Menetrend

Megszólalt az NFL labda-ügyben

2015. 01. 23. 21:03
Szerző: DoM
Kategória: Hírek

Az NFL hivatalos közleménye szerint labda-ügyben a vizsgálat még folyamatban van, amelynek célja megállapítani, hogy az AFC döntőn a Patriots támadói által használt labdák megfeleltek-e a szabálykönyv előírásainak.

A hét során spekulációk, találgatások, vélt és féligazságok tömegével lehetett találkozni és a kérdés domináns szerepe sajnos már-már el is feledteti az emberrel, hogy jövő hétvégén Super Bowlt fog játszani a Seattle és a New England.

Az NFL által közétett információk:

1. A vizsgálatot Jeff Pash az NFL általános elnökhelyettese és Ted Wells ügyvéd közösen vezeti. Wells a Paul Weiss Ügyvédi Iroda munkatársa és szakértelme mellett a pártatlan nézőpontot is jelenti az ügyben. Rajtuk kívül a Renaisance Associates vesz részt a nyomozásban, igazságügyi szakértőket az elektronikus és videó bizonyítékok elemzésében, feltárásában segédkezve.

2. A vizsgálat már vasárnap este kezdetét vette. Azóta közel negyven interjút készítettek a csapat tagjaival, bírókkal és egyéb személyekkel. Az adatgyűjtés még a következő napokban is folytatódik. Fizikai bizonyítékokat is gyűjtöttek a videófelvételek és elektronikus források mellett.

3. A játékvezetők a mérkőzés előtt meggyőződtek, hogy a Patriots által átadott labdák megfeleltek a szabályoknak. Azt nem részletezik, hogy ezt milyen módon tették.

4. Az eddigi bizonyítékok azt mutatják, hogy az első félidőben a Patriots labdái a szabályban előírtakhoz képest laposabbak voltak. A második félidőben már szabályos labdával játszottak, ami a mérkőzés végéig már nem változott, tehát a labdák akkor is az előírt határon belül voltak.

5. A vizsgálat célja annak eldöntése, hogy a Patriots labdái miért nem feleltek meg az előírt paramétereknek, valamint az, hogy ez az eltérés szándékos cselekmény következménye volt-e?

6. New England teljes együttműködéséről biztosította a ligát. Az NFL előítélettől mentesen a bizonyítékok megfontolt mérlegelése után fog döntést hozni.

Készült az NFL közleménye alapján.

Hozzászólások

2015. 01. 23. 21:23
vhs-box
SB celegyenesben hogy ezzel kell foglalkozni a szurkoloknak az dobbenetes.az meg plane ahogy olvasom a csapat tagjait kihallgatjak.igy kell keszulniuk az ev legfontosabn merkozesere...de sebaj .most csakazertis megnyerik .
2015. 01. 23. 21:30
iceman
SB-nak annyi. :( Csodálkozom, hogy a Pats vezetése miért tűri ezt. Nincs mese, most már vissza kell lépni az SB-től és perelni kell a ligát egy hatalmas összegű kártérítésre.Valamint minden egyes olyan tisztségviselőt és közszereplőt, aki gyanúsítgatott.
2015. 01. 23. 21:33
nszgergo
dehogy kell visszalépni, ez a csapat annyira egyben van, nem emiatt nem nyernénk ha nem nyernénk, de nyerünk, szval nincs miről beszélni :) utána esetleg lehet pereskedni, de nem ilyen franchise vagyunk, csámcsogjon aki amit akar, egy számit, az eredmények, amire lehet irigykedni és meg is teszik :)
2015. 01. 23. 21:45
Kollega
Ha úgy csinálnánk, ahogy Ravensnél szokás, előbb lejátszanánk a meccset és csak akkor perelnénk, ha veszítünk. De viccen kívül, nem lehet visszalépni, ezekből a szerződésekből nem lehet kiugrani.
2015. 01. 23. 21:32
iceman
Már ott is hazudtak, hogy csütörtök estig lesz végleges döntés. Nincs semmi a kezükben, ezért tovább húzzák az időt. Szerintem ez már nyílt háború a liga vezetése és a Pats között.
2015. 01. 23. 21:33
Gordon
Én pedig azt remélem, hogy ennek a hatására előjön majd a játékosokból a "csakazértis" megnyerjük mentalitás.
2015. 01. 23. 21:39
takirob69
Én is remélem, hogy ez a lufi ügy és a Seahawks játékosok trollkodása rendesen feltüzeli a csapatot a földbe döngöljük őket.
2015. 01. 23. 21:39
cashnet
Ez semmi más, mint marketing. Szerintem ez a lényeg:
Az ESPN Sport Science műsora rövidke különkiadással jelentkezett a Deflategate miatt. Ők arra jutottak, hogy:

a 2 PSI-s nyomáskülönbség miatt a labda súlya 1,5 grammal csökken,
emiatt 20 yardot (18 métert) 0,003 másodperccel lassabban tesz meg,
egy átlagember 1 mm-rel tudja jobban belenyomni az ujjait a labdába, ha annak 12,5 helyett csak 10,5 PSI a nyomása, ami elenyésző pluszt ad.
2015. 01. 23. 22:09
hopi46
Ezt a marketing (piaci adásvételt jelent) dolgot azért megmagyarázhatnád. Szerinted azért csinálják, hogy mindenki megtudja egy labda tulajdonságait különböző nyomásviszonyok között, miközben alaposan megzavarják egy csapat felkészülését? Gondold át vagy mondjál meggyőzőbb érveket!
2015. 01. 23. 22:16
darth king
Szerintem csak arra gondolt, hogy az NFL-nek a "rossz reklám" is reklám, és ezért szándékoson hagyják túlbujánozni a labdaügyet a döntőig. Így marketingszempontból nagyobb a piac.
2015. 01. 23. 22:19
darth king
2015. 01. 23. 22:20
cspeti98
2015. 01. 23. 22:38
hopi46
Az NFL megéri a pénzét! 5 napig meg sem szólalt, hagyta, hogy egy csapatot megbecstelenítsenek. Sza..ik a labdákra. Ha olyan fontos lenne a labda egy meccsen, akkor nem alkalmi munkások őriznék ill. kezelnék.
Minek a piaca lett nagyobb? A lapos labdasütiknek? A probowl-ról egy hang nincs, a SB-ról alig van szó! Többen klikkelnek a honlapjukra? Ugyan már! Ha ezt elhúzza a SB-ig, akkor nemcsak kuka, hanem kimondottan szemét is! Nem ez a focipiac, ez a trágyadomb!
2015. 01. 24. 10:52
MajnemizBond
Nem tudom, hogy az NFL a reklám miatt csinálja-e ezt, de Cashnet-et semmilyen gondolat átgondolására nem kell szerintem felszólítanod. Nyugodtan elhiheted (több médiaszereplő, köztük sportolók is nyilatkozták már), hogy a negatív reklám JOBB reklám. Pl.: ha vkinek esze ágában sincs az NFL meccsek, eredmények iránt érdeklődni, de hall erről a botrányról vagy a csalás szó felkelti az érdeklődését és tuti, hogy ezt elolvassa, akkor már bejött a negatív reklám.
2015. 01. 23. 22:18
cspeti98
A negatív reklám is reklám, úgyhogy szerintem az NFL direkt húzza a döntést, mert addig is mindenki erre figyel és szinte biztos vagyok benne, hogy ez hatalmas bevételt jelent majd nekik.
2015. 01. 24. 17:42
cashnet
hopi46. Szubjektív véleményemet arra alapoztam, hogy az nfl egy üzleti vállalkozás és új piac felé nyit - ez pedig Európa (pl. Londonban egyre több meccs, esetleg franchise)Ide pedig igenis kell még(!) marketing. Megnéztem (engem szakmailag is érdekelt), az összes jelentős internetes portál Európában vezető oldalon hozta a hírt. Ennél több nem kell, hogy "alapozzanak". De ez saját véleményem, tiszteletben tartom, ha nem értesz vele egyet.
2015. 01. 23. 21:39
azimut
ez sztem egész jól összefoglalja hogy mi van! a végén pedig a fizikai rész ami alapján azt mondom hogy semmi értelme nincs puha labdával játszani mert szarul száll....
http://sportgeza.hu/sport/nfl/2015/01/23/nfl_deflategate_szajbarago/
2015. 01. 23. 21:46
lolvin
Leengedve cikcakkban szál is, önmagában az sem változtat azon, h szabálytalan ha nincs a határértéken belül és ezt szándékosan befolyásolta valaki, másrészt, meg minden irányitó másképp szereti...
2015. 01. 23. 21:47
lolvin
Szal azon kár vitatkozni, h valójában szeretünk-e előnyt vele vagy sem!
2015. 01. 23. 21:55
azimut
Hát ez az,ezért se értem ezt az egész szituáció! Mindenki úgy beszél erről a dologról mintha 12 en ketten lettünk volna a pályán amikor a győztes TD átadás történt!
Közben meg semmilyen épkézláb érv nincs amellett hogy nekünk miért érte meg trükközni a labdákkal....
Arról senki nem beszél,hogy ha fel van fújva a labda rendesen akkor Brady Gronk felé menő labdája lehet hogy TD nem pedig INT.....
Szóval mindenki támad de az eszét senki nem használja
2015. 01. 24. 00:09
winston86
ez a cikk, főleg a címével és lezárásával nagyon elvette a kedvem az egésztől :-( ráadásul vezető hír az indexen. gratuálok nekik. remélem kapnak elég likeot, meg megosztást meg kattintást, ha erre hajtottak a címmel. kicsit most teltem be a média viselkedésével, elég dühös és szomorú vagyok, amiért így elrontották a super bowlra készülést. legalább ja a kibaszott indexre, a legforgalmasabb hirportálra írnak, legyenek már pártatlanok ilyen témában. persze persze, leírja, hogy nem sokat számított a dolog, de az ujságíró is tudja, hogy a cím, a kezdés és a lezárás a legjobban megmara rész. na mindegy, gondolom senkit sem érdekel a véleményem, de jól esett leírni.
2015. 01. 23. 21:50
tucsi7
Na ha így gondoljuk, akkor biztos a Colts eresztette le a labdáinkat. Ezért ment "gyengén" az első félidő. Majd sasszem bírok kiszúrták a bibit, és a második félidőben már rendes lufikkal 0-ra vertük a csikókat. Köszönjük Zebrák!
2015. 01. 23. 22:06
már Goodellt is utálom
Azért szomorú, hogy túlléptünk a postagalambokon nem is akárhogy, tönkrevertük a pónikat és lassan egy hete ezzel a sz...l van tele minden. Super Bowlba jutottunk és mi van??? hogy fújta, ki fújta, ki mit csinált a tojásokkal és kicsit meghurcolják BB-t és TB-t is, ahogy az egész csapatot. Hát előre is elnézést kérek, de elmehetnek a jó büdös 3,14csába és a leeresztett lasztikat meg tegyék oda ahova nem süt be a nap és csináljanak magunknak kistestvért. De legalább Stork indahouse:):)
2015. 01. 23. 22:27
cspeti98
Itt egy kicsit vidámabb videó, hátha ez segít elfelejteni ezt az egész labda ügyet :)
http://youtu.be/KY9BBjLOwQM
2015. 01. 23. 22:49
sting
Soha nem voltam híve az összeesküvés-elméleteknek...
Valamint úgy gondolom, hogy mindenre kell lennie értelmes magyarázatnak.
A Pats belekeveredett (belekeverték?) egy olyan ügybe, amiből sehogyan sem tud jól kijönni.
És amiből semmilyen szemszögből sem lehetett, vagy lehetett volna haszna.
Hogy mért történhet ilyen?
Tudjuk az NFL varázsa a változatosságban van. Abban, hogy évről évre mindegyik alakulat szinte hasonló esélyekkel vághat neki a harcnak a SB-ért. A Pats ennek az idilli állapotnak a kerékkötője, hiszen abnormális, hogy gyakorlatilag nincs számára évek óta hullámvölgy.
Ha 2-3 szezont a vert mezőnyben töltene, akkor egy "nagy feltámadás" és SB győzelem sokkal több pénzt pumpálna bele az NFL-be, és akkor hirtelen elkezdenék szeretni.
Az érdeklődés felszítására érzelmek kellenek, hogy ez szeretet vagy gyűlölet már mellékes.
Most ezzel a húzással "valakik" kreáltak egy olyan szereplőt a SB-ban aki ellen a naiv tömeg leül a TV elé gyűlölködve a vesztét kívánni.
És sajnos lehet hogy sikerük is lesz, hiszen amiben csak lehet megzavarják a (szerintem) SB résztvevők közül a messze jobb csapatot.
Félek ha találnak is valami számukra igazolható "igazságot" az nem a valóság lesz.
Undorító az egész manipuláció, ugyanúgy mint amennyire pld. a Suh-féle bünti eltörlése is volt.
2015. 01. 23. 22:54
decsko
Tökéletesen egyetértek veled! Az üzletnek nem tesz jót a Pats.
2015. 01. 23. 23:11
LPT
Az én olvasatomban sokkal egyszerűbb a történet. A Colts tuti előre készült (akár a Ravens tippjével), hogy "vész esetén" a meccs közben bevizsgáltatják a Pats labdáit, hátha megzavarják Brady-t. Miután ez mégsem vált be, és az NFL is csak csendben vizsgálódott, valamelyik Indy-s odaszólt egy vérpistike újságírónak, hogy borítsa ki a bilit. A csalás és a Pats amúgy is jó hívószavak, a botrány boritékolható volt.
2015. 01. 23. 22:51
darth king
2015. 01. 23. 22:55
MemphisM
Szerintetek mi lesz a Pats jövő évi szabály módosítási javaslata? A challenge Mindenre vagy hogy rájátszásban ne lehessen vizsgálódni a csapatok ellen?
2015. 01. 23. 23:21
ArsnL
kemény 3 nap kellett, hogy ezt a statementet kiadja a liga?? gratulálok, még a jövőhét is erről a bullshit-ről fog szólni


srácoknak nagyon sok erőt és kitartást kívánok, remélem ez nem zavarja meg a felkészülést mert így is a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk... MINDENT BELE!!! GO PATS!!!
2015. 01. 23. 23:42
Pocok
Hát ez azért már igen komoly >< A gyerekverő meg a nőverő ügyében szinte semmi, most meg 11 puhább laszti miatt ekkora háború. Fájna az a negyedik trófea, úgy látom, nagyon fájna. A vízicsirkék helyében én úgy lapítanék, mint a húzat, mert ők aztán tényleg "nem botlottak" az életben, meg az a nyilatkozat Jeremy Lanetől... remélem valaki virágot hoz neki, ha netán a meccsen Gronk teljesen véletlenül papírcsákót origamizik belőle. Atya ég, de nagy lett mindenki pofája hirtelen, de szeretném, ha alaposan rá is ejtenék őket. Azt elfelejtik a szárnyasok, hogyha a Green Bay nem töketlenkedi el a végén, akkor most nem ők vannak az SB-ban. Beast mode, meg ligaelit defense, hol voltak ezek a hétvégén? Otthon a kispolcon. A Kansas utáni K.O. után is felállt a csapat, ott is milyen savazást kapták, úgy látszik, ezt a bravúrt most meg kell ismételni.
A Colts meg eldönthetné már végre, hogy akkor most ők szóltak-e vagy sem. A liga meg... na, rájuk jelen pillanatban nincs szalonképes jelzőm. Csak a végén ki ne találják, hogy a laszti nem is tojás volt, hanem négyzet...
2015. 01. 24. 04:20
TMR
Az nekem is feltűnt, hogy a Colts-nál most mindenki tagad. Ők nem is szóltak, nem is vették észre, hogy laposabb a labda. Most akkor mi van? Ki szólt akkor egyáltalán?
2015. 01. 24. 00:06
takirob69
Személy szerint úgy gondolom, hogy már megszületett a végső döntés az ügyben a liga részéről csak még túl korai lett volna nyilvánosságra hozni. Kiadtak egy kamu nyilatkozatot, folytatják a kamu vizsgálatot és majd egy hét múlva a SB-t megelőzően jelentik be eredményt, hogy mégjobban bekavarjanak. Túl egyszerű lett volna már most lezárni az ügyet.
Szánalmas bagázs!!!!
2015. 01. 24. 04:22
TMR
"Elnézést Virág elvtárs, de ez az ítélet!"
2015. 01. 24. 00:36
Pat Patriot
Legalábbis furcsa, ami ebben az ügyben történik. Rengetegen szóltak már hozzá a témához. Hogy ez a botrány a Patriotsra milyen hatással lesz, nyilván kiderül másfél hét múlva.
A Seattle-nek sem feltétlenül jó, hogy a Patriotsnál most áll a bál. Máshol írtam, hogy ebből a Pats jól nem jöhet ki, a csapat csalóként lesz elkönyvelve. Ugyanakkor azok, akik tudják, hogy ez a gárda nem ennek köszönhetően gyalulta a földbe a Coltsot (ezek pedig a játékosok maguk), mindent meg fognak tenni azért, hogy bizonyítsák, ők a legjobbak. Nem féltem a csapatot attól, hogy felkészületlenek lennének, hogy ne koncentrálnának a dolgukra. A negatív hangokból ki kell alakítani egy olyan szemléletet, ami miatt a játékosok elhiszik, hogy az NFL, az összes csapat, a bírók, az egész világ ellenük van, nekik pedig bizonyítaniuk kell. Brady, Gronkowski, Revis és a többiek azért lehetnek a Patriotsnál, mert évek óta olyan szinten teljesítenek, ami miatt érdemesek erre. Iszonyatos düh munkálhat a Patriotsban, és biztos vagyok benne, hogy a Seattle nem egy ennyire felspannolt New Englanddel akart találkozni.
2015. 01. 24. 01:32
joeflame
Szeretnék én is hinni ebben a felspanolt,legázoljuk őket lehetőségben,de ahogy a bírói ténykedést elnézem az elmúlt meccseinken,nem hinném hogy kiélezett meccsen a "gummiszabályok" egyoldalú értelmezésével nem lehet belenyúlni úgy amit már a tűz se tud kompenzálni,aztán persze lehet majd háborogni,de azt a csaló banda vagytok,meg ide is csak ezzel kerültetek-el már le is söpörtek az asztalról. Ebböl tényleg sehogy sem lehet jól kijönni,ha nem leszünk bűnösnek kikiáltva,akkor ha nekünk dobnak sárgát akkor,akkor nesztek megérdemeltétek mert ezeket nem tévesztettétek meg,győzött az igazság irigység jön..ha meg ellenünk akkor meg na ezek is lefeküdtek(összecsalták) a Pats nek szöveg jön..ha pedig bűnösnek mondanak ki minket a labdaügyben akkor meg ugyanezek a vélemények jönnek..teljesen pártatlan,hibátlan bíráskodás meg nincs,így a közhangulat miatt is a Hawks-ot segítve jobban repül vagy marad majd benn a zászló..és ez már sok lesz..na de ne legyen így,de sajnos én ezt látom előre :(
2015. 01. 24. 02:11
iceman
2015. 01. 24. 12:24
Tibi Twelve
Biztos hogy felspanolva és éhesen megyünk arizonába. lehet jól kijönni belőle- elverjük a Seahawksot a nagy trashtalkerokat,megnyerjük a Lombardit, és pont nem érdekel majd minket a közvélemény meg a haterek véleménye, hogy mit gondolnak, mert teljesen jelentéktelenek :-)
2015. 01. 24. 06:19
Firstdown
A GD-re is beírtam a véleményem az egészről,engedelmetekkel ide bemásolom:

Szerény véleményem hogy az NFL -mármint maga a liga az összes csapattal-sokkal képmutatóbb mint az sokan hinni akarjuk.Sokkal több aljasság,sportszerűtlenség kiderülne ha valaki komolyabban piszkálná meg a dolgokat.De igazság szerint ez senkinek nem érdeke.Nem érdeke a liga vezetésének,mert dől a pénz.Nem érdeke a tv csatornáknak mert dől a pénz.Nem érdeke az újságíróknak mert ebből élnek.Nem érdeke a szurkolóknak,(főleg az amerikaiaknak) mert hősöket akarnak,hihetetlen fordításokat akarnak,hinni akarnak abban hogy a legkisebb fiú is legyőzheti a sárkányt.Aztán ha kiderül valami apró vagy nem apró trükk,aljasság bármi,habzó szájjal védik a vélt álomvilágukat ami maga az NFL.Just win baby?? Igen, csak az számít ? Ha igen akkor ilyen esetekben nem kéne tágra nyílt szemekkel meg véresen habzó szájjal csodálkozni!
2015. 01. 24. 06:34
Kókusz8
1. Ez egy vicc.
2. Egyelőre max a bírók felelősségét lehetne vizsgálni, amíg nincs más jellegű bizonyíték. Nem vagy rosszul ellenőrizték a labdákat.
3. Nőverésben meg doppingban valahogy nem ilyen elszántsággal tevékenykednek.
4. A Real Madridot ki kellene zárni az átigazolásokból, hiszen szezononként vagy 8 db C műesést esznek meg a bírók. Ha a labdák laposabbra is voltak fújva vagy leeresztették őket, ez is max. egy halvány mosolyt meg 25.000 dollárt ér meg.
5. Ha van bármi értelme trükközni a labdákkal, akkor a csapatok nagy része csinálja ezt, tuti. Csak hát a Pats től sikeres, fáj a NFL-nek meg a többi csapatnak.
2015. 01. 24. 07:34
1976gabi
akkor is mi nyerünk.
2015. 01. 24. 08:38
dravait
Remélem Brady a SB-on MINDEN snap után odaviszi az összes bíróhoz, a kacsák edzőjéhez és minden játékosához a labdát megfogdosni - kicsit hosszú meccs lesz, de hadd érezzék a törődést. És komlyan remélem, hogy BB a csapatból az üvöltő oroszlánt hozza elő emiatt az őrület miatt és szarrá verjük a kacsákat. Adott esetben egy ilyen belső düh a legjobb dopping. :-)
GOOOO PATS!!!
2015. 01. 24. 17:01
max350
Tiltakozom a Kacsák nevében, hogy ezt a tengerirepülőállatot lekacsázod!!!!
2015. 01. 24. 08:41
pippu
Az Index cikk vége tetszik a legjobban:

"Azóta kettőzött figyelem övezi a New England minden mozdulatát, hiszen az NFL legnagyobb csalási botránya hozzájuk köthető. Sokan azt is pedzegetik, hogy az eddigi három Super Bowl-győzelmüket is csalással szerezték, mint ahogy az is árulkodó jel, hogy amióta leverték rajtuk a videózást, egy címet sem tudtak szerezni."

Ez már mindennek a teteje...
Tudom, hogy a privát életben az a mondás járja, hogy addig jó, amíg beszélnek az emberről de ez egy kicsit túlzás...

Ha létezik igazság, akkor már csak azért is nekünk kell nyerni a SB-t, mert ha nem akkor nem tesszük zsebre a világtól, amit kapunk. :(
2015. 01. 24. 12:40
Nettó rosszindulat, vagy nemtudás.

A Patriots büntetésének alapja a Spygate idején egy 2006. szeptemberében kiadott emlékeztető/szabályértelmezés volt, amely világossá tette, hogy csak olyan helyről lehet videózni meccs közben, amelyhez senki sem férhet hozzá a kamerát kezelő személyen kívül (négy oldalról zárt, tetővel ellátott "doboz").

Belichick ezt a memót "hagyta figyelmen kívül" és hivatkozott arra az értelmezésre, hogy bárhonnan filmezhet, ameddig azt meccs közben nem használják fel.

Az NFL felhívása a csapatok felé éppen ezt a meccs közbeni alkalmazását akarta lehetetleníteni és nem a csapatok diszkréciójára bízni.

Már önmagában az, hogy egy ilyen szabályértelmezés, felhívás kiment a csapatok felé azt sugallja, hogy 2006-ot megelőzően ez egy széleskörben elterjedt gyakorlat volt, amit több NFL edző is megerősített.

A Pats csalása egy jól behatárolható időszakra esik: 2006. szeptembertől a 2007-es bajnokság elején a Jets meccsig.

A Super Bowl előtti filmezésről meg egy hónappal később kiderült, hogy teljesen kamu volt, amit a Boston Herald talált ki.

Ez volt az NFL történetének legnagyobb csalása... miközben a Denver meg sincs említve a 1997-1998-as bajnoki duplázással és manipulált fizetési sapkájukkal.
2015. 01. 24. 21:28
pippu
Órákig tudnám sorolni a jelzőket ilyen rosszindulatú emberekre.

Nyilván minket után mindenki a legjobban, mert fantasztikus 14 év van mögöttünk.

Még csak annyit, h emlékszem amikor kirobbant az olasz bajnokságban a bundabotrány... Róma drukker lévén elhiheti mindenki mennyire utálom a Juventust, de mégis felemás érzések voltam bennem. Figyelembe véve a nemzetközi szereplésüket is, kizártnak tartottam, hogy ennyire tudták volna befolyásolni sorsukat.
Végén már nem is értettem egyet az ítélettel és sajnáltam is őket. Szerencsére megmaradt néhány fantasztikus emberük a klub mellett és azóta ismét visszamásztak a csúcsra. És be kell vallanom a Rómának soha nem voltak ilyen fantasztikus nagyjai (többes szám szándékos), egyszerűen jobbak nálunk...

Bármennyire is nem szeretem őket, de ez a véleményem. Úgy gondolom talán ez a tisztelet...

Úgy látom USA az más tészta. Ott senki sem őszinte még magával sem. Ha van egy fantasztikus teljesítményű csapat, azt illene elismerni, még ha a Pats is az.

Számomra nincs annál undorítóbb, mint hogy bónusz jár akkor, ha sérülést okozol az ellenfélben. És ki beszél már ezekről??? Csak a Pats a genyó egyedül és mindenért...
2015. 01. 24. 08:48
CJ95
Harbaugh elismerte Belichicket, emberek elközelgett a világvége
2015. 01. 24. 10:08
Tibi Twelve
de Jim :-D
2015. 01. 24. 10:59
CJ95
2015. 01. 24. 09:07
Kókusz8
Trash Talkban meg se tudták különböztetni a labdákat...
2015. 01. 24. 12:14
Tibi Twelve
Gyakorlatilag nincs különbség, 1,5 grammal könnyebb, 0,003 sc al gyorsabban száll, és 1 mm el jobban lehet benyomni :-D
2015. 01. 24. 16:46
max350
Lassabban száll, nem gyorsabban:

Az ESPN Sport Science műsora rövidke különkiadással jelentkezett a Deflategate miatt. Ők arra jutottak, hogy:
a 2 PSI-s nyomáskülönbség miatt a labda súlya 1,5 grammal csökken,
emiatt 20 yardot (18 métert) 0,003 másodperccel lassabban tesz meg!
Egy átlagember 1 mm-rel tudja jobban belenyomni az ujjait a labdába, ha annak 12,5 helyett csak 10,5 PSI a nyomása!
2015. 01. 24. 10:07
Tibi Twelve
Kapcsoljatok a Nfl Networkre
2015. 01. 24. 11:37
ArsnL
Teddy-t meglátom és egyszerűen csak mosolygok

HIHETETLEN JÁTÉKOS, HIHETETLEN EMBER, TRUE PATRIOT
2015. 01. 24. 11:56
Tibi Twelve
ahogy nézem a 3 SB évet, nagyon hasonlítottak az ideire..1.hét vereség, Mankins trade, kész e a dinasztia, most ez a labdaügy. Akkor is minden évben volt valami hátráltató dolog,vagy több is, de ahogy Vinatieri mondta, Isten Patriots szurkoló :-)
2015. 01. 24. 11:15
zo72
1, Azt gondolom, hogy az NFL mondja már ki nyíltan, hogy TB és BB nem lehet 4x bajnok és legenda. Ennyi az egész... 2, Mindenki tudja, hogy itt (NFL) csak P.Manning lehet a király?! 3, Mivel a PM dicsfénynek a legtöbbet TB és BB ártott ezért ők vesszenek. 4, tipikus kettős mérce folyik másoknak mindent lehet (feleség verés,lábra taposás,csarnok melegítés, stb..) nekünk meg még a pályán elért kiütéses mgyőzelmeink után is magyarázkodni kell. 5, Goodell ott volt a meccsen, talán nem véletlenül, készült már a botrányra?!!
2015. 01. 24. 12:11
Tibi Twelve
Előtte meg Kraft házánál borozott :D
2015. 01. 24. 13:22
Tibi Twelve
Érdekes, hogy nyáron a secondarynk Phoenixben készült a szezonra, Revisnél, most visszatérnek :-)
2015. 01. 24. 14:24
Haligulajtli
Tudjátok mi a borzasztó? Mindenkinek az fog megmaradni, h csalók vagyunk, mert a mocskolódás széles nagy szalagcímekkel, erősen félreérthető kétértelmű mondatokkal történik, míg majd a valóság, a helyreigazítás kicsi, apró betűkkel. A kollégámmal beszélgettem, akinek aztán sok köze nincs a focihoz. Szóba került John Kerry, akit láttam valamelyik Pats meccsen. Mikor ezt megemlítettem kapásból rávágta, h a Patriots csalt. Miért?? Persze kikértem magamnak.
2015. 01. 24. 15:18
ArsnL
És kit érdekel, hogy a tudatlan haterek mit gondolnak...

NYERJÜNK!!! Más nem számít! Mi tudjuk, hogy kemény munka van mögötte.
2015. 01. 24. 14:53
Tomk@
Edzésekről lesz valami beszámoló? (Engem nem érdekel ez a labdás sztori, remélem, a csapat is a felkészüléssel tölti az időt, nem ezzel a hülyeséggel)
Régen Puskás Öcsi bácsi mondta, a labda gömbölyű, itt bár tojás alakú, de mindenkinek ugyan olyan és Dqwell Jackson is megmondta jobb volt a Pats.
2015. 01. 24. 15:13
Az a gond, hogy az edzések zárt kapuk mögött zajlik!
Így nincsenek róla hírek, cikkek, beszámolók.
Egyedül az "Injury Report" marad így. Ebből az derült ki, hogy:

1) ami talán a legfontosabb is, Brian Stork már zsinórban 2. napon edzett, még ha nem is teljes edzésmunkát végezve

2) további sérültek, akik nem végeztek teljes munkát:
Browner - térd
Hightower - váll
Chris Jones - könyök
Siliga - láb
LaFell - váll/lábujj

illetve Brady volt még rajta bokasérüléssel, de ő teljes munkát végzett

a Seahawksnál ugyanez a következőképp néz ki:
Earl Thomas - váll (szerdán és csütörtökön nem edzett, pénteken limitált munkát végzett)
a következők teljes munkát végeztek:
Justin Britt - térd
Clint Gresham - nyak
Richard Sherman - könyök

JR Sweezy - boka, nem edzett egész héten

Michael Bennett (szerdán) és Marshall Lynch (szerdán és csütörtökön) nem edzett, de nem sérülés miatt
2015. 07. 10. 00:56
swaadd
شركة كشف تسربات المياه بالدمام
كشف تسربات المياة بالدمام والاحساء
كشف تسريب المياة بالدمام
كشف تسربات المياة بابقيق
كشف تسربات المياة بابقيق
كشف تسربات المياة بسيهات وعنك
كشف تسربات المياة راس تنورة
كشف تسربات المياة بالدمام والاحساء
كشف تسربات المياة بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
كشف تسربات المياة بالقطيف
كشف تسربات المياة بالجبيل
كشف تسربات المياة بالاحساء
افضل شركة كشف تسربات بالخبر

Hozzászólás a(z) Megszólalt az NFL labda-ügyben bejegyzéshez