Menetrend

McDaniels lesz a Browns új vezetőedzője?

2014. 01. 08. 12:47
Szerző: pirko
Kategória: Cikkek
Josh McDaniels hétfőn első alkalommal nyilatkozott a médiának, amióta felröppent a hír, hogy a Cleveland Browns szeretne tárgyalni vele a csapat megüresedett vezetőedzői posztjának betöltéséről. McDaniels megerősítette, hogy már tárgyalt a Browns képviselőivel, de további részleteket nem árult el a megbeszélésről.


McDaniels kijelentette, tekintve, hogy a Patriots jelenleg a Colts elleni vasárnapi playoff mérkőzésre készül, kizárólag a soron következő összecsapásra koncentrál. Elmondta, hogy méltányolja és megérti a sajtó érdeklődését, és tisztában van vele, hogy ez egy olyan téma, amely az évnek ebben a szakaszában más edzőkkel kapcsolatban is felmerül. Hozzátette, hogy természetesen nagyon hízelgő, amikor egy-egy ilyen lehetőség felmerül. A lényeg, hogy megpróbál kizárólag a Colts-ra és a felkészülésre összpontosítani. Emlékeztette az újságírókat, hogy mint azt korábban is elmondta, nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy hogy a jelenlegi beosztásában dolgozhat, nagyon szeret itt lenni, és nagyon szereti a jelenlegi munkáját. Ennél többet nem kívánt elmondani a témában, ismét hangsúlyozva, hogy a héten minden figyelmét és energiáját a Colts-ra fókuszálja.

McDaniels, aki egyébként Ohio északkeleti részéről származik [Cleveland Ohio északi részén fekszik – a szerk.], a pletykák szerint már korábban is felkerült a vezetőedzőt kereső Browns listájára, de tavaly januárban végül Rob Chudzinski mellett döntöttek, akit a Cleveland 4-12-es szezonját követően decemberben már menesztettek is. A Patriots jelenlegi támadó koordinátora, aki a Denver Broncos vezetőedzőjeként a 2009-es és a 2010-es szezont összesítetten 11-17-es mérleggel zárta, csakis azt volt hajlandó megerősíteni, hogy a múlt hétvégén találkozott a Browns képviselőivel.

„Találkoztunk, és ez minden a dolgok jelenlegi állása szerint. Semmi több.” – nyilatkozta McDaniels.

A Cleveland Browns és a New England közötti kapcsolat a személyügyi területen nem új keletű, és a Browns Patriots felé irányuló újabb érdeklődése sem meglepő. [Bill Belichick a kilencvenes évek első felében, 1991-től 1995-ig volt a Browns vezetőedzője, az egykori Patriots edző és DC Eric Magnini pedig 2009 és 2010 között vezette a Cleveland csapatát. – a szerk.] A Browns jelenlegi general managere, Michael Lombardi hosszú ideje ápol szoros baráti kapcsolatot Belichickkel, akit - éppúgy, mint az egész Patriots-ot -, nagyon nagyra tart. A hírek szerint egyébként a Cleveland korábban a Patriots egykori, több posztot is betöltő edzőjét, a Penn State Egyetem futball csapatának akkori vezetőedzőjét, Bill O’Brient is meg akarta keresni ajánlatával. [2014. január 2-án hivatalosan is bejelentették, hogy Bill O’Brien lett a Houston Texans vezetőedzője. Ne feledkezzünk meg Brian Hoyerről sem, aki szintén a Patriotsból került a Brown csapatába. Szerintem, ha Hoyer nem sérül meg, még mindig Rob Chudzinski lenne a Browns vezetőedzője – a szerk.]

Ben Volin, a Boston Globe újságírója szerint, bár az, hogy ismét vezetőedző lehessen, kétség kívül rendkívül vonzó lehetőség – mindössze 32 ilyen állás van a világon, és mindegyik kiemelkedő fizetéssel kecsegtet – a 37 éves McDanielsnek kétszer is meg kellene gondolnia, hogy elfogadja-e a clevelandi állást.

Mindamellett, hogy van néhány dolog, ami kétségkívül pozitív a Browns oldalán – van egy kivételes képességű elkapójuk, Josh Gordon személyében, a védelem tele van fiatal tehetségekkel, és van két első körös draft pickjük is (a 4. és az Indianapolistól kapott első körös pick) –, ez egy olyan szervezet, amelyik egy év után kirúgta Chudzinskit, és hét év alatt immár az ötödik vezetőedzőt fogja szerződtetni. A tulajdonos, Jimmy Haslam ellen az egyik cége kapcsán felmerült csalás gyanúja miatt folyik eljárás, és az ügy sötét felhőként lebeg a csapat fölött.

Bár úgy tűnik, hogy a Cleveland draft pozíciójában benne van a lehetőség, hogy végre egy igazi franchise irányítót találjanak, de semmi sem garantálja, hogy azt meg is találják. Két csapat is előttük van a drafton, amelyik új irányítót keres (Houston, Jacksonville), és úgy tűnik, a Rams is el akarja majd trade-elni a 2. picket, így akár egy újabb, irányítót kereső csapat is a Cleveland elé ugorhat. Felmerült annak a lehetősége is, hogy ha távozik a Bears csapatából, esetleg Jay Cutler is magára ölthetné a Browns mezét.

Ha McDanielsnek lenne egy kristálygömbje, amelybe belenézve előre láthatná, hogy ki lesz a Cleveland kezdő irányítója 2014-ben, talán még érdekelhetné  is az állás. Ennek hiányában azonban túl sok a bizonytalanság az irányító személye, és túl sok a balhé a csapat körül ahhoz, hogy az ajánlat igazán vonzó lehessen. McDaniels dolgai jelenleg jól alakulnak New Englandben, és ráér türelmesen szemlélni a körülötte zajló eseményeket.

(forrás: a boston.com és bostonglobe.com)

Hozzászólások

2014. 01. 08. 13:18
timep76
Ezzel kapcsolatban az lenne kérdésem, hogy JMD esetleges távozása esetén ki lehetne minőségi jelölt az OC posztra (tekintve, hogy BB inkább védelmi guru, és abban sem volt mindig konszenzus ezen az oldalon, hogy JMD minőségi lenne)?
2014. 01. 08. 13:44
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de a "minőségi" jelző elég nehezen megfogható kategória szerintem. Egy OC önmagában lehet bármennyire minőségi, vagy nem minőségi, a játékoskeret nagyon meghatározó. PL. ott van Joe Philbin, aki Rodgers-szel és a Packers kivételes támadóalakulatával szinte megállíthatatlan volt (ő tuti minőségi OC volt), és SB-t is nyert. A Miami vezetőedzőjeként pedig... láttuk (jó, jó már nem OC). Nos, McDaniels némelyik játékhívásától én is a hajamat tépem, de azért annyira nem rossz, én minőségi OC-nak mondanám :) Persze biztosan van nála jobb, de rosszabb OC is... egyébként szerintem JMD maradni fog.
2014. 01. 08. 16:09
timep76
Talán igazad van, hogy a "minőségi" jelző nehezen megfogható, de én valami olyasmire gondoltam, amire hőn nemszeretett HC-m testvérét Rob Ryan a példa. Ahogy elküldték Dallas-ból és felvették New Orleans-ba, bebizonyosodott, hogy "minőségi" DC. A Cowboys védelem idei mindennél nagyobb bénázása és a Saints védelem váratlan feljavulása számomra ezt jelzi. Nyilván sok függ az emberanyagtól, de ekkora kontraszt talán nem véletlen.
Pl. BB is "minőségi" (bár annál ő sokkal több) védelmi guru -> mi mindent tudott kihozni idén is ebből az eléggé ütött-kopott Pats védelemből (nem is tudom volt 2-szer egymás után, hogy ugyanaz lehetett volna a D kezdő összeállítása - nyilván nem a taktikai, hanem a kényszerű változásokra gondolok)
2014. 01. 08. 17:44
Egy oldalon állunk ;) A Ryan vérvonal nagyon jó, ez nem vitás. De azért - ha úgy vesszük - JMD mint OC azzal az utolsó drive-al, és utolsó játékhívással - leverte Rob Ryan new orleansi védelmét :)
2014. 01. 08. 13:46
CJ95
Gary Kubiak nem lenne jó OC-nak?
2014. 01. 08. 18:52
Írtam róla egy cikket, mert itt hosszú lett volna válaszolni: http://pats.hu/ki-lehet-a-pats-kovetkezo-tamado-koordinatora
2014. 01. 08. 23:05
OFenoMeno
"Another OC candidate high on Dolphins' radar is former Texans HC Gary Kubiak, per league sources." - Adam Schefter
2014. 01. 08. 23:06
OFenoMeno
na, szóval, ha őt akarná a csapat, akkor igyekezni kellene :D bár már úgyis tárgytalan(nak tűnik)
2014. 01. 09. 09:54
timep76
Köszönöm. És nagyon jó lett a cikk.
+++++++
2014. 01. 08. 13:54
Emmett
Szerintem meg tényleg csak a Coltsra koncentráljon, mert szükség lesz rá. A PO-ban nem fogja elbírni a csapat a sorozatos rossz döntéseket, ez teljes koncentrációt igényel mindenki részéről.
2014. 01. 08. 14:30
lipi
JMD vezetőedzőként nem véletlenül égette meg magát már egyszer. Szegény nagyon túl tudja becsülni a játékosok potenciálját. (Tebow 1. körös draftolása, Maroney trade a Denverhez, Amendolát is ide venném, csak hogy pár példát írjak). Ehhez vegyük hozzá a BB-től tanult menedzseri mentalitást, ami finoman fogalmazva is tekintélyelvű és nem a dicséretekre épül. Ezt a Patsnél sem tűrte el mindenki a játékosok közül BB-nek(pl. Haynesworth, Adalius Thomas). Ennek lett áldozata pl Cutler a Denvernél.
Pont ezek miatt a személyi kérdések miatt szerintem jelenleg alkalmatlan a HC állásra.
Mint koordinátor messze nem olyan rossz, mint amennyire ekézni szoktam :). Erős közepes, aki mellett mind játékosi, mind edzői oldalról zsenik dolgoznak. Az idény második felétől például a félidői elemzések mesterire sikerültek. Továbbá helyenként egész jól kezelte a sérülések miatti roster problémákat a séma testre szabásával. Viszont a 2007-ben védjegyévé vált váratlan hívásokat mára teljesen elfelejtette. Továbbá BB és BoB által preferált 2TE-s sémát elvetve, részszint kényszerből, de átállt az ő kedvenc 3Wr/1rb/1Fb sémájára.
Ami miatt viszont mégse szeretném, hogy távozzon, az a Pats edző politikája. Szinte nulla esélyt látok arra, hogy kívülről jöjjön OC. Ergo vagy valakit az O stábból léptetünk elő, ahonnan mellesleg BoB viszi a TE edzőt :S, vagy nem lesz kinevezett koordinátor. És megint BB-re fog hárulni az O vezetése...
Részemről sokkal jobban örülnék annak, ha JMD maradna még egy évet és tudatosan felépítenénk valakit az OC állásra.
(Nem tartozik szorosan ide, de lazán mégis kapcsolódik. Baromi kíváncsi leszek offseasonben, hogy a 2TE-s vagy a 3WR-es séma felé fogunk elmozogni)

A koncentrációja miatt pedig nem aggódnék. BB mellett nem fog a Brownsra koncentrálni, ebben biztos vagyok. BoB is 100%-os volt, pedig neki már aláírt szerződése volt az egyetemmel, ahol ráadásul már a sorozás is elkezdődött...
2014. 01. 08. 15:46
pm11
...vagy visszavonulhatna Manning, és lehetne a Pats OC :)
2014. 01. 08. 16:16
timep76
Valóban ... ez tűnik most a legvalószínűbbnek.
Amúgy melyik? "mindenrekordotmegdöntök-hypehypehurrá" P. Manning vagy "végülisénistartokegy rekordotazidéndeazzalnemdicsekednék" E. Manning? :)
2014. 01. 08. 17:53
Gordon
Ha JMD elmegy a browns-hoz akkor is elengedné BB Ferentz-t és/vagy Godsey-t a csapattól vagy felajánlaná az OC posztot valamelyiknek?
Vajon JMD elvinné Mallet-et? Valaki?:-)
2014. 01. 08. 18:17
Oscar
Brady végre álljon a talpára és ne csak finomkodva mondja , hogy vele szeretne szerződése végéig dolgozni , ha nem álljon ki a Kraft család elé legyen tökös vezető ,hogy Ő kell neki!
PM már külön siratókat hozatna , hogy mi lesz vele JMD nélkül!

JMD meggondolkozzon , hogy abba a csoportba CIN-PIT-BAL , szerintem esélytelen bármit elérnie , most egy új vezetőnek ott!!!

Akkor már másodszor is megbukna és onnan , hova menne?

Mi lesz mondjuk 2019-2020-tól????
Brady nincs , BB meddig maradna?

JMD , akkor még csak 42-44 éves és szerintem készen kapná meg a csapatunkat , a rendszert és persze a hatalmas pénzt és a támogatást!

Szerintem simán belebukik , ha odamegy , talán ennél okosabb!
2014. 01. 08. 20:02
According to @AdamSchefter, Josh McDaniels has withdrawn from the Cleveland Browns head coaching candidacy.

Azaz JMD marad
2014. 01. 08. 20:27
zo72
akinek van egy kis esze most nem megy oda, mert 1 év múlva kirúgják, ha nem lesz PO közelében a csapat. abban a csoportban jelenleg ezt nehéz elképzelni a barnákról.
Hozzászólás a(z) McDaniels lesz a Browns új vezetőedzője? bejegyzéshez