Menetrend

Korai 53-as keret előrejelzés

2017. 08. 10. 17:46
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek
Túl vagyunk az edzőtábor első szakaszán, az első előszezon meccs előtt egy teljesen szubjektív listát hozok arról, szerintem kik lesznek tagjai az 53-as keretnek.

Támadók:

QB (3)
Tom Brady
Jimmy Garoppolo
Jacoby Brissett

Az irányítóknál nem várok meglepetést, esetleg egy szezon közbeni Garoppolo-trade-re van esély.

RB (5)
Mike Gillislee
James White
Dion Lewis
Rex Burkhead
James Develin

A futók helyzete már sokkal érdekesebb. Gillislee Belichick idei (egyik) nagy fogása lehet, White az offseason-ben kapott új szerződést, Lewis tavaly is szép számokat produkált, és ne felejtsük el, ha ő a pályán volt, még nem kapott ki a Patriots. Burkhead a goal-line szituációknál, illetve a special team-ben kaphat szerepet, átvéve Bolden helyét. Develin maradt a csapat FB-je.

Kimaradtak: LeShun Daniels Jr., Brandon Bolden

Practice squad: D.J. Foster, Glenn Gronkowski

WR (5)
Julian Edelman
Brandin Cooks
Chris Hogan
Malcolm Mitchell
Danny Amendola

Igazából itt sincs túl sok kérdés, esetleg Lucien-nek, Carr-nak lehet esélye bekerülni a végső keretbe, de ehhez az előszezon meccseken jól kell teljesíteniük. Ha Lucien nem lesz a végső keret tagja, akkor a jelenlegi training camp formája alapján szinte biztosra vehető, hogy valamelyik csapat elviszi, így nem kerül a practice squadba.

Kimaradtak: K.J. Maye, Tony Washington,

PS: Austin Carr, Cody Hollister, (Devin Lucien)

TE (3)
Rob Gronkowski
Dwayne Allen
Jacob Hollister

A TE poszton 2 hely biztos, a harmadikért (esetleg negyedikért) megy a harc. Itt most egy kicsit behoztam a bold prediction faktort, valamint én Hollister-t szeretném látni a végső keretben.

Kimaradtak: James O'Shaughnessy, Sam Cotton

PS: Matt Lengel

OL (8)
Nate Solder
Marcus Cannon
Tony Garcia
Conor McDermott
Joe Thuney
Shaq Mason
David Andrews
Ted Karras

A két rookie nálam bekerült a végső keretbe, Waddle és Fleming kárára, akik nem igazán nyújtottak meggyőzőt a camp során, az előszezon meccsek során azonban még bizonyíthatják, hogy helyük van a keretben. A belső posztokon nincs meglepetés, stabil lehet a fal közepe idén.

Kimaradtak: Cole Croston, Jamil Douglas, James Ferentz, Cameron Fleming, Andrew Jelks, Jason King, LaAdrian Waddle

PS: Max Rich

DT (4)
Alan Branch
Malcom Brown
Adam Butler
Vincent Valentine

Az UDFA Adam Butler kiérdemelte helyét a végső keretben a training camp során remekül teljesített, reméljük az előszezon meccseken is hozza a formáját. Branch, Brown és Valentine helye is biztosnak tűnik.

Kimaradtak: Darius Kilgo, Woodrow Hamilton

PS: Josh Augusta

DE (5)
Trey Flowers
Kony Ealy
Lawrence Guy
Derek Rivers
Deatrich Wise Jr.

Flowers a tavalyi év végén már megcsillogtatta tehetségét, a Super Bowlon is kulcsfontosságú sacket ért el, megingathatatlannak tűnik a helye a csapatban. Ealy-nek még fejlődni kell, főleg abban, hogy egyenletesen jó teljesítményt tudjon nyújtani. Személy szerint én Guy-tól sokat várok, egy ilyen Ninko-szerepkört (mindenes) el tudok neki képzelni. Helyet kapott még a két draftolt rookie is, közülük Wise-nak sikerült jobban az edzőtábor eddigi része, Rivers pedig az előszezon meccseken bizonyíthat.

Kimaradtak: Geneo Grissom, Caleb Kidder

LB (6)
Dont'a Hightower
David Harris
Shea McClellin
Kyle Van Noy
Elandon Roberts
Harvey Langi

Hightower-ről szerintem nem érdemes sokat beszélni, a liga egyik legjobb LB-je, a védelem vezére. Harris júniusban érkezett a csapathoz, a tapasztalatával sokat segíthet, valamint még mindig remekül játszik, Belichick ismét nagyot húzott vele. McClellin és Van Noy a tavalyi évben érkeztek Foxborough-ba csere útján, mindketten jól teljesítettek a szezon második felében. Roberts a tavalyi rookie szezonjában a futásoknál nagyon hatékony volt, Spigo és Paul kollégák is sokszor dicsérték meg a podcastekben, idén adott neki a lehetőség, hogy tovább fejlődjön, személy szerint nekem az egyik kedvencem. A végére pedig az a Harvey Langi maradt, aki UDFA-ként érkezett a csapathoz, azonban sokan szerették volna, ha már a draft végén elviszi Belichick. Ez végül nem történt meg, de szerencsére így is a csapatban lehet. A training camp során is meggyőző teljesítményt mutatott, tagja lehet a végső keretnek.

Kimaradtak: Trevor Bates, Brooks Ellis, Jonathan Freeny

DB (9)
Malcolm Butler
Stephon Gilmore
Eric Rowe
Cyrus Jones
Jonathan Jones
Devin McCourty
Patrick Chung
Duron Harmon
Jordan Richards

A cornerbackeknél nagy harc megy a csapatba kerülésért, nálam most Coleman kimaradt, Jonathan Jones és Cyrus Jones bekerült a végső keretbe. Cyrus az edzőtábor során egyre jobban teljesített, reméljük megmutatja miért válaszották ki a második körben. A safetyk-nél nincs meglepetés talán Jason Thompson kerülhet be még az 53-ba. Richards kap még egy esélyt a bizonyításra, bár tavaly már voltak biztató jelek, főleg a special team munkában jeleskedett.

Kimaradtak: Justin Coleman, D.J. Killings, William Likely, David Jones, Damarius Travis

PS: Dwayne Thomas, Kenny Moore, Jason Thompson

ST (5)
Stephen Gostkowski
Ryan Allen
Joe Cardona
Matthew Slater
Nate Ebner

Kimaradt: Brandon King

Nálam Brandon King maradt ki végül, sokáig gondolkoztam, ki helyett lehetne berakni, de végül ennél a verziónál maradtam. Belichick-nek mindig is fontos volt a special team, Ebner és Slater pedig évek óta meghatározó teljesítményt nyújtanak. Allen-nek tavaly sok szép puntja volt, Gostkowski-nak az előző éve gyengébbre sikeredett, reméljük az idén sokkal megbízhatóbban teljesít.

Az előszezon végén várható majd egy hasonló cikk, csak ott már több szerkesztő is véleményt fog alkotni. Addig írjátok meg hozzászólásban, Ti hogy látjátok a véleményem, illetve kit látnátok szívesen a csapatban a keretszűkítés után azok közül, akik nálam kimaradtak.

Hozzászólások

2017. 08. 10. 18:40
Erősen korainak tartok minden ilyen tippelést. Minimum 2-3 preseason meccsnek le kéne mennie mielőtt bármi ilyenre reálisan lehetne tippelni.
De figyelni fogom mi jön be neked ebből :D
2017. 08. 10. 20:17
LasVegas
Nekem Devin Lucien és Kenny Moore sorsa a legérdekesebb kérdés. Mikor is van a keretszűkítési határidő?
2017. 08. 10. 21:06
TommyLee73
Sept. 2. prior to 4:00 p.m., New York time, clubs must reduce rosters to a maximum of 53 players on the Active/Inactive List.
2017. 08. 10. 22:11
LasVegas
2017. 08. 10. 20:57
hopi46
Én szinte minden részletével, sőt még a PS-el is, egyetértek, noha kicsit tényleg korai a tippelés. Szinte lehetetlennek látszik, hogy a 4 előszezoni meccset megússzuk sérülés(ek) nélkül.
2017. 08. 10. 21:20
Increay
Igen, ezért is írtam hogy az előszezon meccsek átírhatják a forgatókönyvet :)
2017. 08. 10. 21:31
Whitealert
Egyetértek, talán annyi különbséggel, hogy én Jordan Richardsnak már nem adnék esélyt, viszont Lucient vinném az 53-ba. Tavaly is nagyon szurkoltam neki, most is.

Támadófalban nem hiszem, hogy mindkét rookie befér, szerintem valamelyik helyére Waddle vagy Fleming marad. Egyébként a többi (jelenleg) elég egyértelmű választásnak tűnik.
2017. 08. 10. 22:38
roik092
Nem kötekedésként, de Freeny lemaradt a kimaradók listájáról ;)
2017. 08. 10. 22:57
Increay
Nem veszem annak, Te így látod a helyzetet :) nálam Freeny nem fért be, ennyi :)
2017. 08. 10. 22:59
Increay
Ja... leesett :) azt hittem arra gondolsz hogy nálad benne van az 53-ban :) Köszi, javítva:)
2017. 08. 10. 22:40
topin
Az egyik LB helyére King vagy Lucien fut majd be..
2017. 08. 10. 22:53
piszkosfred
Az is érdekes kérdés, hogy mit akarnak BB-ék Garoppoloval. Ha meg akarják tartani, akkor luxus lenne, hogy Brissett foglaljon egy roster helyet.
2017. 08. 10. 23:17
topin
Nehezen képzelhető JG csere az 53-ig, így pedig 3 QB-t viszünk. JG a backup, Brisettnek még nagy lenne ez a kabát, viszont ha JG megy a szezon végén, akkor Brisettet sem veszthetjük el most..

Szóval a 3 QB az szinte ezer százalék
2017. 08. 11. 15:36
codyfiu
És sajnos a mi Tomunk sem fiatalodik.
2017. 08. 12. 09:40
mgabor74
Több olyan dolgot is csinált holtszezonban a csapat, ami esetleg amolyan "utolsó" nagy dobásra utalhat: 1. kör csere egy top wr-ért, 14 milliós top fizetés egy top cornerért, és Blount helyére is rögtön jött két tapasztalt futó nem a draftról vagy a meglévőkből akartak felépíteni utódot. Kicsit olyan érzésem van mintha rámennének a tuti hatodik gyűrűre befejezésképp (mármint Brady-nek). Garoppolót is megtartották aki tényleg potens utód lehet. Giselle meg már a médiának is fecsegett az agyrázkódásokról, szerintem Ő már abbahagyatná Tom-al legszívesebben. És azért az utóbbi időben megint jópáran az agyi elváltozások veszélye miatt vonultak vissza hirtelen. Lehet hogy az optimista nyilatkozatok a több évi folytatásról, csak a nyugodt szezon miatt történtek. Persze ez csak gyenge feltételezés részemről.
2017. 08. 11. 11:06
komzoz65
WR/TE lehet, hogy ezekből 9 lesz és az O line 7 kerettaggal kezd és a tartalékcsapatban lesz majd több falember. Kell a 3 TE mivel Gronk ki tudja idén meddig bírja. Hollister vagy Lengel lehet a 3. Lengel azért kicsivel esélyesebb, ő képes közel Gronk szinten blokkolni, viszont Hollisternek jó keze van, ügyes.

Bízom benne, hogy kénytelenek leszünk 6 wr-t nevezni, mert ez azt jelentené, hogy Lucien vagy Carr beverekszi magát. Carr az első előszezon meccsen komolyat alakított, Lucien az edzőtáborban volt nagyon jó, valamelyikük odaérhet.

RB Már korában is azt gondoltam, hogy Deon Lewis helyzete nem biztos a csapatnál, ezt most is így látom. Bolden vagy ő tud bekerülni. Bolden esélyeit növelheti, hogy leginkább ő lehet a cseréje Gillislee-nek, míg White és Burkehead is hasonlóak Lewishoz. Lewis most teljesen egészségesnek tűnt (a Jags meccsen) nagyszerű játékosnak tartom, de lehet, hogy tőle búcsúzunk el szeptemberben.

A CB fronton szerintem Coleman bekerülhet. Cyrus Jones ha így folytatja viszont ki. Nem szokás 2. köröst elküldeni a 2. idénye előtt, így nem is várható, de azért eleddig elég botrányos a teljesítménye.Jordan Richards bekerülése is kétesélyes.

LB fronton Robertsnek rezeg a léc szvsz. Freeny nem rossz Langi is esélyes.

Vad jóslatom: Ealy nem kerül be az 53-ba.
2017. 08. 11. 15:13
Montesclan-pats
Ealyt sztem nem engedte volna el a Panthers, ha nincs valami hozzáállás problémája vagy ingadozó teljesítménye, így neki is rezeg a léc nem véletlenül játszott már az első meccsen
2017. 08. 11. 14:02
patsxanyi
Szegény Cyrus Jones megint elkezdte kijátszani magát a csapatból...
Hozzászólás a(z) Korai 53-as keret előrejelzés bejegyzéshez