Menetrend

Menetrend 2010

2010. 01. 12. 09:53
Szerző: temp
Kategória: Hírek
A rájátszás vereség nem jelenti azt, hogy a csapat háza körül megállna az élet. Bár a játékosok most egy időre a pihenésre és a regenerálódásra fordíthatják az idejüket, a csapat vezetés számára az elkövetkező időszak legalább annyira sűrű lesz, mint a szezon maga.
ELLENFELEK 2010 Kedvenc csoportellenfeleink mellett (Bills, Jets, Dolphins) jövőre találkozunk az AFC North (Bengals, Browns, Ravens, Steelers), és az NFC North (Bears, Lions, Packers, Vikings) csapataival, valamint az AFC két másik csoport elsőjével a Chargerssel és a Coltssal. Azt már most lehet tudni, hogy melyik ellenfelet fogadjuk, és kihez látogatunk, a meccsek pontos időpontjai és sorrendje azonban csak később kerül meghatározásra. otthon Miami Dolphins Buffalo Bills New York Jets Baltimore Ravens Cincinnati Bengals Green Bay Packers Minnesota Vikings Indianapolis Colts idegenben Buffalo Bills Miami Dolphins New York Jets San Diego Chargers Cleveland Browns Pittsburgh Steelers Chicago Bears Detroit Lions FONTOSABB ESEMÉNYEK 2010 Február 24 - Március 2: NFL Felmérők (Scouting Combine), Indianapolis Március 5: Szabadügynök piac nyitánya (Free Agency) Március 21-24: NFL tulajdonosok találkozója, Orlando Április 22-24: NFL Játékosbörze (Draft), New York City Május 24-26: NFL tulajdonosok tavaszi találkozója, Dallas

Hozzászólások

2010. 01. 12. 10:36
sirCharles
Ez a sorsolás valami brutális lett, viszont kicsit javít a képen, hogy a Ravens-szel, a Vikings-szal, a Packers-szel és a Colt-cal is itthon játszunk. Mondjuk a Chargers-szel és a Steelers-szel nem lesz semmi idegenben...

Jó nagy meccs lesz közülük egy-kettő - a csapat átalakítása közben viszont én azért egy kicsit könnyebb sorsolással is beértem volna :-D
2010. 01. 12. 11:05
temp
A sorsolásra nagyon nehéz előzetesen bármit is mondani, ki gondolta volna idén, hogy a Steelers, vagy a Titans ilyen összeomlós periódust produkál, miközben mondjuk a Bengals ennyire kiugrik, stb...

Azt viszont érdemes megnézni, hogy az idegenbeni sorsolásunk elég laza: Lions, Bears, Browns hármas nem túl acélos azért.
2010. 01. 12. 11:20
Bigboy
Ha mindenki a tudása javát adja lehet meccset veszíteni, sajna én erre készülök.Nagyon súlyosa a sorsolás .Az ellenfelek segítenek felmérni a csapat erösségét és a gyengeségét.Nekem tetszik a sorsolás, mert ezektől a mecsektöl lehet várni a fejlődéstés pár év múlva a SB győzelmet.
Go pats
2010. 01. 12. 11:38
norbertobaggio
Szerintem othon az első 5 meccsünk W a további 3 L idegenben pedig a Chargers-Steelers kettőstől kikapunk szóval 2L és 6 W őszesitve év végén lessz 11-5-ünk amivel ismételten PO -ban leszünk 2010-ben vagy mivel átcsúszik 2011-ben!!!! :-)
2010. 01. 12. 11:38
GOSB4
10-6 a maximum: bukta - SD, INDY, PIT, GB, MIN,BALT
2010. 01. 12. 12:01
norbertobaggio
Szerintem a Baltimort megverjük márcsak bosszuból is!!!
2010. 01. 12. 12:06
Arsenal
GOSB4!
Miért gondolod, hogy a Ravenstől egy éven belül kétszer kikapunk otthon, sőt szerintem a Minnesota és a Green Bay is verhető a Gillettben. Az idei hibákból tanulva újra be lehet jutni ezzel a sorsolással a PO-ba. Már alig várom a hazai COLTS elleni meccset. Remélem a hóban "lefagy" Payton keze. Go Pats.
2010. 01. 12. 12:10
Gomes..
Hova tippelgetünk gyerekek?!
Még nem is tudunk semmit senkiről,arról h milyen változások lesznek a rosterekben.Rengeteg kérdéses dolog van,majd meglátjuk,mik történnek a csapatok háza táján a "holt"szezonban..
A legfontosabb így első ránézésre,h megverjük a Colts-t!!! :)
2010. 01. 12. 12:46
temp
nézzétek meg a közvetlen vetélytársak sorsolását. Pl a Dolphins egészen kellemetlen idegen sorozatot kapott.

De Gomesnél a pont! Még azt sem tudni, hogy a mi keretünk hogyan fog kinézni, hát még az ellenfelekét. Nagyon korai még bármit tippelni.
2010. 01. 12. 12:53
timep76
Sziasztok!

A sorsolás szerintem nem jó kifejezés. Mivel a Colts-on és a Chargers-en kívül az összes 2010-es ellenfelünk nevét lehetett tudni már évek óta, mivel kiszámítható módon "keverik a kártyákat" az NFL-ben.
Azt nem tudom, hogy a hazai és az idegenbeli meccseket, hogyan határozzák meg (nyilván a csoportellenfeleken és azon kívül, hogy 8-8 az arányuk), de biztos vagyok benne, hogy erre is van valamilyen jó kis szabály az NFL-en belül. Modjuk talán az, hogy most az lesz a házigazda, aki legutóbbi alapszakaszbeli meccsükön vendég volt, + még valami szabály, ha nem jönne ki a 8-8-as hazai-idegenbeli mérleg.
Ha valaki tudja a metodikáját ennek kérem írja meg.

GO WW. GO PATS
2010. 01. 12. 13:04
norbertobaggio
De azért nagyvonalakban lehet tudni melyik csapatok azok akik komoly ellenfeleink lehetnek viito+Gomes!
2010. 01. 12. 13:14
temp
timep: igen, sokszor írtam már arról korábban én is, hogy a sorsolás nem jó szó, még a nem fix ellenfeleket sem a szerencse választja ki, de a nyelvezetben ez megmaradt azért annak ellenére, hogy mindenki tudja, hogy nem véletlenszerű a "sorsolás".
2010. 01. 12. 13:15
LaFleur
Szerintem meg tippelgessünk csak nyugodtan, szurkolókként miért ne tehetnénk? Én is mindig lejátszom fejben a szezont, mondjuk csak azután, hogy a pontos sorsolást kimentettem excelben. Akkor alaposan átnézem, és "számolok".
Egyébként ezt a home field dolgot én sem értem, hogy mi alapján osztják! 3éve ugye otthon volt a Steelers és Browns, idegenben a Bengals és a Ravens (ez volt a legnagyobb meccsünk abban az évben szerintem!), itt érthető, hogy, most megfordult a szereposztás, de a Coltsot én sem értem. Az utóbbi 3 évben egyfolytában mi mentük Indybe, miért? És most meddig miénk a hazai pálya? Egyébként pont ideje volt már, hogy Manning jöjjön a hidegbe. A tippelgetésre visszatérve, én is tudom,hogy még hülyeség, lehetnek sérülések bárhol főleg amíg Pollard játszik, meg lehetnek eligazolások is. A formaingadozást nem is említem. Miért ne futhatna jövőre nagy szezont mondjuk a Bears? Vagy a Detroit? Nem lehet kiindulni az idei évből. Ezt leszámítva jól esik játszadozni a számokkal, tippelgetni meg elemezni. Az én tippem 16-0. :) Na jó, 11-5. De a változtatás jogát fenntartom!
2010. 01. 12. 13:20
temp
norbertobaggio: nézd meg a lejáró szerződésű játékosokat a többi csapatnál, vagy nézd meg a Steelerst pl. A tavalyi domináns védelem idén olyan benyomást keltett, mintha megördegedett volna (a tavaly domináló játékosok többsége sem volt igazán fiatal).

Most akkor a Steelers D# jövőre milyen lesz?
-Marad ez a védelem, és marad az öregedő benyomás?
-Összekapják magukat még egy évre, és jön megint a hentelés?
-Ők is belefognak a rebuildbe, ami aztán az első év(ek)ben valszeg szintén nem a betonfal szinonímája lesz?

De a Bears-el ugyanezt végig lehet játszani. Egykor legendás védelem hova tart? Valamint egy alapjában véve nem rossz QB? Milyen lesz Cutler jövőre? Marad ez a szenvedés? Vagy szereznek a sok 2/3 számú WR mellé egy igazi nagy ászt, és jövőre jön a liga egyik legjobb légi támadó részlege?

Szóval minden évben vannak nagy papírofrma borulások, nagyon nehéz nagy vonalakban is megállapítani egy ennyire kompetitív ligában, hogy kik lesznek jövőre a nagyok. Tipikusan ott van az AFC North, gyakorlatilag a Bengals-Ravens-Steelers trió mindegyik csapatára elmondható, hogy jövőre jöhet egy nagy visszaesés, vagy éppen visszatérés. Milyen lesz a Bengals jövőre? Ez egy kiugró év volt, és mennek vissza a balettba ugrálni, vagy megindulnak a stabil PO csapat titulus felé?
2010. 01. 12. 13:22
temp
LaFleur: a liga törekszik arra, hogy az idegen-otthon arány kb állandó legyen 1-1 csapatnál. De ebbe a számításba rengeteg dolog beleszól. Pl hiába mentünk gyakran a Coltshoz az utóbbi időben, előtte meg rendre ők jöttek hozzánk. Vagy ha mondjuk hirtelen egy olyan AFC-s ellenfélnél kell dönteni, hogy idegen/otthon legyen, akivel évek óta nem találkoztunk hazai pályán, akkor inkább őket fogjuk fogadni, és nem a Coltsot, akikkel gyakorlatilag minden évben összefutottunk.
2010. 01. 12. 13:36
norbertobaggio
viito honnan tudod ,hogy nem a Cleveland nyeri az AFC North-ot jövőre mert őket nem emlited?
Mert szerintem benned is ugyanazok a gondolatok vannak mint bennem ,tudjuk kik jók kik közepesek és kik gyengék én nem hiszem ,hogy 1 év alatt ez akkorát változna!
Pittsburgh-re visszatérve éphogy lemaradtak a PO-ról és ahogy néztem őket ha bejutottak volna többre lettek volna képesek mint mi de ez csak az én véleményem!
És tudom sok emberünknek lejár a szerződése de bizok BB -ben meg a csapatban ,hogy ismételten jók leszünk!
2010. 01. 12. 13:41
LaFleur
Köszönöm a választ viito ! Akkor ezek szerint erre nincs kalkulátor, egyszerűen olyankor döntik el amikor előjön a kérdés. Jól értettem? Mert ennek fényében belenéztem volna annak a fejébe aki úgy döntött, hogy két év után harmadszor is menjünk el a csarnokba játszani. Véleményem szerint az ilyen döntések befolyásolják a szezont. Mondjuk nem ezt az ideit, mert ez máson ment el, de akkor is. Ez olyan mint az európai fociban, hogy sokáig mi voltunk akiket a brazilok nem vertek meg soha. Juhhhé! Ja, hogy nem is játszottunk velük 86 óta? Hát ja...
Na itt is egy kicsit hasonló az érzés a Coltsal. A legnagyobb ellenfelükkel játszhatnak otthon, idegenbe meg csak a bohócokhoz küldik el őket. És akkor lesz egy jó statisztikájuk. Más kérdés, és persze én is tudom, hogy 2006-ban nyerni tudtak Foxboroughban az alapszakaszban, csak jól esik szidni őket!
De mondhatnék vízilabdás példát is, mint amikor a végén amikor már eldőlt a meccs, elkezdik kiállítani a másik csapatot is (akit addig nyomtak), hogy a statisztika a végén egyenlő legyen. Nem szeretem az ilyen döntéseket, de lehet, hogy csak én értettem félre.
2010. 01. 12. 14:02
kyobalu
Segítsetek nekem, mert valamit nem értek!
Idén a csapatunk ugye játszott az AFC East többi csapatával oda-viszza 1 meccset, + az AFC South, és NFC South csapataival. Eddig értem, de miért kellett idén a Broncos-al, és a Ravens-el is játszanunk az alapszakaszban? Nem a konferencia legjobb 2 csapatával kellett volna játszanunk még pluszban? Azok pedig ugye a Titans és a Steelers voltak 2008-ban! (Persze tudom, hogy az AFC Southban bent van a Titans..) Mert ugye 2010-es idényben ugye a Colts-al, és a Chargers-el játszunk majd.
2010. 01. 12. 14:09
Én ehhez nem értek, de szerintem azért Colts, Broncos, mert csoportmásodikak lettünk és a Broncos+Ravens is....
2010. 01. 12. 14:10
Ravens, Broncos, elnézést...(lassan keverem a mumusokat)
2010. 01. 12. 14:10
sirCharles
Persze, hogy mindenhol lesznek lejáró szerződések vagy elvágyódó játékosok, és ezért változások is a rosteren valószínűleg. Azonban én nem hiszek olyan szélsőségekben, hogy pl. a Detroit 2 éven belül a Bears, a Vikings és a Packers előtt végez a csoportban - ekkora csodák azért az NFL-ben sincsenek, legfeljebb jó/rossz tendenciák :-)


Én sokkal inkább figyelnék abból az aspektusból a csapatokra, hogy a Pats mostani helyzetéhez hasonló szituációba kik fognak kerülni az elkövetkező 2-4 évben. Csak a példa kedvéért páran:
- Steelers: a védelem itt sem lesz fiatalabb, és láthatjuk mondjuk Ike Taylor példáján, hogy a fiatalok nem tudják folyamatosan hozni James Harrison-ék szintjét. Valamint egy ilyen védelmet nagyon nem könnyű akár 5-6 éven keresztül is egyben tartani, akár a salary cap, akár a természetesen "romló" teljesítmények miatt is. Azt pedig valljuk be, hogy a Pittsburgh-öt évek óta a D-je tartja meccsben, mert támadásügyileg legjobb esetben is csak liga-közép a Steelers.

- Vikings: mi van, ha Favre tényleg abbahagyja? Ki irányít majd a helyén? Mert azt láthattuk, hogy egy jó irányító nélkül ugyanez a csapat csak vergődött évek óta. Hogy tudják majd megoldani a salary cap miatt, hogy a sztár védők és Peterson mellet elég jusson egy minőség irányítóra is? Valamint, ha a támadófal is kezd leadni a színvonalból, hogyan tudják majd pótolni?

- Baltimore: ha elkezd lassan visszaesni a front-7 és/vagy nyugdíjba vonul Ray Lewis, hogyan tudják majd pótolni, ha egyáltalán tudják? Végre megerősítik a támadójátékot komolyabb elkapókkal? Csak mert szerintem csupán a futásokkal sokáig nem lehet majd az élmezőnyben maradni.

- Colts: nem kívánom, de ha mondjuk Manning elszenved egy Brady-éhez hasonló sérülést, vagy csak simán kiöregszik/kiég mondjuk 4-5 év múlva, akkor mi lesz azzal a csapattal? Láthattuk, hogy Manning nélkül gyakorlatilag képtelenek nyerni.

Természetesen lehet, hogy valamennyi fenti csapat a legjobbak között marad, de szerintem ezeken a helyeken várhatóak kisebb-nagyobb krízisek az elkövetkező pár évben. Mert abban teljességgel biztos vagyok, hogy a Pats esete, részben vagy egészben, nem lesz egyedi a mostani nagycsapatok között.
2010. 01. 12. 14:13
kyobalu: igen, Tanko_Sz jól írja, azért mert ők is csoportmásodikak lettek, ahogy mi is anno a Miami mögött.
2010. 01. 12. 14:14
Bruschi85
Kyobalu!
A konferencián belüli ellenfél az akivel azonos helyen végeztünk ezért játszottunk a Ravenssel AFC North 2. hely és Denverrel AFC West 2. hely tavaly
A Coltssal azért játszottunk mert az AFC South csoportot kaptuk
2010. 01. 12. 14:20
kyobalu
Értem már..Köszi!!Elfelejtettem, hogy tavaly csak másodikak voltunk, így az AFC North, és West 2. csapatával kellett játszanunk!!
De köszi, hogy ilyen gyorsak voltatok!
2010. 01. 12. 14:28
LaFleur
sirCharles : "Azonban én nem hiszek olyan szélsőségekben, hogy pl. a Detroit 2 éven belül a Bears, a Vikings és a Packers előtt végez a csoportban - ekkora csodák azért az NFL-ben sincsenek, legfeljebb jó/rossz tendenciák"
Szerintem abban sem hitt senki, hogy a Miami 1-15 után 11-5-ös szezont csinál. Én hiszek benne, hogy vannak ilyen csodák, többek közt ez az egyik ok amiért imádom az NFL. De egyébként nem feltétlenül csoportgyőzelemről beszéltem az ő esetükben, csak példaként írtam, hogy bárkinek kijöhet a lépés. Ez érthető egy WC helyben vagy bármiben. Összejöhet egy nagy szezon bárkinek. Pl. a Chiefs 4 éve (de lehet, hogy már 5) még PO-ba jutott. Ma meg kiröhögjük. Vagy idén a Bengals? Őket se várta senki. Persze nem azt mondom, hogy a Raiders, Lions, Seahawks tró uralja majd a ligát, csak annyit, hogy lehet még ebben a sorsolásban meglepő meccsünk.
2010. 01. 12. 14:36
Szerintem az lenne a jó, ha a Colts ellen (Manning ellen!) az első 5 meccs valamelyikén játszhatnánk. Ha őket megverjük, akkor az hatalmas lökést ad a csapatnak, és meglesz az az önbizalom, amit 2009-ben elvesztettünk a Colts elleni meccs után... ha a Green Bay így fejlődik tovább Rogers-szel, akkor őket tartom kemény diónak, és persze ki tudja, hogy mivé növi ki magát a Jets a PO után...
2010. 01. 12. 14:43
kyobalu
A sorsolást nézve én inkább örülök neki!
Most fog eldőlni igazán, hogy mit is tud a csapat!
A draft-tól, trade-ektől függetlenül azért én még nem láttam csodákat egyik idényről a másikra egyetlen NFL csapattól sem..Viszonylag erős csapatok visszaestek közepes szintre pl.:Steelers, Patriots, Titans, közepes csapatok kicsit megerősödtek pl.:Packers, New Orleans, Vikings de olyat még nem láttam, hogy gyengén teljesítő csapatok egyből erősek lettek volna.
Így ez alapján gondolom azt, hogy a sorsolásban szereplő csapatok közül a divízió társainkon kívül legalább 8 csapat meg fogja nehezíteni a dolgunkat!
Ugye a divízió meccsek mindig ki-ki, presztízs meccsek!Sosem lesz egy barátságos, Dolphins, Jets, vagy Bills meccsünk! A Colts, és Chargers örök ellenség!(legalábbis nálam..)És az AFC Nort-ban 3 csapat erősen közepes, sőt erős csapat, és így van ez az NFC North-ban is... De örülök, hogy játszunk a Vikings-al, a Packers-el és a Bears-el is!Mindhárom jó csapat!
Most mutathatjuk meg igazán, ilyen csapatok ellen, hogy igenis mi nem vagyunk egy közepes erejű társaság!
Hogy egy klasszikust idézzek: "Elválik a szar a májtól!"
hehehe...

GO PATRIOTS!!!
GO WELKER!!!
2010. 01. 12. 15:34
Ati Bang Oh
Most tényleg tippelgetünk a vasárnapi meccs után?! Én csak azt várom, hogy újra lássam a fiúkat játszani, de bazzeg, hol van az még... Minden héten elő kellene venni egy régebbi meccset, amit mindenki megnéz, és arról osztjuk az észt. Így talán kibírnám őszig.
2010. 01. 12. 15:40
Horrock
Hát mit mondjak? Nekem is van pár csapat a listán amelyikhez nem feltétlen ragaszkodtam volna!
Gondoskodtak róla, hogy az épülő csapatunk "megfelelő szintű" játéktapasztalatot szerezzen minden csapat egységben....:)
2010. 01. 12. 15:44
sirCharles
LaFleur

Én úgy látom, hogy egyre gyakoribb az egy idényes csodacsapatok feltűnése az NFL-ben. Csak a legutóbbiak:
- Giants: a SB győzelem előtt jóindulattal sem elit csapat, besikerült úgy-ahogy egy bajnoki cím, következő szezonban már az első körben kiesnek, idén meg be sem jutnak.

- Miami: 1-15 után szerintem az újdonság (wildcat + Tony Sparano) varászának köszönhetően 11-5 és nagyon mázlis PO-ba jutás, idén meg divízió 3.hely 7-9cel.

- Bengals: tavaly semmi, idén elsősorban a jó kezdésnek köszönhetően becsusszannak PO-ba, de az első körben kiesnek. Egyszerűen semmit nem látok bennük, amitől jobbak lennének a Ravens-Steelers kettősnél, és van egy sejtésem, hogy jövőre nem is találkozunk velük a postseason-ben.

Abban abszolút igazad van, hogy senkit sem szabad lebecsülni, mert rengeteg példát láthattunk már egy-egy meccsre nagyon felkészült "kiscsapatokra". Azonban 3-13, 4-12 meg 5-11es mérlegek után én nem nagyon hiszek benne, hogy évek óta szenvedő csapatok akár csak a PO közelébe is jussanak, mivel a többiek sem a babérjaikon ülnek. De aztán lehet neked lesz igazad :-)
2010. 01. 12. 16:26
temp
Pedig sok az olyan csapat, aki nagyon rossz mérleg után nagyot fordít a világon. Saints, Dolphins pl.

SirCharles: A SB győzelem utáni visszaesés elég gyakori a ligában, ezért is volt hatalmas csoda, amikor mi 2x egymás után nyertünk, mert általában a győztes csapat inkább leszerepel, mint szárnyal (a vesztes meg gyakran teljesen szétesik)
2010. 01. 12. 16:29
temp
Egyébként a nagy váltásokban (negatív mérleg után szárnyalás) sokat tud dobni egy igazán jó draft. Nézzétek meg, hogy pl a Lions vagy a Raiders miért nem képes szárnyalni? Mert a drafton rendre eljátszák az esélyeiket, sok olyan játékost húznak, aki később semmilyen szinten sem válik be. Ezzel szemben például egy masszív draft, mint amit a Saints csinált 2006-ban rengeteget lendíthet egy csapaton.

Nálunk most kb ugyanez a gond, hogy rengeteg játékost húztunk az elmúlt években az első 4-5 körig bezárólag, akik jelenleg már sehol sincsenek (ugye a 6-7. kör már másnál sem szokott nagy tündöklés lenni, de nézzétek végig, hogy nálunk kik vannak még meg a drafton húzott játékosokból).
2010. 01. 12. 16:38
macilaci
Home:
Buffalo
Miami
N.Y. Jets
Baltimore
Cincinnati
Green Bay
Minnesota
Indianapolis

Away:
Buffalo
Miami
N.Y. Jets
Cleveland
Pittsburgh
Chicago
Detroit
San Diego
2010. 01. 12. 17:24
LaFleur
Azért viito, egyszer a 6. körben húztunk már egy nagyot... :)
Viccet félretéve értem amit mondasz, és igazad is van. Csak én a draftokat nem követem úgy mint Te vagy mások. Engem egyszerűen nem érdekel, és hogy őszinte legyek egy csomó dolgot nem is értek. Engem csak a végeredmény érdekel, hogy pl. tavaly jött egy fiatalember 51-es mezben és milyen hasznos tagja a csapatnak. Viszont ha Te így otthon vagy draft témában, szerinited ki viszi el Tebowt? És Bradfordot? Colt McCoyt? Ingramet? És nekünk van extra pickünk az első körben? Vagy csak a sima? És az hányadik? Na, ez elég sok kérdés lett. :) Lesz erről majd cikk?
2010. 01. 12. 19:32
LaFleur
Köszönöm a választ pirko! Segítettél, valamivel okosabb lettem!
2010. 01. 12. 20:51
_bb
Idén az első kör 22. helyén választhat a Pats (tavaly ugyanitt Percy Harvint vitte a Vikings), míg a 2. és 4. körben a 21-ik helyen. A Jacksonvilletől szerzett pick a 2. kör 11-12. helye közül vmelyik, míg a Titanstől szerzett pick a 2. kör 13-17-ig bezárólag vmelyik (az azonos mérleggel végzett csapatoknál bevett rotációs rendszer szerint). Azaz a második körben 11-21 között 3-szor is választhat a csapat.
2010. 01. 12. 21:31
imi
Szerintem a Broncos fog húzni egy irányítót, és egy elkapót az első körben a három nagy közül, szerintem Bradford 1/1 lesz, csőretöltött McCoyt hát fogalmam sincs ki huzza, Tebow-t nagy eséllyel a jagárok fognak vinni Ő maga, az ügynöke, és a tulaj is többször kinyilvánította ez irányú akaratát, ráadásul otthon játszhatna. Ingram bár már többször leírtam másodéves lévén nem valószínű hogy jön a Draftra, ámde vannak olyan pletykák h lehet megpróbálkozik vele
2010. 01. 12. 22:17
boston
Sziasztok!
én évekig csak a meccseket néztem, 1-2 idény óta követem ezt az oldalt, és csak kapkodom a fejem milyen sok mindent tud itt egy két ember.Igazából sem a draftot, sem az átigazolásokat, ilyen olyan szabályokat nem értem. De egyre kiváncsibb vagyok! Valamint szeretném követni a holtszezont is! Hol lehetne ezzel kapcsolatban egy kicsit művelődni? Az is gond, hogy angolul nem beszélek igazán jól.Ha valaki tud segítséget nyújtani vagy ajánlani, kérem válaszoljon.
Köszi
2010. 01. 12. 22:38
_bb
2010. 01. 12. 22:46
boston
Nagyon jó, köszi!!
2010. 01. 13. 07:04
temp
offseason cikk itt a patriots.hu-n is volt egy csomó, vissza lehet keresni őket, és természetesen idén is követjük az eseményeket, szabadügynökök, draft, és a patriotshoz kötődő minden hír.
2010. 01. 13. 09:11
rege
viito: tudom, hogy nem egyszerű, de szeretnék kérni egy-két nagy "halat" a szabadügynök piacről a mi hiány posztjainkon?
Köszönöm.
2010. 01. 13. 10:35
LaFleur
rege : Nem tudom, hogy FA lesz-e, de Umenyiora-ról olvastam egy olyat, hogy nem bánná ha elhagyhatná New Yorkot. Nos, ő elég hiánypótló játékos lenne nekünk, de nem tudom, hogy reális-e róla gondolkozni. Meg egyáltalán, hogy megszerezhető-e, és mennyiért, és hogyan, csak olvastam. Viszont neki kifejezetten örülnék, mert csípem a játékát nagyon! És hát elég nagy szükségünk lenne pass rushra...
2010. 01. 13. 11:18
vpi
Az Indytől jövőre nem kell félni, mert a SB vesztes a következő szezonra szét szokott esni :)

Azt nem tudjátok, hogy melyik meccs lesz Londonban jövőre?
2010. 01. 13. 12:26
knemeth
Sziasztok!
vpi- résztvevő csapatokat nem taláéltam, de itt arról írnak, hogy két meccs is lehet 2010-ben angliában/Londonban

GO PATS!
2010. 01. 13. 12:26
knemeth
2010. 01. 13. 12:42
vpi
köszi.

Igen azt én is hallottam, de a résztvevőket még nem sikerült megtalálni. Mondjuk egy Cowboys-Redskins szivesen megnéznék (a Pats szerintem legközelebb 2016 után jön megint), de gondolom az nagyobb meccs annál, hogy kihozzák az USA-ból.
2010. 01. 13. 14:06
sirCharles
_bb 2010.01.12. @19:24

Én is olvastam, elég jó írás. Annál inkább is, mert nagyon jól rátapint a jelenlegi helyzet egyik fő okára...

Amúgy nézegetve a pirko által belinkelt listát (2010.01.12. @18:31), igencsak jó opcióink vannak az idei, és a jövőre esedékes drafton is. Az idein szerintem tarolhatunk 1 első-, és 2 második körös pick-kel, valamint jövőre is sokat remélek a 2 első-, és 1 második körös választásunktól. Bár én úgy gondolom, hogy a legjobbak nem mindig el első körben kelnek el...

Szerintem a draftról elsősorban a védelmünket kéne megerősíteni - az utóbbi időben én úgy látom, hogy a draftról érkező védőjátékosok sokkal felkészültebben jönnek, mint a támadók. Mondjuk mindehhez az kéne, hogy ne mondjuk le Clay Matthews szerű teheségekről. A támadóalakulatunknak inkább a már ligában szereplő éljátékosokra lenne szüksége, mint pl. Vincent Jackson vagy Clinton Portis.
2010. 01. 13. 14:15
rege: bár nem én voltam a kérdésed célpontja, de itt van egy-két "nagy hal":

http://www.footballsfuture.com/freeagents.html

Pl. az ellenünk csillogó Bess-t is elhozhatnánk Miamiból, mint anno Welkert, bár nem tudom, hogy ez mit jelent...

"Davone Bess, Miami Dolphins (24) Exclusive Rights FA"
2010. 01. 13. 14:30
sirCharles
pirko

Az általad belinkelt oldalt végigfutva arra lettem figyelmes, hogy a miénkhez hasonló nehézségű offseason elé néz a Chargers és a Saints is, ha csak a free agent-é váló játékosaik újraszerződtetését vagy elküldését vesszük :-D

Most kell tényleg odatennie magát Robert Kraft-nek és Bill Belichick-nek, mert ha itt sikerülne kifogni egy pár fiatal, de már a posztján liga TOP játékost, akkor elég jól megalapozhatják a csapat jövőjét.
2010. 01. 13. 14:33
Na, most, hogy nézegettem az előbb ajánlott link alatti adatokat, itt van néhány "big" és nem olyan nagyon "big fish" ;)

Julius Peppers, DL, Carolina Panthers (30) talán idén jön?
Elvis Dumervil, DL, Denver Broncos (26) ???
Richard Seymour, DT-DE, Oakland Raiders (30) :) ha visszajönne...
Shawne Merriman, LB, San Diego Chargers (26) tag lesz rajta
Chris Gocong, LB, Philadelphia Eagles (26) nekem tetszene!
Ellis Hobbs, CB, Philadelphia Eagles (27) ismerős név :)
Gerald Sensabaugh, SS, Dallas Cowboys (27) a Philly ellen nagyon jó volt!
2010. 01. 13. 15:03
sirCharles
Én Peppers érkezését valószínűnek tartom és reménykedem, hogy Seymour is visszatér. Adalius Thomas helyén el tudnám képzelni Karlos Dansby-t, valamint én a vezetőség helyében Rocky McIntosh-t is meghívnám egy vacsira, mert szerintem Washington-ban nagytakarítás lesz idén nyáron.

A secondary-nkben szerintem Bodden-t meg kell tartani, és vissza kéne csábítani Ellis Hobbs-ot Philadelphiából, vagy lecsapni Roderick Hood-ra Cleveland-ben. A safety-k között viszont csupa olyanokat emel ki az oldal, akiket 100%, hogy meg akar tartani a csapatuk.

RB-ek közül Ronnie Brown-nak örülnék a legjobban, de rá biztos tag kerül majd Miamban, viszont Darren Sproles (Chargers) vagy Leon Washington (Jets) megszerzése sem tűnik lehetetlennek nekem.
2010. 01. 13. 15:05
Most látom, hogy a link alatti lista Teddy Bruschit is felhozza, azért remélem a többi név tekintetében megbízható a lista!
2010. 01. 13. 15:20
kyobalu
Hali..Nézegettem én is a belinkelt oldalt..
Hááát, nadjon jól be lehetne vásárolni, és meg lehetne oldani 2-3 évre a problémáinkat!Remélem Kraft úr is így gondolja, és kihasználja a free agent lehetőségeket, valamint a drafton a jó választási esélyeinket!

Nem gondoltam, hogy ennyi szabad ügynök lesz ilyen nagy csapatokban..ha a NO nem nyúl a zsebébe, és nem tag-el akkor nagyon jelentős játékosait veszítheti el..és ugyanígy járhat a Chargers is..Legalábbis O fronton..
Mondjuk én kifejezetten szeretem a Szenteket..és a náluk bevált, megbízható emberek nálunk is jól muzsikálnának..Lance Moore, Billy Miller, Pierre Thomas, Mike Bell nadjon-nadjon beleillene a csapatunkba..De nem hiszem, hogy könnyedén elengednék őket..
Mondjuk egy szót se szólnék, ha a Brandon Marshall, Vincent Jackson, vagy Troy Williamson négyesből igazolnánk vkit..RB-ek: Ronnie Brown, Sproles, Adrien Peterson..Bármelyiket szívesen látnám..Főleg ezen a poszton kellene egy már sokat tapasztalt, nagy név, nagy routokra képes játékossal!!
És a védelmi fronton is nagy nevek szabadultak fel..Peppers, Merriman, Davis, Ingram, Ray Edwards...stb..

De a legnagyobb húzás az lenne, ha visszaigazolnánk Vrabel-t,és Seymour-t!Az de nagyot szólna! Vrabel nálam nagyon nagy ász, sajnáltam mikor elment..Helyre rakná a fiatalokat jövőre, az biztos!Megmutatná mi az a tűz és küzdeni akarás, ő nem adja fel soha!
Mind1 álmodik a nyomor..
De mindent figyelembe véve, nagyon nagy lehetőségeink lehetnének, csak tudni kellene élni vele!!

GO PATRIOTS!!!
GO WELKER!!!
2010. 01. 13. 15:26
Huh Sproles-nak nagyon örülnék, ő egy tipikus playmaker játékos, jó lenne ide...
2010. 01. 13. 17:40
sirCharles
A Chargers biztos itt-ott meggyengül majd a holtszezonban, mert Vincent Jackson, Darren Sproles, Merriman és Malcolm Floyd közül azért nem tud (és gondolom nem is akar) mindenkire tag-et rakni, valamint azt olvastam, hogy főleg egy jó draft-ból szeretnék feltölteni a keretet.

A Saints-nél ugyanez a helyzet, túl sok a a szabadügynökké váló kulcsjátékos. Ennél a kettőnél, valamint a Redskins-nél szerintem érdemes lenne bepróbálkoznia a Patriots-nak, mert szerintem Shanahan meg fogja köszönni a munkát pár nagyobb sztárnak is.
2010. 01. 13. 17:49
imi
Lehetőségeink vannak kérdés h mennyire akar belenyúlni a zsebébe Kraft úr, szerintem 1, max 2 big fish FA erejéig, egyszerűen azért mert konzervatív, az 1RB mellett én is voksolok, az említetteknek nagy nagy fizetés kell csak akkor jönnek ide ha jó szerződéssel kecsegtetjük őket, a másik húzás is érdekes lesz, draftről kell mindenképp ILB, DE, vagy DL, FA-k területén Peppers iszonyat pénzbe fog kerülni viszont megszerezhető, nem úgy mint Dumerville, ha Moss menne akkor kötelező Brandon Marshall, egyébként esélytelen a WR poszt, és azért lehet a Drafton kítűnő elkapókat fogni (collie, edelman, harvin stb.)
2010. 01. 13. 18:14
bigA17
Én átgondoltam posztról-posztra kik jöhetnek mehetenek,néhol talán még reálisan is gondolkodtam.
QB:Sztem nem need, Brady ha fejben ott van (?) a legjobb
Hoyerben bizhatunk
RB:Faulk(34) lejár a szerződése
Taylor(33) és Morris(32) ki tudja mikor egészségesek
Sztem vkitől el kéne köszönni.Nem lepődnék meg ha Faulk visszavonulna ezért mondom azt h menjen Morris.
Morris helyére LenDale White/MIKE BELL ,Faulk helyére Norwood/Sproles ill Jerome Harrison érkezhetne.
WR:meglepő de sztem a legnagyobb kérdés
1.Moss megy v marad sztem marad de ha megy jöjjön Brandon Marshall
2.Welker felépülése - mikorra és mennyire fog felépülni
3.Kell egy harmadik WR:Miles Austin/Antonio Bryant
TE:Watson maradjon és rendben
OT:Light,Kaczur,Vollmer megoldja,depht kell
OG:Mankinst meg kell tartani Neil helyét sztem a fiatalok veszik át
C:Koppen még rendben van itt is depht kell

Defense
3-4 vagy 4-3,elkéne dönteni
Wilforkkal nagy csata lesz az biztos,remélem marad
Seyt vissza,Greent én kiraknám helyette szívesen látnám Johnny Jollyt vagy Marcus Spearst.
Larry English draftja velem azt sejteti Merriman nem marad San Diegoba,hozzánk nyugottan jöhetne, valamint Derrick Johnson,Rocky McIntosh,D’Qwell Jackson hármasból vki érkezhetne
CB:én még bízok a fiatalokba,Bodden maradhatna de Springs helyén szívesebben látnám Ellis Hobbsot,Richard Marshallt vagy Carlos Rogerst.
S:Sztem nem need Sanders és Vödör ált. megbízható,McGowan láttuk mit tud Chung pedig fejlődhet.

GO PATS!!!!!
2010. 01. 13. 18:15
sirCharles: Sey nyilatkozott hétfőn az egyik bostoni médiának, nagyon az jön le h kizártnak tartja a visszatérését.
2010. 01. 13. 18:25
tottinho
totál off, de valaki légyszi mondja már meg nekem, hogy az hogy lehet, hogy Chris Johnson lett az év támadója? PM pedig az MVP? Nincs itt ellenmondás? Ha PM a legjobb játékos és ő támadó, akkor miért nem ő a legjobb támadó? köszi
2010. 01. 13. 18:46
LaFleur
Danna: ahogyan és amilyen módon küldtük el ezen egyáltalán nem is csodálkozok...
2010. 01. 13. 18:48
LaFleur
Egyébként számomra az ideális csapatátalakítás idén úgy kezdődik, hogy : "24-es, good speed!" A többiről csak utána lehet beszélni.
2010. 01. 13. 18:51
sirCharles
Danna
Nagy kár, mert ő tényleg egy korszakos játékosa volt a Pats-nek, és a maga 30 évével még bőven van benne pár jó év, a képességei meg megkérdőjelezhetetlenek. Részben viszont meg is értem, mert nem éppen szépen kellett távoznia New Englandből...


tottinho
Ezek a díjosztogatások egy-egy kivételtől eltekintve már mind vicckategóriák, főképp az MVP. Idén is megkapta Manning abszolút nem kiemelkedő statisztikákra (mert mást nem igen mutatott), miközben egy másodéves csodafutó 2000 yard fölé fut, és 2500 yard scrimage yard-ot hoz össze. Nem te vagy az egyetlen szerintem, aki nem érti benne a rendszert :-)
2010. 01. 13. 19:46
tottinho
De én nem azt nem értem, hogy miért X vagy Y kapta, hanem hogyha X az MVP, tehát a legértékesebb játékos, akkor hogy lehet Y a legjobb támadó, miközben X is támadó?...nem úgy szokott lenni, hogy van legjobb támadó, meg legjobb védő és közülük valaki egyben MVP is?
2010. 01. 13. 20:09
LaFleur
tottinho : Én értem, hogy te mit nem értesz, és én sem értem.
Nekem is magas! Mert ennek ami most van, úgy lenne értelme, hogy Manning azért MVP mert ő egy nagyon jó irányító, de egyúttal egy kőkemény, szupergyors linebacker is. Ez ugye nonszensz. Tényleg elmagyarázhatná valaki.
Ráadásul amennyire emlékszek, 2007-ben mikor Tom Brady lett az MVP, nem volt külön "Év támadója".
2010. 01. 13. 20:21
Jimanszky
Azért azt se felejtsük el, hogy ezek a játékosok nem rosszak, csak kellenek majd jó koordinátorok.Nem akarom se a def se az off koordinátorokra fogni, de szerintem idén sok múlt rajtuk.BB mintha picit most megtört volna.Van egy ilyen érzésem..de ne legyen igazam.A játékosoknak motiváció kell, mint mindenkinek.Idén nem nagyon éreztem, csak Welkeren meg Faulkon folyamatosan.Szerintem ők voltak a húzóerők.Kellett volna még pár ember és akkor jobb lett volna a tenniakarás'Bármi lesz, én kitartok a csapat mellett!!

All In My Life: Go Pats 4ever!!
Welker, God Bless YOU!!!
2010. 01. 13. 20:56
LaFleur: bár nem vagyok a wikipedia nagy rajongója, de találtam valamit a sok-sok MVP féleségről... szerintem a játékosoknak a többi játékos szavazatai (NFLPA vagyis NFL Players Association) alapján odaítélt MVP lehet a legértékesebb... ez 2008-ban Kurt Warnernek jutott, 2009-ről még nem tudok. És nem sok mindent találtam eről a bizonyos JIm Thorpe Trophy-ról sem... (nem J. T. Award!)
2010. 01. 13. 21:34
boston
Sziasztok!
Szerintem, BB tényleg nagyon jó edző, akaratos, felkészült, kellően arogáns, fanatikus.Mindenki elhitte az utóbbi időben, hogy vele bármilyen csapat csak jól szerepelhet. Azért ez nem biztos, h így van. Nagyon nagy igazság van abban amit Teddy nyilatkozott.Miszerint: nem a rendszer tette naggyá a Patset, hanem a játékosok a rendszert ( kb ezt mondta). Egy nagyon jó generáció állt össze, jó játékosokkal, jó edzővel, jó koordinátorokkal. Ez így működik! Ugyanúgy tud hibázni BB és Brady is, mint bármely ellenfelünk. Ez idén kiderült. Ezért nagy munka kell most, h újra összeálljon és sok segítség a fr-on belül. Pl: pénz!
2010. 01. 14. 10:31
imi
2007-ben Tom Brady volt az MVP és az Év támadója is, akkor jó néhány fórumon szóvá tették hogy az Év támadója miért nem Moss lett, szerintem abszolút megérdemelte volna, és az MVP, Off Playernek abszolut megosztottan van értelme!
Most pedig csak a vak nem látja hogy miért Peytoné az MVP: 50.128 carrier yard, hogy megítéljük mit is jelent ez Tom 31000-t alulról súrolja, de Tom a gyűrűk ura :)
2010. 01. 14. 10:36
imi
ja és Tom tud punt-olni :)
2010. 01. 14. 10:42
imi
Hát ez a nap se lesz már jó, Seau újra sokat szörfözhet :(
2010. 01. 14. 11:21
kyobalu
Hy skacok! Olvastátok a patriots.com-on, hogy tegnap aláírtunk 6 emberrel??
2 TE, 2 DL, 1 WR és 1 QB..Röviden leírják, hogy ki honnan jött, de valaki tud többet, bővebbet róluk?
2010. 01. 14. 12:03
Kyobalu: Na, ez nem lenne semmi! Az említett QB Jeff Rowe a Nevada Wolf Pack csapatában játszott az egyetemen. A feleségem 1992-ben éppen Reno-ban volt ösztöndíjas, kijárt a "Farkas falka" meccseire, és amikor meglátogattam, én is láthattam a stadiont, meg vettem néhány Wolf Pack-es cuccot is. Hát, ha ezek után a reno-i Rowe esetleg a Pats irányítója lehetne, akár csak egy meccsen is, az nem lenne semmi :)
2010. 01. 14. 12:05
2010. 01. 14. 13:59
kyobalu
Jenkins-ről, és Grady-ről már hallottam, de a többieket nem ismerem!!
Jenkinsről van egy szép összeállítás a youtube-on:

http://www.youtube.com/watch?v=MCWtizMV6Xc

Nem tűnik elveszett gyereknek..majd meglátjuk..

Grady-t pedig ugye a Colts szemelte ki magának először..Erős, rakkolós gyereknek tűnik..Jó lenne passrushernek!

http://www.youtube.com/watch?v=1moP0_Swmno

Majd tsak lesz valahogy, messze van még az offseason vége, ki tudja ki jön ki megy, és egyáltalán aki jön az beválik e a nyári táborokban! Az biztos, hogy jó esélyeink vannak a drafton, és számos nagyon jó játékos lett szabad ügynök!
Az a kérdés, hogy Kraft úr mennyire hajlandó belenyúlni a zsebébe..
De mondjuk én nem várok nagy nevek érkezésére!BB nem szereti a nagy sztárokat!Sztem idén sem lesz az másképp!
2010. 01. 14. 16:56
sirCharles
Huuu ez a Jenkins-srác nem semmi. A videó alapján elég jó kezei vannak, nem fél az ütközésektől, és mellé még nagyon gyors is. Ha valóban őt igazoltuk le, akkor lehet lesz egy Desean Jeckson-unk. Remélem... ;-)

Grady pedig ha így teljesít mint a videón, akkor lehet jövőre tényleg lesz pass-rush-unk :-)

A többiekről mit lehet tudni?
2010. 01. 14. 18:22
Figura
Sziasztok!
Tudna valaki egy linket ahol az NFL egész jövöévi menetrendjét (sorsolását) meglehetne nézni?
Köszi
2010. 01. 14. 18:32
tboy
Szép lista az itthoni ellenfelekről. 8-ból 6 rájátszásig jutott ebben a szezonban. De szép lenne a hazai 8-0 a következő szezonban. Álmodtam róla de felébredtem sajnos...
2010. 01. 15. 10:06
Jimanszky
Csak nekem szúrja a szemem a kiírás a jobb felső sarokban?"3X világbajnok csapat".Ez nemzeti bajnokság, nem pedig világ.Egy kontinensen művelik, szerintem jobban illene oda a 3X Super Bowl-győztes csapat.Nem gondoljátok? :)
2010. 01. 15. 13:28
temp
Jimanszky: az amerikaiak világbajnoknak hívják az NFL és az MLB győztesét is (meg lehet, hogy más ligákét is).
2010. 01. 15. 16:47
Jimanszky
Oké viito, de akkor is olyan snassz.Az amerikaiak meg beképzelt ..... :)
Hozzászólás a(z) Menetrend 2010 bejegyzéshez