Menetrend

Kinek a hibája volt? 9. hét Packers

2018. 11. 08. 20:55
Szerző: Croaker
Várva várt mérkőzés, nagy csinnadratta, ki a nagyobb kecske és társai. Nem volt hibátlan játék egyik oldalról sem, de lényeg a győzelem!
Izgalomban most sem volt hiány én úgy érzem, fordulatos mérkőzés volt, de végig vezetve, vagy épp döntetlen helyzetben volt a Patriots az egész este folyamán. És amikor igazán kellett,  akkor bizony mindenki odatette magát, 14 pont a negyedik negyedbe, ami mellé egy nagyon jó D párosult. Azért akadt "dolgom", találtam pár olyan jelenetet, aminek a tartalmán lenne mit javítani.

1; Kecske-fejes

Brady 1000 yard felé közelít futásban, amelynek egy jó részét a rövid yardos szituációkból szedte össze. Értem ez alatt az 1-2 yardos QB sneakeket, amely során előre dőlve a center felett/mellett teszi meg Brady az utat, ezzel megszerezve a first downt vagy éppen a TD-t. Ezt Tom Brady olyan sikerességgel műveli, mint senki más a ligában. Ezért néztem furcsán, amikor ezt a felállást választotta a Green Bay. Szinte adta magát a lehetőség, nyitva volt a kapu, amit Brady ki is használt. Tanulva ebből a gólvonalnál már egyből nem így álltak fel a védők.

Brady3és1

Kinek a hibája volt? Szerintem ez egyértelmű rossz felállás volt a védelem részéről, én a koordinátort nem dicsérném meg.

2; White futott TD

Nyolc yardról jön a csapat, Hogan és Allen a fal jobb oldalán, Edelman és Gordon a bal oldalon. Edelman átfut a fal mögött, és meglepő módon nem egy, hanem 2 játékost visz magával. Két LB áll középen a védőfal mögött, de a bal oldali szintén Edelman irányába indul el. A snap után Gordon is blokkol, Trent Brown kiválik, és a "második  sorba" lép előre blokkolni, így gyakorlatilag Whitenak "csak" be kell futnia, és sima TD. Ez így persze egyszerűnek tűnik, de a patriots egyik leggyorsabb futó/elkapó hibridjére illett volna jobban odafigyelni szerintem.

whiteTD

Kinek a hibája volt? A védőknek nehéz dolga van, ki kell találni, merre fog menni a labda, vagy épp a labdás ember. De 3 embert teljesen becsapott a Patriots, teljesen más felé indultak el, ez így egyszerre már sok volt a védelemnek.

3; White hiba

Minden nem lehet tökéletes, de White játéka közelít hozzá. Van azonban olyan eset, amikor az 50-50% nem a Patriots javára dől el. Jelen esetben Trent Brown 2 oldaláról tudott átjutni a LB Brady felé, és White a másik oldalt választotta. Látszik is a játék után, hogy White egyből érezte a felelősségét.

Brady_sack_White

Kinek a hibája volt? Sajnos most White volt a ludas.

4; Flowers és Clayborn csapatmunka

A két említett uriember nagy meccse volt ez, nagyot játszottak. Clayborn hétről hétre lép előre, Flowers pedig az egyre nagyobb várakozásoknak is szépen megfelel. Nagyon bízom benne, hogy mind a két játékost a patriots színeiben láthatom a következő szezonban is. Ebben a játékban Flowers gyönyörűen verte meg az emberét, amit kihasználva második hullámban megérkezett Clayborn is, és egy szép tiszta szerelés lett belőle. Csak így tovább!

Flowers-Claborn sack

Kinek a hibája volt? Két védő, 2 támadó, és a védők jöttek ki most jól. Ezek egyéni hibák voltak a támadófal részéről, amit majd biztosan próbálnak kijavítani, de már nem ellenünk.

5; "Bírózzunk" egy kicsit

Szögezzük le az elején, hogy szerencsére nem lett következménye ennek a benézett first downnak, de lehetett volna rosszabb is. Nagyon nagylelkűek voltak a játékvezetők, ahogy azt az angol kommentárban is megjegyezték, ugyanis közel 1 yardal előrébb tették le a labdát, mint ameddig a játékos eljutott. 

Bírók

Kinek a hibája volt? A bírók felelőssége mellett, ha gyorsabban reagál a Patriots edzői stábja, erre dobhattak volna be piros zászlót.

+1: Az a bizonyos 12. ember

Ahogy megszokhattátok, van egy "bónusz jelenet" a végén, ami most igazából 3-ra hízott. Az első esetben Harmon iszkolt le a pályáról, de Rogers nem volt résen, és nem indította el a játékot. Harmon egyébként a GB TD-nél is hibázott, megint hezitált, és nem segített be időben a társának, tehát rá egy kicsit már hetek óta neheztelek.

12 ember

A második eset azonban meglehetősen "durva". Itt ugyanis nem 12, hanem 14 (!!!) védő volt a pályán. Flores edző emiatt egészen biztos büntető köröket fog futtatni az érintettekkel, amit meg is érdemelnek bőven.  És ami a pláne a dologban...Harmadik kísérlet, amit egy gyönyörű sack állított volna meg, ha nincs ez a buta hiba.

14 ember

És akkor jön a harmadik jelenet, aminél hezitáltam beleírni, emrt lehet, hogy félreértettem, de szájról olvasók előnyben. Igaz, hogy a gifnél nincsen hang, de én azt a mondatot, kérdést hallottam elhangzani, hogy "12 men?", tehát 12 ember? Ha ez igaz, akkor ebből a szempontból is megvan, ki a "kecskébb", mert Brady elindítja a játékot, mielőtt leér a védő. Igaz, nem kértük a büntetést, mert egy gyönyörű játék kerekedett belőle, de a zászló az zászló, máskor még jól jöhet.

12 ember GB

Hozzászólások

2018. 11. 09. 02:50
Pocok
Ezt a bírós dolgot Ricsiék is megjegyezték és akkor ezek szerint nem ez az első ilyen eset. Szerencsétlen Browns (na végre kivágták Hue Jacksont) kárára kettő yardot néztek be, ami azért már kemény. Egyébként idén a bírókat nem sűrűn lehet dícsérni, ha a teljes ligát nézzük és ezt azért igen jól mutatja, hogy először az NFL történetében kirúgtak ugye idén év közben egy zebrát. Elnézve az idei hívásokat meg mondjuk a tavalyiakat, azért vannak botrány sárgák dögivel.
Hozzászólás a(z) Kinek a hibája volt? 9. hét Packers bejegyzéshez