Menetrend

Meccsösszefoglaló: Wild Card kör

2018. 01. 10. 18:00
Szerző: Tzimisce
Kategória: Cikkek, Meccsek
A kiemelésnek köszönhetően ismét nem kell a Wild Card körben játszania a Patriotsnak. Aki azonban nem tudta megnézni a meccseket, azoknak íme egy rövid összefoglaló:

Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs 22-21
3-21-es első félidő. Honnan ismerős ez? Igen, a Chiefs 21-3-ról volt képes kikapni, pedig ez a meccs országos egyes volt. De úgy látszik a szezon közepi formát hozták a meccs végén. Sokat számított Travis Kelce kiesése. Alex Smith 264 yardot passzolt, 2 TD mellett. Kareem Hunt rejtélyes okokból csak 11-szer futott, ez alatt 42 yardot és 1 TD-t szerzett. Tyreek Hill 7 elkapással 87 yardot szerzett. Travis Kelce 4 elkapással 66 yardot és egy TD-t, Demarcus Robinson 4 elkapással 57 yardot és egy TD-t szerzett. Butker kihagyott egy FG-t, ez a végén pedig nagyon kellett volna. Mariota 205 yardot passzolt 2 TD és egy INT mellett. Derrick Henry 23 kísérletet kapott, 156 yard és 1 TD lett belőle futva. Emellé volt még 2 elkapása is 35 yardért. Delaine Walker 6 elkapásból 74 yardot, Corey Davis 4 elkapásból 35 yardot szerzett. Bár a Titans kétszer is elveszette a labdát, a 4 sack, amit a védelem csinált segítette őket a nyeréshez. Succop 49 yardról varrt be egy FG-t.

Atlanta Falcons @ Los Angeles Rams  26-13
A Rams ifjú csapata semmit nem tudott átmenteni a remek alapszakaszból a rájátszásba, hiányzott a tapasztalat. A Falcons végig irányította a meccset és simán győzött, pedig az elején úgy látszott, hogy a védelmek csatája lesz a meccs, de egy ST hiba rögtön egy FG-t eredményezett az Atlantának, és elindult a gépezet. Matt Ryan 218 yardot passzolt 70%-os pontossággal, 1 TD-vel. Devonta Freeman 18 kísérletből 66 yardot, és egy TD-t, Tevin Coleman 14 kísérletből 40 yardot futott, emellé volt 3 elkapásból 28 yardja is. Julio Jones 9 elkapásból 94 yardot és egy TD-t, Mohamed Sanu 4 elkapásból 75 yardot szerzett. A speciális egység kíváló munkát végzett, Matt Bosher 50,2 yardos átlaggal puntolt, volt egy 60 yardosa is, Matt Bryant 4 field goalt is belőtt, ebből egy 51 és egy 54 yardosat is.
Jared Goff alig lépte át az 50%-ot passzpotosságban, 24/45-ös mutatóval 259 yardot és 1 TD-t passzolt. Todd Gurley 14 kísérletből 101 yardot futott, de a 4 elkapásával csak 10 yardig jutott. Robert Woods 9 elkapással 142 yardot szerzett, Cooper Kupp 8 elkapással 69 yardot és egy TD-t hozott össze. Johnny Hekker mindent megtett a győzelem érdekében, 42,8-as átlaggal puntolt, ami jó közepes, de mindet a 20-ason belülre puntolta, nehéz helyzetbe hozva ezzel Ryanéket, de sajnos a PR brigád mindkét tagja ejtett el labdát, így az ST ezzel nem ért el jó eredményt.

Buffalo Bills @ Jacksonville Jaguars 3-10
Titkon a Buffalonak szurkoltam ezen a meccsen, mert tartok egy kicsit a Jacksonville-i védelemtől, de bejött az, amit a mémoldalak már pár napja posztolgatnak, amelyik csapatot Andy Dalton rájátszásba juttatja, az bizony ott nem nyer semmit. Pedig a védelem rendesen odatette magát. 10 pontot engedtek a Jaguarsnak, és a végén az egyenlítésért támadhattak. Aztán Taylor lesérült, és szerencsétlen Nathan Peterman-nek kellett bemennie megcsinálnia egy negyedik kísérletet. Megcsinálta, de végül eladta a labdát és a Bills kikapott. (Itt szeretném megjegyezni, hogy épp az Oakland mérkőzést néztük, amikor említettem a többieknek, hogy mennyire jól játszott az elmúlt héten csereként beállt Peterman, amikor felvilágosítottak, hogy 5 INT-et csinált a Chargers ellen egy félidő alatt.) Ettől függtelenül hiszem, hogy tehetséges a srác és lesz belőle valaki, a meccset eldöntő INT se volt szerintem az ő hibája, az elkapó jobban is küzdhetett volna érte. Taylor 134 yardot és 1 INT-et passzolt, ráadásul borzalmas 50% alatti pontossággal. LeSean McCoy 19 kísérletből 75 yardot futott, Taylor 7 kísérletből 27-et. McCoy 6 elkapással 44 yardot is összeszedett, a többieknek max 2-3 elkapásuk volt. Lorenzo Alexander-t szeretném kiemelni a védelemből, 10 tacklet és 1 sacket szerzett.
Blake Bortles az első irányító Michael Vik óta, aki rájátszás meccsen több yardot futott, mint passzolt. 87 yardot sikerült neki 1 TD-vel passzolnia és 10 kísérletből 88 yardot futnia. Leonard Fournette 21 kísérletből 57 yardot futott és 3 elkapásból 21 yardot szerzett. Dede Westbrook 5 elkapással 48 yardot szerzett. A védelem 2 labdát szerzett INT-ből, a másodikkal megnyerték a meccset, illetve hiába engedtek 263 támadóyardot, a Bills csak 3 pontot tuott feltenni a táblára.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints 26-31
A hétvége talán legizgalmasabb meccse. Egész évben arról szólt a történet, hogy Brees végre nem passzol annyit, és futnak a labdával, valószínűleg a Panthers is erre számolt, csakhogy Sean Payton úgy döntött, visszahelyezi a labdát Brees kezébe, aki ezt meghálálva 376 yardot passzolt 2 TD és 1 INT mellett. Alvin Kamara 10 kísérletből 23 yardot, Mark Ingram 9 kísérletből 22 yardot futott. Michael Thomas 8 elkapással 131 yardot, Ted Ginn 4 elkapással 115 yardot és egy 80 yardos TD-t szerzett. A meccs végére a Panthers felzárkózott, de végül nem tudták behúzni a mérkőzést, részben vélhetőleg Cam Newton brutális sérülése miatt. Sokan csodálkoztak is, hogy az után a kemény sack után Onyematától miért nem csináltak rajta agyrászkódás protokollt.
Newton minden esetre 349 yardot és 2 TD-t passzolt. Jonathan Stewart 11 kísérletből 51 yardot futott. Greg Olsen 8 elkapással 107 yardot és 1 TD-t, Christian McCaffrey 6 elkapással 101 yardot és egy 56 yardos TD-t szerzett. Graham Gano hiába volt az NFC legjobb rúgója a szezonban, a meccs elején elrontott egy potya mezőnygólt, és a végén ez tulajdonképpen a vereségébe került a Panthersnek, mert muszáj voltak TD-re menni. De azért megmutatta mit tud, egy 58 yardos FG-t is berúgott.

Hozzászólások

2018. 01. 10. 20:27
hulith
Az utolsó meccs volt messze a legmagasabb színvonalú a Bills nyerhetett volna ha kicsit kockáztat és nem ilyen konzervatív játékokat hívnak és meglepni sem tudták a JAX defense-t semmivel.
Hozzászólás a(z) Meccsösszefoglaló: Wild Card kör bejegyzéshez