Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 1. hét

2016. 09. 13. 04:55
Szerző: Danna
Kategória: Interjú
Nézzük, hogyan látta a mérkőzést Jimmy Garoppolo, Chris Hogan, Julian Edelman, Danny Amendola, Chris Long, Devin McCourty és Tom Brady!

Jimmy Garoppolo, QB

Milyen élmény volt, hogy látta a mérkőzést?
Nagyszerű élmény volt, idegenben egy kemény környezetben. Azt gondolom, hogy a csapat mint egység játszott egy nagyon jó mérkőzést. Jó volt belülről látni, volt egy jó tervünk a mérkőzésre. Az edzők, a játékosok, mindenki nagyszerű munkát végzett egész héten. Jól sikerült az egész hetes felkészülésünk, ami meg is látszott ma este.

Hogyan maradt nyugodt a mérkőzésen, és mit tud elmondani a Chris Hogannek adott TD-jéről?
Egyszerűen csak megbízol a csapattársaidban. Ha ők megbíznak benned és te is bízol bennük, akkor könnyű kiegyensúlyozottnak és nyugodtnak maradnod. Amikor a huddleben vagytok egymásra néztek és ez jó érzéssel tölt el.
A Chrisnek adott passz egy egyszerű dobás volt számomra, mert nagyon jól elszakadt a védőtől már az indulásával.

Milyen érzelmek fogták el, ahogy közeledett a mérkőzés?
Fel voltam villanyozva. Teljesen fel voltam tüzelve a mérkőzés előtt.

Ideges volt a mérkőzés előtt?
Minden mérkőzés előtt ideges vagyok, mindegy, hogy milyen ligáról van szó. De úgy gondolom, hogy ez jó. Ha nem vagy ideges, akkor ez az egész nem is jelent sokat a számodra.

Milyen volt hátrányban irányítani a csapatot?
Itt visszautalnék a felkészülésre. Készültünk ilyen szituációkból és úgy gondolom a srácok nagyon jól reagálták le a helyzetet minden pozícióban és nyugodtak tudtak maradni.

Miért használ repülősót a mérkőzések előtt?
Mindig ezt teszem mérkőzés előtt. Semmi különös egyszerűen csak beindít felpörget.

Mit mondana a Danny Amendolának adott 3&15 passzáról a mérkőzés hajrájában?
Mindenekelőtt a falat kell megdicsérni, mert a munkájukkal megadták az időt amire szükségem volt. 3&15 esetén meg kell adnod az esélyt a fiúknak, hogy mélyre érjenek a pályán és Danny talált egy üres területet a zónák között, ami kiváló munka volt a részéről. Ezzel egy elég könnyű dobásra adott esélyt a számomra, amit egy szép elkapással zárt le. Összességében egy szép játék volt, amiből mindenki kivette a részét.

Mi volt a kulcs a sok sikeres „harmadik” kísérlethez?
Megint vissza kell utalnom a felkészülésünkre, az edzők jól készítettek fel minket és volt elképzelésük a harmadik kísérletekre, amit lebontottak, leegyszerűsítettek nekünk. Sokkal könnyebb a dolgunk, ha ilyen jó edzőink vannak.

Inspirálta az, hogy másoknak kételyei voltak a játékával kapcsolatban?
Azt gondolnám, hogy nem sokat törődök ezzel. Nagyon jó védelmük van, sok tehetséges játékossal. Mindent megtettek amit tudtak, egy jó teszt volt ez számunkra.

Mutatott olyat az ellenfél védelme ami meglepte?
Természetesen a szezon első mérkőzésén minden csapat tud olyat mutatni amit még nem láttál, de a támadó falunk jó munkát végzett, hogy tisztán tartsák a zsebet a számomra. A mérkőzés nagy részén tényleg megtartották a zsebet. Kaptam egy-két ütést, de a foci az már csak ilyen. Jól végezték a dolgukat és ez számomra is megkönnyíti a munkát.

A saját passzának elkapása hogy történt?
Első ilyen eset volt. Ösztönös reakció volt, de végül jól sikerült.

Mi futott keresztül a gondolatain, amikor már csak le kellett térdelni, hogy lezárja a mérkőzést?
Jó érzés volt, nagyon jó. Egyszerre egy mérkőzés. Még hosszú út áll előttünk és ez után az út után a Miamira kell koncentrálnunk. Ez egy jó szezonkezdet.

Hogy értékeli, hogy nem a Patriotsot tartották esélyesnek a mérkőzés előtt?
Nem nagyon foglalkozom vele, nem igazán érdekel. Van elég dolog amivel foglalkoznunk kell, legyen az utazás, játék terv és minden ami ezekkel jár. Sok minden foglalja le a figyelmünket, az Arizonára fókuszáltunk és ez számunkra kedvező eredménnyel zárult.

Érzett valami sebességbeli különbséget az előszezon és a normál mérkőzés között?
Semmi kiemelkedőt. Amint bekerülsz és elindul az első játék ez már nem más csak foci. Ott vagy és reagálsz arra ami történi. Magabiztosan érkeztünk a mérkőzésre és ennek meg is lett az eredménye.


Chris Hogan, elkapó

Mit látott a TD-je alatt?
Emberfogásban védekeztek, majd zónáztak. Tudtam, hogy a safety a pálya közepén van, szóval jó esély volt arra, hogy ő vált ki rám. Meg akartam futni az útvonalamat és üresre játszani magam.

Ezt hívták az edzők, vagy a szituáció szülte a lehetőséget?
Az edzők hívták.

Arról, hogy mennyit jelent az, hogy ilyen jól kezdték a szezont.
Nagyszerű volt. Szavakkal nem tudom leírni, hogy mit jelentett ez az egész csapat számára. Eljöttünk ide, hogy idegenbe játszunk egy nagyon jó csapat ellen. Képesek voltunk arra, hogy végrehajtsuk azt, amit begyakoroltunk és harcoltunk 4 negyeden keresztül. Boldog vagyok mindenki miatt, főleg Jimmy miatt. Ez hatalmas dolog.

Hogyan maradt a csapat koncentrált annak ellenére, hogy fontos játékosok hiányoztak.
Nem hiszem, hogy túl sokat hezitáltunk volna. A játékosok feljavultak és ez az, amit ebben a ligában tenned kell. A sérülések részei a mérkőzésnek és a többieknek feljebb kell lépniük és a srácok ezt tették. Sok játékos kiment, megcsinálta a játékokat és ezzel sikerült behúznunk a győzelmet.


Danny Amendola, elkapó

A 32  yardos elkapásáról
Azt hiszem az egy kiváló passsz volt, először fake screen próbálkozás, majd azt gondolom Jimmy (Garoppolo) kimozdult a zsebből és megcsinálta a játékot.

Arról, hogy mit gondolt Jimmy Garoppolo játékáról
Ő egy jó játékos és biztos vagyok benne, hogy boldog mivel nyertünk.

Mennyire volt fontos a jó kezdés.
Gyorsan akartunk kezdeni. Az edzésen is ezt gyakoroltuk és izgatottak voltunk, mivel mi szereztünk először pontot.

Mit gondol Jimmy Garoppoloról
Jó játékos. Nagyon keményen dolgozik és nagyon jó hete volt az edzésen is. Jó játékos.

Mit mond el ez a győzelem a csapatról.
Jól játszottunk ma este, elég jól a győzelemhez. Jó csapat ellen játszottunk, kemények voltak és nagyon örülünk, hogy győzelemmel hagyhatjuk el a várost.

Mit jelent, hogy fontos játékokat megtudtak csinálni.
Mindenkinek van feladata, amit meg kell csinálni, ahogy nekem is. Jimmy sokszor jól mozgott a lábával és megtalálta az üresen lévő játékosokat.

Hogyan játszott Jimmy Garoppolo szerinted?
Elég jól ahhoz, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.

Mit gondol a saját teljesítményéről?
Jól éreztem magam. Egy vagy két támadásba került, míg felvettem a ritmust, de utána már minden jó volt. Jól éreztük magunkat ma este és nagyon boldogok vagyunk.

A játékhívások a támadóknál.
Jól sikerült az edzésünk a héten és Josh (McDaniels) és Jimmy jól dolgozott együtt, sok jó játékot hívtak közösen. Sikerült üresre játszani magunkat és megcsináltunk sok jó játékot.

A játékhívások vegyességéről.
Megpróbáltunk egyensúlyozni köztük. Bármit is kívánt a szituáció.

Mennyire fontos a jó kezdés.
Jól akarod kezdeni az összes meccsedet, jól akarod kezdeni a szezont és csak mindig az adott hétre koncentrálni. Első héten győztünk és nyilván izgatottak vagyunk emiatt.


Julian Edelman, elkapó

Mi volt Jimmy Garoppolo üzenete a 4. negyedben?
Nem is emlékszem. Azt hiszem mindannyian koncentráltunk és próbáltunk jó dolgokat csinálni.

Mennyire voltak fontosak a 3. próbálkozások sikeres végrehajtásai.
A mérkőzés legfontosabb részei a 3. próbálkozások, a vörös zóna és a labda eladások. Elvesztettük az utóbbit, emiatt szorosabb volt a játék, mint szerettük volna, adtunk nekik előnyöket. De képesek voltunk a 3. próbálkozásokat jól megcsinálni, nem tudom mi pontosan a statisztika, nem néztem még meg. A vörös zónába nem kerültünk be túl gykran. Jó lett volna több TD-t szerezni, de a sikeres 3. próbálkozások sokat segítettek.

Mit jelent a csapatnak a kevésbé esélyesként pályára lépni és nyerni.
Ez mind miattatok van srácok. Ti voltatok azok, akik minket a kevésbé esélyes csapatnak tartottatok, de mi csak amiatt aggódtunk, amin képesek voltunk változtatni, jól elvégezni a munkát a felkészülés alatt és ugyanezeket végrehajtani a mérkőzés alatt is. Jó volt látni, hogy a srácok ezt végig tudták hajtani. Ez az oka annak, amiért olyan keményen dolgozol.

Mi tetszett neki leginkább Jimmy Garoppolo-val kapcsolatban?
Végezte a munkáját. Kiment oda és megcsinálta a játékokat. Nem miatta vesztettük el a labdákat, talán amikor sackelték, de képesek voltunk a mérkőzést kontrollálni és ez jó dolog.


Chris Long, DE

Mi volt a védelem terve.
Először és leginkább, megállítani a futásukat. Talán nem mindig csináltuk tökéletesen, de képesek voltunk fontos játékokat megcsinálni, amikor nagyon kellett. Nagyon jó csapat, robbanékony támadóegységgel. Gondoltuk, hogy kemény lesz és az is volt.

Mennyire fontos ez a győzelem a csapat számára.
Azt jelenti, hogy 1-0-val állunk. Sosem könnyű győzni idegenben és a szezon első mérkőzése mindig fontos, szóval jó dolog így kezdeni, de akkor is 1-0-val állunk még csak.

Mennyire tudta a Patriots védelme kizökkenteni a ritmusból az Arizona támadóit?
Ők egy nagyszerű csapat, akkor is amikor éppen nem találják a ritmust. Sok fegyverük van. Ott kell maradni szorosan velük és ha lehet, csak mezőnygólig engedni őket. Elképesztő sok fegyverük van. Ez egy igazi csapatmunka volt. Mindenki megtette a magáét.

Mennyire segítette Jimmy Garoppolo önbizalmát a saját jó játéka?
Ő egy magabiztos srác. Van önbizalma. Az összes csapattársa bízik benne. Jól tudtuk, hogy ha sikerül a terveinket végrehajtani, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre. Megcsinált jó pár fontos játékot, amit hozzásegített minket a győzelemhez.


Devin McCourty, safety

Jimmy Garoppolo játékáról
Kiváló volt. Kiment és megcsinálta azokat a játékokat, amiket meg kellett. Mindenki hitt benne. Senki nem kételkedett az öltözőben, hogy Jimmy jól tud játszani. Boldog vagyok, hogy kiment és elvégezte a dolgát, úgyhogy most már mindenki befoghatja és nézheti, ahogy ez a srác egyre jobb lesz és segít minket abban, hogy a szezon első felében sikeresek lesgyünk. Én hiszek mindenkiben, aki ebben a csapatban játszik. Nincs okunk arra, hogy ne higyjünk egymásban. A mai egy igazi csapatmunka volt. Mindenki jól játszott és megcsinálta a játékokat.

A védelem utolsó játéksorozatáról.
Tudtuk, hogy már nincs időkérésük, szóval a legfontosabb volt, hogy megállítsuk őket. Pár játéknál hibáztunk. Az a holding büntetés fontos volt, hogy kiszorítsuk őket a mezőnygól távolságából. Amikor odakerülsz, minden yard számat. Bill (Belichick) mindig elmondja nekünk, hogy a rugók milyen messziről mennyire hatékonyan rúgnak. Alapvetően az NFL minden rúgója jó játékos. Sosem tudhatod, hogy mi fog történni. Próbáltunk minél nagyobb nyomást helyezni rá és reméltük, hogy ki fogja hagyni. A mérkőzés azon a rugáson múlt.


Tom Brady hétfő este egy rádióinterjúban nyilatkozott a vasárnap estéjéről.

Sok meccset néztem. Vicces volt ülni a kanapén és jó sok meccset nézni. A legjobb persze a Patriots hatalmas győzelmét látni Arizonában.

Megkérdezték, hogy szörfözött-e a csatornák közül. "Nem, egy csatornát néztem csak, a Red Zone-t, ők mutattak mindent. Nagyszerű volt. Sokat lehet az NFL-ben minden nap tanulni. Vicces volt focit nézni vasárnap este. Nyilván sokkal szívesebben lettem volna a pályán."

A Patriots mérkőzéséről elmondta: "Látványos mérkőzés volt nézőként. A csapat koncentráltnak tűnt, felkészültnek. Jimmy nagyszerű játékokat mutatott be, a többiekkel együtt. 10-0-ra vezetni mindig hatalmas dolog. Mindig arról beszélünk mennyire fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést.

Garoppoloról így nyilatkozott: "Nagyszerű volt. Jó estéje volt és az egész támadóegységnek is. Mindig nehéz idegenben játszani, főleg ha a támadók közül fontos játékosok hiányoznak. Keményen megharcolt győzelem volt."

Fordította: Kenny, Danna
Forrás: Patriots.com , Boston Globe

Hozzászólások

2016. 09. 13. 07:12
Firstdown
....úgyhogy most már mindenki befoghatja és nézheti, ahogy ez a srác egyre jobb lesz és segít minket abban, hogy a szezon első felében sikeresek legyünk.
Ennyi a lényeg,szerintem is!!
2016. 09. 13. 07:31
Andydaro
Tom Brady nézhet nfl meccset?
Nehogy eltiltás legyen a vége :-)

Ezek a nyilatkozatok, elég egy sémára épültek, látszik az új "szerzemények" (Chris Long) még nem teljesen a rendszer részei, és tudnak érdemi információt adni a riportereknek.
2016. 09. 13. 08:55
Chatmansky
Nem nézhet. És négy meccsig nem is hívhatják úgy. Most állítólag Kanadában van, Paulnak hívják és egy textilgyárban dolgozik. Benne van a kollektív szerződésben... :-)
2016. 09. 13. 21:05
Dega
Váááááá!!!!!!!!!
2016. 09. 13. 22:37
Tibi Twelve
De ha kiderül h kalózstreamen nézte a meccset na akkor lecsap gudell :D
2016. 09. 13. 09:01
Ferran
BB iiiis baaaaaack! :)))))

https://streamable.com/zteb
2016. 09. 13. 09:11
lukacstamas
Az elején a nézésével simán nyertes lenne egy Star Wars castingon. :-)
2016. 09. 13. 09:57
szeder
Még mosolygott is a végén.. Vagy minek hívják azt a dolgot az ő arcával.. ;)
2016. 09. 13. 10:31
Kornél13
Ez nála már hahotázás
2016. 09. 13. 11:15
mhatrix
:):):):):)
mi lenne ha egy széles mosoly terülne el az arcán...
2016. 09. 13. 18:18
hopi46
NFL Power Ranking:
1. Patriots
2016. 09. 13. 19:18
nszgergo
de gyorsan előre repültünk 5 helyet :)
2016. 09. 14. 01:56
nosbiglem
LoL, ezt meg kell néznem! :D
2016. 09. 14. 09:31
nszgergo
2016. 09. 14. 15:38
nosbiglem
Megnéztem és jogos az elso hely srácok :d
2016. 09. 14. 15:39
nosbiglem
A második Broncost amugy meg nem ertem :D
2016. 09. 14. 19:15
hopi46
Talán azért, mert mi idegenben győztük le a tavalyi NFC másodikat, ők meg otthon az NFC elsőt. Ez volt a két "legerősebb" meccs a fordulóban a tavalyiak alapján.
2016. 09. 13. 19:47
Pat Patriot
A következmények: Garoppolót eltiltják repülősó használata miatt, Edelmanre meg 10.000 dolláros pénzbüntetést szabnak ki többrendbeli újságírói inzultálás miatt.

A mérkőzés előtt azt gondoltam (le is írtam), hogy olyan, mintha leadnánk a meccset. Túl sok hiányzó kulcsember, szinte semmi sem szólt mellettünk, talán a védelemben lehetett bízni. És már megint elfelejtettem, amit valakitől olvastam, hogy Belichicket egy dolog érdekli, a győzelem, hogy bármilyen körülmény adódjon is, csak az a célja, hogy meglegyen. Nagyon büszke vagyok a csapatra, és persze különösen Garoppolóra.
2016. 09. 13. 20:54
dravait
Végre!! Már elvonási tüneteim voltak:
"Ki kell menni és megcsinálni a játékokat. Több játékot kell megcsinálnod, mint az ellenfél."
Azért még nem melegedtek be, egy csomó jó dolgot elmondtak, látszik még a szezonkezdet a nyilatkozatokon is. :-)
2016. 09. 13. 21:11
hopi46
JMD mondta:
A támadásaink kulcsa a 71 snap-ből 69-ben résztvevő Bennett kiváló blokkoló munkája volt.
2016. 09. 13. 21:34
hopi46
Én Bennett nyilatkozatára lennék kiváncsi, ha volt ilyen.
SztárTE-nek jött, de csodálatos alázattal és kiválóan végezte a gyakorlatilag 6. OT munkáját. Igazi csapatemberként alárendelte a saját egóját a csapat érdekében. Kellemesen csalódtam benne. És remélem fog Ő még TE-ként is sziporkázni. Megérdemli.
2016. 09. 13. 22:13
TOMBRADY12
Game Pass idén nem ad follow your team opciót?
Erről van valakinek egyéb infója?
Sajnos sehol sem találom ezt a lehetőséget és 200 dollárt azért sajnálnék. Pár meccset úgyis ad a Sport 2 a rájátszásunkat meg végig.
Előre is köszi a válaszokat.
2016. 09. 13. 22:49
chateautorres
Pontosan ez van igen. Az NFL leegyszerűsítette a dolgot. Vagy veszed az egész csomagot, vagy annyi. Csak az kapta meg, akinek be volt állítva az "automatikus megújítás opció". Állítólag soha többet nem lesz már, mert az EU piac alapvetően még mindig jelentéktelen összeg, USA-ban meg amúgy sem működik a GP.
2016. 09. 14. 11:36
TOMBRADY12
Nekem az is be volt állítva de ilyenkor autómatikusan ha nem indul a befizetett opció az egy csomaggal olcsóbbra fizet be.
Azért köszi az infót.
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 1. hét bejegyzéshez