Menetrend

Kinek a hibája volt? 16. hét Bills

2018. 12. 27. 13:05
Szerző: Croaker
Kategória: Elemzés
Ismét nyerni tudott a Patriots két rossz meccs után, ezúttal meglepő módon a futójátékkal dominált a csapat.
Sok minden elhangzott a mérkőzés alatt a chaten, és utána a fórumban arról, hogy Brady mennyire játszott rosszul. Volt az az álláspont, hogy azért volt kevés passzkísérlet, mert a futás volt a gameplan, a passz csak kisegítő szerepkört kapott, és voltak, akik szerint Brady ennyire volt képes, gyenge teljesítményt láthattunk tőle. Ami biztos, hogy 24 passzkísérlete volt, ami szerintem szezon legkevesebbje, és abból 13 érvényes passz volt sikeres. Azért írom, hogy érvényes, mert volt büntetés miatt visszahívott passz is. Semmiképpen nem szeretném Bradyt a szent-kecske képében bemutatni, ami az ő hibája volt, azt igenis ki kell emelni.

A nagy bejgli és karácsonyi lakomák után úgy gondoltam, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba, és nézzük meg azt a 11 passzt, ami incomplete lett ilyen vagy olyan okból. Talán a játék hevében elhamarkodottan mondhattuk párszor, hogy ez is vagy az is Brady hibája volt, ezért nézzük meg most ezeket a játékokat, és döntse el mindenki maga, hogy "kinek a hibája volt?". Ezúttal nem feliratoztam a gifeket, mivel nagyon egyértelmű dolgok voltak, ahogy azt mindjárt láthatjátok.

1; Edelman drop

Nem kezdődött jól a mérkőzés, egy ~12 yardos pontos passzt rontott el Edelman, amiből talán hosszabb játék is lehetett volna, hiszen sebességből megverte az emberét, és talán egérutat nyerhetett volna. 

JE drop

Kinek a hibája volt? Edelman droppolt, egyértelmű szituáció.

2; Gyors ütempassz, szép védőmunka

Az alább látható játéknál nem volt idő mérlegelésre, tétovázásra. A snap után Brady csinált egy 360 fokos fordulatot, és egyből eleresztette a labdát Edelman felé. A védő szépen ugrott fel a passz sávjába, egy jó védekezést láthattunk. Mondhatjuk úgy is, hogy ez nem a támadókon múlt.

Gyors ütempassz

Kinek a hibája volt? Egy szép védő-megmozdulást láthattunk, nem lehet hibáztatni ezért senkit az O oldalon.

3; Rossz blokkolás Trent Browntól

Sajnos a nagy 77-esünk gyakran elalszik mostanában. Közelebbi kamerakép nem volt, de mivel ő próbál a védő után menni, ezért feltételezhetően a támadófal mozgása úgy volt felrajzolva, hogy az ő feladata lett volna a védő megállítása. Ne várjuk azt, hogy Brady táncolgasson egy 120+ kilós falemberrel, ezt a labdát akkor és ott el kellett dobni. Ahogy repül a labda azt látni, hogy a többi elkapónk is fogva volt, így Gronknak próbálta odaívelni Brady. 

Rossz blokkolás

Kinek a hibája volt? Elrontotta a támadófal a blokkolást, ebből nem lehetett volna többet kihozni.

4; Rossz passz White felé

Brady nem gép, hanem ember. Ez látszik ebből a passzból, amit sajnos ő rontott el. White teljesen üresen állt, igaz, több yard (5) nem lett volna belőle, ha jó a passz, de Brady White mögé dobta a labdát. Szerintem itt nem ő volt a Nr.1 target, talán második szándék lehetett az ő megjátszása.

rossz passz Whitenak

Kinek a hibája volt? Ezt a passzot Brady 10/9,5 szer megdobja, most valami hiba csúszott a gépezetbe.

5; Első INT

Brady és Burkhead nem értették meg jól egymást. Szinte 100%, hogy Burkhead nem a megbeszélt útvonalon futott, Brady csak úgy vaktába nem dobja oda a labdát az ellenfél kezébe. Burkhead egy irányváltással megverte az emberét, de a második gif-en látni, hogy ha a "megbeszélt" irányba fut, akkor is már előnye volt a védővel szemben, egy sima elkapás és plusz pár yard lett volna belőle. Ehelyett INT lett, ami főleg az után kellemetlen Burkhead részéről, hogy előtte egy fumble-t láthattunk tőle, ami egyértelműen az ő sara volt, többet akart kihozni abból a játékból, ami rossz döntésnek bizonyult.

INT 1_1

INT 1_2

Kinek a hibája volt? Engedjétek meg nekem, hogy ezt ne Brady, hanem Burkhead "nyakába varrjam". 

6; Rossz passz Patterson felé

Brady itt Patterson mögé dobta a labdát, de az a megérzésem, hogy itt nem ő lett volna az elsődleges célpont, hanem Edelman. Jött a nyomás most is, talán egy tört-másodpercet várhatott volna Brady, hogy CP megforduljon. Mondjuk az is igaz, hogy 3&4 játék volt, és a labda a vonalra érkezett. Lehet, hogy CP túlfutott?

rossz passz CP

Kinek a hibája volt? Annak ellenére, hogy nem ismerjük a pontos útvonalakat, valószínű ezt Brady rontotta el.

7; Második INT

Brady megdobta a második INT-jét. Ha az előzőt valaki az ő nyakába varrná, akkor gondolom ennél senkinél nem merül fel a QB neve, mint hibás fél. Gronk ezeket, sőt ennél kacifántosabb passzokat is el szokott kapni, itt valahogy kihagyott a rendszer. 

INT 2_1

INT 2_2

Kinek a hibája volt? Sajnos Gronk ezt elrontotta alaposan, nem kérdés.

8; Ismét egy rossz falmunka

Közeledünk a vörös-zónához, harmadik és 4. Ilyenkor kell talán a legjobban a jó falmunka, ami most nagyon nem sikerült fényesre. Két ember is odaért Bradyhez, egyfelől White nem vette jól fel az emberét, másrészről Cannon felől is jött a nyomás. Mondhatnátok, hogy miért nem mozgott fel balra Brady? Azon az oldalon Trent Brown embere döngölte volna a földbe, ugyanis a falember megint elengedte a védőjét maga mellett. 

rossz falmunka

Kinek a hibája volt? Pocsékul sikerült a QB-t megvédeni, így esély sem volt a pontos passzra.

9; Rejtélyes játék

Egy elkapóval álltunk fel, ez az egy biztos. De hogy itt mi volt felrajzolva, az számomra rejtély maradt. Örülnék, ha megírnátok, hogy Ti ebből mit láttok, kire ment volna a játék? Az én tippem talán Develin, aki nem tudott elszabadulni időben, de ez csak egy tipp. Mindenesetre fura hívás volt szerintem.

rejtély

Kinek a hibája volt? Nem tudom, segítsetek, hátha valaki meg tudja fejteni ezt a játékot.

10; Rossz passz ismét White felé

Ezen a meccsen nem volt meg az összhang Brady és White között. Üresen futott White, és Brady mögé dobta. Ez nem egy megszokott látvány, de ezen a meccsen ez már a második volt. 

rossz passz White 2

Kinek a hibája volt? Brady ismét egy rossz passzt eresztett meg, ez az ő sara volt. 

11; Trent Brown ismét

Hiába van felrajzolva jól egy játék, hiába minden, ha nem védik meg az irányítót elég ideig. Tökéletes mintapéldája volt az alábbi jelenet, amikor Brady (sokadjára) kénytelen volt elengedni a passzt, mert jött a nyomás, ismét Trent Brown felől. White egyszerre nem tudott két embert felvenni, így maradt az incomplete passz, amit szépen beírnak Bradynek.

ismét nyomás Trent

Kinek a hibája volt? Trent Brown reméljük felébred, és a az utolsó fordulóban és a rájátszásban egy stabilabb teljesítményt tud nyújtani.


Összegezzük:
  • 2 INT (Burhead és Gronk hibájából)
  • 1 drop (Edelman)
  • 1 szép védőmunka
  • 3 elrontott falmunka
  • 1 rejtélyes játék
  • 3 egyértelműen elrontott passz
Ha így nézzük Brady teljesítményét, talán kicsit árnyaltabban lehet megfogalmazni a kritikát Brady irányában. 

Természetesen a fentiek az én véleményemet tükrözik, amik nem feltétlen helytállóak, de szerintem sokban egyetértünk. Várom a véleményeket, észrevételeket két bejgli majszolgatása között!

Hozzászólások

2018. 12. 27. 13:11
podorpeter
9. Develin lett volna a célpont.
2018. 12. 27. 13:47
zsolt75
9. Első szándékból Develin, de B. tevnek ott lett volna bal oldalo Burkhead.

Az összeállitásból nekem is az jött le (ami az egész szezonra érvényes), hogy nem könnyítik meg a társak TB dolgát.
2018. 12. 27. 14:03
Croaker
Burkheadre azért nem gondoltam, mert a fal bal oldala csak kocog, Allan csak szökdécsel, szóval nem úgy tűnt, mintha blokkolnának a futó/elkapónak abba az irányba. De fene tudja persze.
2018. 12. 27. 14:12
zsolt75
Igaz. Csak az tűnt fel, hogy nagyon szabadon áll és visszafelé tekintget.
2018. 12. 27. 13:57
kalapur
6.osnal hogan tok uresen first down teruleten, sajnos ez sokszor elofordul, meg amikor ideje is van korulnezni
2018. 12. 27. 16:22
kitalaltnev
A 9. "passzkísérlet" Brady hibájából lett incomplete sztem, mert egy gondolattal tovább várhatott volna és Develinnek átlöbbölhette volna a labdát, ahelyett, hogy egyből földhözvágta azt. Még vagy 3 yard-ra volt tőle a védő. Bár ezt fotelszurkolóként könnyü így véleményezni. Ott abban a helyzetben csak egy szempillantásnyi ideje volt dönteni...nem bibáztatom érte, csupán maradt némi hiányérzetem.
2018. 12. 27. 16:57
hopi46
Játék! Vonjuk le a 2 INT-et és a TD-t (mert azt JE bravúrja hozta) és legyen 5 rossz passza (3+9.+2.) és 150 yardja 126 helyett Az így kapott passer rating: 92, azaz nem igazán acélos ill. hozzá méltó.
Változatlanul kérdem, ha az ellenfél képtelen a futásunkat védeni gyakorlatilag az egész meccs folyamán (6 yard/carry!), minek passzolni? (Érdekes amikor fordítva van, passz megy futás nem, akkor rendbe szokott lenni.)
Egy dologra lehet még gondolni, JMD/TB meg akarta "nézni" mi a helyzet Gordon nélkül.
2018. 12. 27. 19:51
Croaker
Csak kérdés, mert nem ismerem a pontos kalkulációt. Azt írtad legyen 5 rossz passza, de három pontot sorolsz fel (2/3/9). Akkor a 92-es rating 3 vagy 5 rossz passzal jött ki?
Szívem szerint, amit nem Brady hibájának tartok az:1,3,5,7,8,11.
Határeset a 2-es.
Így gondolom nem 92 passer rating jönne ki. (Ha esetleg kiszámolnád, megköszönném).

Természetesen nem az volt a célom, hogy azt mutassam be, hogy hibátlanul játszott TB és élete meccse volt, de mindent nem is szabad(na) az ő nyakába varrni (ez nem Neked szólt).


Kérdésesre, hogy minek passzolni azért elég evidens a válasz: ha csak futást lehetne hívni, nem ennyi lett volna a y/c. Kell a passz is.
2018. 12. 27. 20:52
hopi46
Én ezt írtam: (3+9.+2.)
A 3 általad elismert, és a 9. valamint a 2. "kép", amit többek szerint Ő szúrt el, mert ha rejtélyes/nem világos, az hiba ill. egy jó védekezés (túl járt az eszén a védő), azaz 5 "rosszal".
Egyébként BB dicsérte A WR-eket, hogy jól blokkoltak a futásnál, a futók viszont nem igazán a passzoknál. Mindenki a futásra koncentrált, a fal is! Ez futó nap volt, nem TB-vel a főszerepben. Néha ilyen meccs is volt,van és lesz is.

Nem Én, hanem a szakíró (Boston Herald) kifogásolta és azért adott coching minősítésre B+, mert minek eltérni attól ami jól megy...Az KELL, ami eredményes...
2018. 12. 27. 21:51
Croaker
Köszi, így már értem ;)
2018. 12. 27. 20:30
topin
Hoyerrel jól látható volt, hogy ha nincs passzfenyegetettség, akkor úgy teletömik a boxot, hogy nem tudsz futni..
2018. 12. 27. 21:02
hopi46
6:39-nél 24-6-nál már senki nem akart semmit, se futni, se passzolni, sőt mezőnygólt sem akartunk rúgni.

Ha meg Hoyer nem tud passzolni, minek ül ott a padon...
2018. 12. 27. 23:02
topin
akkor térdeltünk volna..
2018. 12. 27. 23:49
hopi46
Az eredménytelen futással is több idő/esetleg időkérés megy el mint egy térdeléssel.
Hoyer első akciójánál, 3futás egy passz 1:32+ 1 időkérés, második, 3 futás punt, akciójánál 1:00+2 időkérés, az utolsó 2 térdelésénél 0:29
Mindenki már "ünnepelni" akart, ez látszott a Bills TD-jénél is.
2018. 12. 28. 13:34
topin
Örülök, hogy felnyitod a szemem..de azért hozzátenném, hogy azt írtad nem akart senki, semmit..

Erre:
5:10 Hoyer passz negyedikre, a cél a 1st down..

4:07 INT JMC

3:12 Dorsett futás, hátha bejön..

Még jó, hogy nem akartunk semmit..

Szóval ez úgy lett volna helyes, hogy leakartuk futtatni, pörgetni az órát és bizony akartunk 1st downt, ezért is passzolt Hoyer, vagy ezért lett behívva a Dorsett futás, amelyik playből előtte háromszor lett meg az.

De mivel már az ellenfél is tudta, hogy kizárólag futni fogunk, így nem is sikerült ezt kivitelezni..

Azért mert nem futottunk 1st downt, még nem adtuk fel, annak elérésnek a lehetőségét. Nyilván egy konzervatívabb játékhívással igyekeztük ezt megvalósítani.2018. 12. 28. 17:39
hopi46
Amikor beküldjük Hoyert, a támadók részéről csak azt akarjuk, hogy így vagy úgy, de minél hamarabb legyen vége.
2018. 12. 28. 18:15
topin
Ami akkor lesz a leghamarabb ha csinalunk 2db first downt es teedelunk utana..nem akkor ha direkt nem akarod megfutni..
2018. 12. 28. 23:13
hopi46
Hoyer és két first down? Ki gondolja/ta ezt komolyan...
2018. 12. 28. 23:17
topin
Ezért tudta az ellenfél hogy futni fogunk, és ezért nem sikerült abban a 2 driveban..de majd megérted, vagy nem..
2018. 12. 29. 00:40
hopi46
Az akarás és a próbálgatás között nagy a különbség. White, Michel pályán se volt, Dorsett futott, JE-t is a zuhanyozóból hívták vissza arra az egy passz próbára. Ez a 2 drive senkit sem érdekelt...de majd megérted, vagy nem..
2018. 12. 29. 08:20
Arsenal
Csipázom ahogyan marakodtok, jó házasság lenne belőle.:D
2018. 12. 29. 21:31
topin
A meccs eldolt igy a cserek voltak fent, de nem azert mert nem akartunk 1st downt semmi penzert..neha csodalkozom hogy te tenyleg tobb eve nezed ezt aztan valahogy nem rakodik semmi..

Es mivel eselytelen barmifele ervet is atvinni, igy latvanyosan feladom a szelmalom harcot..
2018. 12. 29. 22:28
hopi46
Na, már színezed is.."a semmi pénzért"-et már Te találtad ki. Egy Pats, ha AKAR valamit nem így áll fel.
Ja, Rám semmi sem rakódik, Te meg, mint a szivacs...
Meguntam.
2018. 12. 28. 00:01
InfiniteLoop
Gondolom egy dolgot mondtak neki: játszhat egy kicsit, hátha bejön, csak INT ne legyen belőle.
Őt ezért fizetik.
Ahogy elnézem, jövőre 3 millába kerülne, 1,5 milla dead cap-pel. Így biztosan nem fog maradni.
2018. 12. 28. 07:28
cellranger
Nagyon szépen köszönöm a cikket. ismét szuper volt! Rávilágít arra, amit az ember a meccs hevében nem vesz észre. Kiváló munka!
2018. 12. 28. 08:52
azimut
4es hibánál meg volt ideje a zsebben Bradynek és nagy jatékra ott volt Gronk és Minitron is. 1 secet kellet volna varni,nem volt türelmes.
A Develinesnel screen volt hívva ,megvoltak a párok is a blokkhoz,de úgy döntött földhöz vágja pedig a védő aki támadt rá a földre került
2018. 12. 28. 08:58
Croaker
Gondolom gamepass alapján mondod a négyest, mert én se Gronkot se JE-t nem látom, kifutnak a képből, így nem tudom megállapítani, hogy üresek-e. Egyedül Burkheadet látni itt alul, de ő yardok szempontjából rosszabb helyzetben volt, mint White.

Néha jól jönne egy gamepassos felülnézetes kameraállás. Vagyis inkább kb mindig :)
2018. 12. 28. 09:50
azimut
Twitter :D
2018. 12. 28. 09:55
azimut
Nézd meg @MikeGiardi Tweetjét: https://twitter.com/MikeGiardi/status/1077944903013986305?s=09
2018. 12. 28. 10:33
Croaker
Na ez a kameraállás lenne nekem ideális, és príma elemzéseket tudnék elkövetni, persze amennyire a tudásom engedi, csak annyira :)
Köszi a linket!
2018. 12. 28. 14:26
zsolt75
Király felvétel.
2018. 12. 28. 13:42
topin
Ebben a szituban Gronk közvetlenül kb megdobhatatlan..ha rá néz a QB akkor a safety felhúzódik, a corner a zónájából odaér simán, és a linebacker is a passzsávban kóricál.

JE "egyszerűbb" dobásnak tűnik, bár YAC abban sincs sok..

Viszont ha van egy pump fake JE felé, akkor mivel eleve arra néz a QB, kicsit eltudja húzni Gronk zónájából a Safetyt és akkor Gronknak lenne helye meglódulni az end zone felé kb tök üresen..

BigBennél láthatunk rengeteg ilyen pump faket, amivel elmozgatja a védőket..régebben Tom is élt ezzel alkalomadtán.
Hozzászólás a(z) Kinek a hibája volt? 16. hét Bills bejegyzéshez