Menetrend

Meccsösszefoglaló: 1. hét

2017. 09. 12. 23:23
Szerző: Tzimisce
Kategória: Meccsek
Egy új rovattal jelentkezünk, hogy azoknak, akik csak a kedvenc csapatunk meccseit figyelik, legyen némi rálátásuk, hogy mi történt ezen a héten a többi csapattal a ligában. Fogadjátok szeretettel!

Kezdjünk a csoportriválisainkkal:

New York Jets-Buffalo Bills 12-21

McCoy 110 yardot futott, 5.0-ás átlaggal, jó lesz vigyázni vele, Taylor 57%-al passzolt és Ő is hozott egy 4,75-ös futóátlagot, emelett 214 yardot engedtek a Jetsnek. Persze ez a Jets 1/1 esélyes idén, ettől még a csoportellenfeleket nem szabad lebecsülni soha.

Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns 21-18
A Browns nagyon felszívta magát erre a meccsre, mégha az 1/1 Myles Garrett nem is tudott játszani. De egy AFC contender csapat nem véletlenül contender csapat, Roethlisberger 263 yardot passzolt 66,6%-os pontossággal, Antonio Brown 11 elkapásból 182 yardot hozott és bár a nettó támadóyardjuk 290 volt, ez elég volt most a Browns ellen. Főleg úgy, hogy a Browns nyitódrivejában 3&out-olt, majd a Vasasok blokkolták a puntot és TD-t csináltak belőle.

Arizona Cardinals-Detroit Lions 23-35
Stafford passzolt 292 yardot és 4 TD-t, ebből 107 yardnyit Golden Tate iparkodott össze, a másik oldalon Palmer inkább az eladott labdáival hívta fel magára figyelmet, 3 is volt neki. Emelett David Johnson is elhagyott két labdát (ebből az egyiket el is vesztette a Cardinals), de ami a nagyobb baj, hogy megsérült. Hétfő este még egyelőre nem tudni, hogy a sérülése miatt IR-re kerül-e, de ha igen, ez nagy veszteség lesz az Arizonának.

Jacksonville Jaguars-Houston Texans 29-7
Fournette-nek úgy látszik tényleg jól megy az NFL, 100 yardot hozott a nyitómeccsén, Bortles azonban továbbra sem kiemelkedő, a meccset inkább a védelem sok labdaszerzésének köszönhetik, illetve annak, hogy Houstonban már-már Browns-i magasságokba emelkedett az irányító probléma, ugyanis Bill O'Brien lehozta Tom Savage-et, és az újonc Deshaun Watson állt be helyette. Ketten együtt négy labdavesztésért felelősek, ezt pedig a Jaguars büntette.

Oakland Raiders-Tennessee Titans 26-16
Derek Carr visszatért és 262 passzolt yarddal stabil vezére volt a Raidersnek. Marshawn Lynch is bemutatkozott szülővárosának csapatában, 76 yardot futott 18 kísérletből, ez bő 4,2-es átlagnak felel meg, és láttuk tőle a Beast mode-ot is!
Mariota és csapata próbálta tartani a lépést, ez a negyedik negyedig sikerült is, de végül alulmaradtak.
A meccs érdekessége, hogy a Raiders újonc rugója, Giorgio Tavecchio mind a négy FG kísérletet bevágta, ebből 2-t 52 yardról, így úgy tűnik a Raiders megtalálta az utódját az IR-re rakott Janikowskinak, aki 2000 óta volt a Raiders rugójátékosa, amikor az első körben még maga Al Davis draftolta.

Philadelphia Eagles-Washington Redskins 30-17
Blount úgy néz ki jól érzi magát Philadelphiában, 14 labdát is kapott, amivel 46 yardot hozott össze. Ez bár nem nagyon acélos, de ha az irányítód 307 yardot passzol, talán nem is lényeges. Wentz 8 különböző célpontnak adott zsugát (plusz egyet az ellenfél védelmének is, amit rögötön TD-re is vitt Ryan Kerrigan). A Washington félidőig tartotta az iramot, de a második félidőben már csak egy FG-re futotta nekik, ami nem lehetett elég a győzelemre.

Baltimore Ravens-Cincinnati Bengals 20-0
A Postások úgy gondolták, esélyt sem adnak a csoportriválisnak. 5 Sack és 5 labdaszerzés, ebből 4 INT. Flacco panaszkodott a konzervatív játékhívások miatt (60-ból több mint 40 futójátékot hívtak), mert így nem tudott parádézni (egyszer azért így is eladta a labdát), de azt elismerte, hogy nyerni azért jobb. A másik oldalon AJ Green teljesítményét lehet kiemelni, aki 5 elkapásból 74 yardot produkált.

Atlanta Falcons-Chicago Bears 23-17
A Chicago egészen a negyedik negyedig pariban volt az NFC bajnokával, aztán elsült Ryan keze és egy 88 yardos TD-t dobott Austin Hoopernek, aki közben még stiff armmal lenyomta Dempst is. Ryan 321 passzolt yardja így is acélos, bár ez az egy passzolt TDje volt csak, azonban Jones, Sanu, Gabriel és Coleman is kaptak el labdákat. Nem volt érezhető az Atlanta fölénye a meccs során, de ez a sok célpont még sok gondot fog okozni az NFC (és az AFC East) védelmeinek. A másik oldalon Glennon nem volt rossz, 213 passzolt yard 1 TD, eladott labda nélkül. Tarik Cohen reményt keltő játéka talán jobb idényt hoz a Medvéknek, mint a tavalyi volt.

Indianapolis Colts-Los Angeles Rams 9-46
Ha Jacksonville meccsre azt mondjuk, hogy sima kiütés, ez konkrétan mászárlás volt. Pagano nagyon komoly bajban van, Luck sérült, és úgy néz ki, októberig nem játszik, Tolzien nem megoldás semmire: 50% passzpontosság, 128 yard, 2 INT nem túl bíztató. Nem véletlenül hozták el Jacoby Brissett-et, be is állt és passzolt egy szédületes 50 yardos passzot Moncriefnek, de addigra már mindegy volt. A veterán Frank Gore hozta a kötelezőt a 4,2-es átlagával, de már az első félidő végén 24 pont volt a különbség, ott pedig futni már nem nagyon lehet. A másik oldalon Goff szárnyalt, lehet, hogy végre beérik az 1/1? 21/29, 306 yard, TD. 8 célpont, ebből 4 is 50 yard fölé jutott. Gurley azonban nem futott sok yardot, de minek is futni, ha passzolni is lehet?
A Coltsnál nagy bajok vannak, a Rams pedig lehet, hogy idén megszolgálja az új stadiont. Elég foghíjjas volt a lelátó, bár ez egy százezres stadionban azért nem meglepő.

Seattle Seahawks-Green Bay Packers 9-17
A szakértők nagyjából a 2015-ös szezon óta mondják, hogy baj van a Seattle O-falával. Az ellenfelek passrusha ezt bizonyítja is, Pete Carroll azonban mégsem költ rá, így az üti meg Wilsont, aki nem akarja, bár csak háromszor sackelték, ez inkább annak köszönhető, hogy gyorsan szabadult a labdától illetve menekült, ha tudott. 158 yard, alig 50%-ot meghaladó pontosság remekül árulkodik erről. Volt, hogy Márk azt hitte Screen pass lesz, olyan gyorsan átjöttek a védők. A védelem azért harap a Legion of Boom lehalászta Rodgers egyik passzát is, azonban ha nincs offense, nem nagyon lehet meccseket nyerni. Nehezítette a dolgukat az is, hogy Jeremy Lane-t kiállították ennél a bizonyos INT-nél egy szerintem véleményes kakaskodásért (nem a kakaskodás a véleményes, hanem, hogy kiállítást ért-e). A Green Bay hozta amit tőle megszoktak a nézők, Montgomery futott megbízhatóan, Rodgers pedig 311 yardot passzolt 1 TD mellett. A GB védelem pedig bedarálta a Hawkst a folyamatos nyomással.
Nazair Jonest sajnálom, aki DT létére elmondhatta volna magáról, hogy picksixet csinált Rodgers ellen, de sajnos ezt visszafújták.

Carolina Panthers-San Francisco 49ers 23-3
Kyle Shanahan nincs könnyű helyzetben. Hoyer nem egy kezdő szintű QB, a meccs statisztikái is ezt igazolják, 193 yard, INT, fumble, emellé 4 sack. A meccs fénypontja az aranyásók oldaláról Tartt egykezes interceptionje volt, egyébként eléggé feledhető teljesítményt nyújtottak a nettó 217 yarddal. A Carolina bevetette Christian McCaffreyt, bár még nem ő volt a fő futó, 13 cipelésből 47 yardot futott, illetve volt 5 elkapása 38 yardért. A védelem pedig tette a dolgát, a 4 sack impresszív, de a 49ers nem idén fogja megváltani a világot, meglátjuk keményebb ellenfelek ellen is menni fog-e.

New York Giants-Dallas Cowboys 3-19
A Dallas örülhet, hogy Ezekiel Elliott büntetését felfüggesztették, mert ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, 140 scrimmage yarddal járult hozzá a Dallas 392 yardjához. Bár a fal nem olyan jó, mint tavaly, ment a futás és a passz is, Prescott 268 yardot és egy TD-t passzolt. Jason Witten pedig lassan 12000 elkapott yardnál tart(11947), ezzel megelőzte Michael Irvint a Dallas örökranglistáján. Manning a másik oldalon szenvedett kedvenc célpontja hijján, OBJ sérülés miatt inaktív volt. 220 yard, INT a mérlege. A védelem se nagyon tudott mit kezdeni a Dallas ifjú titánjaival, így elég simán kaptak ki.

New Orleans Saints-Minnesota Vikings 19-29
Az első hét úgy látszik az 1/1-eké volt, Smith mellett Bradford is magára talált, és hihetetlen 27/32-es mutatóval 346 yardot és 3 TD-t passzolt. Adam Thielen 157, Stefon Diggs pedig 93 elkapott yarddal büszkélkedhet az első forduló után. Emellé az újonc Dalvin Cook 127 yardot futott mindössze 22 labdacipelésból, ez majdnem 5,8-as átlag. A másik oldalon Brees tőle átlagosnak mondható 291 yardot teljesített, aminek jelentős részét a garbage time-ban szedte össze. A. Peterson inkább azzal vetette észre magát a volt csapata ellen, hogy Sean Paytonnál panaszkodik, hogy nem kap elég labdát, a 18 yardja 6 kísérletből nem volt túl sok. Érdemes még kiemelni a Saints punterét, Thomas Morsteadot, aki 53,5 yardot átlagolt a 3 puntjával, amiből 68 yardos volt a leghosszabb.

Los Angeles Chargers-Denver Broncos 21-24
A hét legizgalmasabb összecsapása címre esélyes a listánk utolsó szereplője, mivel Shelby Harris beleért a koreai Younghoo Koo utolsó másodperces egyenlítést jelentő Field Goaljába, így a Denver nyerte meg ezt a csoportderbit. Persze ehhez az is kellett, hogy McManus is kihagyjon egyet 4 perccel a vége előtt. Denverben Siemian irányított, 219 yard, 2TD, INT teljesítménnyel, CJ Anderson és Jamaal Charles is négyes átlaggal futott a Chargers ellen, ketten együtt 121 yardot raktak fel a táblára. A Chargers 17 pontos hátránnyal kezdte meg a negyedik negyedet, és majdnem sikerült az egyenlítés is. Rivers 66,6%-os pontossággal 192 yardot passzolt, 3TD, INT a mérlege, Melvin Gordon nem nyújtott kiemelkedőt, 18 labdacipelésből mindössze 54 yardra futotta tőle. Bosa és Ingram is másfél-másfél sacket szerzett, a túloldalon a rettegett denveri passrush mindössze egy sackig jutott, de most ez is elég volt a győzelemhez.

Hozzászólások

2017. 09. 12. 23:42
KoviBazsi
Szuper! Köszönjük, szerintem már csak ez a rovat hiányzott! Gratula a szerkesztőknek!
2017. 09. 13. 00:20
komzoz65
Régen várom ezt a kitekintőt, hiszen nem légüres térben mozog a csapat, fontos látnunk a többieket is.

Érdekes, hogy ennyire nagy különbségű meccsek voltak. Az idén mintha szakadna a liga. Az AFC South bekezdett, továbbra is a leggyengébb csoport lesz, bár az AFC East sem fergeteges.

A Steelers nem volt meggyőző, AB volt a kivétel, az eheti rangadón ez bizony kevés lesz. A Ravens se villogott egyébként, a 20-0 a Cincin rémes hibáiról szólt leginkább.

A konferenciánkban az AFC West látszik mérvadónak, így az első forduló után. Az Oakland komoly lehet az idén, továbbra is ezt gondolom. A KC is kemény dió, mint azt keservesen tapasztaltuk. A másik kettő kicsit gyengébb, de csak ezen a csoporton belül.

A másik konferenciában meglepett a Seattle reménytelen támadó alakulata, nem az, hogy gyenge, hanem a mértéke. És Wilson nagy varázsló, egyrészt, hogy túlélte ezt a meccset, másrészt az elért 9 pont miatt is. Ez így érdekes lesz. Az Arizona is fájdalmasan játszott, Palmer - és Fitz -alighanem idén utoljára. A kiesett futó miatt, semmi jó nem várható tőlük egyelőre. Az LA Rams ezek miatt előreléphet ebben a csoportban, de azért nekik is vannak korlátaik bőven. A San Francisco idén sem.

A Dallas nem lesz gyenge, előre temették ezt a gárdát, de nem érzem veszélyben a csoport elsőségüket. A Philly védelme nem rossz, a Giants Beckham nélkül elég jellegtelen csapat. A Washington idén sem fog nagyot alkotni, igaz leégni sem.

A Green Bay csoportja érdekes lehet. Itt mindenki jó benyomást keltett, a Detroit mondjuk azért annyira nem, de a többiekre nem lehetett panasz. Nyilván végül majd a GB nyer, de érdekes lesz hogyan.

A hiányos délen pont fordítva, a pályára lépők közül még a győztesek sem remekeltek, a NO védelme továbbra sem tűnik feltörhetetlennek ez a jó hír. Nem tudom megítélni, hová érhet fel ez a csoport, de gyanakszom aki innen kiemelkedik az SB esélyes lesz.

2017. 09. 13. 00:52
Pocok
Wilson akkor lesz varázsló, ha ezt a szeront túléli és nem nyírják ki, bár ez ilyen fal mögött esélyes. Egyszerűbb lenne a D linet berakni elé, rosszabb már nem lehet. Ementáli az a fal.
A Green Bay csoportjára én mondanék egy merész boldot. Mégpedig, hogy a Minnesota behúzza azt a csoportot. Ha nem mennek át kórház csapatba, akkor nem tartom kizártnak.
Wentz szabadulása meg valami zseniális volt. :D
2017. 09. 13. 07:27
gyuszi
Jaj, hát ez a rovat nagyon jól jött, örök hálámat bírjátok... Köszi! :)
2017. 09. 13. 08:05
szmorocz
Köszönöm. Ez nagyon szuper lett.
2017. 09. 13. 08:15
LaFleur
Elég hiánypótló ez a cikk, nagy köszönet érte, örülök, hogy megírtad Józsi! Remélem megmarad minden hétre, jó lesz majd kibeszélni a többi meccset alatta.

A GB meccsen az a kizárás nem tudom mi akart lenni, illetve nem tudom mit akartak vele demonstrálni a sporik. 12 egy tucat helyzet volt szerintem, túl erős volt ezt így megítélni. (Főleg, hogy a fantasymban a SEA D játszik, "elvettek" tőlem egy returnt TD-t...)
Ami még meglepő volt nekem a fordulóban az a Denver Offense, tőlük nem vártam volna ezt a játékot, jó lesz odafigyelni rájuk is. Így szerintem necces lehet a Tampa, Denver, Steelers, Raiders, Falcons meccs is, plusz a csoportban is ugye mindig van nehéz meccs. Mindezt 0-1 után....

16-0 mi? :)
2017. 09. 13. 12:32
hopi46
Hát a Tampa még sötét ló, de a többi valóban nem lesz semmi.
2017. 09. 13. 15:57
kyobalu
A Lane kiállítás egyszerűen annak szólt, hogy a földön nem könyökölünk szándékosan a másik torkára. A kakaskodást nem ő kezdte, kölcsönös facemask huzogatás volt, azonban amikor lementek a földre, akkor Lane került fölülre és rávert még egy szépet a GB játékos torkára könyökkel. .A bíró 2 méterre volt. Nem értékelte a szeretgetés ezen formáját. :-)
2017. 09. 13. 18:39
LaFleur
Jó, igaz, de azért szerintem mindketten láttunk már ilyet kizárás nélkül. A zászló nem is kérdés, a kizárás mint egyöntetű és gyors döntés az ami meglepett így az első fordulóban.
Utólag már mindegy persze, a végeredmény bevésve a sport almanachba, csak a saját véleményem volt, szerintem ott akkor abban a helyzetben túl szigorú döntés volt.
Öregszem na, régebben én kiabáltam a leghangosabban kizárásért ilyenkor, sosem toleráltam az aljasságot.
2017. 09. 13. 23:24
cspeti98
Ha jól tudom a szabályt, akkor a spori aszerint járt el, ütésért azonnali kizárás jár.
2017. 09. 14. 12:52
Foherty
A return TD-t nem emiatt vették el. Volt ott egy illegal block in the back Rodgers-en. Ha csak ez a szabalytalanság lett volna, akkor jó a TD és kick-off után jött volna a 15 yard.
2017. 09. 16. 00:34
hopi46
Így van. "Megsimogatták" Rogerset hátulról, a bírók meg vigyáztak a statjára, no meg hideg is van ott fenn. :)
2017. 09. 13. 11:47
JAM
Köszönjük az új rovatot, így legalább egy helyen - a kedvencünkön :) - elolvashatjuk a legfontosabb infókat.
2017. 09. 13. 12:09
csasziqf
Kozben Devin Lucien-t elvitte a Colts miutan elmult az injury settlement szerzodese amit a Patriots adott neki. (Bocsi nem igazan tudnam jol leforditani.)
2017. 09. 13. 12:18
hopi46
Elvileg "visszaszerezhetjük" még, mert a Colts a PS-be rakta.
2017. 09. 13. 12:16
hopi46
Hát Blount nem csak "futkározott", hanem volt egy elkapott(!) TD-je is. :)
Logan Ryan,Sheard,Long,Mingo - "felejtős"
Bennett - 3 rec 43 yard,
Collins - T-A 2-2, 1 FF,
2017. 09. 13. 13:41
Tzimisce
Nem éreztem fontosnak megemlíteni, mert 1 elkapás 1 yard TD. Azt, hogy első számú futó lett ott, azt inkább.
2017. 09. 13. 14:10
hopi46
Én is csak azért említettem meg, mert nem volt egy "elkapó király"! :D
2017. 09. 14. 08:12
komzoz65
Jól mozgott, kb úgy mint nálunk az elmúlt idényben. Semmi különös persze, de megbízhatóan hozza amit tud, nem kopott semmit. Az elkapás egy pöttyintés volt, ilyeneket azért nálunk is csinált.
2017. 09. 14. 18:34
hopi46
Tavaly 19 meccsen 7 elkapás 0 TD, igaz 2015-ben 6-ból 1 TD lett. :)
2017. 09. 13. 18:50
cellranger
Kiváló ötlet ez a rovat! Gratula érte!

Viszont annyit hozzá tennék, hogy azért az Atlantának elég mákja volt, mert nem feltétlenül rajta, hanem a macik bénázásán múlt a meccs, hisz az utolsó perceket a Bears támadta végig és goal line szituációban nem sikerült négyből beverniük a győzelmet érő TD-t (ráaadásul, ha jól emlékszem 4-ből 3 elejtett labda volt...)
2017. 09. 14. 08:09
komzoz65
Felbukkant a Bearsben viszont egy újonc futó Tarik Cohen, aki elképesztően jól mozgott, 2. számú futóként szerepelt, de valósággal tűzbe hozta a közönséget. Lewisra emlékeztető kígyózás, remek elkapások, TD - mi kell még egy zöldfülű bemutatkozásakor? Amikor Glennon helyett is majd azújonc lesz, aki szintén igen jól mozgott az előszezonban, akkor a Chicago újra komoly csapat lehet, a gyászos Cutler korszak után. Glennon se volt rossz amúgy, nagyon pici hiányzott a meglepetéshez. Érdemes figyelni erre a csapatra.
2017. 09. 13. 19:10
pats4ever
Nagyon jó kezdeményezés! Köszönet érte! Remélem h minden forduló után olvashatjuk a rovat cikkeit.
2017. 09. 13. 19:39
hulith
Az Eagles támadó szekciójában nagyon jó játékosok vannak Wentz ha jól játszik
PO ba juthatnak.
Hozzászólás a(z) Meccsösszefoglaló: 1. hét bejegyzéshez