Menetrend

Kinek a hibája volt? 4. hét Miami

2018. 10. 03. 18:00
Szerző: Croaker
Kategória: Elemzés

Egy ilyen meccs után sokkal jobb egy ilyen rovatot szerkeszteni.


Végre azt láthattuk, amire már február óta várunk, egy domináns, küzdő, ellentmondást nem tűrő csapatot, ahol a "megszokott" erős támadóalakulat mellett egy igazán impozáns védelmet láthattunk. Talán nem is csoda, ha az alábbi jelenetek között csak 1 olyan, ami a Patriots sikerét árnyékolja be. 

Előzetesen szeretnék annyit hozzátenni, hogy ez a rovat a személyes véleményemet tükrözi, tehát nem alapértelmezetten igaz, amit itt olvashattok, így bátorítok mindenkit, hogy nyugodtan írja meg a saját véleményét, és bogozzuk ki az adott jeleneteket a kommentek között!

1; Hightower szerelés

A múlt héten nem győztem negatív jelzőkkel illetni Hightowert, aki a külföldi szakírók véleményére, és az én meglátásaimra alaposan rácáfolt. Az alábbi jelenet egy szép, nulla yardos védekezés volt, ahol kellett Hightower jó helyzetfelismerése is. 

HT szerelés

Kinek a hibája volt? Ha a G sikeresen blokkolja HT-t, akkor sem lett volna hosszú játék, de ezzel a lecsúszott blokkal nem hozta jobb helyzetbe a csapatát.

2; Gronkowski elkapás középen 

Az alábbi jelenetnél sikerült eladni a futójátékot, illetve a keresztbe futó Hogan mozgásából a Dolphins védői akár egy End-around játékra is gyanakodhattak, illetve a play action-t is szépen sikerült eladni. Ezt jól használta ki Gronk, aki az üres területre befutva megcsinálta a 2&11-et.

Gronk_LB

Kinek a hibája volt? A két LB előre mozdult a fal felé, a hátrébb védekező CB viszont csak az elkapás után ért oda Gronkhoz, de addigra már megvolt a szükséges 11 yard.

3; Brady első INT-je

Nem vitatva azt, hogy Brady (is) hibázott az alábbi jelenetnél, nekem volt egy olyan érzésem, hogy talán Dorsett túl későn vágott befelé a pálya közepe felé. Lehet, hogy esetleg nem jó útvonalat futott? Ezt sosem tudjuk meg, de így elnézve inkább tűnik Brady hibájának. Azzal a gondolattal is eljátszottam, hogy ha Dorsett csak azért vágott volna be, hogy elvigye a védőjét, és a passz Hogant veszi célba (feltételezve hogy a falunk is kitart), akkor ebből egészen parádés játék is lehetett volna.

BradyINT_dolph

Kinek a hibája volt? Mivel sosem fogjuk emgtudni, hogy rossz útvonalat futott-e Dorsett, vagy Brady dobott rövidet (esetleg a védő olvasása volt "védhetetlen"), így ezt az INT-et be kell írnunk Bradynek.

4; Rossz snap

A Dolphins csere center nem fog büszkélkedni ezzel a snappel. Tannehillnek esélye sem volt megfogni a labdát a levegőben, amit így a nagyon éber és jó helyzetfelismerő Van Noy ki is tépett a kezéből a földön.

VanNoy fumble

Kinek a hbája volt? Ez a Center sara volt, az irányítótól csoda lett volna, ha az erősebb LB érkezése után ezt a labdát megtartotta volna.

5; End-around játék

A védők dolga soha sem egyszerű, hiszen ki kell találni, hogy a sok ál-útvonal/play action/end aroud stb stb játék közül vajon melyik következik, és melyik valós. Az alább látható jelenetben olyan jó sikerült elhitetni a védelemmel, hogy Patterson kapja meg a labdát, hogy a futónkra (White) csak nagy sokára tudtak odaérni, így meg lett a kritikus 3&7. Kinek a hibája volt? Nehéz "hibást" keresni, szépen felrajzolt játék, jól eladott balra mozgás az egész támadófaltól, de ha mégis hibát keresnénk, akkor White-ra figyelő védő ért oda túlságosan későn.

6; Tökéletes emberfogás és sack

A Lions ellen Brady hasonló helyzettel szembesült, mint itt Tannehill. Az elkapók olyan szépen le voltak fedezve, hogy nem volt hova passzolni, így csak idő kérdése volt, hogy megérkezzen egy védő, jelen esetben Butler, és véget vessen a játéknak. Clayborn szerepe sem elhanyagolható, hiszen miatta szaladt bele Butler kezei közé az irányító.  Azért is volt fontos ez a játék, mert 3&12 volt, így ez után punt következett.

védelem és sack

Kinek a hibája volt? Ha múlt héten azt írtam, hogy a mi elkapóinké, akkor most a Dolphins elkapóié az "érdem". Egyben dícsérjük meg a védőink munkáját, jól odatették magukat az egész meccsen. 

7; Jó helyzetfelismerés

Ez a dícsérő cím nem a Dolphins védőit illeti, főleg nem a Dorsettre vigyázó CB-et. Bár nem vagyok szakértő, de véleményem szerint egy ilyen rövidyardos (3) szituációnál túl nagy a távolság (8) a két játékos között. De ha már így állt fel, akkor a szerelést illett volna megcsinálni. Így viszont a 3 yard helyett sokkal több született ebből a játékból. 

Dorsett3yard

Kinek a hibája volt? A Dorsettre vigyázó CB hibázott a szerelésnél, ha ugyan a felállás már alapból nem lett volna túl távoli.

+1 ; Bulldózer

Aki látott már magas és nagydarab embert begyorsulva rohanni, az sejtheti, hogy mit érzett a Dolphins CB-je. Valahogy együtt tudok érezni a döntésével, hogy megpróbált eggyé válni a talajjal. Emellett dícsérjük meg Dorsett munkáját is, neki is köszönhető, hogy Sony Michel megszerezte élete első NFL TD-jét. (Szerk: Nem Dorsett blokkolt, hanem Allen, de a gif-et már nem tudom kijavítani. A súly és név stornó, a megmozdulás ennek ellenére szép volt!)

bulldózer

Kinek a hibája volt? Költői kérdés, szegény CB-et nem tudnám hibáztatni az eset miatt.És akkor a színválaszték (lásd: kommentek) :

színek

Hozzászólások

2018. 10. 03. 19:22
hopi46
OFF
Ezt annak is meg kell néznie, aki egy szót sem tud angolul.
https://www.patspulpit.com/2018/10/3/17933116/watch-first-episode-do-your-job-documentary-new-england-patriots-equipment-staff-behind-the-scenes
2018. 10. 03. 20:35
Vicente
Nagyon jo :) koszi
2018. 10. 03. 23:47
kitalaltnev
+1 ????????
2018. 10. 03. 23:47
kitalaltnev
Ah, a kérdőjelek nem én voltam.
2018. 10. 04. 10:49
Iron_Condor
Ez király volt, köszi!
2018. 10. 03. 19:27
kalapur
szia, azon felül, hogy nagyon szeretem ezt a rovatot (még akkor is ha mi szolgáltatjuk a hibákat), annyi technikai észrevételem lenne csak, hogy néha túl rövid ideig szerepel a gif-en 1-1 mondat amit nem lehet így elolvasni, max 3-4 ujranézés után, és akkor még közbe a playre nem is figyeltem. el tudom képzelni mekkora macera ezt így kikockázni és feliratozni, de ha lehet ezen még javíthatnál. a szakirodalom 0.3 másodpercet mond szavanként feliratozásnál ;)
2018. 10. 03. 19:43
Croaker
Szia! köszönöm az észrevételt. Ugye ez úgy van a gif szerkesztő programnál, hogy a teljes videó hosszától függően felbontja képkockákra, amire tudom tenni a szöveget. Ebből adódóan minél hosszabb egy videó, annál több esélyem van elnyújtani a szöveg láthatóságát. Általában rövid szövegre 15 képkockát, hosszabbakra minimum 40-45, de inkább többet próbálok hagyni. Aztán ugye az is fontos, hogy passzoljon a történéshez az adott felirat, szóval nem egyszerű, de köszi az észrevételt, próbálok vagy tömörebben fogalmazni, vagy valahogy elnyújtani. Van egy olyan lehetőség is, hogy a valós sebesség bizonyos %-val játszod le , tehát lehet kvázi lassított felvételt csinálni, tesztelem jövő héten azt is, reméljük nem megy a képminőség rovására!
2018. 10. 03. 20:23
Lucius
Nekem is a kedvenc rovatom, nagyon érdekesek ezek az elemzések! Nekem is az aproblémám, hogy 4-5 alkalommal kell végignéznem, míg mindent elolvasok (szerintem a színválasztás sem a legjobb a feliratnál, de lehet csak az én szemem nem kompatibilis vele). De ha csak így lehet, így is király!????
2018. 10. 03. 20:38
Croaker
Köszönöm!
Színekről:
-fehér,fekete, sárga, piros, "narancspiros", narancs, zöld, kék, "violapiros", mélyrózsaszín, Lime-zöld, arany, világosszürke, ezüst, sötétszürke.

Mindegyik lehetőséget betettem ugyan oda, és csináltam screenshotot. Azért oda, mert a legrosszabbul a játékosokon látszik a szöveg.

Beteszem a képet a cikk végére, ha gondoljátok, nézzétek meg, melyik lenne alkalmas Nektek.

Köszi!
2018. 10. 03. 21:07
Lucius
Nekem a (citrom)sárga jobbnak tűnik (rikítóbb), de lehet, hogy a mozgóképen ez is nehezebben olvasható lenne a folyton változó háttér hatására.
2018. 10. 04. 10:53
Iron_Condor
Talán a citromsárga a legjobb. Kék/sötétzöld pedig a legrosszabb szerintem.
2018. 10. 03. 20:36
Touchdown Tom
"A Dolphins csere irányítója nem fog büszkélkedni ezzel a snappel" - märmint a csere centere
2018. 10. 03. 20:38
zsolt75
:)
2018. 10. 03. 20:39
Croaker
2018. 10. 03. 20:37
zsolt75
A 4. pontban, az első mondatban szerintem a csere centerre gondoltál. Jó a cikk(sorozat), jók a meglátásaid.
2018. 10. 03. 20:48
dravait
Zseniális rovat, köszönjük a munkát!
Ilyen meccs után igazi csemege ezt végignézni és álszentül sajnálkozni szegény ellenfelünkön, hogy miket beszopott... :) :) :) Hú, de jó volt!
2018. 10. 03. 21:48
hopi46
Én is köszönöm a "bibelődésedet"! Szerintem a feliratok lehetnének kisebbek, majdnem fele akkorák is akár. Így az esemény is jobban látszana vele egyszerre. (Persze nem mobiltelefonos nézelődésre gondolok. :))
2018. 10. 03. 23:18
cspeti98
Brady első eladott labdájánál szvsz senki nem hibázott, jó volt a route, amit Dorsett futott, jó volt az olvasás is és a labda is odament, ahova kellett. Az egy tökéletes védekezés volt McCaintől, nagyon jól adta el, hogy ő a slot receiverrel megy, aztán a legjobb ütemben fordult meg és belépett a passzsávba.
2018. 10. 04. 08:33
Igy van. Brafy is nyilatkizta, hogy o meg nem latott ilyet, hogy a cb elengedi az emberet ott es belep a passzsavba.
2018. 10. 04. 08:59
daelaci
Pedig hát a védő pont azt tette ami logikus volt, mert úgy tűnik hogy zónáztak. Az ő emberére aki a hosszút futotta ott volt a safety, a szélső védő meg nem ment a bevágó Dorsettel, így valószínűleg neki kellett átvennie, amit meg is tett. Nem hiszem , hogy ez ennyire ritka lenne az NFL-ben. Ez nyilván pech is volt, mert ekkor már a levegőben volt a labda, így Brady már változtatni sem tudott.
2018. 10. 04. 10:06
Croaker
Nem elvitatva a védő érdemeit, ha ez csak egy fake bevágás lett volna középre, és utána fut tovább az end-zone felé, nagy gondban lett volna a védő. Így jól jött ki a dolog, de kockázat is volt benne.
Hála égnek pont nem lett belőle, így végül is puntoltunk :)
2018. 10. 04. 11:45
cspeti98
Nem vállalt olyan nagy kockázatot szerintem, mert felismerte a route kombinációt. Tavaly ugyanezt a playt nagyon csúnyán benézték, akkor a Cooks-Dola párossal csináltuk meg, szóval valószínű, hogy megcsinálták a házi feladatot, és felkészültek rá.
2018. 10. 03. 23:42
hopi46
OFF
Szerdai sérülés jelentés:
8 játékos out a Coltsnál, köztük Mack, Hilton, Moore. Vinatieri, Castonzo, Leonard és még 3 játékos kérdéses.
Nálunk nincs out, de 8 kérdéses igen, köztük Gronk és Roberts az előző meccsről.
2018. 10. 04. 06:05
cspeti98
7 játékos már biztosan OUT, többek közt Moore, Q. Wilson, Mack, Hilton és Doyle. Ha ezt a meccset nem nyerjük meg, akkor tényleg baj van.
2018. 10. 04. 09:47
takirob69
Vinatieri csak Q valszeg ő játszani fog :)
Hozzászólás a(z) Kinek a hibája volt? 4. hét Miami bejegyzéshez