Menetrend
Szavazás

Még mindig azok a bizonyos labdák 2. rész

2015. 01. 23. 07:00
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Mivel Tom Brady sajtótájékoztatója több mint 30 percesre sikeredett, rendületlenül válaszolt a kérdésekre, így külön cikkben foglalkozunk az általa elmondattakkal.

A New England Patriots irányítója megemlítette a csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy az NFL illetékesei még nem léptek vele kapcsolatban a "labda-ügyben". Hozzátette: "Én nem változtattam meg a labdák állapotát semmilyen módon".

"Amikor a mérkőzések előtt kiválasztom azokat, akkor számomra azok úgy jók, ahogy vannak, azaz, tökéletesek. Nem akarom, hogy azokat miután kiválasztásra kerültek, bárki is megérintse. Nem akarom, hogy bárki is megdörzsölje őket, vagy levegőt tegyen bele, vagy vegyen ki belőle. Számomra azok a labdák tökéletesek, és úgy is készülök, hogy ilyen állapotban kapom meg őket amikor pályára kell lépnem."

Az NBC News hírei alapján, a sajtótájékoztató előtt Brady zárt ajtók mögött beszélt a csapattársaival, akiknek elmondta, hogy "egy bizonyos módon" szereti a labdákat, és arra kért mindenkit, hogy koncentráljanak a Super Bowl-ra. Amikor a riporterek rákérdeztek, hogy mit mondott a csapattársainak, azt felelte, hogy személyes dolgokat.

A sajtótájkoztatón elmondta, hogy megszokott módon szokta kiválasztani a labdákat mérkőzés előtt, számára a legtökéletesebb labda 12.5 psi-s, ami az alsó határán van a liga által elfogadottnak. "Számomra ez a keménység biztosítja a legjobb fogást".

Az irányító azt is elmondta, hogy ő nem érzett különbséget az első, illetve a második félidőben kapott labdáktól. (szerk. információk szerint a 2 félidő közötti szünetben a bírók észlelték a hibát és a 2. félidőt már új, szabályos labdával játszotta a csapat. Az első félidő eredménye: 17-7, a második félidőé: 28-0).

"Nem szorongatom őket, ez nem része annak a folyamatnak, amit elszoktam velük végezni. Megfogom őket erősen. Érzem a varrást és a bőrt. Figyelem a labda tapadását. Ez az, ami igazán érdekes számomra."

Megkérdezték, hogy beszélt-e a pálya berendezését biztosító személyzettel az eset óta és azt válaszolta: "Igen, és ők sem tettek semmit a labdával, én hiszek nekik. Ők pontosan tudják, hogy hogy szeretem őket, ez az ő feladatuk."

Az irányító többször is ártatlanságát bizonygatta a sajtótájékoztató során. Még azt is megkérdezték tőle, hogy csalónak érzi-e magát.

"Nem hiszem, hogy az lennék. Úgy érzem, hogy mindig is a szabályok szerint játszottam. Sosem szegnék meg egy szabályt sem. Hiszek a sportszerűségben, tisztelem a ligát és minden olyan dolgot, amivel azt érik el, hogy minden csapat ugyanazokkal a körülményekkel/eszközökkel versenyezzen hétről hétre. Nincs tudomásom arról, hogy bárki is jogsértést követett volna el. Őszintén mondom. Úgy érzem, hogy tisztességes módon nyertük meg ezt a mérkőzést. "

Brady elmondta ugyanazt, amit Bill Belichick is a korábbi sajtótájékoztatóján.

"Meglepődtem, amikor hétfő reggel meghallottam ezt a hírt."

Amikor hétfő reggel a WEEI rádiónak nyilatkozott, ahol szembesítették ezzel, még nevetett és nevetségesnek nevezte a hírt. Csütörtökön már ennél jóval komolyabb hangot ütött meg.

"Nagyon megdöbbentem, amikor hallottam. Azt gondoltam, hogy "savanyú a szőlő", vagy ilyesmi. Biztosan csak egy vicc. De most már nagyon is komolyan kell venni. Megtanultuk az egész folyamatot és realizáltuk, hogy nagyon komoly és érinthetetlen része a játékunknak.

Amikor megkérdezték arról, hogy szerinte ez az egész eset kissé fel lett fújva, egyszerűen annyit mondott: "Igen."

"Ez nem az ISIS, értitek, senki sem haldoklik. De tudjátok, túl kell ezen jutnunk, és remélhetőleg végre eltudjuk kezdeni a készülést a Seattle-re, a koncentrációnkat rájuk irányítani, mert az összes szellemi energiánkra szükségünk lesz az elkövetkező 10 napban, ha megakarjuk nyerni azt a mérkőzést."

A Seahawks egyik játékosát is megkérdezték az ügyről. Kevin Williams (Tackle) elmondta: a Pats körüli vita nem befolyásolja a csapatát és háláls, amiért ők nem érintettek ebben.

"Nem igazán beszélünk erről. Meg kell csinálnod a szereléseket, védekezned kell, és zavarni az irányítókat. Ezeket egyáltalán nem befolyásolja, hogy mennyi levegő van a labdában. Az biztos, hogy ez eltereli a figyelmüket. Ez az, amiről a média beszél egész nap. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ez az ő problémájuk és nem a miénk."

A Colts játékosa, D'Qwell Jackson is megszólalt az ügyben. Ő az, aki korábbi hírek szerint, miután megszerezte a labdát, akkor észlelte, hogy puhább a labda és ezt jelezte. Csütörtökön elmondta, hogy ez egyáltalán nem igaz! Ő ilyet soha senkinek nem mondott. Ő csak az INT után odaadta a pályamunkásnak a labdát, hogy őrizzék meg a számára, mert szeretné elrakni emlékbe. Azóta se látta azt a labdát.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2015. 01. 23. 07:27
B.Toma
D'Qwell Jackson megszólalása után, most már végképp összezavarodtam, hogy akkor most hogy is indult, ki volt aki észlelte a dolgot, ki jelentette kinek, mi alapján kezdtek a bírók méricskélni a szünetben stb... Egyre inkább az a benyomásom, bár utálom és nevetségesnek tartom a konteokat, hogy ez egy szervezett lejáratókampány, amit valakik indítottak a Pats ellen. Már azon sem csodálkoznék ha Harbaugh keze is benne lenne! :)
2015. 01. 23. 08:05
lolvin
Elvileg a Colts szertárosa, vagy, h tudom is minek nevezik, észlelte, és ő szólt az edzőnek, az meg a vezetőségnek és ők jelentették a nfl felé...
2015. 01. 23. 07:45
1976gabi
a Trash Talk-ban márkot megkérdezték,hogy ő játszik e a labda nyomásával.baromi öszinte képpel azt mondta,hogy hát persze,sőt a bírót meg szokta kérni játszhat e laposabb labdával.
ez az egész egy nagy ökörség,nem azért kaptak ki,mert a labdánk lapossabb volt.kiváncsi vagyok az övék például milyen volt játék közben,vagy például a többi 30 csapaté,de soha nem nézték,így ki a fene tudja.én úgy látom igencsak címvédést akarnak valahol,mert azt lehet sokáig csámcsogni a médiában.ha a pats nyer,akkor csak simán nyer a jobbik csapat,ráadásul mivel nyerünk vagy 12 ponttal,így a médiának még unalmas is lenne.
hát ez "szörnyű" lenne szegény keselyüknek.
2015. 01. 23. 07:52
Wedge
Szerintem meg a ligának kéne már valamit kinyögnie. 5 nap telt el. Ha ennyi idő alatt senki nem tudta bebizonyítani, hogy csalás sem az ellenkezőjét akkor mondják azt. De az, hogy millió nyilatkozat van már idegesítő. Nem facebookra kell kirakosgatni képeket, hogy hú 10 nap és SB, meg Brady vs Wilson. Meg kéne lassan teremteni hozzá a légkört is azzal, hogy ezt lezárják, de legalább nyilatkoznak valamit.
És legalább azt is tisztázhatták volna, hogy honnan indul ez az egész. Nem 5 nap után kell megtudni, hogy nem is Jackson mondta, hogy lapos a labda. Ha meg a bírók vették észre(nem hiszem hogy azóta elhaláloztak volna), talán meg lehetne kérdezni őket, mikor hol vették észre...
Szerintem az SB-ig nem lesz semmi hír.
AMIKOR (és nem ha!!:) ) megnyerjük, meg újra felhozzák. Szóval várom a hivatalos állásfoglalást már.
2015. 01. 23. 08:15
Zandal
Ahogy próbálom követi a dolgokat a legnagyobb sunyi az egész ügyben az ESPN.

Nem hisznek BB-nek és TB-nek, szerintük hazudnak, eljátsszák a labdadobálást és persze teketóriázás nélkül rávágják azt, hogy melyik labda melyik, valamint, hogy BB rá akarja tolni a felelősséget TB-re.

Van mivel foglalkozniuk és addig ütik a vasat amíg meleg elven nem hagyják nyugodni a dolgot és megvárni, hogy mi is lesz a hivatalos vizsgálat vége az NFL részéről. Mondjuk amennyire húzzák a dolgot, szerintem nem találtak semmit a Pats ellen.
2015. 01. 23. 10:50
Tibi Twelve
Ráadásul az ESPN Boston! se nagyon a mi oldalunkon áll. De azt se higgyük hogy a seattleiek nem foglalkoznak ezzel.
2015. 01. 23. 08:25
nszgergo
remélem azért húzódik el a vizsgálat, mert keresik azokat a mocskokat, akik hazudoznak meg ránk akarnak verni olyasmit, amit ők csináltak...
2015. 01. 23. 08:29
vizi8
Az hogy a Colt szertárosa vette észre picit sántít, mivel ők teljesen más garnitúrával játszanak, vagyis a Pats labdái nem kerültek hozzá.
2015. 01. 23. 08:38
Zandal
1 db igen, az INT után.
2015. 01. 23. 15:38
vizi8
Csakhogy azt mondta a labdaszedőnek adta megőrzésre, hogy meg kapja a meccs után, én ebben a történetben nem látom a szertárost.
2015. 01. 23. 08:45
azimut
Ez az Amerikai media masik oldala.
Kamu-Kamu hatan!
Ez kicsapta a biztositekot hogy D'Qwell Jackson nem mondott semmit senkinek a labda kemenysegevel kapcs.
Szar kavaras a kobon!
2015. 01. 23. 09:34
Chatmansky
Olvasva Tom szavait hinni akarom, hogy őszintén beszélt és az egész egy mocsok médiacirkusz. De azért csak sikerült egy hülye mondata, ami megint bekavar a hitelességen. Miszerint nem érzett különbséget a két félidei labdák közt. Előtte meg azt taglalja, hogy milyen a viszonya a labdákhoz. Mennyire fontos neki, szinte szertartásosan, hogy azok milyen álapotban vannak. Egy ilyen profi még Pagano odatapadt fanszőrét is észreveszi a lasztin... Hiszek neki, de ez mégis egy kicsit ellentmondásos. Én már azt sem zárom ki, hogy ez egy tudatos csapda volt. Nem a Pats ersztett, hanem ... (a pont helyére írjatok megfejtéseket) Tom meg örült, köszönte szépen a hivatalosan átment puhább labdákat és játszott velük naívan addig ameddig. Innen már a szokásos: gyorsan fel is nyomták a csapatunkat. (Tudom, konteo szagú, de én nem hiszem, hogy ekkora blamába belemenjen a csapat pár laposabb labda miatt.)
2015. 01. 23. 09:36
Huszas71
Csaszti laszti, csaszti laszti, karthágó gumilaszti.
2015. 01. 23. 09:50
BaP
Egész egyszerűen valaki hazudik.
Ha Anderson-ék valóban megmérték rendesen a labdákat, akkor 4 nap alatt miért csak a félidei psi értékeket hozták nyilvánosságra, miért nem tudjuk a meccs előttieket?? Ez a vád alapja!
Ha nincs ilyen, mert nem mértek, akkor ez az egész cirkusz azért van, mert Andersonék hazudnak!

Undorító eljárás, és a vádlók hallgatnak.
2015. 01. 23. 09:58
MemphisM
Én azt gondolom, hogy az NFL ezt is olyan balfékül kezeli mint a Ray Rice ügyet.
2015. 01. 23. 10:35
anikom
Sose fogom megtudni, hogy tudtak-e előtte róla vagy csat utólag, mert nagyon nem mindegy...
2015. 01. 23. 10:33
anikom
Szeretném azt hinni, hogy egy jó pszichológiai felkészüléssel a javunkra fordíthatjuk a dolgot. Az is lehet, hogy a Seattle kicsit "lebecsül" majd bennünket, mert azt hiszik, hogy mi a labdaügy miatt nem tudtunk úgy készülni és ez elvonja majd a figyelmünket. Én innen közelíteném meg a dolgot és a saját javunkra fordítanám. Go Pats!
2015. 01. 23. 11:05
&ris
Ez még mindig a világ legnagyobb ökörsége! És Szakemberek!!!!, újságírók!!!! Képesek ilyet mondani/leírni, hogy diszkvalifikálni kéne a csapatot a SB-ról....meg hogy nagyobb büntetést érdemelnek mint a saints... Ezek azon versenyeznek hogy ki tud nagyobb baromságot mondani, csak hogy nehány cikkben megjelenjen a nevük!!!
Ez a gyakorlatban szerintem a következő képen néz ki: Brady/bármelyik QB felfújatja, betöreti olyanra a labdát ahogy ő szereti. Bemutatja ellenőrzésre és a bírok vagy jóváhagyják, vagy a kukacoskodóbbak meg esetleg leellenőrzik a nyomást és ha nincs az értékhatáron belül, akkor fújnak bele, vagy engednek belőle. Ennyi!
A többi csak üres média szenzáció a kattintásokért meg a példány számokért
2015. 01. 23. 11:06
&ris
Az hogy a labda megfelel-e a szabályoknak azt a refereeknek kell megállapítani.
2015. 01. 23. 11:07
Tibi Twelve
Stork újra az edzéseken :-)
2015. 01. 23. 11:09
orrrion
Sajnos az a gond, hogy akármit is mondanak a játékosok és az edzők, ez az "ügy " azt a koncentrációt, ami kellene a sikeres SB-hez, jelentősen csökkenti. Igaza van a Seattle játékosnak, örülhetnek, hogy nem az ő problémájuk. Aki sportol/t/ csapatsportágban, tudja nagyon jól, hogy egy komolyabb mérkőzés előtt mennyire fontos a zavartalan rákészülés. Egyben bízom, hogy egyfajta dafke hangulat lesz úrrá a csapaton .
Mellesleg egyre inkább feltűnő, hogy az NFL-t totális dilettánsok irányítják.
2015. 01. 23. 11:20
benzinkut
Én Kraft helyében, a vizsgálat lezárulása után - aminek azért valljuk már be, itt lenne már az ideje - akkora pert zúdítanék mind az Espn, mind az ostoba Aikman nyakába, hogy a gatyájuk is rámenne. Konkrétan csalónak nevezték Bradyt, BB-t és az egész csapatot, tények nélkül, össze vissza beszélve. Úgy hogy elvileg profi tévésekről beszélünk egy olyan országban, ahol mindenért perelnek. Nyilván ez nem segít most rajtunk, de nagyon remelem Kraft nem engedi, hogy minden bizonyíték nélkül alázzák a csapatot. Aikman sohasem volt szimpatikus, de most már tisztán látszik, hogy egy nulla emberileg.
2015. 01. 23. 11:42
Tibi Twelve
a newyorki szennylapokat remélem külön szétperli, afelől ne legyen kétségünk hogy milyen ügyvédek állnak a rendelkezésére, és ha kiderül hogy semmit nem csináltunk, akkor megszivathatja a newyorki lapokat, a címlapok miatt is, meg eleve hogy newyorkiak, visszanyalna a fagyi a korai cikkírogatásért meg fotómontázsokért :-)
2015. 01. 23. 11:31
chateautorres
Sajnos elég kacifántossá vélik az ügy, s sajna tegnap nem sikerült bizonyítani az ártatlanságunkat. BB érthető okokból teljesen passzív volt, Tom pedig szerintem rosszul viszonyult a dologhoz. Egy ilyen ügyben, ahol megdőlt az első számú vallomás, nincs hiteles mérés a bírók részéről, ahol feltehetőleg senkinek sincs kézzel fogható bizonyítéka ellenünk, egyszerűen ki kell állni, s azt mondani, hogy:
Mindenki tudja, hogy utálok lapos labdával játszani! Én azt szeretem, ha k..a kemény! Lapos labdával pontatlanul dobok (l. INT, passz Vereen-nek stb.) Szar idő volt, leeresztettek a labdák. Meg esett az eső, és különben is csúszott mint az állat. És kuss! Mi a f...t akartok!

Nem bizonygatni, hogy én 12,5 akármin szeretem, az alsó értéken, és lehet hogy elcsúszott a pumpálásnál a tű hegye, s kicsit alacsonyabbra sikerült.

Nagy szert. Tuti, hogy valaki fülest kapott előzőleg, hogy a Pats meccsek óta lapos labdával játszik. Csak az alkalomra várt a sajtó, mert gyorsabban alakult botánnyá az ügy, mint annak idején Monica L-nél.
Az nfl az idén már elsikálta Petterson, Rice ügyeit, na ezt most meglovagolja a média rendesen.
2015. 01. 23. 11:45
benzinkut
A NESN-en van egy jó cikk, ami azt pedzegeti, hogy lehet, hogy nem véletlenül nem mond semmi konkrétat az NFL. A negatív reklám is reklám és az utóbbi napokban nemcsak sportoldalak, hanem országos hírportálok is címlapon foglalkoznak az üggyel. Ez ugye érthetően sokkal nagyobb "dobás" az NFL-nek mind eddig bármelyik SB-t megelőző hír az utóbbi időkben. És ha így nézed ebben van valami...kiváncsi vagyok hogy még meddig húzzák...
2015. 01. 23. 11:47
Tibi Twelve
Biztos átvették hogy mit mondjon, amit mondasz azzal az a baj,hogy sokkal inkább üres dumának tűnne,mert elvileg a qrvakeményról nem ereszthet ennyit semmilyen hidegben, viszont ez hogy alsó határra fújják, és az időjárás miatt eresztett ez hihetőbb talán.
2015. 01. 23. 11:56
chateautorres
Persze, sarkítottam. De ha keményen a sarkára áll, akkor lehet hogy jobban jön ki belőle mindenki. Ha gyengének látszol, akkor még inkább rád szállnak. Lapozd végig az Ami sajtót. Tisztelet a kivételnek, de már leginkább akasztanák is BB-t és Tom-ot. Lassan már megkérdőjelezik az elmúlt 15 év eredményeit is!
2015. 01. 23. 11:45
takirob69
Javítsatok ki ha tévedek. de eddig az NFl részéről semmilyen hivatalos nyilatkozat, információ nem hangzott el az üggyel kapcsolatos.
Az egész botrány nem hivatalos félinformációkra, találgatásokra épül amit meglovagol a sajtó, összeesküvés elméletek születnek stb.
Undorító az egész és az is ahogy az NFL kezeli az ügyet.
2015. 01. 23. 11:52
Pietrosz2
Nyilvánvaló,hogy a bírók nem ellenőrizték le rendesen a labdákat.Az elképzelhetetlen,hogy utólag a lebukás esélyét megtizenegyszerezve engedtek le belőlük.
Hogy mennyire nincs jelentősége a nyomáskülönbségnek azt mutatja a második félidő eredménye amit már keményebb labdával játszottunk.
Tegnap a Trash Talkban Márk pont a keményebb labdát érezte puhábbnak.
Sajnos valóban itt a Pats lejáratása a cél,nem az igazság.
2015. 01. 23. 12:02
chateautorres
Én nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de amilyen durva hadjárat indult el a sajtóban, osztom a véleményedet! A sajtó felkészülten várta az ügy kirobbanását, s most mint a vércse, kőkeményen lecsaptak.Legyünk őszinték, BB nem viszonyul annyira "amerikaiul" (behízelgően) a sajtóhoz, ki lehetnek rá teljesen az újságírók. Most eljött az alkalom a visszavágásra.
2015. 01. 23. 12:11
Tibi Twelve
http://www.csnne.com/blog/patriots-talk/seahawks-cb-lane-gronkowski-isnt-good

a vicces fiú :-)
2015. 01. 23. 12:30
zozo692
Szerintem még nem látta játszani. Legalábbis a szavai ezt sugallják :-)
2015. 01. 23. 12:15
torsza
Jackson azt nyilatkozta: maga is meglepődött, hogy az első félidő végén a Colts labdáival játszik a Patriots.
Egy csomó nyilatkozat hangzik el, hogy az irányítók hogyan szeretik a labdákat. Valószínűleg bevett gyakorlat volt eddig, hogy a játékvezetők csak ímmel-ámmal ellenőrizték a labdákat, hiszen, ha minden apró szabályt betartattak volna, akkor pl. Rodgers túlfújt labdái sem mentek volna át, abból meg balhé lett volna.
Most vmi miatt a Pats puha labdáit ki kellett szúrni. Miről beszéltek volna 2 hétig?
Arról nem nagyon hallani, hogy mi volt a szünetben. Hogyan cseréltek labdát? Szóltak a Patsnek, hogy hozzanak még 12-őt? Volt is szertárban egy nagy adag. Kihozták, megmérték, pont 12,5 PSI, mehet? Vagy fújtak a már bejátszott lasztikba?
2015. 01. 23. 12:15
Tibi Twelve
Az megvan hogy most mi vagyunk a favoritok a Super Bowl ra ugye? :-)
2015. 01. 23. 12:16
Ha mind Belichick, mind pedig Brady hétfőn reggel értesült a labdás sztoriról, akkor a Pats részéről senki nem volt ott a mérésnél? A Colts labdáit is mérték? Van erről jegyzőkönyv? Itt azért sok-sok kérdés felvetődhet.
Egyébként arra emlékeztek, hogy a Giants elleni Super Bowl előtt azzal jött ki a sajtó, hogy találtak egy tanút, aki azt állította, hogy a Patriots illegálisan filmezte a Rams edzését a korábbi Super Bowl előtt, és erre bizonyítéka is van. Csakhogy utólag nem lett meg ez a bizonyíték, de két hétig erről szólt a cirkusz. Emiatt kicsit "de ja vu" érzésem van...
2015. 01. 23. 12:45
lolvin
Wednesday night, FOX Sports' Jay Glazer reported that the league planned during the week to check the ball pressure of the Patriots footballs at halftime of the win over the Colts.

The league, according to Glazer, had been tipped off to the Patriots using under-inflated balls.

That raises two questions. First, why didn’t the league reach out to the Patriots and let them know there were concerns and they needed to be aware they were being monitored?

Second, if the league suspected the Patriots were using underinflated footballs and thought that would impact the game, why would even allow a chance that the game would be compromised?

If the answer is that the NFL wanted to “catch” the Patriots – Belichick in particular – red-handed, then they risked the Patriots gaining a first-half advantage over Indianapolis in the AFC Championship to do so.

Which, to me, would show just how deep the enmity for Belichick and the Patriots run at the league level. They would rather set him up than ensure the game isn’t compromised.

Witchunt- enuf said


Egyáltalán nem biztos forrásból, de ha igaz azért durva!
2015. 01. 23. 12:45
zozo692
Én nem is értem az egészet.
A bírók teszik le minden snap-hez a labdát, szabad kézzel (nem "szuperkesztyűben") fogják, ha valakinek éreznie kellett volna a "jelentős" különbséget, akkor nekik kellett volna.
A legnagyobb hülyeséget megint az NFL csinálja, ezt a banális ügyet 5 napja nem tudja kivizsgálni, csak és kizárólag azért, mert ezzel megint a saját inkompetenciájukat támasztanák alá. Biztos vagyok benne (legalábbis a jelek erre utalnak), hogy hatalmas lyukak lehetnek a rendszerben és nehéz lenne kijelenteni, hogy 1) a lófarkat ellenőrizzük le a labdákat 2) ha le ellenőrizzük, akkor ezt nem dokumentáljuk 3) miután elvileg leellenőriztük, az nem nyúl a labdához és manipulálja azokat kontrollálatlanul, aki aki nem akarja.
Szóval, azért van itt kérdés bőven.
És még egy kérdés: amikor a zebra kicserélte a labdát annál az ominózus snap-nél, a kicserélt labdát jónak ítélte-e, mert én nem láttam, hogy kézzel ellenőrizte volna (és ha jól emlékszem, akkor a Patriots labdás srác adta oda a bogyót). De lehet, hogy tévedek.
2015. 01. 23. 19:53
pat68
Akkor amikor a labdát cserélték az volt a gond, hogy egy "rugó" labdát tettek le, nem olyat, amivel játszani szoktak! A Trash talk-ban a Márk elmondta a különbséget a két labda között. A rugó labda mindig új, a másik már meg van dolgozva.
2015. 01. 23. 12:50
lolvin
2015. 01. 23. 12:57
advocat86
Szerintem szánalmas ez a labda-ügy... Öt napja azon megy a vita, hogy nem voltak elég kemények a labdák úgy, hogy semmilyen hivatalos info nincs, az eddig ismert információkról meg kiderőlt, hogy hazugság. Nem hiszem, hogy ne lehetne az ügyet két nap alatt felgöngyölíteni. Remélem a srácok ki tudják zárni az egészet, és készülnek a seattle-re. Egy jó ideig aggódtam, hogy az ügy csak elvonja a figyelműket, de minél jobban nyújtják az egészet, mint a rétestésztát, és baszogatják a csapatot, szerintem annál jobban felspanolják magukat a srácok. Emlékeztek a Kansas meccs után egy héten keresztül arról szólt a fáma, hogy vége a Pats sikersztorijának, Brady kiégett, BB felett eljárt az idő, aztán a Bengals nem tette zsebre, amit kapott. Valami hasonlót várok most is a fiúktól, a TD-k után egyből odaadva a lasztit a sproiknak, hogy ellenőrizzék a nyomást...
2015. 01. 23. 13:30
crucified
"Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál"
2015. 01. 23. 13:40
lesliemus
"Hiszek a sportszerűségben, tisztelem a ligát és minden olyan dolgot, amivel azt érik el, hogy minden csapat ugyanazokkal a körülményekkel/eszközökkel versenyezzen hétről hétre." idézet TB-től

Nos, ha MINDEN csapat ugyanolyan körülmények között kellene játszania, akkor Green Bay-ben miért nincs fedett, fűthető stadion, illetve meg ahol csarnokban játszanak, miért nem nyitják ki a tetejét! Ez lenne a nagy egyenlőség? Láttam közvetítésben, hogy az egyik dom-ban, majdnem megfulladt az ellen, meg majdnem kiszáradt, mert nem volt hozzászokva a fülledt levegőhöz, ami a zárt csarnokban volt. Kérdem, ilyenkor hol az egyenlő feltétel? Egyes csapatok dirrekt nem nyitják ki a tetőt, ezzel is nehezítve az ellenfél játékát... értem, hogy a szabályok ezt lehetővé teszi, de ez lenne az ugyanazon körülmény a játékokban?

értem én, hogy gőzgép! de mi hajtja?
2015. 01. 23. 14:05
Lucius
Undorító, hogy eddig húzzák a "vizsgálatot". Tényleg olyan érzése van az embernek, hogy direkt csinálják. Szívatják a Pats-t szokás szerint, és jól is csinálják.
2015. 01. 23. 14:45
orrrion
Na, az ilyen nyilatkozatokat csípem: Az NFL honlapján olvasható, hogy Jeremy Lane a Seattleből fikázza Gronkot, szerinte nem akkora durranás, a kezei sem biztosak elkapáskor, stb. Még a cikk írói is padlót fogtak ettől, hogy ekkora hülyeséget még nem hallottak. Remélem ez a hír is eljut a csapathoz-főleg Gronkhoz- nem csak a labdás marhaságok!
2015. 01. 23. 15:08
lolvin
A hir eljut Gronkhoz, biztos lesz jónéhánya ujságiró aki majd rákérdez erre, én azt remélem, h nem foglalkozik vele, a Seattle részéről megy a trash talk, nem véletlenül dumál állandóan Sherman és társai, ki akarják zökkenteni az ellenfelet...
2015. 01. 23. 14:56
zsoleszko
Eddig amikor a csapot elkezdték cseszegetni akkor az aktuális ellenfél mindig nagyon ráfázott ! Úgyhogy hajrá csak így tovább !
2015. 01. 23. 15:43
Lacus
Azért az ESPN kedves munkatársai nem mennének el végre a pék....ba??? Elnézést, de hogy engedhetik meg maguknak azt a hangnemet, amit megengednek??? Komolyan kezdem azt hinni, hogy lassan az egész világ ellenünk van... Szép sztori ez, csak egy valami hiányzik belőle: a konkrétumok! Addig meg, amíg elő nem kerülnek addig minimum erős ez a hangnem! Egy szurkoló fröcsoghet, ha úgy tetszik, az ellenfél játekosai nyomhatják a trash talkot, ha boldogak tőle, de egy újságíró? Azt már nem veszi be a gyomrom...
2015. 01. 23. 15:44
vizi8
Ha jól olvasom a sorokat akkor csak az első félidőben voltak rosszak a labdák, de a nagy verést a 2. félidőben kapták......
2015. 01. 23. 16:52
Raschy
Azért a vicc, hogy ezt nem tudják 5 nap alatt eldönteni, ha megbüntetnek büntessenek, de ne zavarják a csapatot és vegyél el tőlük a felkészülés lehetőségét.
2015. 01. 23. 16:53
Raschy
Az is érdekes azért, hogy amikor a Giant színlelte a sérüléseit, hogy megállítsa az órát akkor kb semmi cirkusz nem volt ehhez képest körülöttük, pedig az kicsit jobban befolyásolja a meccset mint pár közel kicsit puhább labda.
2015. 01. 23. 18:18
Dega
Már bocs,de sajnos "tipikus" megvàdolunk valakit-valakiket,minxenféle bizonyítékok nélkül,azutàn majd mindenki arra emlékszik,hogy volt valami labdás "ügy".....Mikor,hol,mit?Ezekre kellene konkrétan és ténylegesen bizonyítani....ennyi!
2015. 01. 23. 18:23
Dega
Na,a hibákért bocsi,de értitek ugye???
2015. 01. 23. 18:25
GyuriSztg
Sziasztok! A rövid véleményem a következő : 45 - 7 lett a végeredmény + ha akarták volna Blount még szerezhetett volna pár TD -t. ..Azért ott talán nem olyan fontos hogy mennyire puha vagy kemény az a laszti. ..
2015. 01. 23. 18:36
anulu82
egyre inkább komoly felelősnek érzem a ligát is a jelenlegi helyzetért. ugyanis méla csönd van. jó lenne tudni, h direktben "gyanúsítanak"-e valakit, h szándékosan leeresztette a labdát, vagy sem. ha nem, akkor zárják le a dolgot, és hagyják a Pats-et nyugiban készülni az SB-re.
2015. 01. 23. 19:22
simita14
Félnek tőlünk mint a tűztől ! Most a labda... Holnapra kitalálják, hogy szó sem volt arról, hogy Blount két lábon fog futni. Ráadásul cipőben ! Vagy Juliannak 2 mm-el hosszabb volt a szakálla a megengedettnél. Így egyik IC-s sem ismerte fel.
Egy kis fizika. A levegő zárt helyen (a labdában, ami azért eléggé zárt) azonos térfogaton de eltérő hőmérsékleten más-más nyomást mutat. Melegebb környezetben magasabb, hidegebben alacsonyabbat. Felfújták a lasztikat 25 fokban az előírás szerinti minimális nyomásra. Kint a meccsen 8 fok volt. Persze, hogy az előírás szerinti puhábbak lettek.
2015. 01. 23. 19:45
smudge
szevasztok, off topic de hangulat emelonek dobom:https://www.youtube.com/watch?v=z8IZste6zQ0
2015. 01. 23. 20:00
azimut
azt hiszem az első 4 perc választ ad arra hogy mennyire utálják ezt az egész franchiset és mindenki már azt várja mikor lesz vége Brady és Pats korszaknak! Ezért is van ez a nagy hype ! Mert nem tudják elképzelni hogy "csalás" nélkül megoldható ez a dominancia! Végre örültek neki hogy van egy dolog amibe bele tudnak kapaszkodni és ezért történik ez!
Csak ezt senki nem mondja ki,hogy irigyek és elegük van belőlünk és a BB-Brady párosból
2015. 01. 23. 19:47
Raschy
Remélem nem kacsa. http://offthemonster.com/2015/01/this-just-in-sources-confirm-patriots-will-not-face-penaltiesfines/
2015. 01. 23. 20:00
April Wine
Hát itt nem pont ez van:

http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4776987/nfls-statement-on-patriots-investigation
2015. 01. 23. 20:07
Burkus
Ez a l.f.sz nyilatkozat kategóriája, ami csak arra jó, hogy nyomassza a csapatot. Pszichikai hadviselés folyik csapat ellen, mi az érdek abban, hogy a Seattle nyerjen?

Nem is értem mit akarnak, amit nem láttak az elmúlt 4 nap alatt, azt nem is érdemes.
2015. 01. 23. 20:10
takirob69
Nesze semmi fogd meg jól nyilatkozat.
Úgy tűnik eddig f.szt sem találtak és Több idő kell nrkik. hogy tökéletesítsék a kamu sztorijukat.
Remélem, hogy ez az egész gusztustalan ügy csak feltüzeli a fiúkat.

Go PATS!!!
2015. 01. 23. 20:46
iceman
+1 Mindenki össze-vissza beszél. Úgy tűnik, hogy semmi nincs a "vád" kezében, csak puszta feltételezések és még azok is ellentmondásosak.
2015. 01. 23. 20:44
iceman
Arról van szó, hogy van egy franchise, amely sok-sok éve stabil playoff szereplő, van egy edző, aki all time konkrétan az első helyen van és van egy QB, aki, ha most SB-t nyer, akkor all time megkérdőjelezhetetlenül első lesz. (Hiába lesz még ekkor rajta kívül két, 4 SB győzelmes klasszis, de az összes SB részvétellel egyértelműen eléjük kerül.) Szóval a többi franchise és a szurkolóik nehezen viselik ezt, ami valahol érthető is. A többi franchise tulajai is beleölnek ennyi, ha nem több pénzt a csapataikba és a legtöbbjüknek azért is imádkozni kell, hogy a csapat beküzdje magát a playoff-ba (lsd. pl. Dallas). Ilyenkor látszik, hogy a sportszerűség, meg az ellenfél tisztelete csak maszlag és nagyon kevés az olyan korrekt ellenfél, aki nem próbál lehúzni minket.
2015. 01. 23. 20:49
Raschy
Ha a SB-on nem fújnak ellenünk akkor elviselem ezt a 2 hét szerencsétlenekedést, csak az a baj, hogy mindezek után még a bírók is Seahawkssal lesznek. Nem biztos, hogy ez abban fog megjelenni, hogy ránk több zászlót dobnak, hanem inkább abban, hogy hagyják majd a 'hawks fizikális fociját és elnéznek a szabálytalanságok fölött.
2015. 01. 23. 21:06
anulu82
ezek után azt mondom, hogy ahány pontot fel lehet tenni a táblára, azt fel is kell. ha úgy alakul (adja ég), hogy a kedvező eredmény miatt a 4. negyed elejétől már garbage time lenne, akkor is nyomni, ahogy a csövön kifér!
2015. 01. 23. 21:12
azimut
2 dolog jöhet ki ebből,sztem Dacossá teszi a srácokat ami éppen történik és méregből agyon verjük a Seattle-t ,vagy fejbe összetörnek és simán kikapunk!
Amit tenniük kell semmilyen médiumot nem olvasnak,néznek 2 hétig ahol szó lehet az NFl ről! Plusz a mediát tiltsák el tőlük,nem nyilatkozhat senki és a media be nem teheti a lábát sehova
2015. 01. 23. 21:42
lolvin
Ezt nehéz lesz megoldani, már csak azért is mert ha jól hiszem a Media Day kötelező jellegü...majd kijavitanak ha tévedek!
2015. 01. 24. 12:59
Tibi Twelve
Kötelező a mediaday én is úgy tudom, de akármilyen firkászok a Nagyokhoz nem mehetnek kérdezni, elismert újságírók meg nagy nevek, csaknem fogják a labdadolgot emlegetni,miután BB meg Tom összesen 1 órát beszélt róla.
Hozzászólás a(z) Még mindig azok a bizonyos labdák 2. rész bejegyzéshez