alulméretezett újoncként kellene megvédeni Tom Brady vakoldalát...szép feladatnak hangzik.
2018. 07. 19. 19:23
cspeti98
Szerintem idén még LG lesz és Brown lesz az LT, így még nem lesz rajta akkora tehet. Amúgy túl van fújva az alulméretezettsége. A T-k esetén azért szeretik a magas játékosokat, hogy elég hosszú legyen a karja és Wynn ugyan alacsony, de a karhossza kb. ugyanakkora, mint a prototípus LT-knek. Matt Light szinte ugyanezzel a felépítéssel volt nálunk kezdő LT 10 éven keresztül.
2018. 07. 19. 22:01
hopi46
Nem vitatom ezen kilenc új játékos jó szereplésének fontosságát, de engem jobban érdekel néhány tavalyi szerzemény 2.éve pl. Rivers, Langi, Hollister, Dorsett vagy a tavaly csak PS tag Ryan Lewis. (Aztán lehet, hogy mind cut. :))
2018. 07. 20. 10:13
Arnold Patsenegger
Ezekből engem legjobban Rivers érdekel.. remélem idén berobban a neve a köztudatba.
2018. 07. 20. 09:38
hopi46
Uborkaszezoni OFF:
Kraft tervezi, hogy "megveszi" a spanyol gurulósban a Sevilla csapatát. (Patspulpit) :)
2018. 07. 20. 11:03
DM
Sziasztok ez a Brown egy bazi nagy hegyomlás remélem remekül bele fog illeni a támadófalba :) Igen számomra is Rivers a sötét ló,hiszen egy sackmester igazán jó lenne,mert egyedül Trey nem igazán bírja a terhet.Langhi is remélem jó lesz.Számomra a Hollister tesók akik nem mozdíthatóak,remekül edzenek,mint a többiek is,de számomra üde színfoltja a tesók a csapatban.Jackson pedig,mint CB igencsak büntetni fog majd a szezonban,tőle várok még egy f@szátos szezont,már ha fenn ragad az 53 ba :)
2018. 07. 20. 12:09
hopi46
Két ikerpár egy csapatban, poénos! :)
2018. 07. 21. 09:10
MemphisM
Én is szurkolok Danny Sheltonnak és a Clayborne fiúnak is, kell egy kőkemény védőfal mint egy falat kenyér,már azt sem tudom hogy ebből az állományból 3-4 vagy 4-3 Al jövünk e ki jobban! Négy kezdő kaliberű Lb nincs, fal emberből sem tudunk felmutatni 4 épkézlábat! Hogy lesz ez?

Ki a fény az éjszakában?
2018. 07. 21. 11:31
hopi46
Amennyiben a felkészülés során nem gyúl ki új "LB-fény", szvsz marad a szub felállások valamelyike. (gyakori nickel slotCB-el vagy 3 S-vel, néha akár dime is.) A sec viszonylag jónak és mélynek tűnik, az újoncok is egyelőre biztatóak.
A DL nem értem, hogy szerinted miért gyenge: Brown, Clayborn, Flowers, Shelton, Rivers, Wise, Butler azért nem kutyaütők.
A LB helyzetünk inkább azért kritikus egy kicsit, mert HT sérülékeny és egyelőre nincs minőségi backup, de talán a 2 rookie és Langi valamelyike "fényt gyújt a LB éjszakában".
2018. 07. 21. 17:07
BaP
Egyetértek
Nem lepődnék meg, ha BB még kukázna az LB sorba valakit
2018. 07. 21. 17:04
BaP
Én Sheltontól rengeteget várok, és az itt fel sem sorolt LB-k közül az egyiktől, de akár DE-nek sorolt, igazából LB métetű Harristől is.
Sőt, Harris titkos favoritom Passrushra.

Azért tartanám fontosnak, hogy valaki a 3 LB közül nagyot ugorjon, mert én már nem hiszek Hightower -től sallangmentes szezonban, márpedig onnan ő az egy értelmes passrush opció

Aztán kiváncsi vagyok még:
1. A fal mennyi időt tud adni Tomnak?
2. Hogy megy majd a futás ezzel a fallal?
3. Cordarelle Patterson nálunk végre WR-ben is megmutatja-e?
4. Ki lesz Brady kedvenc elkapója Dola és Jules hiányában?
Hátul meg:
1. Ki hívja a védelem játékait?
2. Lesz-e érdemi passrush?
3. Lesz-e érdemi coverage a LB sorból?
4. JC vagy JMcC lesz a kezdő Gillmore túlfelén?
5. Ki lesz a slot CB?
6. Lesz-e kiugró teljesítmény a sérülésből visszatérők közül?

1 mondatban:
Mikor kezdődik már? :D
2018. 07. 22. 00:20
hopi46
Hát a passrush, az igazolások alapján, várhatóan jobb lesz a tavalyi közel nullánál és a subfelállású, bíztatónak látszó idei sec segítségével talán jobb lesz a passz elleni védekezésünk.
A futás ellenit látom problémásabbnak a LB-corps miatt. Sheltonnak Wilfork fénykorát kellene megidéznie.
2018. 07. 22. 18:28
petnetman
VW? azdeszéplenne :)
2018. 07. 22. 20:24
BaP
Meglátjuk. Szerintem a PR neccesebb kérdés lesz, de ne legyen igazam
2018. 07. 22. 00:29
Pat Patriot
Már csak 49 nap...
Hozzászólás a(z) Kilenc új játékos, akikre figyelni kell az edzőtábor során bejegyzéshez