Menetrend

Körkérdés: holtidény átvezető

2015. 02. 15. 06:00
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Szerkesztőségi válaszok átvezetésnek a holtidény fontosabb kérdéseire még az átigazolási piac nyitását megelőzően:

Mi volt a legmeglepőbb akár Patriotshoz, akár más csapathoz köthető esemény az idei rájátszásban?

Paul43: Más csapathoz kötődik. A Green Bay kipukkanása az NFC döntő második félidejében. Egyszerűen felfoghatatlan volt számomra, hogyan kaphat ki egy csapat, miután 4-szer (!!!) is INT-t csinálnak az ellenfél irányítóján, plusz 16 ponttal vezetnek. Értem én, hogy Rodgers sérült volt, de akkor is, na. Persze utólag mindegy, mert behúzta a Pats a végső győzelmet, de ha már meglepő, akkor ez.

Rule: A Colts magabiztos győzelme a Broncos ellens a divisional round körben. Utólag ugyan már természetesnek vesszük talán, de a mérkőzés előtt még pont az ellenkezője volt természetes szerintem. Hány olyan véleményt lehetett olvasni, hogy bezzeg hozzánk a bivaly erős Baltimore Ravens jön, míg a Denvernek csak be kell sétálnia az AFC konferencia döntőjébe a Colts-on keresztül. A történet folytatását már ismerjük.

DoM: A Ravens elleni győzelem, hogy kétszer is talpra állt a csapat 14 pont hátrányból és végül a fordítás is sikerült. A meccs előtt is inkább a kedvezőtlen párharcokról lehetett hallani. Sokan tartottak attól, hogy a Ravens tudja leginkább megvalósítani a New England legyőzéséhez szükséges receptet. Ezt igazolta a mérkőzés kezdete is. Bár trükkös játékok bevetésével, de mégis győzni tudott ilyen helyzetben a Belichick legénység. Komoly mentális erőről tettek tanúbizonyságot.

tuci-tuci: Egyből 2 pozitív meglepetést mondok a csapatunk részéről. Egyik az, hogy végre meg mertük húzni a trükkös játékokat. És végül is idén elmondhatjuk, hogy tartogattunk valami nagy csattanót a rájátszásra (nem úgy, mikor reméltük, hogy Ochot tartogatjuk a rájátszásra, vagy idén Gray-t). Hihetetlen miket találtak ki McDanielsék, ráadásul a megfelelő időben lettek behívva a játékok, a srácok meg tökéletesen hajtották végre őket. Harbaugh arca a duplapassz után mindent pénzt megér. A másik pedig, Amendola „mély vízbe dobása”. Nagyon örülök, hogy végre kihasználjuk a srácot. Remélem jövőre már az alapszakaszban is megkapja a lehetőséget, és él is majd vele. Nagyon bízom benne.

 

Miként festenek a New England futói 2015-ben: Ridley és Vereen visszaigazolása; White nagyobb szerepet kap; Blount marad az "első" futó a csapatban; Esetleg Gray jobban megveti a lábát a keretben?

Paul43: Jó nagy kérdőjelek. Én Vereent megtartanám, de nagyon elképzelhető, hogy máshol több pénzt fog kapni és azért a gyűrűje is megvan már. White-ból kb semmit nem láttunk az elmúlt szezonban, de Vereen is hasonló utat járt be, ergó itt lehet valami fejlődés. Gray jó lenne, ha előre tudna lépni, a potenciál megvan benne azt láttuk. Ridley-vel kapcsolatban annyi, hogy sérüés nélkül szerintem fakereszt lett volna, mert ő is nagy pénzt kaphatott volna, de így elképzelhető, hogy olcsó egy éves papírral marad.

Rule: Szerintem Vereenért mindent meg fog tenni a csapat. Ha ésszerű határok között vissza lehet igazolni, akkor az meg is fog történni, egy kb. 4 éves szerződés keretében. 70%

Ridley esetében már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Sérülésből jön vissza, volt néhány kulcsszituációs fumble-je az elmúlt két évben. Szigorú feltételeket fognak neki szabni, 2 éves szerződésre tippelnék, alacsony aláírási pénzzel (signing bonus), úgy, hogy a teljesítményétől tesznek sok mindent függővé benne. 40% esélyt látok rá.

Blount szerepe nagy mértékben Ridley visszaigazolásától függ. Ha Ridley marad, akkor komoly rotáció kezdődik a futóknál és Belichick mester azt a taktikát követheti amit szeretne; kedvére rotálhatja a három fenti futót az ellenfél, a pillanatnyi forma és a játékszituáció függvényében.

Gray és White roster pozícióját bizonytalannak látom.

DoM: Shane Vereen jelenti a kérdőjelet, akinek a Super Bowlon mutatott teljesítménye alapján több komoly kérője is akadhat, bár komplett futóként valószínűleg nem fognak vele számolni. Az ő távozása és James White fejlődésének bizonytalansága miatt hosszabbíthattak Brandon Boldennel év közben, hogy legyen alternatív lehetőség és biztosítva legyen a békés átmenet. A holtidény során Gray bizonyíthatja, hogy mennyire elkötelezett a csapat és a foci irányába. Ha átmegy ezen a teszten, akkor Ridley rövidtávú szerződéssel történő visszaigazolása mellett LeGarrette Blount egyike lehet majd az edzőtábor és előszezon során a meglepő távozóknak.

tuci-tuci: BB eszén nem lehet túljárni. Ha nekem kellene összeraknom, akkor mindenki maradna, vagyis Blount lenne a kezdő, ha a futásokat nézzük, Vereen a passz szituációk felelőse, Gray, Bolden és White tartalék, de Ridley-ről sem mondanék le, PUP-on kezdené az évet. BB rengetegszer kihasználja ennek a lehetőségét, hogy mélységet adjon egy posztnak, ha nem teljesít valaki, akkor viszlát. Azonban én nagy meglepetésekre számítok, Vereent nem igazoljuk vissza, Gray-t elküldjük, és jön egy Ridley-szerű futó a draft 3-4 körében. Ridley 1 éves, minimumért visszaigazolásában szinte biztos vagyok. Ebben a forgatókönyvben a legfájóbb pont Vereen lenne, de a csapat az elmúlt 5-6 évben bebizonyította, hogy megtalálja az (olcsóbb) helyettest a jól teljesítő elkapásra specializálódott futó helyére. Faulkot Woodhead váltotta, akit elengedtünk Vereen miatt… Talán White miatt róla is lemondunk?

 

Ha csak egy játékost lehet megtartani, te kit választasz: Revis vagy McCourty?

Paul43: Egyértelmű, DMC. Nem mindegy, hogy a pálya teljes hátsó szekciója le van fedve vagy csak egy része a szélen. Revis egy az egyben képes levenni egy elkapót, míg DMC egy az egyben képes a teljes hátsó részt egymaga lefedni, plusz be tud segíteni a cornereknek is mélységben, ha mismatch van egy WR-n. Plusz ő jóval olcsóbb is lenne és fiatalabb is és sérülésmentes is és mert nekem DMC mezem van és nehogymár ne legyen a csapatban 2015-ben.

Rule: Mindkettőt!  Akkor is mindkettőt. Ha nagyon muszáj, egyet választanom kettőjük közül, akkor DMC. Ő egy franchise player. Itt kezdődött a karrierje, megszokta a környezetet, szemmel láthatóan jól érzi magát Foxboróban. Revis sokkal inkább zsoldos kategória. Ha megfizetik marad, ha másik olyan csapat tesz neki ajánlatot, ami az anyagi vonzat mellett szakmai kihívásokat is tartalmaz (tehát egy Bucs szintű csapatba nem biztos, hogy vágyódik 1-2 M USD plusszért), akkor nem fog sokat gondolkozni. Amíg viszont itt van Revis, addig kőkeményen megdolgozik a pénzéért, és képes a liga szinte összes sztár elkapóját levenni a pályáról, vagy 1-2 elkapáson tartani. Emiatt nagyon örülnék, ha mindketten maradnának.

DoM: Darrelle Revist. Szabadon mozgatható a pályán az éppen aktuális stratégiának megfelelően, amivel a secondary bármilyen ellenfél ellen képes lehet diktálni a tempót. Bármit kér tőle a stáb, azt elit szinten képes végrehajtani. Jelentősebb hatása van a csapat játékára, mint Devin McCourtynak a safety posztjáról. Egyikőjüket sem lehetne 1-1-ben pótolni, de McCourty esetében legalább lehet akár házon belüli opcióval számolni (Harmon). Bármennyire is hihetetlen, de McCourty csak két évvel fiatalabb Revisnél.

tuci-tuci: Ha nem nézzük a dolgok pénzügyi oldalát, akkor fájó szívvel, de azt kell mondanom, hogy Revist. Zseni az az ember. Más szintet képvisel mint bármelyik másik DB a keretben. Imádom McCourty-t de ő pótolható, Revis NEM! A ligában egy játékos vetekedhet vele, és az a „U MAD BRO?” srác, de én Revist elé helyezem. Én egy 3 éves 42 milliós szerződést kínálnék neki 18 milliós garantált tartalommal. (És ebben az esetben még McCourty-ra is lenne keret szerintem.)

 

Melyik csoportellenfél járt jobban a vezetőedző váltással: Buffalo Bills (Rex Ryan) vagy New York Jets (Todd Bowles)?

Paul43: Mindketten védelmi agyak, de mindegyik csapatnál az offense-t kell rendbe tenni, hogy értékelhető teljesítményt tudjanak nyújtani. Így alapvetően nem tudnék különbséget tenni, így meg kell vizsgálni a coordinatorokat is az offense oldalon. Jets: Chan Gailey, aki több helyen is volt OC illetve a Bills és Cowboys csapataiban is volt már HC. Bills: Greg Roman, aki az utóbbi 4 évben a San Francisco támadásait vezényelte. Verdikt: Mivel Romanben több potenciált látok, így szerintem a Bills járt jobban az új HC-jával.

Rule: Ha csak azt nézzük, hogy a Jets-be mindenképp kellett némi vérfrissítés, akkor egyszerű a válasz. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy melyik szakember lesz az, akinek nagyobb esélye lehet a Pats-et letaszítani az AFC East trónjáról 2015-ben, akkor Ryannel jobban járhat a Buffalo. Rex Ryannek minden esélye megvan, hogy ligaelit védelmet hozzon össze, ami majdnem minden mérkőzésen összehoz egy TD-t. Amihez ha akárcsak egy olyan szintű támadósor párosul, mint amivel a Chicago Bears rendelkezett, amikor Rex Grossman-nel Superbowl-ba jutottak, akkor akár már 2015-ben is rájátszásba juthatnak (remélem csak Pats mögött, csoport másodikként). New Yorkban annyi mindent kell rendbe tenni (irányító-kérdés, Harvin, stb.), hogy feltehetően több év lesz, mire kiderül, hogy jó választás volt-e Bowles vagy sem.

DoM: Egyetértek gsn értékelésével, hogy Bowles volt az idei legjobb HC jelölt. Az igazán meglepő dolog vele kapcsolatban, hogy miért nem véglegesítették a státuszát 2012-re Miamiban, amikor nem sok választotta el, hogy három csoportrivális ellen három győzelemmel zárja az alapszakaszt. Játékosállományt tekintve sokkal jobb a Buffalo helyzete, de azt már tudjuk, hogy Ryan kimagasló védekező koordinátor, de képtelen határozott irányt szabni a támadójátéknak és menedzselni a csapat egészét, hogy annak az erényei érvényesülhessenek. A múlt alapján Chain Gailey kinevezésében is nagyobb lehetőséget látok, mint Greg Romanben, akinek irányítóbarát rendszere kedvező fogadtatásra találhat Geno Smithnél.

tuci-tuci: Én a Billst mondanám. Rex Ryant nagyon nagyra tartom, el kell ismerni, hogy a liga egyik legjobb edzője, ha a védelemről van szó. Ráadásul rengeteget fejlődött az elmúlt években emberileg is. Mintha lehiggadt volna a média előtt. Ráadásul egy már most elit védelemmel dolgozhat, szerencsénk van, hogy irányítójuk nekik sincs. De így is fel kell kötnünk a gatyánkat jövőre.

 

Az átigazolási piac nyitása előtt a Patriots felbontja-e valakinek a szerződését az alábbi játékosok közül: Wilfork, Amendola, Mayo, Browner?

Paul43: 5. Jajj, megint nehéz. Ha szimplán financiális alapon nézem, akkor Wilfork szinte tuti (ahogy másik cikkben is írtam minimális dead money mellett nagy pénz szabadulna fel), hogy átstruktúrálás nélkül mennie kell. Mayonál is nagy a kísértés, de nála 4 millió dead money lenne, ami azért sok és szerintem a csapat csak át akarja majd alakítani a szerződését (kérdés lehet-e a sérülés esetén élő záradék miatt, ha van olyan nála), amibe ő bele fog menni. Amendola maradni fog, max szintén átalakítják a szerződését. Browner meg az 5,5 milliós spórolás dead money nélkül csodás esete, tehát financiális alapon mehet ő is simán. Nem financiális alapon, Browner marad, ha Revis megy és Browner lehet megy, ha Revis marad, azok ellenére, hogy kell a csapatnak egy ilyen fizikális CB (átstruktúrálás itt is lehetséges).

Rule: Seymour, Vrabel, Mankins. sorolhatnánk még a neveket. Bill Belichick sosem volt szívbajos, ha úgy gondolta, hogy egy közönség kedvenc elküldésével a csapat jobb lehet. (Ugyan Vrabel elküldése picit kilóg ebből a sorból). Úgyhogy szerintem minden esély megvan rá. Szerintem vagy Wilforktól, vagy Mayótól kell elbúcsúznunk.

DoM: Mivel mindenki vérengzésre számít, én arra szavazok, hogy marad mindenki. Ha mégis választani kellene a felsorolásból, akkor Browner távozására van leginkább esély. Ha Revis szerződését sikerül meghosszabbítani, akkor ő válhat leginkább nélkülözhetővé erről a listáról. Ha pedig nem él a másodikéves opcióval a Patriots Revis esetében, akkor elég elkölthető pénz szabadul fel, hogy mind a négyen maradhassanak.

tuci-tuci: Szerintem nem, egyikét sem. Amendola nagyon hasznos játékos, szükségünk van rá. Nehezen találunk megbízható elkapókat, úgyhogy meg kell becsülnünk őket. Browner elküldésére látok a legkevesebb esélyt, igaz, hogy mágnesként vonzza a zászlót, de keménységet hoz a védelembe, nem tudnánk pótolni, ráadásul minden fillérért megdolgozik. Mayo esetében valószínűnek tartom, hogy átdolgozzák a szerződését, különben könnyen egy Mankins-féle csere lehet a vége. Collins és Hightower jól teljesítettek, fiatalok, erősek, míg Mayo az elmúlt 2 évben kidőlt már a szezon elején. Wilfork esetében érzem a legnagyobb esélyt arra, hogy elküldjük. Tavaly belement egy szerződésmódosításba, szerintem idén már nem fog és ezt meg is értem. Nagyszerű játékos, akire szükségünk van, de túl sokat keres.

Hozzászólások

2015. 02. 15. 08:26
dravait
Kiváló értékelések, köszönjük szépen!

Én nem vagyok szakértő, csak azt látom, hogy a csapatnak vannak ARCAI, akik a többéves komoly teljesítményükkel, elkötelezettségükkel meghatározóak voltak abban, hogy a Patriots az élvonalban maradt ilyen hosszú időn át. Az érintettek közül Mayo és BigVince része a fenti elemzéseknek, és azt kell mondjam, hogy bármelyikük elküldésével csökkenne a Pats integritása. Ők vezérek, kiemelkedő egyéniségek pályán belül és kívül is, ezt ugyanúgy értékelni kell a jövőjük szempontjából. Nekem kicsit fáj BB mester hideg kalkulációs módszere, de remélem nála is van egy határ, amit nem lép meg. Ha az új évadban akarnak egy újabb gyűrűt begyűjteni, akkor a csapatot két oszlopától megfosztani talán nem okos dolog.
A Revis, Browner táncospárostól meg olyan karaktert kapott a védelem KÉSZEN, amit új emberekkel csak sok év alatt lehet kialakítani. Értem a pénzügyi kötelezettségeket, de egy győztes csapatot megbontani mindig kockázatos. Ha nem kell jövőre gyűrű, akkor persze van idő csiszolatlan gyémántokra vadászni, csak közben Tommy Boy kifut az idejéből. Kíváncsian várom ezt az igazolási időszakot és az ujjam keresztben, hogy a váltás minél kevésbé fájjon nekünk, szorkolóknak.
2015. 02. 15. 10:29
DM
sziasztok ez is bazi jó kis cikk köszi szépen :) nagyon sokat segít az,ha olvasunk arról a mi szakértőink hogyan látják szeretett csapatunk életét,folytatását.Én már korábban is leírtam MaYo megrugdoshatsz,de menni fogsz szeretett pufifánkunkkal kézenfogva,kellenek a fiatal bevethető,de nem annyira sérülékenyebb játékosok akikre jövőt lehet építeni,nem a jelent.Revis mehet hiszen ő már a jövőjére gondol sokat el fog kérni amit mi nem fogunk tudni megfizetni,előbb legyenek meg a hasznos játékosok visszaigazolása majd ha marad pénz\ezt kötve hiszem :D\ esetleg lehet gondolkodni még egy két olyan emberben akiben vagy 1-2 jó év és nem sérülékeny :)
2015. 02. 15. 11:28
lolvin
Wilfork macit elengedni szerintem nem lehet, én úgy gondolom, h nélkülözhetetlen jelenleg, Siliga és Branch jó cserék/kezdő társak voltak, de ha Wilfork megy, gyenguska lesz ismét fal közebe...Mayo viszont szerintem nem hiányozna annyira, Magoastorny és Collins nyomta végig az évet és bajnoki cim lett belőle, tekintve, h általában csak két LB van a pályán egyidőben én nem tartom fontosnak Mayo megtartását, szerintem vagy paycut vagy megy máshová.
2015. 02. 15. 11:34
vhs-box
nana Easley felepul,pusztitani fog:-D
2015. 02. 15. 11:36
lolvin
Easley ha felépül (talán, reméljük) pusztitani fog mint pass rusher, de futás ellen nincsenek meg a méretei, nem alternativa Wilfork helyére.
2015. 02. 15. 13:18
Whitealert
Collins - HT párossal az a gond, hogy nincs megfelelő cseréjük. Ha egyik kidőlne egész szezonra, akkor kb. fuccs a szezonnak. Az is lehet, hogy idén 3 LB-es felállásokkal fogunk kombinálni, szerintem kellene Mayo még 1-2 évre.
2015. 02. 15. 13:55
lolvin
Valóban, cseresor LB poszton vékonyka, de nem hiszem, h ezt olyan valakivel kéne megoldani aki 10 milliót visz el a sapkából, nem nagyon látom, h miként lehetne az idei szezon után Collins és HT közül bármelyiket is padoztatni...szerintem Mayonak kifele áll a szénája, pláne, h vannak nála sokkal nélkülözhetettlenebb FA játékosaink...azért örülök, h ezekben a kérdésekben nem nekem kell dönteni, elég nekem az okoskodás is.
2015. 02. 15. 14:11
DM
ebben teljes mértékben egyetértünk :)
itt most kökemény üzlet vala!Mayo ennyi sérülés után a mostani évi fizujának a felét se éri meg,ő pedig nem hinném,hoy belemegy abba,hogy majd cseréje lesz két fiatal,de annál ambiciózusabb játékos cseréjének,meg ő volt a kapitány is,ez nem tudom mennyire sértené az önérzetét.kevesebbet is keres csere is lenne..hát már akkor inkább menne oda ahol,kezdő és van garantálva neki egy adott játékidő
2015. 02. 15. 10:46
petichef
Köszönjük fiúk!

Tudom már sokan elmondták ezeket, de akkor én is leírnám hogy mire számítok: mészárszék lesz nálunk a holtidényben. Pontosabban csak a játékosokon múlik, hogy az lesz-e, mert BB nem fog szívbajoskodni! A tippem szerint sima cut nem lesz, legalábbis a meghatározó játékosok esetében.

- Wilfork egyik arca a csapatnak, sokat tett értünk, de ha nem megy bele kevesebb fizuba, akkor cut /sajnos/..
- Amendola tényleg mutatott szép dolgokat a rájátszásban, hasznos tagja volt a csapatnak, de ennyiért enyhe túlzásnak érzem... Szerződésmódosítás, vagy cut.
- Mayo. Nos igen... Ő is az egyik arca a Patriotsnak, de valljuk be, az elmúlt két idényben nem sokat tudott hozzátenni a játékhoz. És tudom hogy sérült volt, de üzleti alapon nézve: szinte nem játszott, egyik év AFC-döntő, másik év SB-győzelem. Abszolút biztos vagyok benne, hogy ha nem megy bele a kevesebb pénzbe, akkor cut.
- Vereen meg lesz tartva, szerintem...
- Revis a 25 millióról lemondhat, ez az egyetlen forgatókönyv nálam, ami szerintem nem történik meg. Mindig is arról voltunk híresek, hogy nem fizetünk agyon embereket. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a cap szemszögéből kb. főbe is lőnénk magunkat. Kap egy 3, esetleg, de nagyon esetleg 4 éves szerződést egy kellemes összeggel, vagy nem lesz a rosteren jövőre.
- Ridley sérülten jön vissza, ki tudja, lesznek-e olyan lábai, mint előtte... Plusz nagy fumble-faktor... Max egy éves próbaszerződés, ha beválik hosszabítás, ha nem, akkor ennyi volt...
- Browner szintén marad, elkezdtek félni az ellenfelek a hátsó szekciótól. Igaz hogy zászlógyáros, de egyrészt így is meglett a Lombardi, másrészt ennél többet nem hinném hogy össze tud szedni, max kevesebbet ;)
- DMC mindenképp meg lesz tartva, és sok szakértővel szembe megyek most: tag nélkül, pont a fent említett kurtításoknak köszönhetően nem lesz szükség arra, hogy tageljük.

Plusz egy kívánságom van a holtszezonra: végre legyen egy kiváló draftunk! Szerintem messze nem a legjobban draftoltunk az elmúlt években, bár ezért a német Pats-oldalon nagyon csúnyán lehurrogtak, ők már-már kiválónak ítélik a legutóbbi évek teljesítményét. Ezzel nem értek egyet, de ha esetleg így van, akkor idén egy überfasza draftot szeretnék... ;)

Egyébként pedig go Pats, we are onto 5th SB-Win! ;)
2015. 02. 15. 14:13
Tomk@
Connoly-t nem írtad?
2015. 02. 15. 17:43
lolvin
Connoly szerintem gond nélkül pótolható ha túl sokat akar, ha egy reális szerződést elfogad akkor szerintem maradni fog.
2015. 02. 15. 19:30
petichef
Kövezzenek meg, de Conolly-t nem tartom jelenleg meghatározó embernek...
Ha marad akkor marad, ha megy akkor megy. Bármikor pótolható...
2015. 02. 15. 19:30
petichef
Connoly, bocs :)
2015. 02. 15. 23:00
danmajerle
Na, ha már senkinek sem sikerült: Dan CONNOLLY ;) Idén lett kapitány, ő vette át Mankinstől a stafétát, G-ként és C-ként is tud játszani, egyáltalán nem lenne könnyű pótolni, kizártnak tartom, hogy őt elengedjük.
2015. 02. 15. 18:11
BaP
Kafa cikk, Köszike!
Az a gond, ha Revis cut, az 5 mill dead money-t jelentene.
A másik, hogy SB címvédéshez kell egy igazi shutdown Corner. És ebben Revis a legjobb.
Azaz lehet, hogy a 25 mill fizujával marad.
Persze egy 14x4 56 millás fizut ha elfogadna, az rögtön 11 millát jelenthetne.
Browner szintén kell
Nálam a Secondary-ből Denard menne, meg Tavon Wilson

Ha nem nézzük, hogy DMC a csapat egyik arca, és kapitánya, a helyére könnyebben igazolhatnánk. De nem kell, mert szerintem lesz megegyezés Revissel.

Mayo szerintem cut, nem csak a pénz miatt, hanem mert IR-ről nem fog tudni segíteni HT-nek, meg Collinsnak, ide a draftról kell majd mélység. Meg ha Ayers-t meg tudnánk tartani.

Szerintem VW viszont fog maradni, de kevesebbért. Ide draftolni kell, vagy FA azonnali megoldást hoznak.

A futó szekcióba Vereen kéne, de lehet, hogy sokat kapna máshonnan... Ridley szerintem marad olcsóért, Gray és White előző 2 függvénye.

Dola szerintem cut, vagy olcsító szerződés, ide draftról jön majd szvsz vertikális elkapó.
Chris Sims szerint a 2TE játék felmelegítésére el fogjuk hozni a fa-n Niles Pault a redskins-től, ez esetbenWright és Dola is cut lehet ...
Dobson és Boyce nem hiszem, hogy maradnak.

A draft/FA kell megoldja a G és T gondokat, Conolly ennek lehet áldozata, de lehet, hogy kevesebbért marad. Mankins példája ott lebeg ...:)


2015. 02. 15. 11:56
dartib83
azt nem lehetne, hogy maradjon mindenki? nagyon bilibe lóg a kezem? lol
2015. 02. 15. 15:22
ArsnL
Danna válaszait hiányolom :)
2015. 02. 15. 18:09
Betegszabadságon van.
2015. 02. 16. 18:53
ArsnL
Jobbulást neki!!!


gondoljon sokat a 4-es számra ;)
2015. 02. 15. 17:10
zozo692
Az érintetteket kérdezném: a Ridley fumble faktor folyamatos és indokolatlan emlegetése spontán iq-ból jön vagy csak a megszokás miatt? Esetleg a mélyen fumbli ellenes Bill bácsi szellemisége átragadt rátok? (ne vegyétek támadásnak, csak kérdezem...)
Egy jó Ridley-re szüksége van, akkor is, ha elszór 3 labdát egy évben (de már nem volt rá jellemző az első 6 meccsen), csak a térde bírja.
Közte és LGB között zongorázni lehet a futótudományt.
2015. 02. 15. 17:43
lolvin
Lehet, h csak én látom igy, de mióta Ridley szerteszéjjel szórta a labdát nem volt ugyanaz mint mielőtt ez a probléma és a vele együtt "megérdemelt" büntetés előjött volna. Néha túlságosan is arra figyelt, h csak a labdát el ne szórja...engem nem győzött meg az idei teljesitménye, második évében nagyon szépeket futott, idén nem...
2015. 02. 15. 19:35
petichef
Zozo, abszolút nem vesszük támadásnak! ;)
A többi megszólított nevében nem nyilatkozhatok, csak a magaméban: én személy szerint nem tartom nagyon vészesnek azt a 2-3 fumble-t, persze nem örül az ember ha van.
A megjegyzésemmel inkább arra próbáltam rávilágítani, hogy BB-nél ez már sok, ő nagyon nem szereti, és ezért említettem a rizikó-faktort, BB messze nem annyira elnéző mint én... ;)
2015. 02. 16. 08:35
zozo692
Én ezt tartom az egyetlen komoly hibának az edzők munkájában.
Stevan R. egy nagyon jó képességekkel megáldott futó, aki -amikor kezdő lett- folyamatosan hozta a számokat, mindig-ellenféltől függetlenül- megtalálta azokat a réseket, ahol lehet 3-5 yardokat termelni. Aztán rajta ragadt ez a "famblikirály" jelző és onnantól kezdve az életénél is jobban vigyáz a labdára, de sajnos ez lett a prioritás, a teljesítmény csökkent. Mellesleg olyankor is támadások érték, amikor nemigen tehetett a dologról lsd. amikor a Ravens ellen a futás közben gyakorlatilag elájult az ütközéstől.
Ebben a sportágban a bizalom az egyik legfőbb faktor: mi lenne, ha JE a 3. drop után nem kapna labdát? Mi lett volna, ha AP a Patriotsban játszik (valószínűleg nem futja be azt a pályát, amit megcsinált)?
Meg kell nézni, hogy mi volt Ridley előtt és után futás címén, hát nem túl biztató (ha kivesszük a Colts elleni meccseket, akkor pedig siralmas).
2015. 02. 15. 18:20
mammut
OFF:

Itt egy "májunkat hizlaló" vélemény az nfl.com-ról TB-val kapcsolatban:

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000470594/article/joe-namath-no-qbs-ever-been-better-than-tom-brady

ON
2015. 02. 15. 19:05
Dega
+ 1,most akartam feltenni...!!
2015. 02. 15. 19:05
topin
White jó lesz jövőre..furcsa, hogy minden szerkesztő elfelejti a Pats tendenciáit újon rb ügyben..és csak azt nézitek, hogy valaki pályára kerül akkor jó, ha nem akkor kuka..

egy bizonyos Shane Vereen nevezetű játékos mindössze 5 meccsen 15 labdacipelést kapott az első évében..elkapása pedig 0db volt..második évében már kemény 5 labdacipelés/meccs lehetőséghez jutott és minden 2. meccsen kapott egy passzt..

White első éves számai:

9 futás és 5 elkapás (3meccsen)

Szóval bőven benne van a pakliban, hogy idén még nem akartak rá komoly terhet rakni, és a megszokott több éves beépítése folyamatban van része , bár ennek picit ellentmond, hogy legtöbbször a meccskeretbe sem tudott bekerülni, ez azonban simán lehet amiatt, hogy kisebb szerepet szántunk a futóknak és White egyértelműen inkább Vereen alternatívája lesz és nem Ridley pótlását oldjuk meg vele..

Blount, Gray féle futásokra alkalmatlan, Bolden pedig ST értéke miatt fontos BB-nek..és ugye néha érthetetlen módon 1st down-t is sikerült rá pazarolni :)

Már eddig is bebizonyosodott, hogy az utóbbi években nem feltétlenül a következő évben kell domborítania a draftolt játékosoknak..Collins esetében én magam is károgtam eleget itt a fórumon, hogy miért nem tud pályára kerülni egy 2.körös LB az első 8 meccsen, amikor az ellenfeleknél villognak az ilyen tájt választott újoncok..aztán kiderült, hogy ez így volt jó

Ridley, Vereen is fokozatosan kapta a terhelést, utóbbi csak a 3. szezonjában..De Ridley 5carry/meccs rookie éve sem egy veretes teljesítmény, amiben elhasználódik

Egy szó mint száz, Vereen miatt nem fért be a meccskeretbe White..AHogy előtte Woodhead miatt Vereen sem kapott annyi lehetőséget..én egyáltalán nem írnám le az újoncot ezek fényében.
2015. 02. 15. 19:33
Vereennél azért a lockout miatt kimaradt a felkészülés oroszlánrésze, majd meg is sérült az edzőtáborban. Csak az utolsó premeccsen tudott játszott.

A futóknál általában nem szokott szükség lenne hosszú tanulási folyamatra.

Reméljük White-nál lesz második éves ugrás. A minta nagyon limitált nála, szóval túlzott következtetést nem lehet levonni.
2015. 02. 15. 22:47
Nem akarom futtatni magam, de olvasd el kérlek még egyszer mit írtam :D
2015. 02. 15. 23:46
topin
Paul43 jogos, ki kellett volna, hogy emeljem, hogy Nálad elhangzott ugyanez:)

DoM igazad van, hogy nem kell betanulás, hiszen jól láthatóan rengeteg újonc futó robban be parádés éves teljesítménnyel (most kapásból a Rams ugrik be, ahol Tavaly Stacy, idén Mason volt rookieként első futó a szezon második felére), ezért nem is a betanulásra gondoltam, hanem a pótlásra..Ahogy Woodhead szerződését sem akarták meghosszabbítani, mert volt mögötte Vereen, úgy Whitenál is simán lehet ez az út..pályára meg sztem egyértelműen Vereen miatt nem került, 2db 3rd down backet felesleges lett volna a meccskeretbe tenni. A draftolásában lehet szerepet játszott Vereen előző évi sérülése is+ a lejáró szerződése. Logikusnak tűnhetett behozni és egy évet aklimatizálni, mindenféle kockázat nélkül..hiszen ha Vereen okés, akkor a jövő White, ha nem okés, akkor már a jelenben is beugorhat..Én legalábbis ebben bízom és nem abban, hogy ennyire kutyaütő lenne..
2015. 02. 15. 19:48
crucified
Tudom foglalkozzunk a saját dolgunkkal (do your job #2), de még a mai napig nem értem Jay Cutler szerződését. Mennyivel jobb egy BB, aki ilyen szerződést (7 év, 126M USD) sosem adna ki egy ilyen játékosért. Szerintem Revis is ezért nem marad, ha nem engedi az átstruktúrálást. De egyetértek DoM-al, inkább Revis mint DMC.
2015. 02. 15. 20:04
dravait
Na ja, a Cutler-szerződés ugyanaz a kategótia, mint Flacco horror pénze a SB után. Egyszerűen ennek a töredékét sem érik és ilyen hosszú szerződést kötni valakivel igen kockázatos - hihetetlen, hogy a világ látta ezt, de a GM-ek nem?! A BB-Kraft duónál kizárt az ilyen.
2015. 02. 15. 21:57
Tomk@
Ebben igazatok van Romo, Capernik is baromi nagy szerződéssel bír. Romo a 2014-es év előtt sehol sem volt, mégis nagy pénzt kapott. Cap mióta megkapta a szerzősését lényegesen több hibával játszik.
Most pedig Wilsonról mondták, hogy a liga legjobban fizetett irányítójává akarják tenni. (Hadd fogyjon a hely a cap alatt)
2015. 02. 15. 21:32
lipi
Azért a nagy Ridley ellenesség közepette egy-két statisztikát beraknék: 6 meccs. 94 futás, 340y, 2TD, 3.6-os átlag. 4 elkapás, 20y. 0 fumble. A leghosszabb futása 43y volt.
Ezek azért nem egy eget rengető statok, első ránézésre. Ám tegyük hozzá, hogy ezt akkor hozta össze, amikor a falunk kb annyira volt stabil, mint egy kártyavár szeles időben. (TB ezeken a meccseken 12-szer sackelték, ami két és félszer több, mint az utánajövő meccseken (a Jets elleni 4-et nem számolva, ott egyéb gondok voltak)).
Ridley még mindig a jelenlegi legjobb futó a keretben, aki mutat némi veszélyt is, ha pályán van. A Ravens/Seahawks ellen feladtuk a futást, mert egyszerűen nem volt olyan játékos a keretben, aki tudott volna élni a lehetősséggel. Nálam ez a poszt, és az LG, prioritás az offszezonban. Ha nem Ridley, amit rettentően sajnálnék, akkor akár FA piacról, akár draft 2-3. köréből, de valahonnan jönnie kell egy olyan futónak, akit merünk futtatni...
2015. 02. 15. 22:06
BaP
Szerintem Ridley tuti marad, nagyon meg lennék lepődve, ha nem.
Egy ilyen sérülés után nem fognak kapkodni érte, nem lesz drága sem.
Attól már jobban tartok, tud-e még úgy futni egy ilyen súlyos térdsérülés után, mint előtte. Ez szerintem nagyobb kérdőjel, mint hogy marad-e?

Én Gray megnevelésében jobban bízom.
2015. 02. 15. 22:09
cspeti98
Peterson egy ugyanilyen sérülés után hozta a legjobb szezonját, én nem félek attól hogy Ridley nem épül fel.
2015. 02. 15. 22:47
ha minden igaz Frank Gor-nak még az egyetemen elszakadtak mind a két térdében a szalagok
2015. 02. 15. 23:49
topin
Én mondjuk nem értem mi köze a pass protectionnek, a run blockhoz..de biztos sok:)

Elég csak Mankinsre gondolni, aki egyikben elit volt, a másikban nem..
2015. 02. 15. 23:13
dartib83
ha már ennyire előjött a Ridley kérdés, valaki tudja, hogy hogyan is áll a sérülése, rehabja?
2015. 02. 15. 23:22
Typeter
Egy kicsit OFF:
Készítettem egy ilyet:
http://kepfeltoltes.hu/view/150215/jobisdone_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Használjátok egészséggel

ON
2015. 02. 16. 02:38
hopi46
DMC bíztató nyilatkozata:

"He feels like that's home. I think that's where he'll want to play his entire career. ... It's going to be hard to get him out of New England."

http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots
2015. 02. 16. 12:11
komzoz65
Szerintem egyértelműen túlértékelt Revis. Nagyon előttem van a Packers elleni meccs, a Baltimore elleni meccs, a Seahawks elleni meccs. Ne mondjuk már, hogy shutdown corner. Mert már nem az. Egy elit elkapó egyszerűen gyorsaságból meg tudja verni, a kereszt routok is problémásak voltak nem egyszer. Szó se róla volt jónéhány meccs, amikor nagy nevű elkapókat tudott kiválóan semlegesíteni (Cincin, Colts, Denver meccsek jutnak leginkább eszembe). Irreális a 25 misi. 20 menne ki a sapka alól, amire nagy szükség lenne.

Ridley lenne a legtehetségesebb futónk jelenleg, ez nem is vita tárgya. Kérdés, hogy a sérülés, mennyire befolyásolja a játékát. Ez lesz a döntő nála. No meg a bizalom. Kulcs szituációkban ejtett többször. BJGE, aki nálunk fumble nélkül játszott, túl magasra rakta a megbízhatósági elvárásokat. Ráadásul Ridley nem kiegészítő erőfutó, ő akkor teljesített igazán jól, amikor kiegyensúlyozott volt a hívás futás és passz között, erősen passzoló játéknál rizikós, egyáltalán nem jelent kisebb kockázatot, mint egy rövid passz, sőt. Igaz, jó néhányszor áttör a 2. vonalig, néha még azon is túl, de sok a 0 yard, -yard. Az átlaga nem úgy jön ki, hogy stabil 2-3 és néha plusz. Sérülése előtt emiatt próbálgatták már passz elkapásokra és blokkolásra is beállítani, de nem volt még tuti. A play actionhöz, is jobbak az erőfutók akár meddő középre futásai is, mint Ridley szélre futásai, amikhez speciális blokkolás kell, és nem igazán jók egy passznál. Kiváncsi leszek mi lesz vele, én szeretem a játékát, de aligha pótolhatatlan, mivel ufye éppen nélküle nyertünk SB-t.
2015. 02. 16. 12:32
komzoz65
Ki járt jobban Bills vagy Jets? A New England. Nálunk valahogy, nem igazán értem miért, óriási respektje van Rexinek. Ellenünk sokszor sikerült összekapnia a csapatát és sokszor nem. Egy erős csapatot vett át, és szétbombázta, évek óta romos állapotban van. Halvány lila dunsztja sincs a támadó játékról, és finom voltam. 8-8, 6-10, 8-8, 4-12. Ez az utolsó 4 éve, 0 rájátszás természetesen. Ja és a védekező guru legendához, kapott pontok alakulása az elmúlt 4 idényben: 363, 375, 387, 401. Minden évben jelentősen több, mint a miénk, és a trendje is"remek". Szerintem nekünk jó, hogy a lassan szépen felépített és mostanra kemény dióvá érett Billst fogja a "Mágusz" tönkre tenni. Az első évben amíg hisznek neki, az elődjével összepakolt csapattal, amin még jelentősen nem tud rontani, simán meg lehet PO, akár két kör is, és akkor 5 évig ebből él majd. A Bills meg ebből hal.

A Jets-hez meg mehet az isten is, 2-3 évig ott a fű sem nő, szvsz.
2015. 02. 16. 12:58
loop80
2015. 02. 16. 18:10
hopi46
Nem igazán értem a futókkal kapcsolatos és a szerepüket fontosnak tartó hozzászólásokat. A mai NFl egyre kevésbé futáscentrikus és a hiányolt és eredményes "bika"futók is egyre ritkábbak (AP, Murray,Lynch, talán Lacy aztán kész).A "combo" futóké a jövő, ezt a SB is mutatta (Vereen vagy egy hozzá hasonló futó tehát kell). Támadó oldalról lassan csak taktikai okokból fogják alkalmazni a futást (QB "agyának", pillanatnyi indiszponáltságának vagy fizikumának kímélése, play action, időhúzás stb.),ráadásul a "tömegben" nagy a fumble -és sérülés veszély. Elvileg, ha jó a Dfal és LB sor, védekezni is könnyebb a tuti futás ellen, hiszen a QB-re nem kell figyelni és az elkapókra se. A mai passzorientált fociban elég, ha egy futó stabilan, fumble-k nélkül hoz 3-4 yardot play-enként. Erre pedig bármelyik futónk képes lehet, ha az Ofal is "úgy akarja".
A többi véleményekhez:
Revis és Browner közül szerintem az egyikre mindenképpen szükség van.
A két fal erőssége kulcskérdés.
A szabad ügynökökhöz: kétféle játékos van, az egyik jó csapatban szeretne játszani, a másik nagy pénzt szeretne keresni. Szerencsére az amerikai fociban mindkettő nehezen jön össze.
Rövidesen elválik, hogy nálunk ki milyen.
Hozzászólás a(z) Körkérdés: holtidény átvezető bejegyzéshez