Menetrend
Szavazás

Még mindig azok a bizonyos labdák

2015. 01. 22. 18:37
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Bill Belichick mai sajtótájékoztatójának - sajnálatosan - továbbra is a labda játszotta a főszerepet.

Az újságírók különböző kérdésekkel próbáltak infomációt kihúzni belőle, de ő a legtöbb kérdésre a következő 3 mondatot válaszolta felváltva:
- Már elmondtam mindent, amit tudok.
- Semmi mást nem tudok az ügyről.
- Nem tudok magyarázatot adni a történtekre.

Azonban hangzottak el más dolgok is.

Az egyik újságíró megkérdezte, hogy azok után, hogy kiderült a liga vizsgálódik az ügyben, próbálta-e kideríteni, hogy mi történt.

BB: Ahogy mondtam is, sokat tanultam az elmúlt napokban a folyamatról. Fogalmam sem volt arról, hogy például hogyan kerülnek ki a labdák a bírók öltözőjéből a pályára, és a hasonló eseményekről. Ezek azok a dolgok, amikkel én soha nem foglalkoztam korábban, a mérkőzések napján mindig mással voltam elfoglalva. Arra koncentráltam, hogy készen álljak a mérkőzésre, és a játékosaimat is kellőképpen felkészítsem. Néhány dolog amikről most beszélgetünk még mindig homályos nekem.

Kérdezték Belichicket arról, hogy Brady milyen típusú labdákkal szeret játszani, amire így válaszolt:

"Mindannyian tudjuk, hogy az irányítóknak, rugóknak, egyéb más játékosoknak megvannak a maguk kedvencei. Ők sokkal többet tudnának erről beszélni, mint én. Ők sokkal jobban érintettek ezügyben, mint én."

Jellemzően az irányítók és a kiszolgáló személyzet az, aki a labdával foglalkozik a mérkőzés előtt, nem pedig az edző.

"Tom személyes preferenciái a labdákról olyan dolog, amiről ő tudna többet mondani nektek, nem pedig én." - mondta Belichick. "Minden más kérdéssel pedig forduljatok a ligához, ők foglalkoznak ezzel, nem én."

Tom Brady eredetileg csak holnap (helyi idő szerint) 11-kor állt volna az újságírók rendelkezésére, azonban nem sokkal Belichick sajtótájékoztatója után ezt átrakták a mai napra, először (helyi idő szerint) 16 órára, majd ezt átkerült 15.45-re.

Természetesen a cikket később frissíteni fogjuk Brady nyilatkozatával is.

Hozzászólások

2015. 01. 22. 19:06
Akár pozitívum is lehet, hogy Belichick nem érezte szükségét, hogy elvigye a balhét.
2015. 01. 22. 19:22
Egyetértek. Újságírók szerint Brady-re dobta a felelősséget, de én nem érzem. Stallworthnek adok igazat a témában, annyit mondott h az, h TB milyen labdákkal szeret játszani, azt ő tudja. Ő soha nem foglalkozott a labdákkal, mert az nem az ő feladata.
2015. 01. 22. 20:31
Tibi Twelve
Amíg nem láttam a nyilatkozatot, csak a tweeteket a buszon hogy BB busz alá lökte Bradyt, meg elárulta meg ilyenek :D sokkal rosszabbra számitottam, mint hogy majd Tom beszél róla.

Fura is volt,mert BB nem az a szószátyár tipus
2015. 01. 22. 20:36
Én látok egy olyan variációt, h Brady elmondja h ő kérte meg az illetékeseket h a határérték aljára fújják a labdát, viszont az időjárással nem számolt, bla-bla-bla.. ezt a liga vagy elfogadja, vagy megbüntetik x ezer dollárra, amit zsebből kifizet és szépen mindenki továbblép.
2015. 01. 22. 22:50
Tibi Twelve
Nagyjából a várható pressconf. volt. kérdések 87 százaléka a labdák.de még mindig lesz vagy 100 labdás kérdésük :-D jól kezelte Tom a helyzetet
2015. 01. 22. 19:25
BaP
Reménykedjünk.
Brady se fogja szerintem.
Bár rögtön az elején cáfolták, nagy valószínűséggel a bírók csak tapintással ellenőriztek.
Ezért nem nagyon lelnek bizonyítékot a Pats ellen.

ESPN's Adam Schefter is on television reporting some important information regarding DeflateGate.

Per Schefter, the league might be able to release their findings at some point today. He also says that the NFL is sturggling to collect any evidence that the Patriots knowingly affected the football, and that the burden of proof lies with the league to determine guilt. If the league cannot find evidence that the Patriots tampered with the football, then there's nothing that should happen to New England.

It's likely that any league information will wait until after Tom Brady's 4 PM press conference, but early leaks are entirely possible.

This would absolutely be the best case scenario for the Patriots and it would allow everyone to move on and start discussing the Super Bowl that's expected to happen the first week of February.

We'll try to provide footage of Schefter's discussion and if you have video, please post it in the comments section.

2015. 01. 22. 19:17
tucsi7
Ha ez a része igaz ebben a szappan operában, akkor mostmán tényleg abba kellene fejezni! TD Magazin cikkéből a leglényegesebb bekezdés: "Egyes források úgy tudják, hogy a játékvezetők már meccs közben vettek ki a Patriots labdáiból, mert puhábbnak találták őket, más források azt írják, hogy a félidei mérés után cserélték ki az összes labdát keményebbre, szóval, amikor a Hazafiak a pontjaik nagy részét szerezték, akkor már nem is voltak puhábbak a labdák." Pont ......
Go PATS!
2015. 01. 22. 19:23
Igen, ez több helyen megjelent már. Sokkal rosszabbul játszottunk a nekünk állítólag kedvező labdákkal, mint a kedvezőtlenekkel... Semmi előnyünk nem származott belőle. Ezért is nem értik sokan a nagy felháborodást.
2015. 01. 22. 19:47
lolvin
Nem tudom, h miért pont nekünk segitett volna az "állitólag" puhább labda...a Colts futója inkább hajlamos a labdát elhagyni mint Blount, nem is mi vagyunk azok akik fedett csarnokban játszanak, szal nem minket zavar jobban az időjárás...szerintem ha a Pats a maga javára akarta volna befolyásolni a labdákat inkább túlfujjták volna őket...mondjuk azt nem tudom, h Brady milyen labdákat preferál, bár nem hinném, h a saját izlését, valami olyan felé alakitotta volna ami szabálytalan...a szörnyü a dologban, h pont akkor jön ez elő mikor a csapat SB-ra készül, bár mennyire is azt mondják, h nem törődnek vele, én nem hiszem, h teljesen ki tudnák zárni a történteket a felkészülésből, mikor lépten nyomon erről faggatják őket.
2015. 01. 22. 21:22
iceman
+1 Így van. Megy a fingreszelés, aminek egy lényege van, hogy nehezítsék az SB felkészülésünket. Azt pl. megvizsgálhatnák, hogy miket dobáltak be ellenünk a zebrák,vagy hogyan ünnepelték Manning papa sikeres passzait a "pártatlan" sporik.
2015. 01. 22. 20:06
max350
Végezetül pedig álljon itt a Colts tight endjének, Dwayne Allennek a Twitteren megjelent véleménye az ügyről:

„Az egész nem ügy, akár szappannal is játszhattak volna labda helyett, akkor is megvernek minket. Egyszerűen nyert a jobb csapat, nekünk pedig folytatni kell az építkezést.”
Forrás: tdmagazin.hu
Na, erről akkor ennyit!!!!
2015. 01. 22. 20:13
lolvin
Igy is fel lehet fogni, mondjuk azt nem is állitja senki, h a ez a labda ügy döntötte volna el a mérkőzést, mindazonáltal ha a szabálykönyvben az van, h a labdák meghatározott keménységüek kell, h legyenek akkor minden ami eltér ettől az szabálytalan, és aki szándékosan alacsonyabbra állitja őket az csalást követ el, és meg kell büntetni, akár haszna származott belőle akár nem.
2015. 01. 22. 20:17
BaP
A balhé nem is azért van, mert előnyt szereztünk volna, hanem az integritás, szabàlytisztelet, a 2008-as megállapodás megszegése miatt.

Magyarán: tök mindegy, hogy előnyös-e, szándékosan nem szegheted meg a szabályt. Az, hogy nincs belőle előnyöd, nem mentesít a csalás alól.
Ezért mondják azt a többi csapat HC-i, meg tulajdonosai, hogy ha bebizonyosodik, hogy szándékosan szabályt szegtünk, akkor a lehető legsúlyosabb büntit akarják ránk.

Nagyon bízom benne, hogy nem tettünk ilyet.

2015. 01. 22. 21:09
lolvin
Én abban reménykedem, h nincs rá bizonyiték :)
2015. 01. 22. 21:36
BaP
2015. 01. 22. 21:13
iceman
Te miről beszélsz? Többen nyilatkozták, hogy a QB-k-nél bevett gyakorlat, hogy ki keményebbre,ki puhábbra fújatja a labdákat. Másrészt ezeket a labdákat nem páncélszekrényben tartják a meccs alatt, kidobálják a nézőknek, földhöz vágják, ráfekszenek, cserélgetik stb. Harmadrészt, valószínűleg kamuzás megy arról, hogy ki mérte meg a labdákat és mikor, ráadásul a bírók a legtöbb játék után megfogják a labdát, hogyhogy nem tűnt fel nekik az első játék után. Hatalmas műbalhé az egész és nagyon csodálkozom, hogy te ezt ennyire komolyan veszed?! Ja és arról ne is beszéljünk, hogy más csapatoknak milyen balhéi voltak a szezon során. Az egész arról szól, hogy az SB felkészülésünket megzavarják, én pl. pont ezért telibe sz.rnám az egészet BB és Tom helyében. Majd az SB után vizsgálódjanak, addig hagyják a csapatot készülni!!!
2015. 01. 22. 21:36
BaP
Olvass utána az eseményeknek, és majd megérted, hogy miről beszélek, és miért veszem komolyan.

És nagyon féltem magunkat, de bízom a jó kimenetben.
Aztán lehet már csak a we are on to Seattle-ről beszélni
2015. 01. 22. 21:51
iceman
Mitől kellene jobban tartani, mint attól, hogy az SB győzelmünk kútba esik, mert ezzel a műbalhéval zaklatják a csapatot? Ha SB-t nyerünk, nem annyira fog érdekelni, hogy pénzbüntetést kap a csapat, vagy elveszt egy pick-et (amiben amúgy is olyan "jókat" szoktunk húzni). Nem kell lemenni kutyába, én pl. nem is reagáltam volna labdás kérdésekre, max. annyit, hogy most van fontosabb dolgunk és on to Seattle.
2015. 01. 22. 21:59
BaP
mivel 2008-ban az integritás programot a mi spygate-ünk miatt írta alá mindenki, ha most kiderül, hogy szándékkal csaltunk, nem ússzuk meg pár pick-el, meg pénzzel, mert mindenki ( az összes csapat vezetése) a vérünket akarja.

Arról lehet vitázni, hogy ez a Goodell féle bagázs mekkora képmutató, és hogy csinál vihart, a bilibe, de ha Lynch arany cipője miatt eltiltással fenyegetőznek, szerinted egy ilyen esetben mire képesek?
2015. 01. 23. 00:01
GyepmesterB
Azért ha emiatt kizárnak, vagy komoly büntetést kapunk, abból is nagy cirkusz lesz!
2015. 01. 23. 04:21
iceman
+1 Azért azt kétlem, hogy szétcsapnák a ligát egy ilyen piti ügy miatt.
2015. 01. 22. 21:52
iceman
Még annyit, hogy ez egy tipikus "kabátlopási ügy", tök mindegy mit reagálunk rá, akik akarnak úgyis kutyáznak majd minket.
2015. 01. 22. 22:01
BaP
Ez így van.
Ha felmentenek minket, a haterek akkor is cheat bowloznak majd.
2015. 01. 22. 22:21
ArsnL
és kit érdekel pár buta hater???
2015. 01. 22. 21:05
Tibi Twelve
Csúszik Brady sajtótájékoztatójának kezdete, 22:15-22:30 között kezd, itt :-)
2015. 01. 22. 22:01
timep76
Megvárja a Trash Talk végét. :)
2015. 01. 22. 22:09
Tibi Twelve
Gondolom szavazott is a nem re :-)
2015. 01. 22. 21:16
iceman
Azért hihetetlen, hogy egyesek még itt is beszívják ezt a cumit. :) Vagy direkt falmelnek? :(
2015. 01. 22. 21:23
iceman
2015. 01. 22. 21:55
pippu
Hozzanak már valami ítéletet aztán felejtsük el a fenébe...
2015. 01. 22. 22:23
Tibi Twelve
Ahhoz képest hogy Volin azt írta hogy kevesen vannak, olyan hangzavar van mint egy tyúkólban :-D
2015. 01. 22. 22:27
nosbiglem
Szánalmas az egész médiacirkusz.
2015. 01. 22. 22:35
pippu
2015. 01. 22. 22:47
chateautorres
BB és Tom semmitmondó és semmit nem tudó nyilatkozatait hallva, olvasva az az érzésem, hogy tudják, hogy senki sem nem tud semmit. Senki sem mért meg semmit hitelesen, se a meccs előtt, sem alatta. Ez egy nagy amerikai lufi, amit néhány újságíró felfújt. Ha senki semmit nem mond, azzal van lerendezve a leggyorsabban az ügy. Ha annyira komoly lenne a dolog, akkor az nfl-nek talán nem BB-t vagy Tomot kellett volna megkeresni, közben most nyilatkozzák, hogy senki nem kereste őket. Akkor kit kerestek meg? A labdaszedőt, vagy a szertárost?
2015. 01. 22. 22:53
jr.79
Akkor mikor akarnak beszélni velük? Miközben majd a vadászgépek húznak át a stadion felett az SB-n? Mert az egy dolog, hogy szánalmas ez az egész cirkusz, de azért az jó lenne, ha minél előbb véget érne és mindenki a meccsre koncentrálhatna...
2015. 01. 22. 23:04
chateautorres
Az nfl azt ígérte, hogy csüt estig lezárja az ügyet. 5 óra van New York-ban, max 2 óra és meg kell tenni.
Szerintem szokásos bölcs salamoni )impotens) döntést hoznak. A Pats bűnös, de most nem döntünk, majd Goodel felállít egy bizottságot, aki majd febr. 20-án meghozza a döntést.
2015. 01. 22. 22:59
takirob69
Nem a WC-s nénit, a nagy dolgok úgy is azon a bizonyos helyen történnek
2015. 01. 22. 23:12
Burkus
Ne legyen igazad, mert akkor a SB-ig ezen fognak rugózni a riporterek és biztos, hogy zavart fog okozni a felkészülésben és a meccsen a koncentrációban. (Ha nem okozott már eddig.) Nekünk nagyon rossz lenne, ha nyitva maradna az ügy.
2015. 01. 23. 04:23
iceman
+1 Lehet, hogy erre megy ki az egész.
2015. 01. 22. 22:51
chateautorres
Amúgy egy kellemes stan up comedy lehet a sajtótájékoztató:
Brady: megkérdeztem a személyzetet - megváltoztattak valamit a labdán?
Azt mondták - nem!
Ő bízik a személyzatben!
2015. 01. 22. 22:56
Nomad08
Engem ezek a majmok ölnek meg az ESPN studiójában...mindenki tegnap még áhh nem tudom, igen lehet...főleg a volt QB, Mark Brunnel vagy ki...ami most megy, hogy Tom tuti hazudik mert neki a ragasztó szallag is rémlett a védőfelszerelés alatt.
2015. 01. 23. 04:24
iceman
Simán perelni kellene, aki bármi ilyet sugall.
2015. 01. 22. 23:53
azimut
El se merem kepzelni mi lenne ha szoros meccset jatszunk a Coltsal.
Egy sima meccs utan ekkora a hirig....
2015. 01. 23. 01:26
ArsnL
D'Qwell Jackson, aki INT-et szerzet a meccsen és ügye akitől ÁLLÍTÓLAG indult az egész ügye, most azt mondja, hogy semmit nem különlegeset nem érzet a labdával kapcsolatosan....

NO KOMMENT
2015. 01. 23. 04:24
iceman
Vagyis eleve hazugság, ahonnan állítólag indult az ügy.
2015. 01. 23. 06:16
takirob69
Biztosan csapatutasítás volt, hogy ha labdát szereznek azt kötelező leadni a csapat eszközfelelősének. Akkor ki tervelt itt ki mit?
2015. 01. 23. 02:15
abra89
#IgnoreTheNoise and #DoYourJob
2015. 01. 23. 03:16
Pocok
2015. 01. 23. 04:19
iceman
Ahogy informálódom az angol nyelvű oldalakon, kezd ez az egész dolog nagyon furcsa lenni. Gyakorlatilag össze-vissza beszélnek, hogy egyáltalán honnan indult ez az ügy és pontosan milyen, a felvetést megalapozó hiteles bizonyítékok vannak azzal kapcsolatban bárkinek a birtokában. Viszont a szurkolók között már megy a hirig rendesen és eléggé méltatlan támadások érik a csapatot, Kraft urat, Brady-t és BB-t. Én megfontolnám jelen körülmények között az SB-től való visszalépést és a tulajdonos, illetve a megvádolt vezetőedző, játékosok helyében kártérítési pereket indítanák azon természetes és jogi ellen, akik érdemi bizonyítékok nélkül vádaskodnak.
2015. 01. 23. 06:47
lolvin
Azért ez erős kicsit, visszalépni a SB-tól? Csak azért mert néhány idióta vádaskodik?
Legyünk őszinték, ez egy rendkivül kompetitiv liga, ha van bármi formája annak, h egy csapat előnyt szerezzen, akár a szabályok kijátszásával elméletben a legbukás veszélye nélkül, meg is fogják tenni, vagy csak minimális lebukási esély mellett...én egyáltalán nem vagyok biztos benne, h ha valóban igaz, h 12 labdából 11 le volt eresztve, akkor ehhez nekünk semmi közünk nincs. De afelől se legyen kétsége senkinek, h ha mi csináltuk, csinálták mások is, ugyanugy mint annó a spygate dolgot, az is ugyanugy fel lett turbózva mint ez....
2015. 01. 23. 07:07
darth king
Szerintem, ha van közünk hozzá, akkkor is olyan formában, hogy eleve kicsit leeresztett labdákat adtunk át vizsgálatra, és hanyag volt a bírói ellenőrzés a mérkőzés előtt. A Coltsnak meg (ha tudtak róla)nem volt érdeke meccs előtt szólni, úgy csak kicserélik, és annyi, így meg ez lett belőle....
2015. 01. 23. 11:45
CJ95
nem szabad vissza lépni akkor nyert az espn és a gyülölködők. mert az a gyengeség jele hogy szar labdák miatt visszavonultunk.
Hozzászólás a(z) Még mindig azok a bizonyos labdák bejegyzéshez