Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 1 hét

2015. 09. 12. 08:51
Szerző: Danna
Kategória: Interjú
A Patriots a szezonnyitó mérkőzésen legyőzte a Pittsburgh Steelerst. Nézzük hogyan látták a mérkőzést a játékosok.

Tom Brady, QB

Ez egy nagyon különleges este volt. Nagyon izgatott voltam. Az egész csapat izgult. Régóta nem játszottunk már, úgyhogy örültünk hogy végre kimehetünk és újra egy mérkőzésen játszhatunk. És ki is használtuk ezt. Azt gondolom, hogy keményen játszottunk. Természetes egy csomó dolgot csinálhattunk volna jobban is, szóval sok munka vár még ránk. 10 napunk van arra, hogy felkészüljünk a Buffalo ellen, főleg mivel náluk mindig nehéz játszani. Szóval sok tanulnivaló áll még előttünk és remélhetőleg kapunk egy kis pihenőt a hétvégén.

Hogyan játszott az újonc center, David Andrews?

Sokat dolgoztunk azon, hogy felkészítsük őt erre és hatalmas munkát végzett ő is. Azt gondolom, hogy mindhárom újonc falember fenomenális volt. Nagyon kemény munka volt, hogy felkészüljenek arra, ami az NFL-ben várt rájuk és ők elég jól megoldották. Igazán keményen állták a sarat... Dave jó munkát végzett centerként. Tre' (Jackson) és Shaq (Mason) és a két tackle is nagyon jó volt, jól megvédtek az éjszaka folyamán, ami által lehetősége volt több játékosnak is üresre játszania magát.

Különleges szezonnyitó mérkőzés volt ez a számodra?

Igen, nagyon izgultam. Azok, akik mindig itt szoktak lenni, mindig megjegyzik, hogy mennyire izgatott vagyok, főleg amikor kirohanunk elvégezni a bemelegítést. Az edzők mindig azt mondják neked: egész héten erre készültél, erre a 3 órára. Keményen dolgoztunk. Úgy éreztem, mintha 9 különböző órán ültem volna, ahol mindent újra és újra átnéztünk. És még így is, nagyon sok olyan dolgot csináltak, amire nem számítottunk. Próbáltunk előnybe kerülni, és ez tipikusan az, amit egy szezonynyitó mérkőzésen tenni tudsz. Megpróbálod megismerni a saját játékostársaidat, az övékét és megcsinálni annyi játékot, hogy a pontot szerezz.

Hogy írnád le az első TD-t, amit Rob Gronkowskinak dobtál?

Igen, gyorsan felálltunk és egyértelmű volt, hogy nekik gondot okozott ennek a lekötvetése. Megpróbáltam minél hamarabb elkérni a labdát a centertől. Tapsoltam neki, hogy meghallja hogy mit akarok, mivel elég nagy volt akkor a zaj. Szóval csak próbáltam minél hamarabb megkapni a labdát, hogy eltudjam dobni, mivel egyértelmű volt, hogy komoly gondjaik vannak. Szóval, bármikor, amikor nem védekeztek Gronkon, ő mindig megkapta a labdát, főleg amikor már a vöröszóna közelében voltunk. Azt hiszem, hogy jól kihasználtuk ezt. A mérkőzés egyik legnagyobb játéka volt az.

Hogy láttad a második, illetve a harmadikt TD-t, amit Gronkowski ért el?

A második.. nos, az egy nagyon jó játék volt. Nagyszerű elkapást mutatott be. Gronk mindig problémát jelent az ellenfélnek a méretei miatt. Ráadásul nagyon jó kezei is vannak, kitűnően kapja el a labdákat.

Mennyire volt nehéz úgy együtt dolgozni Gronkkal újra, miután az előszezonban nem tudtatok mérkőzésen együtt gyakorolni?

Igazából, te nem felejtesz el játszani úgy gondolom a 7 hónap alatt, szóval csak jó újra kint lenni a pályán. Azért ez már egy kicsit más, mint az előszezon, és azt is tudom, hogy az elvárások mindig magasak velünk szemben. És ezt annyira nem is bánom. Nagyon élvezem, ahogy hétről hétre felkészülünk az ellenfelekből, miben jók, miben nem annyira, kialakítjuk a párosításokat és azt hiszem ez az, amiben a mi csapatunk kiemelkedően jó. Megtaláljuk a védelmek gyenge pontját és azok ellen felkészülünk. Szóval, Gronk nagyon sok nagy játékot megcsinált ma, Jules (Julian Edelman) ugyancsak. Továbbra is mindenkit be kell vonnunk a játékba, éppúgy a futójátékot is. LG (LeGarrette Blount) jövő héten visszatér. Szóval sok munka vár még ránk. Ez egy hosszú szezon, de jó 1-0-ról nekifutni ennek.

Mennyire élvezed azt, hogy Gronkowsk iés Chandler is a rendelkezésedre áll ebben a szezonban?

Igen, őket nehéz lesz levédekezni, egyrészt a méreteik miatt, másrészt amiatt, mert képesek könnyedén üresre játszani magukat az egy-az-egy elleni játékokban. Ők nagyok. Ők kemények. Fizikálisak.


Danny Amendola, WR

(Arról, hogy milyen érzés végignézni azt, ahogy Rob Gronkowski megszerezte ezeket a TD-ket)
Ő egy nagyszerű játékos és könnyedén kihasználja a fölényét a védelemmel szemben. Szerencsések vagyunk, hogy a csapatunkban tudhatjuk.

(Arról, hogy miben kell még fejlődniük)
Mindenben. Lehetőségünk volt arra, hogy esőben játszunk, ebben eddig nem volt részünk. Jó volt kint lenni és tapasztalatot szerezni rossz időben is.

(Milyen érzés újra elkezdeni a szezont)
Nagyszerű. Jó volt újra kint lenni és játszani egy másik csapat ellen. Szórakoztató volt.


David Andrews, Center

(Először kezdeni a karrierje során)
Nagyszerű volt. Most pedig készen állok arra, hogy kijavítsam a hibáimat, tanulni belőlük és felkészülni a Buffalo ellen.

(Ideges volt-e ma este)
Nem. Nem, ez csak foci.

(Mi volt az este legnagyobb meglepetése számára)
Nem hiszem, hogy volt bármi meglepetés. Nagyon jól felkészítettek minket és képesek voltunk csak kimenni, és azt csinálni, amit tudunk, kontrolálni, amit tudunk.

(A tempó, aminek nagy szerepe volt a játéktervnek)
Azt csináltak, amit mondtak nekem hogy csináljak.


Scott Chandler, Tight End

(Összeállni Rob Gronkowskival)
Azt hiszem, ez megnehezíti a védelem dolgát abban, hogy hogyan is álljanak fel ellenünk. Már eleve nehéz védekezni Gronk ellen, és ezt ki is tudtuk használni.

(A TD-jéről)
Nagyon jó ötlet volt, hogy ha úgy áll fel ellenünk a védelem, ahogy azt akkor tették, akkor a labdát én fogom megkapni és Tom nagyszerű munkát végzett.

(Ugyanazon az oldalon felállni, ahol Gronkowsni)
Azt hiszem, hogy Gronk ellen már eleve nehéz dolga van a védelemnek, teljesen mindegy kiről beszélünk. Azt hiszem, hogy tudunk olyan dolgot tenni ezáltal, hogy a csapatok, akkor megakarják nehezíteni a dolgukat, azok ne tehessék meg ezt egyszerűen.


Rob Gronkowski, Tight End

(Látni a zászlót leleplezni)
A zászló baromi jól néz ki. Nagyszerű csapatunk volt tavaly, de ez most már egy új év, új feladat és nagyon örülök, hogy sikerült ma nyernünk. Nem lett volna ilyen jó érzés, ha ma kikaptunk volna. Semmi sem hasonlítható ahhoz, ha nyersz egy mérkőzést az NFL-ben.

(Újra a pályán lenni)
Nagyszerű érzés volt újra ott kint lenni, nem kétséges. Nagyszerű játék a futball. Miután az egész előszezonban nem játszottam, ez volt nekem az első, így nem mondhatom azt, hogy csúcsformában voltam. Teljesen más úgy játszani, hogy már élesben mennek a dolgok. Még kicsit rozsdásnak érzem magam, és határozottan javulnom kell még. Tovább kell keményen dolgoznom és fejlődni.

(Az első TD elkapásáról)
Az egész támadóegység jó munkát végzett akkor. Mindenki gyorsan felállt. Tom észlelte, hogy hibázik a védelelm, gyorsan eldobta nekem a labdát, és nekem csak meg kellett csinálnom a játékot. Ez egy jó munka volt az egész támadóegységtől.


Julian Edelman, WR

(Mit látott, hogyan készült Tom Brady erre a mérkőzésre)
Sokat dolgoztam Tommal a holtszezonban és ő még mindig ugyanaz az öreg fickó. Ez csak azt bizonytja, hogy mentálisan mennyire erős, hiszen az, amin keresztül ment az elmúlt időszakban, az nem volt könnyű és aztán csak kimegy a pályára, és vezet minket. Ő egy petárda. Egy dolgot fontos tudni róla: Tomnak soha nincs laza napja. Nagyon jó ha egy ilyen vezetőd van. Amikor munkába jössz és nem érzed magad valami kiemelkedően, a 12 már biztosan ott van, kegyetlen munkát végez az edzéseken, felkészül, videókat néz, és a többi ilyen dolog. Ez az oka annak, hogy ő ilyen jó.

(Hogy Tom Brady még mindig ugyanaz-e, aki régebben volt)
Persze. Talán mintha egy kicsit többféleképpen dolgozna. Például sokat foglalkozik mostanában a mobilitásával. De ezen túl, ő még mindig ugyanaz a régi Tom.

(A Patriots 4 TE-s felállásáról)
Gronk egy szörnyeteg. Chan (Scott Chandler), nagyszerű hogy ő is a mi csapatunkat erősíti. Mindannyian segítik a munkánkat. Nem tudom a pontos statisztikákat, de talán a négyből négyszer szereztünk pontot a vörös zónában. Ez az egész arról szól, hogy mit csinálsz a vörös zónában, hogy hogyan oldod meg a harmadik kísérleteket és a labdaszerzések/eladások is fontosak. Jó munkát végeztünk a vörös zónában, jók voltunk a harmadik kísérletekben is és nem adtuk el a labdát. Ezt kell tenned ahhoz, hogy meg tud verni egy olyan csapatot, mint a Steelers.

(A mérkőzést megelőző ceremóniáról)
Nem igazán láttam belőle bármit is. Láttam a "The Star-Spangled Banner"-t, meg ilyeneket, de igazából már mindannyian a Steelersre fókuszáltunk.


Dion Lewis, Running Back

(A mérkőzésre tervezett szerepéről)
Megpróbáltam a tőlem telhető legjobbamat nyújtani abban, amit kértek tőlem. És a továbbiakban is ezt fogom tenni.

(A pálya szélén felállni)
Már az OTA óta gyakoroltuk ezt, szóval keményen dolgoztam a nyáron, hogy felkészült legyek erre. Hogy azt tegyem, amit az edzőim kérnek tőlem.

(Az ő fejlődése és szerepe a csapatban)
Ez egy folyamat. Jó érzés újra játszani, és nyertünk is, szóval minden jó, de ugyanakkor ott vannak a hibáink is, amiket ki kell javítanunk, jobbnak kell lennünk.


Devin McCourty, DB

(A TD-k kivédekezése a vörös zónában)
Mi csak megpróbáltuk lekerülni a pályáról. Mi mindig is azt mondjuk, hogy a pontok a legfontosabbak a játékban és ahogy a támadók pakolták fel a pontokat ma, fontos volt számunkra, hogy az ellenfelet csak FG-n tartsuk és hibáztak is. Arra figyeltünk, hogy ne kapjuk TD-t.

(A védelem túl sok nagy játékot engedett-e)
Sajnos igen. Sosem akarsz nagy játékot engedni az ellenfelednek, és ha már csak egyet is engedsz, már az is túl sok. De arra is kell gondolnunk, hogy kikkel játszunk. Biztos vagyok benne, hogy ők is úgy jöttek ma ide, hogy nem fognak nagy játékot engedni Rob Gronkowskinak. A csapatok megcsinálják a játékokat, arra kell koncentrálj, hogy győzz.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2015. 09. 12. 09:04
athlai
Gronk haláli: "még nem vagyok csúcsformában, kicsit rozsdásnak érzem magam" :-D
2015. 09. 12. 09:09
DefenseFan
Andrews laza: ez csak foci :-D
2015. 09. 12. 09:35
narbony78
Hát igen, Gronk be is savasodott 40 yard után...
2015. 09. 12. 10:55
Pietrosz2
Ez a lényeg Burkus úr! Vörös zóna védekezés jó volt leszámitva az utolsó garbage time támadást.És igen,ha a mi védelmünket ekézitek,akkor mit szóltok a Steelers védelméhez?
2015. 09. 12. 11:39
OFenoMeno
2015. 09. 12. 12:32
CJ95
Sajnos headsetek miatt is nyomozás indul ellenünk
2015. 09. 12. 13:06
az NFL közleményt adott ki, hogy a Patriotsnak nincs köze a headsetekhez, azokat ők biztosítják, elvileg nem lesz vizsgálat sem.
2015. 09. 12. 13:40
Neo
Azért ez már undorító, hogy lassan már, ha egy gyík keresztül fut a pályán, azzal is mi csalunk baszki..undorító..lehet hogy a klubtulajdonos helyében kiadnék egy keményen odamondós nyilatkozatot.
2015. 09. 12. 13:42
már Goodellt is utálom
gyík, ez jó:):):)
2015. 09. 12. 18:13
Brady Tamás visszaüt
Engem gyíkká változtatott...de már elmúlt
2015. 09. 12. 13:42
már Goodellt is utálom
már kezdett emelkedni a hangulatom, hogy idén még van hét hazai meccs és mindenki ki fog majd találni valamit. ha ha decemberben havazni fog, azért majd igen:) és billy bán nem volt a szürke kapucnis, ez még gyanús lehet. ja igen az NFL a hibás, na persze csak hol máshol, mint nálunk. népművészeti cserepedény az összes:):)
2015. 09. 12. 16:04
max350
Esett az eső, lapos volt a labda, sütött a nap, esett a hó, nem volt rádió, volt rádió, túl volt fújva a labda, lapos volt a labda....
Csak azt nem mondja az ellenfél edzője ellenünk, hogy a rúgóm 2x elrontotta, a trükkös játékot elrontottuk, a vörös zónában bénák voltunk, rossz volt a játékhívás, nem gáncsoltam el Gronkot a pálya közepén amikor futott a labdával....és még sorolhatnám!!!!
2015. 09. 12. 16:26
cspeti98
http://nesn.com/2015/09/ben-roethlisberger-upset-at-patriots-for-violating-unwritten-rule/
Komolyan? Nem lehetne simán azt mondani, hogy jobb volt a másik, ahelyett hogy hisztiznek? #offsidegate
2015. 09. 12. 16:47
Whitealert
A pittsburghi TE edző, James Daniel állítólag belerúgott egy Pats szurkolóba miközben szünetben mentek az öltözőbe. Visszafelé jövet, már rendőrök várták és kérték, hogy fegyelmezze magát, mire ő kiakadt és ordibált a rendőrökkel. Az NFL nyomozást indított az ügyben.
2015. 09. 12. 20:33
már Goodellt is utálom
előre is elnézést a hölgytagoktól, de egy hosszú (remélhetőleg február elejéig tartó) menstruációs időszaknak nézünk elébe, amikor bárkivel bárhol játszunk annak "éppen meglesz".
2015. 09. 13. 05:01
nosbiglem
Tom Brady Career Profile: https://www.youtube.com/watch?v=AckaquxgHDg
2015. 09. 13. 17:54
Arsenal
PAZAR!!! Csak hát 5 ujja van!
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 1 hét bejegyzéshez