Menetrend

Mankins trade-et akar

2010. 06. 14. 22:07
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Logan Mankins az ESPNBoston szakírójának, Mike Reissnek elmondta: nem írja alá az RFA tenderét és azt szeretné ha a csapat elcserélné.
"Jelenleg nagyon csalódott vagyok amiatt ami történt és ahogyan most az események zajlanak. Azt akarom, hogy cseréljenek el. Nem akarok már itt lenni. Nincs esély arra, hogy az RFA tengert aláírjam. A 2008-as szezon után, én és az ügynököm felkerestük a Patriots-ot, hogy tárgyaljunk a hosszabbításról. Mr. Kraft azonban nem akarta ezt a bizonytalan CBA miatt. Azt kérték, játszak még 2009-ben és aztán majd a cap nélküli évben megszületik a hosszabbítás. Én csapatjátékos vagyok, tartottam a szavam és úgy éreztem, hogy alulértékelt szerződéssel játszom. Ez nagy dolog, jelenleg ez az elvekről, szavahihetőségről és arról szól, ahogyan az emberekkel bánsz. Úgy tűnik, hibáztam. Úgy nőttem fel, hogy hittem az emberek szavának. Nyilvánvalóan a Patriotsnál nem ugyanez a helyzet." Mankins azt is elmondta, hogy a Patriots hivatalos, utolsó ajánlata 20 %-al kevesebb, mint amit Jahri Evans kapott a Saints-től. Evans 7 éves, 56.7 milliós szerződést kötött a NO-i csapattal májusban. Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2010. 06. 14. 22:14
bradyfan
Most komoylan annyi pénzt akar kapni Mankins mint amennyit kapot Evans? Ahhoz talán kicsit jobban kellet volna játszania. Nem értem miért 2008at említi Mankins, senki nem fogja őt azért a szezonért megfizetni.
2010. 06. 14. 22:24
sirCharles
Logan, kapj már magadhoz... Évi 8 milliót az utóbbi két-három évben mutatott teljesítményed után?
2010. 06. 14. 22:26
Sinisa
Ezek szerint (is), nem véletlenül jött az utolsó két drafton jópár belső falember...
2010. 06. 14. 22:55
nDRo
Értem én, hogy jó G, de azért mindennek van határa.
2010. 06. 15. 00:10
Castleai
Imádom Logant, de Nem Értem Mit Várt??? :O

AZT a Fizut ITT Sohasem Kapja Meg, amit Evans!!! :(
(Főleg Nem egy Wilfork Hosszabításos & Brady Contract Year-es Évben!)

Ha Cserét Akar Akkor Menjen!!! :(
(Nem Kötelező Itt Játszania, ha Annyira ROSSZ Itt Neki!)


u.i.: Tavaly ilyenkor még Ugrált Volna Örömében egy ILYEN Ajánlat Hallatán!
2010. 06. 15. 02:29
5 éves, évi 7 milliós szerződést utasított vissza Mankins.

sztem reális.
2010. 06. 15. 08:20
sziszko
Danna: Egyetértek, ez egy teljesen helyénvaló ajánlat.
Imádom Logant, de ez azért túlzás.
2010. 06. 15. 12:49
2010. 06. 15. 15:13
TÖRÖLT
Sziasztok:).Elnézést a felettébb buggyant kérdésért,de ilyenkor ha azt mondja egy játékos szeretné,hogy elcseréljék.Ilyenkor a csapat keres gondolom egy csapatot akinek szüksége van rá,vagy van esetleg beleszólása a játékosnak is,hogy eldöntse hová akar igazolni?
2010. 06. 15. 15:52
bradyfan
Szvsz a játékosnak nincs beleszólása. Ahonnan jó ajánlat jön oda küldik. Mondjuk ha már tuti a trade én biztos valami szar csapatba küldeném, hadd szívjon :D
2010. 06. 15. 17:41
First Hit
Vigyetek engem 42,5 millióért én is játszanék a nekik 7 évig

Aprémiumokat meg újra tárgyaljuk ;) 3 év mulva...

he:)
2010. 06. 15. 18:02
Maniac84
Nem örülök ennek a helyzetnek. Nagyon furcsa, hogy egy a játéktudásának megfelelő, a posztján top 5 fizetést ajánlottak neki és mégis kevesli. Igazából nekem mindegy, hogy hova trédeljük csak valami minőségi játékost tudjunk szerezni cserébe. Draft pick-ből van elég, és én speciel nem szívesen adnám egy 2. körösért, márpedig elsőt nem nagyon fognak ajánlani érte.
2010. 06. 15. 18:02
_bb
De Martino (& bradyfan): A csapat tárgyalhat más csapatokkal, és ha sikerül valamelyikkel jutni valamire, akkor megadják a jogot Mankins ügynökének, hogy tárgyaljon a jövőbeni csapattal a jövőbeni szerződésről, a játékos fizetéséről, s ha ők is megállapodtak akkor jöhet létre a csere, DE még akkor is alá kell írnia előtte a tenderét Mankinsnek, mert csak szerződés alatt álló játékos cserélhető el. Azaz, nem olyan szimplán működik, hogy a csapat a játékost, annak beleszólása nélkül bárhova "száműzheti", viszont a csapat határozza meg, hogy egyáltalán kik jöhetnek szóba.

Szerk. (18:25): Csak a tisztábban látás kedvéért: Mankins ugye RFA, jelenleg nem áll szerződés alatt, mert nem írta alá a tenderét, viszont mivel más csapat nem jelentkezett be érte az áprilisi határidőig (hogy szerződteti egy 1. és egy 3. körösért cserébe), így a csapat kizárólagos tárgyalási joggal rendelkezik, ezért RESTRICTED (visszatartott) Free Agent (szabadügynök). Például ugye Seymour esete más volt, ő szerződés alatt állt, így a csapatnak nem volt szüksége a "beleegyezésére", hogy Oaklandbe küldje.
2010. 06. 15. 18:12
CoSco
Oké akarjon trédelni ha már ilyen kis surmó, de akkor is minke kell ilyet nyilatkozni, ez komolyan ront a csapat trade pozícióján :S Jóval kevesebbet fognak ezek után ajánlani érti mert igy kb azt érzi majd mindenki hogy "távoznia kell" és kevesebbért is megszerezhető. Ez a legmocsokabb az egészbe. Nem tom jól látom e ha nem javítsatok ki de ezzel szerintem megmutatta milyen ember (kb mint Rudolf a Lokinál) !!!
2010. 06. 15. 20:40
Tzimisce
Gondoljatok azért bele, hogy eddig nem hozta ezt fel. Valószínűleg most kapott egy olyan lökést ami miatt megtette. Az már egy másik kérdés, hogy az évi 7 misi miért nem elég neki, szerintem jó pénz az, vannak akik ennek a töredékéért játszanak jól, és ugye az elmúlt két évben nem volt olyan baromi jó a fal, mint 2007-ben.
2010. 06. 16. 10:49
pat68
Akkor mi van, ha nem írja alá a tendert és a csapat nem tudja elcserélni? A két szék között a föld esete?
2010. 06. 16. 14:32
frogfromthemud
pat68

Kicsit hosszú leszek, bocs. :)

A 10. hétig kiülhet, ha akkor sem írja alá a tendert az éve "elveszik", az NFl nem számoljat. Fizetést értelemszerűen nem kap addig sem. Ez alapesetben bukta lenne neki, maradna RFA.(korlátozott szabad ügynök)

Csakhogy az idei év "uncapped year" (fizetési sapka nélküli év) volt, és a tulajdonosok és a játékosok megállapodása szerint nem csak a négy, hanem az öt évet lehúzott veteránokat is RFA kategóriába tette. Ők fizetési sapkás évben, ha lejárt szerződésük volt, a megállapodás szerint már korlátozás nélküli szabad ügynökök(URFA) voltak.

Tehát Mankins számolhat úgy, hogy kiüli egy évet, és ha létre jön egy új megállapodás a liga és a játékosok között hasonló feltételekkel, mint a korábbi, akkor ő automatikusan URFA lesz.

Mankins persze nagyot eshet orral a sárba, mert nincs garancia, hogy ugyanez benne lesz az új szerződésben, vagy hogy egyáltalán lesz 2011-es idény. És egy harminc feletti két évet kihagyó Mankins piaci értéke már lényegesen kisebb lesz, mint a mai Mankinsé.

Idén elméletben úgy lehet tradelni Mankinset, hogy bejelentkezik egy csapat a Patsnél, megegyeznek milyen draft pickért kapják meg a játékost, utána a játékossal is megegyeznek annak fizetéséről. Ezek után Logan szépen aláírja a tendert, a Pats megkapja a kért picket, átküldi a nagyra nőtt csecsemőt az új csapatához, és ott aláírják az új szerződést.

A gond ezzel csak az, hogy Mankins barátunk guard, ehhez képest durva sok pénzt kér, és nem nagyon lesz klub, aki egy első körös draft picket beáldoz rá egy csillagászati fizetés mellé.

Úgyhogy Mankins lehet, hogy komolyat szakít a végén és boldogan tolja a védőfalat egy tizedrangú csapatban nagy pénzért. De az is lehet, hogy otthon veri a falba a fejét a következő években az elszúrt lehetőség miatt. Vagy, ha kicsit több esze van, akkor az ügynöke fejét veri a falba, aki alighanem ellátta bölcs tanácsaival...

(Esetleg elönti a megvilágosodás, hamut szór a fejére és sűrű mea culpázások közepette aláírja a Pats ötéves ajánlatát.)
2010. 06. 16. 17:01
TÖRÖLT
Sziasztok:).Köszönöm a válaszokat:).
2010. 06. 17. 09:19
CoSco
Frogfromthemud: ez egy értékes hozzászólás volt, köszi :) Bár én már letettem arról hogy megértsem az NFL trade szabályait :D
Hozzászólás a(z) Mankins trade-et akar bejegyzéshez