Menetrend

Kompenzációs pickek 2009-ben

2009. 03. 24. 09:09
Szerző: temp
Kategória: Hírek
Kiosztásra kerültek a a kompenzációs pickek, melyeket a távozó szabadügynökök után kapnak a csapatok. A Patriots idén 3 választási joggal gazdagodott. Asante Samuel után a lehető legmagasabb kompenzációt, egy 3. körös (összesítésben 97. hely) választást kapott a New England. A pick kiosztásánál figyelembe vették, hogy Samuel magas összegű szerződést kapott az Eaglestől, az év során végig kezdőként számítottak rá, bejutott a rájátszásba, és a pro bowlra is meghívták. Randal Gay után egy 5. körös (170. hely) választás érkezett, míg Donte' Stallworth távozása egy 6. körös (207. hely) picket jelentett. Ezzel összesen a Patriotsnak 6 választása van az első 100 helyen: 23. hely - A saját első körös pick 34. hely - Matt Casselért és Mike Vrabelért a Chiefstől kapott pick a második kör elején 47. hely - Chargerstől kapott pick, melyet a 2008-as drafton cserélt a csapat 58. hely - A saját második körös pick 89. hely - A saját harmadik körös pick 97. hely - Asante Samuelért kapott kompenzációs pick

Hozzászólások

2009. 03. 24. 11:34
ZS
Hát elég jó pozícióból vágunk neki a draftnak. Ha jól számolom összesen 12 pickünk lesz, azzal már egy fél csapatot fel lehet építeni. Főleg így hogy a FA keretében hoztunk pár tapasztalt játékost így lehetőség van a hátsóbb körökben egy pár "project" embert húzni akiknek kell egy kis idő és akikre 1-2 év múlva számíthatunk.
Szóval a lehetőség a kezünkben van csak élni kell vele.
2009. 03. 24. 11:39
Castleai
Ez bizony hat meghatározó Kezdő/Backup Játékost jelent jövőre! Ennyiből azért egész Jó Útra lehetne terelni egy Közepes Franchise-t is, nemhogy a Patriots-ot! Nyugodt vagyok a Jövőnket illetően!
Nem kell ide se Peppers, se Taylor! ( Feltéve hogy nem teszünk el egy-két picket a következő évre! )
2009. 03. 24. 13:02
Szabotomy
Jaja,ennyi játékos alkalmazásához rengeteg dellára lenne szükség.Szerintem tradelünk,meg üzletelünk ennyi pick-el. :)
2009. 03. 24. 14:17
Boston
NEm feltétlenül kell hozzá annyi della ;)
A 4 első napos pickünk összesen nem fog annyiba kerülni, mint az 1/1-es helyen választott játékos fiztése.
Pont ez a gyönyörű ebben a 3 darab második körös pickben, hogy abszolut tehetséges és használható játékosokat lehet behúzni a Top10 játékosokéhoz képest röhejesnek tűnő fizetésért.
Ha olyan ügyesen játszunk a pickekkel, mint eddig, akkor nem bánom ha csere-berélünk, de most nagyon jó pozícióink vannak a drafton.
2009. 03. 24. 14:37
fega
Igazából szerződést nagyon tudunk kötni szerintem mert Mayo is 1/10 ként jött aztán nem akasztott akkora lóvét bár kíváncsi lennék hogy a DROY lehívott e neki valamilyen bónuszt. Bár ezek a fizetések gondolom az utolsó egy két évben hoznak nagyon sokat egy játékosnak nem?
2009. 03. 24. 18:59
temp
Az újoncok fizetése valóban a későbbi években pörög fel, az első 1-2 évükben általában elég moderáltan keresnek.

A másik, amit Boston mondott. Hogy a TOP játékosok fizetései valóban nagyon elszálltak, ott simán valaki posztja legjobban fizetett játékosai között lehet úgy, hogy egy percet sem játszott az NFL-ben (bár jellemzően itt sem az első évben szakítja mindjárt a nagy pénzt, mire meg a zsebébe kerül, lehet, hogy nem csak a fizetés alapján tartozik a szűk elitbe).

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az újoncok azért általában még mindig olcsóbbak, mint a veteránok és itt most ne az ilyen Seau féle (tolok még 2 idényt magas szinten zsebpénzért, hátha meglesz a nagy siker című) történetekre gondoljunk, hanem a jellemző veterán fizetésekre. Szóval olyan nem igazán fordul elő egy csapatnál, hogy az újoncok fizetésére nem tellik, egyrészt sokkal tágabbak a lehetőségek, mint a veteránoknál (aki ugye simán szedheti a sátorfáját és mehet másik csapathoz), másrészt pedig egy-két sikeres draft megalapozhatja bármely franchise jövőjét, így egyetlen csapat sem engedheti meg magának, hogy ezt a frontot feladja, még akkor sem, ha sokak szerint inkább egy kipróbált veterán, mint holmi kockázatos pick (ezt egyébként jellemzően inkább a dolgokba kevésbé belemélyedő emberek tartják).

A mostani első napunk pont ezért kíváló lehetőség, mert ha jól (és persze szerencsésen választunk), akkor olyan emberekhez lehet jutni, aki mérsékelt kockázat mellett magas szintű játékra lehetnek képesek, akik évekre meghatározhatják egy franchise arcát, akik köré lehet építeni a jövőt. Ez persze nem zárja ki, hogy BB-ék ne gondolják úgy, hogy jelenleg nem lesz szükség annyi emberre, és lesz pick, amit elcserélnek jövő évire.
2009. 03. 24. 21:43
Viito nagyon jól összefoglalta a dolgot, csak egy kicsit tennék hozzá:
Esetleg az még elképzelhető, hogy a korai második 1-2 picket feláldozva egy valamivel korábbi első körösre cserélünk, ha a vezetés úgy látja, hogy valakiért érdemes feltrédelni.
2009. 03. 24. 23:47
temp
Grafi: én korábbna is írtam, hogy alapjában véve nincs trade kényszer a csapaton, viszont ha mégis cserélni fogunk, akkor két esetet látok lehetségesnek:

- a szokásos jövő évi pickre csere, ezt az utóbbi években igen sikeresen űztük
- a saját 1/23-unkról próbálunk meg előre jönni esetleg komolyabban, hogy valami franchise falembert húzzunk.

Annak szerintem nincs sok realitása, és értelme sem sok, hogy a 2. körös pickeket 1. körösre cseréljük, főleg, mert ehhez szinte biztosan be kellene dobni a 34. picket, ami igaz, hogy technikailag már a 2. kör, de ha az ember jobban belegondol, akkor azért egy 1/3X és a 2/2 között igazából nincs számottevő különbség azon kívül, hogy az 1/X jobban hangzik.
2009. 03. 25. 11:07
11
Ez a csodálatos ebben a sportban, hogy meccs sincs mégis hihetetlenül izgalmakkal és várakozásokkal teli a "holtidény" is. Szinte izgul az ember... :)

Nem mellékesen köszönet a sok hozzáértő magyarázatot a szakértőknek, ez rengeteget segít megérteni a most zajló dolgokat.

És egy kérdés, lehet majd valahol élőben követni a draft-ot?
Online? vagy esetleg TV?
2009. 03. 25. 13:40
_bb
ha jól emléxem tavaly az nfl.com-on is élőben lehetett követni a draftot
2009. 03. 25. 14:34
Pupu
Idén is lehet ott..
2009. 03. 25. 14:42
temp
az NFL holtidénye alapjában véve egyáltalán nem kevésbé izgalmas, mint maga az idény. A legunalmasabb időszak általában a draftot követően van, amíg nem kezdődnek a campek, utána megint pörögnek az események.
2009. 03. 27. 01:57
Wakkow
11 draft pick szerintem túlságosan is sok. Én a 3db 2. körösből egyet jövő évire cserélnék iletve a Samuelses picket is jövő évire cserélném.
Feltrade-re annyira nincs szükségünk senkire aki kimenne. Én adott esetben egy merész top10es pickre trade-t tudok elképzelni ( hajnali 2kör ) amivel egy top OT-t húzúnk:D
2009. 03. 29. 11:22
temp
A compensatory pickeket nem lehet elcserélni, tehát a Samueles picket mindenképpen idén fogjuk elkölteni.
Hozzászólás a(z) Kompenzációs pickek 2009-ben bejegyzéshez