Menetrend

Kilencedik szerkesztőségi mock draft

2016. 04. 28. 16:15
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Patriots-mentes kiadásban idén már kilencedik alkalommal készült el a patsponthu szerkesztőség mock draftja. A draftot megelőzően létrejött két váratlan csere az első két draftjogot illetően a mock készítésének a menetét sajnos keresztül húzta, ezért elsőnek egy top15-ös draft olvasható csak a cikk írásának pillanatában végleges választási sorrenddel, míg ezt követően a két top pick elcserélését megelőző állapotoknak megfelelő teljes mock tekinthető meg.

1. Los Angeles Rams (Paul43) - QB Jared Goff, California

Kizártnak tartom, hogy a Rams ne egy irányítóért ment volna fel egy ilyen giga trade keretén belűl az 1/1-re. Két opciója van tehát, Goff vagy Wentz. Bevallom én nem vagyok Wentz fan, szerintem túl van hype-olve (persze én vagyok a nagy "szaki"). A lényeg, hogy egy olyan franchise, aki most költözik az Angyalok Városába, annak egy olyan arc kell, aki jó és mellette nagy reklámerővel bír. Goff a California Egyetemen végzett, ergo hazai arc, akit így még jobban fognak szeretni. NFL késznek tartják, bár, mint minden újoncnak, neki is kell beletanulási idő. Illetve a kezei kicsit kisebbek, mint az ideális (csak 9 inch). Fisher edző jó döntést hoz és egy remek startot vesz a los angelesi piacon.

2. Philadelphia Eagles (Spigo) - QB Carson Wentz, North Dakota State

Csak ismételni tudom Paul43 szavait. Kizártnak tartom, hogy az Eagles ne egy irányítóért ment volna fel jó drágán. Mivel Goff már kiment, egyértelmű, hogy Wentz lesz a második választott. Ideális méretekkel van megáldva és bár még bőven nem kész irányító, azt mondják, hogy a legnagyobb fejlődési lehetőség nála látható.

3. San Diego Chargers (tuci-tuci) - OT Laremy Tunsil, Ole Miss

Miután a 2016-os NFL Draft 1. és 2. választási jogát is értékesítette eredeti tulajdonosa, várhatóan a két legjobbnak tartott irányító fog kimenni a Chargers előtt, ezzel pedig ölükbe pottyan Tunsil, aki első naptól fogva Rivers legjobb barátja lesz, elvégre ő fogja védeni az irányító vakoldalát.

4. Dallas Cowboys (DoM) - DE Joey Bosa, Ohio State

Kedvező helyzetbe került a Cowboys, hogy kiválasszák a jövő irányítóját, a sokat sérült Tony Romo utódját, azonban pechükre még ha nem történik a két trade, ez nem a megfelelő év arra. Egyik top irányítóban sem látom a franchise embert, így kettő lehetőség maradt előttük: Jalen Ramsey vagy Joey Bosa. Én utóbbi a pass rusher mellett tettem le a voksomat.

5. Jacksonville Jaguars (Paul43) - CB/FS Jalen Ramsey, Florida State

A Draft legjobb DB-je még eladó, így a Jags le is csap rá. Nagy kérdés volt, hogy pass rusher vagy CB legyen, de Ramsey itt elvihető. Mivel Price Amukamara is a Jaguars tagja már, így kijelenthető, hogy a kezdő CB duója pár évre meg is van a jacksonville-i csapatnak.

6. Baltimore Ravens (Spigo) - DL DeForest Buckner, Oregon

Úgy hozta az élet, hogy a draft top3-as (sokak szerint a legjobb) játékos csúszott le a varjakhoz, akik köszönik szépen és ki sem használva a 10 perc gondolkodási időt, rögtön le is csapnak rá. Azonnal jobbá teszi majd a Ravens védőfalát és akár egy Calais Campbell (Arizona) szerű játékos is válhat belőle. A védőfal belsejében és kívül is kiváló teljesítményre képes, mind futás, mind passz ellen.

7. San Francisco 49ers - (tuci-tuci) 1- QB Paxton Lynch, Memphis

Rengeteg a lyuk a 9ers játékosállományában, szinte bármelyik posztra húzhatnának itt, azonban muszáj megpróbálniuk egy értelmes irányítót húzni, ugyanis egy Gabbert-Kaep párossal nem fognak semmire sem menni. Lynch nem egy tuti választás (bár mint tudjuk, senki sem az), de muszáj megpróbálni, hátha beválik.

8. Cleveland Browns (DoM) - WR Laquon Treadwell, Ole Miss

Sokat mondó, hogy a Cleveland nem akart élni azzal a biztonsággal, amit az 1/2-es draftjog biztosított volna, hogy az egyik top irányítót megszerezzék és köré építsék új vezetőedzővel a csapatukat. A legjobb játékosok már nem elérhetőek, ezért az elkapók hiányposztját értékeltem a legégetőbb kérdésnek, így most a need diadalmaskodott a puszta tehetség felett (RB Ezekiel Elliott). Treadwellt olyan játékosnak tartom, aki meghatározó alakja lehet a passzjátéknak. Legyen az irányítójuk RGIII vagy bárki más, mindenképpen jól jön a segítség.
9. Tampa Bay Buccaneers (Paul43) - DE Shaq Lawson, Clemson

A Bucsnak fejlesztenie kell a pass rush szekciót. Shaq Lawson az egyik legjobb DE az idei Drafton. Nem biztos, hogy a második legjobb a posztján, de Bosa után többen vannak ugyanazon a szinten és most rá esett a választásom.

10. New York Giants (Spigo) - LB Myles Jack, UCLA

Negatív hírek ide, negatív hírek oda, azért meglepetés, hogy Jack ennyit zuhant. Persze ezt nem bánják New Yorkban, mert így az egyik legnagyobb lyukat tudják befoltozni a csapatban egy olyan játékossal, aki azonnal vezérré válhat.

11. Chicago Bears (tuci-tuci) 1- CB Vernon Hargreaves, Florida

Chicagoban sincs sok helyre elférne az erősítés. Bár szerencséjükre az irányítóposzt nincs köztük, legalábbis szerintem. Forte eligazolt így nem lepődnék meg ha akár Ezekiel Elliotot választanák ki, de én most Hargreaves-ra teszem le a voksom, aki a védelem hátsó alakzatának lehet húzó embere a jövőben.


12. New Orleans Saints (DoM) - DE Emmanuel Ogbah, Oklahoma State

A Saints védelme évek óta képtelen előrelépni és stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. A secondaryben a játékosok minősége már úgy-ahogy rendezett, itt az ideje a pass rush orvoslásának is. Ogbah-t tartom az idei draft első körének egyik meglepetés emberének. A Lions játékosához, Ezekiel Ansah-hoz tudom őt hasonlítani.

13. Miami Dolphins (Paul43) - RB Ezekiel Elliot, Ohio State

A Dolphinsnál most hörögnek rendesen, hogy a kedves kollégák milyen csemegét hagytak meg nekik. Elliot sima top5 pick, de szerencsére nem kellett eddig senkinek. 12. helyen nagy steal a fiú, pláne ilyen fizetésért. A CB poszt is fényezésre szorul, de Elliot miatt ez a második körre marad.

14. Oakland Raiders (Spigo) - DT Sheldon Rankins, Louisville

Talán a legjobb 3-tech DT az idei drafton. Csak egy olyan dolog van, amiért nem top10-es választás és az a magassága. De kit érdekel, ha az utóbbi két évben 14 sacket gyűjtött és azért Aaron Donald is ellubickol valahogy alacsony termetével.

15. Tennessee Titans (tuci-tuci) - OT Ronnie Stanley, Notre Dame

Remek üzletet kötöttek amikor eladták az 1. választás jogát, ezzel lehetőségük nyílt arra hogy több lyukat tömjenek be már idén. Ha maradtak volna eredeti pozíciójukban, elvitték volna Tunsil-t hogy ő védje Mariota vakoldalát, azonban ő már kiment, azonban a poszt ugyanaz lesz. Ezentúl Stanley védheti majd a fürge irányítót.


Ahogy eredetileg terveztük, szerveztük és alkottuk...

1. Tennessee Titans (Paul43)- OT Laremy Tunsil, Ole Miss

Hogy is kezdődik az NFL szakácskönyve? Ja igen, végy egy jó irányítót. Ezt a Titans tavaly meglépte és Mariota személyében behúzták a következő évek franchise QB-jét. És ahogy a Blind Side című filmben, Sandra Bullock is megmondta, a második legértékesebb játékos, a baloldali tackle. Ez a poszt azonban még kiadó, így az egész Draft egyik legjobb és a posztján a nr.1. játékost, Tunsilt fogják húzni a Tennessee-nél. 2015-ben összesen 54 sacket engedett a támadófal, ami rengeteg, valamint nagyon halovány 25. helyen voltak a meccsenkénti futott yardátlagban (92,8 yard). Tunsil teljesítményéről szinte csak jót olvasni. Szinte. Persze, hogy neki is vannak gyengéi, de egyértelműen a legjobb támadófal újonc idén. A pályán kívül akadt gondja bőven az elmúlt időben, de coach Mularkey-nek kell valaki, aki megvédi az ifjú Mariotát és ha helyre tudja hozni a srác hozzáállását az élethez, akkor remek játékost kapnak.

2. Cleveland Browns (Spigo) - QB Jared Goff, California

A szakik szerint a legkészebb irányító idén a drafton. Igaz, Wentz fejlődési potenciálja nagyobb, de Goff fiatalabb is és magasabb
szinten is játszott. Jó keze van és kis területre is oda tudja dobni a labdát. A zsebben is jobban mozog North Dakotai társánál. Clevelandben új rezsim, új irányítót kíván, így egyértalműnek tűnik a választás.


3. San Diego Chargers (tuci-tuci) - DE Joey Bosa, Ohio State

Az eredeti forgatókönyv szerint kiment volna a legjobb támadó falember a Titans jóvoltából és Stanley kiválasztás még korai lenne szerintem, így behúzták az idei Draft legjobb passzsiettetőjét Bosa személyében.

4. Dallas Cowboys (DoM) - CB/FS Jalen Ramsey, Florida State

Cornerbackként és free safetyként is hamar alapembere lehet egy NFL secondarynek.

5. Jacksonville Jaguars (Paul43) - LB Myles Jack, UCLA

Ha nem lett volna a tavaly szeptemberi meniscus szakadása, akkor talán nem Bosa lenne a top védő az idei Drafton, hanem Jack. Nagyon atletikus, gyors és az egyetemen több szerepkörben is játszatták. Picit pici LB-hez, hiszen csak 6'1 magas (185 cm), de a súlya megvan, illetve azért az elmúlt években több kisebb LB is ligaelit szintre tudott emelkedni. Az offense oldalon elég jól áll a Jaguars, így kis kockázatot vállalva Jack lesz a befutó.

6. Baltimore Ravens (Spigo) - OT Ronnie Stanley, Notre Dame

Mostanában olyan hangok is vannak, hogy sok csapatvezető inkább őt választaná, mint Tunsilt, ami azért érdekes. Mindenesetre Stanley rögtön kezdő lenne a Ravensben és képességei alapján hosszú időre be tudná betonozni magát a csapatba. Abszolút franchise tackle-ről van szó, akire szükség is lenne Baltimore-ban.


7. San Francisco 49ers - (tuci-tuci) 1- QB Carson Wentz, North Dakota State

Mint ahogy a Re-Mocknál leírtam: „Rengeteg a lyuk a 9ers játékosállományában, szinte bármelyik posztra húzhatnának itt, azonban muszáj megpróbálniuk egy értelmes irányítót húzni, ugyanis egy Gabbert-Kaep párossal nem fognak semmire sem menni.” Ebben az esetben azonban jobban jártak volna, ugyanis megszerezhették volna Wentz-et aki jobb mint Lynch.

8. Philadelhia Eagles (DoM) - RB Ezekiel Elliott, Ohio State

Most már erősen sejtjük, hogy az Eagles vezetősége Sam Bradford és Chase Daniels szerződtetése ellenére is prioritásnak értékeli az irányító posztját. A holtidényben megtartották két tight endjüket szép pénzért. Melléjük Elliot megszerzésével remek kis támadóalakulatot küldhetnek pályára, aki ennek a draftnak az egyik legjobb játékosa.

9. Tampa Bay Buccaneers (Paul43) - DL DeForest Buckner, Oregon

Két nagy needje van a Bucsnak, secondary és DL. Safety nincs, aki megérné a 9. helyet, corner posztra pedig leigazolták Brent Grimest és Josh Robinsont, ergo ez sem annyira égető szükség, hogy ne lehetne a 2. körben orvosolni. A DL viszont frissítésre szorul. DE poszton Emmanuel Ogbah a nagy név, de neki nagyon balhés a múltja így ő valószínűleg csúszni fog. Érkezik tehát Buckner, aki DT-ként Gerald McCoy párja lehet vagy 3-4-es felállásoknál kicsúszhat 3 és 5-ös technikára is. NFL késznek tartják a szakik, nagy jövőt jósolnak neki, a Combine-on is jó számokat produkált.

10. New York Giants (Spigo) - OT Jack Conklin, Michigan State

Látva a csoportrivális Cowboys sikerét Justin Pugh és Ereck Flowers után újra első körben húz a falba a Giants. Azonnal tudna kezdeni a jobb oldalon és szüksége is van a csapatra, hogy megerősítse Eli Manning utolsó éveiben a támadófalat. Ráadásul Ben McAdoo azt nyilatkozta, hogy az a célja, hogy a támadósor minél többet legyen a pályá, Ehhez meg kell egy jó fal is, aki megvédi az irányítót és utat nyit a futóknak.

11. Chicago Bears (tuci-tuci) 1- CB Vernon Hargreaves, Florida

Chicagoban sincs sok helyre elférne az erősítés. Bár szerencséjükre az irányítóposzt nincs köztük, legalábbis szerintem. Forte eligazolt így nem lepődnék meg ha akár Ezekiel Elliotot választanák ki, de én most Hargreaves-ra teszem le a voksom, aki a védelem hátsó alakzatának lehet húzó embere a jövőben.

12. New Orleans Saints (DoM) - DE Emmanuel Ogbah, Oklahoma State

A Saints védelme évek óta képtelen előrelépni és stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. A secondaryben a játékosok minősége már úgy-ahogy rendezett, itt az ideje a pass rush orvoslásának is. Ogbah-t tartom az idei draft első körének egyik meglepetés emberének. A Lions játékosához, Ezekiel Ansah-hoz tudom őt hasonlítani.

13. Miami Dolphins (Paul43) - RB Ezekiel Elliot, Ohio State

A Dolphinsnál most hörögnek rendesen, hogy a kedves kollégák milyen csemegét hagytak meg nekik. Elliot sima top5 pick, de szerencsére nem kellett eddig senkinek. 12. helyen nagy steal a fiú, pláne ilyen fizetésért. A CB poszt is fényezésre szorul, de Elliot miatt ez a második körre marad.

14. Oakland Raiders (Spigo) - DT Sheldon Rankins, Louisville

Talán a legjobb 3-tech DT az idei drafton. Csak egy olyan dolog van, amiért nem top10-es választás és az a magassága. De kit érdekel, ha az utóbbi két évben 14 sacket gyűjtött és azért Aaron Donald is ellubickol valahogy alacsony termetével.

15. Los Angelens Rams (tuci-tuci) - QB Paxton Lynch, Memphis

A Rams új városba költözött idén, ezzel pedig mondhatni új korszak kezdődhet náluk. Ennek pedig az első lépése mindig egy új irányító szerződtetése, aki ebben az esetben Lynch lehetett volna, ha nem mennek fel egészen az 1. választási jogig.

16. Detroit Lions (DoM) - WR Laquon Treadwell, Ole Miss

A 2016-os idény egyik legérdekesebb kérdésének tartom, hogy az idény második felére magához tért Detroit Lions át tudja-e menteni jó formáját és immáron Megatron nélkül, de régi vezetőedzővel és a még mindig csak 28 éves Matthew Strafforddal rájátszás csapat válik-e belőlük? Ha sikeresek lesznek abban bizonyára komoly részt fog Treadwell is játszani, a csapat új elsőszámú elkapójaként.


17. Atlanta Falcons (Paul43) 1- OLB Leonard Floyd, Georgia

Floyd érdekes eset, mert magassága alapján sima DE, de a 244 fontos súly nagyon max LB-nek elég. Minden szaki odáig van a képességeiért, sípszóig hajt, képes az egész pályát befutni és passz ellen is egészen ügyes (valódi BB kedvenc lehetne a képesséigei alapján). Amennyiben 20 fontot rá tudnának pakolni valahogy és a sebessége sem csökkene nagyon, akkor ´1-2 éven belül akár DE posztra is felléphet. 3-4-es rendszerben OLB poszton vagy 4-3-as felállásban tiszta passz helyzetekben DE-nek jó lehet.

18. Indianapolis Colts (Spigo) - OLB Shaq Lawson, Clemson

Lawson az a játékos, aki sosem áll le a pályán, folyamatosan pörög. Nem véletlen, hogy tavaly 12,5 sacket és 25,5 negatív yardot érő szerelést tudott felmutatni. Tavaly szinte nem is létezett a pass rush Indianapolisban és ezt most orvosolják is. Inkább 4-3-as DE-ről van szó, de ha egy ilyen játékos csúszik le hozzád, akkor meg kell találnod a helyét a 3-4-ben is. Bár ezek a felállások úgyis elmosódnak már a mai NFL-ben.

19. Buffalo Bills (tuci-tuci) - LB Reggie Ragland, Alabama

Ha rám hallgatnának a Billsnél, egy sztár longsnappert választanának itt, azonban sajnos nincs ekkora szerencsénk. Mivel Rex Ryan az edző így szinte borítékolható hogy védőt húznak, a fal adott, a hátsó alakzat jól teljesít így marad a LB sor megerősítése Ragland személyében.

20. New York Jets (DoM) - CB Eli Apple, Ohio State

A cornerback poszton még az első kört szintjét nézve is elég jo a felhozatal minősége, ami most kapóra jön a Jetsnek, amivel egy nagy lyukat tudnak befoltozni Darrelle Revis mellett a kezdőjükben.

21. Washington Redskins (Paul43) - DT A'Shawn Robinson, Alabama

A Redskins ezzel pickkel egy igazi run stopper DT-t kap. Az alabamai DT duóból (Jarran Reed a másikuk) Robinson a two-gap, NT típusú középső védő. A technikája nem mindig tökéletes, de olyan testfelépítése van, amit nem lehet tanítani.

22. Houston Texans (Spigo) - WR Corey Coleman, Baylor

A tavalyi egyetemi idény legtermékenyebb elkapója, aki Hopkins-szal hosszú távon is megoldja majd az elkapó pozíciót a Texansban. Dinamikus, gyors, fürge, jól szakad el az emberétől és labdával a kezében is kiváló. Osweiler örül!

23. Minnesota Vikings (tuci-tuci) - WR Josh Doctson, TCU

A Vikingsél úgy tűnik megtalálták az irányítót aki hosszú évekre kisajátíthatja a posztot, most pedig adnak neki egy új játszópajtást. Doctsonban minden megvan, hogy kiváló elkapó legyen az NFL-ben is.

24. Cincinnati Bengals (DoM) 1- OT Taylor Decker, Ohio State

A Bengals az egyik legjobban draftoló csapat az elmúlt évek figyelembe vételével, ami a konzisztens teljesítményükön meg is látsszik, azonban mindenezek ellenére a rájátszásban még nem tudtak átlépni a saját árnyékukon. 2015-ban sérüléséig úhy tűnt, hogy Andy Dalton képes volt szintet ugrani. Decker személyében ha a jövő vakoldali OT-jét nem is biztos, hogy megszerezték, de kiváló RT-t állíthatnak csatasorba és Andre Smith távozásával is maradhat az egyik legjobb támadófaluk a ligában.

25. Pittsburgh Steelers (Paul43) - CB Artie Burns, Miami

Hogy mi a Steelers legnagyobb needje? A secondary és azon belül talán a corner poszt. A bennmaradtak közül talán Burns az, akit itt érdemes lenne elvinni. Nagy potenciált látnak a fiúban odakinn és kis csiszolással remek játékossá válhat. Testi adottságai neki is megvannak, de a technikája nem kimagasló. A Steelersnek azonban annyira kell a posztra valaki, hogy vállaják a kockázatot és az év eleji hibákat.

26. Seattle Seahawks (Spigo) - DL Andrew Billings, Baylor

Mebane délebbre költözött és kell egy helyettes. Az biztos, hogy Billings futás ellen jó igazán, a kérdés, hogy tud-e majd az irányító siettetéséhez is hozzátenni majd.


27. Green Bay Packers (tuci-tuci) - WR Will Fuller, Notre Dame

A Packersnél adott a liga egyik legjobb irányítója, azonban Nelson sérülése után szinte nem volt használható elkapója. Persze mindig volt valaki a pályán, de… Fuller nagyszerűen egészítheti majd ki Nelsont Rodgers nagy örömére.

28. Kansas City Chiefs (DoM) - CB Mackensie Alexander, Clemson

Kezdő cornerbacknek érkezik, hogy pótolja a Raidershez igazolt Sean Smith-t.

29. Arizona Cardinals (Paul43) 1- C Ryan Kelly, Alabama

A Cardinalsnak kéne egy jó CB, de e legjobbak már kimentek. QB se lenne rossz, de itt az első végén a top3-ból már senki nincs benn. Marad egy másik lyuk a center poszt, ahol a Draft legjobbja, Ryan Kelly még elérhető. Egyetlen "nagyobb" hibát látnak nála, hogy csak 311 font súlyú, amihez még egy 10-est hozzádobhatna. Ha valakinél ez a legnagyobb gond, akkor nem lehet rossz játékos.

30. Carolina Panthers (Spigo) 1- DE/OLB Kevin Dodd, Clemson

Charles Johnson helyettesét húzza be a Panthers, mert nem maradt már olyan CB akit érdemes lenne itt választani. Persze Norman távozása után a passz elleni védekezést egy jó pass rusherrel is orvosolni lehet és Gettlemam pont ezt teszi.

31. Denver Broncos (tuci-tuci) - G Cody Whitehair, Kansas State

Az első kör utolsó választásával a Super Bowl címvédője kénytelen lesz megerősíteni a támadófalát. Igaz nem tudni hogy ki fog mögülük irányítani így akár egy irányító sem kizárt, de nem hiszem hogy maradt volna olyan aki megfelelő megoldás lenne azonnal.


Korábbi évek szerkesztőségi mock draftjai: 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008.

HozzászólásokHozzászólás a(z) Kilencedik szerkesztőségi mock draft bejegyzéshez