Menetrend

Küzdelem a keretbe kerülésért: a védőfal

2014. 06. 02. 12:44
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek, Offseason 2014
A mai részben a védőfalat vesszük górcső alá, a DT és DE posztokat különszedve.

DT:

Jelenleg a keret tagjai:


- Vince Wilfork
- Tommy Kelly
- Armond Armstead
- Dominique Easley
- Marcus Forston
- Chris Jones
- Sealver Siliga
- L.T. Tuipulotu
- Joe Vellano

Kérdőjelek:

Számomra jelenleg két nagyobb kérdőjel van. Az egyik rövidtávú, a másik hosszabbtávú.
Rövidtávon Easley szerződése a kérdés, ugyanis a híradások szerint még mindig nem írta alá a papirost, mivel valami részlet nem annyira klappol szerinte. Ahogy azt többen is felvetették, elképzelhető, hogy a Pats egy egészségre vonatkozó kiegészítést helyezett el a szerződésben, ami nem tetszik Easleay-nek. Feltételezésem szerint, erre a kérdésre a következő 1-2 héten belül választ kell kapjunk.
A hosszútávu kérdés pedig a DT stratégia. Jelenleg 9 DT-nk van, akik közül egyedül Wilfork illik bele a tipikus nose tackle képbe, a többiek vagy súlyban nincsenek azon a szinten (a többség valahol 290 és 305 font között van, míg egy NT legalább 320-325 fontot nyom) vagy, ahogy Tommy Kelly, a játékstílusuk alapján nem illenek oda. Wilfork utódjának a jelenlegi fiúk közül egyedül talán Siligát lehetne tekinteni, de ő is “csak” 310 font, bár tavaly megmutatta mire képes. Persze egy 4 tagú Dfalnál a NT szerepe alapvetően nem fontos vagy egyáltalán nincs, mivel ez a poszt a 3 tagú falnál alap. A Pats sémája ettől függetlenül az utóbbi években is Wilforkra épült középen, azaz egy nagyon nagy, futás ellen remek, akár több embert is lekötő játékost (kvázi NT) alkalmaztak. Elképzelhető, hogy alkalmazkodva a jelenlegi trendhez, ami a passz irányába megy el támadó oldalon, BB-ék is a picivel kisebb, de belső pass rushra alkalmas fiatalok felé mennek el. Ennek a megoldására még hónapokat kell várnunk.

Egészségügyi faktor:

Nem mondhatni, hogy az egység kicsattanna az egészségtől. Ez is nagyban befolyásolhatja a végső névsort. Wilfork Achillese már gyógyulóban, láthattuk hogyan bugizik sütögetés közben, de a fontosabb, hogy már részt vett az edzéseket, még ha csak limitáltan is. Tommy Kelly térde van javulóban, ő is limitált edzést végzett. Armstead, a nagy ígéret, aki egy rejtélyes fertőzés után tér vissza és persze Easley, aki két remekbeszabott ACL szakadáson van túl. Az első két úriembernél pedig már az életkor is szerepet játszhat, inkább előbb, mint később.

A biztos kerettagok:

Wilfork és Easley. Per pillanat egyedül őket látom 100%-ig tuti befutóknak. Wilfork egy ikon, a szerződését is módosították, így nem látom semmi okát, hogy ki legyen rúgva. Ha egészséges lenne, akkor egy Richard Seymour trade esetleg müködhetne, de egy ilyen probléma után, Wilfork csak a Pats-nek számottevő érték.
Easley, mint az idei első körös Pats pick, biztos. Itt csak a korábban említett szerződés körüli hercehurca jelenthet izgalmat. Legrosszabb esetben Easley nem jelenik meg a csapattevékenységeken, ami alapvetően neki fájna jobban, nem a csapatnak.

Valószinü kerettagok lesznek:

Itt a problémát az okozza, hogy a Pats az elmúlt években 8-10 DL embert tartott a rosteren (ide már a DE-k is beleszámolódnak). Tavaly 8-ból 4-en voltak DT-k, miután Wilfork lesérült. A mostani keretnél az adhat picike könnyebséget, hogy a könnyebb, mozgékonyabb DT játékosokat ki lehet rakni alkalmanként DE posztra is.
Ennek tükrében szerintem Siliga, Armond Armstead 75%-a mellett Tommy Kelly és Chris Jones fognak még egy helyért küzdeni. Abban az esetben, ha Wilfork és/vagy Easley és/vagy Tommy Kelly PUP-on kezdik az évet, akkor megnyílhat a terep mások előtt is, de szerintem ez az 5-6 ember lesz tagja a végső keretnek. Lehetne kevesebb is, de a rotáció miatt kell ennyi.

Gyakorló csapat vagy kasza:

A szívem vérzik, de Joe Vellano és Marcus Forston idén csak a PS-ben kap szerepet (illetve sérülés esetén felléphet). Ha Chris Jones kiszorul a végső keretből, akkor necces, hogy megéri-e a PS tagságot, ugyanis esélyesnek tartom, hogy valaki lecsap rá.
Az egyetlen tuti kiesőm Tuipulotu. Lehet jó játékos, de a többiek vagy jobbak vagy jobban ismerik a Pats sémáját és ez döntő lesz.

Kiegészítés: Ahogy DoM is emlíette lejjebb, csak azok lehetnek PS tagok, akik az előző idényben kevesebb, mint 6 alkalommal voltak tagjai az 53-as keretnek, ezért sem Vellano, sem Chris Jones nem tehetőek át a PS-be. Ez szerintem elsősorban Chris Jones esetében lehet ok, hogy megtartsák.

DE:

Jelenleg a keret tagjai:

- Chandler Jones
- Rob Ninkovich
- Jake Bequette
- Michael Buchanan
- Darius Fleming
- Zach Moore
- Will Smith

Kérdőjelek:

Itt igazság szerint egy kérdőjel van, de az óriási: kik lesznek a Jones-Ninkovich kezdőpáros kiegészítő emberei. Az utóbbi évben mindkét kezdő DE a snapek, több, mint 90%-át a pályán töltötte, ami valljuk be őszintén, nem a legegészségesebb. Számottevő, azonnal erősítés nem érkezett sem a drafton, sem a FA-ről. Tény, hogy Will Smith igazolásával a csapat megtalálta az idei Carterét, de ahogy Carter esetében tavaly, úgy Smith esetében idén, kérdés az egészségi állapot.

Egészségügyi faktor:

A kezdőkkel nincs gond. Will Smith IR-ről jött vissza, ahogy Fleming is, aki két ACL szakadáson van túl (akárcsak Easley, tehát innen nézve még maradhatna is).

A biztos kerettagok:

Ennél egyszerübb dolog mostanában max Tom Brady helye lehetne. Az elmúlt két évben mind Chandler Jones, mind Rob Ninkovich remek formában játszott, így ők az abszolút biztos kezdők, kérdés nem férhet hozzá.

Valószínü kerettagok lesznek:

Na itt lesz érdekes megvárni a keretszükítés heteit. Minden jelenleg rosteren levő játékos maradhat, de akár mehet is. Nem egyértelmü a helyzet és ha valamelyik csapat elkaszál egy BB-ék által szeretett játékost, akkor nincs senki, akit ne lehetne a Patstől is szélnek ereszteni.
Akiben per pillanat a legnagyobb bizodalmam van, az Zach Moore, akit idén draftolt a csapat a 6. körben. A srác atletikus, küzdőszellemü játékos, akit korábban a rookie Chandler Jones-hoz hasonlítottam. Megvan benne a potenciál, hogy megragadjon a csapatnál.
A másik kiadó helyért szerintem Will Smith és Michael Buchanan fog küzdeni, illetve az a valaki akit a csapat a keretszükítés után hoz. Will Smith mellett a rutin szólhat és a csapat mindig szeret egy veteránt behozni rotációs szerepre. Míg Buchanan már második évét kezdi a Patsnél, tény, tavaly a szezon közben beugró Carter is hátrébb tudta tolni a depth charton.

Gyakorló csapat vagy kasza:

Ha csak valami irgalmatlan nagyot nem hasít az edzőtáborok alatt, akkor Bequette-től elköszönnek a vezetők. Kissé érthetetlen, hogy az egyetemen ilyen kiváló játékos, hogyan nem tudott bekerülni még a 46-os keretbe sem sokszor. Lehet neki túl nagy volt az ugrás az NFL-be (ki tudja).
PS-be esetleg Fleming kerülhet vagy ha valakit a keretszükítések után hoz a csapat, de nem tudja megverni Smith-t és Buchanant.

Hozzászólások

2014. 06. 02. 13:13
lupus
Kivancsi vagyok Wilforkot latjuk-e 0 technickben iden? Ok,hogy a masik DT(vagy inkabb,a DT) pass rushban nagyobb szerepet tud igy kapni. De ki fogja megallitani a futast? Nincs Spikes kozepen. Hightowerben meg mindig nem latom azt az atuto,dominans jatekot. Wilforkot meg mar tavaly is lattuk parszor 4-6 yardra a LOS mogott es nem a backfielden...
Es vajon Armstead,aki egyelore nem tobb egy igeretnel kiszoritja majd a mar bizonyitott Vellanot?
2014. 06. 02. 14:17
vizi8
Wilfork szerintem azért lépett hátra mert nem bírta az achillese a terhelést. Siliga meggyőző teljesítményt nyújtot tavaly, ha idén Wilfork mellett tud tanulni az nekünk csak jó. Armsteadban én nagyon bízok, amit anno írtak róla és amit a kanadai ligában művelt az bíztatólag hat rám. Easley számomra talány nem tudni mit tud kihozni rooke évében. Szerintem ők 3-nam a nagy valószínűleg maradnak a maradék 2-3 helyért öldöklő csata lesz.
DE poszt ugye az alap adott, eza Moore gyerek tűnik számomra is befutónak, robbanékony és erős. De rajtuk kívül csak Will barátunkba látok fantáziát, ha fel tud épülni sérüléséből. Bár itt keretszűkítésnél ki fog hullani egy pár ember más csapatoktól, talán lehet kukázni.
2014. 06. 02. 14:56
lupus
En inkabb ugy lattam,hogy nem az achillese nem birta.Egyszeruen betapostak,vagy nem tudot idoben atvaltani a masik lyukra.Ez pedig inkabb a korabol jon.Miota DT-kent van tartva fogyott es gyorsabb lett,de ez lassan nem lesz eleg.
Orulnek,ha valoban minosegi depth lenne mogotte es a rotaciobol mindenki ki tudna venni a reszet.
2014. 06. 03. 08:47
vizi8
Nem akarok kötekedni, de aki játszott már DT pozícióban, az tudja hogy ott taposni kell, de ha fáj az achillesed akkor annak lőttek, mert nem előre fogsz taposni hanem hátralépsz 1-2 lépést.
2014. 06. 03. 09:44
lupus
A serulese egy merkozesen kovetkezett be,nem egy folyamatosan jatszott serulessel.Masreszt a csak taposni kell minden poziciora igaz es ugyanannyira nem.
En meg mindig azt gondolom a teljesitmenyet (es a seruleset is,legalabb reszben)a koranak lehet koszonni.
2014. 06. 02. 13:39
cescf4
elöljáróban az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor ha Easley nem ír alá, buktunk egy picket? a játékos meg FA lesz?
2014. 06. 02. 13:49
Ha az alapszakasz 10. hetéig nem ír alá, akkor már 2014-ben nem léphet pályára az NFL-ben. Az idény végén pedig jelentkezhet a 2015-ös draftra, ahol bárki kiválaszthatja kivéve az őt már korábban draftoló csapatot (Pats). Ha három draftot követően is eljátssza ezt, akkor negyedszerre már automatikusan UDFA státuszú lesz.

Gyakorlatban ennek nincs jelentősége, mert különösen az újoncszerződések új struktúrája miatt semmilyen előnye nem származik a holdoutból.
2014. 06. 02. 13:55
cescf4
köszöntem, nem hiszem hogy előfordulna ilyen, ha VW-nél sikerült megoldani a hosszabbítást, akkor itt is menni fog

de még nem találkoztam ilyennel mióta követem az NFL-t, szóval ma is tanultam valamit, még egyszer thx
2014. 06. 02. 17:55
lipi
Remek, fanyar humorú cikk lett :).
A belső védőfalban szerintem nincs túl sok kérdőjel. Max annyi, hogy Easley mikor lép fel kezdőbe. (szerintem jövőre, de cáfoljon rám :)).
És itt a szokásos egyet nem értés jön Paullal, bocsi :). Armstead-el már nem számolok. Lehet akármekkora reménység, ha tavaly nem sikerült a 46 közelébe kerülnie és eddig idén sem jöttek róla jó hírek, akkor Pats álmoskönyv szerint ez nem jelent sok jót neki.
Chris Jonest szerintem több, mint korrekt teljesítményt rakott le az asztalra tavaly, én nem kockáztatnám meg a PS-be küldését. Ő a tipikus mozgékony, ficánka belső ember, aki egy Wilfork mellett pont tudna lubickolni.
Nálam a Wilfork/Chris Jones-Siliaga/Kelly rotáció, Easley egyre nagyobb szerepvállalásával a forgatókönyv.
Azért, hogy mégse legyen túl nagy véleménykülönbség, én is 5-6 emberrel számolok, a végső keretben, pont a feltűnően ergya DE depth miatt.
DE poszt. Ebbe nem tudok belekötni :). Nagyon remélem, hogy a keretszűkítéseknél kiesik egy-két gyöngyszem, akit fel tudunk csípni...
2014. 06. 02. 18:34
codyfiu
Mi ez a 0,1,2,3,4,stb technick. Eddig ilyenről még nem hallottam. Kérhetnék egy linket vagy valaki leírná.
2014. 06. 02. 19:26
A technique a védő falembernek a pozíciójára utal a támadófalhoz képest a snap előtt.

Itt egy ábra hozzá: http://img.bleacherreport.net/img/article/media_slots/photos/000/425/462/OLDLTech_crop_exact.png?w=650&h=406&q=85
2014. 06. 02. 19:28
Chris Jones már nem mehet PS-be. Aki egy idényben legalább 6 meccsen tagja volt az 53-nak, már nem PS képes.
2014. 06. 02. 20:33
MemphisM
Chris Jones-t nagyon sajnálnám...
2014. 06. 02. 21:18
cescf4
Még nagyon sok fog múlni ki hogy teljesít az edzéseken illetve a pre-meccseken, de látatlanban:


én azon a véleményen vagyok, hogy akár a 11 DL-t is betennék az 53ba, és leginkább azért mert tele vagyunk "rizikós" játékosokkal (sérülések terén), félek attól hogy megint elfogyjunk az év végére és PO-ra ismét nulla lesz a passrush


akár a 3. QB, 1 WR (LaFell - csak mondtam valamit-) kárára


jelenleg az LB rotációt nem nagyon látom megoldottnak, de ezt majd akkor kifejtem

2014. 06. 03. 00:42
nosbiglem
2014. 06. 03. 07:50
sixt
off:
http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000355225/article/jermichael-finley-visited-new-england-patriots
2014. 06. 03. 08:27
bence.szel
Finleyért imádkozom már egy ideje :) remélem, ha tényleg rendbejön teljesen, akkor lecsapunk rá! :)
2014. 06. 03. 18:51
Finley-nak van egy 10 millió dolláros biztosítása, ha a nyaksérülése miatt többet nem tud játszani. Egyes vélemények szerint nem fog aprópénzért aláírni sehova.

A Seattle már ki is esett a versenyből. Csak találgatni lehet, hogy orvosi vagy pénzügyi okok miatt.
2014. 06. 03. 19:44
despota
Remélem vagy őt vagy Kellert megszerezzük
De James Anderson se lenne rossz.
2014. 06. 03. 20:33
zozo692
DoM, ezel kapcsolatban kinek a véleménye számít? Az orvosa azt nyilatkozat (ha jól értem), hogy a sérülése gyógyult, erre mit lép a biztosító?
Van valami szabály, hogy ki fogja ezt megítélni, hogy játékra alkalmatlan vagy sem?
2014. 06. 03. 20:53
Bocs, nem DoM vagyok, de pont ma olvastam erről egy cikket.

Finley-nek most két választása van: 1. Elmegy egy csapathoz játszani, ha mindenki arra alkalmasnak véli és első évében elég minimál összegért bizonyít. 2. Visszavonul és zsebre tesz 10 milliót a biztosítójától.
A gond ugye ott kezdődik, hogy ha egy csapat le akarja szerződtetni, akkor a biztosítója is alkalmasnak találhatja a játékra, így nem kéne neki kifizetni az összeget. Így kinti szakértők szerint, ha Finley bizonytalankodik, hogy hogyan döntsön, akkor az a tuti, ha visszavonul, mert a biztosító minden alkalmat meg fog ragadni, hogy belekössön a kifizetés jogosságába.

Az őt műtő orvos teljesen játékrakésznek ítélte. De ez nem jelenti azt, hogy a csapatok orvosai is erre a megállapításra jutnak. Elég nagy Finley-nél a kockázat, bár ha tényleg rendbejött, akkor mondjuk Gronkkal frankó párost alkothatnának.
2014. 06. 03. 21:40
zozo692
Kösz a választ.
Így azért elég fura, a csapatok , ha szerződnek is vele, akkor tele lesz a contract mindenféle záradékkal, nagyon nagy a lutri Finley-nek is.Van egy olyan érzésem, hogy játszani akar (Gronk-hoz jobban ragad a laszti, de azért Finley sem nímand).
2014. 06. 04. 09:44
pm11
mivel sérülésből tér vissza tuti, hogy nálunk fog játszani. ha nem lett volna sérült akkor nem kellene nekünk....
2014. 06. 03. 07:53
1976gabi
remélem ninko nem sérül meg,időn az a rész a soros
2014. 06. 04. 07:35
1976gabi
nem időn,hanem idén
2014. 06. 04. 07:50
Idén végre az jön, hogy senki nem sérül meg komolyan és teljes létszámmal agyonvágjuk a ligát egy 19-0-ás szezonnal és innentöl kezdve mi bonthatunk minden évben pezsgöt, nem a Dolphins volt játékosai :D
2014. 06. 03. 20:30
zozo692
OFF (de nem annyira :-)))
https://www.youtube.com/watch?v=hQbCAVopVaA

Ironman nálunk játszik Ősszel!!!
Nem lehet agyonvágni...
2014. 06. 04. 09:53
pm11
ki elérhető még?
http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000355257/article/ten-best-free-agents-available
2014. 06. 04. 11:27
loop80
Kevin Williams és/vagy James Harrison ellen nem lenne kifogásom. ;)
2014. 06. 04. 12:29
lipi
James Harrison közel 100%, hogy a Steelershez megy.
2014. 06. 04. 15:57
Levis
Hozzászólás a(z) Küzdelem a keretbe kerülésért: a védőfal bejegyzéshez